- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
...Mondkuk, ha D osztályú erősítő van benne, akkor teljesen elképzelhető ebben méretben is minőség.
Amugy nekem is ez szurt szemet, hogy ráírják, hogy jobb, mint a nagyok.
Bár most nem használom, mert csak aktív hangfalaim vannak,de még megvan a végfokom, egy pioneer spec4. Az pl jó időre megoldotta a végfokproblémámat.
...Csak az más árkategória.Szerk: Amugy mi van veled? Rég jártál erre! Meló hegyekben? A szakmában nyomod még?
-
kislevelibek
csendes tag
Hali!
AFL/PFL kapcsoló nincsen annyira nem bonyolult szerkezet
. Kötöttem rá sztereo cuccot és az is mono volt illetve a mikrofont panormáztam de ott sem volt változás.
Annyit tapasztaltam, hogy ha a sztereo cucc volt rákötve és kicsavartam balra, akkor semmi nem történt ha jobbra akkor pedig elhalkult minden. Szoftveres probléma lehet, mert egy komoly keverővel is így jártam.
Abban tudsz segíteni, hogy hogy tudok úgy felvenni, hogy fejhallgatón halljam az éneket is meg a zenét is amire ráénekelek?
Mondjuk erre van egy ötletem, lehet, hogy az RCA ki/be menettel kéne játszadoznom? Mert arra írja az USB-t is.Kár a használatiba 1 mondattal elintézik.
-
dudika10
veterán
Az utolsó bekezdésed azért így nem teljesen igaz szerintem.
2 utasnál az egyik a legtöbb esetben egy dóm magas, ami a magasabb frekvenciás hangokért felel és egy 3-7" körüli mély-közép a másik. Bár kérdés, hogy hol húzzuk meg a határt a mély-közép-magas hangoknál. Szóval nem lesz jobb a magas frekvencia, a mélynél számít.Más:
Jah és el ne felejtsük, hogy minél több utas egy hangszóró annál több összetettebb a hangváltó, nehezebben megtervezhető, nehezebben beállítható, drágább és minél több a hangszóró annál kevesebb pénz jut egyre. Szóval azonos árkategóriában nem biztos, hogy jobb egy 3 utas mint egy két utas. -
dabadab
titán
Az a gondja neki, hogy a játékok hangja az optikain csak sztereóban megy ki, mert a kártyája nem tud DDL-t.
Mustármag: Nézzél be ide, neked egy 5.1-es cuccra van szükséged meg kereted.
-
PapaMaci
őstag
Ezek tényleg nem megerőletető melók.
Én végülis itthon maradtam, mert annyi munkám volt, hogy nem tudtam eladogatni a lomomat. A szinházból eljöttem szept 1-től, azóta volt kereken 5 szabad napom. Ebből 2 esett a karácsonyi időszakra. Mostanában épp TV-s közvetítőkocsin hangászkodom, mellette felvételek tömkelege, utómunkák, és bármi, amiért pénzt adnakSzerk:...hja... és azóta még több lomot bevásároltam...
-
-Solt-
veterán
Szia "kolléga"
Van inverterem, de nem szívesen használom, mert elég macerás... ( kevés a hely, nem tudom normális helyre, állandóra telepíteni )
Amit linkeltél jól hangzik, de ez a 8 órás használat nagyon nem jól hangzik. 2-3 városnézés után cserélhetek elemet, ami azért nem olcsó mulatság... főleg, ha bekapcsolva hagyják... :S
Tisztára elbizonytalanodtam már, hogy mi lenne a jó... a vezetékesbe állandóan beleakadnak, lerántják, megtörik a vezetéket. ( lányos zavarában az ujja köré csavargatja a nem normális ) Ezek a rádiós dolgok sem az igaziak... ( legalábbis buszba )
Bluetoth-os lenne az igazi... vagy UHF sávos, ami tölthető, és nem elemes...
-
Club
őstag
A gond az, hogy driver egy kábelhez nincs.
Nem egy E-mu kábel, hanem egy egyszerű kínai csoda, mindenfelé lehet vásárolni.
Azért nem értem a dolgot, mert szerintem az összes kábel ugyanazt csinálja, viszont ilyet hogy USB-MIDI Cable Driver, na ilyet nem találtam.
Kerülget a guta, és erősen godolkozom egy USB-s M Audio Fast Track Pro hangkarin, lévén az inetgrált hangkari zeneirogatásra úgysem lesz jó.
De ha ott sem fogja felismerni a szintit, akkor agyf...t kapok. -
mhorvat
senior tag
"Ha csak egy másik kábel kell akkor vedd meg az olcsót."
Köszönöm. Azt meg tudod esetleg mondani, hogy "az említett márkát, illetve társait" hol tudnám beszerezni? Webáruházat kettőt találtam (ami szerintem egy és ugyanaz), gödöllői(ek).
És igen, jogos, nem vagyok vájtfülü, nem kell profi kábel egy integrált hangkártyához, egyszerűen csak azt nem szeretem, ha az egyébként sem profi hangminőség hallhatóan még tovább romlik. Egyszerűen csak egy olyan minőségű kábelt keresek, mint a mostanim.
-
mhorvat
senior tag
De várjunk már, ez a 3. hozzászólásom, amiben azt kérdem, hol találok rendes jack hosszabbítót, de arról még szó sem esett. Ebben esetleg tudsz segíteni?
Nem azt mondtam, hogy ki akarom küszöbölni a hangkártya zaját, szimplán csak keresek egy hosszabbítót, mert szükségem van egy másikra is.
-
emitter
őstag
Szia!
Ezt már én is néztem, a digibest-en már 20-ért is van. Csak azt hittem, van egyszerűbb és olcsóbb is, mert nem kell nekem ennyire "profi". De aztán lehet h ez lesz.. Valszeg később kellene egy 3. mikrofon is a rendszerbe, azt akkor majd kössem be ennek az egyik sztereo vonalbemenetére monoként?
És még az a kérdésem, hogy a keverő kimenetét az erősítő vonalbemenetére kell kötni, ugye? Meg azt nem tudom, hogy fog-e segíteni ez a keverő a jelerősítésben, hiszen az erősítő mikrofonbemenetei mögött nyilván van előerősítő fokozat, ami ugyanazt csinálja, mint ennek a keverőnek az erősítő-része. Tehát mennyivel leszek ezzel előrébb?
-
PapaMaci
őstag
...
Ebben csak azért nem hiszek, mert nem tudom elképzelni, hogy annyira fázishelyes lett volna a két miki, már csak a pozícióikat tekintve is...
Persze ettől még lehet, csak nekem most is hihetetlenül hangzik...
Hja... OFF
Magam részéről befejezem a szakmát. Egy pár évig nem szeretnék se keverőt, se felvételt, se semmi kapcsolódót látni... -
Porcupain
aktív tag
-
Porcupain
aktív tag
Akkor végülis a mélynyomó erősítője túl sok lenne a fejhallgatónak?
Persze majd egyszer veszek egy jobb fejhallgatót is,és az nyilván jobban is fog szólni, de most csak úgy felvetődöt bennem ez a dolog.
Ezt a fejhallgató erősítőt kicsit jobban ki tudnád fejteni?
-
Porcupain
aktív tag
-
qdak
addikt
huh remélem jól értelek:
szóval ne az erősitővel vágjam a frekiket ? hanem az tegyem alaphejzetbe és tegyek mind a mély és a magasközép elé hangváltót?
amugy 2 hangfal van 2 pici amiben van ak a közép + magas
+ van a 2 böszme nagy mélyneka kérdésem itt is leirom szét le7 forrasztani ugy 1 hangváltót h a myély részét leszedem a másik erősitőhőz ?
commanDOS 653 ez igy müxik ? ugy még nem is próbáltam!
ha a mély csak ugy szol ha kicsit hozzáérek a membránhoz az már menthetetlen ?
-
PapaMaci
őstag
Az elméletek jók, de nem fognak megvalósulni. Eleve két különböző erősítő, saját hangerőszabályzóval. Sosem fog a megfelelő helyre esni a keresztváltási freki. Bármilyen hangszínszabályzás = fázistolás. Nyilván az otthoni Hi-Fi rendszerek nem erről szólnak, de az tény, hogy ezeknek össze kellene állniuk, a maximális élvezet eléréséhez.
-
qdak
addikt
aham igazán sehol nem tudtam biztosra menni mennyit tud erősitő, valahol a 100W ot irják látam 75W ot is
na de nekema technics csak a mélyeket hajtja van 1 (sony?)Wega ami 2x75 rá van irva az hajtya magas közepeket meg se közeliti a tcs (technics) tazt hogy érted h jó e ? müködik
elvileg
igen van ben 1 cső de haver azt mondta h nem teljes csöves mert azok nem birnak nagy teljesitményt leadni 4 kimente van hátul m mint a hangszórókhoz ha errew gondolsz ?am meg le7 az is h tulvezérlem jellel ? a sz gépröl ja és téleg jut eszembe bizti az csinálja ki amikor érdekes módón:
van pl game intro és ott nem használja a win a viszavet hangjelet v miér :S
meg ha neten van honlapon zene az mér maxon bömböl 1 böl ?
volt az az ijesztős butaság bizti látad mikor nézed a képet azt előugrik v mi állat meg ordit na nálam ez akárhogy rakom max hangon jön ki :S bizti jo tesz a mélynak -
qdak
addikt
Kizárt, hogy valami oknál fogva 2ohm megy az erősítőre ez hogy érted ?
semmi soundblaster@technics@méylnyomo a jel visza van véve 40/40% ra az erösitön a magas levágva (letekerve)
mennyire rakjam a hengerőt mélykiemelést mekora jelet adjak rá erre nincs szabály gondolom ... ?ezek naon drágák
ennyit sajnálok rá igy is sokba van már simán vehettem volan az erősitő melé 2 x 120 as jammo hangfalat
majd későb irok töbet rola lasan mennem kell győrbe -
qdak
addikt
hello végre v ki köszi!
a hangszórók 8 Ohm osak az erősitön 4 kiment ha
2 rakok rá 4-16 Ohm ig lehet
4 rakok rá 8-16 Ohm ig lehet
a hangszórók külön külön vannak nem sorba
hát a hangszóró 1. szériában 150 W osként ment most 120-130 W nak irják u azt ugyhogy lehet nem birta másnál sem!
na az erősítő technics su v 505 [link] 2x100 W RMS 2X120 W MAX
és a csöves verzióm van! -
Jinxx
senior tag
Nem olcsó bizony, de ezt még úgy ahogy tudom fedezni anyagilag. Stúdiót építeni nagyobb falat lett volna, bár a fotózás az tényleg csak hobbi, nem megélhetés.
Hogy on is legyek: Nem tud valameikőtök egy megbízható helyet, szervízt ahol egy régi cd lejátszón tudnak állítgatni valamit, hogy ne csak az eredeti cd-ket olvassa?
-
Jinxx
senior tag
Hali mindenkinek!
Eléggé haldoklik a topik, kár érte. Olyan régen nem voltam itt, hogy a hangfoglalásos hozzászólásodat is most láttam először, pedig az régen volt. Egyébként ott voltam, folyt is a nyálam rendesen.
Az idővel pedig kinek nincs gondja? Kb. akkor költöztem Pestre amikor a hangfoglalás volt, talán kicsivel utána, azóta meg meló van ezerrel, persze semmi hangtechnikai, inkább raktáros.A házistúdióm gondolatát azóta elvetettem, hisz valamiből élni kell alapon örülök ha albérletre, meg a másik hobbimra futja (fotózás).
"Mindenki osszon meg valami élményt, gondolatot, tapasztalatot!"
Hát, ez nem tudom mi volt. -
ReJim
őstag
alap esetben le lehet osztani ellenállásokkal, de elég nagyteljesítményű ellenállásokra van szükség pl 500W leosztásához. http://sound.westhost.com/project100.htm
vagy mondjuk illesztőtrafóval. mint mondjuk DI-box-oknál. csak az kicsiben van.
vagy talán a legjobb példa a 100V-os rendszerek. egy 50wattos erősítő és sok kicsi párhuzamos 4-5wattos hangszóró, amit egy illesztőtrafó választ le a 100V-os rendszerről.
(kommunizmus, sulirádió, dallamcsengő, hangos...ezek jutnak eszembe.. )
az elsőt megcsináltam gitárerősítőhöz. de nekem kicsit ratyi hangot adott ki, olyna túlvezérelt-et. pedig 100W-ra kiszámolt ellenállásokkal csináltam meg, de sem így sem jó.
na majd ha lesz időm azért még megpróbálkozom vele... -
Slicmor
csendes tag
Hello!
Szóval ez csak egy felvetett téma amivel életben lehet tartani a fórumot?
Én így első hallásra furának találtam, mert ha már felerősítettünk egy jelet akkor miért osszuk újra le? De mivel ez csak - vélhetően példa vagy tanulság - egy okfejtés, ezért én így első átgondolásra ezt "gondoltam" ki.
Igazad van abban hogy a kimeneti feszültség szintet meg lehet mérni egy 1 kHz-es mérőjelgenerátorral (miután belegondoltam alaposabban), de abban nem nagyon hogy a keverőt hagyuk ki, hiszen azon is keresztül megy a jel így torzolhat a jel alakja. -
Slicmor
csendes tag
Hello!
1. Mivel osztod ugy le hogy az dBu-s jel legyen? Honnan fogod tudni hogy akkora szintű lesz?
2. Általában azért van keverőkön monitor és vagy aux kimenet hogy ezt a "találgatósdit" elkerülje az ember.
3. A lineáris és nemlineáris torzításról nem is beszélve.Nem tudom ki találta ezt ki de nem hiszem hogy tanult fizikát.
-
ReJim
őstag
azért szeretnék külsőt, mert félek, hogy a belső zajos lesz... (mint pl a mostani tv tunerem.)
no meg ha késöbb, nemsokára, vagy vmikor jön egy erősebb laptop, akkor ne kelljen új eszközt vennem.
a szimetrikus az még lehet, hogy nem is követelmény, de szeretném ha 24bit/96khz-es lenne...szerintem most kipróbálom ezt a 20ezres kategóriát. külső, hordozható. és még teccik is..
-
Jinxx
senior tag
Kb. 10 percet voltunk ott, a best of résznél ha jól tudom. Barátnőm rángatott színpadról színpadra, nem nagyon volt kedve ott álldogállni a tömegben, én meg nem akartam odamenni, hogy ''Szeva, egy Bigya nevű srácot keresek, itt van?''
Meg úgyis csak beköszöntem volna, nővel nem sok időm lett volna beszélgetni, meg nézelődni. Hát igen, ezek a párkapcsolat korlátai.
-
Jinxx
senior tag
-
PapaMaci
őstag
-
PapaMaci
őstag
-
kem
addikt
Szia! PG81-et inkább csak cinekhez használok, mert ott ki lehet vágni a fölösleges (mély)dolgokat, a harmónium pedig elég széles sávon mozog, de rájöttem, hogy nem is kell hozzá kondi mikrofon, de majd szombaton minden kiderül, úgy tervezem, hogy 2db SM57-et teszek mögé, elvileg ott jönnek a hangok a szövet alól, monitor meg úgyis a másik oldalon lesz, mert a harm. a színpad szélén lesz az oldalával a közönség felé. majd linkelek hangfelvételt, addigra remélem meglesz az E-MU hangkártyám.
Akusztikusan sajnos kevés lesz egy ilyen hangszerelés mellett[link]
Kihívás az biztos, majd jelentkezem: ))
szerk: nahh ezt szépen megfogalmaztam
[Szerkesztve] -
jumpi
csendes tag
Nem hiszem hogy érzéki csalódás volna! Igen az a hallkabb ami nem szól kint. Van olyan poti és az a CUE-n van ami elvileg kizárja a külömbségeket..
Úgyis próbáltam amikor nem szól kint. Mondom egyszer sikerült faszán belőnöm a Sync -lock-ot nyomtam be és fasza volt a cucc. Megvoltam nyugodva hogy benyomom múlt hétvégén is azt nem volt jó... de lehet nem vártam meg míg kibod egy reális BMP értéket és így nemis kapcsolta rá rendesen a a hangot.. Mert amikor jó volt így akkor már ment a szám egy ideje és volt ideje beállítani magának. De most meg lehet egyből akartam és hibás értéket tett rá és ezzel nem volt jó a hangzásban is...... -
PapaMaci
őstag
-
commanDOS
senior tag
tényleg nem rendelkezek sok tapasztalattal, sőt klipsch hangfalat még nemis hallottam szólni
, de egy az, hogy az ár az jelent valamit, méghozzá nem keveset, másik ,hogy eddig csak dícsérni hallottam.
amúgy sz.ted 75watt elég egy durván 20 négyzetméteres szobába?
mert igen megtetszett, az a darab -
commanDOS
senior tag
Szigeten (2005) sok színpadon elég gyatra volt a hangosítás, úgytudom magyarországon kevés jól képzett hangmérnök van, vagy pedig ilyen alkalmakkor nem taláélják meg őket
olvastam valahol, hogy pl a siemens sátorban, nemsitom kik léptek fel, de olyan szarul szólt, hogy az énekest nem lehetett érteni, meg a lábdob basszusa levitte az ember fejét
viszon KoRn-ék saját hangmérnököket vittek, valszeg nembízták a magyarokra a hangosítást, meg mondjuk nekik télleg leég speciális a hangzásuk. télleg, nagyszínpadnál hányszor 10e Watt szólt?
[Szerkesztve] -
commanDOS
senior tag
KoRn meg a System az két kurva jó banda
kedvenceim, márcsak azért is, mert van benne egyéniség, más mint a többi, és összetéveszthetelen meg ha már a hangzásnál tartunk, akkor a KoRn bass gitárosa tudhat valamit, mert félelemetesen jól szól a bass gityó
imádom ezt a jellegzetes kattogós hangzást.de az egész jól van összerekva, meg volt szerencsém szigeten hallani őket, igaz, hogy télleg szar volt, de nekem akkoris élmény volt, mivel élőbe akkor hallottam őket először.
Jah meg, boccs, hogy eltértem a témától, de végülis ezis idetartozik valamilyen szinten. főleg, hogyha valami cuccot akar venni az ember, akkor egyáltalán nem mind1, hogy milyen stílushoz veszi, egy techno rettenetre tervezett cuccon egy akkusztikus zene csak egy szétmosot akármi lesz, de nem okoskodom, mint mondtam amatőr vok
[Szerkesztve] -
commanDOS
senior tag
És közel normális összegért mit tudsz ajánlani, ami legalább megközelíti ezt a hangzást, nyilván nem full csöves elő meg végfokra gondolok 500 wattos reflex ládákkal
ha ennyi pénzem lenne, akkkor már normális házat is vennék amiben hallgahatom
mondjuk tudom, hogy bűn gépre kötni, de fölöslegesnek tartom cd re csakazér kiírkálni a uccokat, hogy 1 méterrel odébb berakjam a cd lejátszóba -
commanDOS
senior tag
Aha értelek, de nyilván vannak kisebb teljesítményű cuccok is, pl nekünk a nappaliban is két 240 Wattos 3utas Pioneer van..az abszolút szobába otthoni használatra van. az meg azért nemtúl kicsi
meg azt pl tom, hogy hangosításra szánt cuccnál a magas is tölcséres rendszerű, meg ilyenek. de igazából ami nekem tetszik az az, hogy a mélyek szép feszesen, pattogósan szólnak, a magasak is teljes mértékben kijönnek, meg úgy az egész hangvilág, de tény azis, hogy azért ezek végülis nem egy cd lejátszóra vannak kötve, hanem keverőn keresztül a hangszer szól rajtukamit nyilván nehéz lenne otthon reprodukálni.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
-
dabadab
titán
''Arra gondoltam USB-set veszek, mert akkor USB-t egyszerűbbb hoszabítani mint a Coax-ot, és talán kisseb a zajt kapar össze a kártya.''
??? Az USB drot par meternel tobbet nem bir (persze hasznalhatsz HUB-okat, de az maceras meg draga) ellentetben a koax-szal (ami meg olcsobb is).
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Mit szeretnel?
Azt, hogy kijojjon belole pass-throughban, vagy azt, hogy a PC-n generalt hangokbol csinaljon mondjuk DD Live-t, aztan azt nyomja ki?
(Ja, es a DTS NEO az olyasmi, mint a Dolby Pro LogicII, ez is sztereo jelen mukodo matrix-koder, nem diszkret hangcsatornakat hasznal)
Egyeb kovetelmeny van a karesszal szemben? -
kapcs-ford
őstag
ops Átnéztem ismét és találtam egy tankonyv.htm-et ami kezdésnek megteszi!
majd 7végén kezdem el tanulni a jegyzeteimet de addig is lenne pár kérdésem..
1, 20 phon vagy 20 dB ? Ugyanannyi? ha igen akkor melyiket mikor és hol használják?
2, Mi a neve annak a programnak/plug-in-nek ami megjelenít grafikusan egy hanghullámot? A soundforge etc.. is megjeleníti de olyat keresek amivel lehet oscilálni. -
PapaMaci
őstag
Csak volt DMX -em! Most egy ESI-t használok: Bővebben: link
Egy Mayát nemrég vettem egyik barátomnak, és elég korrekt! Még igy is jobban megérte ezt venni a hangzás miatt, hogy maradt neki két csatorna feleslegesen... -
Kagylo
tag
Kikérem magamnak!
A Shaker nem halt meg, csak egy-két alkatrésze cserére szorul(pl trafó).
Az izzónak semmi baja, világít mint állat, tehát működik!!! {csak mást nem csinál}
Hipp-hopp megrendeltem a Pákóból, oszt amint megjön, már építheted is be.
Az igaz, hogy küllemre nem az igazi, de hát kérem, semmi sem tökéletes.
Különben is, a gyártó mehet sunyiba, mé nem bírja a lámpa azt, hogy 2 méter magasból leesik az aszfaltra!?!? Nem értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Napelem
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest