Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
gratula az uj géphez, azért a képek alapján igenis látszik a különbség
Jók lettek, sokkal jobbak mint legutóbb.
dobozban a bucik alá még mindig lisztet teszel mint az előző postban, vagy csak vékonyan kikened olajjal? ugyan ilyen dobozt használok, én 3 csepp olivaolajjal kenem ki. -
gergo5991
őstag
-
gergo5991
őstag
én olivaolajjal szoktam 3 cseppet tenni a dobozba és úgy is szépen kicsúszik ha megkell a tészta. A liszt amit te teszel alá kiszivja a tésztából a hidratációt, legalábbis én ezt olvastam. A bucikat meg jobban meg kell húzni hogy simább legyen a felülete.
drive-ban pár kép, a buciról, megkelve, meg pár pizza
[link] képek. -
gergo5991
őstag
köszönöm mindenkinek.
szarvasi fior di lattet használtam, SK-n nem árulják ezért MO-ra járok át érte, de általában elég rövid a szavatossága, emiatt is ha veszem megpróbálom azonnal elhasználni.
a sós vizes mozzarellát szeretem jó az ize meg minden, csak pont az áztatja el a pizzát. Hiába csöpögtetem le, ha konyhatörlő papirba megnyomom az egész törlő nedves lesz annyi a víz benne.
pariszósznak Mutti kész fűszeres pizzaszószt használok általában.
hiába törekszek a nápolyi stílusu pizzatésztára, magyarosan jól megpakolom étvágy szerint
itt SK-ban eléggé korlátozott az olasz élelmiszer amúgyis, szóval marad a bevált sonka,szalámi,sajt, feltét -
gergo5991
őstag
[link] mai sütés.
tejszínes puhasajtos alap, reszelt mozzarella, sonka csíkokra, hagyma, kukorica, szalonna, camembert, gorgonzola
sütő: macte oven voyager twin alul 350 re állítva, felül 425 re kb.
caputo pizzeria, 63% hidró.
1 napot volt hűtőben, sütés előtt 3 órával kivettem radiátor mellé rátettem. Amíg felmelegedett a sütő betettem a hűtőbe, a tészáta 22,5 fokról 17 fokra hült vissza a hűtőben, annak köszönhetően lett ilyen leopárd mintás.1 hete csináltam idrobigás tésztát caputo super nuvolával 75% hidrón, elég nehéz volt vele dolgozni, ropogósabb volt, finomabb is mint ez a direkt tészta, de ezt nagyon jó kezelni, állaga is szuper volt.
hiába a nápolyi stílusu tészta, én sajnos nagyon megpakolom étvágy szerint a pizzát.
megmondom őszintén nekem a fior di latte olyan mint a gumipadló, semmi íze, mikor rágom recseg a számban mintha tényleg gumit ennék.
ennek ellenére a lidl-ös reszelt mozzarella nagyon izlik. -
gergo5991
őstag
valaki tudna valami tippet adni, a képen lévő pizzának milyen tésztája lehet?
[link] kép.
Rendszeresen régebben rendeltem innen pizzát, a tészta alja ropogós volt, a széle is finom ropogós, elég tömör kevés levegővel, de a legnagyobb lényeg az egészben, hogy nem volt rágós, haraptál kettőt és szétjött a tészta a szádban.
Hiába itthon mondhatni jó, vagy közepes nápolyi stilusu pizzát csinálok, picit meghül és már rágós..ellenben azzal ami a képen van, sose volt rágós. -
gergo5991
őstag
válasz
bmxbandita
üzenetére
Szia, szeretnek bocsanatot kerni, a magasabb hidrot nehezebb dagasztja a gep, en irtam rosszul.
fb csoportokban mar van 1-2 negativ velemeny az uj selante geprol, tobben is visszaküldték.
mennyi ideig sült a pizza amit pár postal feljebb postoltál?
sajtot milyet hasznalsz? -
gergo5991
őstag
válasz
bmxbandita
üzenetére
könnyebben dagasztotta, mivel tobb a hidro lágyabb a tészta.
1-2 es fokozaton szoktam dagasztani vagy 15-20 percig.
eddig fel kilo lisztet dagasztottam, az mindig felmászott és menet közbe neha neha oda szoktam nylmni egy kanalat vagy kést amivel lenyomódik a tészta, de most 670 gramm lisztet tettem bele, és nagyon szépen dagasztott, a tészta sem mászott fel -
gergo5991
őstag
képek
hello, hoztam pár képet, fentebb a linket található meg.
amit tudni kell, 48 órás caputo nuvola, 68-70% hidró
otthoni sütőben, 270 fokon pizzakövön sült.
mivel a sütőhöz korlátozott a hozzáférés, ezért oldalból tudom csak behelyezni és emiatt picit tojás formája lesz a pizzának.
a kő is kicsi, a lapát is, ez kb olyan 28 centinek felel meg átmérőben.tészta 48 órát volt hűtőben, utána 3 órát melegítő pokrócba tettem hogy gyorsabban melegedjen és kelljen meg 3 óra alatt 2,5-3x osára emelkedett a dobozben
elősütöttem, szóval csak tészta és a szósz ment rá, amíg nem kapott egy kis stabilitást a könyebb manipulációhoz, mert mint mondtam korlátozott a sütőhöz való hozzáférés.
kva finom volt
feltétezés: szósz, grana padano bőven megszórva, friss mozzarella kifacsarva, szalámi, szalonna, sampignon gomba, csili apróra vágva, fekete olivabogyó, és nem gorgonzola hanem a másik, nálunk Niva-nak hivják. - blue cheese -
gergo5991
őstag
válasz
bmxbandita
üzenetére
Uh csak telon hallgattam meg de egesz halk a romboho kepest, a jarasa is szép. A rombo teteje eléggé mozog dagasztás közben
-
gergo5991
őstag
[link] én ilyennel dagaszom a pizzatésztát.
Duplakaros, minden fémből van benne, massziv stb. Meg van hozzá egy rakat kiegészítő.
FB csoportokba is ezt ajálnják legtöbben belépő kategóriának
Eddig max csak fél kiló lisztből dagasztottam az is igaz, de vitte szépen.
Dagasztás közben 1-2x a spatulát oda szoktam nyomni a karhoz és vissza lenyomni róla a tésztát menet közben -
gergo5991
őstag
használ itt valaki caputo lievito élesztőt? sikerült ma egy fasza kovászos pizzát sütnöm..
döglött volt az élesztő, és már nem először szopatott meg, pedig frissen bontott volt
2 nap meg az az 1-2 óra amit elb.tam miatta. nagyon jó. -
gergo5991
őstag
kiderült a probléma, túl sok volt a hidró
újrabucizás után süthető volt, jól sikerült.
caputo pizzeria 62-65% hidrót szereti a legjobban net szerint
másnap bedagasztottam 63% hidróra újabb 3 bucit, sokkal jobban odafigyeltem a dagasztásra, életem legjobb tésztáját készítettem el, igaz ez max kb a 40-50. pizzám lehet mióta elkezdtem sütögetni.
Most jöttem rá, így 40-50 pizza után, hogy eddig nem volt rendesen kidagasztva a tésztaúgy érzem most léptem az 1 ről a 2-re a pizzakészítés terén
a 10 szintből 
nem tudom miért, de utóbbi időben mostmár a villanysütőben pizzakövön szépen megsül, barna is lesz a pizza alja.
kb 20 percet melegítem csak felső grill sütésen, 330-340 fokot vesz fel a kő. A sütő 275öt tud max. -
gergo5991
őstag
Valaki megtudná mondani mit szarok el????
[link]
2 kép mely fentrol lett fotozva 45 perc eltérés van koztuk, ennek ellenerek a bubik 2x nagyobbak
recept:
500 gram caputo pizzeria
350ml viz
0,5 gramm caputo szaraz eleszto!!!
15 gramm sóbedagasztottam, 3x volt 20 percenkent hajtogatas, majd 5 orat allt szobahon (19 fok) majd 10 orat hutoben 5 fok
mar 5 ora alatt is durvab megkelt szobahon pedig erre 13 oras szh erlelest irnak mindenholmi a francért kel meg ennyire?
ez mar a masodik probalkozasom a heten.. most ami a kepen van ujrabuciztam es kisutom a francba..
-
gergo5991
őstag
válasz
vinacarlos
üzenetére
[link]
Köszi a választ
a linken szereplő kinyutott tésztát tudná vlki véleményezni?
3-4h szobahos direkt teszta volt, kb 70% hidroval caputo pizzeria liszt
Nagyon nyúlott, lapátra már nehéz volt felhelyezni, mondhatni alig lehetett tul lágy lett ameddigre megpakoltam stb stb
túl lett kelesztve ? -
gergo5991
őstag
A túlkelt tésztát újrabucizva azonnal fel lehet hasznalni, vagy kell várni 1h-t legalabb szobahon / hutoben felhasznalas elott?
-
gergo5991
őstag
belép a topikba
ez kb a 7. pizzám, max 10.
100% biga
50% hidró biga, majd bedagasztás 65% hidróra,
caputo manitoba oro, 5 gramm méz, 5 gramm száraz levitio caputo élesztő
pizzakövön elektromos sütőben 275 fokon, felső grill légkeveréssel
allegrórol vettem a lisztet ha már szóba került az allegro -
gergo5991
őstag
ha már pizza topik, yt-on találtam egy nagyon fasza magyar csatornát ezügyben
[link]
van itt mindenféle liszt tesztelés, meg nagyon sok jó tipp, ötlet, kemencék, sütők és sok más minden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Apple Watch
- Fedora Linux
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Tesla topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sz.zs.