- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Rajtam kívül még hárman "lefikázták", én csak csatlakoztam hozzájuk.
Egyáltalán nem szempont, hogy mennyi munkája van valakinek egy szemétdomb összehordásában, attól az még szemétdomb marad.
Mielőtt félreértené valaki: ezzel nem a képeken látható rendszereket nevezem, minősítem szemétdombnak. -
Peak
addikt
Én arra gondolnék, hogy régebben, amikor még a 16-25ms és annál még lassabb válaszidejű panelek voltak a TV-kben, akkor volt valóban szükség ilyen trükközésekre és becsapásra, hogy értékelhető képet kapjunk.
De manapság, pl. az S-IPS panelek korában ilyenre nincs szükség, hiszen a panelek már eleve a fizikai képességeikben is túllépték a filmes szabványok képsebességét.
Egyébként ilyen trükköket alkalmaznak a LEDes blokkos TVk, a dinamikus kontrasztarány elérésére...
) Kikapcsolnak a képernyőn területeket, ezzel is növelve a vizuális élményt.
Ezek már csak ilyenek, becsapják az ember szemét. -
BBéci
legenda
De bizony észre lehet venni.
Van rá tesztábra, de elegendő egy HD tévéadás közeli képe egy arcról. Amikor mozdulatlan, minden pórusa, hajszála külön látszik. Amint megmozdul, ezek összefolynak, életlenednek. Vizsgáltam BD-filmmel is, amin egy tigris szőreit meg lehetett számolni, de csak addig, amíg nem mozgott. Egy jó plazmán ilyen nincs.(#18777) Peak
Semmi köze azokhoz az adatokhoz. Egyszerűen az LCD kristályok lomhasága az ok.
Keress a Google-val az "LCD motion blur" és az LCD motion resolution" kifejezésekre!
Egy találat: [link] -
Tonyo
őstag
Igaz hangra érzékenyebb vagyok, talán ezért se zavar annyira. Nekem untig elég a cinema 3D-s lg lcd-m. Azért írtam, hogy cinema 3 D, mert új szériás, valószínűleg jobb széria színek szempontjából is!
3 D-je meg veri az aktív samsungos 3 D-t, még akkor is ha felezi..
Sokan kábelezésnél rontják el! Nem mind1 milyen hdmi kábelt használsz!
-
Peak
addikt
Egy komolyabb sima hidegkatódos LCD TV panelja megalázza a beugró szintű LEDes TV-ket.
A plazma ugyan kontrasztosabb képet adhat, de az egyéb kompromisszumok véleményem szerint túl fajsúlyosak, ezért maradtam az LCDnél.
De ízlés dolga, nézz körül az idevonatkozó topicokban. -
BBéci
legenda
Azt mondani sem kell, hogy a készülékeknek, a rendszer elemeinek árban és minőségben arányban kell lenniük egymással.
Viszont az 1:2 arányt támadóknak éppen az a véleményük, hogy magasabb szinten az 1:1,5 lenne a jó, tehát éppen erősítőből választanának komolyabbat, nem hangdobozokból.
Ebben van igazság, mivel az ELAC FS 247BE brutálisan jobban szólt Primare i32, aztán Norma Revo erősítővel, mint Anthem MRX500-zal. -
BBéci
legenda
Nem rossz vonal az erősítő csere, azzal is hatalmasat lehet javítani a hangzáson. Nálam évekig fixek voltak az Aurumok, (nem akartam hangdobozokat hazacipelni, pakolgatni, a réginek helyet találni, de idén rászántam magam) csak az erősítők váltották egymást folyamatosan a 300000 forintos kategóriától a másfélmilliósig. No meg a kábelek.
(#13863) Jim-X
Úgy rémlik, 50-60000 a komplett szett tuningolásának ára. Vagy csak az elülső háromé??? -
BBéci
legenda
Ebben az esetben figyelmen kívül hagytam az árakat.
Azt vettem alapul, hogy Dorian a Denon 2809-hez használ - megelégedéssel - tuningolt C6 szettet. A 3xx H/K-kat én valamivel lejjebb sorolom, illetve a 2xx-eket tartom nagyon kevésnek.(#13854) ricsik
Nem volt konkrétan megnevezve a 365, csak a 300-as széria. -
xtremetuning
addikt
Van egy rossz hírem : a vászon legalább olyan fontos komponens, mint a proji.
Ha nem jó a választás, simán bukhatod a projid előnyeit.Kb. a hangfal - erősítő konzisztenciára hajaz.
Aki projektorban gondolkodik, pláne DLP-ben (tehát jó az ízlése), az számoljon a vászonnal is. Útálom az autós hasonlatokat, de ferkóra sem teszünk virsli gumit -
python1
veterán
-
python1
veterán
Pont most járok "ebben a cipőben",szerváltam egy projektort.
Én DIY megoldást választok,teljesen feszített falfelületre fogok vetíteni avagy,falapot fogok lefesteni,fekete szegéllyel.Olcsó de ellenben szar is,majd kiderül,hogy szuperál.
Bécivel teljesen egyetértek abban,hogy a vetített kép környéke is fontos a visszaverődések miatt.
-
BBéci
legenda
Az oldalfeszítés nélküli vásznak között is találni csaknem teljesen simákat, ahogy az olcsó feszítettek sem mindig rácmentesek. Szerintem fontosabb szempont a vászon minősége és fényvisszaverő tulajdonságai, valamint a szoba falainak, plafonjának színe. Vetíthetsz tökéletes simaságú fix vászonra, ha a kontraszt háromnegyede elvész a visszavert fények miatt.
-
BBéci
legenda
Egyetértünk, de az gyanús, amikor egy vélemény teljesen ellentmond a többinek.
Rebell
Jobb hangot lehet belőlük kihozni, mint amennyibe kerülnek, de csodák nincsenek. A méterenként 3-4000 forintos kábelekkel nem érdemes összehasonlítani, és az még messze van a méregdrágától. -
spiky03
veterán
-
Year
tag
-
Dorian
félisten
Én Diginél valami olyasmi 2 éves hűségakciót írtam alá, hogy 1 évig 3000, 2. évben 6500Ft a net + Tv + telefon. Van vagy 100 csatorna, mondjuk ebből 10-15 nézhető, néhány HD-s adással. A net valami 40/20-as, persze ennek kb. a fele a valós, de bőven elég. Telefonnál meg adnak helyi hívásokra vagy 200percet díjmenetesen.
-
BBéci
legenda
Városunkban (Budapesttel határos) pár hónapja tarol a Digi, hármas csomagot, benne 80/25-ös nettel, havi 6000 forintért adnak. Hozzám még nem jutottak el, de elvagyok a 10/1-gyel, mert úgysincs szabad tárhelyem.
Ki kellene próbálnod másik erősítővel, tapasztalatom szerint az is lehet a jelenség oka!
-
törölt tag
Egyetértek, pont erről beszéltünk nemrég. Semmit nem jelent ha a mozi alapból HD hanggal bír, ha töketlen a hangmérnök. Egy jól kevert hang jól fog szólni 640kbps DD-lal is, az elcseszetten kevert hangon pedig semmit nem javít annak HD változata, lehet akár 6mbps, akkor sem.
Nekem most a Denon HM erősítő távjával van tele a tököm
Onkyo után, mely nagyjából lineárisan növelte a hangerőt hosszú nyomva tartásra, míg a Denon hirtelen hatalmasakat tud ugrani.
-
törölt tag
-
geri788
tag
Nekem elég lenne 1 is!De németbe nem olcsóbb??..valakitöl azt hallottam ott féláron lehet venni..na mindjárt utána nézek!!!
600ft a benzin?????....a szomszédom is azt hajtja hogy legyen 1000 ft,mert akkor nincs forgalom és sokkal hamarabb eljut A ból B-be!!Holott ö kb havi 5000km-t autózik!!!Szerintem ilyet normális ember nem mond! -
Peak
addikt
Nagyon kiváncsi lennék, hogy vajon grafikus tervezőknek szánt LCD monitorokon is hasonló eredményeket kapnánk, mint ezen a Samsung PS50C7000 Plasma TV-n?
Milyen eltéréseket lehetne mérni mondjuk egy új LED-es LCD-n?És még ami számomra fontos, tudni kell kimondani, hogy "tévedtem".
-
Ed Parker
nagyúr
má' bocs,de én nemhogy a magyarban,de még az angol nyelvű oldalakon sem találtam róla ilyen infót.
de tulajdonképpen engem nem kell erről meggyőzni hogy az adott 3312-es erősítő jobb vagy rosszabb,nekem a hangja tetszik,ha az előd jobb hát jobb,ettől én nem fogom olyanra lecserélni. -
bajnokpityu
félisten
Idehaza sztem még burkoltan sem irhatsz le negativ véleményt. HA az újságnak rosszul megy, akkor nem lesz prémium.
Ha nekem kéne szar cuccot tesztelni, akkor inkább visszaadnám a terméket, hogy nem értek hozzá...
BBécitől amúgy amit olvastam, kifejezetten korrekt volt, és minden szavát igaznak találtam.
-
Ed Parker
nagyúr
jah igen az ár
én is annak hinnék inkább,mint a "valaki írta egy fórumon" féle mondáknak.
olyanról hogy tud valaki állást foglalni,amit nem hallott?mert olyan tesztet még nem találtam,ahol egyértelműen összehasonlítják a 2 erősítőt és megkeresik azt a 100eFt-ot.
de ha valaki tud ilyet,linkelje becsak abból indulok ki hogy ekkora név mint a denon nem csinál hülyét magából.
az újságírók ráálnának a témára.jah,még annyival kiegészíteném hogy a 3311 1500€ volt a 3312-t meg 899€ vettem 1200€ helyett,mert a denon leakciózta.
lehet hogy a 1611-el egyenéertékű -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest