- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #174593 üzenetére
Nem értem a kérdést. PC-n mindenféle korrekció lehetséges, mindenre van elég teljesítmény. Az AVR-ek gondolkoznak "amit lehet" módon, mert valamit mindenképp el kell dobni a korlátok miatt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #174547 üzenetére
Ezt nem csak kiszámolni kell, hanem valós időben alkalmazni. Az AVR-ekben nincs rendes processzor, csak mikrokontroller, aminek a teljesítménye fix és nagyon kevés. Ezért vagy a fázistartást vagy a részletességet el kell dobni, mindkettő a mélyeknek fáj különösen.
mettek: Szóval szerinted a látványosan mérhető dolgok közt nincs különbség, de a mérhetetlen és csak fejben létező kábeles dolgok pedig hatalmasak?
-
mettek
addikt
válasz
MasterMark #174547 üzenetére
Sztem nüansznyi különbségekről beszélünk pc és avr, proci között. Kihallani nem nagyon lehet hogy vajsima a frekvenciamenet vagy csak nagyjából sima. A leglényegesebb amugy is a szub sávja hogy az viszonylag kiemelés beszakadás mentes legyen mert az viszint nagyon is hallatszik.
A nagy akusztikai gondokkal meg semmilyen eq nem tud mit kezdeni (beszakadások főleg). Ott ugye a szubot kell jó helyre tenni.
Ugy gondolom hogy a pc mellett a jó ár érték arány áll. Egy nagyon alap 2-300 ezres pc-vel már elérhető egy dirac, arc szintű korrekció vagy ha nagyon ért valaki hozzá ahogy itt páran akkor még jobb eredmény.
De pl volt nekem egy rövid ideig Primare spa23 avr-em amiben semmilyen eq nincs és annyira komolyan, dinamikusan, tisztán még semmi nem szólt nálam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #174542 üzenetére
Egyszerűen annyi teljesítmény nincs bennük, hogy a menüjüket értelmes gyorsasággal mutassák. Erre ne várd, hogy minőségi EQ épül.
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #174400 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom, onnan szoktam rendelni a kábeleimet (klotz) Rean csatlakozókkal.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174398 üzenetére
Elimex? Rean? [link]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #173548 üzenetére
Ha ez az oka, akkor nem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #173546 üzenetére
A komponens 3 kábel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #173543 üzenetére
Két földút vezet a Denonból a TV-be, ez azonos azzal, mintha mindkettő földelt lenne, de csak egy kábellel lennének összekötve. A kör megvan, azt kell felszámolni.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #173543 üzenetére
és akkor nem volt ilyen gond. Ezt módosítanám azzal, hogy legalábbis nem vettem észre. Amíg ugye koax volt és a Denon volt használva, addig ugye nem fix nagy hangerőn volt mint végfok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #173538 üzenetére
Ott is van a földhurok, a TV és a Denon közt. A PC szennyének nincs egyértelmű útvonala, ha megjelenik egy olyan kör, hogy HDMI -> analóg IC -> komponens. Egy eszköz általában egy potenciálon tartja az összes csatlakozójának földjét, nagyon kevés a kivétel, tehát a komponens és az analóg közt van kapcsolat.
-
exception
aktív tag
válasz
MasterMark #173538 üzenetére
Mivel egy fázisod van, így az nem áll meg, hogy a nulla össze van kötve a PE vezetővel, szóval a zaj forrása más lesz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #173523 üzenetére
Először is azt fontos megjegyezni, hogy valójában 3 dolgot is földnek hívunk:
- A konnektoron a föld csak egy vastagabb drót a nullának, és a kósza áramnak egy kis ellenállású elvezető csatorna.
- Eszközön belül a hasznos áramkör szemszögéből a nullát hívjuk földnek.
- A szonda a nulla és a föld, mint talaj kapcsolata, hogy ha statikus töltés van az elektromos hálózatodon, az oda távozzon.Esetedben az első pont okozza a problémát, ugyanis a zaj valójában kósza áram, amit a CPU minden fémen indukál. Normális esetben a földelés feladata, hogy ha pl. a gépházat feltölti ez az elektromos tér, akkor vezesse el a töltéseket. Ez addig nem gond, ameddig az áram egyetlen útja a nullába vezet, de eszközök közti kábelen sokszor a föld a tényleges föld, nem pedig a nulla, mint azt a második pont írja. Ha egyik oldalon a föld a föld, a másikon pedig a nulla, már kész is a baj, mert például az AVR-ed nulláját a zajos földdel teszed egyenlővé, vagyis nem a hang és a semmi különbségét erősíti, hanem a hang és a CPU zaj különbségét.
-
ada19
senior tag
válasz
MasterMark #173518 üzenetére
Koax van a TVhez csatlakoztatva?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #173516 üzenetére
Bocsánat ( / elnézést
) úgy tűnik mégis én vagyok hülye.
Elindulva ezen a földelés vonalon elkezdtem mindent széthúzni aminek köze van a földhöz. Amikor a tévét kihúztam a konnektorból, akkor megszűnt ez a coil whine. TV vissza, kihúztam a HDMI kábelt a tévéből, a zaj viszont maradt. Rájöttem hogy a Denon ami most csak végfokként van használva rá van kötve a tévére egy komponens kábellel analóg módon, hogy lássam a setup képét. Kihúztam a komponens kábeleket és megszűnt a zaj.
Vissza a földelt kábel a prociba, nincs zaj. Komponens kábelt odaérintem, van zaj.
Gyanítom az analóg videórész a tévében nincs úgy leválasztva mint a HDMI, mert a HDMI-n nem megy vissza zaj.Nem teljesen értem hogy ez a zaj hogy kerülhet a földre főleg így. Szokásos földhurok meg ilyenek ugye mély brumm vagy hümmögést okoznak ezért erre nem gondoltam.
Köszi a segítséget skippper & VoidXs
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #173487 üzenetére
Másra nem tud rárakódni, a föld az egyetlen analóg kapcsolat a kettő közt.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #173483 üzenetére
Pl. így, egészen hasonló a te leírásodra [link]. HDMI Ground Loop keresőszóra olvass rá, van elég sok találat rá neten és jellemzőek a tünetei az általad leírtakra. Próbáld ki azt, hogy az erősítő és a pc házát összekötöd valami vezetőszállal, opcionálisan ezt az egészet még egy földelt hosszabító földjére is és eltűnik-e a dolog.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #173478 üzenetére
Én földelési hibára tippelnék.
Más forrásra kötöd rá ugyanazt a HDMI-t, akkor is csinálja?
Más bemenetre kötör rá ugyanarról a forrásról a HDMI-t, akkor is csinálja?
Más HDMI kábellel csinálja?
Ha be van dugva a HDMI, de más forrásból szól a hang, akkor is csinálja? -
python1
veterán
válasz
MasterMark #172587 üzenetére
És működnek is egyszerre, tehát Apo kezelni tudja ,12 csatornáról beszélünk?
Amennyiben igen, jöhet az infó. -
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #171902 üzenetére
Na megvettem végül.
A beállításban tudtok segíteni? A Denon-t ext.in-re teszem, felcsavarom 0 dB-ig, de ha jól látom a csatornáknak ettől még megmaradtak a level plusz minusz dB szintjei, azokat nullázzam le?
A trigger kábelhez sima jack kábel jó?
Az Emotiva kalibrálását milyen hangerővel csináljam?
szerk.: A szubot ugye nem kell átvezetni a Denon-on, ha ott nem akarom használni? Rögtön dughatom az Emotivára?
-
Mauddip
aktív tag
válasz
MasterMark #168122 üzenetére
Az IGP sajnos nem tudom micsoda, google alapján se egyértlemű számomra!
Egyelőre most azt találtam ki, hogy ugye a Tv-mbe 2.1-es HDMI kábellel kötöm rá a gépem, általában a tv hangszóróján szólnak a hangok, csak mozizáshoz vagy játékhoz használnám az 5.1-7.1 hangrendszert. Ezért most a TV hátuljába dugtam be az optikai kimenetre az erősítőt, és a tv-n át tudtam arra a portra váltani. Na most még azt kéne valahogy kitalálni, h ez így átviszi-e nekem (nvidia driver) az 5.1et legalább? Próbálta már ezt valaki?
Legvégső esetben amúgy lehet veszek egy ASUS Xonar AE 7.1 PCIe hankártyát, aztán az már mindent tud, minden beállítható rajta, amire nekem szükségem van, és van rajta az a k..va optikai hangkimenet is! -
Mauddip
aktív tag
válasz
MasterMark #168116 üzenetére
Sajnos a videokartyamon 1 db hdmi meg 3 db display port van, így nem lesz jó szerintem, esetleg megprobalom ma az alaplapi hdmi - vel, hátha külön tudja választani.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #168106 üzenetére
Itt most nem a TV számít (nyilván késik, akinek ez számít, gamer monitort vesz), hanem hogy már az úton is rakódik rá késleltetés az AVR miatt, ami elkerülhető lenne. Ha ezt megoldják, akkor már szinkronban lesz a VRR (ahhoz az kell, hogy a GPU és a monitor is megbeszélje a saját Vblank-jét). Most az történik, hogy a forrás megbeszél valamit az AVR-rel, mert megjelenítőnek hiszi, az pedig továbbadja, amit tud, teljesen más metával. Ezzel csak annyi a gond, hogy VRR-nél mi fog történni, mit válaszol az AVR a kijelző állapotáról, amikor még ki sem adta a képet, a forrás pedig azonnali választ vár? Emiatt nem lesz VRR, amíg nem hajlandóak egy opcionális kizárólag sniffing alapú hanglevételt bevezetni, amivel viszont már az a gond, hogy ha a TV-t látja a másik oldalon, az nem fog PCM 7.1-et fogadni, ami a legtöbb játék. Ehhez a teljes láncon újratervezés, vagy nagyon ügyesen tippelő hardver kell.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #168103 üzenetére
Sajnos tényleg nem, még olyanok is késleltetést adnak, amiknél nincs rá jogos indok, például a kontraszt korrekciója. Már emlékszem az ALLM-ra, de az AVR-ek hiába reagálnak rá egy OSD tiltással, akkor is késnek, mert reinterpreter módon működik a HDMI, nincs bypass.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #168099 üzenetére
Ha a VRR-t át akarod engedni, akkor ez nem opció, mert képkockaidőn belül kell válaszolni. A game mode pont erre lenne, de nem képes rá, egyik gyártónál sem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #168097 üzenetére
Az, hogy feldolgozza, nem jelenti azt, hogy nem passzolhatja tovább egy rövidzárral. Lehet HDMI hangot lopni bypass mellett is, nem nehéz feladat. Az a baj, hogy mindenképp ragaszkodnak ahhoz, hogy az AVR szerepeljen eszközként, itt bukik minden.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #167934 üzenetére
Egy dolog, hogy mi alapján titulálunk valamit jónak meg egy másik dolog, hogy kinek mi tetszik.
Zenére azért a korábbi Audio GD Ref. 5.32-m jobban tetszett.De egyébként én DA terén nem vagyok túl finnyás. Elégedetten használtam a Nuprime uDSD-t és a Musiland Monitor 03 US-t is az olcsóbb kategóriából. De ugye ez mind sztereó....
-
denesdr
addikt
válasz
Ezt így önmagában nem lehet kijelenteni, hogy egy hangkártya jobb lenne mint egy USB DAC. Mai modern DAC-ok esetében legtöbbször nem maga a DAC chip fogja meghatározni minőséget, hanem a mellé épített analóg elektronikai körítés és az egésznek az átgondoltsága, kivitelezése.
Mintha lett volna itt emlitve valamilyen 160dB jel-zaj arány valamilyen kártyánál. Nem hinném, hogy ilyet meg tudnak valósítani manapság egész egyszerűen az elektronikai alkatrészek termikus zaja miatt. A legjobb DAC-ok (nem csak a chip, meg elméleti szinten) tudnak kb 20-21 bitnyi dinamikát átfogni ez durván 120-126 dB jel-zaj arányt jelent és ez teljesítmény nem azon fog múlni, hogy USB vagy PCI. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Az attól függ, mi a pontos DAC. Általában az USB-sek drágábbak szoktak lenni ugyanazzal a hardverrel, de ez indokolt. Amiket mindenképp kerülj, azok a designer termékek, például a DragonFly, azok az áruk tizedét sem érik, de a megbízható és hiteles gyártóktól általában bármi jöhet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #167876 üzenetére
Pl. az STXII-n is különbözőek a frontok. Segédkártyán 3db PCM1796 a főkártyán pedig PCM1792. Amit én használok HDAV Deluxe-ot ott a főkártyán is PCM1796 van a mellékkártya meg talán teljesen megegyezik az STXII-ével, szóval 4db 1796.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #167878 üzenetére
Erre a fórumra valaki korábban linkelt egy hacket, ahol multichannel inputról még Dolby hangot is dekódolt PC-n, de lehet, hogy az optikai volt. Az biztos, hogy Xonar kártyával csinálta.
A DeckLink tényleg pro cucc, de 100k alatt mennek bőven, és a szoftver már ingyen van, még open source is létezik (CasparCG). Eszembe jutott közben még olcsóbb, az AVerMedia kártyái, ezek viszont tényleg konzumerek, rendesen támogatva. Azt már nem tudom, mennyire ismernek ilyen-olyan hangokat. A legnagyobb gond ott van, hogy egy ilyen kártya (a DeckLink sem) nem szedi le a HDCP-t. A PS-ek szoktak néhány cutscene-re tenni, nem tudom, hogy az Xbox-nál hogy van. Mindenesetre nem kellemes, ha játék közben egy átvezetőt nem tudsz megnézni, ettől függetlenül működik a dolog. Szóval utána kell nézni rendesen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #167876 üzenetére
Nem gond, ha a front magasabb minőségű. Egyszerűen így lesz nagyon jó ár-érték aránya egyszerre mozira és zenére.
Van példa működő megoldásra (Xonar HDAV, DeckLink, stb.). Az analóg korban még divat volt a tuner kártya is, de már nagyon kis piac, aki teljes értékű procinak használná, szóval nem annyira fejlesztik.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #167581 üzenetére
A jel kicsomagolt sokcsatornás pcm-kènt èrkezik az AVR-be, azt nem tudom hogyan lehet.
De talán egy friss szoftver ezt jobban is csinálja, mint az AVR-be èpìtett: Korábban pròbaltam vele sztereòròl sokcsatornát. Elment az eredmèny, de annál a mpc-be sokkal jobb munkát vègez, kipròbáltam vele most ugyanezt. -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #165954 üzenetére
Elérhető, mert a letöltő látja, de vagy app kell hozzá, vagy Red előfizetés, hogy letöltő nélkül hallgathasd.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #165952 üzenetére
Van, például ennek a sorozatnak, de csak Tampermonkey-s letöltővel látod az 5.1 sávot, a legnagyobb bitrátás AAC lesz az (tömörítetlen nincs, mint sztereóból szokott lenni).
-
rooland
senior tag
válasz
MasterMark #165901 üzenetére
Köszönöm!
-
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #165769 üzenetére
"A flim valósága az, hogy ott vannak a forgatáson csomóan, épp forgatnak."
Szerintem ez csak az emberek fejében van, mert a képen én nem látom. Igaz, nem is keresem. Miért tenném?
Ez valószínűleg személy kérdése. Én azért nem szeretek haverokkal filmet nézni, mert folyamatosan a hibákat keresik benne, és szóvá teszik. Hogy lehet így filmet nézni? Ha valaki kiégett már a filmektől, akkor keressen magának más elfoglaltságot. Szerintem.#165770gab1ka: nem a szó a lényeg, hanem amit pont írsz. Nem igazi 60Hz-es filmet láttak (és/vagy nem megfelelő kijelzőn), minősítik, és ez alapján ítéletet hirdetnek olyan dolog felett, amit nem is láttak.
-
denesdr
addikt
válasz
MasterMark #165772 üzenetére
Köszi az infót! De akkor ezek 50/60 képkocka anyagok voltak vagy interpolálták őket 24 képkockából és az interpoláció okozta hiba miatt van a jellegzetes megjelenésük?
-
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #165766 üzenetére
Miért, milyennek kellene lennie? Te a valóságot veszed fel, ha a film is a valóságot akarja ábrázolni, akkor milyen legyen?
Szerintem azért nem tetszik ez sokaknak, mert a filmtől valami "filmeset" várnak. Ezért írtam fentebb, hogy kéne pár "film effekt", amit a TV-n be tudsz kapcsolni..#165764denesdr: ezt nem tudom értlemezni, ha csak van olyan film, aminek a címe a "Szappanopera", és azt 60Hz-es formában eléred.
A filmeket 23Hz-es formában éred el (BD, UHD BD, stream, stb). Ezeket nem tudod 60Hz-en nézni, csak különböző trükkökkel. Ezek okozzák a problémá(ka)t. -
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #165758 üzenetére
Nézd meg a Gemini Man-t, az rendben van ebből a szempontból.
Viszont lejátszásnál ellenőrizd a paramétereket, mert nekem a madvr 23Hz-be rakta automatikusan (pedig úgy van beállítva, hogy sok más frekibe is léphet). Ki kellett törölnöm azt a sort, hogy hova léphet, és így lett jó.#165762denesdr: pont ezt probáltam leírni fentebb, hogy a film nem a magas képfrissítéstől lesz szappanoperás, hanem a rossz interpolálástól.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #165746 üzenetére
Soha nem játszottam konzolon és PC-n sem, inkább sportoltam, sokszor heti 6-8 edzéssel, plusz több ezer könyvet elolvastam, mégis szeretem a 24p-t.
-
need
addikt
válasz
MasterMark #165674 üzenetére
Sokat segített ez a IEC meghatározás vagyis ebből nekem a C17 kellene..
a Pc táp kábel pl. 3 villás ide meg kettő kell..köszönöm mindenkinek az iránymutatást
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #165601 üzenetére
3802 és 3808 között csekély hangminőségbeli fejlődést tapasztaltam, ami a sztereó zenei képességeket illeti. Összehasonlításnak csak azzal van értelme, ott jönnek ki a jó és rossz tulajdonságok. Robbanások, lövések, űrhajó startja és hasonlók hitelességéről szinte lehetetlen meggyőződni.
A szóban forgó AVR-ek nem ilyesmire készültek, de ha a hegedű hegedűnek, a brácsa brácsának hallatszik, az egyértelmű pozitívum. Ugyanez elmondható a különböző zongorákról, méretüket és esetleg gyártmányukat is fel lehet ismerni, ha csúcsminőségű a rendszer mindegyik alkotóeleme, a kábelek is. Ehhez nyilván ismerni kell a hangszerek eredeti hangját, azok jellegzetességeit, sajátosságait. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #165597 üzenetére
Olyannak ismersz, aki papíron lévő adatok, számok, egyebek alapján alkot véleményt?
Egyszerre, egy időben volt nálam az a két Denon, amikor a 3808-at teszteltem. Plusz volt egy második alkalom is, amikor barátom elhozta saját 3808-át, arra volt kíváncsi, milyen a hangja a 3082-höz és a Norma IPA-140-hez képest. -
futo001
senior tag
válasz
MasterMark #165578 üzenetére
Az ARC HDMI kabele alig volt bedugva a TV-be. Megneztem par napja, de vakon turkaltam a TV mogott es masik HDMI kabelt taperoltam.
Koszi, jo iranyba vitt a tanacsod, most tokeletes.Python1:
Nalam is van egy Anthem 510, Elac sugarzokkal. Nagyon jo vetelt csinaltal, en imadom sztereora is.
Jo a Denon-Wharfedale paros is, de az Anthem az Elacokkal sokkal pontosabb es szelesebb teret ad. -
futo001
senior tag
válasz
MasterMark #165578 üzenetére
Koszonom, ma megprobalok venni egy ujat valahol.
Azon kivul, hogy high-speed, kell figyelni valamire? Van kiemelkedo gyarto ami kimondottan ajanlott? -
lolchief70
aktív tag
válasz
MasterMark #165583 üzenetére
Értem.
És a teljesítményfelvételnél lévő különbség, ha ilyen nagy, hogy tudja a Yami megbízhatóan a kimenő teljesítményt hozni a Denonnal szemben?
Itt nem lehetnek túlmelegedési problémák? -
lolchief70
aktív tag
válasz
MasterMark #165581 üzenetére
Köszi!
Vagyis ha nagyobb hangerővel hallgatja az ember nincs több meghibásodás/túlmelegedés pld. ennél a Yamahánál?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165423 üzenetére
Ja kb. 1cm vastag gumiőrlemény. Én 8db 5x5cm-es négyzetet vágtam ki és azt raktam duplán "lábanként".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165415 üzenetére
T12-höz voltak jó M8-as tüskéim, de az Ultimax alatt már nem vált be. Hiába állítottam be jól és húztam meg, pár óra használat után mindig elkezdett zörögni az alátéten. A Soundpath-ot sokan ajánlják, szokták 20 körül árulni, én is gondolkoztam rajta, de jó így mosógépalátéttel is...
-
powerup2
addikt
válasz
MasterMark #165415 üzenetére
SVS soundpath jó választás bár nem olcsó
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165410 üzenetére
Jó, akkor gránitlap alá, fölé, SVS Soundpath talpak, minimum AQ Husky szubkábel. + legalább kettő Entreq patkány és esetleg szenteltvíz!
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #165406 üzenetére
Tetszik az Oehlbach? A színe vagy a mintája?
Állítólag nagyon jó ár/érték arányú, de saját rendszerben történő kipróbálás nélkül nem tudok véleményt formálni.
Ha adtak hozzá tüskét, akkor csavar bele azokat. Ha nem adtak, akkor most min áll?
A gránitlap szintén próbát igényel, puha szőnyegpadlón, ami a moziszobákra jellemző, hasznos lehet, de semmi nem garantált. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165406 üzenetére
Ha nem akarod túlgondolni, akkor raksz alá mosógépalátétből "lábat", meg szereltetsz Klotz mc5000-t Elimexben.
-
mp54
senior tag
válasz
MasterMark #165325 üzenetére
Nincs a tv kicsit magasabban a kelleténél...?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #165325 üzenetére
Úgy látom ez egy "képes" nap!
A tiéd is nagyon szép! -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #165317 üzenetére
Megadtad a választ: duplatekercses.
-
ginola
addikt
válasz
MasterMark #165248 üzenetére
Teljesen jó cucc, főleg Hivox tuninggal, hallottam annó és nagyon tetszett.
-
Dorian
félisten
válasz
Attòl függ. Èn a Conceptet 26 èvesen vettem. Te mennyi idős vagy?
-
-KP-
addikt
válasz
Mindenkinek az az új vicc, amit még nem hallott.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165226 üzenetére
Foglalkoznak. Tőlük.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #165054 üzenetére
Pont ez lenne az elcsatolás lényege, hogy az összeszedett zaj a hálózati földig egyrészt nem közvetlenül halad, másrészt nem lesz egy potenciálra húzva semmivel. Ha az egyik sérül, akkor lehet földhurkot csinálni az adott eszközzel, különben fizikailag lehetetlen. Általában a második szokott sérülni, mert spórolnak az áramkörön vagy a dróton. Van végtelenül tróger DIY módszer a javítására (saját elcsatolt föld közvetlenül az elosztóba), de azt csak akkor szoktam javasolni, ha más nem vezet eredményre.
-
ginola
addikt
válasz
MasterMark #165060 üzenetére
Köszi.
Adott egy koaxos Voda net és kábeltévé.A falból kijövő koaxra egyből van egy galvanikus leválasztó helyezve, utána Y elosztó, egy a routerbe, egy a tv boxba.
Szóval akkor ne aggódjak, jó ez így? -
ginola
addikt
válasz
MasterMark #165058 üzenetére
Köszi!
A statikus zajt nem szedi össze? -
ginola
addikt
válasz
MasterMark #165056 üzenetére
Nem értek a témához, milyen probléma lehet, ami észre lehet venni, vagy nézzem meg?
A leghosszabb 2 m. -
ginola
addikt
válasz
MasterMark #165054 üzenetére
Köszönöm.
Akkor úgy kérdezem, hogy van e valami negatív hatása, hogy kidobtam a régi olcsó Cat 5E kábeleket és modern, de árnyékoltakra cseréltem?.
Vegyek árnyékolatlant , vagy maradjon ez a Cat 7? -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #165051 üzenetére
Ezért kell egy külön elcsatolt föld erre a célra, de sajnos sok esetben ez csak látszat. Normális esetben bármelyik oldalra lehet kötve a föld, mert az lenne az alapvető feltételezés, hogy az adott eszköz ezt jól kezeli. Sajnos az ipar rossz gyakorlatokkal és feltételezésekkel van tele, ezért lehet lazán földhurkolni bármit.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #164328 üzenetére
A környezeti zaj. Ha a forrás áramköre zajos, az ugyanúgy rajt marad.
-
Joshi
titán
válasz
MasterMark #156446 üzenetére
"Nem közlekedni kell, hanem mozizni!"
Ki a tököm huszkod egy böszme kanapét? Most ez komoly? És mi lesz a mögötte lévő porcincákkal? -
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #156373 üzenetére
Srácok, ne hülyéskedjünk már, haladó szinten vagyunk!
Mi az, hogy "áram megy rajta"? Tudod hány kábelen megy áram, aminek semmi baja nem lesz a huzigálástól? Pl.: USB? Te áramtalanítod a PC-det minden be-/kihúzásnál? A HDMI-n alacsony feszültség van, ez önmagában semmilyen problémát nem tud okozni a dugdosástól. Legalábbis villamosmérnökként ezt gondolom, de elfogadom az ellentétét is, ha szakmailag alá van támasztva (vagyis sokkal több kell itt annál, mint "áram megy rajta").Viszont python1 rátapintott arra, amire én is tippelek: a problémát az olyan eszközök okozzák, amik nincsenek közös potenciálra hozva. Azaz nem földelt a csatlakozásuk a hálózathoz. Ezeknek az eszközöknek a földelését a HDMI kábel végzi egy másik eszközön keresztül, ami földelt. Olyasmi, mint amikor az elektrosztatikusan feltöltött pulcsival hozzáérsz egy fémtárgyhoz.
-
arcitec
addikt
válasz
MasterMark #156195 üzenetére
Csak csak nem értem, miért menne tönkre egy 6 ohm-os hangfal egy 6 ohm-ra állított erősítővel?
Az elsődleges felvetés meg nem is ez volt, hanem a teljesítmény.... Szívesen olvasnék hiteles - nem újság cikk- dokumentációt. Erősítő/hangfal gyártótól. Vagy netalán forgalmazótól,aki a garanciát adja.. -
Joshi
titán
válasz
MasterMark #156136 üzenetére
Nem emlékszem hogy volt, mielőtt elindítottam a kalibrálást 50-es értékre raktam a hangerőt. Természetesen az erősítő(Marantz sr7011) saját bemérő mikrofonját használtam.
-
Joshi
titán
válasz
MasterMark #156134 üzenetére
Na várjunk egy kicsit. Nekem nincs mérőműszerem meg a 99% felhasználónak sincs. Nem emlékszem arra, hogy kalibrálás előtt lett volna olyan ajánlás hogy mekkora hangerőre állítsam az erősítő hangerejét. Én 50-es értékre tettem, mert azt hiszem 100 a max. Lehet hogy kalibrálás közben elkerülte a figyelmemet valami fontos infó?
-
Joshi
titán
válasz
MasterMark #156132 üzenetére
"hanem egy referencia hangerőszinthez"
Oké, de milyen referencia hangerőhöz? Mennyi a referencia hangerő? -
Joshi
titán
válasz
MasterMark #155780 üzenetére
Ok köszi.
-
Jazz
veterán
válasz
MasterMark #154796 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
Jazz
veterán
válasz
MasterMark #154773 üzenetére
És ha nem a scart-ból leválasztott kompozit to vga, hanem scart to vga? Az már átviszi a fhd-t? (Ez egy digit dekóder tv box földfelszíni vevő, amin van scart és hdmi kimenet. A megjelenítőn viszont csak egy vga bemenet van, és fhd a felbontása, ahogy a csatornáké is adott esetben. Ez a dilemma. Ugye logikusan scart to vga lenne a jó mivel analóg-analóg a kapcsolat. Kérdés hogy a scsrt fhd jelet áttud e vinni.
-
Jazz
veterán
válasz
MasterMark #154771 üzenetére
RCA video alatt a scart-ból kivett video jelet értem. Van egy egyszerű átalakító ami a Scart-ot bontja: sima RCA video+RCA hang(bal+jobb) kimenetté. Ez a composit? (sárga RCA csati).
Tehát akkor egyszerűbb egy hdmi-vga átalakítót beszerezni? Ez esetben a full HD is megmarad gondolom. A fenti Video jelnél ez bukta?
-
dualcore
őstag
válasz
MasterMark #154453 üzenetére
Mit lehet azon érteni, hogy a két föld különbsége. Nem konkrétan a jelentésére kérdezem, hanem hogy hogyan lehet különbség a részegységek között? Rossz csatlakozás, vezetékszakadás, hiba?
-
arcitec
addikt
válasz
MasterMark #154200 üzenetére
Megfelelően becsomagolva, szerintem ebben a formában nem tud kijönni belőle, mit ahogy említetted.Még nem találkoztam vele, mert ha igen, akkor irány a kuka.... Egyébként TE is úgy írod , mintha bizonyítottan így is lenne.Azért gondoltam, valami konkrét kellene ...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
MasterMark #153201 üzenetére
Megvan a cucc, mindkettő ugyan az.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #152483 üzenetére
erre csak azt tudom mondai: ebben (is) Bécinek van igaza, leírta párszor.
Mint ahogy abban is hogy mire jó a genius: nemrég megadta magát, boltba telefonáltam hogy elromlott, először kötötték magukat hogy így a vezeték, úgy a hangkártya, de mikor másikat kipróbáltam azzal jő minden, közölték hogy nem igazán foglalkoznak vele: többe kerül a javitás mint a cucc maga, én mint "haladó házimozi felhasználó, Béci iránymutatása szerint jártam el: tűzre vetettem. 10 perc múlva raktam a kazánra, geniusból semmi se maradt, mint a zsír úgy égett. Fizetés után kereshetek új boltot, új géphez való pc-s szettet.ócón, mert fűtésszezon van és sajna nem lettem gazdagabb"
Ha valaki részletre itt a topikba megválna egy 2.0 vagy 2.1-től ne tartsa magában. -
válasz
MasterMark #152483 üzenetére
Akkor azt mondom, hogy sajnos nem lehet megoldani. Így normálisan...
-
skul0
aktív tag
válasz
MasterMark #152249 üzenetére
Semmi kötekedés, de mit szamítana?
-
Smiley
addikt
válasz
MasterMark #152117 üzenetére
Nagyon eredeti.
Tudom ez egy kicsit off... fullosan tudod vezerelni ezen keresztul? Mivel oldottad meg a wifi reszt? -
Smiley
addikt
válasz
MasterMark #152094 üzenetére
RS232-t mire hasznalod?
-
powerup2
addikt
válasz
MasterMark #152094 üzenetére
Köszi
már vártam amúgy mennyit kértek egy kábelért ?
-
powerup2
addikt
válasz
MasterMark #151972 üzenetére
Majd képet mutatsz milyen lett a kábel ? hogyan csinálták meg a kácsában mert nekem is ilyen kábelem van
-
zsoika
addikt
válasz
MasterMark #151936 üzenetére
Mire gondolsz? Mi volt a baj vele és milyen kábel?
-
STC Speed
őstag
válasz
MasterMark #151771 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #151591 üzenetére
Az hagyján, de a hangkarik minősége sehol sincs pl egy denon avrhez képest. Innentől kezdve...
Emo xmc1 pedig védem. 1m itthon újonnan, ennyiért ezt a hangot meg mindig nem kapod meg. Avm60 is jelenthet neki, pl. Az más kérdés, h kint elborult olcsó lesz az EU cuccokhoz képest.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #151595 üzenetére
Így is tökéletes. LPCM 7.1.4 van?
VoidXs: a cél az lenne, hogy a jelenlegi rendszeremet használva kipróbáljam a PC-t előfokként. Ehhez az kell, hogy a feldolgozott (atmos) jelet HDMI-n ki tudjam vinni az AVR-be.
Akkor a kérdés csak az, hogy az AVR tudja-e fogadni LPCM-ként? Hogy tudom ezt kideríteni (Denon X7200WA)? -
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #151591 üzenetére
Pontosan. Az lenne az értelme, hogy pl. a jelenlegi felállásban is ki tudnám próbálni, nem kellene hozzá teljesen új rendszert építeni kb. "bemondásra".
És úgy tudom, hangkártya csak 7.1-et tud kivinni analógon, tehát hardveres korlát is van.
A kikódolás és visszakódolás veszteségmentes, a PC-ben meg bőven van erő ehhez, hol itt a gond? -
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #151588 üzenetére
Lehet félreértjük egymást vagy én nem látok jól valamit.
Az én meglátásom szerint az AVR két dolgot csinál a HDMI-n kapott jellel:
1: dekódolja=szétválasztja a csatornákat, DA átalakítást csinál, és az analóg jelet előerősíti,
2: a dekódolt jelet "mókolja", azaz elvégez rajta minden korrekciót, ami a bemérés alapján adódik (hangfal távolság állítás, EQ, stb.).Úgy gondolom, alapvetően a 2. pont a processzori feladat, az 1-es csak "rabszolga munka". Én úgy gondolom, a PC előnye a 2-es pontban mutatkozhat meg elsősorban. 1-es pontban csak a DA minősége lehet jelentős.
Így ha a PC elvégzi a 2-est, akkor az AVR-re csak az 1-es marad. HDMI azért, mert így egyszerűbb kivinni ennyi csatornát, mint 12 analóg csatornát (ami szerintem átlag halandónak nem elérhető). -
enginev3.0
félisten
válasz
MasterMark #151392 üzenetére
Akkor az mind csak bemenet?
Azt hittem oda vissza működik
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest