- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #180236 üzenetére
Szvsz csak 2 előnye van az előtétfalas megoldásnak: a center mehet a frontok magasságába és szélesebb kép érhető el. Ezek tényleg valós előnyök, a többi számomra blala. Én pl. kifejezetten pozitív elemként, térben álló bútordarabként tekintek a látsszó hangfalakra. Persze akinek problémás, h elférjen a lakásban, annak lehet ez egy helynyerő megoldás, erre nekem nincs szükségem.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #180229 üzenetére
Végülis teli van az átlag ember,ilyen és ehhez hasonló lakóterekkel,mint a pinterestes képeken.
Mindig ezek a végletek🤔.
Szerintem itt szimplán ízlésekről diskurálunk.
Nálam nem buksz fel kábelben, minden rejtve van.na jó a "rack" mögött, még látni, ha mögé nézel.Ha nem vetítessz,mit raksz a vászonra, hogy ne azt lásd?
Takargatod? -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #180225 üzenetére
Azért itt sokan a nappalit élettérnek is használják.
Előtétfalnál hová rakod a tv-t?
Én biztos nem akarnák egy fix vásznat látni egy falon se.
Számomra esztétikusabb egy menyezetbe tejtett vászon ami legördül ha akarom.
+ Kiváltképp nagyon szeretek ránézni a dobozaimra.
Tudom tudom a hang nem lesz olyan, de ezzel is együtt lehet élni úgy, hogy örömömet lelem benne. -
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #180221 üzenetére
No, de azért valljuk be őszintén, ehhez egy mozi kompatibilis asszony kell.
Ha a választott nőszemély nem szereti a filmeket, mozit, akkor piszok nehéz dolog lesz ezt az egészet végigvinni. Arról nem beszélve, hogy csak akkor működik jól ez az előtétfal dolog, ha van egy hatalmas nappali (ahol nem tűnik fel 50 cm “veszteség”) vagy pedig egy külön, dedikált helyiség a célra.
-
python1
veterán
válasz
python1 #180191 üzenetére
Ja igen, nem rossz elképzelés, akár tovább gondolva egy kicsit, építhetsz akár egy előtétfalat is ennek a megoldásnak.
Néhány inspiráció.
Akár már akkor vásznat is tehetsz elé, így még szolidabb és teljesen el lehet tüntetni mindent, a hangról már nem is beszélek, így mindent megoldhatsz, egy melóval.
Én ha újra építeném a mozim, akár nappaliba, kizárólag ilyet építenék ismét. -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #180101 üzenetére
Hasonlóan szórakoztató sztorikat simán produkál a valóság, például szintén vannak benne kiöregedett, mindent mindenkinél jobban tudó formák, csak itt nem azon szórakozunk, hogy milyen jól manővereznek, hanem hogy egy új, boldog reggelen éppen milyen áltudományos baromsággal állnak elő.
Ma került a szemem elé egy olyan hifis cikk, hogy az erősítő elé lecsapott fejre fordított virágcserepekhez hasonló totemek milyen csodát tesznek, ilyen jót rég röhögtem.
-
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #179948 üzenetére
HDR-SDR konverziónál úgy tudom bukod valamennyire a színtere mivel a FHD projektor Rec709-et tud nagyrészt. Nekem van külön BT2020 SDR kalibrációm a projektoron, ha használni akarom a HDR-SDR konverziót, de nem használom mivel HDR esetén lényegesen jobbak a színek mint HDR-SDR konverziónál mégha a BT2020 SDR kalibrációt is használom.
Ennek ellenére FHD projektoron a 4K HDR-SDR konverzió FHD-ra a legjobb képminőség.
-
python1
veterán
válasz
python1 #179908 üzenetére
Ès ez nem a reklám helye
Pont olyan lett mint a Tamo-è, csak az övè natúr olajoz a lett, de szerintem az is magáèrt beszèl.
Dorian
Jól választottál, felüdülés mikor nem "műanyagból" készítünk bútort (nem szeretjük), de van egy varázsa a természetes anyagoknak, és kicsit ezoterikus kisugárzása is. Nálam nem engette a párom, hogy a lambériát beburkoljam a mennyezeten gipszkartonnal, és milyen jól tette. -
Dorian
félisten
-
python1
veterán
válasz
python1 #179638 üzenetére
Azt hozzá kell tennem, hogy igen, talán a PC jobban szeparálja a csatornákat sztereó forrásból, ès az az igazság, hogy èn a centersugárzó hangerejèt minimálisan megemelem mindig. De magán a tènyen nem változtat, hogy lehet akár nem LCR sugárzókból is összehozni, ahhoz közeli hangszínt, csaj jóval több vele a meló, kb mint a szubok integrálásával.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #179635 üzenetére
Vagy használj Cavern MCS-t, és AI-al vágd ki az éneket, hogy külön csak az szóljon a centeren, a frontokon meg csak hangszerek. Ilyen mértékű szeparációra a világ legjobb minőségű hangszórója sem képes, én utána azonnal hallottam minden apró hangot az énekes légzésében is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #179516 üzenetére
Ez tényleg szívás.
Én most direkt úgy építettem meg a mozit, ha bármi lenne a kábellal, egy pillanat alatt át tudjam húzni, akár magam is.
powerup2
Anno a régi házunkban egy 10 méteres AQ Cinnamon volt behúzva, 65.000 Ft volt. Arra akkor, nem sajnáltam a pénzt, mert fontos volt, hogy valóban működjön, ne csak immel-ámmal. Most viszont ugyanez a megoldás [link] horror. Sosem adnék ki ennyi pénzt már egy HDMI kábelért.python1
Mesélhetnél még a HTPC projektről. Kíváncsi vagyok.
Nálam ilyen van most behúzva: [link] -
Zsömica
aktív tag
válasz
python1 #179370 üzenetére
Egészen pontosan és szakmailag sosem a tartószerkezetek közötti ács kötések, lapolások és fő szerkezeti elemek közé alkalmazunk elcsatolásokat - hanem a leválasztott tér héjazata/szerkezete/burkolata és a hordozó főtartószerkezet közé..!
Tehát ez nem egy kivitelező profizmusán - hanem egy jó tervező és/vagy egy szakági referens közös együttműködésén múlik inkább - amit a profi kivitelező majd terv szerint megépít..! -
spiky03
veterán
válasz
python1 #179017 üzenetére
Jó meggyőztetek.
Sajnos egy vonalban nem tudom őket tenni majd mert a sub nem engedi.
Kellett nekem ekkora dög szub.Így néz ki, a center pont elfért a vászon alatt. Kb egy 5-6 centit majd még jobbra megy a vászon, mert a korábbi képeken úgy volt, a festés után nem sikerült pont ugyanabban a pozícióban visszatenni.
Úgy bal oldalon is jobban elfér majd az az oldali front picit fentebb mint a center.Tvt sajnos nem tudom fentebb tenni mert annó úgy lettek kialakítva a csövek a falban a kábeleknek.
Meg jóval magasabbra sem akarom azért a vásznat.De akkor elől is meg hátul is viszontesen lesz mind.
Nagyon köszi -KP- neked is a megerősítést
-
BIGi75
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #178947 üzenetére
Nincs megfordítva, ennek ilyen a formája, mert arra lett tervezve, hogy magasan legyen. Nem tudod úgy állítani, hogy a mély legyen alul, mert nem egyenes a teteje, ott vannak a csatlakozók. Ettől függetlenül a linkelt moziban például egyáltalán nem érzem, hogy gond lenne az elhelyezéssel.
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #178695 üzenetére
Ez teljesen egyedi. Ha AVR-rel hajtja, akkor 60 alá semmiképp nem tenném, mert csak maszatolás lesz, meghát azért van a nagyerős szub, h ezt a tartományt jobban művelje, mint a frontok. Nálam a frontok 90 Hz-en vannak vágva (48dB/o), mert a frontok hátsó visszaverődéses kioltása 70-75 Hz körül van, így ezt így elkerülöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest