- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #68735 üzenetére
Meg imént beszétlem egy másik haverral, ő is plazmán próbálgatta,azon is kijött.
Akkor már nem csak én vettem észre változást, megnyugodtam.
(#68740) Tamoo:THX....na ez nem semmi.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68731 üzenetére
És tv-n fogsz hdmit hasonlítani ?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #68720 üzenetére
kepre es hangra kulon nezd meg oket es egy oszonte velemenyt. akar privatban.
volt nalam is mind a 3, de csak kepre neztem. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #68727 üzenetére
Miért, ha csak LFE bemenete van egy subnak, akor hogy kötsz rá Y-t?
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #68720 üzenetére
Na majd írod mi lett. Az AQ Carbon-ra kiváncsi leszek. Mi indokolja, hogy nekikezdtél?
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #68727 üzenetére
Akkor megérteném, ha vonal bemenet lenne, és két csatorna menne rá. De így, hogy egyet ketté osztani? Erre is biztos van magyarázat, csak tudja-e valaki?
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #68709 üzenetére
Milyen hdmi kábelt próbálsz?
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #68709 üzenetére
Azt mingyá gondoltam.
De mi. És miért. Vagy akkor egy sima IC szar mély hangokra? -
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #68630 üzenetére
Akkor picit finomítok, e három kábel egyszerre ment bele a rendszerbe (nagyon baráti áron) és már rögtön az elején látszott, de jobban hallatszott a változás. Egyébként egy próbát Neked is megér, ha nem megy vissza.
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #68613 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg: Én mostanában cseréltem 2db HDMI AQ Forest--->Chocolate és a külső vinyó ill. media lejátszó közt levő gyári usb--->AQ Cinnamon usb AB.
A tv képén látszik némi kontraszt javulás, persze tök sötétben próbálva. A hang viszont nagyobb mértékben javult, ki hallani a változást, részletezőbb lett. Az ezüstözésnek tényleg van hatása a hangzásra. Ezért is tartottam meg a kábeleket, pedig kételkedtem eleinte én is. -
Dorian
félisten
válasz
Nagyon nehéz ilyesmit tesztelni, mert eleve nagyon is különbségek lehetnek csak, azt sem lehet gyors átdugdosással kipróbálni, mert HDMI-nél áramtalanítani kell (vagyis ajánlott, ha jót akar magának az ember) a készülékeket. Itt szerintem már erősen bejátszik a placebó, ha különbséget akarsz hallani, hallasz is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Na ez érdekelne már engem is elég régóta.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68604 üzenetére
Jó a drót is, de én a Halcro xlr-en történő bass menedzsmentjére is gyanakszok....
Leveleztem velük, kimondottan esküdtek rá, hogy azt kell használnom.Toobee : fogadhatunk....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68604 üzenetére
Most Sting koncert megy folyamatosan, hogy halljam a változást, de már most van baj.....
Ha ezt filmen is hozza, lehet visszamondom a sub rendelésem..... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68602 üzenetére
Na jó, akkor most fordítok magamról - neked.
Úgy értem, ha eddig -10 (a procin) magasságában értem el a subok határát (ott már látszott a membrán amplitúdóján, hogy over...lásd a videót, amit anno feltettem), a nagyobb kontroll miatt, mostantól -5 környékére tolódik ki. Ergo a kevesebb torzítás miatt tovább feszíthető a határ. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68599 üzenetére
Jogos.....
"egyébként,ha lentebb tudod tekerni a subot, akkor az azért jó,mert minél kisebb kilengést produkál egy membrán, általában annál alacsonyabb a torzítása."
- nem mellékesen jobban terhelhető és a végeredmény........na azt már leírtam
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #68599 üzenetére
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #68580 üzenetére
az lx76-om és egy jmlab sw900 között jött ez így ki.
ti zárt subokat használtok, ott lehet jobban kijön. nálam lehetett balanszozni a tápkábellel. alap kábellel a wolf nyert volna.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
vagy pedig azért nem csináltak ilyet,mert nincs meg a kellő felbontás.
de a diamond usb esetében meg nem gondolnám,h ne lenne felbontás,mégis tök hallgatható rögtön..
-
xtremetuning
addikt
válasz
Én nagyon kihallom. Azt is, hogy mennyit hoz az XLR....
Másfélszer akkora hangnyomás feleakkora membrán mozgással.... -
rigo88
aktív tag
válasz
bajnokpityu #68537 üzenetére
és ahogy írtam, se 1080p se dts-hd se truehd.
várnék én, ha max 90ért kapnék 1900-2900ast pl 2 hónap múlva -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #68489 üzenetére
Várom az SB-2000 -et ha meglesz átugrok, oda tesszük a T12 mellé...úgyis van 30 napom vissza vinni ha nem jön be..
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #68489 üzenetére
Akkor gondolom úgy is van, simán elhiszem neked. Majd egyszer újra meghallgatom őket, kb. évekkel ezelőtt próbáltam, azóta változott pár dolog.
Én az eddig fellelhető tesztekből azt szűrtem le, hogy jobb választás a T12, az SBS-nél. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #68475 üzenetére
"Találtatok normális irást a protokollokról?"
Ezt nem értem, mire értetted. Kerestem ilyent? Vagy keresnem kellett volna?
Amúgy a T12 jó használható a kácsás subkábelel is? Mert kábelesdibe biztos, hogy nem akarok újabb tízezreket ölni, ha "feltétel hozzá" valami komolyabb, akkor inkább nem kell olyan jó sub és megelégszek olcsóbbal, rosszabbal.
(#68480) Heffi:
Az a baj, hogy az ES80-akat nem tudnád normálisan elhelyezni a szekrények miatt. -
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #68467 üzenetére
Igen arra gondolok.
Ha jól szűröm le a szavaidból, akkor megéri az ASIO-t használni, ha a lehető legkevesebb belenyúlást szeretném elérni, ugye?
Viszont ezzel a félig ASIO-val most bezavartál.
Szedjek le nem béta változatot, hanem valami korábbi ASIO-t? -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #68460 üzenetére
Pityu, nem vontam kétségbe a tapasztalatodat (és biztos, hogy neked több van, mint nekem
). Ha esetleg valamivel megbántottalak, akkor bocsánat, nem volt szándékomban.
Az egészből annyit akartam kihozni, hogy korántsem tökéletesek még a magasabb osztályú erősítők, és ha valakinek van kedve barkácsolni, az ne fogja vissza magát, legfeljebb ha nem tetszik a végeredmény, vissza lehet térni az eredeti gyári kivitelhezÉs én is a gyártótól rendeltem meg az IC-ket (főleg, mivel tök ingyen biztosítanak teszt példányokat, amit kár lett volna kihagyni, és már meg is érkeztek)
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #68460 üzenetére
A Husky kicsit túlzás nekem, de a viccet félretéve milyen kábel "kötelező" őméltóságához?
Minőségben gondoltad a "túllövést", vagy erőben?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #68451 üzenetére
Múltkorában egy fórumon értekeztem a Texas Instrument egyik opa tervezőjével (az LME opák tárgyában), és megjegyezte, hogy az eBay-en vagy az Aliexpress-en árult IC-k legalább 70% vagy nyákokról kiforrasztott használt példányok (azaz nem garantált, hogy a paraméterei 100% lesznek), vagy eleve hamisítvány (azaz egy gagyi, fillérekbe kerülő IC, amit átfeliratoztak, hogy úgy nézzen ki, mint az az eredeti, aminek el akarják adni).
Tény, hogy nagyon nehéz belőni a jó OPA-t, próbálgatni kell. De csak az vágjon bele, aki tudja hogy mit csinál és miért, és van tapasztalata smd alkatrészek be- és kiforrasztásában, van hozzá jó szerszáma (pl. én most vettem ehhez egy 2in1 hőlégfúvós forrasztó állomást, ami több tízezer Ft), és be meri vállalni a kockázatot, hogy bármennyire is óvatos, de sérülhet a nyák (pl. a srácok nagyon szidják az Onkyo nyákjait, nagyon könnyen leválik róla a huzalozás).
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #68443 üzenetére
Asus DAC-nál mégsem vezetett eredményre az opa csere?
robi222:
Olyan lehet, amilyen 25ezerért elvárható (nem sok) -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #68439 üzenetére
Nálam a megdurrogni=kifogásolni, kritizálni. No offense!
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #68404 üzenetére
Ezt mire alapozod? A felsőbb (régebbi) Denon AVR-ben használt AZ4580 MTR-E tip.op erősítő egy jó "átlag" kis zajú erősítő, aminek csak egy előnye van -nagyon olcsó, minden más paramétere nem igen biztató (lsd. gyári adatlap).
Egy bolti 2000$ eladású készülék önköltsége közel 150-200$, tehát egyszerűen a gyártó (azaz a vezetőség) nem fogja megengedni, hogy 5 centes IC helyett közel 5$ IC-t alkalmazzon a mérnök (nagykerár), amikor ebből az IC-ből ráadásul több darab is kell egy készülékbe. Amúgy op. csere (és néha mellé a DAC csere is) egy igen sikeres módszer arra, hogy a mérnök által kényszerből alkalmazott "szűk keresztmetszetet" megszüntessük, nagyon sok DIY fórumon foglalkoznak ezzel a "tuninggal" sikeresen. Az, hogy a Te esetben nem tapasztaltál számottevő eredményt, nem jelenti azt, hogy másoknál ez az IC csere ne hozna eredményt. Ez kb. olyan, mint a hangfalkábel/tápkábel téma, van akinek pozitív eredményt hoz a minőségi csere, és van, akinek nem
De ha megjöttek az alkatrészek és megcsináltam a saját erősítőmön az átalakítást (már csak egy speciális TO-99 -> SOIC átalakító IC panellre várok), szívesen felajánlom, hogy egy nem átalakított, hasonló kategóriájú erősítővel hasonlíttassuk össze egyik fórumtársunknál -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #68435 üzenetére
Nyilván, de nem is ez a lényeg. Ennyi erővel minden videoklipet meg lehetne durrogni...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68377 üzenetére
Segítene (talán), de sosem lenne olyan tiszta, mint a F.......
Márpedig számomra az prioritást élvez. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68373 üzenetére
Nem volt elég jó a közepe.
A másik kettőn törpölnék, de valószínű, hogy újra úgy döntenék, ahogy anno...csak, hogy ne okozzak meglepetést. Kiszolgálni, pedig a Dínót is ugyanúgy kiszolgálnám. -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #68370 üzenetére
Lejárt a szerkesztés.
Ezért mondtam, hogy árnyaltabb a kép. Egy Vulkan-t is simán bevállalnék, de ahhoz pici a szoba is, meg a büdzsé is.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68370 üzenetére
Mondjam, hogy melyiket választanám a trióból ?
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #68367 üzenetére
bajnokpityu Lehet, de azzal a lánccal az alja nekem egyáltalán nem tetszett. Amúgy ott a pont! Erről beszéltem, hogy egy szint felett már ízlés inkább, mint minőség.
XT Ízlések és pofonok. Én kifejezetten jól éreztem magam előtte. Van, hogy a kép/hang szebb, mint a valóság... és ha kisarkítom, az elsődleges szempont az, hogy szívesen üljek előtte, akárhogy is szól.
BBéci: Jó portéka az FS409 (amellett, hogy árát szerintem sem éri), sokkal finomabb cucc, de Aurum nekem jobban tetszik. A 607-el azért már korántsem ennyire egyértelmű a kép, de az feljebb is van árban sokkal.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68367 üzenetére
1.1 M-ért más szórakozásra vágyok. Pont.
480-ért az eggyel kissebb sokkal jobb választás. Az Arianal is. Szvsz. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68361 üzenetére
Ezen a szinten ???
Ne vicceskedjél...
Nem a legfontosabb, hanem pont annyira fontos, mint az összes többi. -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #68308 üzenetére
(#68308) bajnokpityu Így is van! Egy bizonyos szint felett inkább stílus van, mint minőségi differencia, és ezek már annyira mutatnak mindent, hogy korántsem mindegy mit, hogyan szolgálsz ki.
(#68315) xtremetuning Ha csak ezen múlik, én megyek pofozkodni, hogy legyen jelenlétérzeted.
(#68329) BBéci Mi lehet a különbség a Pro-11/10/9 között? Ha sikerül én is megfülelem majd...
(#68333) xtremetuning Ennyire rossz lenne?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #68347 üzenetére
Aurum Phonologue ORKAN VIII.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #68347 üzenetére
Béci írta: (Quadral) Aurum Orkan
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68314 üzenetére
Az a bajom, hogy már így is nehéz elhelyezni ezt a kettőt. A Gotham meg akkora.....
Az árról nem is beszélek.Az az a lépcső, hogy amikor a filmben leb@sznak egy pofont a főhősnek, a te arcod pirosodik ki. Tényleg fizikai fájdalmat tud okozni. Rettentő precíz, gyors és sallangmentes. Pont ezért lepődsz meg, amikor a csendből odaüt a vesédre. Szó szerint. Ott van jelenlétérzet.
Az enyém lepkefing ahhoz képest.(de azért dolgozok rajta, hogy súroljam alulról....
)
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #68308 üzenetére
miért vagy olyan komor?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68294 üzenetére
Egyetértek
(de a mozi nálam lesz a legjobb
)
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #68269 üzenetére
Egy robbanás természetes, hogy sokkal hangosabb a beszédnél. Hangerőt nem állít, hanem csak a mélyeket emeli ki, hangerő függvényében: minél kisebb a referenciához képest a hangerő, annál jobban, hiszen a hanlk mélyeket sokkal kevésbé érzékeljük.
De máshogy, mintha a subra adnék kakaót (nem csak a sub-mélyeket növeli), az így is 40%-ra van állítva, nem kell több.
Valahol olvastam, hogy a sima Audyssey bekapcsolása = Audyssey flat + dynamic eq. Én utóbbi kombót használom, szerintem jobb így. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #68269 üzenetére
Én sem használom.
Inkább ízlésemnek megfelelően tolok egy kicsit többet a szubra.
-
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #68237 üzenetére
TEAC UD501, amennyiért hozzá jutottam jó döntés volt. Egyébként az adataimnál megtalálható az egész rendszer, ebbe keresgélek kábeleket.
-
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #68233 üzenetére
Mivel pár napja jött meg a dac-om így rámutatott az (olcsóbb) ezüstözött kábelek hátrányaira. Ezért próbálkoznék a réz kábelek irányába és ha már csere akkor egységesítenék. Hát nagyjából ez a gondolat vezérel aztán majd meglátjuk hogyan alakul.
-
Valkűr
addikt
válasz
bajnokpityu #68219 üzenetére
Mondjuk ez pont egy olyan kábele ami nem is túl drága, bár kinek mi a drága. 200 körül volt újan belőle egy 2x2.5 méteres szett. Ebben a kategóriában azt még nem lehet igazán drágának nevezni, de nyilván nem is olcsó. Mondjuk lehet itt inkább egy Coincidentet választanék inkább.
-
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #68219 üzenetére
Az xlr-t nézegetem én is. Akkor majd keresni foglak a meghallgatás után és kérném a vélenényedet.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #68198 üzenetére
Még a végén a könnyem is kicsordul értetek
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68193 üzenetére
Egy darab tesztgyőztesem sincs....
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #68172 üzenetére
fos..
mandju:
lassan boltot nyithatsz... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #68172 üzenetére
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #68061 üzenetére
Azok miért nem maradnak inkább a villamosnál?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #67920 üzenetére
Legalább....
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #67920 üzenetére
Ez jó volt
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #67915 üzenetére
180? Az szép jószág lehetett.
Sajnos én is, azóta is keresem azt a hangot pici pénzért.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #67908 üzenetére
Azt tudom, hogy mindig rajtunk tartja a szemét, valamelyik topikban írta, hogy még nem megy a gondolatolvasás, de látom valamit cserélt, mert alakul...
Gyurczy:
Dynaudio Confidence C4-et hallgattunk ma Pityuval, nekem nagyon bejövős... -
Toobee
veterán
válasz
A héten vettem végre szerszámot, aztán most mondom olyan bütykölős hangulat jött rám, de nem volt kedvem 34. alkalommal szétszedni a kávéfőzőt, hogy játsszak a bojlernyomással. Nézelődtem mit lehetne megtaknyolni...szegény 920-ra esett a választás. Kiszedtem a jumpert, egy aljzatra raktam a mélyet, meg a magasat. Kb. két kiiktatott csatlakozónyit, meg egy kivett kábelnyit javult (CS122-ből voltak a jumperek). Most, hogy kivettem és nincs már bent a CS, teljesen eltűntek a rá jellemző jegyek, eddig észre sem vettem, de most nagyon határozottan hallani, hogy igen itt ez meg ez volt, pont, mint mikor a hangfalkábelem is ez volt, csak minden kicsiben. Érdekes játék ez is...
-
gyurczy
őstag
válasz
Most már dobjátok be a közösbe, ha már így himbáljátok a mézesmadzag!
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #67896 üzenetére
Nyugodtan "rondíts bele" a Focal évtizedbe...
-
Pepe07
csendes tag
válasz
bajnokpityu #67890 üzenetére
Sokáig eltűntem a fórumról, de most már nekem is egy Denon AVR-1912 muzsikál - most is
.
A mélyekkel gondban voltam, mert hiába szóltak szépen a dobozok, a két 13cm hangszóró ebben nem jeleskedett, a sub meg nagyon búgós, mély hangot adott, amit ha felhangosítottam, akkor zavaró volt, és kellemetlen hallgatni, ha nem, akkor meg elveszett. Igazából elektronikus zenéhez akartam egy kellemes, de mégis ütős, "dögös" hangzást létrehozni. Mindig is szerettem a szép mélyhangokat.
Abból indultam ki, hogy a mélyhang visszaadás igazából a harangra hasonlít: beadsz egy impulzust, megütöd a rendszert, és az kiad egy hangot, ami részben a saját frekvenciáján rezeg, részben a kívánt frekvencián. (a kettő összege) Persze ez a zárt dobozokra kevéssé igaz, a reflexekre inkább, a bandpassra egészen, de az nem a hifi kategória
Szóval, hogy legyen energia a rendszerben, én a frontokat Large-re állítottam, majd elkezdtem az EQ-t finomhangolni.
Amikor levettem a 4kHz csúcsot, akkor érdekes módon megjöttek a mélyekeddig elnyomta ez a tartomány. Ráadásul eltűnt az S és Sz hangok sziszegése is, aminek külön örültem.
Az is jó ebben az erősítőben, hogy 9 sávos az EQ, tehát van 63 és 125 Hz is tehát külön lehet állítani a mélyek alját és a tetejét. Az alját kiadja a sub, azzal nincs gond, de a 125 Hz-t kellett kicsit emelni, ez megadta a "dögösséget", most már üt is a mély, nemcsak duruzsol, ugyanakkor egy kellemes meleg hangzást is kölcsönöz. Továbbá egyezik a viszonylagos hangereje a többi frekvenciáéval, ezért hallgatható a rendszer, és hosszútávon is kellemes.
Filmhez is jó ez a beállítás, de finomabb zenénél, pl. női éneknél jól jön az a kis 1-2-4 kHz körüli kiemelés, amit sok erősítő és hangfalgyártó beépít, ettől olyan csilingelős, tisztának tűnő a hang. Ezekhez más EQ-t érdemes használni, ám ezt még nem pontosítottam
Persze ezek az én hangfalaim beállításai
Ami érdekes, hogy akármelyik hangfalhoz ülök le, a keresztezési frekvenciát szinte mindegyik kierősíti. (nem az audiofilekre gondoltam, hanem az átlagembernek elérhető, HIFI kategóriára) -
törölt tag
válasz
Egyszerü:erősitő energiájának fogytán laposab jelet (négyszögjel) küld hogy kompenzálja az áramfelvételét,hangszóró viszont nem birja követni a számára túl alacsony és hosszantartó frekvenciát a többi mellett és ezért ütemtelenül kapja a jelet Ami azt jelenti hogy a kiküldött jelben nem szereplő.frekvenciák is megjelennek a hangképben..
Sztereóban ritka a 20-30 hz-es hang, viszont az erősitő bővebben van az energiának.Sztereót(legtöbjét) 20-20000Hz-ig tervezik lineárisra.Házimozit viszont kb 40-22000 Hz-ig.Ritka a túlvezérelt,lineáris erősitésű és inkáb felsőkategóriára jellemző.Onkyonál van ugyan WRAT de hatása inkább névleges, cserébe alacsony impedanciánál se jön zavarba, 3 Ohmig stabil (sztem ennek fele marketing).Bigdaddy: mélyláda kötelező, már az általam leirtak miatt is. Igaz ne képzelj drasztikus hatást de mindenképp jótt tesz a hangzásnak.
F8enter. az a jó mélyláda hangerő hogy ne lógjon ki a hangképből (alig lehessen hallani) viszont kikapcsolva hiányozzon.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #67896 üzenetére
Nyomjad csak az élményedet f@szikám.....
5x20 w senkinek sem elég. Hány embernél lakik arcam ? Azok legalább 5x80-at kiköpnek magukból. Ne mondd, hogy egyik tulaj sem hajtja ki őket. Pont ezért vették nem ?
-
xtremetuning
addikt
válasz
Hékás te emlegettél 2-3 millás centert. Azt sem az átlag veszi.....
Gyurczy : kikérem magamnak. Pont olyan hangerőn hallgatom, hogy megjöjjön a jelenlét érzetem.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #67885 üzenetére
Zenénél csak két csatorna van, de amúgy ott sem tudná kiadni nyilvánvalóan.
Itt most a konkrét helyzetről volt szó, nem általánosságban írtam.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #67885 üzenetére
Nem csak a frekvencia miatt kell nagyobb hangszóró....
Hangerő szó mond neked valamit ? Ahol a kicsi már elf@ssa magát, ugyanolyan frekin a nagyobb még vígan munkára fogható....
Nálam a dipólok ilyenek. Amikor már kezdene tetszeni, akkor a balos bekoppan. Megoldás ? Nagyobb. -
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #67850 üzenetére
Elhiszem.
Na még egy:[link]
A japcsik szeretik a nagy és régi cuccokat..
A 3. képen a kék tölcsérek között az a teleportálógépre hajazó cucc mélynyomó?
(#67853) f8enter Szerintem ezt ne erőltesd,állítsd be mérőszalaggal,füllel.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #67844 üzenetére
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #67839 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #67664 üzenetére
Kösz!
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #67621 üzenetére
(#67621) bajnokpityu
Ilyenekre hogyan keresel rá? Van német apró, vagy eBay?(#67622) Tamoo
(#67631) kimi02
Galádok vagytok hogy hülyének néztek.
Volt egy hirdetés. Mandjué. Egy CA-t árul(t) benne. Még most is ott a hirdetés. Belinkeltem, Kimi mondta hogy az már nem aktuális, az övé volt. Ezt nem értettem, mert én nem Kimi hirdetését linkeltem be, hanem mandju-ét. Ami még mindig aktuális. Az apró szerint.Miféle Denon?
(4810, annyi pénz a világon nincs!
)
(#67633) bajnokpityu
Továbbra is kíváncsi lennék hogy ezek közül a hangfalak közül érdemesebb-e valamelyikkel komolyabban foglalkozni.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #67621 üzenetére
Miből mondod meg, hogy át akarnak-e verni?
Ha megvan minden tartozék vagy ha nincs?
Ha karcos vagy makulátlan? -
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #67606 üzenetére
Olyat ami nekem is jó lesz, vagy magatoknak?
(#67608) Tamoo
Akkor ez marad a CA helyett nem? Kimi elírta. Vagy egy ökör vagyok és nem tudom értelmezni a mondatot.Mindegy is!
2. szavazat a Pio-ra -
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #67606 üzenetére
Hát hajrá.
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #67499 üzenetére
Ha a gyengébb uralkodik, akkor mi értelme
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #67490 üzenetére
Hmm, lehet meg kene nezni a csatikat. Volt mar a fejemben, mikor beraktam. Lehet ra se szoritottam.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #67487 üzenetére
Kar, pedig jo a hangja.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #67484 üzenetére
Pedig ilyen merev digitkoax-szal nem talalkoztam meg.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #67464 üzenetére
Én is beleolvasgattam, érdekes dolgok vannak benne pl. a 8 mm2 vastag kábel...
Mondjuk ez nem házimozis témájú.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #67459 üzenetére
Olyan műanyag lett a hang, mint a kötöző....
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #67438 üzenetére
Kötözködő buzi vagyok, de ez korántsem volt egyértelmű, hiszen nem mindegy, hogy az a baj, hogy használod vagy sem, vagy az, hogy hogy.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #67414 üzenetére
Köszi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
bajnokpityu #67374 üzenetére
Ha már említve lett a laptopról zene, ehhez kapcsolódva: Asus Xonar DGX pci-express hangkártyát milyen usb-ssel lehetne kiváltani? Kellene erősített fülhallgató kimenet (Superlux HD681 EVO-hoz) és spdif kimenet (jobb híján optikai, de ha lenne mellette coax az lenne az igazi) hdmi-vel nem tudok mit kezdeni, mert az erősítőn (DEnon AVR-1705) még nincs hdmi
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #67398 üzenetére
azt tudom, ott szentségtörés leírni a véleményed, egyből kiátkoznak és készül a voodoo bábud
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #67372 üzenetére
Eléggé szituáció, rendszer meg egyénfüggő a dolog. Én pl. frontok esetében semmi különbséget nem hallok gránitlap vs. padlóra állítva (persze tüske van). Centeremnek sokat számított, hogy tüskékkel csatoltam el szilikonbogyók helyett az "állványtól". Inkább álvány ez
Kéne még valami extra olcsó tüske a surroundok alá is... Valami lakatost kéne megkeresnem, mert oda max párszáz Ft/db árat szánok.
Vagy pl. nem hallok semmi különbséget laptopos lejátszásnál aksiról vs. hálózatról esetében sem.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #67361 üzenetére
Így alátét nélkül tökéletes, nincs vele problémám. 4 ponton csatlakozik és mozdíthatatlan.
Nálam, az én bútoromon, ha alátétet használtam, olyasmi volt, mintha jégre tettem volna, bármilyen kis vízszintes irányú (vagy vsz-es komponensű) erőre elmozdult. Nem magától csúszkált természetesen, de ettől ez még nem jó.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #67361 üzenetére
Lehet hajón mozizik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #67339 üzenetére
Nyilván a dobozra ragasztja az ember a tüskét (már csak azért is, mert a tüske nehezen áll meg a csúcsán
)
És be is lehet játszani az alátétet. De ha nem akarja az ember, hogy az alátéten csúszkáljon az egész cucc dobozostól, akkor az alátétet le kell ragasztani. Tüske alá kétoldali ragasztóval ellátott alátétet bejátszani úgy, hogy mm pontosan első mozdulatra oda tegye az ember (mert utána fix), bevallom számomra nehéznek tűnik.
Megoldás ha körberajzolja az ember először ragasztó nélkül a helyén lévő alátétet ceruzával vagy ilyesmi.Ricsik:
Egyszer elpukkant egy a gépemben, vitt magával pár dolgot... Szerettem nagyon -
válasz
bajnokpityu #67304 üzenetére
Akkor ez nekem is jó lesz, csak nagyobb kockákkal fogom megoldani. Szóval szálirány függőleges és tüske is legyen alátéttel. Köszönöm!
(#67303) zolaas
-
válasz
bajnokpityu #67298 üzenetére
"Csabitól kaptam egy jókora szett mahagóni fakockát."
Ahhhaaaa! Ez szuper! Szóval még az sem fontos, hogy egyben legyen az alátét! Tehát 2x4 db. 10x10cm-es keményfa kocka is jó lesz?
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #67006 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, olyan lesz a kutya, amilyenre a gazdája neveli, csak a fajtafüggetlenségre akartam rávilágítani.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #66996 üzenetére
Pedig az is csak úgy működik, mint a többi kutya. Sőt, vadászkutyaként lefárasztani sem könnyű, márpedig, ha ő találja ki, hogy adhatná ki magából az energiát, annak általában pusztítás a vége. Mellesleg a labi is vadászkutya.
A legnagyobb terroristák egyébként a térd alatti kutyák.
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #66980 üzenetére
Szerk: már nem aktuàlis
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #66996 üzenetére
Akkor neked csivava vagy bassethound való.
-
dunkel
őstag
válasz
Nálam jobban szól(t) az irish is.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Olyan gonosz vagy...
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #66913 üzenetére
Linn+Minimserver nem látja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Anime filmek és sorozatok
- Konteó topic
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest