- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
válasz
MineFox54 #1799 üzenetére
Pont tegnap dumálgattunk a Szóró Petivel, ha van DL251-ed akkor elég a DN9650 és egy etherneten keresztül tudod laptoprol gainezni az előfokokat, nem muszáj a Pro1 asztalnak ott lennie. Ha DN9650 van akkor szerihntem megy a 96k illetve a 48k, M32C esetén meg csak 48k van. Szerintem a DN9650 verzatilisebb megoldás, de kell hozzá még valami hogy beérjen a gépbe a jel, de amúgy én ezt az utat választanám már csak azért is mert ebben az esetben lehet úgy felvenni hogy közben a Pro1-en kevered a bulit, viszont ha az M32C-re akasztod a boxot akkor meg csak ő van rajta és a Pro1 meg nincs.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok srácok!
Pro1 multitrack felvételére jó hangminőséggel mi a legegyszerűbb / legolcsóbb megoldás?
2 lehetőség jutott eszembe:
DN9650 + MADI kártya + számítógépbe MADI kártya
vagy
M32C USB-n keresztül a gépbe, AES50-en a DL251 stageboxba
Szerintetek? -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Tudom uncsi már,hogy mindig mikrofonos kérdéssel jövök. bocsi
Úgy néz ki behalt a kis kínai RH Sound nagymembrános kondim. Szerintem nem nagy baja van, de nem jöttem még rá hogy mi lehet... Pont a legrosszabbkor, mert mostanában nézegettem kézi színpadi mikit.
Kérdésem, hogy mennyire tűnik jó ötletnek pl. egy AT2010, így két legyet ütnék egy csapásra és felvenni is tudnék vele?! Nagyon dicsérik, ahogy olvastam. A nagytesóhoz képest (2020) gondolom nem nagy különbség van hangban? Esetleg van valakinek tapasztalata vele?
-
Ez lett végül a megoldás: RCA audio átkapcsoló
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Sziasztok, van egy Xone:92 négycsatis mixer, és egy NI Komplete Audio 6 DAW.
Két bemeneti csati USB-n jön Traktor Pro-ból, ezek az 1/2 Out csatin és a 3/4 Out csatin mennek ki a keverőre TS-RCA kábelekkel, a keverőn ők az 1-es és 2-es csatorna. A keverő 3-as csatornáján a PC hangkártyája van 3.5 jack-RCA kábellel.
Így 1 csati maradt a keverőn, a 4-es. Erre szeretném rákötni a magnó decket és a CD játékost a DAW-on keresztül. Erre a célra a 3-as és a 4-es In csatit használnám az Audio 6-on RCA-TRS kábelekkel, és kimenetnek a 6 S/PDIF Out csatornát használnám oly módon, hogy S/PDIF kábel menne egy konverterbe, onnan RCA-RCA a keverőbe.
Így átdugdosás nélkül tudnám használni a keverő 4-es csatornáján felváltva a magnó decket és a CD játékost. Abban kérném a segítségeteket, mielőtt megveszem a szükséges kábeleket és a konvertert, hogy ez így működőképes elképzelés lehet-e.
Köszi előre is!
-
Pacee90
tag
Sziasztok !
Aki ismerős a QLab szoftver használatában kérem írjon nekem egy privát üzenetet !
Köszönöm előre is ! -
PlayMax
nagyúr
Sziasztok
Minap problémázott a jó öreg Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyám ,így ez miatt ideiglenesen egy Steinberg CL1 típusu usb s külső hangkártyára kényszerültem.
Stúdiófelvételezés közben ,külön fajta állomásokon késik a felvett hang egy hangyányit.
asio4all -t feltelepítettem de igazság szerint nem nagyon tudom mit kell rajta beállítani.
Esetleg ha tudnátok ebben segíteni ,vagy egy linket-oldalt ajánlani ahova az ilyen fajta megoldások röviden és érthetően le vannak írva ,örök hálám. -
válasz
Peti_seth.d #1790 üzenetére
Itt kérdezd, ide való: [link]
-
Peti_seth.d
csendes tag
Sziasztok!
A napokban tervezek stúdió monitort venni, egy kisebb szobában írogatok zenét, főleg dubstep, house és hasonló basszus orientált műfajokban.
Egy Focusrite Scarlett Solo 2nd Gen típusú hangkártyát szeretnék venni, viszont hangfalügyben még nem sikerült döntenem, kinéztem párat, a keret nagyon max 100k lenne a két monitorra.
Ezekről szívesen hallanék tapasztalatokat, illetve más ötletre is nyitott vagyok.
Mackie MR5 mk3
KRK Rokit 5 G3
Monkey Banana Gibbon 5 Black
JBL LSR305Köszi!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Jól működik a mikrofon és a kapcsoló is. Viszont a Sennheiser-é sokkal finomabban, puhábban kapcsolható, és a kialakítása is gondos tervezésre utal. Talán a későbbiekben elfogadja a tulaj az ajánlatomat
Még vétel előtt képekről ellenőriztem az SM58-at nem-e hamis, csak így mertem megvenni.
Több mint 20 éve egy Prologue L12-t használtam pár évig, annak sem volt gond a kapcsolójával sosem. A képen látható AKG sem könnyen kapcsolható, és a PG58-at még az SM-nél is rosszabb kapcsolni.
Szőrszálhasogatás, de az e845 ezen a téren nálam aranyérmes -
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Amíg be nem döglik. Utána hibás.
-
DjKoxi
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
válasz
PapaMaci #1781 üzenetére
Ha jobban fog gerjedni mint a Shure pg58 akkor nem sokat nyerek vele. Egy Beta már be volt rendelve használtan, megbízható eladótól, csak a kapcsoló hiánya miatt visszamondtam. A zenészbolt látogatása után fogok dönteni. Majd megírom mire jutottam. A Shure-t talán eladni is könnyebb lenne ha megunom a hobbimat
-
DjKoxi
senior tag
válasz
MineFox54 #1774 üzenetére
A PG58-at bedugtuk a keverőbe az AKG WMS helyére, és ahol az gerjedt, a Shure egyáltalán nem. A hangja is sokkal jobb volt. Nehéz itt vidéken jót választani, mert sok meghallgatási lehetőségem nincs.
Az E945 nekem nagyon drága, és felesleges is. Nem is vagyok nagy szövegelős, de ciki ha gerjed a mikrofon.
Bemegyek majd a közeli hangszerboltba, a tulaj régóta zenél, hátha van készleten neki pár darab amit meg tudnék hallgatni. -
DjKoxi
senior tag
válasz
MineFox54 #1769 üzenetére
Milyen Sennheiser? Komolyan érdekelne, mert szeretnék venni egy beszédmikrofont ( vezetékest ), ami kevésbé gerjedékeny mint a jelenlegi AKG wms pro. PG 58 gerjedékenységből kiválóra vizsgázott. Ha nincs olcsóbb, jobb alternatíva, berendelném. A hangja is megfelel nekem.
-
szabifotos
senior tag
Köszönöm a segítséget! Mostanában figyelem a gumtree-t! Egész jó árakon lehet használt darabokat kifogni Angliában.
Ezek alapján a beta szintjén keresgélek majd, hátha feltesznek valami szép darabot! -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1768 üzenetére
16-17-én falunapot csináltunk, a két nap alatt nem volt egy gerjedés sem. Az összes vokálmikrofon, kivéve a második napi koncerten (akkor SM58 is volt 2) Sennheiser volt.
Illetve, volt egy műsor, ahol a gólyalábas paraszt masszívan beállt a magasak elé. Háttal a hangfalnak, tehát a mikrofon 40 cm-re volt a magastól. Ott azért előfordult 1-2.
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1766 üzenetére
Ahogy egyik kedvenc főnököm szokta mondani, "elképzeléseidnek csak a pénztárcád szabhat határt".
Igen, az is jó mikrofon. -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Én már hallottam Szabi hangját. Minimum egy beta kell! De én is kacsintgatnék a Sennheiser felé! Egy e845 már elég korrekt dinamikus, és strapabíró is. -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1760 üzenetére
Nem vagyok oda érte, Sennheiseres vagyok
.
De elismerhetetlen hogy maximálisan riderképes. És a hanján kívül jó. -
válasz
rootkiller #1762 üzenetére
Oké
-
rootkiller
őstag
Egy fontos szempontot elfelejtettünk, hogy hangosítási környezetben maximálisan riderképes. A Beta58A egy jó énekes előtt sokat tud hozni de mindenféle foghibás arcnál csak a szopás van vele, pont azokat a frekiket kezdi el küldeni ami miatt tekernéd be kapásból a deessert ha lenne éppen. Szóval átlagos meg mindenféle béna énekes elé az SM58 hibátlan választás. Aki meg tud énekelni az menjen el egy megbízható kollégával mikrofont venni és legyen saját mikrofonja. Jó énekes elé nem túl hangos színpadra mindenképpen Neumann KMS 105-öt választanék, de ha színezős mikrofon kell akkor az AKG C535EB is kitűnő darab, persze itt már a fülmonitor sem hátrány a könnyebb kezelhetőség érdekében. Addig is marad az SM58 nagy számban a mikrofonos táskában.
-
válasz
rootkiller #1760 üzenetére
Az sm58 azt a középszar kategóriát képviseli, amire a közönségből senki sem fog paradicsomot dobálni, de senki sem fogja mondani, hogy hú de jól szólt ez a koncert. El lehet vele lenni. A próbateremben én is használok ilyet, jól állja a gerjedést, de ez a legfőbb erénye. Szerintem ehhez képest drága. A pro31 sem gerjed nálunk jobban, és nem szól számottevően szarabbul (a múltkor énekeseknek tartottam egy kis tesztet, és szerintük az AT jobb volt - mondjuk szerintem nem). A béta mindkettőhöz képest űrhajó. A
középszar kategóriában nekem ez az AT a kedvencem. -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1757 üzenetére
"ipari standard,
jó hangú, strapabíró, nem gerjedékeny SM58" -
rootkiller
őstag
válasz
szabifotos #1754 üzenetére
Shure-t vennék SM58-as fejjel, gyakorlatilag azt amelyikre van pénzed, ezek mind kompromisszumos darabok, a QLX-D szériánál kezdődik jelenleg a fainság. Van amúgy PGX nyeles Beta58-unk, abból az egyik szervizben van egy ideje, konferálni meg hakniba használjuk. Van régebbi UHF-es meg VHF-es is, működnek, de ritkán vetemedünk rájuk.
Amúgy ha nincs valami extra célja a vezeték nélküli cuccnak hogy ki kell mászkálni vele a közönség közé vagy táncikálni akkor mindenképpen a kábeles SM58-at javasolnám. Gyakori tévedés a kezdők körében hogy majd nekik a rádiós mikrofon fasza lesz, meg megveszik hogy ne kelljen kábelezgetni, holott 35 ezerért megvásárolhatnák az ipari standard, jó hangú, strapabíró, nem gerjedékeny SM58-at és boldogok lehetnének vele, ehelyett vesznek ugyanennyiért valami hulladékot!
-
PapaMaci
őstag
válasz
Szia
A VMS inkább prezentciós célú. Viszonylag szűk frequenciatartományban hangolható. -
válasz
PG-t nem vennék. Olcsó dinamikusnak én AT PRO31QTR (kábel->kuka) mikrofonokat használok. Amúgy a Bétát imádom. PG meg a béta között akkora hatalmas luk van, hogy az hihetetlen. Egyébként meg nincs olyan, hogy egy mikrofon valakinek/valamire elég. Az MD421-emet még jobban szeretem, bár az hangszermikrofon, de énekre is zseniális, csak kissé viccesen néz ki egy koncerten)
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli mikrofon vásárlásán gondolkodom. (leginkább használtban) Először szóba jött az AKG ólcsója, a WMS40 mini Vocal, de használtan közel annyiért már shure van. Gondolom ez jobban megéri.
Shure PG58, Beta58. Mik a tapasztalatok? Van lényegi, számottevő, számomra fontos észrevehető különbség a kettő között? Kisebb fellépéseken teljesítene szolgálatot alkalmanként. Csak szeretném, hogy legyen egy megbízható saját darabom, amit magammal vihetek. Vajon érezném a kettő közötti különbséget? A Beta-ról jobb vélemények voltak, kérdés csak az, hogy egy magam fajta "kezdő" számára megéri-e.Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen fogadok.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Valaki ismeri a MOTU termékeket?
Van egy 2408, egy 2408mk3 és egy 24i. Ezekhez viszont csak egy PCI424-es kártyát találtam. Az viheti mind a 3-at? -
Adott egy két csatornás crossover és két végfok. Hozzávetőlegesen ugyanakkora hangerő eléréséhez melyik a javasolt beállítás, ha a crossover input gain-je 0dB?
- crossover output level -9 dB + végfokok kivezérelve 60%-ra vagy
- crossover output level -1dB környékén + végfokok kivezérelve 40%-ra? -
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1749 üzenetére
OK
-
rootkiller
őstag
A gigaflops az gigaflops, egy jó natív plugint is meg lehet úgy írni hogy jól optimalizálva fusson a processzoron, UAD környezetben is megvannak a bajok, nem fogom fel a mai napig hogy miért van alapból valamekkora DSP % lefoglalva és ez miért változik minden sample rate-n. Az olyan problémákról ne is beszéljünk hogy az Apollo 8p-n miért nem fut el a 8 darab unison 1073 holott elméletben tudnia kéne, na meg arról hogy Windowsos környezetben régebbi kisebb fogyasztású pluginekkel milyen gyorsan el lehet fogyasztani a FireWire sávszélességet és a DAW latency korrekcióját.
Az más kérdés hogy az Universal Audio kurva jól eladja a jó pluginek miatt a baromira elavult DSP-jét és megeteti a gazdagabb piacokon az arcokat azzal hogy ez jó nekik. Ha jön az UAD-3 akkor ott egy magnak nagyjából 36 gflops-ot kéne tudnia hasonlóan a Midas Neutron DSP-jéhez ahol 3+1 mag van és 108 gflops a teljesítmény.
MineFox54: A FireWire-t félig már eltemették. Windowson élből szopás, mióta USB 3.0 van a macekben nincsen FW. Felejtsd el.
-
válasz
rootkiller #1746 üzenetére
Én is hat magos xeon gépeket használok, egy 150-200 sávos projekt simán felzabálhat bármit. Valóban gyenge az uad dsp-je, de azért nem lehet egy az egyben összehasonlítani a Gigaflopsot egy célhardver és egy általános cpu között. De nem is a dsp hatalmas ereje miatt érdemes uad-ot használni (bár némi terhet azért képes elvenni), hanem a jó minőségű pluginek miatt. Van jócsomó, amit hangminősége miatt nem lehet kiváltani semmi másik fizetős pluginnal sem, pedig rendszeresen járok virágboltba, hogy kipróbáljak mindent vásárlás előtt. Analógban mindent megoldani dáriusz kincse, és a világ összes ideje sem elég. Az viszont tény, hogy az egymagos uad használati szinten is elég korlátozott, azzal sok feladatot nem lehet megoldani.
A beépített la2a kombó nagyon gyöszös.
-
rootkiller
őstag
Apollo Twinem van, egy magos. Első körben az a véleményem hogy a DSP technológia rettenetesen elavult. Annál is jobban. Egy mag 2.4 GFlops-ot teljesít. Ez semmi, főleg azért mert az intel processzorok lebegőpontos számítási teljesítménye ugrásszerűen nő! Az első gererációs i7-920 40 Gflops-ot teljesített, ma egy i7-5960X 354-et, és ennél már van újabb, jobb. A kollégák azt mondják hogy a 4 mag semmi, főleg 88.2-96k-n. Ismerek olyat akinek két octo és egy quad kártyája van, nála ez elvi kérdés, régi motoros PC-s, szopott anno sokat és nem bízik másban, pedig vannak rendes pluginek amik hozzák az UAD szintet és manapség számítási teljesítény is van bőven.
Szóval nekem annyi az UAD hogy esetleg berakom az unison 610-et, monitorozáshoz ott az LA-2A, keverni meg használom innen az LA-2A/1176LN/Pultec kombót, na meg a delay tetszik amit adtak, a többi minek? Van egy 59 dolláros kedvenc 1073-om ami tud preamp szaturációt is, jó a Logic saját compressora, az EQ meg nagyon jól paraméterezhető bármire, zengetőből meg Lexicon PCM native, de a Logic Space Designerje is jó.
Lényeg a lényeg: megélnék UAD nélkül, plugint nem vettem és több magom se lesz, annyi munkám nincs, inkább időt álló dolgokra költök.
Buy plugin = burn money
-
válasz
PapaMaci #1743 üzenetére
Sok éve van uadom vagy 100 vásárolt pluginnel. Nem mindenható. Van pár jó cucc benne, de van jó csomó, ami a free pluginek szintjén van. Rendszeres akcióban érdemes plugint vásárolni. Ha veszel egy plugint, akkor az összes plugint egy hónapig ingyen használhatod. Minden vásárlás után újra és újra. Ezt szeretem benne leginkább. Ha így nézem, már nem is olyan drága.
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1734 üzenetére
Épp ez az, hogy zengetőnél még elmegy, mert azt hozzáadod. De egy dinamikaszabályzót insert-be kötsz.
-
MineFox54
őstag
Semmi. Nem lesz effekt.
A sima énekhangjára pluszban szokták ráküldeni az effektet.
PL. az 1-es csatornán van a fickó, utolsó auxon (post) az effekt, akkor az utolsó auxon felnyomok egy kicsit, a keverőben belül megy a hangja effektezetlenül a master irányába, ÉS ki az auxon az effektre, ahonnan visszajön szintén a masterre.rootkiller:
Köszi a megerősítést.
Nem szeretem annyira én sem a pultot, de ez van. Falunapozásra meg egyébként luxus. 200-300 fős koncerteket csinálok vele max. -
rootkiller
őstag
A jó öreg GA32/12, nekünk is volt, meg volt 24-es is belőle, szerencsére elkoptak a háztól az MG32-vel együtt.
Az ötlet teljesen jó ahogy a hangkártya is, baromi jó áron van a thomannál, az a 10ms latency semmi, úgy kell felfogni hogy a zengetőnek van élből 10mS predelay-a, a delaynál meg nem fogod észrevenni hogy a 3-600 ms ismétlések csúsznak 10ms-t. Bátran csináld, kijössz 3 auxon: plate a dobra, hall az énekre meg egy delay és visszajössz a zengetőkkel meg a delayyel egy-egy stereon. Mi is volt hogy zengettünk Logic Pro X - Lexicon PCM Native-val.
Schawo: Megbízhatóság? Ha összefossa magát nem zengetsz. Ez túlélhető probléma.
-
válasz
MineFox54 #1732 üzenetére
Éneknél nem gond a fázis.
Én nem a latencytől félnék, hanem a megbízhatóságtól. Élőben a megbízhatóság életbevágó. Mi történik, ha beszarik a Behringer, az usb kapcsolat, vagy lefagy a gép vagy a vst? Szerencsétlen ott fog tátogni, mint a hal. Egy usb drótos hangkártya megbízhatósága béka segge alatt van. Ezt tetézi, hogy Behringer. Én ilyen vackokkal nem is kísérleteznék, ezek gyerekjátékok óvodába. Professzionális felhasználásra alkalmatlan.
-
válasz
MineFox54 #1725 üzenetére
Minden attól függ, milyen késleltetése (latencyje) van a hangkártyának. Egy gyors hangkártyával simán belefér. Nem hiszem, hogy egy usb-s behringer alkalmas ilyenre.
Én szoktam énekfelvételre még konvolúciós zengetőt is használni, hogy minél "élőbben" hallja magát vissza az énekes, pedig ott aztán kulcskérdés az alacsony késleltetés. Szóval nem megvalósíthatatlan, csak erős hardver, és gyors hangkártya kell hozzá.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Lesz néhány eladó cuccom. Többek közt egy EMU1212 PCI hangkártya, egy MOTU 2408mk3 PCI-424-el, lesz egy sima 2408 is. Némi kábel, meg még pár apróság. Ha érdekel valakit, akkor privátban folyathatjuk! -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Bocs ha elvetemült az ötletem.
Laptopot szeretnék használni effektprocesszorként, VST-kkel. Ehhez szeretnék venni egy hangkarit.
A gép i5 3.gen, 4gb ram.
Amire gondoltam az a Behringer U-Phoria UMC404HD lenne. Esetleg az FCA sorozat is szóba jöhet.
A VST-ket Reaperen keresztül gondoltam használni. -
Perijon
tag
Az én esetemben valóban előny lenne, ha helyet tudnék megtakarítani.
Ha a Yeti és a 2020 kapcsán ellenérzéseid vannak az ár tekintetében, akkor milyen USB-s készüléket ajánlanál? -
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1717 üzenetére
Így, így!
-
válasz
rootkiller #1717 üzenetére
Mondjuk igen, valóban. Ha magamnak kéne vennem 40-ből egy ilyen cuccot, én is ezt a csomagot venném. Csak sokan nem szeretik a kütyühalmazt maguk körül, ezért népszerű az usb miki.
-
rootkiller
őstag
Ha veszünk egy t.bone SC400-at (59€), egy Behri UMC22-t (45€) egy asztali állványt (kb 10€), egy szivacsot (2-3€) meg egy rövid XLR-t (5-6€) az kb 120€. Sokkal jobb előfokunk és USB konverziónk lesz mint ezekbe az USB-s göncökbe, jóval előrébb vagyunk mint egy Blue Yetivel meg egy 2020USB-vel. Szerintem.
-
rootkiller
őstag
Mindenkinek faragott lomja volt, kinek jobb kinek rosszabb. A Multimédiánál kazal számra álltak pl a faragott Martin Audio F2 kópiák, még most is azokat a retteneteket hordják sidefillnek, drumfillnek, monitornak az Edda turnéba. Talán az Omegának (hangosítócég, nem a zenekar) volt gyári lomja.
-
válasz
rootkiller #1711 üzenetére
Egyébként a random usb miki vásárlással óvatosan. Most kukáztam ki egy 100k-s Editor Keys SL600 belét, mert használhatatlan a usb rész, pattog, és semmi sem bírja jobb belátásra.
(#1714) PapaMaci
Csak kiskapszulás.Egy t.bone 450 nagykondis, és egész jó darab. 30-ból megvan. [link]
-
PapaMaci
őstag
Csak a tisztánlátás kedvéért, az AT2020 külső előfeszítésű kapszulát tartalmaz, szóval nem elektrét!
-
Sziasztok, van vmeikőtöknek infója arról, hogy a 90-es évek vége felé jellemzően milyen PA hangsugárzókat volt szokás használni Magyarországon rendezvény-, koncerthangosítás esetén, diszkókban? Ha rémlik pár típus is esetleg, az külön nagyon jó lenne.
-
rootkiller
őstag
Néztem ezt a Yetit. Nekem ez egy felkapott csicsás cucc vonzó de felesleges fícsörökkel. Először is ugye tud különböző karakterisztikákat, tud felvenni stereoban. Minek? Énekelsz egy kórusban vagy hasonló aztán elviszed és kirakod a laptopoddal hogy felvedd stereoban? Használni fogsz nyolcas karakterisztikát? Ha nem akarok M/S vagy Blumlein stereo elrendezésben felvenni akkor nincs ötletem hogy miért kapcsoljak nyolcasba akár egy Neumann U87-est is? Omni? Elég jó felvevő helyiség kell hogy használja valaki. Teljesen felesleges az összes többi, főleg Podcastolni.
A Yetiben ahogy néztem a képet sima elektret kapszula van, mondjuk az AT2020 dettó. Feleslegesnek tartom az AT2020-at. Nekem van egy olcsó, kínai nagymembrános, a megboldogult Musik Produktiv terméke, bizonyos Hitec Audio Fat One. Olcsó K67 kópia kapszula, olcsó elektronika. Az enyém mondjuk kicsit tuningos, de vettünk fel vele lemezre is éneket és full jó volt.
Szóval én biztos nem vennék se Yetit se 2020-at, vennék egy t.bone nagymembránost, akár USB-set, kis asztali állvány, a mikrofonra meg ráhúznék egy SM58-ra való mikrofonszivacsot és kész, ha nem USB-s a mikrofon meg egy Behringer UMC22 vagy akár UMC2 hangkártyát szintén fika pénzért.
-
Perijon
tag
Informálódtam, néztem teszteket a mikrofonok kapcsán. A különböző összehasonlításokban rendszerint a Yeti-t hozták ki győztesnek, még ha egy hajszállal is. De a lényeg, hogy ahhoz, amihez én szeretném, a felolvasás, ahhoz is inkább a Yeti az ajánlott. Akkor lenne jobb választás az AT2020, ha például zenéléshez szeretném használni.
Persze, ahogy kiderült, egyik készülékkel se nyúl mellé az ember.
-
MineFox54
őstag
válasz
csabyka666 #1696 üzenetére
[link]
RH Soundhoz itt van egy teszt. Sztem ugyanennek az USB-s verziója a UM900USB.
Nekem az RH-nak a hangszer kondija van,a HST02A, az nagyon jó ár-értékben. Jobb volt mint a 2,5x annyiba kerülő AV Jefe. -
válasz
csabyka666 #1694 üzenetére
Bocs, ne vedd sértésnek, de a 40-80 ezer forintos kategória nagyon messze van a komoly stúdiómunkától. Ezek a podcaster termékek kezdő podcastereknek. Értem én, hogy te szeretnéd olcsóbban, meg minden. Persze lehetséges, de csodát ne várj. Sima 500 forintos trust mikrofonnal is lehet felvételt csinálni, nem is katasztrofálist. Én tuti nem vennék ilyen 5000 forintos vackokat, amik semmivel sem jobbak, mint az 500 forintosok.
(#1698) Perijon
Ilyen BM800-am van nekem is. Sosem hallgattam meg a hangját. Csak donornak vettem a háza és kengyele miatt. A belét kihánytam belőle, és építek bele egy használható belsőt. De egyébként azt hiszem a vicc kedvéért kipróbáltam, és nem sikerült hangra bírni. Hibás darab volt, vagy mit tudom én, annyira nem érdekelt. De egyébként ebben is egy filléres elektret kapszula és egy mezei FET van, semmi más. Pont annyi az egész, mint az 500 forintos, csak csecse házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Asustor NAS
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Játékfejlesztés
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged