- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
válasz humilislupus #35524 üzenetére
Bal váll fölött nyugati irányba nagy ívben? Vagy esetleg másik alaplapi csatlakozón megpróbálni előtte?
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz vaakuum #35453 üzenetére
Illetve további kérdés, hogy amennyiben porszűrő van a házventi előtt, akkor inkább a hűtőbordára, radira való ventillátorokat érdemes nézegetni házhűtő szerepre???
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Kérdés: a 80-as ventinél a felfogató furatok középpontja is 80 milliméterre van egymástól?
(#35451) abridabri
Thx.
Akkor most egyelőre marad így, mert most éppen egy atx táp van benne egy rakás fölösleges kábellel belegyömöszölve, ami miatt nem tudok sem a tetején sem a jobb oldalán előre ventit tenni.
De már itt az sfx moduláris táp az asztalon, a hétvégén átszerelem, aztán meglátom hol mennyi hely lesz a ventiknek. Azt hiszem a fölső hátsó és a jobbhátsó az befelé fújó lesz, aból kap anak a vrm részek és a memória is, szívóra meg lehet megy egy 8-as hátulra, meg a VGA is kifelé tol. Esetleg még a tápot is lehet tudom úgy forgatni, hogy az is a házból vigye a levegőt.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Adott egy sharkoon qb one itx meretu haz, egy db 12- es slim ventivel gyarilag. Egy 2700x proci menne bele a gyari hutojevel elso korben egy msi 450-es itx lapban es egy bloweres 5700-as vga. Ti hogyan ventiznetek be a hazat a tobbi legatereszto reszen?
-
vaakuum
addikt
Thx
Rossz keresőszavakat használtam...[Alaplap ezt tudja], és ebből sajno scsak a CF1 tud automatán szabályozni...
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Ez nekem jó hír
Csak azt nem tudom, 4 pines osztót honna tudnék szerezni...
Jelenleg elvi a kérdés, mert lehet megoldom anélkül, és két venti megy alaplapi 4 pinre, kettő meg 3 pinre, csak mégis jobb lenne együtt szabályozni őket, még ha csak kettessével is."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
4 pin y elosztó tudja mindkét ventit egyszerre szabályozni?
-
vaakuum
addikt
Azt hiszem, akkor előre a 2*14 lesz a megoldás, mert a 20*30-as keresztmetszetbe több nem fér (hacsak nem csúcsára állítva )
Hátra egyelőre nem tennék, bízok a ninja saját ventijében, meg a táp is ugye ott fogja hátul tolni kifelé a levegőt. Aztán ha kevés lesz, még mindig lehet rakni ventit utólag. Nyárra biztosan nem lesz létfontosságú.
Van valahol hozzá 4 potis vezérlőm, régi, asszem Revoltec márka, de most meg nem mondom, hogy 3 vagy 4 pines csatlakozók vannak-e benne."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
A gépemet valószínűleg rövidesen kiszedem a házából, és egy csak előlről és hátulról nyitott íróasztalfiók-szerű polcra rakom. A hétvégén talán elkészül a polc.
Szélessége 30 centi, magassága 20, mélysége 80 centi felett, tehát lesz benne hely bőven. A frontoldalra valami rácsos/hálós rendszerre akarok tenni ventit( vagy ventiket), amik hátrafelé fújják át a polcot. Innen menne az összes levegő, amivel gazdálkodnia kell a procinak, tápnak és a VGA-nak.
Az I5 procin lévő ninján valszeg marad a venti, a VGA-kon meg alapból van, nyilván azokon is marad a saját hűtésük. VGA még nincs, de sanszos, hogy 290x lesz (esetleg 980, az árak mozgásától függ) amikor kijön az új AMD széria.
Szerintetek egy darab 20-as ventit rakjak fel, vagy inkább kettő 14-eset? (szerk: esetleg egy 20-as + 2*10-es?) Nyilván jó lenne, ha halk lenne, de légszállítás is kell, mert a polc mögött radiátorcső megy, tehát mindenképpen kell, hogy elmenjen onnan a levegő.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Ha az 5 sávos, és zöld-kék-zöld-fekete-arany a színkód, [akkor 565 ohmos].
Ha meg csak zöld-kék-fekete-arany, akkor 56 ohmos.
DE mintha a kék és fekete között az nem árnyék, hanem egy zöld akarna lenni. szerintem 565-ös."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Anubris #15498 üzenetére
Ugyan ezt tapasztaltam. Z77 extreme 4 lapon a 4 pines csatlásra rakott 3 pines házventi 1300-as maxon pörgött bármilyen bios beállítás esetén. Miután átraktam a 3 pines csatlásra, rögtön levette a fordulatot.
-
vaakuum
addikt
szerk: gyári link
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Máshová nem tudok rakni sajnos. Alulra a táp elé a tápkábelek miatt nem mehet semmi, mert oda vannak összetekerve a nem használt szálak, meg management szempontjából sem tűnik jónak egyébként. Az első ventit sem nagyon tartom célszerűnek a cserére, mert a keresztbe fordított kismeghajtó rekesz oldalát fújja telibe, másikat meg nem lehet oda tenni. Jelenleg levett oldallappal megy a gép.
-
vaakuum
addikt
Milyen 14-es ventit javasolnátok, ami max 900-1000 körül forog, de alacsonyabb fordulaton is tud érezhető túlnyomást produkálni a házban, viszont mindezt roppant csendesen teszi?
Oldallapra kellene alsó helyre, ahol is nagyobb részben a videókártya vonal alá nyomna friss levegőt, kisebb részben meg felülre a memóriákra és a procihoz. A felső oldallapi helyre nem lehet szerelni semmit, azt a ninja nem engedi3 és 4 pines megoldás is érdekelne, még nem tudom, melyik lesz a tuti.
Az alaplapon ezek vannak:
- 2 x CPU Fan connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 3 x Chassis Fan connectors (1 x 4-pin, 2 x 3-pin)
- 1 x Power Fan connector (3-pin)
ebből a két házventi a hármasokon van, de gondolom nem okoz gondot, ha nem házventi csatira rakom...
Szükség esetén meg van egy ventivezérlőm is, ami 4 db 3-pin ventit tud kezelni."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Bacusuz #15350 üzenetére
Alaplap hogyan szabályoz a három tűs csatikon, amikor a biosban beállított értéknek megfelelő fordulattal pörgeti a ventit?
-
vaakuum
addikt
[Ilyen házam van] és ebben egy ninja hűtő a saját ventijével.
Bár az alaplap biosában minden az 1-es (legalacsonyabb) fordulatra van beállítva, és magasra húzva az engedélyezett hőfokok, mégis hangos az első venti.
Mi lenne a jobb megoldás?
1) A házban az első venti előtt kivágni a lukasztgatott részt, hogy egy teljesen szabad felületű körön tudjon szívni befelé, és utána lecserélni egy másik ventire? Milyenre?2) Az első ventit kidobni a francba, úgyis csak a hdd rekesz keretét fújja telibe (ami ráadásul keresztbe van előtte fordítva, és helyette egy másik fajtát rakni befelé fújóra az oldallap alsó részén lévő ventihelyre? Egy db hdd van ott, de nincs agyonterhelve, néha nézek filmet róla, vagy 20-30 fotót mozgatok rá... néha torrent is megy, de nem érzem, hogy nagyon melegedne.
Így az oldallapról ha majd lesz VGA-m is a gépben, akkor akkor az is kapna némi friss levegőt direktben, meg talán az összes alaplapi egységnek jobb lenne...(felső helyre nem lehet, mert a ninja majdnem éri a lemezt, nem lehet tőle belülre ventit rakni.)3) cserélni az első ventit is, meg oldalra is felrakni egyet?
A különböző megoldásokhoz mekkora légszállításúakat kellene néznem, ha a cél egy jó, de halk hűtés?
Gondolom a cél az lenne, hogy befelé mindig kicsit többet nyomjanak a ventik, mint amit kifelé szívnak.Elvileg alulra is lehetne tenni még egy ventit a táp elé, de ott sajnos a tápnak egy csomó fölösleges kábele fogja a helyet. Félek valami belógna a lapátok közé előbb utóbb, szóval ezt nem érzem opciónak. ÉS ami a fő poén, ezen a helyen van egyedül porszűrő. Bár a tápnak jó, mert az elé is kiterjed, de azért mégiscsak loll, hogy az első ventinél, ami nehezen elérhető és tisztítható, az előtt meg nincs semmi. Hiába olyan szép aprólyukas a ház eleje, a műanyag előlap alsó élén van egy ujjnyi nagy hely, ahol simán szívhat befelé bármit.
-
vaakuum
addikt
válasz KaiotEch #15275 üzenetére
Ha hajszárítóval tolsz a szenzorra egy kis meleget, akkor sem indul el? Lehet egyszerűen a szenzor paramétere olyan (szerintem valami termikus ellenállás lehet), hogy szobahőn nem forog, csak ha már 40-50 fok van a házban.
Szerk: Kérdezem a házigazdákat, hogy a házventikből nincs valami összefoglaló, hogy mik az ajánlottak hangerő és légszállítás tekintetében?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- PR-Telecom
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Trollok komolyan
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...