- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #84880 üzenetére
inflációval se ártana számolni. 10 év alatt nagyjából felét éri a pénzünk.
4308amat nem adnám se 4810ért, se a mai denonokért, akármilyen módon számoltátok ki. Nem hallottam egymás mellett őket, félreértés ne essék, csupán a mérésekre, és a felépitésre alapozom egyéni véleményem.
függetlenebb márkakereskedő szerint is a 8as széria volt a legjobb (3808, és 4308, meg gondolom az A1HD) , 10 es aztán mélypont, majd szépen jönnek fel újra, és évről éve egyre jobbak. már csak ezért se kéne mindig a használtat erőltetni, aki egyszer tudott jót csinálni, az bizony most is tudna, ha a konkurencia rákényszeritené.árak ilyen szempontból nem a minőséget tükrözik (adott éven belül igaz ez) hanem a konkurencia keménységét. pl onkyio 907eséről is sok helyen olvastam, hogy jobb hangú, mint a későbbiek.
kinti használt árak pedig sztem csak azt tükrözik, hogy öregednek, meg követhetetlen a denonok számozása, és sokan megeszik.
egyébként van egy site, ahol 1200EURért tuningolják a 3808 4308asokat (és van stage2 tuning újabb 300)ért.
Itt is a proci részét tartják értékesnek ezen készülékeknél, a végfokok mindegyiknél jóval gyengébb szintűek. Egész komoly procikkal mérik össze a tuningos darabokat, és jól végeztek. -
BBéci
legenda
válasz
Honnan tudhatjuk, hogy Vikthor fórumtársunk azt mi alapján írta? Talán igaz, talán nem. Szerintem nem. De ha utódja lenne, akkor is 3000 euróba került a 4810, és az 500 eurós árkülönbség oka nem az infláció volt.
Létezett a 4308 feletti 5308 is, de azt nem forgalmazták Európában. [link], [link].
Vadul csorgattam rá a nyálamat, pedig akkoriban is volt nálam néhány minőségi vas. -
Norbi 72
veterán
válasz
X7200-asra gondolsz?Még a 4520-nál is fél kilóval könnyebb,szénné spórolják magukat(ez kb. minden márkára igaz,sajnos),aztán majd csodálkoznak,ha nem megy az eladás,de ne legyen igazam...az 5308-as nemrég még egészséges 25 kilót nyomott..
Szinte mindenki a régi Denonokra esküszik,sokkal jobbak voltak,hangminőségben nagyon leadták a profit növelése miatt,ez elég szomorú...
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #84874 üzenetére
A 4308 ára kb. 600000 Ft volt, a 4520 pedig 800000. [link], [link]. Bár ez utóbbi más kifutó ár is lehet. Az biztos, hogy Németországban cirka 2-300 euróval többe került az AVR-4520.
Tehát szerintem nem helytálló, amit írtál. Talán fordítva, de legjobb esetben is azonos kategóriába lehet ezeket sorolni. Hogy a 4308 egy kategóriával magasabban lenne, az véleményem szerint egyszerűen vicc. -
devil-k
nagyúr
válasz
#09634560 #84817 üzenetére
Jól muzsikál együtt a T12 és Dali Lektor. Marantz erősítővel mennyire passzol, azt nem tudom.
bocsizoli
Sub nélkül nincs mozi, szerintem úgy élvezhetetlen az egész. De ha nem megy egyszerre az egész, később is jöhet a szub, helyette inkább vegyél jófajta hangfalkábeleket.Hiába 175.000 Ft a T12, mire megveszed hozzá a tüskét és a megfelelő szubkábelt, tápkábelt, 231.000 Ft lesz a vége kb.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#09634560 #84810 üzenetére
nekem az az érdekes hogy a galvanikus leválasztó a tévémen van az antenna kábelre rakva...
lehet minden marhaság amit most írok, de anno nekem azt mondták hogy azért kell mert földhurok van otthon és ezzel a leválasztóval eltűnik a búgás...
pedig anno még analóg kábellel volt összekötve a pc-m egy erősítővel...
mondhatni semmi köze nem volt a koax vezetéknek a pc-hez és zenehallgatáshoz, és mégis amint ráköttetem az antenna kábelre eltűnt a zúgás-búgás...
mondjuk azóta már optikai kábel lett és HDMI, de azóta sem próbáltam ki hogy a galvanikus leválasztó nélkül búgna e a rendszer...
de tényleg bocsi ha butaságokat írtam...BBéci: nocsak, akkor lehet mégsem mondok akkora balgaságot
-
klepto
addikt
válasz
#09634560 #84758 üzenetére
Eddig a legnagyobb vasam egy Pioneer LX60 volt.
Árban 150 körül van a keret, és ebbe "csak' az Onkyo 636, a Yamaha 775, és a Pioneer 924 fér bele.
Használt most nem játszik...
Eddig a legjobb erősítőm az emlékeimben egy Panasonic volt, az SA-XR15; ami egy full digitális erősítő.
Ezen kívül volt Marantzom, Yamahám (arra már abszolút nem emlékszem), Denonom, Onkyom, Sonym, H/K-m, és most egy NAD T747.
Ezen kíül menet közben volt nálam egy Cambridge Audio 551R is, de az még a NAD-nál is gyengébbnek tűnt; pedig tesztekben istenítették...
Ha sorrendet kéne állítanom nem tudnék...
Ami biztos, hogy a két legrosszabb a Sony, és a H/K volt, a többi pedig átlagos.
A legjobban nekem, és főként a páromnak a Pio LX60-a tetszett a drámaian ütős hangjával.
Lehet, hogy néha sok volt a mélye, de legalább erősített, és nem csak cincogott
A Pana, és a Yamaha egy másik hangfalon szóltak, ezért azok hangját nem említem; de még az is lehet, hogy az Onkyo is a Dali falaim előtt volt...
Az utóbbi időben a Dalikkal a Sony, a Pio, a Denon, a H/K, és a NAD zenélt, vagy épp csak cincogott...
Ezek mind régiebbi gépek voltak, utoljára boltban vásárolt új gép a H/K volt, előtte még 16-18 éve a Panasonic volt az, amit újonnan boltba vettem; a kettő között mind csere volt.
Ha a mostani NAD-om megy, mindenképp szeretnék egy újat, és jó pár év(tized) szünetet a csereberélésben; ezért lenne jó egy időtálló gép, amivel a majdani 4K-s 3D-s OLED tv-met is tudom élvezni cirka 10-15 év múlva -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#09634560 #84635 üzenetére
"Dgyuri: az hogy gyenge az 535 juszt se fogok vitatkozni, a maga kategóriájában nekem jobban tetszett a denon 1000-nél is (1100-at nem tudom) mint irtam hangfal kérdése is az egész"
Nem hallottam az Onkyo-t szólni az igaz, de a Denon X2000-et agyonveri a Yamaha. Tudom, mert most pont van nálam egy és 2 napja tesztelgetem. Ha számít a zenei produkció, akkor lealázza a Denont rendesen, mozin már nem biztos, mert ott nagyon szubjektív, hogy kinek melyik hang tetszik jobban, de annyi viszont tudok, hogy jóval kerekebb és teltebb a Yamaha hangja. Még Pure Direct-ben is abszolút vállalható, mert nem kell állandóan az Audyssey-t babrálni, mert valami soha nem stimmel az előadás módjával.
Nekem ez jobban bejön, mint az X2000 fakó, kásás, ugyanakkor tolakodó hangja.A Yamahát inkább az X3000-el kéne összehasonlítani, mint az X1000-el.
Múltkor valaki megjegyezte mosolyogva, hogy az a hangfal, ami jó zenére, az jó filmekhez is.
Na én most pont ezt mondom akkor a Yamahára is. -
tPedro_
őstag
válasz
#09634560 #84623 üzenetére
Hmm. Az egyszer biztos, hogy nem egyszerű dolog ez az erősítő vásárlás.
Először 100e-ig gondolkodtam, aztán gondoltam kitolom 130-140e-ig, ezért nézegettem az Onkyo 535-öt és a Pio 824-et.
A Pio 924 és az Onkyo 636 180-180e. Akkor tuti egy hónapig csak kenyéren és vizen élek.
Ez utóbbi kettő egyébként hogy viszonyul egymáshoz?A 824 amúgy a wifi hiánya miatt esett ki. Nem szeretnék egy 130e-s erősítőhöz még egy 30e-s wifi modult is venni. Mondjuk érdekes módon a 924-ben sincs beépített wifi, viszont a csomagban adják hozzá az adaptert. Érdekes elgondolás.
(#84624) dgyuri0123: A Bluetooth nem volt szempont, sokkal inkább a wifi. A Yamahához is külön kéne vennem az adaptert, szintén 30e huf.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#09634560 #84590 üzenetére
negatív
????????
sok rossz döntést hoztam már életemben de ezekre a hangfalakra büszke vagyok
életem egyik legjobb döntése
nagyon szépen szólnak, persze gondolom azért a te fülednek majd hagynak némi kívánni valót, de az én satu fülének kiváló
szépek, esztétikusak, és nem mellesleg bitang jól szólnakDigital: no akkor sok sikert neked is
csak egy kis ízelítő, sajnos mobilos és a szobába nagyon rossz a fényviszony
-
törölt tag
válasz
#09634560 #84523 üzenetére
ha belépőt tervezel venni akkor mindegy mert azt gyakorlott fül is alig hallja ki... de tapasztalás nem árt azért ajánlottam olyan kategóriát ahol kijönnnek a különbségek. Én kis pihi után kedden halgatolózok..tervben van NAD meghalgatása... denon 4xxx lene az igazi vagy onkyo 8-9xx
-
tPedro_
őstag
válasz
#09634560 #84430 üzenetére
Koszi, holnap beugrok es megnezem. A hangfalakat is, Wharfedale Vardus 300 naluk is van.
(#84431) Tamoo: Sajnos ez mar a hozzarakott keret, tobb egyelore nem fog menni.
(#84432) Norbi 72: Mindenkeppen kiprobalom, bar a bolt nyitvatartasa nem a legrugalmasabb. Megnezem, hatha mashol is kaphato. Viszont attol tartok, hogy laikuskent egy bizonyos szint felett nem fogok tudni kulonbseget tenni koztuk. Na majd meglatom.
Sajnos se a Proson Event-rol se a Quadral Quintas 5000-rol nem talaltam tesztet a neten.A garanciakban van meg nagy elteres: Proson-ra 1 ev, Quadral-ra 2, viszont a Wharfadale-re 5 evet adnak!
-
tPedro_
őstag
válasz
#09634560 #84412 üzenetére
Koszi az eddigi segitseget.
Hol talaltad a Pio 922-t 106-ert? Vagy mar csak 1 db van?
Mas:
Most, hogy az erosito kb. konkretizalodott, hangfalszettet is valasztanek hozza. 100e-ig gondolkodtam egy 5.0-as szettben, amit kesobb bovitenek melynyomoval. Az alabbi szetteket talaltam:Jamo S606 hcs3 5.0 (hasznaltan kb 70-80e)
Wharfedale Vardus 300 HCP 5.0 - 100e
Yamaha NS-P160 5.0 - 90e
Taga Harmony TAV 606 v3 5.0 - 93e
Pioneer S-ES3TB - 95e
Magnat Supreme 800 5.0 Piano - 100e
Magnat Supreme 802 5.0 - 100e
Koda CV-65 5.0 - 98e
Quadral Quintas 5000 - 100e (ez elvileg 180-rol van learazva)
Proson Event 5.0 - 90e (104-rol learazva)Van esetleg amelyik kiemelkedik a tobbi kozul? A Quadral tenyleg egy annyival jobb szett mint a tobbi?
Koszi elore is mindenkinek.
Udv.
-
Bence01
tag
válasz
#09634560 #84350 üzenetére
Sziasztok,
Sokszor olvasom itt a fórumon, hogy alap rendszereken nincs külömbség a sima DD és a True HD között.
Ezen azért eléggé elgondolkoztam, mert a True HD hangsávot ha megnézzük jóval nagyobb bitrátát kínál. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy ezek szerint szerintetek nincs külömbség egy alacsony illetve egy nagyobb bitrátájú mp3-nak vagy akár egy flac-al összevetve. Ezt pedig szerintem mindenki tudja, hogy hülyeség, mert még a legolcsóbb hangrendszeren is hallani némi külömbséget.
Most akkor hogyan van ez?
mp3 csak hasonlat volt -
greike
tag
válasz
#09634560 #84397 üzenetére
Kicsit jobban utána járva a dolgoknak az Rx-v1073 az a Rx-a 1020-as megfelelője (belső szerkezet ugyanaz csak a készülékház az ötödik láb miatt más)! Elvileg az Rx-v1073 nem az Európai piacra szánt modell.Mivel hallottad már az Rx-v1073 erősítőt így felesleges pénzkidobásnak tartom az Rx-a 1020-ast venni!Azért azt jó tudni,hogy a Denon avr-x2000 ilyen jól sikerült készülék,hogy a duplájába kerülő erősítőknél sokkal jobb a hangja!
Gutentag:
Én még mindig azt mondom ha azonos áron tudod beszerezni az erősítőket akkor a Yamaha rx-v1073 a legjobb választás! -
greike
tag
válasz
#09634560 #84377 üzenetére
Az első két Yamahától sokkal jobb a Denonx2000?Csak ha a teszteket nézzük akkor a Yamaha rx-v775 az a Denon x2000 kategóriája. Én csodálkoznék ha "sokkal"jobb lenne!Utána jártál,hogy a Yamaha rx-v1073 is gyengébb a Denonnál?Testberichtén több tesztben is a Denon avr3311 vetik össze! Szerintem amiket Gutentag felsorolt azok közül a legjobb választás az rx-v1073 vagy az rx-a1020-as Yamaha lenne!
-
gutentag
tag
válasz
#09634560 #84392 üzenetére
A hátsókat elhelyezésileg, mivel a kanapé a hátsó falra van tolva, így az oldalfalra kéne feltennem? Olvastam ilyet itt még anno, hogy akkor jobban kijön a tér. A Lektor2-höz adnak valami fali rögzítő szettet is, nem tudom az mennyire használható. Látott/használt már valaki ilyet? Vagy akkor inkább ez már egy jobb választás lenne? [link]
-
gutentag
tag
válasz
#09634560 #84382 üzenetére
Pláne ha Lektor3 és Lektor1-eket kéne csak meghajtania, akkor lehet elég lenne az x2000 is bőven.
Újan sokallom az X4000 árát, használtan pedig elég ritkán van, és azt is gyorsan elkapkodják.
Olvastam, hogy Te is most keresgélsz...
Neked milyen erőlködőre és hangfalakra esett a választásod? A Lektorok nem voltak a pakliban nálad?
-
Tomi13
senior tag
válasz
#09634560 #84353 üzenetére
Sanci38: Köszönöm,akkor a 28-asok lesznek, már csak valami belépő erősítő kéne 4db hdmi bemenettel...
PIONEER VSX-329 vagy YAMAHA HTR-2866 TI az egyik 50 a másik 60 pénz vagy nézzek használtat?Axwel18:A nappali 25m2, viszont az egyik sarokba lesz elszeparálva egy rész a tv falnak házimozival ami körülbelül 8m2, de mivel fizikailag nem lesz leválasztva így a teljes nappali lesz légtérnek.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #84205 üzenetére
Egyszer azt írod - jogosan - hogy a hangdoboznak nincs teljesítménye, utána pedig azt, hogy mégis lead. Olvasd már el, amit idéztem!
Azt kérdeztem, hogy ez mi: "5 W/dB/nm2"??? Mi az a nm2???
Melyik mai erősítőn van Deprez műszer? Talán McInthoson és a nagy Denon végfokon láttam. Tehát azt kijelenteni, hogy a többség 30-40 wattot enged a hangdobozaira, légből kapott feltételezés.
Az utolsó két pontot inkább ne feszegessük. Nem feltűnő az érzékenység különbség, ha az lenne, a világ legnevesebb hangdobozgyártói nem készítenének olyanokat, amiket linkeltem. De ha Te meghallod... -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #84128 üzenetére
Ha nincs a hangdoboznak teljesítménye - valóban nincs, hacsak nem aktív - akkor ezt mire értetted?
"milyenteljesotményt ad le akkor a hangfal"
Ez mit akar jelenteni?
" és a hátterek-front 5 W/dB/nm2 különbsége"
Más.
"1 vagy 2.8 watt terhelésen"
Az bizony volt (V) és nem watt (W)."30-40 watt fölé csak a nagyon elvakultak és a halláskárosodottak tekerik"
Honnan lehet tudni, hogy éppen 30-40 watton áll az erősítő hangerő szabályzója?"mekkora értéket adnak le ill áramot vesznek fel adot hangerőn"
Pontosan annyit, amennyit az erősítőtől kapnak."Center-front különbség méginkáb feltünő "
Arra szolgál a csatornánkénti hangerő beállítás a menüben, hogy ne legyen hallható különbség. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#09634560 #84117 üzenetére
180e bemutató darab volt.
Eddig nagyon jó. Denon X2000 után maga a mennyország . Pure directben hallgatok filmet, zenét es nagyon linearis, meleg hangja van.Cinnek gyönyörűen szólnak ott ahol addig semmit sem hallottam. Laptopról zene + külső Dac - al analóg bemeneten számomra hatalmas élmény.
A Supertramp Breakfast in America FLAC még soha nem szólt ennyire élvezhetően, pedig kb 25 éve megvan a CD. Csak diohejban irtam, de tudnék meselni.
A negativumokat most nem mondanám, mert szerintem a hangja annyira meggyőző, hogy kárpótol minden kis hülyesége miatt.Devil-k: hidd el, hogy nem jo az X 2000. Legalábbis nalam nagyon nem üti meg a minimálisan elfogadott mércémet.
Hiaba irnak bármit róla annak a fele sem igaz. -
törölt tag
válasz
#09634560 #84031 üzenetére
...Onkyo legalább 6xx Denon minimum 2xxx, Pio 8xx...
Ha valóban ez a kategória érdekel Atmosszal, pont a 636-ról találtam 1-2 napja ezt a hosszabb lélegzetűt, ráadásul nem full reklám az egész. Mondjuk a telepített rendszerek között található dzsungelmozin mai napig nem tudtam napirendre térni.
-
-
válasz
#09634560 #83817 üzenetére
"Szerintem is... Pedig a denon se rossz."
A többiek nem tudom mire gondoltak, nem tudom melyiket tették a borítékba, de te legalább egyértelmű voltál.
Ha igazad van, és nem jön ki a kategória-különbség az Arcam AVR 250 és a Denon AVC A11XVA között (380k vs 1100k), akkor sutba dobom az egész, nagyrészt tőletek elsajátított ismereteimet, mert egy alaptételként kezelt tézis omlik porrá a kezeim között. (Természetesen tudom, nem minden az ár.)
De én örülnék neki legjobban ha így lenne, mert a Denont sokkal drágábban adhatom el, mint az Arcam-ot! -
coolpet
senior tag
-
coolpet
senior tag
válasz
#09634560 #83742 üzenetére
Rendben, de a keret ennyi, vagy ekorul, hasznalt cuccokat nem szeretnek, en az uj szagat birom, es nem akarok kolteni ra 5 havi fizumat, mellette meg is kell valamibol elni.
Nincsenek oriasi elvarasaim, van egy logitech x230-as PC hangeszkozom, meg vagyok elegedve a hangzasaval.
1-2 szintel ha feljebb megyunk nem banom. Bar nem tudom hogy ezek a magas es vekony cuccok milyen hangokat adnak ki. Sajna itt Zalaegerszegen megszunt a mediamarkt, es maximum az euronicsban tudnak egy kiallitott cuccot meghallgatni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#09634560 #83669 üzenetére
"Audyssey nélkül elég lapos szintelen hangja van"
Ha számít a véleményem, igen lapos és igen kásás hangja van. Mondom ezt úgy, hogy előtte egy Yamaha RXV1300-ast nyúztam kb 10 évig, de miután meghallottam az X2000 hangját, elment a kedvem az élettől is, olyannyira alulmúlta a Yamahát Pure Direct módban, merthogy a Yami 10 éven át kizárólag úgy üzemelt nálam. Persze az Audyssey bekapcsolása után feléledt a Denon nagyon is, de azzal együtt teljesen elrontotta a hangképet és sziszegő + dübörgő lett minden. Zenénél hetekig-hónapokig próbáltam, barátkoztam vele. Állítgattam rajta de egyik hagzáskép roszabb volt, mint a másik. Nekem sehogy nem jött be az biztos.
Mondom ez kizárólag az én véleményem, úgy, hogy egy abszolút más karakterisztikájú hangzáshoz voltam hozzászokva.
Bár most a Nad-al is ugyan azt az édeskés, finom, részletekkel teli hangzást kapom, amit a Yamaha prezentált.Kissé azért jobb nála, főként a teltebb, vaskosabb hangzása és a HDMI-s kapcsolat lehetősége miatt.
-
Digital
addikt
válasz
#09634560 #83621 üzenetére
Megvolt, dugtam egy aljzatba az erősítővel, aztàn a folyosón lévőben hosszabbítóval...
Mérséklődött, de nem az igazi még!
Kiszedtem a hangszórót, van benne egy öklömnyi tekercs, az egy M8- as csavar fogja, azt hiszem ez nem gyàri megoldàs. Visszagondolva ezt meghúzva mérséklődött a búgàs! -
tPedro_
őstag
válasz
#09634560 #83599 üzenetére
Egy korabban linkelt hirdetesben lattam 508-ast 42e Ft-ert, gondoltam, hogy a maradek 60-bol tudok venni egy normalisabb szettet, ezek szerint tevedtem. (Nincs ertelme venni egy kicsit "jobb" erositot egy "egyszerubb" hangfalszettel es a kesobbiekben, ha megvan a keret lecserelni a hangfalakat?)
Igazsag szerint lehet, hogy egy egyszerubb erosito is megfelelne nekem, egyelore megprobalnek a 100e-s keretben maradni.
Az USB-t zenehallgatas miatt gondoltam.
@Norbi 72: A universal portra ipod miatt gondoltam, de ez csak inkabb extra lenne, mint az USB.
Ami mindenkeppen kene az a 3D kompatibilitas es kb 3-4 hdmi port. FM tuner gondolom mar mindegyikben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged