- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mp54
senior tag
A Hivox tuningos Rotel 935 BX sztereó erősítőm 12 óra/50% potméter állásnál 20-30 perc alatt úgy felmelegszik, hogy a kezem nem bírom rajta tartani, csak 1-2 másodpercig..... és nem kell hozzá kánikula...Nincs benne ventilátor. Szellőzés rendben. Remélem nem süti meg magát, ilyen terheléssel eddig max. 1 órát használtam.
-
-
Ed Parker
nagyúr
Nálam a primare spa21 simán 50fok körüli volt, terhelés nélkül is.
Alapjáraton standby üzemben is 60W-ot evett, ez tartotta melegen.Az arcam is meleg, de nem ennyire, a hegel viszont több óra után is csak langyos.
Pedrő: használd egy ideig így, ha nem old le (vagy kapcsol be a ventillátor) akkor ez ilyen.
Megsütni elvileg nem tudod a védelem leold. -
Toobee
veterán
4TB, én is folyton bajban vagyok. Az egyik Terrás merevlemezt csak a zenék birtokolják, a maradék meg olyan hamar megtelik BD25/50-el, hogy csuda. Vannak az állandó fájlok, amiket nem törlök le, ilyenek a kedvenc koncertjeim, filmjeim. Aztán az a vége, hogy 1,5-ből kell gazdálkodni
-
Toobee
veterán
Szerintem a vígjátékokat nagyon jól le szokták szinkronizálni. A hanglejtés, meglepődött beszólások, fordításból adódott plusz poénok. Nem sok olyan választékos nyelv van, mint a magyar. Semmi mást nem nézek szinkronnal, csak ezeket. Az elején váltogattam a hangsávokat, sokkal sokkal jobb volt a DTS mag, mint a DD szinkron, de -szerintem- megéri magyarul nézni. Megnéztem már pár vígjátékot eredeti és magyar hanggal is, mindig a magyar jött be jobban.
(#15306) Thuglife: Köszi, már szerzem is befelé!
(#15308) Thuglife: Remélem nem haragszanak meg, ha jön pár filmajánló. Én szívesen szedek olyat, amit itt ajánlanak. Általában tuti a siker!
-
KisTücsök
addikt
Ahha. Hát azért mondjuk kipróbálom majd, mert semmit nem kell vegyek hozzá, bár szar minőségű az az AIWA center, de majd meglátjuk. A nem egy családból való dobozok meg... Nálam most semmi sem egy családból van Elől átalakított Missionok, hátul Pilot A 100 fun, jövőhéten lesz Dali concept center, szóval már tökmindegy gyakorlatilag.
Tudom nem egészséges ez az összevisszaság, de szerintem nem rossz ez ennyi pénztért.
Most viszont kitaláltunk egy olyat, hogy volt régen nagy Quadral álló hangfal, az akkor el lett adva egy ismerősnek, de Ő nem nagyon használja. Hát ha eltudjuk cserélni vele a Pilotokkal meg némi ráfizetéssel. Akkor a sub sem hiányozna annyira, mit most, abba a quadralba brutális mélyek voltak. És mennének ezek fronba.
-
spiky03
veterán
Most már elvileg az összes mozi digitális, ami ugye elvileg jobb minőséget ad, mint a régi szalagos technika.
Akkor kb jó helyre szoktam jegyet venni.
Nem is értem azokat akik az első sorokba veszik. Igaz azt mondták, hogy pl az IMAX-ben bárhonnan jól látható a film, de azért nem ülnék ott sem előre. Nekem az már túl közel lenne.
Eddig a legközelebb az 5. sorban ültem. Általában a 8.sorba foglalok természetesen középre.A normál moziban is kicsit fentebb mint a közepe középre szoktam, csak, hogy körbe vegyen a hangtechnika.
-
spiky03
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
Így van és az ue46d8000 árban épp hogy alatta volt az 50" pana vt30-nak, amihez két db tölthető szemüveg járt, igényes távirányítóval.
Ja és itt tiszta az égbolt, nem felhős#15143 Zelma: számomra furcsa, hogy úgy teszel felelőtlen kijelentéseket, hogy gőzöd sincs egy jó plazma képéről.
Engem sokáig nem érdekelt a plazma mert nem ismertem.
Bármerre jártam mindenhol a túlszaturált Samsung szmárt tv okádék képét demozták.
Vettem is kettőt, azt mindkettőt vissza is vittem a selejtes kijelzője miatt.
Pedig a Samu topikban írták hogy a 8-as széria az Samu LCD, nem kommersz, az jó lesz, azt mégsem volt az.
Azt mikor Béci mondta miért nem nézek meg egy pana vt30-at?
Na ott volt a döbbenet. -
zelma
aktív tag
Az egyáltalán nem biztos hogy 120 ezret kiadok, csak érdeklődtem. De valóban sok a Proson 12 a mostanihoz árban. Most egy jóval olcsóbb is megtenné, később pedig majd meglátom.
Jó, hogy nem ész nélkül költekeztem, hanem először körbenéztem.Proson R8 is sok lenne?
Erősítő: egy teljesen alap Denont használok. Nem volt drága újonnan sem.
Az egész cuccot egyben vettem még 2008-ban. Hirtelen ötlet volt. Azóta cseréltem a tv-t, ami nálam filmhez kell (nem tévézéshez, mert nem tévézem) és többször az egész történet lelkét a noteszt. Ő volt a legdrágább, (júniusban vettem Asus G55V 128GB SSD-vel) jóval többe került, mint a többi komponens együttvéve. -
Ed Parker
nagyúr
igazad van,tényleg nem gyűlölöd,csak hidegen hagy
-
Dorian
félisten
Miért ne? Minden viszonyítás kérdése. Mindenki az igényeinek és a lehetőségeinek megfelelően áldoz a dologra. Itt bármelyikünk cuccaira mondathatná (Na jó, Xtreme kivételével
) valaki, hogy az neki nem viszonyítási alap.
A nép túlnyomó része ilyen kis számítógép melletti "kávédarálókkal" kínozza a fülét. Ahhoz képest a Jamo 606 lehet nagyon jó. -
zelma
aktív tag
Szerinted ennyire rossz a Jamo S606? (Nem vagyok hozzáértő, bár én is tudtam, hogy nem egy csúcsdarab.)
Mindenesetre most annyi pénzem nincs, hogy egy frankó cuccot vegyek kompletten.A sub-ra mostanában áldoznék, de ezt illetően sem a felső kategóriára. Ez van, de majd egyszer...
-
Rebell
senior tag
A 22 nm-en szépen passzolnak egymáshoz a cuccaim, mint hangzásban, mint optikában. 3éve lett felújjítva a lakás, nem vagyok hajlandó új műanyag nyílászárókat venni.
. Nem az ablak remeg, hanem maga az egész ház/szerkezet.
(pic túlzással természetesen), de ez csak tényleg 1-2 film részletnél, ill. amikor teszteltem a Subot. Nem szeretem én sem ha üvölt a házimozi.
-
redhunter
senior tag
-
Rebell
senior tag
SONY STR-DE3200ES , erről van valami vélemény? 80Ft
Nekem a Sony idegen terep, de ez jó árnak tűnik.
-
törölt tag
Szrintem jól tetted mert a 2.1 ugyis sztereó viszont sztereó erősitőt én épp azért nem emlitettem mert alig párna lenne digitális bemenete.
Én is remélem, kár hogy ezeken a szutykokon rajtaragadt a "házimozi" név, közelében sincsenek, pláne hogy 2.1... LG még ráadásul a honlapjukon "piacvezetőnek" adja ki magát... -
spiky03
veterán
Csak az a baj, hogy "keresztbe" van a kanapé elhelyezve.
Vagyis a szemközti fal van 3,8 méterre, ott pedig már nem nagyon tudom el előrébb húzni a kanapét.
ITT egy vázlat is róla. Persze az arányok nem teljesen fedik a valóságot.
Annyi plusz van, hogy lekerült a már említett padlószőnyeg, ami kb az első puff és a kanapé végéig ér. Valamint a sub közelebb került a falhoz. Jah és a höri már nincs meg.Sajnos ha tetszik ha nem ezt már így kell hallgatnom néznem.
De így talán a 42"-es plazma majd ha meglesz nem lesz olyan messzeIgen tudom, hogy még az is távolabb lesz, mint az ideális nézési távolság, de az kb 3 méter lesz a kanapé és a tv-s állvány között.
Megnézném, hogy nálad, hogy is néz ki a te elhelyezésed. Persze csak ah nem titok és megosztod itt a jó néppel. Biztos mások is tanulnának belőle.
A cikket pedig már régebben elolvastam, sőt a házi-mozi.hu oldalon találhatót is.
Sokat olvasgattam/érdeklődtem/kérdezgettem a témával kapcsoltban, de sajnos jelenleg ennyi a max amit kitudok hozni az otthoni mozizásból. -
spiky03
veterán
Hát nálunk meg ez van.
A parkettát ő sem nagyon szerette, ezért is volt tervbe a szőnyeg, ami most meg is lett. Igaz nem vastag gyapjú, mert azt azért nehéz porszívózni.Csak egy sima padlószőnyeg költözött a parkettára.
De mint írtam is én nem hallottam, hogy visszhangos lenne a hangzás, meg akik ott voltak azok sem mondták, hogy valami baj lenne vele.De lehet, hogy mind süketek vagyunk
Azért ha láttad nem teljesen kopár az a fal, van rajta egy kép meg más színű mint az oldalsó falak.
Nah meg azért nem szeretné ezt a 38 nm-t telezsúfolni mindennel, mert azért így is van már benne pár elem. (virágállvány, puffok) -
spiky03
veterán
Nem teljesen kopár, van ott egy kép.
Mit javasolnál, hogy lehetne javítani rajta?
Igaz asszony nem hiszem, hogy díjazná ha valamit még oda tennék.
Mondjuk most tettünk a kanapé alá és elé egy padlószőnyeget, de nem vettem észre változást a hangzáson.Eddig a csupasz parketta volt csak.
-
andorra
őstag
Mindenki maga döntse el, mire érdemes költenie és mennyit, ez stratégiai kérdés. Én jobban elzárkózom a konkrét tanácsoktól, mint ezen a fórumon szokás, még akkor is, ha erre van látszólag a legnagyobb igény. Nem célszerű ilyen sokismeretlenes területen a saját nézeteinket etalonként mások elé állítani.
-
andorra
őstag
Ez nem házimozi, hanem hi-fi kategória, nem igazán ebbe a topikba való. Tudatos kettős kábelezés esetén nem azonos a kábelek vastagsága és ezért az ára sem okvetlen dupla ! A magas tartományra vékonyabb keresztmetszet elegendő ugyanabból a kábelből. (Pl. Alisca Orange Black Line esetében ez megvalósítható.) A középtartomány egyértelműen nyer a kettős kábelezéssel, de ajánlani csak annak merném akinek már hallottam a rendszerét és klasszikus zenét hallgat nagyon jó hangminőségben. (Vagyis magamnak :-))
-
-
Poplacsek
senior tag
Azt azért nem hinném egy 800eFt-os kábelnél. Szerintem úgy szerelik ahogy kéri a vevő (én használtan vettem). Nálam pl. jó így, mert hangfal oldalon villás színezüst jumper lemez (Siltech FT12) van, tehát oda csak a banán jó, erősítő oldalon meg a foglalat banánhoz és villához is jó.
-
Ed Parker
nagyúr
Gondolom ilyenek voltak nálad?
Nem tudom én sem máshogy elképzelni mint villa a dobozra banán az erősítőbe.
Legalábbis nálam az arcamnál így logikusabb a be kötés mint fordítva.Jim-x: ez hidd el normális,mindenki így kezdi,először csak óvatosan,azt egy hét múlva jöhetnek a nagyobb dolgok
Olvasd el XT aláírását
-
Poplacsek
senior tag
"Villát csakis a hangdoboz felőli végeken szokás használni"
Az én gyári szerelésű kábelemen az erősítő oldalon van a Furutech villa és hangfal oldalon a szorítós Furutech banán. Legalábbis a nyíl jelölés a villától mutat a banán felé. Szerencsére az SPA22 aljzatába tökéletesen beszorítható a villa is.
-
gorbep
senior tag
Ott a pont...
Sem felirat sem szitázás, semmi....(mintha NONAME lenne
)
Pont olyan mint itt a képen:Egyetlen értékelhető jelzés a két RCA-n lévő eltérő szín jelölés. (a képen ez piros)
Vagy valami nagyon elkerülte a figyelmemet? (Elég láma vagyok ma
)
-
Ed Parker
nagyúr
Igen csak a képen két dobozzal magyarázzák,a thx oldalán egyszer megtaláltam a többhangszórós elrendezést,most meg nincs meg
Marcus Miller,Richard Bona nagy kedvenceim a jazz bass műfajban.
Ez a tutu amúgy is egy jó felvétel,a fúvós srácok is nagyon ott vannak.Ha meglenne bd-n dts Master HD hanggal
Jim x: azaz te előbb megtaláltad.
-
Deadzone41
őstag
csak próbáltam tippet adni, hogyan tudnátok közös nevezőre jutni. ha valakivel nem egyezik a véleményed nem kell egyből kötözködős trollokat képzelődni.
van 1-2 topic amit rendszeresen olvasok, és ha olyan dologról folyik a csevej ami megmozgatja a fantáziám, van róla véleményem, hozzászólok. de gondolom ezzel te sem van másképp. a sötét oldal a veled ellentétes véleménnyel rendelkezők intelligencia szintjére vonatkozik, vagy csak star wars-os metafora? -
Deadzone41
őstag
hívjátok át magatokhoz valamelyik szimpatikus kételkedőt, hogy cserélgesse a tápkábeleteket a rendszeretekbe miközben be van kötve a szemetek, és ha 80-90%-os aránnyal megmondjátok melyik szól épp, mindenki hátradőlve nyugtázhatja, hogy nem hiábavaló ilyen irányban is fejleszteni a rendszerét.
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Gondolom nem az első ilyen vita ami ezzel kapcsolatos...
Csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy sérti-e ez valakinek az érdekeit, hogy fizikailag ezek a dolgok nem magyarázhatóak? Mert, ha igen, akkor inkább hagyjuk.
Amúgy ha kell el tudok hozni egy igen komoly 100MHz-es digitális oszcilloszkópot (20k Euró) differenciál erősítős bemenettel, amire rá lehet dugni bármelyik készüléket egy összehasonlítás erejéig, hogy miben változik a jelalak
Üdv
-
törölt tag
"Abból a tesztből annyi derül ki, hogy az összehasonlított erősítők hangjában szinte semmi különbség nem volt. Na és, kellett volna lennie, mondta írta valaki? Nem."
Én is épp azt irtam: akkoriban elég volt egy szintet teljesiteni.. ráadásul egyazon gyártó termékeiről volt szó.
Az előző postot a holdraszállásra értettem. -
Jim-X
őstag
Értelek Béci. Lehet majd én is meghallom egyszer...
De a hang és a kép az szerinted mi? Elektromos JEL!
Asszem ebbe rendesen belemásztunk
Én nem állok át a sötét oldalra
Amúgy JEOL mikroszkópokon fejlesztették ki a vékonyréteg fizikia alapjait, ami nélkül nem lenne se Plazma, se vetítő, se-nyő
-
Jim-X
őstag
Szeretném ha leírnád a fizikai magyarázatát a dolognak, hogy miben és hogyan javít a hang illetve a képminőségen a különböző típusú tápkábel. Úgylátom ehhez kevés a villamosmérnöki diplomám, mert nem értem... Miben változtat a tápfeszültségen a jó kábel a készülék csatlakozójának belső felén?
Mint a Brick Top a Blöff-ben : Szűz Mária repedt sarkára mondom...nem értem...
Köszönöm
-
tdd587
őstag
Hmmm, lehet.
Ennyiért (50.000EUR) lehet a Halcro-ra hajtanék első körben. Bár a fene tudja.
ML vonalon 33H-t lehet találni 10.000 körül használtan, annyiért jó vételnek tűnik (pár éve legenda volt a hificity-n...).
Szerk: 6.000-ért van most Audionet MAX is, az is nagyon szép darab. Van itt választék bőven...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest