- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozveo
tag
válasz
layerke #4923 üzenetére
Szia!
Ha jól értettem akkor a proxmox biztosítja a disk oldalról a redundanciát (mdadm raid1), NAS-ként mint használsz, illetve milyen vason futtatod? Illetve az adatokat is virtuális disként adtad oda a NAS-.nak?
Én egy HP NL40 microserver-t használok, 8G RAM-al, jelenleg OMV.Köszi
-
LZs?!
aktív tag
válasz
layerke #4881 üzenetére
@layerke
Azért az egy szép vasdarab.
Szándékos overkill vagy kihasználod a benne lévő kraftot (láttam, hogy VM, stb.); esetleg csak úgy esett, hogy ez jött szembe?
@sutszi
Köszi szépen.
Még kicsit körbetáncolom a témát, de nagyon úgy tűnik, hogy veszett fejsze nyele...
Időközben intéztem megkeresést direkt a UPC-hez, és a reagálás zanzásított tartalma annyi, hogy "csak ConnectBox-on keresztül szolgáltatunk, oszt kuss".
A vicc egyébként, hogy még SMC környezetbe is a retail infrastruktúrát szorják ki; bérelt vonalra is olyan havidíjat és kiépítési ktg-et adnak, hogy ahhoz viszonyítva még 2-3 párhuzamosan üzemeltetett alternatív szolgáltatói bekötéssel is rentábilisebb az ember évekre előre.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
layerke #4874 üzenetére
@layerke
Hasonló irányba gondolkodom én is, bár egyelőre 'gombhoz a kabátot' jelleggel.
A házba minden emeleten végig ki van húzva a GbEth, de amennyiben nekiállnék a különböző eszközöket (héjvédelem, vezérelt konnektorok, termoszát, stb.) központosítani - legalább monitoring szinten (sőt, a risztót csak abban), plusz kamerákat kitenni -, az csak wireless-ben lenne racionálisan megoldható; abban pedig egyszerűen nem bízom.
Igazából, ha már a modemet (UPC Connect Box) ÉS a router-t együtt ki tudnám váltani, akkor talán már megérné 24/7 hajtani.
Ugyanakkor PfSense/DOCSIS 3.0 PCIe kártya konkrétan nem létezik (PCI 1.0 & 2.0 akad); de ha lenne sem hinném, hogy a UPC partner lenne...
-
válasz
layerke #2829 üzenetére
Ha csak NAS feladatokat kell majd ellátnia, akkor az a lap, aminek nagyobb a proci ereje, mert a NAS feladatokhoz a procierő számít csak, az IGP ereje semmit.
Nem olvastam utána, nem néztem teszteket, de a J1900 úgy rémlik proci erőben jobb a QC5000-nél, de lehet tévedek és egy szinten van kb. vele.
J1900 sok embernek bevált már NAS-nak, HTPC-nek.
De ha nem sürgős én várnék még kb. fél évet, mert jönnek a Braswell-es lapok, amiknek 4-6 W a TDP-jük és állítólag proci erőben közel lesznek a J1800/1900/2900-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Windows 10
- Könyvajánló
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- HP 460W-os szerver táp
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest