Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubii
senior tag
Fogyóban vannak a lisztek, így most muszáj volt kevernem. Végül 1kg Nuvolához 288g Czelli pizzalisztet kevertem. Nekem jobban ízlett az előző sütésnél, könnyedebb lett a tészta. Kinek milyen keverés vált még be? [kép] [kép] [kép]
A grillezett cukkinis alapnak is adtam egy esélyt. Rossz nem volt, de valószínű nem ismétlek...A végén észrevettem, hogy középen elkezdett repedezni a kő... Nagyon örülök neki, a második sütése volt...
Talán nem reped tovább..vagy ha igen, a sütést nem befolyásolja. [kép] -
chubii
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
+Ferike81: köszönöm!

Nem, most olajjal kentem ki a dobozt, némelyikbe kicsit sok is került. A végeredmény sajnos ugyanaz lett, nem értem én

Ez a recept Nuvolához bejött, megtartom mindenképp 1 napos "gyors" opciónak. Aztán lassan el szeretném kezdeni növelni a hűtős időt (másik liszttel. Saccorosso?).
Plusz kaptam karácsonyra két molino dallagiovanna lisztet, csak nem akartam ellőni őket hagyományos sütőben, de most már nem is kell
Nagyon jól néznek ki a pizzák, főleg az utolsó. Azt lopom is feltét ötlet gyanánt legközelebbre, ha nem bánod

-
chubii
senior tag
Végül beruháztam egy GGF sütőre, amit itt is ajánlottatok. Tegnap megvolt az első sütés. Ugyanazt a tésztát csináltam, mint itt: [link] . (1 napos direkt tészta, autolízissel, Caputo Nuvola, 70%)
A különbség ég és föld, ez azért így egy egészen más világ
A vetés is egész jól ment az új lapáttal, de még lesz ez jobb is. Az alja egyszer sem égett le, viszont kétszer elkezdett púposodni a közepe, azt ki kellett szúrni még mielőtt baj lett volna. Itt tényleg minden másodperc számít, az időzítésen is van mit gyakorolni. Kb. 2 perc volt mindegyik pizza.
Felül 425°C, alul 375 °C (Facebook ajánlás alapján, ezzel még majd játszani fogok).
A képek így utólag nézve annyira nem adják vissza a különbséget, de azért beteszem őket: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
chubii
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem sima aldis búza rétesliszt van most itthon. Egyszer kipróbálom a Semolat is.
Egyelőre kézzel, néha óvatosan rásegítek kézi mixerrel (itteni javaslatra). Rendes spirálkaros dagasztóm nem lesz mostanában, a sütő mellett most nem fér bele.
Ezen gondolkozok esetleg....erre még rá tudnám beszélni magam, csak szorít az idő, és gyártói teszten, véleményem kívül sok más info nincs róla: [link] (AVX SM5) -
chubii
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Legközelebb kipróbálom az olívaolajat. Az első három tészta igazából szépen kijött, a maradékot noszogatni kellett kicsit.
A tészta nem lett százas, kicsi liszt darabok maradtak benne keményebben, szerintem ezért se lett olyan szép, de tovább dagasztani nem akartam így is sokáig tartott. Ahhoz képest a megkelt végeredménnyel könnyű volt dolgozni, magamhoz mérten szép tészta lett.Ami nekem nehezítés még így a tanulás fázisában, hogy néha alap dolgokban teljesen más tanácsokat kapok.
Direkt raktam réteslisztet a dobozba és nem olajat. Direkt nem törekedtem a 100%-ig tökéletes bucira, mondván a túlzott feszítés se tesz jót neki (kicsit korábbi hozzászólásomban sikerült jobbra is már buci). Azt a tanácsot is kaptam, hogy túldagasztani se kellene a tésztát. Egy kicsit még lehetett volna javítani rajta, de éreztem, hogy kezd melegedni már és egyre nehezebb kézzel dolgozni vele.
Valaki azt mondta a laminálás része a tésztakészítésnek, valaki szerint 80-as hidro alatt inkább árt..
Olvasok, próbálkozok, tesztelgetem az itt és máshol tanácsolt dolgokat aztán meglátom nekem mi fekszik a legjobban
Az utazást is élvezem, nem csak a végcél a lényeg...vagy hogy szokták ezt mondani.Szépek a bucik és a pizzák a drive mappában!
-
chubii
senior tag
Egy kicsit tényleg lehetne kisebb a doboz, de azon kívül tetszik. 280g-os bucik, kivéve az utolsó... Valahogy eltűnt 100g-nyi tészta a végére
[kép] [kép]
A végeredmény: [kép] . Végre kerek formájuk van a pizzáknak. A két kakukktojást ne nézzétek. Az elsőnél még szerencsétlenkedtem, a másiknak pedig leragadt középen az alja és így sikerült megmenteni. -
chubii
senior tag
Ez volt a B terv
Csak győzött az impulzus vásárlás...fradi81: Kicsit kisebb méretből csak ilyen magasabb nyújtott forma volt nálunk, az meg gondolom nem előnyös a bucinak.
Elválik majd az első tésztánál. Legrosszabb esetben mennek sima ételtárolónak, amúgy is ki kellett dobni párat mostanában, mert már eléggé el voltak használódva.
-
chubii
senior tag
Facebookon ajánlották ezt a dobozt. Most 2+1 akció van rá, ha valakit érdekel. Minőségre tetszik, méretre kicsit nagyollom, de majd eldől. Hétvégén ki is próbálom élesben. Tesco: [link]
-
chubii
senior tag
válasz
Mersant_le
üzenetére
gergo5991 (#2592): Jól sikerült, gratula!
Az aldis mozzarella rúd finom szerintem, de rápróbálunk majd a Lidl reszeltre is akkor.Ha már sajt:
Gorgonzolából kinek mi a kedvence?
Eddig ezt az aldisat fogyasztottuk, nagyon ízlik, de szívesen kipróbálnék mást is legközelebb: [link] -
chubii
senior tag
válasz
fradi81
üzenetére
Nem volt különösebb gond vele.
Kipróbáltam a 65-ös hidrót is autolízissel (ajánlották), sajnos ugyanúgy túlkelt kicsit, pedig még ez is időben volt. [kép]
Inkább hűtőzni kellene és a végén hagyni szobahőn? Caputo Nuvola.
"Ráncos" is lett a tészta nyújtáskor ( [kép] ), annyira nem örültem neki. Ennek ellenére szuper vékonyra sikerült szakadás nélkül.
Még van 3kg lisztem, annyit mindenképp adok neki, próbálkozni fogok, de nem biztos, hogy maradok ennél a típusnál.
Ha csak a végeredményt nézem, akkor viszont evés közben ez a sütésem hasonlított legjobban a helyi (jobbfelé) rendelős pizzához. [kép] -
chubii
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Ezek már jobban néznek ki
[kép] A buci lezáráson még van mit gyakorolni, de a tészta szebb lett, mint múltkor (Preyer György kézi dagasztásos videója alapján csináltam).
Holnapig maradnak kint szobahőn. [kép] Azért figyelni fogom nehogy túlkeljen, de délutánra terveztem a sütést.
Megpróbálom ezt most a saját lisztjében nyújtani akkor, nem réteslisztben. -
chubii
senior tag
válasz
Ferike81
üzenetére
+#2571Mersant_le :
Köszönöm mindkét tippet. A következő sütés után akartam jelentkezni az eredménnyel, de nem jutottam pizza közelébe sajnos azóta... Nagyon tetszik eddig ez a Youtube csatorna.
Most decemberben már biztos próbálkozni fogok, szereztem Caputo nuvola lisztet. Meglepetésemre olcsóbb volt, mint az Auchanos 5stagi
-
chubii
senior tag
válasz
Triathlete
üzenetére
Ez eszembe se jutott (ne nézz hülyének
).
Viszonylag gyakran készítek naan kenyeret, ott kézzel dolgozom össze, itt valamiért eszembe se jutott. Az első próbálkozás 65-ös hidróval kicsit ragadós volt, géppel könnyebbnek tűnt, a másodiknál simán mehetett volna kézzel is, igazad van... Na majd a következőnél -
chubii
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Tudom a szép bucik feszesek, ezek most sajnos nem sikerültek a legjobbra. Más gép hiányában egy kézi mixerrel próbáltam összedolgozni a tésztát. Sajnos-nem sajnos ide is költeni kellene majd minden bizonnyal.
A linket megnézem, ki is próbálom következőnek ezt a receptet
Megköszönök minden észrevételt, máshogy úgyse megy a fejlődés
Tudom messze még a "tökéletes" pizza, csak kicsit megörültem a magamhoz képesti fejlődésnek. A kép nem adja vissza, de ha össze kellene hasonlítanom az első sütés egy melegszendvics volt inkább, a második meg már valami pizzaféleségnek érződött
Csak a teljesség kedvéért akkor már leírom miként szólt a recept. Megpróbáltam a munkához igazítani a teendőket, most nem ment máshogy.
Reggel lekevertem a poolisht és szobahőn hagytam munka utánig, amikor is hozzáment a maradék liszt, élesztő és só. Összedolgoztam amennyire tudtam, majd hűtő másnap munka utánig. Kivettem, megcsináltam a bucikat, letakarva hagytam kb 2-2,5 órát szobahőn (addig csináltam a többi előkészületet) majd nekiálltam a sütésnek. -
chubii
senior tag
Kipróbáltam egy kapott receptet, de nekem abszolút nem tetszett a végeredmény, másnak ízlett. 12h poolish (65%), kb 20h hűtő, bucizva 3h szobahő, otthoni sima elektromos sütő, 5stagi liszt, instant élesztő.
Nagy részben én voltam a hunyó. Túl sok szósz, szerintem túl is kelt kicsit, nekem magasnak bizonyuló hidro, búzadara nyújtó lisztnek. [kép] [kép]
Hétvégén újrapróbálkoztam hidroból visszavéve (60%) és a kalkulátorral mahinálva kicsit, de nagyvonalakban ugyanazt a receptet elkészítve. Nyújtáshoz most sima réteslisztet vettem. A végeredmény ég és föld. Kinézetben és ízben is. Nagyon örültem neki
Próbálgattam a felső extra grill szálat is használni a sütőben, néha felment 270-300 fokra a kő.
Pizza: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Kalkulátor: [kép] (6*250g bucik) A 15 óra hűtőt mondjuk nem sikerült betartani, kicsit tovább maradt bent, de még bőven elviselte a tészta. -
chubii
senior tag
válasz
bmxbandita
üzenetére
+: Bandus99:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Közben olvastam kicsit azt az FB-s pizza csoportot is.
N3-ról letettem, valószínű a Diavoláról is. Talán ha több időm lenne gondolkodni (az akció miatt), de ezen bealudtam most kicsit...
Mindkét ipari stílusú sütő tetszik, megy is a matek a centikkel
Az elpakolással szerintem meg tudnék békélni az előnyök mellett.
A főzőlapon 48cm széles, 56cm mély helyem van, mellette ha elpakolok a pulton 79cm X 60cm.
GGF: 55szé x 46mé x 30ma.
Macte: 45 x 59 x 29.
Macte a szimpatikusabb, csak sokkal mélyebb a GGF-nél.. elfordítva mondjuk még működhetne.
A két sütő esetében mennyire kellene szabad helyet hagyni körülötte? Melyik irányban ajánlott figyelni az elejét leszámítva? A falhoz mindenképp közel lenne egyik oldala. + Mennyire melegíti amire teszem? N3-ban a magas lábak szimpatikusak voltak.Bandus99: Szándékosan a magasabb Nettunora esett a választás, vagy az érte meg jobban a vásárláskor?
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Régóta tökölök egy rendes sütőn, viszont az ára és a pizzasütések gyakorisága miatt nem vágtam bele a vásárlásba. Nemrég viszont előben láttam egy N3-at, valamint kóstoltam a benne sütött végeredményt, és újra rágódok a témán
+ olvastam az akciós ajánlatokat.
Mindenképp elektromos érdekel, lakásban lenne használva javarészt. Magamat ismerve rendszertelenül használnám, de a példa kedvéért legyen havi 2 pizzázás, 5-6db/alkalommal.
Amit néztem:
- Teesa TSA3231: Ez lenne a legolcsóbb opció, ennél azért hajlandó vagyok többet szánni rá.
- Nemrég linkelt AVX-es: Rohamosan fogy úgy látom. Nem szimpatikus, hogy az ajtón van a kezelőpanel, illetve sok infó sincs róla. Cserébe nem sokkal drágább a Teesánál, megérhet a próbát.
- Diavola Pro V3: A 31-én lejáró akció miatt (is) van a listán. Biscotto kő. Hordtáska szimpatikus, mert amúgy is megoldandó kérdés lenne a tárolás. Hely nem sok van, a főzőlapra tudnám kitenni a sütőt, utána tárolóban kellene helyet találnom neki. Nem tetszik, hogy nem látok bele sütés közben, ha nyitogatom, akkor meg gondolom nem tesz jót a visszahűlés.
- Effeovens N3: Eddig nem is gondolkoztam rajta, de elbeszélgetve a tulajával, nagyon győzködött, hogy megéri az árát. A végeredmény pedig magáért beszélt. Nem tudom gyárilag milyen kővel jön, micko-n sima kőnek nevezik, mercatoitaliano oldalon ugyanannyiért Biscottot írnak. Ezek az ajtós sütők szimpatikusak olyan szempontból is, hogy nem kell olyan pontosan pozícionálni a pizzát, mint mondjuk a köralakú kövön. A méretétől kicsit tartok.
- Esetleg még az elektromos Cozze 13.Úgymond 1 sütőt szeretnék venni, biztosra menni, és utána már csak a sütéssel foglalkozni, kísérletezni.
A szívem az N3-hoz húz, a pénztárcám inkább a Diavolához. Árban utóbbinál álltam volna meg alapesetben, de esz a fene az N3 miatt...
Bármilyen véleményt megköszönök
Szerk: N3 szokott akciós lenni? Megérné várni kicsit? Jön a Black Friday és a karácsony is. -
chubii
senior tag
válasz
xavix13
üzenetére
Van hova fejlődni, de ezzel tisztában voltam. Ezt se kudarcként éltem meg, a tanulás része
Köszönöm a tanácsokat, lesz mit emészteni!
Próbáltam tartani a receptet mivel még sose csináltam, de az igaz, hogy ékszermérleg nélkül próbáltam kimérni a hozzávalókat. Már nézem milyet érdemes venni hobbi célra.A 6-10 órát úgy mondta, hogy még egyszer akkorára kell kelnie a tésztának. Ez kinek mennyi idő alatt megy végbe, nálam pl. megvolt 3 óra alatt, de dög meleg is volt aznap.
Legközelebb próbálok egy hűtős és egy szobahős verziót is.
Hogy ON is legyek, itt van pár kép a pestós-sült fokhagymás focacciámról: [kép] [kép] [kép] [kép]
Recept: [link] -
chubii
senior tag
válasz
xavix13
üzenetére
+ (#2261) Triathlete: Köszi, maradtam az 1 kőnél.
Túl vagyok az első "rendes" pizzámon. Habár korábban sokat készítettem, de azok inkább kenyérlángosra hasonlítottak
Utólag is köszönöm az itt olvasott tippeket!
Andy receptjét próbáltam, lehet nem volt a legjobb döntés kezdésnek: [link] .
Abszolút ehető, sőt az eddigi legjobb pizzám lett a végeredmény, csak nem hasonlított a videóban mutatott tésztára, rendkívül nehéz volt dolgozni vele. Eléggé folyós lett: [kép] . Itt pedig a végeredmény : [kép] [kép] . A 2 paradicsomos a helyi "rendelős pizza" szintjét hozta, meglepően finom lett. A tejfölös alap most kicsit mellényúlás volt.
Sima villanysütő, 250 fok, pizzakő, 5 stagioni, mutti pelati konzerv. Átlag 5 perc volt 1 pizza, 3 percnél feltétezve. -
chubii
senior tag
Sziasztok!
Van értelme 2 pizzakövet egymásra rakni pizzasütésnél (sima villanysütő)? Úgy alakult, hogy van itthon egy kerek és egy szögletes. Kerestem, de nem találtam egyértelmű választ
Olyan felhasználási módot találtam leginkább, hogy 1 alulra, 1 felülre és 2 pizzát lehet sütni így egyszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubuntu Linux
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Samsung kuponkunyeráló
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- VR topik
- További aktív témák...
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.11. garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Talán nem reped tovább..vagy ha igen, a sütést nem befolyásolja.

).
sz.zs.