- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szaki1986
tag
válasz
Dorian #72837 üzenetére
Nos, mivel elvitték a ládát (és amúgy is Nyíregyházán volt helyileg, ami nekem az ország másik vége), ezért fennáll továbbra is a kérdés: Proson R10-re gyűjtsek, vagy van más jó vétel is 100 ezerig?
Amúgy rohadt jófejek, hogy az R8-at lehet kapni többféle színben (értsd: nem zongoralakk kivitelben), viszont az R10-et meg R12-t nem. Ekkora hülyeséget. -
dorika87
őstag
válasz
Dorian #72908 üzenetére
Igen, így van. Később szeretném bővíteni, egyelőre sztereó bőven megfelel. 50ezer lenne a keretem erősítőre. Persze ha sokáig gondolkodok ez változhat... de egyelőre ebben gondolkodom. Minimál költségkerettel, de talán találni fogok jó erősítőt 50körül, amit később bővíthetek. Lényeg, hogy tudjak mire alapozni, és ehhez elsőkörben egy erősítő kell. Kérdés, hogy 50ezerből mi az amit a legjobban ki lehet hozni. Ezért is néztem be ide, mert itt jobban értetek ehhez a témához
-
dorika87
őstag
válasz
Dorian #72908 üzenetére
Egyelőre egy erősítőt, mert két pana hangfalpárom van. De ha sikerül valamit jót kifogni akkor erősítő + hangfalak is szóba jöhet. Nem értek hozzá. Abszolút kezdő vagyok, nem tudom, hogy a használtak milyen árban vannak. Illetve persze nézelődtem aprón, csak nem tudom eldönteni melyik felelne meg.
Erősítőben gondolkodok elsőkörben mindenképp, és tv-vel szeretném használni, vagy akár pc-vel is összekötve zenehallgatásra, film nézésre. Keret erősítőre 50ezer, aztán még bővíteném apránként. -
mivamma
senior tag
válasz
Dorian #72842 üzenetére
Jobbulást!
Igen ez megoldás lenne, mármint, hogy hazahozzam kipróbálni, de egy kicsit bonyolultabb a helyzet, mert másfél hónap múlva költözünk és az új lakásba gondoltam ezt a sub-ot. De nem aggódok, meglesz ez még akkor is
Köszönöm, igazán tudod, hogy kell jó kedvet csinálni az embernek a névnapján
Meg lesz az, sőt még olcsóbb is lesz, így kell hozzáállni, ha már nincs más lehetőségem. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #72791 üzenetére
Az erősítők kezelési leírásában ábrákon mutatják, hol ajánlott elhelyezni a mikrofont. A Pro változat 32 mérési pontot is kezel, alapesetben elegendő a 6-8.
Szerintem a minimális távolság 80 cm körü lehet jó, de ez szobamérettől is függ. Ezt tanulmányozd!(#72793) bajnokpityu
Ne magyarázd félre, amit írtam. Egyenletesebb lesz a frekvenciamenet, ami okozhat olyan hatást, érzetet, hogy mosottnak minősíted. Mivel mást nem tesz az Audyssey EQ, csak kisimítja a frekvenciamenetet. [link] -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #72707 üzenetére
Igen, akkor is, mert az Audyssey az első pontot tekinti "sweetnek", a többi a szobaakusztika pontos feltérképezéséhez kell. Van az Audysseynek amcsi fóruma, ahol a tervezői közül megfordul 1-2 mérnök, lehet tőlük kérdezni. Több ismerősöm élt ezzel a lehetőséggel. Állítólag az egypontos mérés, pofon a szarnak.
A fázis állítgatása nálam még sosem járt érdemleges eredménnyel, mert a centerhez képest 10-20 centi a távolság különbsége.(#72768) adodaniel
Olyanokat tettem a center alá és ki sem akarom venni, pedig a Q Feet SorboGel is megérne egy próbát. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #72692 üzenetére
Nekem 1m-el teszi hátrébb a T12-t.
Fázist hiába csavargatom, nemigazán befolyásolja. Pedig nekem is ez volt a tippem, de csináltam rá 4-5 mérést különböző állásokkal.Viszont az befolyásolja, hogy hová van tekerve a hangerő poti a szubon beméréskor.
dunkel: 3808 - 4308 különbségeiről lehet már kérdezni? Nagy előrelépés volt?
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #72704 üzenetére
Erről eszembe jutott a múltkori eszmecserénk arról, hogy hány pontban érdemes, illetve kell elhelyezni a mikrofont és elvégeztetni a mérést. Az egyik, házimozikat építő és telepítő cég tulajával beszélgettem erről, aki Audyssey Pro cuccal végez szobaakusztikai méréseket és azt állítja, hogy elengedhetetlenül szükséges a több, legalább 5 pontos mérés.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #72611 üzenetére
Nyugtasd magad, h az itteni HSZekből le lehet vezetni, hogy kb egy X4000esed van.
nah,meg is volt az upgrade, most már 4essel kezdődik a tipusszámodtjojo: egyébként nem egészen ugyanaz az 5308 meg az a1hd. pár dolgot kispóroltak előbbiből, pl, hogy minden cuccot egyessével lehet rs232-n vezényelni. viszont a belső elrendezése, a nyákok zöme az A1hd szériáé.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #72603 üzenetére
az állításaim csak új felső kategóriás lx-ekre vonatkozik, utána nem szidni. talán lx51-52-t hallgattam az valami siralmas volt. nálam végfok van mögé kötve, így mondom ezt és elborult kábelezéssel.
regger: azért születőben van egy kicsi masszív kitartó ellenzék is lassan
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #72594 üzenetére
sztem meg az arcam és a pio/onkyio/hk közötti arany középút a denon.
Mikisys:értem mit akarsz mondani az analóg forrással,de hidd el, ma már létezik olyan minőség digitálisban,ahol nem akarsz többet szivni analóggal. nem olcsó, de ettől még tapasztalatod nem fedi az én tapasztalatomat.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #72590 üzenetére
hitvita az onkyo vs denon volt
az teny, hogy izles kerdese mi hogy szoljon, de egy akciofilm usson egy kncerfelvetel pedig szoljon zeneien. na ezt nehez osszehozni, azaz nem csak pioneert kell venniwarter: 7alvo unatkozik, de nem kell sokaig kibirnotok, mert megy edzeni lassan
-
z123456789
addikt
válasz
Dorian #72216 üzenetére
Van olyan márka is hogy swiffer, és a 20-as csomag elég jó áron szokott lenni. Ezt is rá lehet húzni a duster, vagy a dm-es nyélre, ahogy a sajátjára is. Duster fejet, csak a TV képernyőjére használom külön nyéllel, minden mást ezzel a swifferrel törlök...ja, és ha nincs használva a rendszer, akkor le van takarva egy finom selyemszerű anyaggal. PORbléma megoldva
(#72220) liszi70
Egyébként tessék: DM -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #71619 üzenetére
Helyesbítek, Laci mindhárom tüskére (HT-1, HT-2, KT-1) mondta, hogy magasba húzzák a hangot. A HT-1 nálam szóba sem jöhet, mert azokra állítva már túl magasan lenne a hangdoboz. A Soundcare 17,5 millimétere éppen elfogadható, de ideális a fo.Q lenne, mert az legfeljebb 2 mm-t emel a dobozon és az nem takar bele a képbe akkor sem, ha teljesen hátradöntöm a relax kanapét.
Szerintem ilyenen 4000 forintot spórolni butaság, ha a hangzásban lényeges a különbség. Nem 1-2, hanem akár 20 évre vesszük. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #71615 üzenetére
Próbáld ki!
Ma kapok KáCsás rezgéscsillapítókat center alá. Laci nem ajánlotta a fekete KT-1 tüskéket, mert szerinte magasba húzzák a hangot, de azért kipróbálom. Összehasonlítom Soundcare SuperSpike, fo.Q és valami AudiQuest alátétekkel. -
szaki1986
tag
válasz
Dorian #71600 üzenetére
(#71600) Dorian, (#71603) Gombinyó:
Köszi a válaszokat.
Annyira nagyon nem ástam bele magam az AVR menüjébe tegnap, a kimeneti felbontást állítgattam csak (720p, 1080i, 1080p), de mindegyik esetben megjelentek a pöttyök.
Ha hazaértem majd még szórakozok vele, hátha lehet még vmit állítani. -
ricsik
őstag
válasz
Dorian #71549 üzenetére
Egyet értek. Az X4000 azért nem egyenlő a 4310-4810-el, csak a 4-es szám a közös. Szerintem szépen összeillenek a Lektorokkal. Ha meg MA, ELAC, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni, hogy feljebb lépjen. A kábelezésről nem is beszélve.
Amúgy meg nem mindenki akar egyre feljebb menni a hegyen, egyre meredekebben. A dombtetőn is kurva jól el lehet lenni. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #71506 üzenetére
Jaja ezt olvastam, hogy írtad.
A T4 az tervbe van majd, hogy megnézem asszonnyal mert ő még nem látta ezt a részt. Az Obliviont meg majd beszerzem BD-n és akkor újra nézem, mert még a kis Yamahával néztem meg, de nem hozta azt a hatást a drónok hangja, mint a moziban.Remélem a Heco-val azért ez is javul majd valamit.
Én a Tűzgyűrűt moziban láttam.Valóban nem egy nagy mély történetű film, de látványmozinak szerintem teljesen rendben van. Tesztlemeznek az is jó.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #71404 üzenetére
Én is vettem tüskét, egész pontosan ezt, csak mivel ez a háznak egy régebbi része, így a padló nem mindenhol 100%-ig egyenes, s hiába volt teljesen, egyenletesen becsavarva a tüske (úgy ahogy kell), billegett azon a részen, ahova szántam a T12-t. Ha pedig a tüskén csavartam, hogy jó legyen a "padlónak", akkor "csörgött", ugyanis nem volt stabil, nem állt egyenesen. Így ezzel a trükkel tudtam elérni azt, mintha ott teljesen jó lenne a padló.
Remélem, ki tudtad hámozni, amit le akartam írni.
Egyébként nem gondoltam volna, hogy a szőnyeg ennyit tud segíteni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #71365 üzenetére
Nálam a csavarokkal nem volt gond, hanem az előlap ami rezeg/zizeg. De lekapom a "nagy volumenű" filmeknél, ugyanis akkor éled fel ez a jelenség leginkább.
(Illetve került még egy 40x40 cm-es vastagabb szőnyeg is a T12 alá, ugyanis ahol a mozi megy, parkettás a szoba és durván rontott a hangzáson ez az "adottság"...)
-
válasz
Dorian #71174 üzenetére
"Centernek amúgy is a beszédsávban kell jónak lennie, túlnyomó részt az szól rajta."
Ez megnyugtató, épp most estem letargiába, mert a legtöbb 5.1-es zene jobban szól center nélkül, ha a frontokra van keverve a hang.
Ez természetes egyébként? Mondjuk hogyne lenne természetes, hogy az electra 926 jobban visszaadja a zenét, mint egy center, de ha nem jól gondolom, ne hagyjatok hülyén meghalni! Nyilván a film a fő területe, abban pedig nagyot lendültünk előre vele, mert kissé megemelve a szintjét minden eddig előforduló beszéd-érthetőségi és arány-gondom megoldódott.
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #71171 üzenetére
A mélyek legjavát a subra bízza...Én erre gondolok ezzel..Mondok egy példát, de lehet csak az én elvárásaim szerint van ez, sőt nagyban hozzájárul. Utálom, ha a centeremből nem jön pld mély, és a hangok olyanok mint valami csenevész fecske csipogása. Legyen testes a center hangja, ne csipogjon.
-
válasz
Dorian #71157 üzenetére
Aha, lehet, hogy tényleg érdemes lenne 3.0-ban hallgatni, amíg az új szub nincs meg. Bár filmekhez jó szolgálatot tesz ez a szub is. Sőt, az Enya 5.1 válogatást hallgatva azt éreztem, ez most sokkal szarabb lenne a szubom nélkül. Hozzátartozik, az egy olyan stílusú zene, ami tipikusan alkalmas az 5.1-re, nagyon jót tesz a hangulatának, de ez nem minden zenéről mondható el, sőt! Valószínűleg egyébként nem leszek elkötelezett híve a többcsatornás zenehallgatásnak, persze a hátterek még nincsenek fönt. Jelen 3.1 felállásban jó pár 5.1 zenének jobban tetszik a hangja center nélkül, csak a frontokkal.
(#71158) Tamoo "60-80Hz-en szokás vágni mindent ha van a rendszerben szub."
Aha, nekem is 60Hz-re van állítva. Jobb minőségű szub esetén tegyem 80-ra?
"Large-nál megkapja a teljes frekvencia tartományt, smallnál pedig állítható a vágás."
"Large" center beállítás esetén a szub csak a frontokról szipkázza el a mélyeket, "Small" center beállítás esetén meg a center-sávból is? Jól értem? Akkor majd jó minőségű szub esetén tegyem Small-ra a centert?
-
válasz
Dorian #71154 üzenetére
Oké, akkor marad Large-on, köszönöm nektek!
"Amíg nincs sub-od, addig large-ra érdemes tenned a centert is."
Most is van szubom, még a régi 5.1-ből maradt, jelenleg az általad ajánlott mintegy 200 gigányi DTS-zenékből csemegézek. És 3.1-ben hallgatom, mert a hátteret még nem volt időm (és lelkierőm) feltornászni a plafonra.
Szóval szub esetén akkor mi a helyzet?
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #70926 üzenetére
Ha elmélet felől közelítem meg a kérdést: DTS veszteséges tömörítés, DTS-HD MA veszteségmentesen tömörített, ahogy a FLAC is. FLAC-ot több lejátszó tud kezelni, mint DTS-HD MA-t.
Gyakorlatilag én sem értem minek egy remuxban FLAC-kal játszani. Talán az a cél, hogy így is ráférjen egy BD25-ös lemezre?
Én inkább leszedem a BD50-et és magam csinálok belőle mkv-t.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #70819 üzenetére
Hát ez egy komplett szett, a 178-as. Megbontani nem igazán akarom, mivel nem tudom hogyan kell. Ezért biztosan sérülés lenne a vége.
Túlságosan felcsavarni? Hát mit nevezünk túlságosnak? Egy szikrányi torzítás nincs a mély hangokban, a membrán gyönyörűen táncol, elképesztően tiszta mélyet ad ki, sehol semmi nem rezeg, kivéve a kapcsoló körüli részt. Ha odateszem a kezem érezhetően kifúj rajta, ezért gondolom, hogy a levegő áramlása zizeg.
Egyébként valahol olvastam a 75dB-s okostelefonos hangbeállítást, asszem pont ebben a topikban és az alapján állítottam be a rendszert. Egész biztos nincs túltekerve a mély. Elvégre a hangszórója bírja simán, meg se kottyan neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest