- Samsung SmartTag2 teszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
válasz
cucmalajmc #798 üzenetére
Hali
Mi a feladat?
Mrert ha csak 1 mikrofon jelét szeretnétek rögzíteni, akkor az előző hsz-t olvasgasd! -
cucmalajmc
tag
Sziasztok! Hardver kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni.
Házi stúdiót szeretnénk összehozni. Az a kérdés merült fel, hogy Keverő vagy Audió interface kellene-e nekünk inkább? A drága keverő nem lenne kihasználva csak 1 (mikrofon) csatornája. A interface meg ugye egy külső hangkártya is egyben. A jobb minőséget melyikkel lehetne elérni? 40 ezres mikrofon és 40-60 ezer körüli nézelődünk keverő/interface után. köszi. -
PapaMaci
őstag
válasz
Adam-HUN #796 üzenetére
Hli
Én is csatlakoznék Auratech fórumtárshoz!
Szerintem nem vesd el egyből a podcast-okat!
Van a RODE-nak is egy Dinamikus példánya,meg az Audiotechnikának is egy kondija (AT2020USB).
Ezkben az a legjobb, hogy nincs velük küzdés, nem kábelezed agyon a szobát, és ha bárhová menni kell, akkor pillanatok alatt le lehet bontani, illetve összerakni.
Aztán ha komolyodik a dolog, még akkor is megveheted az eszközöket, de ezzel tuti nem csináltál rossz befektetést!Ha meg még is a külön egységek érdekelnek, érdemes még megnézni, milyen a hangkártyád minősége! Nehogy ezen bukj!
Popfilter meg úgyis minden mikrofonhoz ajánlott, amibe közelről beszélnek, énekelnek!
-
Adam-HUN
csendes tag
válasz
Auratech #795 üzenetére
Köszönöm a választ, és a tippet!
Így már nagyjából értem.
Úgy látszik az álláspontom..., a Behringer Xenyx 802 és a Behringer C-1 mellett van.
..és még olcsóbban is kijönnék. Persze elengedhetetlen mellé egy +popfiltert beszerezni...
Akkor elvileg e két dologgal akkor már felvételképessé lehet tenni a dolgot? Csak azért kérdem, nem e kell valami meglepetéssel számolnom.A keverőt a hálózatra és a géphez kötni... 1/4, RCA, XLR párosítással, és a miki....
Még egyszer köszönöm a tippet!
-
Auratech
őstag
válasz
Adam-HUN #794 üzenetére
Nem. ezeken csak egy usb csati van és az usb 5V-ját használja saját előfokával a fantom táplálására. Az usb-s az pc periféria. Hangcsatlakozó nincs rajta.
Legjobban egy hagyományos kiskeverővel és egy nagymembrános, olcsó mikivel jársz. Ez bővíthető később és ad egy kis rugalmasságot. Ha keverőt veszel, azért kettő mikrofon előfok legyen benne. Egy kis behringer-pld xenix 802 és egy c1-es miki meg fog felelni. aztán ha jön a pénz, lehet tovább lépni. Vagy hasonló. Samson, phonics, esetleg Spirit Folio-notepad,Kapható egyébként usb- xlr előfok is. ez egy "átalakító" kondenzátoros hagyományos mikrofont tehetsz rá és a másik vége usb. De nem túl olcsó.
Legfontosabb, hogy tudd mire van szükséged épp most és amit veszel, része lehet-e későbbi bővítéseknek.
Szerintem kiskeverő, kondi mikrofon. -
Adam-HUN
csendes tag
válasz
Auratech #793 üzenetére
Auratech, köszönöm a válaszadást!
Tehát akkor azt mondod, célszerűbb lenne egy USB-s Kondenzátor Mikrofont beszerezni?
Ezekhez akkor nem kell fantomtáp, ugye?A mikrofonra csatlakozó része XLR marad? (Ezt csak azért kérdem, hogy esetleg lehet-e ezeket is fantomtápon keresztül (is) vezetni. Hogyha esetleg később beszerzek majd egy tápot rátudnám-e az USB-re szánt mikrofonokat is kötni.., vagy inkább ne...
Elnézést a rengeteg kérdésért, de még elég kezdő vagyok ezen a téren...
-
Auratech
őstag
válasz
Adam-HUN #792 üzenetére
Legegyszerűbben egy usb-s Pocast kondenzátor mikrofonnal vagy megoldva.
- Alesis USB Podcast Microphone Kit kb 100dolcsi
- Samson C01U USB condenser microphone 80 dolcsi
- BEHRINGER C-1U USB podc. mics 100dolcsi alattA többi elemet szoftveresen lell berakni a jelútba. Pop-filter, dinamika, eq, reverb, 3D-panoráma.
-
Adam-HUN
csendes tag
Sziasztok, Üdv mindenkinek!
Egy kérdést szeretnék feltenni a témával kapcsolatosan, és a véleményetekre lennék kíváncsi.
...én egy amatőr otthoni stúdiót szeretnék majd összehozni, (nem csillagászati összegekből.) Amelyet legfőképpen, Szinkronra szeretnék használni.
Ki is néztem egy-két dolgot.Behringer Studio Condenser Microphone C-1 - Mikrofon
Behringer Tube Ultragain Mic200 - Mikrofon előerősítőVan esetleg személyes tapasztalataitok a termékekkel kapcsolatban?
Ahogy azt már korábban is említettem, amatőr otthoni stúdióhoz szeretném. (Szinkronizálásra) Nekem elég 1 csatornás előerősítő, mivel 1 mikrofont használnék.Viszont kaptam egy tippet, hogy a A Behringer Mic200 helyett inkább, egy E-MU 0202 USB-t vegyek. Amelyen elgondolkodtam, és most azon az állásponton vagyok, hogy egy
E-MU 0202 USB és egy Behringer C-1-es mikrofon...A válaszadást előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Ádám -
Auratech
őstag
válasz
szabifotos #789 üzenetére
Ha a keverőn van subgrupp, vagy aux-1-2, dedikáltan kiküldheted az aux-senden. Aux számtól függően akárhány.akárhányba. Olcsóbb dolgon is megoldható- Main out1-2- L-R. Aux1-rear- left- aux2-rear Rigth Aux 3- center- aux4-sub.
Helyzetedben a 802-n egy aux van.
Main left-rigth-jobb-bal-1-2. Aux send-center3. A tape in-be jöhet a két effekt csatorna-Rear left-Rigth 4-5 . Tape to control room-benyomva és szabályozhatod is. A sub ugrott, hacsak a Main lef- nem megy tovább a sub felé is-(az a mono). Jobb tippem nincs 802-re. -
Bigya
őstag
válasz
szabifotos #789 üzenetére
A keverőd egy sztereó keverő. Nem fogsz tudni átpaszírozni rajta 2-nél több csatornát.
Nem értelmezhető a kérdésed. 6-csatornát nem tudod rákötni a keverőre. Ha fizikailag is meg tudod oldani, akkor is csak azt éred el vele, hogy a 6 csatornádat kettőre redukálod (down mix to 2.0), tehát megszünteted a lényegét. -
szabifotos
senior tag
Mivel nem volt még keverőm ezért kérdeztem, hogy hogyan kössem össze az 5.1-et a keverővel? A gépből jönne a zene.... Mind az 5 hangszóró fog szólni???
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #782 üzenetére
Szia
Nem értem, mi is lenne akkor a lényeg?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok audiophilek!
Lenne egy olyan kérdésem, hogyha a jack dugó hosszabbító ronthatja e a minőséget a jelnek.
Van egy Asus Xonar D1 hangkarim és abba kötném a hosszabbítót, hogy abba kötögessem vagy a hangfalat vagy a fejhallgatót. Szerintetek?
-
WRoli
tag
Sound Blaster Xfi extreme gamer monsterre szeretnék beruházni!
170w. 5.1 samsung----most alaplapi hangról megy!
Megérheti,vagy nem lesz jelentös javulás? -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni abban,hogy egy Behringer UB802 -es keverőt szeretnék összekötni a gépem 5.1-es hangkártyájával úgy , hogy a Creative SBS 560-as 5.1-es hangrendszeremen halljam a zenét. Hogyan kössem össze a hangrendszert a keverővel?
valami ilyesmire gondolok http://www.youtube.com/watch?v=Tka7qe1WyXI&feature=related
Gondolom 5.1-ben nem fog szólni... vagy igen?
Nem DJ-zésre kellene hanem "házi stúdiónak" Tehát lenne még egy mikrofon is a keverőn amit fel akarok majd venni a gépen.+fejhallgató. -
Pochee
csendes tag
Állítólag a Cubase 5 tud 4 magot kezelni , na mind 1 ez csak megjegyzés volt
még filozóm rajta mi legyen ....kösz a commenteket
-
PapaMaci
őstag
Mac, vagy PC... ...vallási kérdés...
Én PC-vel használom a programjaimat (Nuendo, Vegas, meg MIDI hangszinek gazdagon, meg még pár dolog), és vele sok gondom.
Az tény, hogy sztem még mindig nem tudnak a progik 2 magnál többet meghajtani, szóval akár pc, akár mac, egy jó izmos c2d, és azzal eldolgozhatsz egy darabig. -
Pochee
csendes tag
szasztok !
Pc-s zeneszerkesztéshez kellene vennem egy jobb procit, milyet lenne célszerű venni:
Core 2 Duo vagy Core 2 Quad , persze ár/teljesítmény kategóriában
(használt zene szerkesztő progijaim : ACID, Fruityloops, Ableton Live) -
-Solt-
veterán
Spórolok, megveszem, aztán jelentkezem a tapasztalatokkal...
Köszönöm Urak!
-
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #773 üzenetére
Hm... Én PA-t, mikrofont, pultot akartam venni. A múlt héten nagyon elkapott a gépszíj. Bejött két ismerősnek mutyi hangosítás. Egyikre nem volt elég pénzük, mivel nekem is bérelnem kellett a cuccot. A másikra egy jóval kisebb motyót kaptam ingyen (2 láda, powermixer, URH, CD). Aztán reálisan átgondoltam és arra jutottam, hogy kis ember vagyok ahhoz, hogy beruházzak és látható időn belül kitermeljem. Inkább gyűjtök a jövőmre.
Gyüjteménybe vásároltál, vagy saját melóra felszerelést?
Nem mindegy, mert egyik verzió nem termel... -
PapaMaci
őstag
Ezek tényleg nem megerőletető melók.
Én végülis itthon maradtam, mert annyi munkám volt, hogy nem tudtam eladogatni a lomomat. A szinházból eljöttem szept 1-től, azóta volt kereken 5 szabad napom. Ebből 2 esett a karácsonyi időszakra. Mostanában épp TV-s közvetítőkocsin hangászkodom, mellette felvételek tömkelege, utómunkák, és bármi, amiért pénzt adnakSzerk:...hja... és azóta még több lomot bevásároltam...
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
A 12V-s tökéletes, mert ez egy "kis busz" ( 20fős ), így az egész rendszer 12V-s.
Elvileg a drágalátos idegenvezető max légvonalban 1-2 méterre ülne a vevőtől... akkor elképzelhető, hogy tán nem gyűjtene be "szemetet" a kütyü? Ehhez a szetthez amit Bigya linkelt lehetne aksis mikrofont kapni? Jobban hangzik mint az elem vásárolgatás...
-
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #769 üzenetére
Bocs, igaz... Írta Solt, hogy 12V.
Idén nem sok nagy meló volt még, talán 3-4.
2-4 aktív láda / max 4 mikrofon / háttérzene szolgáltatás / projektor / plazma install, meg ilyenek vannak álltalában.
Nyugatinál U26 nevű dídzsúsz helyen csináltunk egy nyitóbulit színpaddal, fedéssel május elején, azóta kis MTV felfedezett zenekarokat hangosítunk azzal amit a legegyszerűbben oda tudunk vinni.
Helyi Elektrovoice PA instalációval, ami tipikusan tucc-tucc zenére lett hangolva.
Amik voltak nagyobbak, Nők Lapja családi nap Pecsa mögött, Etyek stb. azokat elmosta az időjárás.Állást keresek, közben két cégnél technikuskodok, mellette személytszállítok...
Mindezt tetőzi egy komolyra fordult kapcsolat, jövő megalapozása, család alapítás gondolatok.Röviden ennyi, semmi bíztató, de az biztos!
Veled mi a helyzet? Abba akartad hagyni, ha jól emlékszem?
-
PapaMaci
őstag
Szia
Amit Bigya linkelt az egész jó lehet, lévén, hogy a vevő 12V-ról működik, igy még inverter sem kellene hozzá.
A tölthetőre viszont rácáfolnék, hisz most már vannak nagy kapacitású akkuk, amikel 5-6 órát tudod használni a készüléket. Ha veszel többet, akkor 2-3 városnézés után cserélsz, majd este feltöltöd az összeset. Sztem egy évig simán el lehet használni egy pakk akkut.
A VHF sáv az viszont tényleg zavaros! Hol vagy, melyik városban? Mert BP-en a belváros csupa szemét frequencia ügyileg. De ha nem áll messzebb 2-3m-nél a beszélőd a vevőtől, akkor nem hinném, hogy lesz nagyobb térerejű adás a közelben. -
Bigya
őstag
Szia!
A héten nem sok időm lesz, de ha összejön körbenézek mik vannak...
Tölthetővel az a baj, hogy az akksik az első töltésik műkszik jól, utána folyamatosan veszít tartósságából. Süti a vap a szélvédő mögött, melegszik, ki/be kapcsolgatják...
Hangosítás-technikában nem vállnak be az akkuk.
-
-Solt-
veterán
Szia "kolléga"
Van inverterem, de nem szívesen használom, mert elég macerás... ( kevés a hely, nem tudom normális helyre, állandóra telepíteni )
Amit linkeltél jól hangzik, de ez a 8 órás használat nagyon nem jól hangzik. 2-3 városnézés után cserélhetek elemet, ami azért nem olcsó mulatság... főleg, ha bekapcsolva hagyják... :S
Tisztára elbizonytalanodtam már, hogy mi lenne a jó... a vezetékesbe állandóan beleakadnak, lerántják, megtörik a vezetéket. ( lányos zavarában az ujja köré csavargatja a nem normális ) Ezek a rádiós dolgok sem az igaziak... ( legalábbis buszba )
Bluetoth-os lenne az igazi... vagy UHF sávos, ami tölthető, és nem elemes...
-
Bigya
őstag
Szia!
Ezeket a mikrofonokal én nagyon nem ajánlom.
Inkább olyat keress, aminek bizalomgerjesztő vevője van.
Ehhez hasonlót, vagy pont ezt!
A vevő tápellátástEgy háttulűtője lehet. Ezek az olcsó VHF sávban működő mikrofonok elég zavarérzékenyek, szóval felveheti a gyujtászajt vagy a taxis beszélgetéseket...
Amiket Te linkeltél azok tuti, hogy minden szir-szart összeszednek a városban!!!UHF sávban működő miksi lenne a legjobbak.
A buszodban van inverter? TV-nek / porszívónak...
Vagy esetlek gyári (monjuk blaupunkt) szórakoztató elektronika van benne?Családi buszos vállalkozásból eredően áttérzem a gondodad!
-
-Solt-
veterán
Üdvözlet az Uraknak!
Lehet, hogy rossz helyen járok, de hosszú keresgélés után ezt a topikot láttam a legközelebbinek az én kis problémámhoz!
Szóval, autóbuszban ( 12V-s ) használható vezeték nélküli mikrofon megoldások érdekelnének, mert a kedves idegenvezetők 2 hetente hazavágnak egy vezetékes mikrofont az állandó "beleakadásukkal"! :S
Alábbiakat néztem ki, de nem valami bizalomgerjesztőek:
A véleményeteket kérném, hogy egyáltalán érdemes-e ezekért pénzt adni, vagy esetleg, ha valakinek van valami jó ötlete, azt szívesen fogadom. Az elvárás csak annyi, hogy ne kelljen pár óránként elemet cserélni, illetve a beszéd hang normális minőségben szóljon...
Előre is köszönöm...
-
Club
őstag
A gond az, hogy driver egy kábelhez nincs.
Nem egy E-mu kábel, hanem egy egyszerű kínai csoda, mindenfelé lehet vásárolni.
Azért nem értem a dolgot, mert szerintem az összes kábel ugyanazt csinálja, viszont ilyet hogy USB-MIDI Cable Driver, na ilyet nem találtam.
Kerülget a guta, és erősen godolkozom egy USB-s M Audio Fast Track Pro hangkarin, lévén az inetgrált hangkari zeneirogatásra úgysem lesz jó.
De ha ott sem fogja felismerni a szintit, akkor agyf...t kapok. -
Bigya
őstag
Csak tipp:
Nem értek a Midihez, de egy ezköszt én is próbáltam midizni. Nekem egy usb-midi átalakítóm volt. Ehhez kellett egy driver, ha ez megvolt, akkor kellett még valami midi-sysex nevű dolog ami a midi parancsokat kezelte. Ez az OP rendszerhez kellett, nem volt elég a usb-midi driver. Ezen kívül volt egy program amivel a midi-s ezköszt vezérelte.
(ha jól emlékszem)
-
Club
őstag
Banális kérdésem lenne:
Vettem egy USB-MIDI kábelt, és próbálom rátenni a PSR 275-ös Yamahámat a notimra, de egyszerűen nem ismeri fel a gép, ismeretlen hardvert jelez.
Próbáltam feltenni egy Yamaha USB-MIDI drivert, az pedig 25001-es kóddal száll el, fel sem települ.
Van valakinek 5lete mi lehet a problem? -
PapaMaci
őstag
Szia
Én nem nagyon hangosítok élőzenét, ha mégis, akkor csak frontban hallgatom.
A fülesem pedig Sony MDR-7506, de főleg felvételeken használom, és nem tudom, hogy állja meg rákkenrollban (bár láttam már, aki ilyet használt...). Sztem ennél jobb zárt fülest nem nagyon árulnak, ráadásul az ára is elég szolíd. -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #748 üzenetére
Helló!
Igen, jól gondolod!
A nagy koncerteken is az a megszokott, hogy a gitár alap elé, mondjuk egy SM57-es mikrofont tesznek a megfelelő helyre.Így a gityós saját maga tudja a hangzást beállítani a színpadon, Te pedig azt kapod a nézőtéren amit a tag saját maga effektez, torzít, stb...
Basszus gitárt nem szokás így, hiába van mögötte is saját kombó/alap. Azt vonalból szokás a keverőbe juttatni, vagy a pick-upról, vagy az alap erősítőjének a kimenetéről.
-
commanDOS
senior tag
Hali!
Lenne egy egyszerű kérdésem, ami régóta érdekel és itt biztosan van szakember, aki tud választ adni
Szóval: koncerteken miért szoktak a gitárláda elé mikrofont rakni? Onnan menne a keverőre vagy mi? Gitárfejről nem lehet levenni a jelet? Sokszor láttam már, de nem mertem megkérdezni -
Slyer
senior tag
-
PapaMaci
őstag
...hát... Pedig elég jók...
A pénz nagy ur! Azt kell megvenni, amire pénzed van! Ne zárkózz el a használttól sem, de mindent hallgass meg mielőtt megveszed! Sztem a JBL-ek annyit megérnek, amennyiért árulják őket.
A mélynyomós téma az kérdés? Mert ha igen, akkor nem hiányzik. -
Slyer
senior tag
válasz
PapaMaci #742 üzenetére
lol.... azt hittem ez a Dyno nem túl jó, a méretéből ítélve. Nem tudom milyen végfokom van, de az erősítő típusa:Technics ES-EX120. Maxmimum 70-75, esetleg 80 ezer ft-ot szánnék a dologra, de ez már tényleg a max. Azért hajlok a Z5500 felé, mert ha kell, akkor ott van az 5.1 ha játszani szeretnék, vagy filmet nézni, viszont zenehallgatásban gondolom többet nyújt egy hangfalpár. De ott nem hiányzik egy mélynyomó?
-
PapaMaci
őstag
Bocsmindenkitől. hogy átmegyek offba
De mert mi a baj ezzel a Dynoval? És ugye nem gondolod, hogy a Logitech komolyabb?
Viszont tudni kellene, milyen végfokod van! Annak tudatában lehetne nézelődni!Amugy utánnanéztem ennek a két JBL-nek. Hallottam ezeket, ezért nem irnék rá véleményt. Viszont ha ennyi pénzed van a dologra, akkor nem kérdés!
A Dyno árából 3 pár E80-ast vehetsz -
Slyer
senior tag
Sziasztok! Most tervezem házimozi/hangszóró pár vásárlásán. Hangfalpárból JBL E60 vagy E80-at tervezek, de az erősítőm csak 100W-os, a hangfalak meg 360 és 400W. Az erősítőm édes kevés ezekhez a hangfalakhoz? Házimoziból pedig a Logitech Z5500-ra gondoltam. Ha tudtok jobbat ajánlani akkor tegyétek
Leginkább zenére és Xboxhoz kéne a cucc. Melyik lenne jobb választás? E60 vs E80 vs Z5500. Köszi előre is! Sziasztok
-
PapaMaci
őstag
Sziasztok
Csak szólok, hogy eladom a hangfalaimat. Ha valakit érdekel, jöjjenek a privik
Dynaudio Contour 1.1 [link]
A 25 éves jubileumra készült kiadás, madárszemes jávorfa dobozban, esotar magasakkal.
Elég jól használható munkára is, mert elég egyenes hangja van. -
mhorvat
senior tag
-
mhorvat
senior tag
válasz
PapaMaci #732 üzenetére
Akkor 2 méterre 2e Ft lenne, vagy ez nem egyenes arányosságban működik? Mert nekem 2 méter elég lenne. Azért azt vedd figyelembe, hogy egy integrált hangkártyához lesz (bár lehet karácsonyra egy hangkártyával lepem meg magam), nem egy profi hangrendszerhez. Ennek ellenére is a a 3K-nál is drágább 2x kábel kéne?
-
-
mhorvat
senior tag
Köszönöm kedvességeteket! Egy hozzávetőleges árat tudna mondani mindkettőtök? Tehát 2 méter 3,5 jack anya - 3,5 jack apa kábel kéne.
-
Bigya
őstag
Sima 3,5mm hosszabító kábelt tudsz venni media-ban vagy saturnban. Ezek hamma és egyebek, de erre azt mondtad, hogy gagyi. Ajánlottam egy linket egy üzlethez, ha gondolod, PapaMaci és én is tudunk neked csinálni kábelt.
Online nem tudom, hol lehet venni, de nincs sok értelme szvsz.
-
PapaMaci
őstag
Ugy látom, Bigya sem tudja feldolgozni lelkileg, hogy a kábel miatt vagy zajos
Akár én is köthetek neked Neutrik csatis jó minőségű kábelt, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy azzal jobb lesz, de legalább nem lesz olcsó. Pár méteren ugyanis nincs olyan veszteség, hogy egy fejhallgatónyi jel zajt szedjen össze, hacsak nem tényéleg a legsz@rabb árnyékolatlan kábel, amit olyan helyen vezetsz, ahol valami nagyon rászór (bár azt sem tudom, az mi lehet...).
-
mhorvat
senior tag
"Ha csak egy másik kábel kell akkor vedd meg az olcsót."
Köszönöm. Azt meg tudod esetleg mondani, hogy "az említett márkát, illetve társait" hol tudnám beszerezni? Webáruházat kettőt találtam (ami szerintem egy és ugyanaz), gödöllői(ek).
És igen, jogos, nem vagyok vájtfülü, nem kell profi kábel egy integrált hangkártyához, egyszerűen csak azt nem szeretem, ha az egyébként sem profi hangminőség hallhatóan még tovább romlik. Egyszerűen csak egy olyan minőségű kábelt keresek, mint a mostanim.
-
Bigya
őstag
Jó, akkor várjunk.
.
.
.3,5mm Jack kábelt tudsz venni a az említett márkától, illetve társaitól.
Vagy keresel egy hangtechnikát forgalmazó céget, és azt mondod nekik, hogy aranyozott Neutrik Csatlakozóval, a legdrágább Klotz kábellel csináljanak neked egy ilyen kábelt. Aztán felköhögik az árát, Te meg boldog vagy!
[link]
A professzinális technikában ritkán használnak ilyen csatit.Ha csak egy másik kábel kell akkor vedd meg az olcsót.
-
mhorvat
senior tag
De várjunk már, ez a 3. hozzászólásom, amiben azt kérdem, hol találok rendes jack hosszabbítót, de arról még szó sem esett. Ebben esetleg tudsz segíteni?
Nem azt mondtam, hogy ki akarom küszöbölni a hangkártya zaját, szimplán csak keresek egy hosszabbítót, mert szükségem van egy másikra is.
-
-
mhorvat
senior tag
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést, ha nem, elnézést, nem találtam alkalmasabb topikot.
Szeretnék egy 2-3 méter hosszúságú minőségi 3,5mm jack hosszabbítót venni. Nem tudom pontosan miért, de ami most van, az kicsit serceg (fülhallgatón, ha nem megy más hang, hallani, és példának okáért internetezésnél, ha görgetek lejjebb, kis hanggal "jelzi" a műveletet). Közvetlenül a fülest a gépre csatlakoztatva nincs ilyen jelenség, csak a mostani hosszabbítómmal (ami a hangminőséget szerencsére nem rontja túlzottan). Volt szerencsém egy 1000 Ft-os Hama csodahosszabbítóhoz is, első zene megszólalása után vágtam is a polc mélyére.
Kérdésem tehát az lenne, hol és milyen minőségi jack hosszabbítót érdemes venni?
-
PapaMaci
őstag
válasz
Adamka3kerék #718 üzenetére
Ha vegyes impedanciád van, műterhelést kell betennia hangváltóba!
szerk:
Vagy a woofer-t külön dobozba szánod, vagy egyben? -
Bigya
őstag
válasz
Adamka3kerék #716 üzenetére
Hali! Konkrét tervet nem tudok mutatni, de gúglival nagyon sokat találni.
Keresd, hogy:
diy speaker
peaker project diysatöbbi
-
Adamka3kerék
tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést, ha mégse, kérem linekljétek a megfelelő fórumot3utas hangfalat építek a közeljövőben, 30cm-es méllyel, közép és dóm magssugárzóval, szobai felhasználásra.
Ha van valakinek jó hangfalterve ilyen célra, lehetőleg nem 6kamrás, diszkosz formájú dobozról, az kérem ossza meg velem!Hangváltótervek, ötletek is érdekelnének..bár ebben nem vagyok teljesen képben, hogy a vágási frekiken kívül més szempontból is kell-e az adott hangszórókhoz optimalizálni a váltót...
kösz
-
PapaMaci
őstag
Ha több miki kell, akkor irány a vatera, vagy bármi használtcikk kereskedés. Ennyiért vannak 4 mikrofonbemenetes keverők. (olyanok, amilyenek, de működhetnekl jól, illetve célnak megfelelően.)
A sztereo bemenetet nem érdemes felhasználni mikrofonra, mert egy keverővel, illetve mikrofon előfokkal pont azt nyered, hogy illesztett bemenetet kapsz, ami egy sztereo csatinál megint nem müködne.Igen, vonalbemenetet kell használnod az erősítőn!
-
emitter
őstag
Szia!
Ezt már én is néztem, a digibest-en már 20-ért is van. Csak azt hittem, van egyszerűbb és olcsóbb is, mert nem kell nekem ennyire "profi". De aztán lehet h ez lesz.. Valszeg később kellene egy 3. mikrofon is a rendszerbe, azt akkor majd kössem be ennek az egyik sztereo vonalbemenetére monoként?
És még az a kérdésem, hogy a keverő kimenetét az erősítő vonalbemenetére kell kötni, ugye? Meg azt nem tudom, hogy fog-e segíteni ez a keverő a jelerősítésben, hiszen az erősítő mikrofonbemenetei mögött nyilván van előerősítő fokozat, ami ugyanazt csinálja, mint ennek a keverőnek az erősítő-része. Tehát mennyivel leszek ezzel előrébb?
-
Bigya
őstag
Szia!
Az erősítődnek van mikrofon bemenete és vonal szintű bemenete is?
Ha igen, akkor egy kis keverő lehet jó megoldás neked, ahogy azt Papamaci kollége írta. Be kell iktatni a mikrofon és az erősítő közé.
Új pici keverőt kapsz 25ért. Ezen két mikronon és két vonal bemenet van. Mindegyiken hangszínszabályozással.
[link] -
emitter
őstag
Sziasztok!
A problémám, hogy van 2 sima mikrofonom, de az erősítőhöz (ami van vagy 30 éves) 10-15m-nyi kábellel csatlakoznak. Nagyon halkak, ha pedig az erősítőt fél hangerőnél feljebb csavarom, gerjed.
Nem tudom, hogy egy modernebb (min. 2-bemenetes) erősítő megoldaná-e a dolgot, vagy mindenképp előerősítő kell közvetlenül a mikrofonok után..
Ha megoldaná, akkor tudnátok egy ilyen erősítőt ajánlani? Lehetőleg minél olcsóbban, 10-20 ezer környékén.
Ha meg nem, akkor egy olcsó mikrofon-előerősítőt.Köszi előre is!
-
prank
csendes tag
Üdv! Remélem jó helyre írok, kérdésem a következő: adott egy orion 5.1-es hangfalszett, pc-hez használom. Van itthon 2 db régi hangszóró és arra gondoltam hogy össze kéne hozni a cuccot hátha még fokozható a hangzása. Megoldható ez valamilyen módon? (Elnézéseteket kérem ha hülyeséget írtam de egyátalán nem vagyok járatos a témában.)
Köszönöm a válaszokat.
-
PapaMaci
őstag
...
Ebben csak azért nem hiszek, mert nem tudom elképzelni, hogy annyira fázishelyes lett volna a két miki, már csak a pozícióikat tekintve is...
Persze ettől még lehet, csak nekem most is hihetetlenül hangzik...
Hja... OFF
Magam részéről befejezem a szakmát. Egy pár évig nem szeretnék se keverőt, se felvételt, se semmi kapcsolódót látni... -
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #703 üzenetére
[OFF]Belvárosi színházban T. Gabi Yamaha PM5-D keverővel csinált ilyesmit.
Kondi pulpitus mikrofon vett fel csúnya membrános levegőztető pumpának hangját.
Hátulról tehát a pulpitussal ellentétes oldalra tett a földre egy mikrofont amivel felvette a pumpa hangját. (ellentétes oldal - ellenfázisu jelet vett)
Bevitte egy csatornára, megnézte a csúcsokat meg felharmónikusokat. Beleemelt az EQ-n ahol kell és viszakeverte a pulpit miksi csatornáira.Akkor még hihetetlen volt...[/OFF]
-
PapaMaci
őstag
válasz
hejesírásó #702 üzenetére
Ha a bugás hálózati jellegű, tehát 50Hz, akkor egy sima lyukszűrővel ki tudod venni. Lehet, a felharmonikusait is szürni kell, de az orvosolható. (50, 100, 150, 200Hz).
Azt, hogy milyen progi tudja ezt neked a legegyszerübben megtenni, azt majd a többiek megmondják -
hejesírásó
senior tag
Üdv!
Nem tom jó helyre írok-e most, de jobbat nem találtam keresővel.
A problémám:
Kazis hanganyag felvéve egy magnós lejátszóról. Holland nyelvleckés cucc.
Eléggé búg a háttérben a magnó ezt szeretném megszűrni valahogyan.
A formátum :Mpeg layer 3 audioVmi szoftver amivel lekeverhetem a búgást és csak a búgást?
vagy akármi ötlet...én nyitott vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Újszerű, 100%-os akku, 2027-ig garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 3 Év Garanciával!
- i7-13700k
- Pioneer PD-203 CD-lejátszó megkímélt, működőképes állapot, Szegedi átvétellel
- Egreat R6C asztali médialejátszó kompakt, megbízható, keveset használt
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest