- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
cinemazealot #8338 üzenetére
Az említett ATOM-CPu-s(1-2magos "Cerka" gyakorlatilag) netbook NAS akár referenciaként is vehetném, sőt: "beelőztél".
Az USB-re rakott 2,5"-osok szerintem tökéletesek erre feladatra, amíg az SSD-k ára nem esik az erre a felhasználásra gazdaságos kategóriába: 2-3 év.
A Laposok ilyen célú felhasználásának legfőbb problémája szerintem a hűtés, és azon belül is a por, ami folyamatos üzemben probléma lesz! Szerintem évente ki kell majd takarítani, vagy egy alap szintű porszűrést(kimaradt COVID-maszk) mindenféleképpen kell! Én még a meglévő szellőzőket is bővíteném kicsit, kis ezermester rásegítéssel ez tök-egyszerű!
Akinek egy ilyen készségű barátja, annak nincsenek is barátai!
Ez esetben legyen erre az utóbbi (szerintem fontos) feladatra 1-2-3 ezer "forcsi-fircsi" egy szervizbenk!Válasz
Essejó -nakNéztem közben én is ezt az irányt, és "meglepő módon" a gazdaságos működésre optimalizált laptop-notebook procikra bukkantam szinte minden NAS esetében én is, az otthoni felhasználású teljesítmény sávban.
A kevés különbség a NAS-oknál a CPU alkalmazásban a hosszútávú és folyamatos működés és zajcsökkentés területeken van, mert ezek a NAS-oknál hangsúlyosabbak, mint az eredeti "lapos" üzemmódban volt. -
5leteseN
senior tag
válasz
cinemazealot #8331 üzenetére
A kicsit korábbi, "vad" ötletemben szereplő kis-hibás(de erre a célra használható), és emiatt a dunkció-csökkenés miatt szerintem kellemesen megfizethetővé váló (Ryzen 3 3200-tól induló) "laposok" két CPU-magra korlátozva is bőven elegek a szinte csak NAS feladatokra, a négy maggal meg a szerintem becsült és közelítőleg általad említett átlagos hazai felhasználónak is elegek(4-6-max.8 kamera).
Nagyságrendileg jól látom?
Esetleg, ha az általad említett két jellemző felhasználásra ha tudnál mondani javasolt CPU-t(kis tartalékkal), azt megköszönném!
-
amargo
addikt
válasz
cinemazealot #7945 üzenetére
Szerintem ez ilyen marketing rizsa, de amúgy léteznek ilyenek, (pl [link] ) amivel a saját adatokból lehet tanítani, ami alapjában véve nem hülyeség csak azt hiszem mind fizetős. Itt nyilván bejön a képbe a privacy eléggé.
Nekem maga a gép képességei érdekelnek majd, ha valóban elindul a kampány. Ugye év elején volt már egy hasonló projekt, ott $2M jött össze.
-
yanpec
senior tag
válasz
cinemazealot #7696 üzenetére
Igen az a régi ATA sorkábeleknél volt. De én még nem találkoztam olyan SATA kábellel ami osztott volna.
Természetesen minden HDD külön SATA porton van. Próbáltam a portokat cserélgetni, de mindenhol ez a jelenség van. -
5leteseN
senior tag
válasz
cinemazealot #7575 üzenetére
Nincs gond, tanulgatni jövünk, ha lesz majd tapasztalat, hozom én is.
Ha találsz vmit a neten, ami nem hangzott el, megköszönném. -
MasterMark
titán
válasz
cinemazealot #7567 üzenetére
Ezek direkt így vannak kitalálva.
-
5leteseN
senior tag
válasz
cinemazealot #7567 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy "Csináld Magad!" üzemmódban összedrótozok egy világcéges-multi által gyártott párszáz-ezres darabszámban gyártott szerverhez vmit (ami akár lehetséges is lehet), hanem az angol guglis találatokból nekem nem derült ki egyértelműen, hogy a 4 lehetséges táp-modul csatlakoztatással maga szerver tudja-e ezek teljesítményét összegezni "gyárilag"(ezen a szinten/pénzért ez akár elvárható is), vagy egyszerűen marad a "kicsi-táp kihúz/kidob, új-nagyobb-táp betol" megoldás.
-
Oryctolagus
tag
válasz
cinemazealot #7083 üzenetére
Adatbazis, fajltarolas.
Switch konfiguralas.
Lehet egy raspberry is eleg lesz elsore? -
Oryctolagus
tag
válasz
cinemazealot #7080 üzenetére
Mindkettot.
Mennyi? -
jerry311
nagyúr
válasz
cinemazealot #6890 üzenetére
Nem árkategóriára gondoltam, csak teljesítményre.
Pi4 compute modulra van 4 lemezes NAS PCIe-s SATA vezérlővel. (Igazából van 3-ra és 4-re is, de a 4 db USB-s HDD inkább felejtős. (szerintem)) -
jerry311
nagyúr
válasz
cinemazealot #6888 üzenetére
Ugyan már, van zsír új Raspberry Pi NAS is... Van amire elég ennyi.
Egyébként, a legtöbb 4k UHD film nem éri el a 100 Mbps-t, 40-50 körül elég nekik. -
válasz
cinemazealot #6826 üzenetére
A miértre a válasz az, hogy ez van itthon, erre tettem fel próbaképpen a nextcloud-ot.
A gépház mérete sem ennyire kritikus, leírtam, hogy milyen paramétereknek szeretném, ha megfelelne a rendszer.
A te tanácsod akkor az, hogy most költsek ramra és ssd-re, és ha kiderül, hogy a proci (N36L) is kevés, akkor cseréljem le az egészet? -
válasz
cinemazealot #6824 üzenetére
Nem, most csak 4GB van benne, viszont akkor már az egész géppel együtt bővíteném, legalább ennyire.
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #6790 üzenetére
Aki a hideg készülékét teszi meleg helyre, és a készüléke működés közben csak hidegebb- és hidegebb lesz, az inkább ön- és közveszély, nem készülékhiba, akinek ilyesmi egyáltlaán eszébe jut, azt nem szabad emberek közé engedni, de ha mutatsz nekem egy szituációt, ahol a hideg, fagyos garázsban még hidegebb vízcső lesz, ráadásul az idióta tulaja pont az alá képes tenni az eszközét, (lehetőleg tölcsér is legyen, hogy biztosra menjen) akkor tényleg megemelem a kalapom, mert ekkora idiótáról még én se hallottam, pedig láttam már sokmindent...
Mindenki nevében megkapod az elnézést, ezentúl mikor te kommentelsz, elnézek oldalra, és tobábbtekerek. -
tasiadam
veterán
válasz
cinemazealot #6787 üzenetére
Mi a baj a vízhűtéssel?
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #6787 üzenetére
Hülye példákat én is tudok hozni, de minek, nem az oviban vagyunk..
-
válasz
cinemazealot #6783 üzenetére
Nem, csak simán a garázsban kéne valahova rakni őket a falon, azért gondoltam egy fali rack szekrényre.
-
Buncaman
tag
válasz
cinemazealot #6736 üzenetére
Egy kis kérdésem lenne, feléd vagy aki tud ebben segíteni.
A NAS fut, minden ok, viszont a transmission web GUI acl hibára fut.
Whitelist offolva, ACL tudtommal csak mappákra van állítva, így értelmetlenül állok a dolog előtt.Ez alapján csináltam, de csak a transmission részt: https://itcafe.hu/tema/openmediavault_ingyenes_nas_kezelofelulethez_hason/index.html
A rekurziv beállítást a mappára valamiért nem engedi. Alkalmazom, de nem állítja be...
Ez lehet a hiba forrása?Bár a mappa elérésenek elvileg nem sok köze van a program távoli eléréséhez.
-
Buncaman
tag
válasz
cinemazealot #6736 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Buncaman
tag
válasz
cinemazealot #6734 üzenetére
Lehet megpróbálkozom vele, de mivel tehetném halkabbá? Lehet hülye kérdés, de ebben kissé laikus vagyok.
Illetve 1 kérdés, hogy van-e értelme a RAID1-nek? Rock4 elgondolkoztatott valahol, mert a fontosabb adatokat úgyis tarthatom 2-3 helyen egyzerre. (NAS, Laptop, külső HDD).
Mert akkor 1 HDD-t kiveszek, kissebb energia fogyasztás, zaj, melegedő alkatrész.
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #6725 üzenetére
Mitől lenne a raid1 okés?
túlfesz, betörés, földrengés, villámcsapás, árvíz, tűz, és még sorolhatnám, mi mindenre nem okés.
szóval egy vinyó meghibásodásra okés, ha az a vinyó magától megy tönkre, minden másra alkalmatlan megoldás..
Teljesen felesleges egy eszközbe több kisebb vinyót rakni, plusz ár, plusz melegedés, plusz fogyasztás, mikozben egy sima wd purple is 20%-kal gyorsabb, mint az otthoni eszközök többségének hálózati csatlakozási sebessége, az adatok megőrzésére csak egy fiókban elrejtett, heti- havi 1-2 órát használt vinyó lesz részben alkalmas, de az igazi megoldás egy földrajzilag, és hálózatilag is teljesen független mentős eszköz, ami napi 1x 15 percre kapcsol csak be, menti a fő szerver az adatokat, utána kikapcsol. Minden más csak önámítás, pénzkidobás. -
Buncaman
tag
válasz
cinemazealot #6727 üzenetére
Köszönöm a tippeket, véleményeket!
Mindenképp tesztelem első körben a különálló routeres megoldást, hogy egyáltalán milyen teljesítményt tudok abból kisajtolni.
Aztán a továbbiakban meglátom, hogy van-e igényem nagyobbra.
-
tasiadam
veterán
válasz
cinemazealot #6725 üzenetére
Nekem archer c7 van de 2.0 sebesseget tud. Lassu. Es csak FTP. Elvileg tud sambat is de meg nem lattam a beallitasok kozott. Es az is max backupra jo ha kimegy a netre, de nem is akarka a DHCP-t lekapcsolni a TP, hogy megkapja a modem DHCP cimet.
-
Buncaman
tag
válasz
cinemazealot #6719 üzenetére
Sajnos a gép zúgása bőven elég ahhoz, hogy a feleségem ne tudjon aludni tőle, de még nekem is gondot okoz néha. Emeleten lakunk és a fa födém tökéletesen viszi a zúgást, egyetlen másik szobában sincs megoldva kábelezés.
A RAID0 pedig csak a biztos adat megőrzése érdekében lenne, több HDD nem fér a házba.Így maradt a wifis megoldás.
Ellenben írtad, hogy modemmel nem jó. Saját routerrel ami a modem egy portján van működhetne nem? Hisz akkor a beállítások nem vezsnek el.
Tudom, hogy egyáltalán nem tökéletes megoldásokon gondolkozom, de költséghatékony megoldást szeretnék.
-
bambano
titán
válasz
cinemazealot #6614 üzenetére
"Egy privát célra fenntartott végponton ezzel elég szerény számosságúra lehet szűkíteni a valós látogatások számát": az a probléma, hogy a végponton már nem lehet érdemben szűrni semmit. A végponton akkor tudod szétválogatni a http kéréseket, ha azok már bejöttek, vagyis a drótodat már kisámfázták. az mérsékelt siker, hogy a tűzfalig jutott el, a szerverig nem, mert a kábelmodemedet/ont-et akkor is megterhelte.
-
Gabengocia
tag
válasz
cinemazealot #6448 üzenetére
A kliensek csak erre lennének használva. Semmilyen periféria nem lenne csak a kamera mikrofon füles. A szerver indítaná és mindegyiket egyszerre figyelnie kellene a hangot a mikrofonnal együtt lehetne kiválasztani, hogy melyiket hallja. A kliensek meg mással Skypeolnának. Igen automatikusan kellene bejelentkezni.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
cinemazealot #6345 üzenetére
Asus rtac 65p
Vzozo: két gép között gigabit megvan iperf szerint , diskmarkot később tudok futtatni rajta. Win 10 pro és win 10 home kommunikál, mindkettő a legfrissebb
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot #6311 üzenetére
Persze, mert lehet még nem gondolta át hogyan is fog kinézni az architektúra. Viszont a követelmények ezek:
1., Transmission 10-20 DB
2., PlexMedia-Server-Kódolás
3., Adatok-Média-Képek-Zenék tárolása
4., Otthoni felhő
5., Ami nagyon fontos kívülről elérhető legyenLehet csak én vagyok full paranoid, de ha már létezik egy kiforrott VM technológia, akkor minden neccesebb szolgáltatást külön VM-be pakolnék, és még figyelnék az alattas storage hozzáférés szabályozására. Nyilván ACL-ekkel egyetlen OS alatt is el lehetne ezeket szeparálni, a kérdés, hogy ki mennyire foglalkozik ezzel, vagy csak mindent össze kell dobálni, aztán majd lesz valami.
Ráadásul ezek a pontok, hát hangosan kiáltanak security-ért. Torrent, a közismertem mindent hazaüzengető-jelentgető plex, privát adatok és még külső elérhetőség is egy helyen... Huh.
@ooszi - arról tudjál, hogy az xpe egy tört szoftver, ami állitólag malware és rootkit mentes, de azért tedd fel a kérdést magadnak, hogy rábiznád-e a családi fotóidat, dokumentumaidat.
+ még annyi, hogy ha anyagilag lehetséges, most áldozz rá, mert a saját tapasztalatom az, hogy
1. kész cucchoz sokáig ne nyúlsz hozzá ("ehh, jó ez még, a fene se akarja elölről kezdeni")
2. új igények folyamatosan fognak megjelenni, ahogy halad az idő. -
ooszi
senior tag
válasz
cinemazealot #6311 üzenetére
Gondolom a VM az VirtualMachine t jelenti, de nem biztos, igen jó volna ezekkel a dolgokkal foglalkozni de sajnos időm nem engedi, havi 320 óra az E.Ü ben, szoftver az még kérdéses, de biztos rövidítés lesz a vége, vagy win10 pro vagy ubuntu linux.
igen tudom van xpenolgy, omv, ubuntu server, majd ha nyugdíjas leszek akkor meg tanulom.
volt idő mikor sok időm volt, jó pár éve, akkor beleástam magam a linux-ba, mindig is az volt a tervem hogy lesz egy gamer windows gépem, és egy linux minden másra -
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot #6306 üzenetére
A 16GB RAM pikk-pakk elmegy, én is annyit tettem bele, és mai szemmel lehetett volna 32GB. Ez már nem egy 10 évvel ezelőtti vas, ezen simán futtatok VM-eket (az előző is tudta, csak nem volt benne köszönet), és hát kell a RAM.
Egyébként minél újabb, annál jobb. Csak a sok faszkalap cryptobányász miatt lassan már egy csavaralátét ára is az egekben.
-
ooszi
senior tag
válasz
-
ooszi
senior tag
válasz
Szia oké a memó igaz 2*4 GB, mivel nagyon sokáig szeretném használni, így ragaszkodom az új alkatrészekhez, a procit később lecserélhetem erősebbre.
-
Csontbrigád
tag
válasz
cinemazealot #5847 üzenetére
Itt egy tényezőről elfelejtettem érdeklődni, ez pedig az integrált videókártya. Intel F végű prociknál ez hiányzik.
Mivel telepítéshez nekem szükségem lenne a monitorra, ezért okozhat-e gondot, ha csak a telepítés idejére teszek be egy VGA-t? Kész a telepítés VGA-t kivehetem?Köszönöm!
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot #5865 üzenetére
Ha illetéktelenek használják a hálózatát? Miért ne érne?
Szóval az illetéktelennek kb. plusz két kattintás megtörni, neked viszont minden egyes (új / vendég) eszközhöz be kell lépned a router admin felületére a whitelistet csiszolgatni.
WPA2 (vagy most már 3?) megfelelően hosszú jelszóval, és kész.
Az egy 4 core-os proci, és ha egyszer a torrented core limites, akkor miért nem szoftveresen akarod megoldani ezt a problémát?
Proci: i3-6100
Itt meg hopp befigyel majd egy TDP ugrás 10-ről 50 wattra, de hát az a homelabbolás egy ilyen hobby, akinek nincs pénze villanyra, az ne csinálja.
Komolyra fordítva a szót Te tudod mihez kell a kakaó, én AMD Ryzen vonalon gondolkodtam amikor tavaly upgrade-eltem a vasat, és eddig jó. Amiket leírtál, azok szerintem elfutnak még jó ideig azon a régi J4105-ön is, hacsak nem akarsz az emby-vel transzkódoltatni, vagy bármiért úgy érzed, hogy reszponzívabb rendszerre van szükséged.
-
válasz
cinemazealot #5865 üzenetére
Régen én azt hittem ez milyen frankó...Csak az a helyzet, hogy MAC-et be tudják gyűjteni...tudják klónozni egy adott hálózati csatolóra... aztán megette a fene.
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot #5860 üzenetére
-
otamas
csendes tag
válasz
cinemazealot #5714 üzenetére
és 3800+
Köszönöm a válaszokat
-
vargalex
félisten
válasz
cinemazealot #5673 üzenetére
A RAID nem érinti a pendrive-ot. Nálam 0-24-ben ment, ráadásul frissítettem is viszonylag gyakran és ugye az Arch egy rolling distro. Egyébként 2 db 1 TB-os HDD volt alatta RAID0-ban (a tárhely volt a lényeg).
És előtte évekig ugyan arról a pendrive-ról ment egy Arch Linux for ARM egy GoFlex Net-ben (szintén RAID0-ban ugyan azok a HDD-k). -
LZs?!
aktív tag
válasz
cinemazealot #5593 üzenetére
Jogos...
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #5556 üzenetére
No, kipróbáltam a Jitsi-t. Fél óra alatt sikerült beüzemelnem, és tök jól működött belső hálózati partnerekkel is és külsősökkel is.
Ajánlom!
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot #5551 üzenetére
Mondjuk én eleve nem értem miért kell ezt a Zoomot erőltetni, vannak régi, nagynevű és megbízható vendorok erre a feladatra...
-
TCr
veterán
válasz
cinemazealot #5515 üzenetére
Vegyek egy pici használt SSD-t az OMV-hez?
És akkor maradhatnék a 75W LC-Power vonalon?Szerk.
Az átalakító linket köszönöm! -
TCr
veterán
válasz
cinemazealot #5511 üzenetére
Mi a véleményed, érdemesebb lenne teljesítményben fentebb nézelődnöm?
Pl. ez?
PSU120W + ACDC12060Ha igen, ezek közül melyik külső adapterrel, 60 / 96 / 120W?
-
TCr
veterán
válasz
cinemazealot #5509 üzenetére
Köszönöm szépen!
Még valami belém nyilallt, ezekhez a kicsi LC-Power miniITX házakhoz kapott paneltápokon hány db SATA tápcsatlakozó van?
2 db SATA HDD kerülne bele (1 db 2,5" és 1 db 3,5") -
stigma
addikt
válasz
cinemazealot #5488 üzenetére
Igen, ez még kimaradt, köszi hogy írtad.
Remélem a fórumtárs olvassa a hozzászólásokat: Tarokk79 (#5460)
Én mikor NAS-t építettem a PicoPSU árából kijött volna 2 minőségi használt táp ezért vettem inkább ATX-es tápot, mely a Node 304-be simán elfér.
Igaz neked sokkal kisebb a házad, oda csak ez az egyetlen megoldás javasolt. -
Lanash
senior tag
válasz
cinemazealot #5395 üzenetére
Ilyenkor a falba tudnám ütni a fejem, hogy kidobtam idegességembe az i5-4570-es procimat amikor tönkre ment a gépem.
-
ooszi
senior tag
válasz
cinemazealot #5331 üzenetére
Szia igen csak újat szeretnék, most össze rakom azt pár évig nem akarok informatikára költeni.
Mostanság nem fog kijönni valami jó kis integrált procis lapocska? -
kristof123
őstag
válasz
cinemazealot #5265 üzenetére
Köszi a választ!
Lehet akkor tényleg kezdeni kéne vele valamit. -
Necronom
senior tag
válasz
cinemazealot #5214 üzenetére
igen, 32 bites, de akkor talan nem csinalok valamit jol....
pedig pont azokat irtam terminalba, amik a videoban szerepeltek a noip oldalan -
Necronom
senior tag
válasz
cinemazealot #5212 üzenetére
Igen, koszonom, de sajna ez sem megoldas igy ebben a formaban
Linux van a kis gepen, de I386, szoval a noip kliens cucca nem mukodik rajta -
SzuperBandee
csendes tag
válasz
cinemazealot #5135 üzenetére
Akkor elnézést kérek és köszönöm szépen.
Ami az informatikust illeti nem ismerősilletve fizettem anno hálózatért.
Üdv! -
SzuperBandee
csendes tag
válasz
cinemazealot #5133 üzenetére
Szia
Köszi az egyes fogalmak magyarázatát. Bár szerintem a lekezelő "majd én megmondom neki" magatartást igazán elhagyhattad volna. Értem én úgyis, ha normálisan írod le. S én nem értek hozzá, ahogy azt az elején már leírtam, ezért jöttem ide segítséget kérni, hátha megbírkózom vele miután itt valaki ezt emberi hangsúllyal leírja.
Borisznak válaszoltam szintén. Köszönöm neki is.
Ha esetleg érdekel a neki írt válaszom:
https://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_48366-48366.htmlÜdv
-
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #5026 üzenetére
de nehogymár ha közvetlen egymás mellett van router és gép, marad 120/50mbps, ami azért kifejezetten vicces, mert véletlenül a net sebessége is ugyanannyi
crucial mx500 1tb, 470MB/s körül másoltuk rá a 300GB-os mkv-t, sztem azzal nem lesz gond...a port ugye usb2, tehát 25-30MB-ot illene tudnia, amit nyilván tud is, és elég is lenne, de 6-nál öbbet nem tud kipréselni a rendszer
majd du játszom a kábelekkel is, egyébként meg letojom, visszaviszem a routert, ennyi erővel tökéletes a flipes csoda is, aztán összerakom azt a home servert, van minden itthon hozzá
-
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #5023 üzenetére
kipróbálom a kábelt mondtam, de nem fogok vele bohóckodni ha működik is, akkor jöhet homeserver ( :
nem tudom h jön ide a le/feltöltés sebesség, amit tudok, elvileg független kellene legyen a net sebességétől teljesen, ha a routerre másolok a gépről wifin, és ha a routerről másolok a gépre wifin, mégis a net sebességnél megáll a történet, 120/50es a net, és ennyivel is tudok másolni, gépről routerre 50, routerről gépre 120mbps
ac8260 intel és az ac57 router azért ezeknél az értékeknél egy pöppet' többet tud... - és nincs más egyéb folyamat a háttérben -, no most valszeg ha streamelés megy a gépről a tv-nek, akkor is marad az 50-es limit, ami bizony kevéske a legtöbb 4k filmnek
mivel mások vígan nézik a 4k-t ezen a tv-n wifin is, így annak korlátozó tényezője kizárva, de az ac-s wifié is, és a routeré is...elméletileg, gyakorlatilag meg ugye copok' -
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #5021 üzenetére
lehetne, de nincs semmi gond letöltési/feltöltési értékekkel, maxi stabil
közben eszembe jutott, ha eszközök közt akarok kommunikálni, ahhoz nem is kell az asusnak "bemeneő net" ha jól sejtem, tehát ha lehúzom a lant róla, net nélkül marad, a rá csatlakoztatott eszközöknek akkor is működnie kell egymás közt? -
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #5019 üzenetére
van bőven, de nem hc userek annak erre
legtöbb ssid a router gyártójának a neve
illetve még több van, ami a szolgáltató-routerének a neve ( : asus 2g/5g-n megy, nem hiszem h különösebb gondja lenne a többiek miatt
-
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #5010 üzenetére
hasonló mint a plex? - azt sem ismerem -
a notebookban ac8260 wifi van, a tv egy lg oled, amire csodálatos 100-as lant raktak, tehát nincs értelme lanon keresztül a routerre kötni, a notebookot sincs, hiszen elvesztené a mobilitsát
nehogy már 4k-t nem lehet megoldani wirelessen keresztül :d másoknál működik
nincs közben semmi le/feltöltés, ugyanúgy belaggol adott film, mintha a tv lanon keresztül kapcsolódna, ugyanazoknál a részeknél, de usb-s meghajtóval nem, szóval csak a hálózattal lehet gond
sokkal gyengébb wifivel is ugyanúgy belaggol, pont olyan, mintha a net sebességem a belső hálózatot is meghatározná
másolok a router usb-ről a gépre, 120mb-tel jön mint a net, de ha a gépről másolok a router usb-re, 50mb a max, mint a net feltöltési sebességeszerk:
a router ac57ulehet ki kellene lőni a flipes modemen a wifit? bár elvileg semmi köze nem lehet hozzá, nincs használatban
-
vzozo
senior tag
válasz
cinemazealot #4984 üzenetére
Apropó fogyasztás, próbálta valaki a ZEN alapú Athlonokat? Sajna a 35 wattos TDP kerettel csak azokat lehet megvásárolni, hiába létezik papíron Ryzen 3 / 5 (2200GE / 2400GE), úgy néz ki OEM only és nem nagyon forgalmazzák őket.
Mindenképpen valami GPU integrált procit keresek, mert egy headless 24/7 szerverbe aztán zéró grafika kell, biztosan nem fogok dGPU-t betenni extra fogyasztással.
Az új Zen+ APU-k meg vagy jönnek vagy nem, ki tudja milyen árral és TDP-vel...
-
Mr Dini
addikt
válasz
cinemazealot #4981 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Kicsit attól félek, hogy nekem ez a konkrét CPU nem lesz valami időtálló, kicsit keveslem az órajelet / magok számát. Persze a 12W nagyon csábító. De nézelődöm akkor.
-
Romeo619
senior tag
válasz
cinemazealot #4845 üzenetére
Igen, ezek WP bejegyzések egy sima WP oldalról, ami ugye a WP tulajdona tehát alig lehet vele valamit kezdeni, ezért költöztünk.
Feltölti de nem importálja a bejegyzéseket
-
Romeo619
senior tag
válasz
cinemazealot #4842 üzenetére
Nem tudom ez túl bonyolultnak tűnik, viszont leszedtem egy WP saját import plugint és simán tolja fel az adatokat
-
Romeo619
senior tag
válasz
cinemazealot #4838 üzenetére
Szia,
a limitet 2 MB-ről a php-ban átírtam 64-re
A hibát maga a WP importálója dobja ki. Nem lehet, hogy cloudflare miatt van ez?
Amúgy pont emiatt gondoltam rá, hogy a szerverrel lesz a baj:
Check the origin server's available resources, including CPU and RAM, as well as overall traffic levels. Low memory or a high CPU load could signal a resource problem.De hát egy sima Wp oldal elfuttatásához...
-
apezka
aktív tag
válasz
cinemazealot #4745 üzenetére
Most akkor nem értem mit szeretnél...
FTP segítségével tartalmat megosztani több embernek (pl.: családnak, barátoknak) vagy weboldal(aka)t megosztani saját magadnak?
Nem látom okát, hogy miért ne használj VPN-t, ha nem "üzleti" okokból szeretnéd ezeket a szolgaltatásokat biztosítani. De ha mégis akkor bizony igaza van bambanonak. Már csak abból kiindulva, hogy a lakossági internet előfizetéssek tiltják az ilyen szolgaltatások üzleti kialakitását.
Másrészt ha mégis ilyenben gondolkodsz akkor arra hálózatra egy elég komoly tűzfalat kell összeraknod. Mert én nyugodt szívvel biztosan nem pakolnám ki a tárhely tartalmát. -
bambano
titán
válasz
cinemazealot #4742 üzenetére
"Gyakorlatilag webszolgáltatásokat szeretnék üzemeltetni itthonról": amivel egy kisebb kosárnyi szerződést meg jogszabályt sértenél meg.
szerintem nem szeretnél.
-
apezka
aktív tag
válasz
cinemazealot #4732 üzenetére
Bocs, már nem tudtam szerkeszteni...
Szóval, most akkor mit szeretnél? A "teszt szerver" alatt te mit értesz? Csak tartalmat megosztani, vagy egy teszt labort üzemeltettni? Mondjuk egy teszt labort én tuti nem tennék ki DMZ-be, ha a föld megáll akkor sem... -
apezka
aktív tag
válasz
cinemazealot #4732 üzenetére
De azt megoldhatod, hogy kiteszed DMZ-be a mini PC-t. De ez azt jelenti hogy logikailag otthonról is úgy kapcsolódsz majd rá mintha valahol az interneten lévő egyik gép lenne. Másrészt pedig szerintem az FTP-sem lesz gyorsabb a többi ember számára, talán még annyira neked sem, mint eddig otthonról...
Egyébként ezt már az 5-6 ezer forintos tp-link routerek is tudják.
(Szerintem egyáltalán nyersz vele sebességet, de talán pontosítja ezt valaki.) -
sugarforce
addikt
válasz
cinemazealot #4318 üzenetére
mondjuk rak bele egy nagyobb pico psu-t(vagy valami klónját), meg rak bele megfelelő ventit és halkabb lesz az.
-
Seat18
tag
válasz
cinemazealot #4309 üzenetére
Hasonló ötletből vettem egy dell netbookot én is. Már ott gebaszba ütköztem, hogy a kis terrás külső vinyómat nem tudta kezelni. Hiába volt benne ssd nem volt semmire jó. Én ehhez nem vagyok megszokva, hogy 1 perc alatt nyisson meg egy chromot. Ezért szeretnék egy asztalit. van feles beviteli eszközöm is, szóval ez lenne az ideális. Csak sajnos nem értek építéshez. Inkább csak hajtom a fogatot
Kiegészítve akkor az eddigieket, nem szeretnék rajta játszani max netezni,torrentezni.
Ui: 50 év alatt is kérek válaszokat
-
*Ropi*
félisten
válasz
cinemazealot #4171 üzenetére
Persze vinyó nélkül.
Mondjuk még azóta sem volt időm beüzemelni, de remélem nem lesz "meglepetés".
-
*Ropi*
félisten
válasz
cinemazealot #4167 üzenetére
Én meg fél éve egy N54L-t: 1 év garanciával 30-ért.
-
jancsi20
csendes tag
válasz
cinemazealot #4167 üzenetére
És mennyit fogyasztanak ezek? 1 vagy 2 HDD vel?
-
floatr
veterán
válasz
cinemazealot #4137 üzenetére
Ez nem lenne rossz elképzelés, de maga a rendszer felépítése sem 5 perc, ott is lenne szerepe a raidnek, ha netán megdöglik az egyik hdd, akkor nem kell szívni még a backup/restore-al sem.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
cinemazealot #4122 üzenetére
akkor itt is az új kérdés
milyen legyen az a kuckó?
a fent említett nagyon tetszik, de ha használtan kapok valami jó ajánlatot akkor azt bedobom ide és megtárgyaljuk.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
cinemazealot #4119 üzenetére
25-e ft-ba kerülne a fent leírt konfig, az hogy a szoftverrel nekem kell bajlódni az nem gondm szeretek ilyesmit csinálni
-
layerke
aktív tag
válasz
cinemazealot #4114 üzenetére
Nem biztos, hogy offtopicba kell tennünk (én be is kapcsolom, mert témához kapcsolódik), de Seafile a neve. Open-source és ingyenes magán felhasználásra. Létezik mindenféle platformra mind kiszolgáló, mind kliens formájában. Vacilláltam itt is az owncloud és e között, végül ezt választottam, mert megbízhatónak bizonyult.
-
Egy-két
tag
válasz
cinemazealot #4096 üzenetére
Ez a válasz már tetszik, látok benne fantáziát
! Köszi
Az első atomos válasznál fogtam a fejem, hogy az a chip .. nem kérek belőle. Tehát egyik szemem sírt hogy ilyet ajánlatok a másik nevetett mert ekkora keretből valóban inkább csak ez jön ki.De a második ötlet az arukereson adott fényt a lámpámba
és miután soroltam ár szerint hátha van olcsón valami morcosabb teljesítményű jószág a hosszú távú elegendő teljesítményhez. Celeron n3050 van az ő turbó boosttal 2 GHz felé ugró teljesítményével és 2mag 2 szálával. Mellé az alaplap tud 7.1es hangot, elvileg hevc és minden formátumot native lejátszik sőt még a 4kt is emlegették.
Nos ha egy Samsung Exynos5422 Cortex™-A15 2Ghz and Cortex™-A7 Octa core CPUs-zal szerelt singleboarddal összehasonlítjuk, akkor nekem az a félelmem, hogy szegény celeron bizony alul marad teljesítmény tekintetében. De cáfoljatok meg, mert nagyon tetszik az az irány amit a Celeron N3050 képvisel !Ja azt kifelejtettem hogy van egy dietpi nevű társaság akik eléggé sok időt és fejlesztést szánnak a sbc-kre így szoftveres és driveres oldalról az XU4 se szenvedne csorbát.
-
Piedon
tag
válasz
cinemazealot #4054 üzenetére
Nem volt benne akku... A nas-on nem csodálkozom, tudom mennyit fogyaszt egy 3.5-ös vinyó.
-
Piedon
tag
válasz
cinemazealot #3953 üzenetére
Ez a 12 watt honnan mérve jött ki? Mert tegnap méregettem az én u100 gépemet és kikapcsolt kijelző mellett is 21 watt körül mutatott a műszer 230V-os oldalról mérve. Gondoltam átrakom erre a mostani nast, de az is kb. ennyit eszik.
-
bambano
titán
válasz
cinemazealot #3996 üzenetére
víruskereső nem szűr spamet, arra spamszűrési módszerek valók.
mindkettő alkalmazását a helyi igény dönti el, általános választ én nem adnék. -
Real_Gabe
tag
válasz
cinemazealot #3978 üzenetére
Most kiszámoltam, hogy ha vennénk egy NAS-t, 2 merevlemezt és felemelnénk a tárhely méretét 50GB-ra, akkor kb. 155.000Ft egyszeri díj jönne ki.
Amikor lejár a tárhely előfizetés, onnantól meg az éves előfizetés 35.000Ft-tal nőne.
-
Real_Gabe
tag
válasz
cinemazealot #3976 üzenetére
7 emberről van szó összesen, de 10-14 e-mail fiókról.
Jelenleg a honlapunk tárhely szolgáltatójától van a levelezésünk 5GB tárhellyel, de az kevés a honlapoknak és ennyi e-mail fióknak. Csak a főnök levelezése megesz 2GB-ot fél év alatt, így IMAP szóba sem jöhet.Egy 50GB-os tárhely megfelelő lenne IMAP-ra (lusta, a leveleiket kigazolni nem képes kollégák mellett), de az meg 45.000Ft/év.
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy NAS+nagyobb tárhely előfizetés!
Csak tudnám rávenni a főnököt! -
Real_Gabe
tag
válasz
cinemazealot #3974 üzenetére
Hát igen kevés a lóvénk és a főnök nem igazán szeret technikai dolgokba pénzt ölni.
A mi helyzetünkben olcsóbb és "egyszerűbb" egy saját szerver.Mondjuk én alapból inkább egy NAS-ra gondoltam, de akkor bejött, hogy akkor már legyen saját levelezőszerverünk is.
Lehetséges vajon NAS-ra normálisan működő levelezőszervert beállítani?
-
hEngi
tag
válasz
cinemazealot #3964 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik.
Hasonló felépítésen gondolkoztam egy cooler master 130-as dobozkába.
Hát megpróbálok kifogni egy i3-at használtam. Aztán ha nem akad a horogra megfontolom megint az pentiumotKöszönöm az infokat
-
Luskan
tag
válasz
cinemazealot #3953 üzenetére
Az igen! Az i3-6100 fogyasztása nem kicsit meglepett.
-
hEngi
tag
válasz
cinemazealot #3834 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
Az ubuntu jó ötletnek tűnik.
Ha egy tomcat-et vagy egy apache-ot indítanék azzal se lenne komolyabb gondom legalább.
Ez a 4K lehet költségesebb plusz kiadás lenne mint gondoltamÜdv,
hEngi -
Benőke
őstag
válasz
cinemazealot #3818 üzenetére
iPon -ban volt de nem láttam. Most persze nem kapható
20-24 körül szerintem is ez a jobb.20k ért viszont jó vétel...
Pláne ha sok feladat lesz a gépre akasztva.
Kicsit magasabb órajel (200MHz) + HT... G4400 -hez képest...THX.
-
Vhaerun
tag
válasz
cinemazealot #3810 üzenetére
Akkor most bejött a képbe a 4560-as is
-
valory
tag
válasz
cinemazealot #3787 üzenetére
Köszi, de jó lenne, ha minden program működne windows 7 alatt (bár még nem néztem utánuk)
-
válasz
cinemazealot #3746 üzenetére
Én még akár idősebb korosztálynak is jobb megoldásnak tartanám, mert könnyebb lehet menedzselni a gépüket távolról, persze ehhez kell némi szaktudás is, de minden le van írva a neten, csak keresni kell.
Peace!
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #3720 üzenetére
Halk és kevés fogyasztás tudom, hogy játékok közben lehetetlen. Alapjáraton gondoltam, amikor csak a torrent megy
Olyan sokszor amúgy sem játszanék, gyerek mellett nincs rá idő
-
Snoop-y
veterán
válasz
cinemazealot #3720 üzenetére
+1
Ez ket kulon gepnek latszik szamomra is
Ha megis egy gep akkor az OS nem kerdes ha jatek akkor windows (jo tudom van linux steam...) -
bambano
titán
válasz
cinemazealot #3698 üzenetére
a szolgáltató nem felel az általad használni kívánt összes szerver elérhetőségéért.
felejtsük már el ezt a szolgáltató a ludas szöveget. ráadásul ez itt offtopic, az a helyesírás meg mindenhol offtopic.
-
Sasos
senior tag
válasz
cinemazealot #3698 üzenetére
Telekom hálózatból nekem is 123, viszont Digi alól 16.
-
vargalex
félisten
válasz
cinemazealot #3634 üzenetére
A halk működéssel kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy a J1900 is passzív hűtésű...
-
hati
addikt
válasz
cinemazealot #3632 üzenetére
Óránként 4 W a különbség.
-
Newcrazy
tag
válasz
cinemazealot #3466 üzenetére
Amikor megosztom pl egy world doc-ot, jobb klikk megosztás ezzel. -->3 lehetőség van:0. senki 1 csak olvasás, 2 írás/olvasás, 3. adott személyek. a 2. pont van neki bejelölve a főgépen. Akkor csak kellene hogy legyen joga nemde? Igazából 2 irodai gépről van szó a munka megkönnyítése végett kellene hogy a kollégával mind 2-en megtudjuk nyitni és kezelni a táblázatokat meg ilyesmi.
-
Newcrazy
tag
válasz
cinemazealot #3463 üzenetére
Természetesen nem egy időben , amikor meg van nyitva a másik gépen akkor nem engedi megnyitni. Az a problémám vele hogy a fő gépen tudom kezelni azt a megosztott pl: world doc-ot , a másik gépen már csak megnyitni tudom törölni bele írni csak nemtudom lementeni az eredetire.
Péjé: Az nagyon jó lenne köszi
Leírnád majd hogy kell beállítanom teljesen az egész rendszert meg hálózatot hogy ez tökéletesen működjön?
-
tvamos
nagyúr
válasz
cinemazealot #3459 üzenetére
Hat, az is megoldas, hogy akkor fizetos, csak nem volt ilyen ajanlat. A parancssoros mokolas volt csak, mint alternativa. Ami szintugy nem biztonsagos, ha en csinalom. Marmint nem csinalom, csak olvasgatom a forumot... de jo lenne lecserelni az otthoni rendszert, mert unalmas bamulni a ket router + NAS + media player + kismillio vezetek + 4 tapegyseg megoldast. De a parancssoros mokolas meg nem nagyon erdekel.
(#3460) quby válasza Honkydoo (#3454) üzenetére
Hasznalok linuxot, de ez a resze mar piszokul nem erdekel. (Marmint halozat szervezes, meg szerver uzemeltetes.) Egy home server konfigot mar tovabbadtam par het probalgatas utan. -
tvamos
nagyúr
válasz
cinemazealot #3453 üzenetére
Az oké, hogy jó dolog megtanulni a parancssoros mókát, csak nem mindenkit érdekel, mégis szeretne otthon szervert.
-
válasz
cinemazealot #3453 üzenetére
A parancssoros dolgokkal alapvetően nincs gondom, tetszik az egész egyszerűsége, igazából nekem is fejlődnöm kell, hogy olyan alkalmazásokat telepítsek a gépemre, amivel növelhetem a biztonságot.
Az épített gépem mellett van egy Synology NAS-om is, azt szánom a nagy gép testvérének, az lenne az egyik biztonsági másolat (rsync) amíg nem sikerül beszereznem az offline másolathoz is a HDD-t. Legalább ebből is tanulnék.
Meg a hobby AV témájú cikkírásokhoz sokszor jól jönne egy "próbálgatós/teszt" rendszer, amire fel tudnék rakni többféle alkalmazást és ezekkel tesztelhetném az eszközök hálózati képességeit + ezek hangminőségre gyakorolt hatását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- HP 460W-os szerver táp
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest