- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
válasz
Patice #79285 üzenetére
Természetesen a fő hallgatási pontban (az enyémben
) mérek először, és gyakorlatilag azt mérem körbe. Nincs olyan pozíció ezek között, ahol a mérés után megfelelne a mély szintje. Van, ahol picit magasabb, van, ahol picit kisebb, de mindenhol alacsony összességében.
Lehet, hogy megpróbálom, hogy csak egy pontban mérek...
-
t-bali3
senior tag
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Patice #78691 üzenetére
A nyugodtabb élet is egy szempont.
HTPC-t ugye azért is szeretik, mert költséghatékonyan sokoldalú, és így is hoz egy sokaknak hallgatható minőséget. Ha már felmerül az, hogy a hangminőség fontosabb, mint a költséghatékonyság, akkor HTPC forrást feltételezve valóban kellhetnek azok a plusz kábelek átalakítók, DAC amiket írtatok.
Azon túl, hogy a HTPC-t reszelgetik, boot-oltatják
, elég jól el lehet menni a többi komponens esetében is az "erdőbe" nem is kevés pénzért. Mivel itt a hozzászólók közül több a HTPC tulaj, ezért többségében az előnyiről szólnak a hozzászólások. Szerintem a másik út (dedikált lejátszó) is bőven járható azonos szinteken, csak hogy ilyen vélemény is legyen.
Windows-ról már korábban is írtam, hogy nem fair az összehasonlításban a "nem kerül semmibe". Ha lehetne Lumint, Olive-t, Linn-t venni féláron szoftver nélkül, amit a kölcsönzőből beszerezve a felhasználó feltölti rá, akkor csak "egy szavam" lenne, továbbra sem fair az alkotókkal szemben. Ez ne legyen vita, vagy téma, csak egy vélemény volt.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Patice #78675 üzenetére
"Mac OSX vagy Win Server 2012, mindkettő megdolgozva + "normális" UDB/S/PDIF átalakító + DAC"
Összeadtad, "normális" kábelekkel együtt mennyiért is lenne "jó" a HTPC-s forráslánc (Windows árát nem is számolva, mert azt úgy veszitek, hogy ingyen van) ? DACról külön lehetne beszélni, mivel ugyanúgy van "hangkarakterük", mint dedikált lejátszóknak.
"Kivétel akinek csúcs DAC-ja van.....oda "elég" egy jó "futómű"
SZVSZ ennyiért már van használtan "komolyabb" lejátszó zenére. Példaként Olive 4HD, 6HD, régebbi LINN-ek.
Lehet Oppo 105 is megérne egy próbát.
Legutóbb Olive 6HD-t láttam 1500€ illetve 16000DKK-ért. Belső HDD, andriodos, IOS-es app. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #78588 üzenetére
Így gondolom én is. Bár a bipól is mehet oldalra, érdemes tenni velük egy próbát. Próbálgattam az Atlantic Technology dobozokkal a kapcsolgatást, koncertekhez bipól, akciófilmekhez dipól.
A többieknek mondom, hogy oldalt, mögöttem 30 centire vannak, a fülmagasság felett 60-65 centire. -
robi-k
őstag
válasz
Patice #76487 üzenetére
Akkor ezekhez mi kell, hogy jól szóljon? - egy jó vörös bór, de szigorúan csak egy pohárkával
-
nuke7
veterán
válasz
Patice #76244 üzenetére
a DSM-ben fel kell installálni az audio station-t.
ezután akár iphone-al is tudom irányítani alapból apple tv-re a zenét - vagy iphone / macbook-ra és onnan airplay...míg az utóbbi valami miatt hangosabb - hangyányit jobb a minősége, ha alapból apple tv-re küldi a NAS.
a fej-fej melletti összehasonlítást ma tervezem - de nem hallottam igazán rosszabbnak így látatlanban/hallatlanban
azért kísérleteztem ezzel, mert így zenéhez nem kell se a gépet bekapcsolni, se a media playert - amihez meg a tv kell, hogy tudjam irányítani.
(#76251) mp54: cc800-at konkrétan nem tudom - de itt az én tapasztalatom. Míg a focal 715 esetén a gyári aranyszínű jumper fémet lecseréltem egy excalibur kábelből készült jumperre és javult a hang, addig ugyanez a mutatvány a Klipsch RF-62 II esetén rontott a hangon a gyári verzióhoz képest
-
szinimini
senior tag
válasz
Patice #75784 üzenetére
Köszi köszi.
Felrakással nem lenne gond,mert máshol is gipszkarton falon volt fent, monitor fölött
Csak hát a helyszűke miatt minden lehetőség érdekelt.Akkor van két megoldás: fölötte vagy alatta. Már csak a páromnak kell elmondani,hogy két lehetősége van
mivamma
Az lesz az. Le van védve?
Gyors otthon majd én is össze dobok vmit SW-ben,spiky03
Alatta is van polc,de ott az erősítő helye leszadodaniel
Igen igen, jól mondod,hogy nem nagyon van szem magasságban a közepe. Igy kell lennie ugye?
Az lesz a legjobb megoldás,hogy akkor alá megtervezem azt a kis polcot és akkor jobb lesz úgy minden.
Lesz hely is szem magsságba kerül legalább....
Estére teszek fel képet az egészről és akkor úgy jobban megtudnánk tárgyalni az egészet.Még annyit kérdeznék,hogy a sub-hoz kell majd kábelt is vennem, Eddig rca kábellel volt össze kötve ( LFE-re volt kötve) Ide jó ha min. 5 méteres kábellel oldom ezt meg? De lehet,hogy több is lesz az.
Vagy máshogy kellene ekkora távnál össze kötni? -
adodaniel
őstag
válasz
Patice #75784 üzenetére
De ha felette van, akkor könnyebben előfordulhat az is, hogy a (bevezetőben is említett) magasságbeli különbség a frontok és a center között túl nagy lesz. Mondjuk az ő esetében, ha térdmagasságú a szekrény, amin van, akkor ez még jó lehet, viszont akkor a TV van túl alacsonyan és talán nincs a középvonala szemmagasságban érzésem szerint. (Nekem 42ST60 van, az alatt van kb 65-70 cm hely, ezért bátorkodtam a helyzetet a sajátommal összehasonlítani
)
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #75572 üzenetére
Annyiban móosítanék, hogy bemérőmikrofon híján a sub hangerejét inkább érdemes a fülünkre bízni, mert a telefonos dB mérők mély tartományban pontatlanok.
A durva kilengéseknek semmiképp nem oka a rendes megtámasztás (az már régen szörnyű, ha az olyan gyenge lábakon áll, hogy inkább a doboz táncol hátrafelé annyit) inkább a túlzott hangerő és főleg a mélykiemelés az oka.
Tök jó a hosszú-lökető membrán, mert nagyobb levegőtömeget tud megmozgatni, de ha nem párosul megfelelő erejű sub erősítővel meg mágnessel, vagy túl kicsit a sub a szobához és kiabálni kénytelen, akkor csak pontatlanabb lesz a hosszú kitérés miatt.
Ill. a belső csillapítás is befolyásolja. Pl. nálam hangfal-tuning után sokkal kevésbé lengelek ki a C6 mélyközepei, mégis mélyebbre megy, pontosabb, erőssége ha nem is nőtt, de biztos nem csökkent.A kérdező inkább örüljön, ha nem lengedezik a membránja, ha úgyis megfelelő erejű mélyeket hall.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Patice #75518 üzenetére
Most egy pár épített front van, Monacor hangszórókkal, és négy darab szintén épített surround sugárzó, de erősen agyalok egy pár álló HECO Victa-n. Abból is ott van a Victa 2 meg a Victa Prime. Ott is ugyan ez a szitu, megéri-e a drágább?
Az erősítő egy Marantz SR4600, de gondolom ez mellékes. Tehát, Victa 2 vagy Victa Prime? Megéri a drágább, vagy annyival nem nyújt többet, mint amennyivel többe kerül?
-
-
válasz
Patice #71620 üzenetére
"miért pont YT-os tömörített anyaggal akarod tesztelni a cuccodat?"
Konkrétan helikopter-körbemenős demo-anyagot kerestem a gyerekeimnek, így találtam rá a jutobon egy raklap ilyenre, de mint kiderült, az nem az!
De hogy minek rakják föl az emberek a rengeteg 5.1-es hang-demót a jutubra amikor az úgyis sztereó lesz, azt sosem fogom megérteni. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #71216 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mit lehet belőlük kihozni, hanem az, hogy van-e értelme. A 10 centis hangszórók sokszor még mélyközépnek is kicsik, a legtöbb kétutas hangdobozban 13 vagy 16 centiseket alkalmaznak. Kivételek a szub/szat rendszerek, mint amilyen az SCS 178.
Az sem mindegy, milyen árkategóriáról beszélünk. Egy 70000 forintos 5.1 szett szatellitjeitől még az is szép teljesítmény, ha 100 hertzig viszonylag egyenletes a frekvenciamenetük.(#71217) robim
A Kimber 8TC kiváló kábel, amikor éppen nincs nálam semmiféle tesztdrót, olyannal kötöm az Aurumokat a Normához. Listaára méterenként 20000 Ft, és annyit bőven megér. -
t-bali3
senior tag
válasz
Patice #70749 üzenetére
Ahogy én olvasgatom egyre jobban elterjedt megoldás, csak nem erősítőhöz kapcsolva, hanem számítógépes használat mellé. Csak akkor mi van, ha nem számítógép a forrás
Stereophile is tesztelt már ilyeneket, XTZ megoldásait biztos, azt olvastam.
bajnokpityu: amikor azt az akciós szettet linkelték Hifi fórumban nagyon elgondolkoztam rajta, de még nem volt kész a rendszerem így hagytam. Tervben van, hogy egyszer kipróbálok ilyesmit, csak úgy nézem az igazán profi cucc az drág...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #70749 üzenetére
dehogynem,vannak. 30rugó körül volt karácsonykor egy ajánlott szett, miki+program. most,h vége az akciónak, jóval drágább lett. be tud épülni a lejátszóprogramba pluginként. genelecékét hallottad a shown is a 2. emeleten. az egy komolyabb program volt.
a cikkből nekem megmondom őszintén az jött le,hogy ezek a programok csak erősen csillapított szobában tudnak a szoba hangjával foglalkozni (zengésidő miatt limitált a számolókapacitás), de felvetődött bennem, hogy egyáltalán szobával foglalkozik bármely rendszer?
vagy csak olyan szinten, hogy egy aránylag lineáris frekimenetet csinálnak, és az idő mentén már nem számolnak semmit.
utóbbi esetben azért nagyon érintőlegesen csinálhatnak bármit is a szoba hangjával, szóval szobaEQnak kéne nevezni őket, nem akusztika korrekciónak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #70628 üzenetére
Ne aggódj. Koncertfilmeknél se kapcsolod ki a subot.
Egy jóféle zárt subot munkával össze lehet nagyjából lőni egy nem túl pörgős állóhoz. Toobee monitorja azért érdekes meccs lesz.Bár van, akinek akkor is tetszik a sub hangja, ha külön életet él, de be tudlak ajánlani cimborához, aki akusztikus zene mellett is használ subot.
Csak nem lehet mindenhol, minden subot jól illeszteni.
Toobee: egy gyors sub térérzékelésben is szerepet játszik.
-
Toobee
veterán
válasz
Patice #70590 üzenetére
Nincs legalja, hogy is lenne már egy ekkora membránnak. Bármilyen kábelt betehetek, 25 Hz akkor sem jön majd ki belőle. Azt már lehet legaljának nevezni.
Hétalvó: azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Én Yello-t akkor hallgatok, ha megkérsz, hogy tegyem be, te meg komolyzenét nem szoktál. Arra, meg a pár hangszeres, énekes témákra sokkal jobb, mint az Electra, én meg ilyeneket hallgatok. Plusz az elborult, gépzenéimet, azoknak meg soha nem hallott terük és részeleteik vannak. Azt tegnap is átbeszéltük, hogy nem hallod a teret, nem érzel mélységet és pár cm-es mozgásokat, meg is értem, hogy nem tetszett a cucc.
-
válasz
Patice #70476 üzenetére
Na! Az nem is rossz gondolat, hogy a fafödém gerendájára, vagy a gerenda mellé, a deszkázatra, lefelé fordítva! De nem tudom, hogy ez mennyire adná vissza a háttérsugárzók eredeti funkcióját és a helyes, a filmben célul tűzött irányokat. Igen, ezt ki kellene próbálni, mert ha másképp szól ott felül, mint ami a helyes, akkor inkább ne legyen.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Egyébként már rákérdeztem, hogy mennyiért adná oda a JMLab Chorus K2 háttereket, de még nem kaptam választ.
Meg rákérdeztem az 50 kilós monstrumra, a JMLab SW38A szubra is. Erről mi a véleményetek?
-
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #70102 üzenetére
Tudom, hogy barátom, a kérdés előtt ezeket pont én is olvastam. A kérdésem pont az, mint a tiéd, tehát hogy miért jobb a rózsazaj (pink noise) a beállításhoz, mint a fehér. Lehet, hogy azért, mert a mélyeket a fülünk kevésbé érzékeli, de ez csak találgatás, amíg valaki meg nem mondja a tutit.
-
Játékos
addikt
válasz
Patice #69908 üzenetére
Azt nem mondtam eddig, hogy szeretném elkerülni a reflexes dobozokat, pláne, aminek hátul van a lyuka.
Elsősorban zártat szeretnék, vagy ha van valami nagyon nagyon jó ajánlat, ami első reflexes, akkor esetleg az.
Szóval nincs ilyen probléma, hogy a polc lefojtaná a reflexnyílást!Nem én akarlak titeket meggyőzni, hanem azt szeretném, hogy ti győzzetek meg engem...
-
Digital
addikt
válasz
Patice #69658 üzenetére
Szeretem a Japán kultúrát, tegnap találtam erre:
Tatsuro Yamashita-Kiss -
z123456789
addikt
válasz
Patice #69113 üzenetére
A fene! Szivesen váltottam volna pár szót egy "ismerőssel", meg legalább neked meg tudtam volna élőben is köszönni az eddigi segítségeket.
Ez a zene volt az.De!
De nem te voltál aki megkérdezte tőle hogy "neked tényleg tetszik ez a zene" igaz? Mert ha jól emlékszem aki ezt kérdezte, fekete pólóban volt.
Jó lett volna előre tudni. Mindegy, már ez is élmény volt nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest