- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
-
Necronom
senior tag
válasz
PapaMaci #2147 üzenetére
Nos vegre siker!
Meg orom es bodottaaa, a cucc remelkul viselte magat a mai napon
es igen....mikrofon bemenet volt neki a jo, ugyan az ATT 0db-n picit tuljajtotta, de alapvetoen ugysem volt torx picit sem, de tulvezerletnek tunt, viszont -20db-s allason teljesne remek volt a dobozka
Ugyhogy koszi skacok megegyszer, ilyen az, amikor az ember a legegyszerubb dolgokra is elfelejt gondolni a bosszankodasok kozepette -
Necronom
senior tag
válasz
PapaMaci #2147 üzenetére
fapaci & PapaMaci
Koszi mindekettotoknek
jovo heten tudom csak kiprobalni, akkor lesz versenyunk, remelem, hogy jo lesz, mert ujabb es nagyobb terembe koltozunk, es nagyon kellene mindket lada oda mar, sot lehet egy 3. es egy 4. sem artana...
Fentebb irtam mar, hogy adott meg az a kis keverom, egy Alesis RA150 vegfok es 2 db passziv lada az olcsobbikbolLewitz PA 215B
szoval a kovi naaaagy kerdesem, hogyan lehetne ezekkel beszolni kb 1200 nm-es csarnokot
azon kivul, hogy sehogyde legfokepp beszed az erdekes
Raadaskepp a meccs kozvetitese es a helyszini szamgep iranyitasa a netrol menne
Mokasan hangzik tudom, de ez van....
A tavoli kozvetietesre mar kaptam megoldast, azt megegyszer koszi fapacinak!MineFox54
es ez mennyivel lesz jobb nekem, mintha a meglevo mukodne a fentebb leirtak szerint?ps: am, ha kozel laktok, szeretettel latok barkit a helyszinen, aki esetleg kivancsi arra, hogy mi sul ki ebbol
Felcsut, sportcsarnok -
MineFox54
őstag
válasz
PapaMaci #2132 üzenetére
Így van. Az én javaslatom is csak arra vonatkozik, hogyha nagyon muszáj spórolni. Hozzáteszem, a Seetronic még egész elviselhető cucc, licenszelt elvileg, pl. Chauvet Pro lámpák is mind Seetroniccal vannak szerelve már Neutrik helyett.
Nekem Cordial, Sommer, Klotz van Neutrikkal ,Hiconnal.
-
-
-
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1834 üzenetére
Hát 100 szónak is 1 a vége, ezt ugye meg kéne hallgatni. De én se szoktam
Olyan embernél volt használatban (én ott hallottam) aki csak a legjobbakat veszi meg. Pénze is van rá, meg affinitása is hozzá. Szóval szerintem vedd meg nyugodtan. Mindenképp referálj majd, hogy milyennek találod. -
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1832 üzenetére
Amiket írtál, elsősorban ugye studiós cuccok. A Benchmark-ot vették a hifisek is. Ha neten ránézel, azt írják melegebb, hifisebb hangú cucc. De van itt összehasonlítás is:
http://www.prostudioreviews.com/dac1-da10.htm
Én ezekkel nem hasonlítottam, de akinél hallottam, rá is kimondottan jellemző, hogy a színezettebb hangot kedveli. És a Benchmark-kal boldog volt.
Miért akarsz ugyanolyan kategóriájú cuccot, mint amid van? (ráadásul öregecske)
Vagy plusz vennél egy ilyet a rendszeredbe? -
DjKoxi
senior tag
válasz
PapaMaci #1781 üzenetére
Ha jobban fog gerjedni mint a Shure pg58 akkor nem sokat nyerek vele. Egy Beta már be volt rendelve használtan, megbízható eladótól, csak a kapcsoló hiánya miatt visszamondtam. A zenészbolt látogatása után fogok dönteni. Majd megírom mire jutottam. A Shure-t talán eladni is könnyebb lenne ha megunom a hobbimat
-
válasz
PapaMaci #1743 üzenetére
Sok éve van uadom vagy 100 vásárolt pluginnel. Nem mindenható. Van pár jó cucc benne, de van jó csomó, ami a free pluginek szintjén van. Rendszeres akcióban érdemes plugint vásárolni. Ha veszel egy plugint, akkor az összes plugint egy hónapig ingyen használhatod. Minden vásárlás után újra és újra. Ezt szeretem benne leginkább. Ha így nézem, már nem is olyan drága.
-
Perijon
tag
válasz
PapaMaci #1693 üzenetére
Az újonnan született hozzászólásokból most lett némi infó.
A birtokomba került egy ilyen mikrofon. Ennek nem USB-s a vége, és úgy olvasom, hogy elég halk tud lenni és oda kell figyelni a "phantom power-re".
Esetleg valamilyen laptopba csatlakoztatható átalakítóval működne jól az ilyen?
-
-
válasz
PapaMaci #1693 üzenetére
Igen, de érted, a Genius sem annyira rossz, amennyire olcsó. Értem én, és igazat adok nektek, hogy az említett 40-80.000 forintos kütyük csúcsszuperek, nyilván ha komoly stúdiómunkára kellene, máshogy állnék hozzá, de jó közelítéssel egy tök gagyi mic is elég arra, hogy szöveget érthetően vegyen fel az ember, azért írtam 5.000 forintot körülbelüli árra. Ha kicsivel több, ám legyen, de a magasabb ár nekem vállalhatatlan.
Ha itt feléneklések mennének, meg se kérdeztem volna, hogy az 5.000 forintos kategóriában mit javasoltok.
-
-
válasz
PapaMaci #1678 üzenetére
Illetve mégse értem. Most nézem gépről a képeket, és itt én arra tudok gondolni, hogy USB-n kapja a (fantom?)tápot, ami szükséges a működéshez, és a jack csatin adja a jeleket, amit aztán a hangkártya mikrofonja vesz fel.
Szóval a külső táp miatt nem a hangkártyára van bízva a folyamat, ezért jobb a minősége a felvételnek?
-
-
-
válasz
PapaMaci #1592 üzenetére
Értek én mindent, igazat is adok, de nem látunk bele a költségvetésbe. Ha jut rá, vegye a pro szoftvert, igazad van, de ha a pénzügyi osztály a középső ujját mutogatja, akkor azért ne kelljen már a kollégának 2016-ban cd játszóval bohóckodni, mert elvi kérdést csinálunk belőle. Bízzunk benne, hogy a talpraesettsége és az érdekérvényesítő képessége (addig veri az aszalt, míg megunják) elég lesz arra, hogy megvegyék neki ezt az egyébként egyáltalán nem drága szoftvert.
-
MineFox54
őstag
válasz
PapaMaci #1528 üzenetére
Amúgy, csak kérdés: az amit én linkeltem, miért nem jó?
Másik kérdés: Tudnék szerezni egy százasért egy Sennheiser EW500 dupla szettet. Viszont az a problémám, hogy 790 MHz-nél kezdődik a frekitartománya.
Eszerint, én úgy látom, hogy 791MHZ-nál kezdődik a problémás tartomány. Be tudnám úgy állítani, hogy ne legyen probléma?
-
rootkiller
őstag
válasz
PapaMaci #1523 üzenetére
Egy Neutrik XLR 1000+, egy kínai 250. Nálunk például a színpadi kábelek mind Neutrikosak, de az install DMX kábeleket nem láttuk értelmét abból megcsinálni, tekintve hogy a papa XLR háza nincs hozzá b@szkodva a színpadhoz így a ház nem tökösödik, illetve mivel nem heti hanem évi 2x van kihúzva bedugva így a mama dugó se tágul ki.
-
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1514 üzenetére
Volt felőle kétséged?
Én hallottam többször az egész palettát, és M040-et vettem magamnak otthonra. Ár-érték arányban pedig az egyik legjobb Genelec, és ennyi pénzért más gyártótól sem nagyon lehet mit mellé tenni. Mondjuk kell neki egy mormális Dac, nálam azóta villant igazán nagyot, amióta elé raktam az UA Apollo-t.
-
kmisi99
addikt
válasz
PapaMaci #1506 üzenetére
Heló. Olcsóbb kb noname dinamikus mikrofon. A cél az, hogy egy ismerősöm énekel, és miközbe megy a zene a gépen a mikrofonba énekelve a hangja is hallatszódon mikrofonon. Mivel linuxot használ ezért programot nem tudok írni mert terminál parancsal küldöm ki a hangot hangszóróra. De eléggé rossz a minőség. Szóval, hogy van e valami külső akár usb-s vagy más eszköz ami ezt jobban elvégzi.
-
rootkiller
őstag
válasz
PapaMaci #1499 üzenetére
Nekünk akad pár száz méter MY206, ez egy teljesen általános színpadi kábel megfelelő strapabírósággal és teljesítménnyel, nem támasztunk feléje különösebb extra követelményeket. Itthon nekem is MC5000 van, majd még kell venni mikrofonkábelnek is, de egyenlőre nem költöttem rá. Egyébként amikor kicseréltem a 206-ot 5000-re nem vettem észre különbséget a legallgatórendszerben, bár nyilván idő telt el míg a dugókat átforrasztottam innen oda.
-
istvan170
aktív tag
-
istvan170
aktív tag
válasz
PapaMaci #1467 üzenetére
Kinek a pap, kinek a papné. Én 8040-re sem cserélném el, szerintem annál is jobb. Ahelyett is ajánlották, 8030 szóba sem jött. 8050-re már igen, de ugye az cirka kétszer ennyi, messze nem éri meg a különbséget. Úgyhogy pontosan arról van szó, amit írtál, ár-érték arányban számít nagyon jónak. Csodálkozom, hogy nem tetszett, nálam egy Universal Audio daccal, előtte pedig egy Tc Impact twinnel, meg egy Presonussal is nagyon domborított. Méretét meghazudtoló mélyek vannak, szemben a 80-as széria középkiemelésével.
-
Tim82
félisten
válasz
PapaMaci #1441 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű - fejhallgatóerősítőként használom már pár napja és nagyon jól szól.
(Nincs nagy összehasonlítási alapom, de pl. az X-Fi HD saját fejhallgatóerősítőjénél, illetve bkercso-féle Presenter 2-nél jobban szerintem - részletesebben, erőteljesebben, legalábbis a DT770-nel; ez legmarkánsabban rock, metál, blues zenéknél jön elő, de más műfajoknál is hallható előnyt érzek az általam korábban használt cuccok fejhallgatóerősítőihez képest.)
Hogy ez most high-end, ami benne van, vagy nem, ehhez képest részletkérdés, egy ötezer forintért vett cuccnál nem is vártam világrengető csodát; annyit akartam elérni, hogy nagy impedanciás, régi fejhallgatókat, mint a vintage DT770-em, élvezhetően tudjak vele kiszolgálni zenehallgatáshoz és ezt az elvárásaimat bőven túlteljesítve tudja.
Minden más, amire még tudom ezen felül használni - az is, ha kiderülne, hogy DAC-ként is jó és használható - már csak bónusz.
Nyilván van nála bőven jobb DAC-ként és fejhallgatóerősítőként is, hiszen alapvetően 18 év telt el a megjelenése óta. A tervem nekem nem tűnik bonyolultnak
- gyakorlatilag csak egy koax kivezetés bekötése az alaplapomon eleve meglévő S/PDIF csatlakozóra és egy koax kábel beszerzése az összekötéshez a Digidesign-nel -, a kérdés az, hogy ha valakinek van tapasztalata ilyen cucc DAC-jával, egyáltalán megéri-e ezzel foglalkozni.
-
válasz
PapaMaci #1356 üzenetére
Analóg csoportkábelre gondolsz? Én Mogami W2932 szoktam használni, de most rendeltem 10m Sommer Mistralt, kíváncsi leszek. Biztos létezik jobb, de nem tudom, hogy melyik lehet az. Az alacsony érpár-kapacitású kábeleket szeretem, mert a magas kapacitás belevisz egy magas frekvenciás torzítást (színezést) a hangba. Ezt a Mistralt is csak katalógusadatok alapján rendeltem. Két hete várok rá, a napokban megjön. A héten ki akartam próbálni, holnap lesz egy pop énekfelvételem, arra szántam, de most kimarad, marad a Mogami holnapra.
-
válasz
PapaMaci #1353 üzenetére
Egész biztos, hogy csöves, de a legfetesebb hangú mikrofon az összes létező miki között. Olyan tranziensei vannak, hogy az ember hátán feláll a szőr. Én is azért csinálom, mert szerelmes vagyok a hangjába. Az enyémet meghallgatod, dobsz egy hátast. Nem véletlenül van benne már majd milliónyi alkatrész
A tápja 10 kiló
Jelenleg, a peltier nélkül már most 102 dB dinamikája van. Nem papíron, meg elméletben, hanem nálam a stúdióban, a saját erősítőmről, 10m-es kábelen. Pedig a peltier elméletben még lejjebb viszi majd a zajt. De az erősítőm a gyenge láncszem már most is.
-
válasz
PapaMaci #1350 üzenetére
Egyébként a C800 maga is egy klón. Szögről szögre lemásolták a Neumann K67 (U67-é) kapszulát, a hártyafeszességet csökkentették kicsit, az U67 topológiát lemásolták, majd szanaszét moddolták a piacon beszerezhető legdrágább alkatrészekkel, raktak bele egy japán csövet, csináltak egy aktív peltier hűtést a csőre, lecserélték a tápot egy olyanra, ami csak a cső fűtésére használ fetet, az audió részen és a tápban nem, raktak bele egy szekérderéknyi simítókondenzátort, és elnevezték Sony C800g-nek
-
válasz
PapaMaci #1348 üzenetére
Hol szoktál felvenni a Schöpsökkel? Hozzájutottam egy olyan helyhez, hogy ihaj. Ott akarok kamarafelvételeket is csinálni. Sajnos hangszermikrofonban még vékonyka vagyok.
(#1350) PapaMaci
Tudod mennyire van csöves hangja a klónomnak? Nulla. Fetesebb hangja van, mint bármelyik fetes mikrofonnakDe ez énekmikrofon, nem hangszerfelvételre való. Létezik fetes Sony C800?
-
válasz
PapaMaci #1348 üzenetére
Nem létezik, mi fejlesztjük éppen
Egy vagyon van már benne csak alkatrészben
Már csak mikrofonház és peltier hűtés hiányzik, a táp és a teljes elektronika készen van van. Jelenleg egy BPM CR-76 (70-as évekbeli félig Neumann gyári U67 klón) donorházban van, 70-es évekbeli öreg Neumann K67 kapszulával. A véglegesnek szánt, új K67 kapszulát csak a végleges házba tesszük be.
Schöpsök, hmmm, fincsi
Milyen az a fetes c800 klón? A c800 tulajdonképpen egy végletekig fejlesztett U67 klón, tehát a fetes c800 klón tulajdonképpen egy U87 klón
-
Tharkoul
tag
válasz
PapaMaci #1345 üzenetére
Gondolkodtam félpasszív/passzív tápokon is, de ott a gond a cicergéstől való félelmem, ami azért nem teljesen alaptalan. Meg ugye ott van az, hogy ha már költenék 45-55e forintot (jó, kezdőtőkének ott lenne ebből 20e, amit a mostani tápegység ér), abból nem csak tápot akarnék venni, egy normális asztalnak azért több szerepe is van, így jó lenne abból kihozni a legtöbbet.
-
-
Krissz80
senior tag
válasz
PapaMaci #1319 üzenetére
Mondjuk a TC termékeknek pont az volt az előnye, hogy igen jü ár/érék arányt képviseltek.
Bár a stúdiós használhatóságáról nem tudok nyilatkozni.Illetve nekem még az tetszett, hogy firewire-t használ, ami egy jó PC kártyával veri az összes USB-s transzportot, és nem kell hozzá + 10-20 ezres USB kábel.
-
Krissz80
senior tag
válasz
PapaMaci #1317 üzenetére
Köszi, az új ára a Konnekt-nek is valahol ennyi lehetett, az utódját az Impact Twint most olyan 90-100 körül lehet még kapni (utolsó darabok).
Mondjuk nem tudom, hogy az USB-je mennyire erős, az általam említettek egyik nagy erőssége a firewire (DICE II chip), mellesleg az analóg kimenetük is elég jó.
-
nem_tom
őstag
válasz
PapaMaci #1277 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszod, viszont a probléma úgy látszik megoldódott.
Előhalásztam a PHILIPS SBC MD110-es dinamikus mikrofonomat ami maga előtt szűk szögben vesz fel. Tehát a háttérzajok nem hallatszanak. Bár csak egy 3000Ft-os miki azért a hang elfogadható. Már csak egy asztali mikrofonállványra lesz szükségem amiből nagy nehezen találtam egy olcsót ami megfelel. Plusz az erősítőm amit most haverom javítgat nekem, hogy felerősítse a jelet, mivel ha csak a gépbe dugom alig hallani amit beszélek és azt is csak akkor ha kb belerakom a számba a mikit.
Na szóval dióhéjban úgy néz ki nem kell mikrofont vennem.
Viszont ha már tudnál ajánlani, akkor kérdeznék valamit. Szerinted melyik a legjobb dinamikus miki, ami szűk szögben vesz fel maga előtt, 10.000Ft-ig bezárólag? (huh, remélem jól fogalmaztam meg) Hátha mégis vennem kéne egyet.
Köszi előre is! -
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1268 üzenetére
Köszi a választ! Hmmm... lakatos munka? Szeretem a kihívásokat
, de akkor inkább hanyagolom. Azért még mindig furdal a kíváncsiság, mert nem használtam még színpadon kondimikit, és elég monitorigényes vagyok, ezért gondolkodnék valami olcsóbb szettben akár fülmonitorral.
Jó, tudom, nem egy Shure meg minden,de olyan igényeim és annyi pénzem sose lesz
Prezenter szett? Még jó, hogy Vocal a neve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hardcore café
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest