- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Kérlek segitsetek
Van nekem egy pár Carlsbro AT12-200 tipusú hangfalam. 30-as mélyközép van benne és magas hangszóró. Most ehhez vásároltam egy Mc Crypt PA-3000 tipusú végfok erősitőt. A hangfal új gyári bolti, szobai 4x60as Sony erősitőről kivállóan szól. Most hogy rákötöttem az újonnan vásárolt Mc Crypt PA- 3000 re a hangfal félhangerő után elkezd olyan hangokat kiadni, mintha a zene akadozna, ha lejjebb veszem a hangerőt működik tökéletesen. Mi lehet a probléma ?? Légyszives segitsetek
-
Sullivan
aktív tag
válasz
PapaMaci #698 üzenetére
én itt arra gondoltam hogy nem e fognak elmenni a vágási frekvenciák például, vagy nem e változik az impedancia - viszonyítva egy olyan esethez mikor mondjuk csak két mélyet kötök sorba
párhuzamba kötve gondolom nem lehet baj mivel ugyanazt a jelet kapják egyszerre, sorbakötésnél viszont mire megszólal mindkét cucc addig átmennek a jelek a hangváltókon.
(azzal tisztában vagyok hogy párhuzamba kötve ebben az esetben 2ohm stabil erősítő kell) -
Sullivan
aktív tag
valaki megtudja mondani hogy lehet e sorba kötni 3 utas hangfalakat?
SAL HV 623-as 4ohmos hangváltóval szerelteket -
PapaMaci
őstag
Hali
1. A 2*5W sajna elég kis teljesítmény. Ha a mostani 4 Ohm-os helyett 8 Ohm-ost kötsz rá, akkor máris feleződik a teljesítmény, tehát kvázi 2,5W-tal hajtod a sugárzókat. Az meg lehet, kevés lesz. De lehetni lehet.
2. A mély, és a magas közé kell valami hangváltó, hogy a magas ne kapja meg azokat a frequenciákat, amiket amugy sem tud lesugározni, mert ugy jár, mint a proceszor, ami csak addig működik, amig benne van a füst!
3. Ez már csak barkács munka. A kreativitásodra van bízva. -
bartucc
addikt
Sziasztok, kéne egy kis help, mert ebben a témában nagyon nem vagyok jártas:
Lenne egy Genius Sp-g16-os hangfalam, a párja nincs meg, de az erősítője jó, ki lehetne sztem hozni belőle vmit. 2*5w-os hangszórókat hajt gyárilag, 4Ohm-osokat.
Kérdések/ötletek:
1: hogy is van ez, mmint hogy 4ohm-os erősítőre rá lehet 8-as hangfalat is kötni nem?
2: ha igen, akkor egy nagyobb hangfalat meg bír hajtani? Nem fogja kihajtani tudom, de mondjuk egy SAL hangszorópárt raknék az üres Videoton ládámba, egy 130mm-est, meg egy magasat mellé, vagy csak egy mélyet és mélynyomóként használnám a mostani két hangfal mellett.
3: arra gondoltam átrakom egy táp "dobozába", vagy egy fa házat csinálok neki, és így lehet rá csatlakoztatni bármit, ha meg lehet vele hajtani nagyobb hangfalakat is.Bármilyen építő jellegű kritikát is szívesen fogadok, és bármi véleményt!
Köszi előre is -
-
Porcupain
aktív tag
-
Porcupain
aktív tag
Akkor végülis a mélynyomó erősítője túl sok lenne a fejhallgatónak?
Persze majd egyszer veszek egy jobb fejhallgatót is,és az nyilván jobban is fog szólni, de most csak úgy felvetődöt bennem ez a dolog.
Ezt a fejhallgató erősítőt kicsit jobban ki tudnád fejteni?
-
Bigya
őstag
válasz
Porcupain #685 üzenetére
Így érthetőbb.
Ami jön jel a laptopból, az bemegy a mélynyomó dobozába, ahol van egy erősítő, és némi hangszín szabályozó elektronika (aminek a segítségével több magast vagy mélyet tehetsz a hangképre).
Tehát gyakorlatilag ugyan azt a jelet kapja, amit a fülesed, amikor a hangfalszetted helyett simán a laptop kimenetére dugod. Jelen esetben egy plusz csatlakozó semmit nem segítene a helyzeteden. Arról nemis beszélve, hogy a fülest kb. 0,5W teljesítménnyel hajtod, egy olyan erősítővel ami a fülesek impedanciájára lett tervezve (kb. 80-600ohm).
A hangszórókat egy nagyságrendekkel nagyobb teljesítményű erősítő hajtja ami 4-8ohm impedanciára lett tervezve.Több megoldás is van, olcsóbb/egyszerűbb és drágább/bonyolultabb:
1- ha füleseden halgatsz zenét a laptopról, akkor a laptop saját szoftveres hangszínszabályozóján (EQ) addig tekergetsz amíg nem tetszik a hangzás. Ha visszadugod a hangfalat, akkor meg vissza kell állítani, mert a hangfalakon hallgatva nagyon mélytónusú lenne.
2- Veszel egy komoly fülest aminek lineáris a frekvencia menete, lemegy ~40Hz-ig és eléggé érzékegy, azaz viszonylag kicsi az elleneállása.
3- veszel/csinálsz egy füles erősítőt amin van hangszínszabályozó. Egy osztóval meg tudod csinálni, hogy egyszerre szólhasson a hangfal és a füles. Mindkettő a saját hangszínével.
A 2.pont minden esetben előnyt jelent.
A hangfaladban lévő elektronikára is rá lehet berhelni egy füles erősítőt hangszínnel, de jelen esetben lehet, hogy ez a legbonyolultabb.
-
Porcupain
aktív tag
-
Bigya
őstag
válasz
Porcupain #681 üzenetére
SZia!
Elég homályos...
Hova tennél kimenetet? Most nem a 2.1-en halgatod a zenét, de ha teszel rá egy kimenetet (gondolom, így rá a tetejére...), akkor már azon keresztül hallgatnád? miva'
Hogy jön ide a mélynyomó?
Kicsit írd jobban körül a témát légy szíves, vagy próbáld meg a hobby elektronika topikban!
ÜDV!
-
Porcupain
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2.1 hangfalam, és ha bele tennék egy jack kimenetet, és azon keresztül hallgatnám a zenét, akkor szebben szólna, mint simán az notebook jack kimeneten?
-
Bigya
őstag
Helló!
Nem tudok pontos megoldást, de sztem próbáld lecserélni a lejátszó programot. DVD meghajtóba tett DTS film/hang lemezt nem tudod játszani, vagy egy tömörített, kódolt DTS anyagot?
Ha *.dts kiterjesztésű hangról lenne szó, akkor arra tudok megoldást.
Próbáld a Media Player Classic-ot. Ehhez is vannak plug-in-ek.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Valaki nemtud oylan oldalt, ahol hangtechnikával kapcsolatos fogalmak vannak? Pl ilyenek:
Kondenzátor mikrofon
Fejhallgató
Optikai hangátalakító
Jel-zaj viszony
Átviteli csatorna
Zaj elnyomás
Frekvenciaszűrés
Kimenőjelstb.
Hétfőn zh-t írunk és egyszerűen sehol nem találok megfelelő oldalt, gondoltam hátha ti tudtok valamit. előre is k
öszi.
-
Tomate
veterán
Segítségre lenne szükségem!
Vázolom a helyzetet. Adott egy számítógép amin alaplapi integrált hangkártyát használok. Van rajta optikai kimenet is. Ezzel a optikai kimenettel kötöm össze az erősítőt. (a tv-t pedig HDMI-kábellel, de ez most nekünk lényegtelen) Össze van kötve, alaplapi driverbe elsődlegesnek rakom. Tökéletesen szól DD-ba.A kérdésem: Az erősítőm tudja a DTS-t és a film is tudja amit lejátszok, de mikor kapcsolnám át az erősítőt, DTS-re lesz hang veszi is a jelet, kivillan a DTS a hangfalak is, de ez a hang olyan, hogy elkap valamit az beakad ismétli vagy 10x tovább beakad ismétli vagy 10x és így tovább. Hol van a gond? Esetleg a lejátszó program, miatt?
-
valory
tag
köszi mindkettőtöknek a választ, énis valami mini előerősitőre gondoltam, h a legjobb megoldás, csakhát az már annyira nem aprópénz... de szerintem az lesz belőle
-
Bigya
őstag
Szia!
Ez jópofa amit linkeltél, csakhogy ennek a belsejében ugyan úgy össze vannak kötögetve a csatlakozók mint a mostani kábeles megoldásod esetén.
Impedancia illesztésre is van szükséged ha ezt "szépen" meg akarod csinálni.
Meg lehetne próbálni ilyesmit
[link], bár nem biztos, hogy megoldódik vele... Szerintem mindenféle képen valami ilyesmivel próbálkozz!A linkelt motyóhoz tartozó leírást érdemes elolvasni... beszarás...
-
commanDOS
senior tag
Kellene valami bemenetválasztó, amivel le tudod választani a playerről érkező jelet, amíg a PC-t használod.
Igazából ilyen dolognál már a földhurok problémája is simán előjöhet, de nem hinném, hogy itt ez a gond.V.mi relés Input Selector kéne neked, hogy egy ótvar kapcsoló ne barmoljon bele a hangba.
Mondjuk egy 2morzés relé (ugye 6érintkezővel) Az egyik oldalra lenne kötve a PC-ből jövő jel bal és jobb csatornája (GND marad). a Másik oldal két csatijára a playa jel (jobb, bal)
Középre meg, (ami ugye maga a mozgó érintkező pár) meg menne ki a jel a hifire.
Kell még hozzá egy trafó, egy kapcsoló meg mondjuk egy led (meg persze egy doboz).
Így mondjuk ha nem kap áramot a relé, akkor az egyik érintkező párról kapja a jelet a hifi, ha meghúz, akkor a másikról. Ez nem rondít bele a hangba, Koppanásgátlóknál is ezt használják. Úgy 2Kilóból ki lehet hozni ha jártas vagy a dologban persze. -
valory
tag
Sziasztok, van egy kis gondom, nem tudom mennyire jön ez ide, de hátha tud valaki segíteni. A számitógépem rá volt kötve a Pana hifimre, és vettem egy asztali lejátszót, azt is rá akartam, de mivel egy bemenetel van a hifin, ezért vettem RCA elosztót, természetesen a jobb és baloldali bemenetre is. A gond az, hogy ha a számcsi be van kapcsolva, akkor a playa hangja alig halatszik, szinte maximumra kell tegyem a hifit, hogy valami halatszodjon, ahogy kikapcsolom a gépet, egyből megy rendesen a hang (a gépnek rendesen adja le a hangját, így is, úgyis). Namármost ez elég zavaró, mert nincs kedvem elosztó melett is nonstop cserélgetni a kábeleket, nincs erre valami normális megoldás? Vagy egyszerűen felejtsem ezt el és csak az egyiket hagyam a hifimre rákötve? mondjuk ezt nem szeretném, de ha emiatt a 3 "mesterműből" az egyik tönkremehet akkor muszály...
-
commanDOS
senior tag
-
PapaMaci
őstag
-
qdak
addikt
huh remélem jól értelek:
szóval ne az erősitővel vágjam a frekiket ? hanem az tegyem alaphejzetbe és tegyek mind a mély és a magasközép elé hangváltót?
amugy 2 hangfal van 2 pici amiben van ak a közép + magas
+ van a 2 böszme nagy mélyneka kérdésem itt is leirom szét le7 forrasztani ugy 1 hangváltót h a myély részét leszedem a másik erősitőhőz ?
commanDOS 653 ez igy müxik ? ugy még nem is próbáltam!
ha a mély csak ugy szol ha kicsit hozzáérek a membránhoz az már menthetetlen ?
-
commanDOS
senior tag
válasz
PapaMaci #652 üzenetére
Akkor meg egyszerűen a mélyek meghajtására szánt erősítőt nem sztereó kimenetre kell rakni, hanem a hangkártya sub kimenetére (gondolom legalább 5.1-es a kari) és a gép magától elvégzi a vágást. A kártya eleve csak a mélyeket küldi arra a portra.
Jobbaknál meg állítható is, ahogy a házi-mozi erősítőknél.
Vagy tényleg... HM erősítő, és kész
Bár nem ez volt az alap probléma úgy gondolom -
PapaMaci
őstag
Az elméletek jók, de nem fognak megvalósulni. Eleve két különböző erősítő, saját hangerőszabályzóval. Sosem fog a megfelelő helyre esni a keresztváltási freki. Bármilyen hangszínszabályzás = fázistolás. Nyilván az otthoni Hi-Fi rendszerek nem erről szólnak, de az tény, hogy ezeknek össze kellene állniuk, a maximális élvezet eléréséhez.
-
Bigya
őstag
Jah, és egy félig off, egy kis érdekesség...
Idén kevésbé a party témára álltunk fel a sziget fesztiválon.
HD minőségben műholdról, élő olimpia közvetítést adtunk éjjel 2:30-tól.
Nyílván csak beltéri egységig volt HD minőség, mivel 24nm LED falra volt kilőve a műsor, de ez más kérdés. (jól hangzott) napközben zene/pia/összefoglalókNem is ez a lényeg, hanem, hogy az utolsó előtti éjjel a szél és a hangfalak elé kifeszített dekor anyag (molinó, amit eladtak hang és lég-áteresztőnek, de nem az) megtették a hatásukat. Egymásra pakolt 2 sub és 2 top láda, amik össze voltak spanifferel húzva, gondolt egyet és hátrabukfencezett. Szerencséra a backstage mögött álló céges autótól és a fényhídból összerakott keret talp támasztói (outrigger) ektől centikel bukott el.
Végeredmény:
külsérelmi nyomok, valamint:
Az egyik sub ládában az egyik membrán tekercs bevezető szála elszakadt.
Az egyik top ládában a driver tölcsérje letört tőben.
A másik top-ban az egyik közép valószínűleg a zuhanástól lekoppant, a csévetestről az utolsó ~10 menet leugrott, rövidre zárt, és elfüstölt a tekercs.
A hátlapon a csatlakozó paneleken 2 pseakon aljzatot cserélni kellett, ugyan ez a helyzet azokkal a kábelekkel illetve csatlakozókkal amik bele voltak dugva. A Speakon dugókból, most lógnak ki az érintkezők.na csak ennyi...
A sziget alatt ráadásul egy másik techn. cégnek konkrétan kigyulladt egy hangfalla... Na, jó, megállapította a szakvélemény, hogy valószínűleg cigicsikktől kapot lángra az előlapi szivacsozás. Mindezt egy romániai techno party-n.
-
Bigya
őstag
Inkább tekercset tegyél a mély elé...
Jófajta hangváltók pont úgy vannak összerakva RLC tagokból, hogy ne nagyon forgassák a fázist.
Ha már mindenképpen több útban akarod hajtani a cájgot, akkor javaslok egy aktív hangváltót, amivel keresztezési frekiket is be tudsz állítani. Ez után már csak az lenne a lényeg, hogy a magas és a mély tartományt lehetőleg ugyan olyan fajta erősítővel hajtsad meg. (meg ugyan akkora teljesítménnyel.)
Ennek az a pozitív előnye, hogy ha normális hangváltót csinálsz vagy veszel, akkor tuti, hogy a kimenetek fázishelyesek. Egymáshoz képest biztosan. És mivel ideális esetben ugyan olyan felépítésű erősítőkkel hajtod, akkor ott ez szintén fent áll. Normális végfokoknál a bemenet általában invertáló (többségben így használják a bemeneteknél a műveleti erősítőket), maximum a végtranzisztorok környékén forgatják vissza.
Te úgy választod szét a két tartományt, hogy megkapja a bemenő jelet mindkét végfok kettő csatornája, aztán szimplán ki ekuzod?
Akkor inkább küld a teljes spektrumot ki az egyik ládára (gondolom ez több utas hangfal) állítsd be a hangszínt ahogy Te jónak hallod, az alja frekvenciákat mondjuk kivághatod utána.
A másik erősítőt hagyd lineárba, szerezz be vagy csinálj egy jobb fajta hangváltót és szimplán kösd rá a mélyládát. Vagy vegyél egy sub-ot amiben van hangváltó és azt kösd rá. Anno vaterán marha olcsón hozzájutottam egy ilyenhez. -
commanDOS
senior tag
válasz
PapaMaci #645 üzenetére
Persze, de én ezt nem is így együtt gondoltam, összegányolni.
Kell egy aktív vagy passzív hangváltó, beépítve a mélynyomó dobozába és kész, ennyi.
Amúgy sem szeretek semmit tekergetni az erősítőn. Default-ba kijön a jel és csókolom.
A hangváltón meg beállítom a vágási frekvenciát vagy berakok egy passzívat, ha mondjuk mittudomén 120Hz alatt akarom csak a jelet küldeni a mélysugárzókra és ennyi.
Nem szabad ezen sokat variálni, mert ahogy írtad csúnya dolgok születhetnek. És még ha működne is, akkor is csak rontana a hangon, teljesen szükségtelen. -
PapaMaci
őstag
válasz
commanDOS #644 üzenetére
De ha már itt járunk, akkor azért azt is tudni kellene, milyen hangváltó, milyen mértékben, merre teker a fázison! Jó, beleteszek egy kondit, +90 fok, egy tekercs -90 fok (vagy fordítva) Közben belenyulok a hangszínszabályzóba is, az még +-90 fok és lehet, hogy pont 180 foknál járnak a fázisaink, tán pont a keresztváltási frequencia körül, és akkor nem hallom a mélyeket, a hangszórók meg nem csak szólnak, hanem szállnak is. Szóval belerakhatsz egy kondit, aluláteresztesz, de köszben nem tudsz semmit az egyéb paraméterekről.
-
commanDOS
senior tag
A kondi nem egy tuti megoldás. Olcsó cuccokban használják, vagy működik, vagy nem.
Korrekt hangváltó kell szerintem.
Másrészt, bár nem tudom pontosan hány dB-t csillapít a hangszínszabályzó az erősítőn, de bizonyos jelszint felett enged v.mennyi magas frekit is szerintem.
Mert ugye fogod rákötsz egy sima 2utas hangfalat, csutkára feltekered a mélyet, a magasat meg tökig le, akkor is fogsz hallani elvétve némi magasat, de középfrekit mindenképp... -
commanDOS
senior tag
A technics csinált valaha csöves erősítőt ilyen formában?
Ez engem kicsit meglepett.
Csövest ritkán raknak ilyen hagyományos dobozba, ha mégis akkor általában látszik kívülről v.melyik cső, mert az már a 80-as években is kuriózum volt
Esetleg csöves előfok és félvezetős teljesítmény fokozat. Szóval egy hibrid.
De ott meg lényegtelen, mert nincs kimenő trafó, az uccsó fokozat dominál, az határozza meg az illesztést.
Az a baj, hogy semmi nincs a neten erről a géprőlAzt mondod csak a mélyeket hajtod az erőlködőről, de van v.mi crossover közbeiktatva?
Mert ha csak letekered a magasat, az nem csillapít teljesen, Nagy kivezérlésnél átengedheti a magas frekit, az meg leöli a mélysugárzókat.
Ha tisztában vagy vele, akkor elnézést, csak hangosan gondolkodtam.
Drágalátos jamo csinált ilyen hangfalakat, hangváltó nuku, elég egy kondi, aztán a mélyek is kapták simán a nagy frekit. -
qdak
addikt
aham igazán sehol nem tudtam biztosra menni mennyit tud erősitő, valahol a 100W ot irják látam 75W ot is
na de nekema technics csak a mélyeket hajtja van 1 (sony?)Wega ami 2x75 rá van irva az hajtya magas közepeket meg se közeliti a tcs (technics) tazt hogy érted h jó e ? müködik
elvileg
igen van ben 1 cső de haver azt mondta h nem teljes csöves mert azok nem birnak nagy teljesitményt leadni 4 kimente van hátul m mint a hangszórókhoz ha errew gondolsz ?am meg le7 az is h tulvezérlem jellel ? a sz gépröl ja és téleg jut eszembe bizti az csinálja ki amikor érdekes módón:
van pl game intro és ott nem használja a win a viszavet hangjelet v miér :S
meg ha neten van honlapon zene az mér maxon bömböl 1 böl ?
volt az az ijesztős butaság bizti látad mikor nézed a képet azt előugrik v mi állat meg ordit na nálam ez akárhogy rakom max hangon jön ki :S bizti jo tesz a mélynak -
Bigya
őstag
Jól hangzik!
Az a furcsa az egészben, hogy pl. egy 100W-os erősítőhöz 120W körüli hangszóró dukál.
Tuti, hogy jó az az erősítő? Azt mondtad, hogy csöves. A végfok is, nem csak az előfok? Csöves erősítők kimenetén többnyire egy trafó van. Ebben az esetben szokot lenni rajta több féle kimenet is. Neked csak egy féle van?
-
qdak
addikt
mondjuk ezt a 280 W ost
ha veszek 2-t csak nem gyilkolná meg az erősitőm ? -
qdak
addikt
Kizárt, hogy valami oknál fogva 2ohm megy az erősítőre ez hogy érted ?
semmi soundblaster@technics@méylnyomo a jel visza van véve 40/40% ra az erösitön a magas levágva (letekerve)
mennyire rakjam a hengerőt mélykiemelést mekora jelet adjak rá erre nincs szabály gondolom ... ?ezek naon drágák
ennyit sajnálok rá igy is sokba van már simán vehettem volan az erősitő melé 2 x 120 as jammo hangfalat
majd későb irok töbet rola lasan mennem kell győrbe -
qdak
addikt
hello végre v ki köszi!
a hangszórók 8 Ohm osak az erősitön 4 kiment ha
2 rakok rá 4-16 Ohm ig lehet
4 rakok rá 8-16 Ohm ig lehet
a hangszórók külön külön vannak nem sorba
hát a hangszóró 1. szériában 150 W osként ment most 120-130 W nak irják u azt ugyhogy lehet nem birta másnál sem!
na az erősítő technics su v 505 [link] 2x100 W RMS 2X120 W MAX
és a csöves verzióm van! -
Bigya
őstag
Hali!
2 dolog lehet, hogy nem stimmelt. A hangszóró és az erősítő impedanciája nem volt összhangban. Tehát lehet hogy az erősítőd csak 8 ohm-os hangszórókat szeret, Te pedig 4 ohmos hangszóróból teszel rá kettőt párhuzamosan. ez azt jelenti, hogy az erősítőnek való terhelés helyett Te 4-szer nagyobb súlyt akasztasz rá. A megnövekedett terhelés miatt olykor akár egyenárammal is táplálhatta az erősítő. Ez nem jó.
Vagy egész egyszerűen nem megfelelő a hangszóró és/vagy az erősítő teljesítménye.Tudni kellene, hogy mekkora az erősítő kimeneti teljesítménye (hogy mekkorát vesz fel a hálózatról az nem jelent semmit) és hogy hány ohm-mal lehet terhelni.
Elképzelhető, hogy jók ezek a hangszórók, csak nem párhuzamosan, hanem sorba kell őket kötni. Hogy volt eddig?
-
qdak
addikt
hello 25 cm es mélyet szeretnék venni 2 db ot 370W felvételü erősitő hajtaná (most öli meg a 3. 120/150W os somogyis hangszórót az nem kell) miet ajánlotok ?
-
commanDOS
senior tag
p.ü. ment.
-
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #625 üzenetére
Szia! Én rendezvényszervező cégnél vagyok technikus, illtve "irodista".
20-án (többek között) az Erzsébet téren csináltük az Európa Túra megnevezésű rendezvénysorozat első állomását, neves fellépőkkel két oldalt ledfallal, line-array (10db nagy Vertec Sub) analóg/robot/led fénytechnika, taposó kordon, aggregátor, front keverés, monitor keverés, személyzet, kiegészítő programok áram ellátása, laptopk, plazma monitorok, 2 millió FT körüli összeg volt.
Ma épült ugyan ez két helyen, Balatonfüreden és Győrben.
Csak a hang és fény 1 millió felett van helyszínenként, Ledfal, aggregátor, szállítás, szállás, ellátás nélkül! Csak a motyó 2 napra, de úgy hogy az első nap a setup, amire kedvezmény jár.Ha konkrétam kíváncsi vagy az álltalad leírt szollgáltatás árára, akkor küldj egy privit!
-
commanDOS
senior tag
Üdv!
Nincsen semmilyen szándékom ezzel kapcsolatban, csupán érdekelne, hogy átlagosan mennyiért lehet ezt-azt bérelni?
Tulajdonképpen sikerült vitába keverednem valakivel és bár tudom, hogy ezek drága dolgok, jó lenne ha egy szakmabeli is szolgálna pontos adatokkal, de egyébként is érdekel
Elég hozzávetőlegesen, csak neten nem sok helyen találtam árakat.Konkrétan egy kisebb fesztivál esetén színpad, fény, hangtechnika mekkora összeg?
Mondjuk durván 10*16 méteres színpad fedéssel, taposókordonnal, Line array rendszerrel, fénytechnikával, projektorral technikai személyzettel, (össz 2 ilyen színpad)
2db legalább 20*20-as vagy picivel hoszabb sátor, szintén hangosítással, fénnyel, kordonokkal.
Nagyjából ennyi.
Mindezekhez persze áram, kapcsolószekrények és minden,ami vele jár.Előre is köszönöm a tájékoztatást
-
ReJim
őstag
http://www.zzounds.com/item--YAMHS50M
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=8504
erre gondoltam, ez nekem stúdió monitornak tűnik, nem láttam még aktív hifi hangfalat szimmetrikus xlr, jack bemenettel. de rájöttem ez nem párban van.most ez tetszik jobban: [link]
ez kb. 60 a párja.
de ez előtt még egy hangkártyát kellene venni.
addig meg jó lesz fejhallgató, vagy valami hifi-s dolog.Bigya:
behringer elvetve. sosem tetszett, nem láttam még jó minőségű/jó hangú cuccát. maximum digitális keverőt a koleszban, de az meg nem az én pénztárcámnak való. -
Jinxx
senior tag
Régebben én is akartam e-célra venni ilyesmi áron hangfalat. A Behringer hangja nem tetszett, akkor inkább az Alesis, talán Monitor One, vagy hogy hívták. Ha van jó erősítőd, ez pont 50k körül van párban. A legjobban az Emu aktív hangfala tetszett, az én fülem nem talált benne hibát. Mélyláda nem árt hozzá, de az általad említett célta talán megteszi anélkül is. Használtan meg lehet vele próbálkozni, de nem tudom mennyire van az efajta hangfalaknak használtpiaca. Újonnan ez is 50k körül van, csak darabja.
A hs50 nem hi-fi hangfal inkább? Egyébként egy jobb hi-fi cuccot lazán használnék ilyen dologra, bár nem biztos, hogy megfelelő megoldás lenne. Viszont használtan könyebb hozzájutni. -
ReJim
őstag
sziasztok, egy kis up, és egy kérdés:
belépőszintű stúdiós monitort szeretnék venni, max 40-50 ezerig. tudtok ajánlani valamit? tanács? tapasztalat?
pl beringerek jó árban vannak, de gondolom a minőség már nem annyira.
találtam mezzoforte-n yamaha hs50m-et, de az meg lehet, nem párban van.vagy érdemesebb használtat nézegetni? mire kell figyelnem?
csa egy kisebb házi stúdióba kellene. gitár, szinti, ének. többnyire ez van felvéve, visszahallgatva.
-
Khaal
őstag
Hello, vettünk egy pár SAL PA 1020CP hangfalt házibuli célokra, ehhez milyen erősítőt ajánlanátok?
Nem igazán értem a teljesítmény értékeket, ennek a hangfalnak 300 watt a zenei és 150 watt a névleges teljesítménye, és 8 ohmos. Mit jelent a szinuszos, névleges, zenei, rms teljesítmény? Melyiket kell nézni? -
Bigya
őstag
Sziasztok eladom az EQ-mat, itt a linkje: [link]
Jó-jó tudom, hogy Behringer, de teljesen jó, meglepően!
-
PapaMaci
őstag
Hali
Én is csak Plextorokkal irok, miota irok egyáltalán.
Kedves volt tanárom Jákó Péter mesélte, hogy 3 lemezt elküldtek 3 gyárba sokszorosítani. A visszakapott anyagokat megvizsgálva bitről bitre azanos volt mind, de mégis máshogy szóltak. Erről csak ennyit mondanék...
Ezenkívül a hangzás nagyban függ a nyersanyag minőségétől is. Pár teszt a TDK lemezeket eléggé lehuzta. Magam részéről matradnék a Tayo alapanyagoknál.Amugy próbálom a nyugati nyomású LP-ket vásárolgatni továbbra is, sőtt van pár japán is. Ezek gyakran hasonló minőséget adnak
-
szacsee
nagyúr
Na asszem itt feltehetem a kérdésem.
Audifil guruk szerint az eredeti Audio CD-nek jobb a hangja, mint a másolté..szerintetek?
Van itthon 1-2 origi régebbi még mindig hallgatható CD-m, amit óvni szeretnék és biztonsági másolatot csinálnék róla, a kérdés az, hogy pl vájtfülüek is észreveszik-e a különbséget? -
Bigya
őstag
Hm... Nézd, csináld azt, hogy az lézer egységen keress mini trimmer potit. Ezek a dióda kollimátor áramát állítja. Ha ezt finoman, minimálisan elmozdítod és próbálgatod a lejátszást jó eséllyel megoldódik. Ne tekergess nagyot rajta! Nem mondom, hogy nem parás, de én már javítottam így autós fejegységet. A dióda sajnos fáradó alkatrész! Sok sikert!
-
Jinxx
senior tag
Nem olcsó bizony, de ezt még úgy ahogy tudom fedezni anyagilag. Stúdiót építeni nagyobb falat lett volna, bár a fotózás az tényleg csak hobbi, nem megélhetés.
Hogy on is legyek: Nem tud valameikőtök egy megbízható helyet, szervízt ahol egy régi cd lejátszón tudnak állítgatni valamit, hogy ne csak az eredeti cd-ket olvassa?
-
Jinxx
senior tag
Hali mindenkinek!
Eléggé haldoklik a topik, kár érte. Olyan régen nem voltam itt, hogy a hangfoglalásos hozzászólásodat is most láttam először, pedig az régen volt. Egyébként ott voltam, folyt is a nyálam rendesen.
Az idővel pedig kinek nincs gondja? Kb. akkor költöztem Pestre amikor a hangfoglalás volt, talán kicsivel utána, azóta meg meló van ezerrel, persze semmi hangtechnikai, inkább raktáros.A házistúdióm gondolatát azóta elvetettem, hisz valamiből élni kell alapon örülök ha albérletre, meg a másik hobbimra futja (fotózás).
"Mindenki osszon meg valami élményt, gondolatot, tapasztalatot!"
Hát, ez nem tudom mi volt. -
Bigya
őstag
válasz
hangember #607 üzenetére
ÜDV!
Igen gyakorlatilak haldoklik a topik, de legalább kitartóan!
Részemről az a gond, hogy ha nem rendezvényt csinálok, akkor irodában ülök és rendezvényeket lapátolok össze...Ilyenkor van időm és "energiám" leülni a nem céges dolgok elé, de sajnos ez a minimálisra csökkentett alvás időmből vesz el.
Mindenki osszon meg valami élményt, gondolatot, tapasztalatot!
-
hangember
csendes tag
Üdv mindenkinek a fórumon!Itt még új vagyok.7 éve foglalkozom rendezvények hangosításával, továbbá hang- és fénytechnikusként is dolgogatok.Remélem kölcsönösen tudunk majd segíteni egymásnak a felmerülő hangtechnikai kérdésekben.További szép napot mindenkinek!
-
CYBERIA
őstag
Ok, valamit majd csak kikísérletezek, köszönöm a tippeket!
-
-
And
veterán
-
CYBERIA
őstag
Hi!
Lehet, hogy nem a legjobb helyre írom, de arra lennék kíváncsi, hogy CB-s hangzást szoftveresen hogyan lehet előállítani, pl. Sound Forge-ban?Itt egy elég jó minta: itt
-
ReJim
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest