Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubii
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
+Ferike81: köszönöm!

Nem, most olajjal kentem ki a dobozt, némelyikbe kicsit sok is került. A végeredmény sajnos ugyanaz lett, nem értem én

Ez a recept Nuvolához bejött, megtartom mindenképp 1 napos "gyors" opciónak. Aztán lassan el szeretném kezdeni növelni a hűtős időt (másik liszttel. Saccorosso?).
Plusz kaptam karácsonyra két molino dallagiovanna lisztet, csak nem akartam ellőni őket hagyományos sütőben, de most már nem is kell
Nagyon jól néznek ki a pizzák, főleg az utolsó. Azt lopom is feltét ötlet gyanánt legközelebbre, ha nem bánod

-
chubii
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem sima aldis búza rétesliszt van most itthon. Egyszer kipróbálom a Semolat is.
Egyelőre kézzel, néha óvatosan rásegítek kézi mixerrel (itteni javaslatra). Rendes spirálkaros dagasztóm nem lesz mostanában, a sütő mellett most nem fér bele.
Ezen gondolkozok esetleg....erre még rá tudnám beszélni magam, csak szorít az idő, és gyártói teszten, véleményem kívül sok más info nincs róla: [link] (AVX SM5) -
chubii
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Legközelebb kipróbálom az olívaolajat. Az első három tészta igazából szépen kijött, a maradékot noszogatni kellett kicsit.
A tészta nem lett százas, kicsi liszt darabok maradtak benne keményebben, szerintem ezért se lett olyan szép, de tovább dagasztani nem akartam így is sokáig tartott. Ahhoz képest a megkelt végeredménnyel könnyű volt dolgozni, magamhoz mérten szép tészta lett.Ami nekem nehezítés még így a tanulás fázisában, hogy néha alap dolgokban teljesen más tanácsokat kapok.
Direkt raktam réteslisztet a dobozba és nem olajat. Direkt nem törekedtem a 100%-ig tökéletes bucira, mondván a túlzott feszítés se tesz jót neki (kicsit korábbi hozzászólásomban sikerült jobbra is már buci). Azt a tanácsot is kaptam, hogy túldagasztani se kellene a tésztát. Egy kicsit még lehetett volna javítani rajta, de éreztem, hogy kezd melegedni már és egyre nehezebb kézzel dolgozni vele.
Valaki azt mondta a laminálás része a tésztakészítésnek, valaki szerint 80-as hidro alatt inkább árt..
Olvasok, próbálkozok, tesztelgetem az itt és máshol tanácsolt dolgokat aztán meglátom nekem mi fekszik a legjobban
Az utazást is élvezem, nem csak a végcél a lényeg...vagy hogy szokták ezt mondani.Szépek a bucik és a pizzák a drive mappában!
-
bmxbandita
tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Én is így voltam a szarvasi fiordilatte-vel... annyian írták pizzás csoportokban, hogy köröket ver mindenre, na mondom bemegyek a metroba, vettem is 2x1 kilót... háát... alig vártam, hogy végre elfogyjon... nem azt mondom, hogy rossz, hanem ahogy te is írod, gumis volt. Nekem sokkal jobban passzol az aldis cucina nobile pizza mozzarella a nápolyi pizzához. (Aztán lehet ezt csak azért érzem így, mert már azt szoktam meg
)Fagyasztom én is ezerrel, mindig van 1-2 kiló a fagyóban, és igen, a frissel ellentétben felhasználás előtt hagyni kell megszabadulni a levétől

Gorgonzolából pedig szintén leragadtam az aldisnál, szerintem is tök rendben van.
A kész muttis pizzaszósznak számodra nem túl erős a fűszerezése? Én vettem egyet kipróbálásra, és olyan... mirelitpizza ízt adott az egésznek, nem tudom máshogy jellemezni
Maradtam inkább a hámozott paradicsom + só + bazsalikom szósznál. -
Ferike81
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Van rengeteg elég béna fior di latte, ez igaz, de azért van sok nagyon jó. Amelyik savóban vagy sós vízben van csomagolva az szinte mind jó, a szárazon csomagoltban szerintem a Monteverdi ami egész jó. Próbálj meg olasz gyártótól venni. Nagyon jó bivalymozzarellák is vannak. Ezek is teljesen tejszínszerűvé olvadnak. Kihűlve sem lesz rágós.
-
bmxbandita
tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Szia, semmi baj
Igen, én is olvastam. A felcsavarás ellen nekem is kell sokaszor küzdeni. Eddig számomra ismeretlen okból kezdi el, és spatulával szoktam ilyenkor felette állni.
Olvastam h be kell kenni olajjal a szárak tetejét és uhy jó lesz. Köv. alkalommal kipróbálom.~90-110 mp-ig van bent a pizza, egyszeri forgatással.
Aldis cucina nobile pizza mozzarellát, vagy szarvasi fiordilatte-t szoktam használni.
Mindkettő egyaránt jó, az aldis verhetetlen ha akcióban van
-
bmxbandita
tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Szépen néz ki ahhoz képest, hogy sima otthoni sütőben sült!
Ezt is a romboval dagasztottad? Hogy bírja a 70% hidrót?
Multkor próbáltam a Digicheffel (az újabb salente kétkaros dagasztó) én is 70%-ost, de nem ájultam el tőle, a 65%-ot sokkal testhezállóbbnak éreztem.
Bár teszem hozzá soha nem csináltam még 70-est előtte, ez már érezhetően jobban "ragad" mint a 65% vagy csak szimplán nem dagasztottam ki kellően? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lego 42161 Lamborghini Huracán Tecnica
- Lego 42093 Corvette ZR1
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- Potensic Atom 2 - standard kit. Bontatlan + 128GB Potensic microSD (A1 V30 U3).
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
sz.zs.