Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #195039 üzenetére
én is hasonlóan vagyok, bár az elsőre próbált naturhoz képest ez istenien finom... de ezt is ízesítem azért. mondjuk próbálok azért néha-néha jó ízesítőt találni, mert akkor váltanék natur+saját ízesítésre, h minél kevesebb adalékanyag legyen, de nem igazán találok szeviás ízesítőket
a fentebb írt 2 gyártó termékeit én jó szívvel ajánlom. Ár/értékben nagyon jók
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #195032 üzenetére
jó, hát emulgálószer valóban nagy eséllyel lesz mindegyikben az oldódás miatt... de ugye nem csak ez határozza meg... hanem, hogy mennyire tiszta (zsír és cukormentes) és hogy milyen technológiával készült (mennyire szűrt, bár ez szvsz egyenesen arányos a bennelévő zsír és cukor mennyiségével), illetve, h mekkora a szemcsemérete (mikrolizált)
szóval, amikor látod, hogy ott van nagybetűkkel, hogy ultraszűrt, mikrolizált és mégis rágod a csomókat, akkor ott valami sántít...azt hittem amúgy, h natúr fehérjét keresel, ezért kérdeztem, mert ostrovit-ben tényleg csak emulgálószer van meg emésztőenzimek a wpc-n kívül.
az a baj, h a biotech akciósan is baromi drága. (~5400, ha jól nézem a 350g akciósan, tehát 15k+/kg). összehasonlításképp akciósan ~7300-7500ft/kg áron lehet venni Ostrovit ill immortal nutrition EAA-t.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Morris #194955 üzenetére
Ill. meg sütve is nagyon lassan tudja felvenni a szervezet a tojásfehérjét, nyersen meg annál is 2x-es idő alatt. Eredmény: A zsírt felveszi belöle, a fehérje túlnyomó része meg tengerésztemetéssel tavozik.
Sok értelme van. Ja nem, nincs.tisn:
Belejöttem, még maradok hétfőn is táppénzen. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #194698 üzenetére
ezt passzolom, sry (pf nutrition elég híg/vizes amúgy (állagra/ízintenzitásra/édességre, mint kb a gymbeam true whey, ha esetleg azt ismered, de azt sem nevezném 100%os frissítő, üdítőnek...) nekem az üdítőm a gymbeam hipotóniás szörpje
(akciósan ~3,3k szokott lenni)
@tisn: akitől én vettem az nagyot emelt most a 2kilóson, de vannak relatív jó árban még 700g-s kiszerelésűek (több eladó árulja): [link]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #194696 üzenetére
mit értesz clear alatt? az első nem az?
ha iso-ra, akkor az immortal-nak van iso-ja, talán peaceliker (??) fogja előbb-utóbb kipróbálni
egyébként ha beef is érdekel, akkor szintén az ostrovit beef protein-je (csoki-kókusz) kiváló... (csak ugye nem annyira izomépítésre való) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #194691 üzenetére
mindenkinek más. nekem az eddig kipróbáltak közül:
ízesítetlen: Ostrovit wpc+digezyme
ízesített (és nem zavar a szukralóz):
édesebb ízvilág (van egy egyedi/jellegzetes íze az összesnek, eddig áfonya, sós karamell és banánt kóstoltam): Immortal Nutrition (ez WTC+WPI+WPH "hibrid", szukralóz+stevia)
"normál", nem túl édes ízvilág: PF Nutrition (fehércsokis-málnás ill sós karamell finom, pisztácia annyira nem jött be, többit nem kóstoltam)
vegánból: Ostrovit Vegan Blend - epres
említésre méltó még (habár összetevő lista nem a legjobb, de állagra a leg"durvább", szimpla vízzel kb mint egy ivó- és egy krémjoghurt keveréke... nagyon selymes cucc): Ostrovit WHEYlicious - őszibarackos
kb ebben a sorrendben, felülről lefelé (allegro kuponnal mind1ik kilója 6k alatt kihozható, vegán talán még 5k alatt is)
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #194429 üzenetére
nem, de sok embernél (pl köztük nálam is) a fontosabb szempontok közé tartozik.
minden ember más... van, akinek az oldódás, más valakinek az íz, míg másoknak az ár, vagy épp az összetevők listája, de vannak olyanok, akiknek tisztán a fehérjetartalom stb-stb vagy épp ezek kombinációja számít.
nálam: íz, ár, minél kevesebb adalékanyag, oldhatóság, amik fontos szempontok (kb ebben a sorrendben).az oldódáson rugózva: a stillmass már annyira rosszul oldódik (számomra), hogy nagyon jónak kellene lennie a többi "mutatónak", hogy megvegyem... ezzel szemben csak az ár, ami pozitív (meg talán a stevia édesítés), de íz és összetevőkre nem a legjobb, így kuka 8ezért jobb számomra az immortal, pfnutrition ill ostrovit trio)
de én pl nem nézem, hogy cfm vagy ioncserélt (előbbi elméletben magasabb minőség) eljárással készült (hozzáteszem a gyártók 90+%a meg sem adja, nagy eséllyel ezeknél ioncserélt, mert az az olcsóbb)
de mindenki azt issza, ami neki a legjobban megfelel. sokszor olvasok olyat is, h "nem finom, de nem nem kell finnyáskodni, ez nem desszert stb, a beltartalom a lényeg". hát nálam nagyon nem. persze, ha megvettem, nem dobom ki, de ha xar az íze nem veszem újra, hiába jó a beltartalom... de ez egyéni prio kérdése, ahogy azt fentebb írtam
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Morris #194405 üzenetére
ár/értékben, nem geil fehérjéből 10/10es oldódással, szinte tökéletes összetevőkkel (kivétel édesítő, mert az szukralóz) nekem a pf nutrition cuccai ízlenek. (6k alatt van kilója bármelyik íznek kis, 900g-s csomagokban is, de nagyobb 2-4kg-osban még jobb... allegro kuponozva most pl a pisztáciás 3,6kg-ot lehet szerezni ~18,5k-ért, az ~5,2k/kg (többi íz drágább, kuponozva ~5,7k)
biotech/scitech számomra már a túl drága szint (lehet előítéletes vagyok, de szvsz túlárazott, ár/érték arányban nem jó cuccok)
egyszer amúgy majd mindenképpen ki fogom próbálni őket, aztán lehet megváltozik a véleményem (múltkor már majdnem összejött, mert egyik webshopban volt minta mindkettőből, de végül nem onnan rendeltem cuccokat)WPI-ben én az immortal cuccát próbálnám ki (ha hajlandó lennék annyit adni érte
), a WPC/WPI/WPH keverék, olcsóbb cuccuk minősége alapján. De ez geil ízvilágú cucc, így neked semmiképp nem ajánlanám
#194407 tisn : én ugye múltkor gondolkodtam a jóárasított womens diet cuccukon, mert hiába 66g/100g, átszámolva, nem jött ki rossz árra a fehérje grammja... meg az is steviás... de egyszerűen az összes mass cucc annyira rosszul oldódik, amit próbáltam (még az instant-ok is), hogy tuti eret vágnék magamon, hha a womens is olyan lenne és azt kellene hónapokon át, naponta 2x kivárnom, h eloldódjon...
-
-Skylake-
addikt
válasz
Morris #179050 üzenetére
azer amugy van am bor azon a pofan, miutan a biotech is igazabol kurva(!)draga , ez a cucc majdnem DUPLA annyiba kerul. 850 forint/adag lol az mi ?
szerk: konkretan ha kihasznalom a legnagyobb kedvezmenyt (5darabot rendelek 3 araert) , ami szaros 87ezer forint csak, meg akkor is tobb mint 10%-al dragabb egy adag mint a biotech
ami kb az egyik legdragabb marka.
mi ez a myprotein ? ez valami ilyen elit tapkieg marka ?
-
bigmasterg
addikt
válasz
Morris #178937 üzenetére
A sima compact whey-ben valóban annyi van, ha lenyitja az ember a tápanyag táblázatot.
-
ztoldy
senior tag
válasz
Morris #178835 üzenetére
Ez így van, sajnos sem az alapanyag minőségét, sem a késztermék minőségét nem tudjuk. Azt sem, hogy tényleg benne van-e az és annyi, ami rá van írva.
Azt azért lehet tudni, hogy egy teljesen natúr, teljesen adalékmentes tejsavó, ha vizet kap, akkor összetapad, teljesen csomós lesz, de a boltban kapható fehérjék annyira finomítottak, adalékkal ellátottak, hogy ebből sok esetben semmit nem tapasztal a vevő.
És itt bejön a sűrítő adalék, mert ezt követően hozzáadják a xantán gumit vagy mást, hogy mégis krémes legyen a fehérje feloldás után, mert azt várja a fogyasztó, hogy fincsimincsi, krémes fehérjét igyon.
Pl. ez a mindenmentes pont azt produkálja, amit írtam. -
Qtya123
őstag
válasz
Morris #178667 üzenetére
Én is dolgoztam néhány évig váltottban, szintén szellemi munkát. Ettem éjjel is, szerencsére nem volt hízás. Akarom mondani az alapban rajtam lévő zsír nem gyarapodott tovább.
Viszont olyan fura volt az éjszakás utáni reggel mindig. Éhes voltam reggel, kb a normál reggeli időpontjában, de az éhségérzet más volt. Ahogy Te is írod, olyan gyomorégés jellegű volt az éhségérzet.
-
ztoldy
senior tag
válasz
Morris #178526 üzenetére
Lehet, hogy kevésbé hűtik a bolti raktárban, hűtőben, de ki tudja. Több fórumon is írnak hasonló tapasztalatról több termék esetén.
Én hússal jártam úgy többször az utóbbi időben, hogy kibontáskor kellemetlen szaga volt, pedig ugyanúgy tárolom, ugyanannyi idő alatt dolgozom fel, mint régebben.
Én évekkel ezelőtt is tapasztaltam, hogy még bőven lejárati időn belül, amikor kibontottam a fémfóliás túrót, akkor már a fólián penészfolt volt. -
Rivaul
addikt
válasz
Morris #178330 üzenetére
Döntött nyomásoknál, támaszkodni, támaszték a hátadnak, mellednek, lelógatni rajta a karod bicepsznél stb. Szerintem ha otthonra rendezkedik be az ember, akkor cél hogy minél változatosabban lehessen használni az eszközöket. A teremben is számtalan féle-fajta és szögű gép van.
-
Rivaul
addikt
válasz
Morris #178311 üzenetére
Az alsónál nincsenek technikai paraméterek, csak a kerekek vonzóak picit. De nem mozgatod annyit. Felépítésre amúgy jobban tetszik a felső. Ott a 200kg használható súly is bőven elég. Viszont ha rám hallgatsz, kicsit többet rá szánsz és olyat veszel ami állítható. Otthon dezéshez kifejezetten sokat tud számítani az elvégezhető gyakorlatok számának növelésében. Ami a lényeg, a max súly ami számít. Abba benne van a felhasználó súlya is. Tehát ha te 130kg vagy, akkor 70kg a fekvenyomásra való lehetőség. Ezzel számolj.
-
Dicker
őstag
válasz
Morris #88419 üzenetére
Én pár hete benyomtam egy tepsi rétest, meg megkóstoltam mindent egy lakodalomban, mellé ettem kétszer főételt, hogy azért fehérje legyen már benne, erre nem éhes lettem éjfélre?
Legalább jött a virsli, de az kell a kutyának, mentem rántott húsért a konyhára. Ami csirkéből volt, és természetesen salátával ettem kizárólag. (tejfölös krumplisalátával)
Szóval szerintem a milka, meg a chips a hibás. Rendes kaját kell enni nem ilyen szarokat.
Ja, másnapra fogytam. Lehet használt a 2x2 óra kardió előtte, és utána nap. Vagy proteinrétes volt.
-
Eagl3
veterán
válasz
Morris #87776 üzenetére
Élőben közel nem mutat ennyire egy ilyen forma, képen nincs viszonyítási alap, ha azt mondja, hogy 85 kiló, kb. az is hihető lenne.
Egyébként azzal a mennyiségű kajával, amit leírtál Nightmare, nem is értem, min csodálkozol, hogy nem nősz. Full ektomorf vagy, tészta, krumpli mehetne ezerrel, hogy jöjjön a tömeg, ennek ellenére annyi kaján élsz mint amennyit én reggelire megeszek kb.
-
-
Nightmare
senior tag
válasz
Morris #87776 üzenetére
Meg is szenvedtem érte anno, jól el is basztam.
Én sem ehetek akármit, bár a hosszú évek alatt rájöttem mennyi kalóriát lehet, és mennyit nem. Fogalmazzunk úgy, hogy még lejjebb akartam faragni a tzs-ból, de már nem volt hozzá erőm. Elkezdtem tömegelni, aminek az lett a vége, hogy sokat edzettem---sokat is ettem---eleget ettem ahhoz, hogy hízzak, és túl sokat eddzettem ahhoz, hogy ne erősődjek. Magyarul híztam, de nem fejlődtem, ami feltételezi a túledzettséget, de nem az volt, csak simán sok edzés, amiből már nem tudtam regenerálódni.
-
Nightmare
senior tag
válasz
Morris #87631 üzenetére
Kicsit elértetted, amit írtam.
Csupán annyit akartam közölni, hogy azért is van keletje a zero tejsavónak, mert ugymond cukormentes. No, nem mintha nem lenne mindegy.
Most viccen kívűl, nem gondolkodtatok még el azon, hogy valamit rosszul csináltok/csinálunk? Csoda edzéstervek, szuper kiegészítők...mégsem megy úgy, ahogyan kéne. 40 évvel ezelőtt nem voltak ilyen szarok, mégis valahogy izmosak lettek az akkori emberek. Most a valahogy alatt ne mindenáron a kezdetleges kokszot értsük.
A másik. Itt mindenki örülne évi 4-5 kg izomnövekedésnek. Ami leosztva egy napra, nagyjából 3 gramm plusz fehérjét jelentene. Ennek ellenére mégis 20-25 gramm-ot javasolnak edzés után tejsavóból. Minek? Nem értem a logikát. nap 2 gr/tskg fehérje mellett évi nagyon sok izmot kéne építeni(hadd ne számoljak), mégsem történik meg. Tehát felesleges...
(#87632) Alpachino: miért kell edzés után fehérje? Illetve mennyi fehérje kell Neked?
Woodslave Tudom, jó töklengetést.
-
Eagl3
veterán
válasz
Morris #87104 üzenetére
Akkor viszonylag "szerencsés" vagy, ha ekkora TZS-nál látszik a hasizom formája akkor diéta során marha gyorsan elő fog jönni
Nekem rohadtul be kell fogynom, hogy látszódjon a hasam. Most vagyok 95 kiló környékén, kb. 85-re le kell mennem, hogy látszódjon a has formája. Nagyon vékony a derekam\csípőm és rohadt széles\vastag a mellkasom hozzá képest, szerintem ez az oka, hogy nehezen látszódnak a hasizmaim. -
-
batai15
félisten
válasz
Morris #86544 üzenetére
hát amíg rá nem jövök hogyan kell jól csinálni , ja parázom vagyis szeretném hogy ne legyen értelmetlen a dolog.
" kenyeret, cukrot, zsírt (kiváve a kókusz szírt) el kell felejteni."
max rozs, vagy teljes kiörlésű 1-2 szelet, cukor még kávéban sincs már nekem .ugye abból indulok ki hogy napi 5 étkezés is meg legyen , meg ki is tartson.
bízom benne hogy jó lesz ez majd idővel
bár vigasztal hogy fogyogatok meg nem is vagyok már mindíg elájulva és gyomor is kisebb
-
aelod
veterán
válasz
Morris #86236 üzenetére
22,24,26,28,30,35kg 12 vagy 14 attól függ mennyire fárasztottam le a mellem a gépen előtte.
Tegnap pont melleztem de nem jutottam el csak a 28 kilósig. Mivel a ferde pados nyomás a 3. gyakorlat volt és az utolsó két gyakorlatot szettben végeztem (időhiány miatt). 45 fokos nyomás + dumpbell pullover.Ezen nyomtam 140-be 6 ismétlést tegnap.
-
törölt tag
válasz
Morris #85755 üzenetére
Van zabpehely is. Az megy reggelire, néha ebédre / uzsonnára köretnek.
A zablisztet azért vettem, hogy amikor reggel kocogok, utána még rendesen nem tudok enni, viszont nagyon leesik a kraft, ezért a fehérje mellé beteszek 2-3 kanállal. Ugyan ez esti CH nak is jó. Asszem -
aelod
veterán
válasz
Morris #85658 üzenetére
12 és 20 között mozog nálam az elvégzett ismétlések száma adott sorozatokban.
Én nem osztom ezt a véleményt, hogy 6-8 ismétlés hozza úgymond a tömeget. A tömeget a bevitt kalória hozza és a megfelelő agy-izom kapcsolat. Lehet, hogy valaki csinál nagy súllyal 6 ismétléseket de nem ér el akkora izom összehúzódást mint mondjuk egy kevesebb súllyal de szabályosan végrehajtott gyakorlattal. És nagyobb is a sérülés veszély ugyebár.
Pl. múlt héten hoist mell gépen nyomtam 140kilóba 10 ismétlést. Ez volt a "piramis" teteje úgymond. Itt már nem ment a 12.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Morris #85595 üzenetére
Jól haladsz azért, de úgy tűnik karból is dobtál le
Év elején elkezdtem otthon szobabiciklizni. Úgy voltam vele, hogy inkább tekerek otthon bő egy órát, mint rászánjak két órát a napomból a gyúrásra, mert úgy el is kell jutni a konditerembe és át is kell öltözni...
A bringázást két hónapig bírtam, marha unalmas volt, bár volt eredménye. -
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest