- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #86124 üzenetére
Amíg keresgéltem, megláttam ezeket a gyönyörűségeket.
Vagy 15 éve vágyok rájuk,de még mindig nagyon drágák..
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #85723 üzenetére
Szerintem nem fogja nemhogy a sub, de még a Polk lsim sem maradéktalanul megoldani, talán a 1030-asra kötve..
Mivel a 608 alapból elken, ezt cecil is mondta.
nekem még egy ötlet eszembe jutott hazafelé (ezért baj hogy nincs házimozim) hogy a teret megnövelheted kicsit ha közelebb huzod a frontokat 15-20 centivel a vászon felé (természetesen csak tipp, ha nem jön be csak visszarakod) -
Tomi13
senior tag
válasz
Norbi 72 #85742 üzenetére
Biztos úgy van ebben nem kételkedem, csak ez már 25 ezerrel több mint a keret. Muszáj valahol megállni, mert ahogy nézem a világ összes pénze nem lenne elég a házimozira. Például volt múlt héten 60-ért az a Jamo szett,biztos elmentem volna meghallgatni, mert egy árkategória a kinézett Cav-al, ez már sajnos nem.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Norbi 72 #85723 üzenetére
Sajnos a telefonos hangnyomásmérők eléggé korlátozottak. A bennük lévő mikrofon általában egy szűk frekvenciatartományt fog át (a 300-3000 Hz közötti sávot). A jobb mikrofonoknál ez a tartomány nagyobb, és jobb az érzékenységük is.
Nemrégiben mikor ismét előkerült ez a téma elgondolkodtam rajta és szerintem nagyjából jó lehet erre a célra a telefonos mérés, ha ugyanazzal a telefonnal méred végig valamennyi hangsugárzót. A mikrofon sávhatárolása mindegyik mérés esetén ugyanaz lesz, és ezt a tartományt erősíted fel a kívánt értékre (és nyilván ezzel együtt a többi frekvenciasávot is).
Ami miatt nem teljesen pontos, hogy hiába származnak egy családból a hangsugárzók nem lesz pontosan ugyanaz a frekvenciamenetük (leginkább egy álló front és egy kis háttérsugárzó mélyei között van általában különbség). Az egyes frekvenciák dB értékeiből azonban egy egyszámos értéket (LAeq) számolnak ki a programok, így hiába nem mér egy telefonos mikrofon ~300Hz alatt, ez nem akkora gond, mert pl. az A-súlyozás a mély tartományban csökkenti az egyes frekvenciák valós dB értékeit így valamennyire csökken a hiba (az egyes frekvenciatartományokat logaritmikusan kell összegezni, így pl. 15 dB-nél nagyobb különbség esetén a kisebb érték nem növeli a nagyobbat).
Szerk.: a #85726-ben a "center magassugárzóit" részt csúnyán elírtam, és javítanám "center magas sugárzójára"
-
vik1382
csendes tag
válasz
Norbi 72 #85546 üzenetére
Az erősitön nincs külön engedély a dolby-ra. De a film nézes közben ha az audio-t megnyomom akkor ki rakja:dolby d 5.1 de az erositon a csatorna 2.0 csak felkonvertált dts-ben volt 5.1 hol ott magyar dolby van. Ps3 pcm kimeneten pcm 5.1 bitstrem kimeneten dolby d 5.1 ott tökéletes minden film csak a bd lejátszon nem megy. Kb 3 hetes a lejátszom.
-
robim
tag
válasz
Norbi 72 #85540 üzenetére
Még a két elosztót nem hasonlítottam össze, ez történt meg most. Nekem a furutech tp80 jobban tetszett, de csak úgy, hogy a nem szűrt aljzatokba van bedugva az avr és a forrás is.
Az avrbe próbáltam először, az viszonylag gyorsan megvolt, kb 2 óra alatt, szinte azonnal kijött az, amelyik a legjobban tetszett, az pedig a piros-fekete vezetékekból álló kábel. DIY cucc, neve nincs, de az én rendszerembe egyértelműen ez illik.
Az Oppoba már sokkal nehezebb volt kiválasztani, hiába pihentem rá pár órát az avr teszt után, végül 2re sikerült szűkíteni a kört, aztán a párom döntötte el a dolgot, és ide is ugyanaz a kábel illett a legjobban. -
vik1382
csendes tag
válasz
Norbi 72 #85539 üzenetére
A lejátszon audio bealitas: pcm, bitstream. Bitstream dolby d. Bitstream dts. Mindegyiken kiprobaltam a filmet es csak bitstrem dts-ben vált 5.1-re de ha sima bitstream akkor csak 2.0 olyan mintha a normal dolby nem jöne át bitstream-en. Csak dts. Ps3-mal viszont minden atjön normalisan.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #85280 üzenetére
lehet
látod ebben lehet igazad van, de ugye azért tudni kell hogy az a JBL sem volt egy mai gyermek...
mondjuk igazad van - mint mindig - mert én még JBL-t nem hallottam rosszul szólniszerk: arra gondoltam mikor ezt a választ írtam, hogy ezt új, garis, stb
nem leszólni akartam a JBL-t -
-
ricsik
őstag
válasz
Norbi 72 #84887 üzenetére
Természetesen nem hátrány, de nem minden. Az idáig megjelent X-esek tesztek, tapasztalatok alapján tényleg nem olyan jól sikerültek, mint a régebbiek, de az új szériáról még nem tudni. Reménykedem, de majd elválik. A 4520 viszont nem X-es, ráadásul nem egy rossz készülék. Azért nem szokás ajánlani, mert elég új, elég drága, nem azért mert gázos. Ráadásul a régi vasak sokkal jobb ár / érték aránnyal bírnak.
-
bocsizoli
csendes tag
válasz
Norbi 72 #84806 üzenetére
Hát... tulajdonképpen belefér, csak szerettem volna olcsóbban megúszni. Egyébként a teljesség kedvéért hozzáteszem, hogy jelenleg egy 35ezres Logitech G51 "hangrendszeren" filmezek/játszok a PC-men. Ehhez képest gyanítom, szinte minden előrelépés.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, lehet, hogy bevállalom a Dali-kat. Tény, hogy ha beválik, a következő 5 éveben nem hiszem, hogy lecserélném. Így nézve megéri kiadni érte a felárat.
Egyébként külön sub nélkül is kellően élvezhető?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #84786 üzenetére
nah most fogtok elzavarni oda ahova a király is gyalog jár
létezhet az hogy egy sárga réz kábelen hangosabb egy hangfal hangja mint egy sima alumíniummal?
vagy miből is vannak ezek a nagyon olcsó kábelek
srácok tényleg sorry ha alap dolgot kérdezek, de gondoltam a center kábelét is kicserélném ilyenre mint amit kaptam a hangfalaimhoz...
lehet kézen fekvő a válasz, de megköszönnék egy körberöhögős megerősítést -
vj0c1
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #84636 üzenetére
Ezek szerint elérhető..és hangminősége is nemrég leirtak szerint lehet jobb lenne (mint negyedszer irom, lehet rosz hangfal miatt hallotam roszabbnak a yamahát régebben) T.pedrón a választás: 150+kb 20k (ez másik hónapban is megvehető) és 4k 30fps+jobb hangminőség vagy 180k és egyből wifi +4k 60 fps vagy affeletti is akár.
-
Tomi13
senior tag
válasz
Norbi 72 #84557 üzenetére
Igen, többen is mondták, hogy jó ár érte, nekem mint laikusnak elég jó a felszereltsége,illetve néztem róla pár videót és nagyon felhasználóbarát a menüje.
Ugyanakkor Sanci38 meg azt mondta,hogy a cav-onkyo nem biztos, hogy nyerő páros, szóval nem egyszerű a dolog. Bár azt kívánom mindenkinek, hogy ennél nagyobb gondja ne legyen az életben, hogy milyen erősítőt milyen hangfallal vegyen. -
Tomi13
senior tag
válasz
Norbi 72 #84436 üzenetére
Értem, a meghallgatással az a bajom, hogy ugyan a netdepo árulja őket és valószínű van ilyenre lehetőség,de én nem tudom megmondani róla hogy jó-e vagy sem.
Az meg hogy egy hangfalat be kell járatni szintén újdonság nekem, azt hittem ez a kocsiknál van csak.
Egy teljesen új világgal ismerkedek itt a napokban
Ami biztos, hogy a mediamarktban meghallgatott komplett sony házimozi szett 70-ért nem hozta a hozzáfűzött reményeket, bár ott ugye egy hatalmas térben szólt. Úgy gondolom, hogy ehhez képest egy majdnem annyiba kerülő hangfalszett meg egy valami belépő szintű erősítő nagyságrendekkel jobban szólna.
Persze javítsatok ki ha tévedek. -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #84260 üzenetére
Mivel csak egy mondatot írtál, azt úgy, egészében véltem viccesnek. A TSi szerintem is erősen karcsú egy Denon AVR-3808-hoz. Kategóriáját tekintve az RTi már rendben lenne, de hangkarakterét illetően nem a legjobb párosítás. A Polk amerikai stílusú nyomulását, erőszakosságát kissé visszafogja a Denon, ugyanakkor az erősítőben lévő finomságok elvesznek. DALI, Focal, ELAC, Monitor Audio, quadral, Canton sokkal kellemesebb társai lennének egy Denonnak. Természetesen szvsz.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #84142 üzenetére
akkor viszont ez tuti nem az
szerintem ez nincs összesen 5 kg sem
nagyon könnyűek...
akkor lehet nem pontos a kép...
max hasonlít csak rá...
de meg próbálom lefotózni az adatlapját a hátulján
most munkába vagyok, de estére rakok fel képet
és akkor már pontos képet kaptok a pontos véleményetekhez
eddig is szép volt a hangja, de hátha a Magnat jobb...
de igazatok van puding próbája az evés -
Dragon27
senior tag
válasz
Norbi 72 #84102 üzenetére
Köszi
160 szép darab
A RX-V377 [link] pont ezt a 160 csomagolják .. Akkor az RX-V675 mi lenne az ideális ?
Papiron (RMS) 7 x 90 Watt a 160 Csúcsteljesítmény (Watt):300 elméletileg jó hozzá ..1.Ha hangfalat keresek a Watt mennyivel legyen több
( de szerintem marad ez a 150vagy 160)
El kell menni meghallgatni őket.Jó messze van ,. de valahogy összehozzuk -
Dragon27
senior tag
válasz
Norbi 72 #83829 üzenetére
Szia!
Sikerült megvennem Yamaha RX-V675 szépen szól , de gyengék a hangfalaim teljesítménye ,. szeretném kicsinyenként lecserélni .
Yamaha hangfalakra gondoltam : Front : NS-F150 ., / NS-P60 ha ez gyenge akkor NS-C444 ,NS-333 .,
Szerinted a RX-V675 egy jó ideig 5.0 gondolkozok ehhez NS-F150 és NS-P60
-
python1
veterán
válasz
Norbi 72 #84048 üzenetére
Nézegettem ezt is,csak sajnos nem vagyok képben ezekkel az új vasakkal.
Gondolkodtam még Rotel 1057-es erősítőben végfoknak használva,vagy Rsx-1067-es változatát.Igen ez is jónak tűnik,és a 807-es változata? Viszont a 807-es árban kedvezőbb lenne,de nem tudom,hogy miben különbözik a kettő.
-
rgeorge
addikt
válasz
Norbi 72 #83974 üzenetére
(válasz, mert ebben van a hirdetés)
A NAD 741 elgondolkodtatott. Lecserélném a mostani, több, mint 15 éves SONY STR-DE635-öt erre, szerintetek érdemes?
Röviden: a hangfalak bár a kóbor kutyák kergetésére alkalmasak csak (Jamo Studio 190 + surr, + center), de ezek cseréje anyagi okokból most sem aktuális. Az erősítő viszont több okból is csereérett:
1. Nem tudja a DTS-t. Emiatt, ha a BD-n csak DTS-MA hangsáv van, akkor abból a Core sem jön át digitálisan, csak analóg sztereón.
2. Csak egy digitális hangbemenetet van. Igaz, hogy ez lehet akár optikai, akár koax, de egyszerre csak az egyik. Ha viszont mindkettő csatlakoztatva van, akkor az optikai nyer, mert ott mindig van "adás", azaz fény, ezért hiába van csak a koaxról hang, akkor sem szól.
3. Van néhány hibája: a kijelző nem megy, a fejhallgató kimenet nem megy.
A források: Pioneer BDP-150, Sony DVD/SACD lejátszó (van koax kimenete + 5.1 analóg is), Dune Smart H1 (optikai kimenet).
HDMI-re nincs szükségem, a megjelenítő elbír a három HDMI-s forrással (van egy UPC STB is, annak a digitális hangjára nincs szükségem). -
Tomi13
senior tag
válasz
Norbi 72 #83974 üzenetére
Megnéztem a hirdetéseket, a Nad erősítő jó árunak tűnik még így is hogy hibás, de ugyanakkor azt látom más oldalakon, hogy ezek a készülékek 2001 körül jelentek meg. Nem veszélyes egy ilyen öreg műszaki cikket megvenni? Mi van ha elromlik, van szerviz meg alkatrész hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mazda topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest