- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ma.ci23
tag
válasz
AssAssynn #8880 üzenetére
Igen egy molex van rajta.Aha akkor így már értem
,majd szerdán érkezik meg a szabályzó és akkor már majd többet tudok,bár már nézegettem 3pin-es ventiket is ha nem válna be az ötlet.Még egy olyan kérdésem lenne,hog most per pillanat ugye a házban a tetőn nincs venti,vettem viszont 2db 12cm swif2-öt.A tetőbe rakjam mind2 vagy egy tetőre egy pedig a táp elé alulra?
-
ma.ci23
tag
válasz
AssAssynn #8878 üzenetére
Hát még én sem próbáltam rá dugni,de majd csak megpróbálkozom vele.
Én is azt akarom csinálni,csak még rossz ventiket próbálok ismiktől szerezni.Az zavar még,hogy az előbb be linkelt átalakítón is látható hogy csak a piros és fekete van rá kötve és sárga sehol nincs,ami ha jól olvasgattam akkor az RPM-et figyeli vagy azzal kapcsolatos.Itt olvasgattam még,de nagyon nem tudtam még felfogni [link] hogy mit csináljak a sárgával.Szerinted?
-
ma.ci23
tag
válasz
AssAssynn #8868 üzenetére
És egy ilyen átalakítóval már menne a történet molex-3pin cooler??És nem vásárláson gondolkozom,hanem volna itthon egy rossz tápom ami tele van molex-el és floppy csati van rá kötve mint itt ezen a tápon is látható [link].És én azt a floppy csatit dugnám rá a szabályzó 3 pinesére.Lehet hogy fatális hülyeséget kérdezek,ezért elnézést,de ezt látom úgy fejben.
-
ma.ci23
tag
válasz
AssAssynn #8868 üzenetére
Hát akkor ezt benéztem
Nah mind1
Amúgy itt egy unboxing itt láthatod is kb a felénél Zalman Z11 Plus Case Unboxing & Overview
-
ma.ci23
tag
válasz
AssAssynn #8866 üzenetére
molex csatis a venti(4 pin) a szabályzó pedig Scythe Kaze Master Pro 5.25 a ház pedig Zalman Z11
-
Gabesz87
veterán
válasz
AssAssynn #8844 üzenetére
Igen pont így. 2 kábel volt hozzá egy rövidebb még egy hosszabb,fogtam a hosszabbat,radugtam majd be az alaplapba. Van egy power fan meg egy sys fan csatlakozom,mindkettobe próbáltam. Pár napja vettem egy Coolink Swif2-t,azt betettem a gép hatuljaba,simán működik.Nem értem ezzel most mi van.
-
ma.ci23
tag
válasz
AssAssynn #8833 üzenetére
Köszi én is vhogy úgy gondolom már meg is rendeltem 2300 volt darabja,a szabályzó az pedig Scythe Kaze Master Pro 5.25 szerinted ez jó?
-
jookomak
őstag
válasz
AssAssynn #8793 üzenetére
Szerencsére ezeknek az adatoknak sem "kell" hinni, hiszen ahány gyártó, annyi mérési körülmény.
Szóval csak a tesztekre, illetve tapasztalatokra érdemes hagyatkozni.Remington: Ha teheted (befér) mindig a nagyobb ventit válaszd! Alacsonyabb fordulaton van ugyanakkor légszállítása, mint egy kisebbnek, ezáltal halkabb.
-
Feanor1031
tag
válasz
AssAssynn #8706 üzenetére
Belegondolva ki van zárva, mert befújásnál látszik a led...
És nekem ugye elvileg két kifújó kéne. (Egy a vga mellé oldalra, egy pedig fentre, hátulra)
Úgyhogy valószínűleg maradok az ACnél. Csak még azt nem tudom, hogy pwmes kell-e... A TC és a sima között mi a különbség? -
Feanor1031
tag
válasz
AssAssynn #8700 üzenetére
Gondolkodom rajta, hogy bízzak-e az Arctic Coolingban ezek után...
Egy ilyenen gondolkodtam még:CM Sickleflow 2400 körül kapható és tetszik a led. Vagy hátulra/felülre érdemes pwm?
Akárhogy is néztem 25 mm vastagságnál kisebbet nem találtam, úgyhogy oldalra mindenképp necces lesz, mindjárt lemérem.
(Lemértem, elfér oldalt is, ha arrébb tudom tuszkolni a kábelrengeteget...)
-
Feanor1031
tag
válasz
AssAssynn #8690 üzenetére
Mi számít túl magas hőmérsékletnek? Mikor lehet azt mondani, hogy most már mindent bele, pörögjenek a ventik?
Megmozgattam az egészet különben, forgattam, huzogattam, vonogattam, de semmi...
A kábeleket szeretném jobban elrendezni, de sajnos nagyon kicsi a ház ennek a sok cuccnak, ami mostanra van benne. Az is baj, hogy a vga a ház majdnem teljes hosszát kitakarja, ezzel teljesen megszakítva a huzatot. Ezért arra is gondoltam, hogy lehet, hogy a plexire kéne a vga mellé egy hűtő...
Milyen hűtőt ajánlasz? Mire érdemes figyelni? (Ilyen ledes marhaságokon is gondolkodom...)
-
tomgabor
őstag
válasz
AssAssynn #8690 üzenetére
és (#8691) lukaszokni: Azt meg tudom csinálni, hogy itthon van fölös ventilátor, arról leszedem a müanyag csatit, az AC elosztójából kihúzom a piros és fekete kábelt és bedugom abba, hogy molexről kapja az áramot. Így csak a kék PWM jel kábel lenne elosztva 6 felé.
Szerintetek így már jó lenne?
Itt meg jó lenne tudni, hogy a kék kábelen mi megy. -
Feanor1031
tag
válasz
AssAssynn #8686 üzenetére
Most nemcsak, hogy le van szedve a gépház oldala, hanem a képen látható konfigurációt alkalmazom, ha terhelni kell a gépet.
Igazából nem figyelgettem, hogy mennyire szokott melegedni, azt hittem, hogy mindent megtettem, hogy ezt elkerüljem. Mióta nincs hátsó venti és ezt a "külső" ventit alkalmazom, azóta Dirt 3 alatt 63 fokra ment fel úgy, hogy 70%-on forog a videókártya hűtője. (kézi vezérlésen)
Megcsináltam ezt az AfterBurnert és alapból úgy volt beállítva, ahogy ajánlottad, úgyhogy nem értem, hogy a leállás hogy következhetett be?...
A hátsó ventinek sem értem, mi baja lehet, külsőre teljesen jó. Ráadásul ugye egy helyre van kötve a procihűtővel, ami teljesen jól működik. Szerinted mi lehet?
Köszönöm a segítségedet, jól jön. -
Feanor1031
tag
válasz
AssAssynn #8684 üzenetére
Köszönöm a választ!
Galériaszobában lakom, pokoli meleg tud lenni, de amúgy még így sem normális. Nem tuningolom egyáltalán. Az a baj szerintem, hogy a gyári VGA hűtő egyszerűen nem pörög fel eléggé, még akkor sem, ha már leállna...
AfterBurnert még nem használtam, remélem rájövök, hogy kell. Azzal be lehet állítani a VGA hűtőt is?
A hátsó venti úgy tűnik teljesen meghalt, bár számomra teljesen érthetetlen a jelenség.
Hátulra és felülre úgy kéne berakni, hogy kifújjon, ugye? -
jilian
addikt
válasz
AssAssynn #8673 üzenetére
Igen a monitor gombja sem segít, csak a fali dugó / DP kábel lehúzása vga-ról.
- a vga-nak külön kábele van a táptól.
- ugye mint említettem 4+2 venti az alaplapra csatlakozik
- a másik 3 pedig a ventivezérlőre / pumpa / hőmérőre, ami szintén egyedi külön kábel a táp felől.Tehát az áram:
falból -->monitor--->DP kábel--->vga--->alaplap (rákötött ventik) --->táp--->ventik
Úgyh mindenen átmegy.xtevo
-
jilian
addikt
válasz
AssAssynn #8671 üzenetére
Bonyolult a dolog mert 4 db venti a radiátoron + egy 14-es venti a procinál kifelé fúj alaplapról kapja az áramot.
A 23-as oldalt és a két 12-es elől pedig egy ventivezérlőről kapja a naftát.És mint említettem, a gép hátuljából minden kábelt kihúzhatok, még a tápkábeleket is!
csak akkor alszanak el a ventillátorokon a ledek ha kihúzom a monitort a falból/ ill. a vga-ból a DP kábelt.
Ha visszadugom, újra világít.
Tehát ez nem Win/ bios beállítás.
Valahogy a monitor visszavisz annyi áramot a DP keresztűl, hogy ezek a nyomi venti ledek világítanak. -
dfsz34
őstag
válasz
AssAssynn #8553 üzenetére
ok, kösz a tanácsot, megnézem a be-ki arányt, A hátsó ventit 6-7 szinten szoktam járatni, ami 1000 rpm körül szokott így lenni, amig az első befúvó ventillátor nem tudom, mert ez be volt építve a vaya házba és azon kívül, hogy 120mm-es mást információt én nem találta, de mivel a hátsó nem megy maxon soha, ezért szerintem ok lesz egy 120mm-es 800-as vagy 1200-as fix rpm-es oldalra, inkább az előbbi
még prbóálok infót keresni a vaya első ventillátoráról, hogy milyen rpm-en megy és milyen légbefúvást tud
-
dfsz34
őstag
válasz
AssAssynn #8546 üzenetére
Ezért ez az ideg, mert méricskélem, de a ház úgy van kialakítva (Vaya) hogy az oldallapon befelé domborodik a foglalat, ami levesz 2-3mm-t.
A procihűtő (alpenföhn sella) réz nyúlványaitól mérem, de ugye csak levett oldalfal mellett lehet, egyszerüen képtelenség ezt pontosan kimérni, mert pár miliméterrel lehet csak nagyobb a hely, mint a 25mm standard venti méret és ott van a kidudorodás az oldallapon. Hogy aztán összerakás után maradna pár miliméter hely, vagy hozzáér majd a cpu hűtő kiálló réz tüskéihez, egyszerüen fogalmam nincs, lemérni szinte képtelenség.
Nincs sajnos 25mm-es ventim, akkor már kipróbáltam volna. Ami hátul van az 38mm-es, az nem jó a próbára. Az első meg be van építve, nem akarom szétszedni a teljes házat ezért.
A fene vigye, kicsit kidomboríthatták volna az oldallapot, akkor nem lenne para.
De egyébként nem veszélyes a hőfok, csak nekem lenne jobb érzés, hogy még jobban szellőzik a ház és megérne nekem 2-2,5e-t, nem gond.
jokomak: kösz, pont ilyeneket kerestem, de nem találtam rá a scythe-re. Szerintem jó lesz, iponban van is keskeny scythe. Ez tutira befér.
-
válasz
AssAssynn #8524 üzenetére
Elvileg a 230-ashoz adnak egy 7V-os átalakítót, ami ugye lehúz a teljesítményéből és így halkabb is lesz. Érdemes ennyit rááldozni? Ez azért nekem(-ünk) nem az olcsó kategória
Bár valamennyivel csak jobban járok, mert elvileg a corsair-es max-ob tud 76CFM-et, ha jól vettem ki.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
AssAssynn #8473 üzenetére
Hát pedig egy kicsit olyan szaga volt.
A zárójelben feltett kérdésem nem a felhasználók ízlésére utalt, hanem arra, h szerintem rossz üzletpolitika csak egyszínűt árulni, csak egyszínűt gyártani meg főleg.
A múltidőre meg azért kérdeztem rá, mert kíváncsi voltam a tapasztalataira.Így viszont, h a Coolinknak csak neonzöldje van, nem rondítanám el a házat ezzel a pár pöttyel, akkor már kéne pár neonzöld venti is (gyárilag fekete-fehér van benne, rendeltem hozzá még kettőt). A fekete gumi meg túl gagyinak tűnik, úh marad a csavar.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
AssAssynn #8451 üzenetére
Pár hónapos a hűtő és meg vagyok vele elégedve nem cserélném le. Pár hete vettem új procit és pasztáztam újra valamint takarítottam ki a gépházat. Szépen ki tudom vágni a műhelyben a tetejét mintha így gyártották volna. Egy dizájnos kis hűtővel még jól is nézhet ki szerintem.
Itt az a kérdés hogy lefelé fújjon hideget vagy fölfele ki meleget?
Mondjuk egy ilyen hűtő a tetejére? Coolermaster SickleFlow 120
-
Redneck
nagyúr
válasz
AssAssynn #8447 üzenetére
Üdv!
A CPU hűtője nagyon jó, nem igazán melegszik a bordák kézmelegek. Maximum lefelé tudnám fordítani de akkor meg szinte a tápba ér
A kis PWM-es ventillátor elrántja onnan azt a kevéske hőt. RAM hűtést elvetem, csak tudják Kingstonéknál, mi a dörgés..
A jelölt üres területen áll meg az áramlás szerintem oda kell mindenképp kitalálni valamit.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
AssAssynn #8418 üzenetére
Nem. Nem a szabályzótól megy tovább az alaplap felé a 3 pin, hanem közvetlen a ventilátortól. Tehát a ventitől összesen 3db 3 pines jön el. Jön egy olyan csatlakozós, amit gond nélkül rá tudok dugni az alaplapra, illetve egy másik 3 pines ami íly módon csatlakoztatható az oldalkapcsolóra.
#8425) Steelmanus : Kaptam potis szabályzót, de nem szeretném használni.
Tehá a FM181-hez valóban van egy rövidre záró kis csati, egy olyan csati amivel molexxé alakítom a 2 pines részét, illetve valóban egy szabvány 3 pines, amivel a lapra tudom rádugni.
Teljesen jól látod a többit is.
Őszintén szólva azért lett volna tökéletes megoldás az, hogy a csatira tudjam kötni, mert bár tény, hogy a low állásban (alacsony fordulaton, olyan halk mintha nem is lenne venti) is elég a hűtés még játéknál is, használnám highban is ha játszom. (highban már a gyári ventinek van némi hangja de közben látok rációt abban is, hogy a hang ugyanúgy megmaradna eme újabb ventivel is, mivel valószínű, hogy a szűrőn átszívott levegőtől is jöhet a susogó hang).
Éppen ezért nem nagyon szeretném, hogy az alaplap vezérelje, mert kapcsolgatná ki-be, mint a hülyegyerekek.De ha egyszer lesz hozzá elé időm és türelmem, lehet, hogy kipróbálom ezt a verziót.
#8426) Steelmanus : jelen pillanatban sem a cpu_fanra van dugva, hanem a CH-FAN-ra.
köszönöm mindenkinek
-
Steelmanus
addikt
válasz
AssAssynn #8412 üzenetére
A kapcsolo a hazban nem tudom hogy mit kapcsol, lehet hogy egyszeruen csak ki-be kapcsolo, vagyis csak megszakitja az aram utjat. Ezt azert gondolom, mert csak ket vezetek van ra forrasztva a Tulaj majd megmondja.
(#8413) Peetyaa Igen ez mar nagyon jo valasztas, ahogy mar mas is megerositette, ha nem a legjobb.
(#8415) AndrewTdi Az FM181-hoz kaptal egy potmeteres szabalyozot amin bar a kepen nem latszik de gondolom 2 db csatlakozo van. Ha PWM szabalyozasu lenne akkor az azonlevo 4 tubol 2-on allandoan kapja a 12 V-ot a harmadikon a szabalyozott feszultseget a negyedik a fordulatszam visszajelzo es ennek megfeleloen van kialakitva a venti motorja is.
Am a FM181 nem ilyen, hanem egyszeru Voltage szabalyozasu mint altalaban a hazventik fekete a - test, a piroson jon a szabalyozott + 12 V-os feszultseg, a harmadik sarga a ford.szam visszajelzo. Ezt a 3 pines csatit kell a lapra dugni a CPU Fan csatira. A masik kivezetes ami ket tus az a + 12 V-ot szakitja meg, ezt kellene radugni a hozzakapott potmeterhez, amit be kell szerelni hatra, ha viszont nem szeretned hasznalni a potmetert, akkor a hozzakapott kis athidalo csatlakozoval rovidre kell zarni a ketveztekes kabelt, tehat kiiktatva a potmetert mert kulonben el sem indul, mert ha nem zarod rovidre megszakad az aramkor. Ha az athidalot dugod ra, akkor a maximalis fordulaton fog forogni a venti. Egyszeruen kiprobalhatod, mert a probakedveert dugd a lapod 3 pines Sytem FAN csatijara, de ugy hogy hagyd uresen a 2 szalu kabelt, es nezd meg hogy elindul-e, majd dugd ra a potmeret amit adtak hozza, akkor lehet szabalyozni, majd ha a potmeret lehuzod es radugod azt a kicsi athidalot, akkor pedig maxon kell forognia a ventinek. Nem adtak a ventihez valamilyen hasznalati utasitast? Ha igen biztos hogy le van rajzolva a bekotes modja. -
KisTücsök
addikt
válasz
AssAssynn #8309 üzenetére
Huh tényleg, a honlapot el is felejtettem. Na, akkor szerintem már csak a szabályzás miatt is ezt veszem, ez a funkció nem jön rosszul. Amúgy még annyit, hogy ezt hol tudom majd szabályozni? SpeedFan-ban lehet majd?
Bocs a sok buta kérdésért, de a PC-knek ezen részével még nem foglalkoztam, eddig magasról tettem a hűtésre.
-
-
KisTücsök
addikt
válasz
AssAssynn #8297 üzenetére
Igazából azt szeretném elérni, hogy az egész házban jobban mozogjon a levegő. És ha akkor ezt az olcsóbb nem szabályozhatót választom, de ebből kettőt? Ez mondjuk eszembe sem jutott. és akkor egyiket előre, hogy befele szívjon, a másikat meg hátra, hogy kifele fújjon?
Ennél a márkánál azért maradnék, mert állítólag nagy jó. Vagy szerinted jobban megérné nekem a cooling? Tényleg kíváncsi vagyok. Kettő vásárlása esetén kétezer a különség a két típus között.
-
-
fodor0410
tag
válasz
AssAssynn #8189 üzenetére
egyszerű, levágod a szenzort, a két kábelről, mind a kettőről eltávolítod a külső szigetelés (a feketét) egy jó 1,5-2 centi hosszan, aztán a két vezeték fémszálait vagy összeforrasztod vagy összesodrod, tudod egymásra illeszted őket ilyen 45 fokos szögben és tekered össze, hogy spirál legyen és betekered szigetelő szalaggal
kb. ennyi, én is bekapcsoltam a gépet és kész pörgött maxon!
ha nem érthető, vagy van még kérdés, akkor írj nyugodtan!
am még télleg újonc vagyok, hogy tudok LOGOUT cikket írni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged