- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemrég legóztam össze egy home servert. Nézegess Brand Workstation gépeket... Én Dell T3500-at vettem nemrég... Igaz nem valami hiper mega-tuning ramok vannak benne... Mezei 1333Mhz-es 6x4GB konfigurációt raktam össze. Ez a 24GB memória 29000 volt.
Ha elsőre nem is tetszik az ötlet, érdemes kicsit körbenézni lehet így találod meg amit keresel.
-
cinemazealot
addikt
Az adatlapomon látható asztali gép (i3-6100, ASRock H110M-ITX/ac lap) Ubuntu 16.04 LTS-sel üresjáratban 12 W-ot, koppanásig kiterhelve (prím keresés 4 szálon + furmark) 67 W-ot eszik. Fut rajta egy Apache + PHP, egy MySQL, egy MongoDB, amiket web alapú rendszerek fejlesztésére használok. Munka közben az egész gép (!) fogyasztása megy fel 30...35 W körülre, bár azt nem tudom, hogy az i3 mennyire gazdálkodik jobban az erőforrásokkal pl. egy Pentiumnál.
Lehet, hogy ezért itt megköveznek, de én a T végű processzoroknak csak abban az esetben látom létjogosultságát, amikor a felhasználó nem tudja kordában tartani a gépre mért terhelést. Mert ugye ha az elszabadul, akkor a proci elkezd throttling-olni, hogy visszavegye a hőtermelést. Kb. az alacsonyabb alap freki és ez a képesség az össz. különbség... no meg a ~4000 Ft felár.
Ha ma raknám össze a gépemet és pusztán a számok alapján kellene döntenem, simán lehet, hogy beérném egy G4560-nal (és beljebb lennék 15 eFt-tal), pedig ezen a gépen már videót is kódoltam.
-
Én G3450 vs. i5 4460T használatról tudok nyilatkozni. A T-s proci tényleg kevesebbet eszik, ha nagyrészt idle megy, mert alacsonyabb a minimum frekvenciája, mint a Pentiumnak. Más részről meg a 2 vs. 4 mag érezteti is a hatását gyorsaságban, válaszidőben asztali környezetet használva.
Az más kérdés, hogy ezt az erőfölényt az i5 javára mennyire lehetne érezni szerver szerepkörben. Szerintem nem nagyon. Jelenleg a Pentium megy a szerveremben OMV-vel, az i5 meg HTPC-ben ketyeg.
Arra a felhasználásra, amit szeretnél még a Pentium is bőven elég, sőt még lehet sok is. Ha később várható, hogy több feladatot bízol a gépre, akkor jöhet jól egy 4 magos T-s i3/i5.
Szerintem.
-
Benőke
őstag
Gyári is teljesen jó. Nappal nem fogod nagyon hallani.
Helyette esetleg egy kicsi ámde megfizethető ámde jó : ID-COOLING IS-40V3Vannak jobbak, de olcsóbban nem sok
Ha zavar a zaj, ámde nem vagy allergiás a sebességre, és van egy kis extra pénz is.
Esetleg 2,5" vinyókat is ajánlanám figyelmedbe.
Halkabb és sokkal kevesebbet is fogyaszt, ámbár kicsit lassabbak, illetve kevés van ami raid -be terveztek kimondottan, de már mindenhova csak 2,5" vinyót tolok otthon.
Esetleg SSD -
larryking
senior tag
Vállalható a hangja a gyári hűtőnek, bár lehet, hogy hálóba nem tenném. Viszont nem árt figyelembe venni a ház méreteit, illetve megtámogatni 12-es halk házventivel. A hdd-k miatt is fontos.
Az elhelyezés is fontos, illetve a ház minösége. Nekem 3 db hdd van a mód 304-ben, 3 db benti és a rezonanciát hallom, nem a hűtést.
-
Benőke
őstag
Szerintem aprón is érdemes körül nézni.
Hátha használtan akad olyan ami tetszik.
Ház, táp, mem
Lehet kifogni lap+proc kombót is.Ha proc újonnan lesz javasolnám hogy G4500 -et felejtsd el.
G4400 mert minimálisan gyengébb cserébe érezhetően olcsóbb, a kereted bővülne.
Vagy ha még is erősebbet szeretnél, akkor G4560, ugyan ezen az áron csak jóval erősebb majdnem i3-6100 szint. G4400 vagy G4500 jóval elmaradt tőle.
Bár G4560 még kevés helyen érhető el...Alaplap ból felesleges a drágább b150 chipes lap bőven jó a legolcsóbb h110, csak a megfelelő kimenetekkel bírjon és támogassa a G4560 -at.
Táp esetében ha lejjebb adod mondjuk egy FSP 350W 60APN 85+ -os is jó lehet.
Egyre kell odafigyelni, hogy a kábelek rövidek és kevés is van belőle, de kis teljesítmény esetén bőven jó ez is. 11-12k vagy használtan 10 k alatt
HA minőségibbet szeretnél érzetre akkor esetleg egy FSP Hexa 400 -as is 13-14kArra figyeljél, hogy a proc a G4400,4500,4560 ugyan 50w körüli tdp -t adnak meg de ettől 65w osztályban van, azaz ez a max fogyasztása, valamint ha 2x 3,5" vinyót is akasztasz rá meg sallangokat az jó ha 100W vagy feletti kocka tápot használsz ha pico PSU ról beszélünk. Jó ha nagyobb a terhelhetősége. Indulásnál kelleni fog. Bár ha mini akkor drágább mint a sima táp, közepes minőségben ez könnyedén 25k -s történet... Belépő kocka tápok 10k környéke. A Pico PSU -t lehet venni aliról, de az nem ugyan az mint amit megveszel 10-15k ért.
Ár érték arányban jobban jársz egy sima ATX táppal.Vinyóból meg a vinyó topicban tudnak okosakat mondani milyet.
Házra visszatérve, ha dundibb házat veszel a CM110/120/130 tipikusan nagyobbacska, érdemes megnézni hogy az mATX lapok közül a legkeskenyebbek esetleg beleférhetnek a házba. Mért jó? Mert olcsóbb mint az ITX lap. 17k környékén jók vannak nem 22-23k... Persze utána érdemes járni hogy befér -e... Mert szívás lehet belőle ha nem fér el benne
Vagy nagyobbacska házat veszel ami eleve mATX -es.
-
larryking
senior tag
Szerintem Gen 8 vagy olcsóbban Gen7, már lehet jó árban venni és amire neked kell, arra tökéletes. És marad pénz HDD-re.
Lehet én egyel korábbi vagy kettővel korábbi intelt dobnék alá valami T szériásat és picotáppal támogatnám, hogy a hangot csökkentsem.
Múlthéten szalasztottam el egy Gen 8-at 55-ért, az nagyon jó árban volt. -
hEngi
tag
Sziasztok,
Noh az egyik alternatíva a hp gen 8
A másik egy saját lenne, de kicsit túlfutottam a kereten. Egy 3 TB -os WD purplenek még bele kéne férnie a 100-as keretbeHáz: COOLERMASTER Elite 130 ~13K
PSU: BE QUIET! Pure Power 10 300W ~18K
Alaplap: ASROCK B150M-ITX ~25K
CPU: INTEL Pentium G4500 3.50GHz 1151 BOX ~22K
Memo: KINGSTON 4GB ValueRAM DDR4 2400MHz CL17 KVR24N17S8/4 ~12 KMinden ötletet várok, mert csak hasra ütve dobtam össze a dolgokat
Min tudnék spórolni?Üdv,
hEngi -
larryking
senior tag
Eszem ágában sincs lebeszélni téged, sőt! Jó kis móka a házi szerver project, magam is készítettem már ubuntu és centos alapon. Ami miatt írtam az a 80K, ha csendeset és energia hatékonyat akarsz akkor itx alapon valami atomos megoldást építesz pico táppal. Nekem 2 Gb rammal és egy intel D2700MUD lappal hasított mindkét distro. Persze nekem nasnak és torrent servernek muzsikált plex és sickbread társaságában. Tökéletes volt és nem ment rá ingem gatyám.
-
larryking
senior tag
Marha nagy meló összerakni, úgy hogy menjen is szépen. Meg lehet csinálni, de szerintem tök felesleges. A server legyen server a media plaxer meg media player. Persze ez csak tanács akart lenni. Én próbáltam, macera a kettő egyben, igaz én még a routert is ki szerettem volna ezzel váltani, de sajnos ez már advanced kategória.....
-
cinemazealot
addikt
Ahogy (#3836) larryking is javasolta, ha ennyire számít a rugalmasság, akkor nem feltétlenül egy darab univerzális készülékben kellene gondolkoznod, hanem két specifikusban: egy 4K60-as médialejátszóban (ez lehet a fent említett S905/S912-es box) és egy szabadon konfigurálható, távolról is hozzáférhető házi szerverben.
-
cinemazealot
addikt
Összkomfortos (család kompatibilis) OS-re Desktop Ubuntu 16.04 LTS-t javasolnám. De ha a 4K@60 Hz is igény, akkor ott hardveresen is oda kell figyelni a HDMI 2.0 vagy a DisplayPort meglétére, ami nyűgös kör lesz, ha a plafon csak 80k. Kukkants be a HTPC topicba, ott ez pont mostanában volt téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 460W-os szerver táp
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest