- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
Hmm, amikor kezd kellemetlenné válni a dolog, akkor jön a személyeskedés és a terelés. Emlékeztetlek, hogy arról volt szó, hogy szerinted lehetetlen kinyerni egy tévé optikai kimenetén a DD 5.1-et, amennyiben külső forrás van csatlakoztatva.
De ha már kiragadtad a szövegkörnyezetből, és tökéletesen elferdítetted a hozzászólásomat, akkor lássuk mit is írtál te:
'Annak a Qdeonak annyi köze van a Marvell cég komoly processzoraihoz, mint az LG bögreszettjeinek Mark Levinsonhoz. Nagyjából semmi, csak a névhasználatért fizetnek.'
Namost hamár nem vagy képes rákattintani a Marvell oldalára, akkor itt egy kép, a 'csak' névhasználatos processzorról. Az Onkyo-ban a 88DE2755 van, az Oppo-ban a 88DE2750-es.
Mellesleg az eredeti hozzászólásom pont arról szólt, hogy nem csak a processzor számít, hanem a köré épített elektronika. Egy szóval nem mondtam, hogy az Oppo rosszabb lenne, mint az Onkyo.
Szóval gratulálok, megint bebizonyítottad, hogy a Föld banán alakú...
-
törölt tag
Nekem is van olyan haverom aki azt mondta még Denonos korszakomban: az ő eldzsí 100 wattos erősitője (mini-hifi) bármikor agyonveri a denonom, ráadásul ugyangy leadja az 5.1-et a két hangfalon.
Mondta ezt ugy, hogy nem is hallotta a Denont.... . És az LG-je 50 wattot vesz fel max.
Természetesen azóta se tudom az ellenkezőjéről meggyőzni. Mármint hogy nem adja le az eldzsí az 5.1-et. -
p00h
tag
pl az ismerősöm kisebb sony hangfalaihoz képest. Vagy testvérem lejátszós kb 100e ftos pana rendszeréhez képest. Ott voltak azok az embernyi hangfalak meg doboznyi erősítők, és szépen szóltak, zengett a ház, mégis tiszta volt, de mikor mondták hány millió ez meg az, na nekem nem állt arányban a 2. De tudom hogy ez azért van mert NEKEM nem ér ennyit a tisztább hang, én tökéletesen elégedett voltam régebben a kis pc-s 4.1emmel is, vagy a későbbi 70wattossal is. De most szeretnék lépni még egyet, mert végre összeállt a nappali, kellene egy fokkal komolyabb, de még nem szippantott be ez a világ...
-
p00h
tag
igen, ezzel tisztában voltam, de bevallom sosem voltam whitefülű, eúgy voltam vele, hogy egy laikusnak mint én ez elegendő, sőt az eddigiekhez képest csoda lenne.
Egyik ismerősöm faterja mindig milliós hangfalakkal foglalkozott és jól szóltak ugyan, de én nem hallottam akkora különbséget sosem. De tudom, ez engem minősít -
pr0bi
senior tag
Lehet félreértelek, de nálam a tv optikai kimenetén adott jelet változatlanul 5.1-re erősíti ki az avr ahogyan az a külső forráson (jelen esetben usb pendrive) található. (AVCHD filestruktúra , remuxolt m2ts fileformátum). Nem felkevert, fantom térhangzásról van szó ,ugyan az mintha a lejátszóból küldeném rá. A minőségromláshoz nem tudok értemben hozzászólni.
-
Patice
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy miért pont lakásfelújításkor akarnak "házimozit" venni?
Várjanak, amíg kész a felújítás, meg minden a helyére került és tisztaság van.
Na akkor lehet elgondolkodni, hogy mire is van szükségük.
Szerintem inkább sztereóra kéne hajtani. Az mindenhez jó lesz. 50.000-ből meg nem is olyan lehetetlen vállalkozás, főleg, ha tudnának még hozzácsapni pár tízest.
-
python1
veterán
Igazad van,nem is a kocsma filling hiányzik,inkább a társaság.
Otthon nem is probléma,itt kint kicsit más a helyzet,nem árulnak szeszes italt csak kijelölt helyen .Nemrég vásároltunk be vörös borból,aztán annyira "filmeztünk",meg a vörös bor is olyan finom volt,hogy a film felénél elfogyott.
Aztán maradt a következő hétvége,mikor tudtunk megint vásárolni.
De tanultunk a példából.Az árakat meg nem is említem.
-
Rebell
senior tag
Hallo!
Remélem kapok 1 kis segítséget, ill. jó tanácsot.
Pioneer AX5i . Ez jó féle erősítőnek mondható? Találkozott már vki vele? Stereoban milyen?Esetleg milyen mostani erősítőkkel van párban? ( megközelitőleg)
kösönöm a választ előre is.
üdv.
-
gyurczy
őstag
Hát az egész sztori onnan indult, hogy kb mindegy, csak szóljon jobban mint a TV, és ha lehet oldjuk meg low-cost a dolgot.
NAD-ból ez az, ami jelenleg megfizethető kategória nekem. A Yamaha ezek szerint jól szól, és ami a javára írható, hogy eléggé jó áron is hozzá lehet jutni.
A Quintas szettre azért esett a választás, mert az induló 50-esből amit rászántam az elérhető legjobbnak tűnt, ez a közeljövőben (6-12 hónap) nem is kerül cserére.
Jelenleg az Onkyo TX-DS484-et cserélném a rendszerből, ennek fényében gondolom a négyből bármelyik jobb.
Köszönöm a választ, de csak egy kicsit lettem okosabb.
Hosszabb távon melyik lehet jobb alap?
-
spiky03
veterán
BBéci erre a kérdésre tudnál válaszolni?
A Sinus Live 2,5-ös kábelek gondolom minőségi hangfalakat is rendesen kiszolgálnak (pl Elac)? De gondolom azért nem sz@r, ha neked is ilyen van.
Mert úgy döntöttem, hogy nem sz@rozok,inkább valami jobb minőségűt veszek majd hátra, ami jobb hangfalakat is kiszolgál.
Mert csak egyszer akarom megvenni. -
coolmpi
aktív tag
Persze maradt, de az erősítőn nincs olyan, hogy HDMI kimenet
HDMI1,2,3 van, ott lehet hozzá digitális kimenetet választani composit, optikai1, optikai2, és H (szerintem ez lehet a HDMI out) sajnos sehol sincs hang...
A kábelt hozzá direkt úgy vettem, hogy 1.4-es HDMI ethernet kábel.
-
coolmpi
aktív tag
Bocsánat, nem írtam le az egyértelmű dolgokat, miszerint az ARC-ot bekapcsoltam a TV-n és külső hangszóróra állítottam:
Erősítőn ilyenkor mit kell állítani?
ui: továbbra sincs hang az erősítőn.
-
-
sanyi0629
csendes tag
Nem használtam még egyáltalán, de szimpatikus volt az AQ kábel, viszont nem vagyok a pénztárcám ellensége, ezért is érdeklődtem. Tehát akkor szummázható úgy a dolog, hogy a KCS-HH2 kábellel nem járok rosszabbul, mint a foresttel, vagy a cinnamonnal? Mert ez árbna igen jó lenne... és ha lehet, akkor inkább legyen mindkét helyen 1m-es kábel, vagy a 2 méteres sem okoz minőségromlást jelentősen? (még nincs kész a tv állvány, de minden bizonnyal több mint 1m kell legalább a tv és az erősítő közé, lévén a 60 colos képernyő csatlakozója is viszonylag magasan van.) esetleg más bombajó kábel ajánlat, vagy a samu e6500-hoz örömmel használható a KCS? (még így rendelés előtti utolsó pillanatban
-
-
sanyi0629
csendes tag
-
sting2
addikt
2 hete meg szerettem volna venni de nem postázza, azóta is eszem a kefét..
Közben lecsaptam egy pezsgő arany Denon PMA 1080R gépre, ami azóta a SonerAudio-ban csücsül kisebb kozmetika céljából.
Az ördög viszont nem alszik, mint tudjuk, csak hát 17 ezres lenne az úti költség oda-vissza.
Alkudni nem lehet. -
Ed Parker
nagyúr
Az addig ok,de nem értem minek neked egyáltalán saját cucc,mikor mindig jön valami új ropogtatnivaló
Legalábbis én tutira az újból csemegéznék,főleg ahogy írtad,nálad nem a kommersz gépek landolnak.
Ettől még valóban jo ár azért a denon-ért.
Majd lecsapja valaki hamarosan. -
z123456789
addikt
Elnézést nem szoktam használni ezeket.Èn is nagy "helyesírás allergiás" vagyok, a rövid ékezetek is csak azért vannak mert külföldröl írok.
Rendben.Akkor 10 évre lesz az a TV.
Nagy áldozat meg minden.Nagyon köszönöm az egész napos istápolgatást.Lassan le is telt a meló, söt még egy kis túlóra is befigyelt.Lesz mire költeni.
-
zolaas
senior tag
-
zolaas
senior tag
-
Ed Parker
nagyúr
Én igen,viszont ő Denont akart,erre mondtam a nagyobb malacot.
Bár mint én már az elején is írtam,hogy nem cserélnék,hogy mozira a 3808 is jó,a maradék pénzből meg lehetne sztereo erősítőt venni.
Én mondjuk mindkét erősítőm hangját szeretem,mindkettő más karakter es más hangfalakkal is vannak hallgatva.
-
Mikisys
őstag
Kicsit késve reagálok, nem voltam netközelben:
Nem osztok Én semmit, csak van tapasztalatom és nem tegnap óta.
Nem értem a kritikádat, talán nem voltál még jól beállított hangú moziban? (Nem házi-moziban.)
Az a Grand Utopia nekem nem kéne, inkább az ára, amiből sokkal emberibb berendezést lehetne megvenni, kompletten.
Engem nem zavar, ha elöl esetleg látom a szubládát, mint ahogy a frontsugárzókat is láthatom.
Lehet, hogy a kőpadlón segít a szőnyeg, de nem segít az eleve rossz akusztikájú és zsúfolt szobán.
Én pedig, a már több mint 30-éves moziszakmai installációs, oktatási, bemérési ismereteimmel egyetemben állítom, hogy ami ott látható volt a linken, az minden, csak nem jó.Üdv!
-
törölt tag
Még egy-két mondat erejéig hagy térjek vissza a linkelt cikkekkel kapcsolatban.
Az összes cikk gyakorlatilag 80-99 százalékban foglalkozik dizájnnal, árral, műszaki paraméterekkel, egyéb lényegtelen dolgokkal, és a maradék egy-két mondatban tér rá a lényegre, azaz a hangzásvilágra. (nem fordítva kellene lennie?)
A PH-s cikk pl 2 mondatban ecseteli a cikk végén, azt is úgy kezdi, nehéz részletezni, hogyan is szól ...
A Home Theater az első oldal utolsó bekezdésében nyilatkozik érdemben a hangzásvilágról, de őszinte leszek, ez alapján nem venném meg. + van egy összefoglaló a végén, mi szerint ajánlott.
A Music Direct szerintem nem is tesztelte, csak írt valami általános blablat, as incredible sound ... etc.
A PC Mag pedig egy PC szakújság, Ilyentén nem is várom, hogy kellőképp objektív legyen, nyilvánvaló okok miatt.
A Jerry Raskin pedig egy webáruház.Kis zacsimasszázs lesz, de azt kell mondjam, a Te cikked ebben a tekintetben sokkal átfogóbb és részletezőbb a teljes tartományban, mint a linkeltek közül bármelyik. Ha valami miatt megvenném, akkor az a Te cikked lenne, nem a többi.
De azért a véleményem nem változott, illetve hát ezt valóban meg kellene hallgatni.PS:
Kicsit utánanéztem, van még a Focal-tól másik asztali szett is, ráadásul dupla áron, és még randa is, szóval alakul ez, én azt látom.Ed Parker
tervben van egy ilyen jellegű túra, csak sztem ott fog elbukni, hogy ebből a cuccból nincs senkinek raktáron, no meg nem is lehetne kellő környezetet kialakítani.szerk2: Az elméleti fejtegetéssel kapcsolatban pedig igazad lehet, de mondom! Innentől fogva VAN az asztali szetteknek létjogosultsága, és lehet ajánlani kombót az érdeklődőknek, nemde?
szerk3: Például egyik cikk sem említi, hogy egy ilyen szettet hogyan is kell elhelyezni, és honnan hallgattátok? Az iróasztal előtt ülve, lábad között a dübörgő subbal? Na és mi van ha hátrébb gurulok egy pár métert? ... bla bla ésatöbbi.
-
törölt tag
Ed Parkerrel így kollektíve kettőtöknek írnám.
Ez nem hit bakker, hanem tapasztalat.
Én, mikor megnézek egy bögreszettet, ami állítólag jól szól, fogom, és letekerem a subot, vagy ha lehet, kikapcsolom inkább.
Utána lehet hallgatni a 80Hz feletti tartományt (sic) különböző hangszínbeállításokkal, különböző hangerőn, amit kierőlködnek a szatelitek.
Nyilván az összes kombó arra a trükkre épít, miszerint megvan a mély és a magas, akkor a végpontok megvannak, tehát jól szól az egész, én legalábbis így látom. Az EQ-t is a végein húzza fel az átlagpolgár.
De ha rávilágítasz a köztes tartomány hiányára, megdől az egész elmélet, és ez alól én még nem találtam kivételt. Nincs is, mert fizikai képtelenség. Persze ettől még tetszhet a tulajnak, nyilván.
A méret a lényeg. No meg nyilván sok minden más. Értsd, egy vagy többutas a rendszer, dobozok anyaga, bélelése, bla, bla, nyilván nem kell Nektek mondani.
Szerintem ez a kis cucc ugyanitt elvérezne. Azért meghallgatnám, majd sub nélkül ismét(Ugyanakkor nem hiszem, hogy Nektek ilyen ócska trükkökkel kell rávilágítani egy rendszer hiányosságaira)
Másfelől, játszunk el a gondolattal, hogy mi van, ha igaz a dolog? (Bár én kötve hiszem - elnézést) Akkor viszont mi ez a nagy szemöldökráncolás a bögreszettekre? Innentől fogva megdőlt a képlet, igenis lehet jó minőségű kombót gyártani!
Mert ugye a fenti cikked mindjárt emészthetővé válik, ha relatív módban íródott, nem pedig abszolút módban. Ez a cucc lehet az asztali PC szettek királya, végülis hallottam a Logitech Z5500-át, magasan veri a legtöbb piaci kombó HM-et, ez szerintem nem kérdés, de attól még simán elvérzik ugyanott, ahol a többi.
Vagy az én ex PC-s cuccom, egy valahányas Creative Cambridge Soundworks, valami papírmembrános egyutas vacak, de legalább tekintélyes mágnessel a közepén. Nem tudom súlyra mennyi, de itt van a szomszéd srácnál, ma reggel átugrok, megmérem.
Az asztali Sony, Philips ... stb szetteket simán verte, gyakorlatilag szinte az összeset, vagy legalábbis azokat, amik a környezetemben megfordultak.
De azért nem merném még csak azt sem kijelenteni, hogy jól szól.Na srácok peace, remélem nincs harag, de ezt akkor hiszem el, ha hallom. Szvsz annak a szettnek a teljes tartományában akkora lyukak vannak, mint Whoopy Goldberg hátsó fertályán a kijárat, LOL
-
HornedReaper
senior tag
Most néztem meg az Act of Valor c. filmet, és hiányolom utána, hogy a lövéseknél más filmekben nem/ritkán/halkan szól a sub minden egyes golyónál.. Szerintem minden filmben így kellene szólnia
Üssön a lövések hangja, élőben is nagyot szólnak
Ti valóban tapasztaltabbak vagytok házimozi téren, nekem a B&W előtt a System Fidelity volt, a frontokban és surroundokban 16-os méllyel, a centerben 2x10cm-essel.. Legközelebb hallgatok
Nálam 70Hz-en volt vágva a center korábban, most megkap minden jelet minden hangfal, végig erre törekedtem a mozi terén.
-
törölt tag
Na látod, ezt viszont nem hiszem el! Tök hiteltelen az egész!
(Vagy az eddigi elképzeléseim a bögreszettekről alapjaiban tévesek, bár erősen kétlem.)
Mindenesetre eddig a hasonló csodakombók fizikai korlátairól beszéltünk, ami miatt nem szólhat jól egy ilyen cucc, pontosabban mondtátok ti, hallgattam én. Most meg egyszerre kiderül, hogy mégsem így van? Vagy a Focal tudhatja csak ezt 160 ropiért?
Én inkább azt gondolom, hogy van az a pénz, amiért gombásodik a herém, nemde?szerk: csak amire konkrétabban rálátok, mert van is kéznél, és szóba is került. Az iPhone rohadtul nem éri meg az árát, mert úgy ratyi, ahogy van. Kifejthetem, bár ez nem az a topik. De ettől még jópár szakújságíró az egekig magasztalja.
-
Rebell
senior tag
"Ha Budapesten, vagy a környékén laksz, viszek egy erősítőt és összehasonlítjuk a tiéddel" Mióta vagy ilyen készséges? amióta Fórum olvasó vagyok, megkockáztatom, hogy talán 1 ilyen felajánlás jött töled
, viszont szép Gesztus
Viszont biztosra veszem, hogy az állításod akarod bebizinyítani
, miszerint lehetetlen, amit a Kolega állít
-
Laca0
addikt
Nincs a tévék belsejében olyan út kiépítve, ami át tudná vezetni a nyers 5.1 digitális adatfolyamot optikai kimenetre.
Ezt a megállapításodat mire alapozod?
Egyébként nekem Onkyo erősítőm van, nem Yamaha. Ez rendesen kijelzi ha stereo a forrás és azt is, ha 5.1. Tehát nem minden DD-ra írja, hogy 5.1, csak ami tényleg az. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- eBay-es kütyük kis pénzért
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest