- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8730 üzenetére
35 fokos szobahőnél a 70 fok nem rossz.
Jó lesz ez így szerintem, bár ha van időd, akkor megnézhetnéd, hogy változik-e valami, hogy ha a tetőn lévő ventilátort a másik szabad helyre teszed. -
krichd1
addikt
válasz
Feanor1031 #8730 üzenetére
Légkondi
.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Feanor1031 #8705 üzenetére
Bitfenix Spectre vagy Spectre pro! Nekem nagyon bevált a sima és meg vagyok vele elégedve. Arctic Cooling és CoolerMaster mellett
-
kromatika
veterán
válasz
Feanor1031 #8714 üzenetére
Nem kell 4 pines elosztó,mert az AC ventiken alapból van 2 db csatlakozó hogy sorba tudd őket kötni őket.(tehát ha az alaplapon csak 1 csati van,akkor is rátudsz kötni akár 4 db ac ventit is ) a te esetedben egyszerűen cm ventit összedugod az ac venti egyik csatijával,a másik ac csatit meg rádugod az alaplapra,és mind 2 szabályozható
csak a 3 pines sima F12-ön nincs meg ez a dupla csati az AC nél,én ezt nem venném,mivel elenyésző az ár különbség az F12pwm-hez képest.[link] ( kb annyi mint ha vennél külön 4 pines elosztót). Használtam TC-t is,szerintem az alap 400RPM fordulat kevés,szinte alig van levegőszállítás.Jobb lett volna ha az alap úgy 600-700Rpm lenne,nekem nem vált be.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8712 üzenetére
Egyrészt nem muszáj PWM-eset venni, csak ha mindenképpen szabályozni akarsz. Továbbá létezik négy pines elosztó is, illetve a 4 pin rámegy a 3 pines alaplapi csatlakozóra is (akkor viszont tényleg felesleges a PWM).
-
andrade
senior tag
válasz
Feanor1031 #8709 üzenetére
PWM-est akkor kell venni ha van PWM vezérlés ahhoz nemcsak aljzat kell hanem elektronika is. A TC meg ha melegedés van amit a termisztor érzékelni tud.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8709 üzenetére
A TC-t fentebb írták, van egy külön kábele, aminek a végén egy hőérzékelő van, s az alapján szabályozza magát.
A PWM-s pedig négy tűs, mint ami a CPU-nál van, ennek az a lényege, hogy BIOS beállítás, vagy valamely külső program beállítása alapján magától szabályozza a ventilátort egy beállított hőmérsékleti érték alapján.
Te döntöd el, hogy neked melyik kell, de amúgy jó a sima is, aminek a nevében nincs semmi. -
andrade
senior tag
válasz
Feanor1031 #8707 üzenetére
A TC (thermo control) termisztor van rajta és a melegedésre növeli a fordulatszámot.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8701 üzenetére
Az AC jó márka amúgy, sokan használják nagy megelégedésükre, köztük én is. (:
Viszont a kiválasztott CM ventilátor is jó, úgyhogy, ha tetszik a led, s van rá annyi plusz pénzed, akkor vedd meg bátran.UI: a link majdnem jó lett, annyi hibát követtél el, hogy a felugró ablakból nem törölted ki a protokolt, ami a linkben is benne volt, így két darab "http://" került bele.
Blabcsi: Ha ezek az értékek valósak, akkor mindenképpen a Sunon-t válaszd.
Mondjuk a másik fojtás értékei elég kevésnek tűnnek, szinte hihetetlenül kevésnek is.
ITT láthatod is, hogy néhány PC ventilátor mit produkál.-------------------------------------------
Szerk.:
Feanor1031: Nem lehet 46, a gyári oldalon 19 van megadva, ekkorát nem hazudnak. Meg a legtöbb tesztben szereplő telefonos decibel mérők nem a pontosságukról híresek. -
jozsi252
veterán
válasz
Feanor1031 #8702 üzenetére
Szia
2 ismerősöm panaszkodott SickleFlow ventikre hogy hangosak, illetve egy másik helyen is olvastam hogy más is hangosnak találta. De 1 próbát megér, aztán ha nemlenne jó, vagy nagyon hangos lenne visszaviszed.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8698 üzenetére
Átlagos videokártyánál a 70-80 fok még belefér, bár ez típusfüggő is.
A ventilátorbeállítást pedig úgy ajánlom, ahogy írtam is. 80-ig ahány fok annyi %, utána már jobban emelkedik.
Az oldalfalra szerelt ventilátor tényleg jó ötlet, főleg úgy, hogy írod: a kártya elég hosszú, s elzárja a levegő útját. Oda is jó lenne amúgy az Arctic Coolink F12, viszont ne PRO-t vegyél, hanem simát, hogy ha mégsem kifelé kellene fújni a levegőt, hanem mondjuk be, akkor meg tudd fordítani, továbbá, nehogy a PRO verzió túl vastag legyen oda.
Egyébként jó ventilátor még a Coolink 1201 is, azt is nyugodt szívvel berakhatod oda. Ha pedig más után szaglászol akkor nyugodtan linkeld be, hogy mi az amit kinéztél, s segítek, hogy az jó-e. Amúgy egy fontos dolog, amit te is nézhetsz, hogy a dB érték (tehát a hangossága) semmiképp se legyen több 25-nél. Ha halk ventilátort szeretnél, akkor pedig 20 alatt legyen ez az érték.jozsi252: Jó lesz, bár az oldalsó ventilátor néha érdekes dolgokat művel. Ha van időd, akkor teszteld le úgy is a hőmérsékleteket, hogy kifelé fúj és úgy is, hogy befelé szív.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8687 üzenetére
Játék alatt 63 fok nem sok, meg ahogy írtad, 70%-on mennek a ventilátorok, tehát ezzel nincs baj. Ezt erősíti meg az is, amit az AB-ben láttál.
Ezek szerint mégsem azzal van a gond, hogy a gyári hűtő nem működik rendesen.
A ventilátorodnak lehet kábel baja is,a hogy a többiek írták, de szerintem inkább a motorja éghetett le. Mindenesetre próbáld meg azt, hogy kihúzod a kábelét, azután kézzel kicsit megmozgatod a lapátjait, pörgesd meg egy kicsit, hogy lásd, szépen szalad-e, azután egy kicsit tologatod is "ki-be" az egész fehér részt.. Majd látod, hogy van egyfajta vízszintes mozgása is az egész ventilátoros résznek a tartóházhoz képest. Ha ez megvan, dugd vissza, majd próbáld ki újra. Lehet csak megakadt, s egy kis testmozgás helyrehozza.Egyébként, ha tudod, próbáld jobban elrendezni a kábeleket. Egyrészt a hátsó ventilátor elé is odalóg egy, lehet, hogy az ért hozza, vagy fogta le?
Továbbá a VGA körül is van egy kisebb rengeteg. Ha tudod, akkor próbáld meg úgy rendezni őket, hogy a levegő szépen áramolhasson azon a térségen.tomgabor: A kérdésed megválaszolása attól függ, hogy mit bír az alaplapod. Általában 2-3-nál többet nem szoktunk rádugni egyetlen három, vagy négy tűs csatlakozóra.
Mondjuk az AC gondolom nem véletlenül mer kiadni olyan elosztót, amivel négyet is rálehet, de jó lenne tudni, hogy hány Ampert bír ki egy ilyen csatlakozó. -
andrade
senior tag
válasz
Akár egy forrasztás repedt meg vagy a tekercs huzalja pattant el.
-
tomgabor
őstag
válasz
Miközben megy a gép mozgasd meg a ventilátor kábeleit, hátha beindul. Mindegyik AC ventilátorom néha csinál olyat hogy magától leáll, megmozgatom a kábelt és utána újra megy.
A 4 éves és a vadi új is.Más:
AC-nek van ez a PST kábelje.
Jelenleg az alaplapomon 2DB PWM csatlakozó van, az egyiken a CPU, a másikon 2db 8-as és 1db 12-es AC + 1db 12-es Coolink.
Na szóval, jövő héten jön az új házam amibe 6db venti fér el, szerintetek 1db alaplapi PWM csatlakozó elbírja mind a 6-ot úgy ha két amit linkeltem kábelt összedugom?
2db 14-es Thermalright és 4db 12-es BitfFenix -
AssAssynn
addikt
válasz
Feanor1031 #8685 üzenetére
Nos, először is, amíg nincsenek meg az új ventilátorok, addig szedd le a gépház oldalát, nehogy megint túlmelegedjen. Hány fokos szokott amúgy lenni játék alatt (vagy, amire használod)?
AfterBurnert nyisd meg, jobb alul "settings", azután a felugró ablakban felül a második fül az a "Fan". Tedd be a pipát az egyetlen négyzetbe, ha még nem volna, s akkor látsz egy táblázatot. Állíts be te egy profilt az eddigi tapasztalatok alapján. Magam részéről én úgy szoktam, hogy ahány fok, annyi %, tehát 50 foknál már 50%-on megy a ventilátor, kivéve 80 fölött, mert 85 fokra már 90%, és 90 fokra már 100%-ot állítok be a biztonság kedvéért.
Ha megvan, nyomj egy okot és ekkor újra látod az AB főmenüjét. Itt a bal alsó sarokban tedd be a kis zöld pöttyöt, hogy zölden világítson. Innentől kezdve a gép indulásával mindig egyszerre indul a program, s ez szabályozza a ventilátort a megadott értékek alapján.
Arra azért figyelj oda, hogy az AB főmenüjében a "fan speed" csíknál a keret zölden világítson, mert ez jelzi azt, hogy az előbbi beállításaid érvényben vannak. A mellette lévő kis fogaskerékkel tudod kapcsolgatni. (Magától nem fog kikapcsolódni, csak azért mondom, ha véletlen kinyomnád.)A hátsó ventilátor halála tényleg furcsa, mert a ventilátorokat az ember általában azért dobja ki, mert eltelt 10 év és már nyikorog. (:
Hátulra és felülre úgy kell berakni a ventilátorokat, hogy kifelé fújjon, igen. Elől pedig befelé fúj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- Gaming notebook topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged