- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Rathrol #21007 üzenetére
Te tudod,de felesleges-sajna bizonyított tény hogy hiába rakod tele a házat akár szerverventikkel is-egy bizonyos szint felett csak a zaj növekszik hatványozottan,de hőfokban csak minimális eltérés lesz.
Bordára/radira a nagyobb statikus nyomású ventik ajánlottak,míg ez házhűtésnél nem létkérdés.
(#21008) sas55 Ha csak 3 ventit teszel 1 kábelre,akkor ilyet vegyél: [link]
És mielött kérdeznéd,elbírja az ajzatod-nem kell külön tápos kábel, közel kétszer annyiért! -
dqdb
nagyúr
válasz
Rathrol #20826 üzenetére
1700±10% rpm = 1530-1870 rpm, azaz mindkét érték a megadott szórási tartományon belül van.
Ha felcserélsz az alaplapon két ventilátort, és a fordulatszámok is felcserélődnek, akkor a ventilátorok reagálnak kissé eltérően a feszültségre (ami PWM-es mivoltuk miatt feszültséggel szabályozva nem is lenne annyira meglepő). Ha felcserélsz az alaplapon két ventilátort, és a fordulatszámok maradnak, akkor az alaplapod küld kicsit magasabb feszültséget a SYS_FAN1 csatlakozóra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Rathrol #20657 üzenetére
Igen, de:
1. nem fogod tudni, működik-e egyáltalán az adott ventilátor, mert nem kapsz visszajelzést a fordulatszámáról, így azt sem veszed észre, hogy a szabályozással adott esetben a ventilátor indulófeszültségének környékére lökted a neki szolgáltatott feszültséget, és a motor a gyors megindul-leáll-megindul-leáll körökkel rövid időn belül elfüstölhet
2. nem minden PWM-es ventilátor szereti, ha feszültséggel vezérlik, és ennek például morgó motorhang lehet az eredménye (az amúgy PWM-mel vezérelve halk Akasa Apache ilyen például, és nemrég szóba került egy másik darab, de nem rémlik már a típusa)
3. az is elképzelhető, hogy a 12 voltos bemenőfeszültségre tervezett PWM-es ventilátornak olyan magas az indulófeszültsége, hogy lényegében nem marad szabályozási tartomány, és a maximum közelében tudod csak járatni
4. ha a ház vezérlője nem nyújt külön csatornát minden ventilátornak, és te különböző típusú ventilátorokat kötnél rá, akkor a fentiek hatványozottan jelentkezhetnek(#20593) Grózi: akkor sajnos félreérthetően fogalmaztam, ugyanis én a BIOS-ra gondoltam és arról is beszéltem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Rathrol #19591 üzenetére
Ha olyan a vezérlőn a 3 pines csatlakozók kialakítása, hogy rá tudod dugni a 4 pinest is, akkor igen. Kis valószínűséggel előfordulhat, hogy a PWM-re optimalizált motorvezérlésű ventilátornak nem fog tetszeni a feszültséggel szabályozás, és egy kis extra motorzajjal díjazza.
Tom5: tudomásom szerint jelenleg itt kaptható csak.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Rathrol #16466 üzenetére
Ez esetben én valószínűleg azért az új,garis példányt választanám.
Buli77 Nehezen,de kivitelezhető ha 4-5k-ért csípsz innen apróról valami bordát.
Mustármag Nem lesz semmi baja.
Rison77 Hátul 120 vagy 140 mm? Előre ha befér akkor a Ty-147 az egyik legjobb választás.
minek?:S Az egyik leghalkabb amit ismerek,nyugodtan ajánlom. -
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Rathrol #16455 üzenetére
Nincs mit és ajánlom ezt is figyelmedbe innen apróról:[link]
A 140-s venti házhűtésre lenne vagy bordára/radira?A halkság a lényeg vagy azért legyen kellő légszállítása is mondjuk felül(úgyis szabályzod)?
glspeter1
Pure Wings 2 (nem éri meg a felárat a silent) a Korszart meg felejtsd el! -
LonGleY
veterán
válasz
Rathrol #16212 üzenetére
Mert szükségtelen (2+1+1 venti mellett meg főképp). Jobb, ha a levegő inkább előről hátra-felülre irányul, mert így mindent átjár a levegő. Ha alul ömlene be több levegő, akkor a HDD-k kevesebbet kapnának, és csak a ház hátsó felében lenne intenzívebb a légáramlás. Gondolom én.
-
Henk
veterán
válasz
Rathrol #16153 üzenetére
Egyik gyártó sem csinál kifejezetten egy adott ventihez szabályzót, szerintem bármilyen 3 pinest ráköthetsz. Ha biztosra akarsz menni, hogy ne legyen túlterhelve akkor a szabályzó paramétereit kéne kideríteni. Ha ez nem megy akkor a gyári venti adatai alapján az új kiválasztott ventiről már tudod, hogy a teljesítménye alatta lesz e az eredetinek. Ha minimálisan felette is lenne szerintem annyi ráhagyása van. Ha jól néztem ezek az adatai a gyárinak.
-
Grózi
Topikgazda
-
Glaz-dozfhut
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged