- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #90531 üzenetére
Gyerekek, én mindent elfogadok, ha valaki valamit kipróbál és utána osztja az észt (jó értelemben). De legutóbbi fapaci blog bejegyzés partvonalra rakott MAC OS témában.
Hasonlítottam én is, nem ragoznám az előttem szólók megnyilvánulásait, sztereó rendszerben, ahol a maces rendszer limitációi (mint mozin) nem jönnek elő,
remekakár legjobb választás lehet.Idézem:
....Mozi téren is megvannak a magam elvárásai. A Windowsnál sikeres XBMC + MediaPlayer Classic + madVR kombó magasra tette a lécet, de a MAC világ itt is képes többet kínálni. Már a csupasz XBMC is egy klasszissal jobb képet produkált Windowsos rokonánál, de a talán csúcs videólejátszó alkalmazásnak számító VLC Player végzetes csapást mért korábbi képi élményeimre. Áradozhatnék a teljesen zajtalan, pengeéles képről, a briliáns színekről, de a legmeggyőzőbb számomra a minden akadástól, recegéstől mentes mozgókép volt, amit Windows alatt sehogy sem tudtam összehozni semmilyen extra beállítással sem, itt pedig minden tuning nélkül azonnal megvolt, márpedig rengeteg finomhangolási lehetőséget is nyújt a program, amikbe még bele sem ástam magam. Taps! Filmgyűjteményt a VLC nem igazán kezel, csak egy listanézetet kínál fel, de lelkendezésre adhat okot, hogy külső lejátszóként integrálható az XBMC alá, így nem kell lemondanunk sem a csodás képminőségről, sem a kényelmes kezelhetőségről, sem a látványos felületről....
Nem fogok mélyen belemenni, de 2 dolog miatt lehetséges: A jó felem azt mondja nagyon durva placebó hatás, a rosszabbik, hogy nem tudja beállítani a Windowst. VLC és a végzetes csapás
Még 2 különböző, de modern hardverelem között - ha azok megfelelően vannak konfigurálva - sincs olyan különbség, mint a fentebb vázolt, os szintjén főleg nem. Nemhogy recegés, briliánsabb színek, klasszisokkal jobb általános képminőség és hasonlók ...
Tényleg nem trollkodnék vagy hasonló, tisztelem amit csinál, és őt magát is. Ahogy tévedhetek ez ügyben én is, és beszélhetek hülyeséget.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #90326 üzenetére
A három rés tényleg gáz, nekem sem tetszik, de az M&K is elég gagyi kinézetre. Pláne ez, és ezt is betenném a nappalimba.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #90326 üzenetére
nekem pedig tetszett az svs. a reflex csöves pláne. tudod vele hangolni a ládát, mindegyik csőhöz adnak szivacsot, le lehet őket dugózni.
de nem hallottam még, de mint ötlet tetszik.
ht shack
ha akarom reflex, ha akarom zárt, ha akarom hangolhatom... -
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #90286 üzenetére
Nem egy szépség az biztos, de ez sem az, pedig nagyon elfogadnám az M&K subot. Amcsi és csúnya, de jó.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #90294 üzenetére
kösz
-
válasz
bajnokpityu #90286 üzenetére
Miért ne érteném?
Teljesen világos, nem tetszik neked.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
bajnokpityu #90282 üzenetére
A video alapján semmivel sem primitívebb kinézetre, mint a híres T12.
Sosem értettem egy házimozi alkatrésznek miért kell fényesnek lennie. -
válasz
bajnokpityu #90282 üzenetére
Rátapintottál a lényegre.
Nekem tetszik, nemesen egyszerű és letisztult. Csak azt a zongoralakk-fekete felületet nem csípem, de létezik mattban is.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #89757 üzenetére
Pont emiatt írtam, hogy egy jó DAC drágább, mint a NAD...
De lehet barkácsolni (sok kapcsolási rajz van fennt DIY oldalakon a sabre chip körítés megvalósítására), akkor valamivel olcsóbban ki lehet hozni egy kész DAC árához képest, de tény, hogy soha nem lesz egy Lumin szint.Ami a Lumin-t illeti, a hangja valóban eszméletlen, tanusíthatom
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #89642 üzenetére
Ha biampolhatóak, akkor mindenképpen azt..... de melyik igényli inkább... a center vagy a surround?
Mindenesetre ez gyanús..... ha nem galvanikusan független tápról járnak, és tényleg full szimmetrikus, akkor nem jöhetnek a negatívok közös pontról...... nincs kapcsolási rajzod?
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #89631 üzenetére
Említetted, hogy a hangfalkimenetek "-"-ai galvanikusan közösnek tűntek...... ( bár ezt kétlem, mert mindenhol full szimmetrikus kiéépítésűnek írják) ... Ha kérsz Schematic-ot az EMO-tól kiderül, hogy hidalható e tovább..... akkor az a 200W mindjárt elméletben felmehet 800W-ra, gyakorlatban 4-500W köré...... De a szimmetrikus kimenetek is hidalhatók bizonyos feltételek mellett, Pl az XPA-2 is hidalható szörny monoblokká.....
És úgyis van 2 szabad erősítő modulod, amit nem használsz most, legalább ketyegnek, ha már kifizetted őket.... nehogy berozsdásodjanak......
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89631 üzenetére
Meglepő, hogy egy hatalmas végfok, mint az XPA 5, nem tűnik egyértelműen és sokkal erősebbnek, mint a 4308.
Ez hatalmas pozitívum a Denonnak és mínusz az Emotivának.
Miféle háttérsugázóid vannak? A center olyan, mint Ricsié?(#89633) Warter
Sirfer fórumtársunk azért adta el a 760-at, és bukott rajta kb. 350000 forintot, mert nem tudta megoldani, hogy átmenjen rajta a 3D. Levelezett az H/K céggel és a hazai képviselettel is ez ügyben. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89629 üzenetére
Az XPA is csak 3 csatornát erősít?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #89619 üzenetére
Amióta változások voltak nálam is, azóta még alig volt időm hallgatni. Lehet a DTS - HD különbség is jobban kijön. Nem tudom. Lehet még megkövetem magam. Mindenesetre szerintem sokak akkor is túlértékelik.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89619 üzenetére
Az jó választás, elfogadnám! Mennyiért jutottál hozzá? Ha nem publikus, jöhet privátban.
(#89620) Il Dottore
A 838 és a 1030 közötti különbséget a monitorodról soha nem fogod megtudni, hallani kell. Biztos vagyok abban, hogy a 1030 sokkal jobban szól. Azt viszont meg nem mondom, bármelyikük passzol-e a hangdobozaidhoz.
Onkyók felett legalább 10 centi helyet kell hagyni a szellőzésnek, de 20 centi lenne ideális. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #89611 üzenetére
Én is úgy gondolom hogy hallom, de nem érzek "óriási" különbséget. Szerintem túl van értékelve a HD. Itt is az van, hogy többet számít a hangmérnök munkája.
(#89614) Il Dottore: Cserélgetni kellene a cuccokat, hogy mi miatt szaggat. Én arra gondolnék, hogy az erősítőben fáradt el valami.
Ez hogy beszorítod jelentősen csökkenti az élettartamot. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89611 üzenetére
Az lenne világszám, ha nem profitálna.
Mit értesz végfok nyereség alatt? -
Kroland25
tag
válasz
bajnokpityu #89453 üzenetére
Hm..próbálgatni sajna nincs időm,mivel keveset vagyok Magyarban vaktába kell megtennem az első lépest jelenlegi innskusti-nal biztosan jobb..
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #89390 üzenetére
Most elbizonytalanítottál.... lehet hogy a 20 éves noname OFC kábelem semmivel sem rosszabb.... Köszönöm....
Viccet félretéve, nagy cumi lenne rákölteni 50e JMF-ot.... aztán semmi különbség....
Aztán Hypeolhatnám Van Damme-ot az AVX-en, hogy 50m-t elvigyenek belőle....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #89368 üzenetére
Köszönöm, megnézem..... most hogy jön az XPA-5, gondoltam a noname 20 éves hangfalkábelek helyett beújítok valamit a front oldalra, de a 2*15m eléggé köti a kezemet ( meg a pénztárcámat... tudom zsugori vagyok, de fájna kiadni az erősítő+DAC árát hangfalkábelre....
). Sok jó tesztet olvastam róla. Az a baj, 2* 15m-es demópéldányt gondolom nem kapok sehol..... szerinted szignifikáns, hogy egy 2m-es próbadarab után veszel belőle 15m-t? Bár nekem pont az a tapasztalatom, hogy minél hosszabb a hangfalkábel, annál jobb a hang...... mintha linearizálna...... mondjuk a fázishibákon elméletileg ront a hossz, de itt nanosec-okról beszélünk csak..... gondolom senki sem olyan elvetemült, hogy ilyen hosszút használjon.... de volt nálam egy tekercs Monster kábel ( azaz 2 ), és nem akartam levágni belőle (-ük), bekötöttem az egész bound-ot.... és jobb volt.....vagy csak az agyam tréfált meg..... de rosszabb semmi esetre sem.... de még halkabb sem, pedig kb 50m volt....
( ennyit a keresztmetszet/ellenállás mizériáról...... próbáltam hangdobozt hajszálvékony zománcozott trafóhuzallal bekötni, és voltak mélyek..... bárki bármit is mond, aki nem hiszi, próbálja ki.....)
Mivamma:
Nem nagy, csak az erősítő oldalt van, és még közben körbe kel kerülnie egy ajtótokot is, ami még +5m, mert nem gondoltam rá előre, és a padlófűtésbe nem tettem be neki egy csövet.....
Sajnos értelmesen nem tudom átrendezni, pedig már 1 éve töröm rajta a fejem....... a jelenlegi elrendezés sok mindenben optimális, egyedüli hátránya a 10m HDMI és a 15m-es front kábel..... ja és most ráadásul a kábelezés aszimetrikus.... a bal front 15m, a jobb csak 10m, de még senki sem vette észre....... csak én tudom, pedig volt itt már 1-2 fül........ és senki sem beszélt semmiféle asszimetriáról....... a konyhabútor alá meg nem látnak be...
Sanci:
Ha.... akkor lehet torborzok fórumtagokat a többi 20m-re... állítólag nem világbajnok a kábel, de ár/értékben verhetetlen...... nekem színházi hangosítással foglalkozó kolléga ajánlotta, ahogy anno a Klotz kábelt is , és abban sem csalódtam...... szerencsére az én fülem pénztárca kímélőbb, mint itt sokaké.....
-
Dragon27
senior tag
válasz
bajnokpityu #89329 üzenetére
Akkor biwire marad,. mert akkora különbség nincs.
Valakit zavar a bi-amp kötözött hangfal hangja? Mi a zavaró? -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #89329 üzenetére
szerintem pedig a kedvenc kábelünk, kedvenc csatlakozóinkkal
-
mivamma
senior tag
válasz
bajnokpityu #89186 üzenetére
Kezd elfajulni ez a topic egy kicsit. Először vegyünk jó hangdobozokat, aztán jó forrást, később adjunk nekik megfelelő kábelezést, végül legyen jó simogatni is őket.....
Csak vicc, ne vedd magadra.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89186 üzenetére
De mégsem tartottad meg azt az AQ kábelt. Valamiért csak változtattál.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89177 üzenetére
Oké, stílusa átment, de tudásának hány százaléka volt az?
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #89170 üzenetére
egyszerű kábelekkel is nagyon szerettem
Egyszerű kábel alatt az AgPt-re gondolsz? -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #89142 üzenetére
Velodyne cht-nek tűnik...
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #89138 üzenetére
Mai es regi kozepre gondolok. En meghallgattam parat ebbol a ketegoriabol es penzkidobasnak tartom. Vagy olcsobbat vegyen, vagy felso kategoriat.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #88876 üzenetére
Ez tetszett és egyetértek!
devil-k!
[link] -
válasz
bajnokpityu #88897 üzenetére
Szabad tudni, hogy milyen állványod van jelenleg?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #88891 üzenetére
Nem te lennél, ha nem hátrálnál ki, most hogy minden klappolna
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #88887 üzenetére
Ne de ez az, itt az emberek nagy része mozierősítővel nyomul és az ott tapasztaltak alapján ír véleményt. Ott tényleg nincs szükség elszállni drótokkal, ahogy Te is írod.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #88891 üzenetére
Sejtettem.....
-
gyurczy
őstag
válasz
de nem látszott ezeken semmi olyan megoldás, ami miatt egyáltalán kipróbálnám őket itthon.
Milyen megoldásra gondolsz?
-
xtremetuning
addikt
válasz
Az enyémnek most készült el a bútoros megfelelője.....
-
xtremetuning
addikt
válasz
Leírtad helyettem. Fel kellene már nőni ahhoz, hogy a kábeleket teljes értékű komponensként kezeljük.
Akárcsak az állványokat. -
válasz
"ez marhaság."
Azt nem hiszem, legfeljebb nem minden esetre igaz. Természetesen eszem ágában sincs a te tapasztalatoddal vitatkozni, de sok helyzetre igaznak érzem enricotoxic általad vitatott mondatát. Nekem most ajánlottak 150-200k árú drótokat, ennyiből ÉN nem kábelt, hanem sokkal jobb forráskészüléket, vagy még jobb hangú erősítőt vennék. (De nem veszek, csak elméleti a fejtegetésem.
)
-
enricotoxic
tag
válasz
"teljesen kizártnak tartok, hogy aktiv cuccok csereberéjével elérjenek"
Ok, de kipróbáltad ott abban a láncban?
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #88529 üzenetére
Egy nagyon zenei sokcsatornás végfokot kéne kiszolgálnom a lehető legjobban és nincs keret high-end előfokra. Zene-mozi 50-50%. Mi az ami miatt a mozikombájnt ajánlod? Mi az amiben gyengének érzed az UMC-1/UMC-200-at? A mozikombájnból csak az előfokot használnám.
Minden tapasztalat segíthet, örülök, ha leírod a rosszat és a jót is.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #88504 üzenetére
Köszönöm a választ. Tudnál példát írni, mi az amivel konkurálhat? Milyen a karaktere? UMC-1 vs. UMC-200?
-
zsozso1
tag
válasz
bajnokpityu #88459 üzenetére
Nem hiszem hogy kérdeztem de mindegy is. Nekem valahogy az svs szimpibb, mondom ezt úgy hogy egyiket sem hallottam. Viszont abból az e-bay ajánlatból lehet hogy kettő is beleférne a keretbe. Egy biztos. Nem nagyon adogatják el őket és ez egy jó jel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #88460 üzenetére
Miért ne lehetne nekem ellent mondani.
Amúgy meg hasonlót írtunk ja.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #88064 üzenetére
Mind a pió (LX88), mind az OPPO (105) esetében az ESS DAC-ot egyedi trafós lineáris táp táplálja. Emellett a DAC chip körítésén is nagyon sok múlik, hogy milyen hangja lesz analógon a készüléknek.
De számomra a DAC és annak tápegység kialakítása mind-mind sallang, nekem az OPPO csak HDMI digitális (bitsream) jelforrásnak kell (ez is az egyik oka annak, hogy nem érdkel a 105-ös).
(#88067) KnockOut87
És miért gondoltad, hogy az általad választott KÁCSA kábel változást fog eredményezni. Ez egy jó általános kábel, de semmi több. Próbálj ki pl. egy ValhallA kábelt -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #87914 üzenetére
Sínt hol lehet kapni?
Devil-k: még próbálok, keresgélés fázisában vagyok. Banki válaszra várok, hallhatózok ha lehetőség van, de vannak elképzeléseim denon pio onkyo, polk Mission paradigm castle. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #87900 üzenetére
Nem hallottam még Lessloss-t, de nem úgy volt, hogy a sín kábel alapvető karaktere olyasmi? Mert az igen jól kijön Denonnal.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #87856 üzenetére
Sajnos semmi sincs ingyen.
Ezt a véleményt leírod a DAC-os topikba is ? -
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #87629 üzenetére
Én is azt gondolom, hogy nem fehér vagy fekete.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #87586 üzenetére
Nem kedvelem a füleseket, az előadásukat mindig szoba-sztereó lánchoz hasonlítom, de sokat hallottam/hallgattam. Én is használtam fülest, míg pici volt a gyerek, de örültem amikor elcsomagolhattam. Nem vagyok egy Heed bérenc, de pont Heed fejhallgató erősítővel hallottam a füleseket, többet egymás után. Az amit a jó hangról gondolnak közel van ahhoz amint én kedvelek. Nekem nem volt kevés a teteje az LCD2-nek, inkább tudnék vele együtt élni mint a HD 800-al, de ez van, széles a spektrum. Nem éreztem a sávhatároltságot, papír szerint is jobbak annál, ha ez számít valamit.
Sokat hallgattam régi Kef Reference dobozokat, ami valóban picit kevés magas tartománnyal rendelkezett. Mégis ami szólt az annyira hihető és zenei volt, olyan dinamika és élet volt benne, hogy azt sok mai doboz nem tudja a felső ligában. Ezzel azt akarom mondani, hogy számomra a pincétől a padlásig nem minden, nem attól lesz jó egy készülék nekem. Sokkal inkább a ritmikától, a zene megszólalástól, az életszerű és méretarányos hangszerhangoktól, az atmoszféra megteremtéséről, a jelenlétérzettől, a zenei részletektől anélkül, hogy megölné a felbontás a zenét.
Nem vagyok zenész, se hangmérnök és önjelölt guru sem, de van egy határozott ízlésem a megszólalásról, amibe több zenei megközelítés is belefér, de vannak olyanok amik nem tetszenek.
Vikthor ez volt az a Kef?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #87586 üzenetére
Igen, az van neki. Nem szokott jófej lenni, abból már rég kinőttünk. Jó volt a kábelezésem a fejes alá.
Az, hogy a stax mennyire mélytónusú, azért erősen meghatározza a forrás is....azt, hogy állt a szőr a karján, miközben az embláról hallgatta, nehéz jófejkedésből megjátszani...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #87370 üzenetére
Ez tetszett!!
(#87371) KnockOut87
A tipikus V alakú ekvalizátor beállítás.
Nem csoda, hogy furcsa véleményeket olvasni Tőled.(#87375) adodaniel
Nincs a T-12-nek ellenfele abban az árkategóriában.(#87386) bajnokpityu
Dedikált moziszobámban csakis falba épített hangsugárzók lennének, más szóba sem jöhetne. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #87365 üzenetére
ez most komoly? kezdunk nagyon elszallni
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Fapaci új Gold IC-it hallottad már?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Persze, hogy értem. No offense! Nyitásnak valóban többet dob egy jó tüske, egyetértek veled. Ne aggódj, az AQ Boxeren én is járattam az agyam rendesen.
liszi70
Én sem hiszek el semmit sem, de amit megtapasztalok és valóban úgy van, azt nem tagadom meg/le.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #87365 üzenetére
Aki T12-höz 1.000 Ft/m-es szubkábelt vesz... khm... no comment inkább.
Ma a Sony HW55-ös vetítőmről beszéltem egy sráccal. Ő is ilyet szeretne, de ő bútorlapra vetítene. Mondtam neki, hogy emiatt felesleges drágább vetítőt venni... Szerintem azért bizonyos eszközöket illik megfelelően kiszolgálni, persze az ésszerűség határán belül.
Aki BMW-t vesz, vállalja, hogy mennyibe kerül bele/rá az alkatrész. Ha nem bírja, viszont le kell adni az igényekből. Nem szégyen.
Tamoo
Mire gondolsz pontosan? Van egy szint ameddig én is hiszek, aztán már nem... Placebó hatást mindenhol lehet már "kapni", nem kell kidobni érte súlyos összegeket.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #86537 üzenetére
Akkor miert reagalsz ugy, hogy nem olvasod el az elozmenyeket?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #86531 üzenetére
Egy forintot nem koltok. Ami itthon felesleges azt probalgattam. Amivel a legjobb lesz az marad, a tobbi elad.
Felszabadult par madzag es csati. Hdplex-nek hala.
Probalj tapkabelt cserelni. Meglepo. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #86524 üzenetére
es azokat, hogy dugom a kivetitobe?
a valaszaitok terelesek...
kepes vagy egy alcest ajanlani nekem -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #86405 üzenetére
Szerintem meg nem neked irtam..
nem rád értetem.. csak hogy három embernek lehet igaza... lehet másnak is..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #86381 üzenetére
"audissey ott tesz jó szolgáltatot, ahol átlagnál gyengébb az akusztika."
Szerintem ez a mókusvakítás. Inkább a gyenge minőséget próbálja kompenzálni. Miért nincs a Nad-ban Audyssey? Mert nincs rá semmi szükség.
Saját fülemmel hallom, micsoda különbség van beszédhang és beszédhang között, holott semmilyen korrekció nincs. Soha nem kell nyúlni a hangerőszabályzóhoz, mert üvölt az effekt, a beszédhangot ugyanakkor normál hangerőn szinte nem is hallani. Miért tudja a Nad ezt minden vacakolás nélkül tökéletesen prezentálni Audyssey nélkül?"azon a sztereo yamakkán se volt bekapcsolva a loudness. ezt ilyennek akarta a gyártó."
Yamakkát sosem vennék sztereóra.
Inkább Primare-t.
BBéci: "Hallgass meg egy Arcamot, aztán térjünk vissza erre a megállapításodra!"
De ez a Nad nem kerül 600e FT-ba, hanem "csak" 200-ba. Ki tud ennyiért ilyet?
"Már megbocsáss, de azért, mert a Te NAD-odban nincs Audyssey, az még véletlenül sem jelenti azt, amit
sugallni próbálsz. Az általam felsorolt NAD-ok mindegyikében ott az Audyssey."
Azárt van benne az újakban, mert különben a sok idióta nem venné meg, aki azt hiszi, Audyssey nélkül nincs élet.
Így is kutyázzák, hogy milyen sekélyes szolgáltatású és mi nincs benne. Kénytelenek beállni a sorba.
De befejeztem ,,mert ebben a fórumban csak 3 embernek lehet igaza. Az egyik Te vagy.
Én nem harcolok senkivel, mindenki azt hisz, amit akar.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #86375 üzenetére
Nagyon nem szeretem a loudness-es hangot. kb. 35 éve nem vagyok hajlandó használni semmilyen "korrekciót", ami a hangra gyakorol hatást. Az előző Yamaha RXV1300-asom 10 évig Pure Direct módban "muzsikált" és hajtotta a Triangle-eket is kb. 4 évig, de nagyon messze volt a loudness-es hangtól amit hallottam tőlük, sőt inkább túl visszafogott volt minden téren, így gondoltam, megérett a cserére. Kicsivel több vehemenciát vártam volna, főként DD-n éreztem a visszafogottságot. DTS-en meg zavaróan kukorékolt.
Az LPCM és az analóg volt az Ő világa. Gyönyörűen nyíltan, hatalmas színpaddal, gyönyörű énekhanggal, stb stb. szólt.Az Audyssey-t pont ezért nem tartom sokra, mert durván elcsesz mindent, kivéve persze a robbanásokat, dörrenéseket, azok legnagyobb örömére, akinek ez tetszik.
Mikor megvettem a Nad T748-at, azonnal rájöttem, hogy az Audyssey semmit sem ér, mert a Nad olyan magasságokba emeli a hangot, hogy azt mások csak többször ennyi pénzért tudják, vagy akarják csak prezentálni és még direkt sem tudnád bekapcsolni, mert nincs olyan benne.
Az is bebizonyosodott, hogy az öreg Yamaha igenis megérett a cserére. A DD hangok is úgy szólaltak meg a Nad-al hogy leesett az állam, nem is beszélve a DTS, vagy HD hangról.Az X2000-el egyenesen ocsmány, fásult, fakó, artikulálatlan, dinamikátlan, prezensz tartomány sziszeg, stb stb.
Sokáig csak sztereóban utaztam, mert nem tudtam elviselni a HM erősítők hangját. Ma is van LP lejátszóm és mindig a sztereot fogom etalonnak tekinteni, nem pedig az Audysseyt, mint öröm forrást, ha érted mire gondolok.
Bátran ki merem mondani, hogy az X2000 egy nagyon gyenge termék és nem a Triangle Antal hibájából fakadóan szólt olyan kétségbeejtően rosszul, hogy a feleségem is csak szájhúzva tudott egy filmet végignézni vele, de ha zenét próbáltam hallgatni vele, inkább kiment a szobából.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #86253 üzenetére
Ma jártak nálam a StreamAudiós skacok......
Johnny az MBL-hez hasonlította a sztereó jelenlétérzetet...(persze azt mondta, ha beírom ide, akkor letagadja...
)
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #86253 üzenetére
ez nem csak ennyi van kérdés. nekem tetszik azért használom.
ha valami komoly sztereó rendszerem lenne, lehet elgondolkoznék, de csak a hang miatt.
persze nem világmegváltó dolog ez csak használható.király ötlet volt a hdplex táp. köszi
imádom
-
válasz
bajnokpityu #85939 üzenetére
"Tesztelést is megtiltanám aki egyetlen láncban teszi."
Értem a költői túlzást, de szerintem pont elég annyi egy teszt alkalmával, hogy leírják, konkrétan milyen eszközökkel, milyen kábelekkel, stb. történt. A legtöbb tesztben (amennyiben nem egyértelműen marketing jelleggel íródott), ezt feltüntetik.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #85939 üzenetére
+1
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #85248 üzenetére
Emlékeim szerint tavaly valamelyik AV kiállításon csövessel hajtották a legnagyobb ELAC-okat, nagyon jól szóltak, sokat ültünk ott.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #85429 üzenetére
Köszi, megnézem majd a klotz-ot is. Na igen a Boxer...
(a fórumon leírtak alapján egy próbát mindenképpen megér majd, de nem tudom az R10-hez nem lenne-e túlzás
)
(#85432) Tamoo:
Köszi neked is. Láttam én is azt a hirdetést (bár akkor még képben sem volt az R10
), de nincs még meg a fix helye a sub-nak, így lehet hosszabb kell, mint 2 m.
Egyelőre kigondolom, hogy hogy helyezzem el a sub-ot (nem lesz egyszerű, mert elsősorban nappali a helyiség, amibe utólag kerültek be a házimozis cuccok, sok minden adott, nem mozdítható + a párom...
), ha ezzel megvagyok, akkor a hossz fog dönteni (ha elég 2-3 m, akkor lehet Boxer lesz belőle, de ennek jelenleg kis esélyét látom
).
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #85429 üzenetére
Pityu!
Te vettél észre HDMI-HDMIkábel között minőségi válltozást?
Sajnos megint olyan helyzetben vagyok,hogy tesztelni nem tudok. De előre bizalmat szavaztam 2db "komolyabbnak" mondható kábelnek. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #85312 üzenetére
A legnagyobb probléma a DSD-vel, hogy kevés belőle a natív felvétel, legtöbb PCM-ből lett átkonvertálva.
Még a Linn is PCM-be csinálja a mester felvételeit, pedig sok pénzt tett az SACD üzletbe a technológia hajnalán. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #85250 üzenetére
Ez bizony így volt.
És arra is emlékszek, mi lett az eredmény az itthoni hallgatózás után....
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #85250 üzenetére
Ja, azt hallottam az Audiophile Szalonban, nem voltam tőle elájulva.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #85248 üzenetére
Mi az a 845?
Egy ismerősöm Normát kötött 609-e elé és el van ájulva a hangjától. Robi-k is hallotta.Ricsi hallgatta nálam Normával a 247 BE-t és elismerően nyilatkozott róla. Szerintem brutálisan jól szólt.
Annyira rühellem a csövesek hangját, hogy inkább magamban dúdolgatnék, mintsem olyat hallgassak.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #85212 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, hogy 5 csatornát egyszerre mérve 114 vagy 145 wattot ad le (8 ohmon). Valami hardveres különbségnek is kell lennie.
Más kérdés, hogy az 5x114 is bőven elegendő egy átlagos 20-35 négyzetméteres szobában üzemelő házimozi rendszerhez. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #84982 üzenetére
Miért kellene bármit venni, mikor ott az SW 800?
Többször kijelentettem, hogy szubládában nem tartom annyira jónak a Focalokat, mint másban. Erre bizonyíték, hogy autómban az Utopia szettet alulról Rockford Fosgate mélynyomó támogatja. Igaz, csak azért, mert nem sikerült kellőképpen jó áron szereznem JL Audiót.
Az kétségtelen, hogy áráért piszkosul jó a T-12 és az NSD is, mert most kifutóként olcsóbban adják. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #84978 üzenetére
A Focal is zárt. (vagy nem tudom hogy jött a reflex téma)
Egyébként nekem is tetszett az NSD ... pedig még be sem volt járatva.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #84978 üzenetére
Kábel.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #84888 üzenetére
Ha vennék egyet, akkor két Denon mozikombájnt kellene folyamatosan raktároznom, feleségem legnagyobb örömére, aki már a meglévőt is feleslegesnek tartja. Persze azt el lehetne adni.
A NAD elő/végfok izgatja nagyon a fantáziámat, ami nálam volt három hónapig. Bitang jó hangot produkáltak. Sajnos közel 1,5 milla a listaáruk, de cseppet sincsenek túlárazva. Ahhoz jön 2 db táp- és 5 interkonnekt alsó hangon 200-ért. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #84885 üzenetére
Nagyjából egyetértünk, bár a 4810 nagyon bejövős lenne. Viszont szándékosan a kinti listaárakat vetettem össze, mivel a Németországi infláció lényegesen alacsonyabb volt.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #84750 üzenetére
Vegul is megkozelites kerdese
Sose mondtam, hogy ne lehetne kikabelezni. Nem baj, ha van egy kis ezustre guba hozza.
De ha a masik erositohoz nem kell akkor, hogy is van ez es mit is jelent?gondolom a masik magasba huz
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
bajnokpityu #84693 üzenetére
hétalvónál járt a térbeállító ember: 82652
és onnan ment a "zrikálás" -
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #84690 üzenetére
Nálad is járt a térbeállító ember?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #84676 üzenetére
"Erre a setupra jófülű kollégám azt mondta, hogy rendben van"
Melyik volt az ???
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #84679 üzenetére
Semmit nem vesztettél vele... Borzasztó.
(#84681) Tamoo
Nálam nem kell tolni sosem. Egyszer belövöm és rendben van. Ha megnézed a Godzillát, egyszer írd már le, hogy mit tapasztalsz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Csak hogy beírjam én is ... Liszivel tegnap állítgattuk a Denon-t... Audyssey OFF ... utána átértékeltem itthon is és nálam is ki lesz kapcsolva innentől kezdve. Elszínezi a hangot, túltolja a közepet, magasat nála is nálam is. (Vágások minden doboznál 80Hz, egy pontos mérés. Dyn EQ meg eddig is ki volt kapcsolva) Viszont így nagyon kívánja a hangerőt, meg valamivel nálam mélyebb tónusú mint kellene. Viszont tisztább, "igazibb".
-
devil-k
nagyúr
válasz
"variálj valamit a suboddal. Meg lehet csinálni, hogy sose legyen túl sok. Amikor néha túl sok,akkor azért van, mert vagy nem jól lőtted össze a frontokkal (elhelyezés, távolság, vagy rossz a kábelezés, és terjendős lesz. Fel kell ilyenkor keményiteni a subot. (pl husky, sín, és helyes elhelyezés)"
Hogyha sok filmnél előfordulna ez a jelenség, azt mondom, hogy valami tényleg nem okés. Eddig csak ennél a nyamvadt Godzillanal volt ez, semmi másnál. Pl.: Transformers.
"1. Audisey bemérést végigfuttatom, de inkább csak azért, hogy ne kézzel üssem be a távokat. Egyetlen pontban mérek."
- Én is. Amikor több pontban mértem (6), akkor sokkal laposabb lett az összkép.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #84083 üzenetére
Nekem is itt az rsp 1068, jó is minden, de szeretnék nyitni hd irányba...
azon filózok, hogy eladom a rotel párost, a befolyt összegből pedig veszek magamnak egy t12 thundert. Gondolom az azért nagyot lendítene a mozin.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #84097 üzenetére
Azért ne legyenek kétségeid. Minőségben jobb az rv-5. De nálad az amúgy sem rossz. Teljesítményben karcsú mind a lexi, mind a danon hozzád.
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #84103 üzenetére
Ja az av888-ra gondoltam...
Egyébként amivel meg szemezek az a Marantz av7701 proci
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #84097 üzenetére
Na mostmár felkeltetted az érdeklődésem
Kifejtened a részleteket akar priviben... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #84087 üzenetére
Milyen az az '5-ös lexi' ? Rv-5 ? Mert azt nem ajánlom. Legalábbis a danonod helyett nem.
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #84087 üzenetére
Akkor te ismered a Jamo hangját szerinted a mostani szettemhez képest hol áll?
Azért az AV888 elég húzós árban van amit találtam
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #84083 üzenetére
Ma hallottam a Lexicon MC-12HD procit (tudom, nem a legújabb MC-14 típus), de nekem nagyon megtetszett a hangja (Lexicon RX-7 végfokkal és ELAC hangfalakkal).
Ja, és OPPO BDP-105D-vel volt meghajtva HDMI-n keresztül.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #83941 üzenetére
Vegfokaik is X-tol jok, esetleg a regi, egyszamos UPA-k, de rn azt se eroltetnem, szigoruan X-tol.
-
lemmy9
őstag
válasz
bajnokpityu #83941 üzenetére
Pio Lx-et még nem hallottam, akkor az még jobban "csimbumcirkusz"?
De az is lehet, hogy feltekert mindent a srác.
Na mindegy, engem nem győzött meg. -
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #83520 üzenetére
kombi autóba nem fér bele? Mekkora a doboz?
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #82054 üzenetére
" Koaxon jobb az arc am. De denont hdmin kell etetni. -es úgy kiegyenlített "
Akkor kérdezd meg Robim-ot, hogy az oppo 95 meg mennyivel volt jobb az arcam 400- asnál . A múltkor meg te leszóltad az oppot , akkor most hol is van a denon a sorba?
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #82084 üzenetére
Kicsit nem figyelek, oszt mi van itt? Diópálinkából van még picike, viszem bárhová szívesen.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #82088 üzenetére
Pio ??? Nincs annyi pia.....
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #82084 üzenetére
Ki lehet fordulva az ízlelésem, én csípem
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #82080 üzenetére
Akkor simán átjöhetsz,nálan be lehet rúgni!
Azt hittem,moziban otthon vagy...
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #82080 üzenetére
Xt-nek majd megy intravénásan. Kijátszottuk az absztinens kiskapuját
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Mass Effect
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- PlayStation 1 / 2
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest