- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mivel céges vásárlás, így szerintem Synology nas lesz, a folyamatos frissítések, egyszerű kezelhetőség, folyamatos frissítések, adatbiztonság fontosabb, mint, hogy pár 10k-val olcsóbb legyen, meg, hogy akár telefonról is elérhetőek legyenek az adatok egyszerűen, ha arra van igény.
Kísérletezgetéshez van otthon külön gépem.
Cifu: "de ezeknél benne van, hogy jön valami gond, és akkor egy fél napja elmegy az embernek, amíg kitalálja mi a probléma és talál valami megoldást."
Igen, erre meg pont nincs sajnos idő, mivel dolgozni fognak róla napi 8 órában, vagy munka után még otthonról ránézni valamire, ha kell.
Amúgy én is elsőnek valami Linux szerverre gondoltam, de a 3 sorral fentebb említett ok miatt inkább letettem róla.
Pont most nézem a DS220+, gondolkodom rajta, hogy melyik legyen, ha jól látom a proci is erősebb benne, hosszútávon ez és a bővíthető ram is jól jöhet majd.Most nézem, hogy a megosztott 500GB-ból, most 480GB szabad, plusz még a többi gépen se sokkal több adat van, szóval az a 4TB nagyon sokáig elég lesz szerintem.
Brtfs ilyen felhasználásra ajánlott?
-
ztsoft
őstag
A ház hőmérséklete nem mérvadó, mivel a levegő nagyon rossz hővezető, az alkatrészek meg minimális felületen érintkeznek a házzal. Nálam most a ház alja hideg, a teteje meg épp egy picit melegebb (de ezt is mondhatom hidegnek) a 20 fokos szobában.
(#5694) vargalex
Nálam így néz ki most (20 fokos szoba).
zagyi@nas:~$ sensors acpitz-virtual-0 Adapter: Virtual device temp1: +34.0°C (crit = +100.0°C) coretemp-isa-0000 Adapter: ISA adapter Physical id 0: +35.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) Core 0: +32.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) Core 1: +32.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) Core 2: +36.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) Core 3: +36.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) zagyi@nas:~$ sudo hddtemp /dev/sda /dev/sdb /dev/sdc /dev/sdd [sudo] zagyi jelszava: /dev/sda: Hitachi HTS541680J9SA00: 33°C /dev/sdb: WDC WD30EFRX-68EUZN0: 34°C /dev/sdc: SAMSUNG SP2504C: 37°C /dev/sdd: ST1000LM024 HN-M101MBB: 30°C
Az sdc most keményen dolgozik (visszatölt).
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Szerintetek ez a külső ház megfelelhet egy 3,5" 4TB HDD-nek?
Az OMV-ben be fogom tudni állítani adat HDD-ként, ha ezzel csatlakoztatom az Asrock laphoz? -
TCr
veterán
Jelentem kész vagyok a telepítéssel, OMV4 ment rá, minden flottul megy, köszönöm mindenkinek a segítséget!
A 3,5" HDD még nincs bent, de lehet be sem fog férni és egy külső USB házba fog kerülni.Netsebességet mértem parancssorból, az nem túl acélos, de még mindig jobb, mint amit a NAS326 produkált:
Úgy látszik ez a kis gép (Asrock J3355B) ennyit bír: 364 / 23
Az asztalin (i5) megvan a teljes sávszél: 515 / 23 -
vzozo
senior tag
Nem azért, de megéri annyi pénzért egy limitált teljesítményű noname tápot venni, amikor pár ezerrel többért már márkás, megbízható 2-3-5 év garanciás ~400 wattos tápokat tudnál venni?
A home szerver kisebb sose lesz. Mindig kell a több, nagyobb vinyó, ha más nem az fogja kérni az áramot...
-
Nekem a rendszer meg a torrent az SSD-n volt, mondjuk az Samsung 840 PRO volt, az meg örök élet. Így a HDD lepörgött ha nem volt használva. Ezt megcsinálhatod mondjuk laptop HDD-vel is.
Plusz full passzív volt a cucc, egy álló helyzetben levő Chieftec IX01B ITX házban, a kéményhatás elég levegőt mozgatott.
-
cinemazealot
addikt
Ezt sajnos nem tudom megítélni, mert sok mindentől függ, mekkora lesz a kész konfig max. teljesítmény igénye. Én egy 1. generációs HP ProLiant MicroServeren (N36L) 3 db 3,5"-es HDD-vel megpakolva induláskor mértem bő 150 W teljesítmény felvételt. Normál üzemben csak 30-40 W körül kajál, de amikor beindul a gép és felpörögnek a diszkek, az komolyabb áramfelvétellel jár.
A Te esetedben egy viszonylag kis teljesítményű CPU-ról és 2 db HDD-ről van szó, ebből az egyik csak 2,5"-es, tehát szerintem bele fogsz férni a 75 W-ba még induláskor is. Bár az, hogy egyszerre indulnak-e a HDD-k vagy egymás után, az táptól és alaplaptól is függhet, ehhez annyira nem értek.
(#5514) TCr
"A kép és leírás alapján csak 1 db SATA tápcsati van rajta, hogyan oldottad meg a többit?"A molex átalakítható több SATA-ra.
-
cinemazealot
addikt
Én az LC-1520mi-hez olyan PicoPSU szerű tápot kaptam, amin kettő SATA táp és egy molex táp csati volt. De ha úgy alakul, hogy nem ennyi, hanem kevesebb, akkor utólag is rácsíptethetsz egy plusz csatit arra a 4 érre. Az más kérdés, hogy bírja-e majd a táp, főleg ha mindkét meghajtó HDD, ráadásul az egyik 3,5"-es. Szóval csak óvatosan!
-
cinemazealot
addikt
Ez azt jelenti, hogy 2 GB-ost vagy annál kisebb kapacitású modulokat nem támogat az alaplap, csak 4 vagy 8 GB-osokat. Lásd a kompatibilitási táblázatot! (Elméletileg persze a gyártó lehet más is, nem csak azok, akik a táblázatban szerepelnek.)
-
TCr
veterán
75W-os paneltáppal szerelt LC-POWER LC-1350mi házba (teljesen passzív megoldással) jó lenne ezek közül valamelyik?
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/qc5000m-itx-ph-p306080241/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/j3355b-miniitx-p350976305/#termek-leiras
Jóval olcsóbbak a fentebb említett J4105, J4205, J5005 Asrock lapoknál.
-
aujjobba
addikt
En is igy gondolom, ATV4k van bekotve lejatszonak, ahhoz nem kell transcode, meg a gyereknel droidos TV, az is megbirkozik a videokkal 1080p-ig.
De a nas326 szinte tuti menni fog, igaz csak idonkell kell ujrainditani, de olyankor megvan felora is mire ujra el es fut a plex meg minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- HP 460W-os szerver táp
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest