- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #68600 üzenetére
jáááj.
XT: azért terhelhetőbb nem lesz ettől. a max teljesitménye nem változik a subodnak. csak az érzet.
tudod, van,aki azért borotválja, mert hosszabbnak hat ..szimmetrikus átvitelnek viszont,mivel dupla a feszültség különbség, ezért 6db-vel nagyobb a dinamika tartománya. és fele a torzítása..
-
rigo88
aktív tag
válasz
Toobee #68530 üzenetére
kifejtenéd kérlek?
nekem a compare list nem mond túl sokat, mert nyilvánvalóan 2 teljesen különböző kategória.rx-v1900ra cserélném vagy 2900ra de nem találok sehol értelmes áron.
és nem, nem cserélném le a 10éves AUTÓMAT egy új daewoo-ra, pedig kb egy árban vannak.
-
gyurczy
őstag
-
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #68169 üzenetére
Ma vettem egy Rotel RMB1075-öt... kellene elé valami proci...
Egyébként ez volt a vágyam. Összerakom, élvezem. Vagy nem. Ha nem lesz jobb, mint a CA, akkor adom tovább. Sajnos elkapott a gépszíj.
Megvettem az rx-eket, van itthon a rotel, a CA 650R és az LX82... kicsit sok, de talán majd apad a készlet...
-
Játékos
addikt
válasz
Toobee #68082 üzenetére
Igen, a basszus-t furcsán kezelte, de csak akkor, hogy az erősítő dekódolta a DTS-t. És akkor is csak akkor, ha mind az 5 csatorna szólt. Hacsak 2.1-ben ment az erősítő, akkor nem kellett rá adni basszust...
Nem tudom, mi volt ez a jelenség...
DD-al nem volt ilyen.Ja, próbáltam kicsi és nagy hanfal beállításokkal is.
-
Játékos
addikt
válasz
Toobee #68079 üzenetére
Tévedés!
Írtam, hogy nagyrészt. Gyakorlatilag a HD hangokon kívűl ugyanúgy adtam neki időnként DTS-t, meg DD-t, meg akár sztereó jelet is. De nem volt ettől szebb, ne akarj meggyőzni róla!
Nem ég és föld a különbség, de ami van, az nem a NAD részére.
Sőt, mondtam anno, hogy ott a DTS dekóderrel valami szarság volt nálam, és oda kellett tekerni a basszusnak jócskán.
Úgy igazad lehet, ha Direct módban használom a Denon-t. Abban az esetben lehet, hogy a NAD dinamikusabb volt, de azt már régóta hallgattam, teljesen összeszoktak a fülemmel...Miért vannak az emberek ennyire rossz véleménnyel a kis Denonról?
Az internetes tesztek pont nem ezen a véleményen vannak.
-
-
JohannZimu
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #67912 üzenetére
máig emlékszem az élményre amit anno 920asod+hangfalkábelem okozott. mehettünk is később világ végére italautómatáért.
enyém is rettentő érzékeny a jumperre. totál haza lehet vágni a hangot nálam is azzal a kis 25centis bizgentyűvel. Amikor rájöttem erre, ráncoltam a homlokom rendesen, hogy csak nem egyértelműen sóherségből került rá vékony aranyozott rézlemez...
egy 180Wos csöves végfok hajtotta,akkor jó volt. félvezetősökkel meg nagyon nem volt jó.
-
TCr
veterán
válasz
Toobee #67698 üzenetére
Már nem emlékszem, de nem Te voltál, ez biztos.
Dorian: de van, nekem is és szerintem többünknek is, ezért is mondom mindig, hogy "NE!", mert legtöbbször tanulópénz, ráfizetés.
Tigerteam: hagyjad már ezt a "félmilliózást", senki nem dobálózott ekkora, de még csak hasonló összegekkel sem.
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #67642 üzenetére
Igen, csak nem mindegy, mekkora ráfordítással.
Biztos többet is ki lehetne hozni az rx-ből, sőt, ahonnan elhoztam jobban is szóltak...teresebb volt, részletezőbb
ha jól emlékszem TEAC Dac-kal, crystal copper kábelekkel, siltech tápkábelekkel... amiknek darabja volt 120.000, ha jól emlékszem... ezt a szintet én sajnos nem tudom/akarom meglépni...
jelenlegi felállásnál nálam nincs szakadéknyi különbség...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #67485 üzenetére
Ettől még egyértelműen a zavarvédelmedben keletkezett hiányosság. Érzékeny lettél a zavarokra(villany kapcsolásakor egy pici szikra keletkezik)
Sefter: vagy kösse fixre felkapcsolva.. ÉS érdemes a szomszédoknak is szólni, hogy ők is tegyenek így
Ákosnak is volt régebben pár olyan kábele, amire hang minőség nyereség miatt nem tett árnyékolást. Aztán hónapokba került,mire megcsinálta árnyékolással is ugyanazt a hangminőséget. Digi kábeleknél nem szabad ilyet csinálni. USBnél meg volt ilyen drót, amivel fel se ismerte gép az eszközt (néhai)
-
válasz
Toobee #67288 üzenetére
"És ha a gránit jóval nagyobb alapterületű, mint a dobozok? Mondjuk 6-8 centis darabok."
Mármint 6-8 centi vastag gránit? Az nem semmi! De attól is vastagabb kellene, 10-12 centi minimum. Ennyi is lehet gránitból? Nem lenne az aranyáron? A beviteléhez jól jönne az a targonca, amit ajánlottál!
Tömör, ragasztott MDF nem lenne alkalmas erre a feladatra?
-
hétalvó
addikt
válasz
Toobee #66627 üzenetére
ma atbaktattam toobee-hoz
szokasosan alsogatyaban fogadott
megigertem neki, ha levizsgazik atviszek minden kabelemet es megnezzuk a rendszereben. ebbol a nezelodesbol egy jo par oras zenehallgatas lett. vegre ugy szoltak azok a focalok ahogy szerintem szolniuk kell.
a rendszer szepen reagalt minden valtozasra meg a vegfok is.
az isotek evo3-at nem tudom ertelmezni, de a 314-es furunak megint volt helye, hazigazdank legnagyobb oromerekaptam megint nagyon finom kv-t
-
tomi81
csendes tag
válasz
Toobee #66063 üzenetére
Sikerült megvenni kicsivel olcsóbban. Körülbelül milyen erősítő illene hozzá? A mostani nagyon gyengécske ( Onkyo tx sr307 ). Elolvastam a használati útmutatót és számomra érdekes információra bukkantam. Azt írta, hogy gyenge erősítővel könnyen kár keletkezhet. Lehet nem kéne használnom míg nem veszek egy komolyabb darabot? Vagy még belefér a 307-es?
-
hétalvó
addikt
válasz
Toobee #66228 üzenetére
lassan atmegyek hozzad megint. igaz mar nalam is van egy tiszta ezust osszekoto, de ez nagyon mas, mint az eddigiek, semmi kemenyseg, semmi ezusthang. kivancsi leszek mit szolsz majd a furujaimhoz.
szolj mikor jo neked!a het nagy tapasztalata szamomra, ezust es ezust kozott oriasi a kulonbseg!
-
t-bali3
senior tag
válasz
Toobee #66228 üzenetére
Ami még baj (lehet), hogy nincs normális forrásom. Optikaival tudok laptopról bemenni, ami problémás jitter szempontból, ahogy olvasgattam (mondom ezt úgy, hogy sajnos fogalmam sincs pontosan mit takar az). -> van HDMI is, csak DAC jobbnak bizonyult, ezért az optikai.
Nézegetek médialejátszókat coax kimenettel, de nincs már olcsó kategóriában, mindenhol csak sima SPIDF optikai van.A többire majd visszatérünk néhány hét múlva.
Jó hangú és olcsó médialejátszóról hallott már valaki?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #66090 üzenetére
azt mondtam, azt akartam mondani, h minden eddigi elszinezte. vagy frekimenetbe, vagy dinamikában, vagy felbontásban, szinpadban, vagy akármilyen módon beleszólt. Amit ajánlottál, ki fogom próbálni, ha lesz időm, addig visszavonom, ha igy lehetett érteni, hogy ez is rossz.Viszont erősen meglepne, hogy ha a múltkori világitós szűrő beleszólt,akkor ez ne tenné. Az mintha kissé drágább lenne..
XT: ezt a szűrős kategóriát én kihagyom. Majd kimérem vmikor milyen torzításom van nappal, meg estefele. De amíg úgysem tudom, és akarom megfizetni, addig kár érdekelnie a témának,nemde?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #66081 üzenetére
ha ez lesz az első olyan szűrősor,ami nem ront semmit a hangon, rohadjak meg csinálok én is egyet. de addig maradok szkeptikus.
XT: sajnos nem nyert... Nem annyira zavar ám, jóval az átlagos állványzat fölött van már ez is. Arra elég jó,h a Lumint baromira élvezzem idehaza... Csak lenne rá gempa...
-
tomi81
csendes tag
válasz
Toobee #66059 üzenetére
Igen értem a szó jelentését.
3 nappal ezelőtt kérdeztem volna és nem a saját fejem után megyek, akkor már tesztelhetném.
Türelmetlenül várom a szettet. Végre lecserélhetném a mostanit. Van jó áron center és surround, de félek megvenni, mert nem tudom mikor lesznek eladó frontok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest