-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Szerintem sem jó se a könyvespolc alatt, mert akkor fekve pár centire lennének csak a hangszórók, túl direkt lenne, oldalfal sem, az is felejtős.
A gerendára talán még érdemes és lehet a dipól szét is tudná annyira szórni a hangot, hogy kialakuljon a hátsó térérzet (legalább valamennyire).
Sajnos ezt próbával lehet csak kideríteni.
-
Dorian
félisten
Basszus. Na mondom, akkor kicsit agresszívebben járatom be a T12-t. 3 óra állásba tettem a potit, így küldtem rá egy kis basszgazdag zenét, a Denonon -25dB a hangerő, tehát nem sok. Remeg az egész lakás, meg a tüdőmben a levegő
A konyhaszekrény feletti gipszkarton eldobozolás szét akar esni.
Így már a membrán úgy mozog "ahogy illik" -
bajnokpityu
félisten
gondolj bele, ha én, aki mindig sirok,h milyen drága a cucc, és mennyire nincs arányban a hang az árral, azt merem mondani,h többet ér vmi,mint amibe kerül, akkor mennyire csipázom
hangminőségét tekintve, ha a 241 használtan 100ért jó vétel,akkor nagyon jó vétel a focal 150ért.külső meg szubjektiv.
-
hétalvó
addikt
-
Dorian
félisten
-
KisTücsök
addikt
Mondjuk ez igaz.
Folyamatosan variálok. Most például az is eszembe jutott, hogy a mozit hagyom így, ahogy van, végül is kb ennyi mozin elég is nekem (egyelőre), a sztereót meg teljesen külön kezelem. Esetleg majd a frontokat lecserélem komolyabb hangfalakra. Vagy kipróbálok egy 905/906-os Electrat. Aki már hallotta, az "alja mennyire van meg"? Gondolom a tere eltudna varázsolni, de az sem ártana, ha ütni is tud, amikor kell.
-
KisTücsök
addikt
Ezen már én is gondolkodtam, de csak a kíváncsiság hajt. Komolyabbat még sajnos nem hallottam.
Milyen lánc volt az?
Azért kíváncsi lennék, meddig kéne elmenjek fejes téren, hogy lenyomja a mostani rendszert. Használtan 50k körül fejes, + milyen fejhallgatóerősítő? Mondjuk DAC van, az nem kellene.
Lehet majd kipróbálom. Ha nem jön be, legfeljebb eladom.
(#69834) bajnokpityu: Jaa értem. Köszi!
-
forma69
tag
Tudom cserélgetted. Ez igaz, hogy lassabb, de lágyabb, mélyebb a hangja mozira tök jó.
Van lehetőség rajta betömni a reflexeket, akkor gyorsabb lett valóban.
Nyilván nem erre van kitalálva, pedig még a hátán lehet állítani a 25/50 Hz kiemelést +7db is, ami jól jön ha zártként lenne használva. Szóval egyáltalán nem rossz.(#69797) Tamoo: ok, mindegy hátha valakinek jól jön a későbbiekben ez az infó
-
opeter70
senior tag
Megerősítem.
Nekem KS-240 elosztóm van Lapp Ölflex kábellel szerelve és a pc-s tápkábel + tescos elosztó kombónál lényegesen jobb. Még az én low budget rendszeremen is hallható a javulás.
A Bals/Kopp villásdugók alternatívájaként pedig merem ajánlani a Mennekes-t. Kiváló német minőség, nekem bevált a Bals dugók helyett. Hangban ugyan nem hallok különbséget a 2 között, mert nem elég kifinomult hozzá a rendszerem, de felépítésben, szerelhetőségben (akár 6-os tápkábelt is fogad) nekem sokkal szimpatikusabb, mint a Bals és még olcsóbb is egy kicsivel. -
mandju
senior tag
Nem vagyok mélyimádó...
Tetőtéri szoba, kb 15 nm alapterület, de csapottak a falak...
valóban jobb tere van a kis dobozoknak, pedig csak az rx6 tetejére állítottam őket. Pár napig így maradnak, amíg beléjük megy néhány óra...
Toobee: az rx6-ok kb 50 cm-re vannak elhúzva a faltól, a 2 front között pedig kb 220cm van.
Elgondolkodnék az állók cseréjén, de jövőre költözünk és úgyis moziszobába kerülnek
-
Teng
aktív tag
Én ES80-at vettem kb 20m2-re forrástól függően -20dB nél már az ablaküveg és a talaj remeg a szobába sub nélkül. A kihajtás pedig szerintem pont optimális, mert a mély része is hallható alacsony hangerőn, és még éjszaka sem zavarja a szomszédokat, de attól élvezhető a hangzás
Viszont filmezéshez azért még JBL ES250-re vadászok... de abból feketét használtan leakasztani ami jó állapotú nem egyszerű feladat. A külföldiek egy része ebay-ről pedig nem akar postázni.
Az ES100 elvileg 30m2-től ajánlott".
"Igen. Én Sinust használok hátul, Suprat elől." Milyen szettel (erősítő-hangfal) ? És elégedett vagy vele?
-
Dave567
addikt
Köszönöm!
És merre fele keresgéljek?
Nem akarok drágábbat venni mint ez volt, olyan 60000 ft környékére gondoltam, és persze majd a hangfalak is ki jöjjenek hozzá, kompletten 150000 ft körül.
Üdv(#69582) Dorian: Első körbe én is így gondoltam, de a hangfalak ára elszomorított és biztos vagyok benne, hogy a büdös életbe nem fogok venni JBl ES 100-as hangfal rendszert, amit ajánlottak hozzá, mert nekem büdös drága ez.
Meg az egyszerűség végett gondoltam azt, hogy akkor csak egy kábelen menjen minden, HDMI-n meg át mennek ezek a dolgok.
Üdv -
mandju
senior tag
nincs szükségem 3d-re... így akár jó is lehet.
elméletileg ha hangot is átvisz, ugyanúgy függhet a hangminőség a kábeltől nem?
mint egy koax esetében. Ott is digitális átvitel van, mégis lehet profitálni a komolyabb összekötőkből.
regger: xbmc-ből melyik nightly-t használod?
-
mandju
senior tag
proci végfok párossal igen. van még hova fejlődni, de szép fokozatosan alakul a rendszer.
most a forrás bemeneti jelén szeretnék jobbítani, ha lehet. Ha esetleg van valakinek ötlete. Így is jó, de hátha lehet jobb.
Arra gondoltam, hogy első körben cserélem a kácsa kcs-HH1-es kábelt...valmi komolyabbra.
-
hétalvó
addikt
regen ugyanezt mondtam volna a sub kabelekrol, most mar elkezdtem nagyon hallani.
fapaci dugoknal nem fog kijonni, de ha mondjuk furu gold/rodium osszealitasnal, biztosra veszem, hogy feszesebnek hallanad a rodiumot.a sonar es az audiocrast-rol, pedig csak annyit probalj meg 1x hozzaforrasztani valamit, nem tudom mibol van, de nekem folyasztoszerrel se ment, pedig az aranyozashoz siman mennie kellene?
undoritoak azok a dugok, volt hogy a belso kabelszorito menet szakadt meg, meg ilyenek. -
z123456789
addikt
(#69134) Tamoo
Úgy gondolom én is hogy ebbe a helyiségbe elég lesz. A feljebb lépést minőségben gondolom a továbbiakban, mert mint mondtam nem vagyok a hangerő megszállotja, és a szomszédok is szinte mind idősek körülöttem. (Nem, nem süketek.)
(#69135) Warter
Szeretnék is segítséget kérni, mert bár kaptam használatit, és fordító a barátunk, sajnos lassan el kell mennem itthonról. Mivel az időt elcsesztem a "melyik elosztóba mit dugjak, melyik konnektorból mi jöjjön" játékkal, ezért most nem állnék neki nyelvet tanulni. Ellenben szeretnék belehallgatni egy-két dologba mielőtt itt hagyom. Logikusnak tűnik minden, de azért szeretném megkérdezni hogy jó helyre gondoltam-e dugdosni a kábeleket. Illetve van-e valami aranyszabály, hogy mit hogyan/milyen sorrendben helyezzek áram alá.
1. Hangfalkábel
2. HDMI ami a TV-be megy
3. HDMI ami a MEDE8ER-ből jön (a BD IN-be is mehet, vagy azt hagyjam meg későbbiekre, amikor is tervezem egy dedikált BD lejátszót vásárlsát?)
4. LAN (Ezen fogom tudni venni a netes rádiót?
5. A nosztalgikus Technics RT 1010 RCA-ja(#69137) Csabroncka
Először ez szólaljon meg, és utána úgy is jön majd a kérdés, hogy mivel tudok előrébb lépni.
A resetnél még nem tartok, először legyen össze dugdozva rendesen.(füstölésmentesen)
-
-
Dorian
félisten
Miért? Ha T3 táp meg Kácsa subkábel mellé nem érdemes T12-t venni, akkor bizonyára van olyan szint ami mellé érdemes. Sosem abból indulok ki, hogy mi hozza ki a maximumot, mert véges összegből garázdálkodom, hanem abból, hogy X Ft-ból mit érdemes venni. Mi ér többet, egy jobb sub gyengébb kábelekkel, vagy rosszabb sub jobb kábelekkel?
Nyilván nem cél, hogy lassú de izmos legyen, mert az most is megvan. De reflexesek közt is vannak fokozatok.
Engem kevésbé érdekelnek a koncertek, viszont filmeknél sem csak a robbanások a lényeg, hanem pl. közben a filmzenék hangja is. Tudom, nehéz eset vagyok és skót is. -
Dorian
félisten
Nálam meg a Jriver csinálja azt, amikor a szám végén elkezdi bufferelni a következő számot, megakad a lejátszás. Baromi idegesítő, de nem tudok rájönni miért csinálja. Jó, nyilván ha a beállításokban kiveszem a prebufferelést, akkor nem lenne ilyen, de nem gondolom, hogy csak ez a megoldás létezik. Más lejátszónak ez nem gond...
-
Perillustris
senior tag
Egyébként ez a szett mennyire van egyben? Hogy őszinte legyek, még soha nem olvastam sehol, hogy bárki Sony hangfalszettet ajánlott volna egy érdeklődőnek. Nyilván a gyakran emlegetett típusok erősebbek házimozi fronton (sic!), mellettük elfér a Sony, vagy egyébként is minden az árszinttől függ? Gondolok itt arra, hogy mivel csodák nincsenek, egy 80 ezres 5.0-ás hangfalszett nagy biztonsággal ugyanannyit "tud", akár Sony, akár Onkyo.
-
SpaceKombajn
aktív tag
Nyugodtan írhatsz csúnyát
Nem csak a magas miatt, írtam, én így hallottam a nekem tetsző zenékkel.Javasolhattok más hangfalakat, erősítőket is, több fül többet hall
A következő hallgatáskor szeretnék mást is kipróbálni, ha már felmegyek Pestre, nem csak amiket eddig (ja és persze a kiszemelteket, erősítő,hangfal egymással). Köszönöm előre is. -
krenkoka
tag
Olvastam sok véleményt a fórumon, ott mindenki az R10-est ajánlotta. De ha ez a PSW125 még megvan, akkor szerintem ennyiért megéri. Csak olcsóbb 40.E forinttal mint az R10-es.
Hogyan tudom letesztelni, hogy a mélyláda nincs-e széthajtva, illetve minél jobban kizárni, hogy később előjöjjenek a rejtett hibák?
-
BBéci
legenda
Zenehallgatáshoz fél méterrel kellene előbbre húzni a kanapét. Semmi akadálya, bármikor megtehető, de lusta vagyok a bútor mozgatáshoz.
Házimozizáshoz jó úgy, ahogy van.(#68821) bajnokpityu
Na végre!
Ideje volt, hogy HDMI-ket is hasonlítgass, próbálgass. Még a hangra gyakorolt hatásukat is ellenőrizned kellene. -
t-bali3
senior tag
Érdekességként még annyi, hogy zeneszerető rokonom a múltkor, amikor átjött hallgatózni simán azt hitte, hogy szól a center is, elég szép teret tud adni így is a kis Focal. Az énekhangot nagyon durván beteszi középre.
Akkor egyébként az volt a konklúziója, hogy a magas és a közép tartományban nagyon jók ezek a dobozkák (már, ha az ember szereti a kicsit szúrós hangokat) a mélynél már kevésbé. Tipikus HM doboz
-
hétalvó
addikt
erted a sikom
tudom itt mindenki a szobahoz meretezi a subot, de nalam eddig mindig az jott ki hogy azonos marka, azonos szeria a subbol es akkor gyonyoruen osszesimul zenenel. azert irogatok ilyeneket, mert megint bejott a keplet.
a frontomnak van egy reflexes hangja mivel az. akkor ha rakapcsolom zenen vagva a melyladat, megvaltozik a karaktere, de szigoruan csak szerintem, nem volt itthon meg zart sub.
de mondjuk ha valaki bedugaszolja a frontjanak a reflex lyukat es ahhoz hasznal zart ladad azt megertenem.elac 189-es baratomnal a a tetejet lehetett hangolni hatul igy, szoval biztos maskepp szol, hallottam.
mondjuk tudok ellenpeldat is monitor audio gold sorozat. sub zart, front reflex.
meg mindig kerdes milyen anyaggal lehet betomni szakszeruen egy reflex lyukat? svs subokhoz adnak ilyet gyarilag!
jo reggelt
-
MaTTeS
senior tag
Nagyon két különböző karakter. Édesapám 1 hónapja hozta el a DF6 szettet a Streamaudióból. Hatalmasak a frontok a C6-omhoz (illetve az ajánlott Lektor 6-hoz) képest.
2-3 héten belül tervezzük összeereszteni a C6-ot a DF6-al, kiszolgálva a régi Rotel proci-végfok párosommal egy 30nm alapterületű nappali-konyha helységben.Eddig nekem nyíltságban elmarad a DALI C6-tól. Ellenben a mélyek sokkal ütősebbek (várható is volt a nagy doboz méret különbség miatt), a magasa nyugodtabb, míg a közepek laposabbak. Többet a teszt után merek mondani, de szerintem meg fog táltosodni a DF6, ha megkapja a kiszolgálást, ami jár neki.
-
Játékos
addikt
Ahogy igértem, beszámolok a véleményemről:
Összességében megérte.
Nem kellett ráfizetnem olyan sokat, és mégis egy sokkal újabb, erősebb, százszor jobban paraméterezhető gépet kaptam az előző helyett.
Ami a Denon felé billenti a képzeletbeli mérleg nyelvét:
-HD hangok
-Audissey
-erő.A NAD-dal egyszerűbb volt az élet, mert ott ráeresztettem leginkább az analóg jelet (Xonar-ból), és onnan ment minden, mint a karikacsapás.
Most váltogatni kell a bemeneteket, és/vagy aktívnak kell lennie a második kijelzőnek (mert az a HDMI), de kapok helyette eléggé szépen pozicionált teret, kiegyenlítettebb hangképpel.
Időnként visszafogottabb, mint a NAD, de azt teljesen megszokta már a fülem, illetve az nyersen kapott mindent, nem nyúlkált túlságosan bele a rendszer, pláne nem az Audissey.Így azt tudom mondani, hogy nagyon-nagyon szerettem a kis NAD-ot (és ha lett volna JÓ pénzért, akkor azt vettem volna megint), de nem bánom a cserét.
A következő egy értelmes sub, amit esetleg követhet egy 5.0 szett. Esetleg...
Köszi a mindenféle segítséget!
-
ricsik
őstag
Ha lenne több mint fél millás tv-m, meg hozzá egy 100 ezres lejátszóm én megvenném hozzájuk, bár én az 1m-es árakat néztem, az csak 45e
Az hogy mit hozna képben, és ár érték arányban megérné -e, azt csak próba után lehetne megállapítani. Valószínűleg nem.
HDMI-nél nincsen akkora csoda vetítő alatt, mint más kábeleknél. -
bajnokpityu
félisten
gagyi siltech felárért furuval szereli a mai kábeleit. és egyetértek, amikor egymás után szerelsz egy furut, meg egy balsot, akkor tényleg vicces a bals kidolgozása. de olcsó, alacsony felbontású tápkábeleknél nem tudom, hogy megéri-e a komolyabb dugó.
Az egy dolog, hogy spx20ason kihallani, hogy bals vagy 70rugós furu van a végein, de nem mondanám, hogy egyértelműen ár/értékben megérős 30rugós tápkábelre 70es darabáron furut szerelni, és létrehozni egy 170rugós tápkábelt. akkor már inkáb venni kell egy 140rugós tápkábelt, és 30ért feldugózni.
-
axwel18
senior tag
Észre lehet venni. Audiocrast-ra cseréltem Bals-ot és másabb a hangja. Beszéltem Fapacival hogy lehetséges-e a különbség és csak ennyit mondott "A Bals dugók szerintem alkalmatlanok audio rendszerbe". Szerintem nem véletlenül nem is használja. Ráadásul egy Yarbo kábelt Bals-ba beszerelni kész öngyilkosság.
-
bigdady
nagyúr
Szemelyesen megyek erte es eleve 288-at rendeltem
Amúgy segitsegek már mit kéne még vennem mert nem nagyon ertek hozza:
Szoval szoba be van kabelezve a falban 5.0-ra ami igy ugye bemegy az erositobe (ami majd denon 1000 lesz) Eddig okeDe adott egy panasonic st60 3d tv amire most hdmi-n van kötve egy brazos htpc.
Hogy kell osszekotnom az egeszet ha szeretnem hogy a htpc-ről a tv megjelenitett tartalom es a tv magaban is egyarant szoljon a rendszeren (htpc gondolom 5.0, tv meg stereo?)?
Az erositot hdmin (arc) kossem a tv-re, a htpc-t meg szinten hdmi-n de az erositore? Vagyis htpc es tv koze menjen az erosito hdmi-n es kész. Szoval vennem kell még egy 1.4? hdmi kabelt es kesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest