- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
-Skylake- #184695 üzenetére
Ez is egy plusz szempont de akár be lehet szuszakolni a "rohanó világ" sémályába. A lustaság klasszikus.
Akik a táplálkozást komolyan veszik azok ételtartókkal felszerelkezve jönnek mennek és ha pittyeg az óra percre pontosan akárhol is vannak esznek, Nyilván ez sem megy mindenkinek. -
Apollyon
Korrektor
válasz
-Skylake- #179054 üzenetére
Régen britből (myprotein.com) rendeltük Mo-ra az impact whey-t, 20K forint volt az 5 kilós, amikor otthon a scitec 5 kilós vödör volt teljes áron 28 ezer (~2015-2016). A myprotein.hu mindig drága volt, gondolom mert magánvállalkozás, mondjuk most nem vágom, de a brit oldalról akcióban mindig olcsóbb volt (és sokszor van akció, most is, bár nem tudom, Mo-ra szállítanak-e). Jelenleg teljes áron 91 fontért mutatja a 2,5 kilós, szinte bármilyen ízt, és 35%-os akcióval az 60 font, amiért reális, drágábban nem is éri meg venni.
Hogy elite cucc lenne, nem hiszem, de 77-78%-os fehérjetartalommal (impact whey) elég jó ajánlat a kb. állandó akcióval, és nem olyan gejl édesek az ízek mint a scitecnél volt anno.
-
persil
nagyúr
válasz
-Skylake- #178756 üzenetére
"rovarbol keszult feherjerol van szo gondolom. csak arra kevesbe lehet ilyen szittyamagyarul reagalni"
Ezt akartam en is leirni. De ennek megertesehez tobb kellene, mint 3 rosszul mukodo agysejt. 🤷
Ma olvastam azt is, hogy az E330 milyen szornyen pusztito, kulonosen rakkelto, meg egyebkent is szajrothadast okoz. Szoval ovatosan pl. a naranccsal.A "nagykomolyfelmeres" meg amugy nyilvan ugy szolt, hogy zabalnal-e rovart, amire teljesen egyertelmu, hogy a nagy tobbseg sima nemmel valaszol. De a sertes sajat beleibe visszatunkolt husija az hibatlan, csak a bogar az undi.
-
aelod
veterán
válasz
-Skylake- #178536 üzenetére
Pedig a válaszban benne van.
Evolúciós szempontból tény. Viszont továbbra is buta a párhuzam ami a tejjel kapcsolatos. Egyszer ezt valaki elmondta/leírta és abszolút igazságként tekint rá a 2 bites gyúrós közösség. A két bitet értsd úgy, hogy jó vagy rossz. Nincs ilyen, hogy a tej jó vagy rossz. Csak tej van.
-
TomDeNemm
csendes tag
válasz
-Skylake- #177981 üzenetére
a fórumot nem csak Pestiek olvassák, én vidéken élek, és volt földünk is ahol kapáltam gyerekkoromban, most pedig saját lakásom van (föld lett eladva). ergo láttam szántóföldet közelről és panelt is. sok ismerősöm pedig sulis nyárimunkán kiment kapálni, mert azt szervezte az iskola. felnőttként felköltözött Pestre. szóval elég sok mára már Pesti ember látott földeket fiatalon
-
Angel2014
addikt
válasz
-Skylake- #177978 üzenetére
Innen nézve a jobb és a baloldal a mienk.
Ha csak ezt a területet megnézed 3000 nm
És akkor még hol van az erdő a szántó a hegy és a szőlő?
A ház kürüli rész 4000nm
El tudod képzelni mennyi munka van itt??
Én itt töltöttem a gyerekkoromat és minden szünidőt.
-
persil
nagyúr
válasz
-Skylake- #177956 üzenetére
"en megcsinaltam mar annyi haz koruli munkat, villany/vizszerelest, festest, gipszkartonozast, csempezest meg a jo eg tudja mit, hogy abbol fel lehetett volna epiteni mar egy komplett szallodat, de szenat meg szerintem eletembe nem is lattam, max valami 5.es osztalykirandulason."
Errol van szo.
Nem ertem miert csak az szamit jo allokepessegu embernek, aki falun pakolja a tragyat. -
Apollyon
Korrektor
válasz
-Skylake- #177956 üzenetére
Chill. Ott van az évszám a nickjében. Ebben a topikban azóta ez megy. Illetve ez a pakolás kicsit frissebb téma. És amúgy is, boldok karajcsont, szebb jövőt.
-
Angel2014
addikt
válasz
-Skylake- #177954 üzenetére
Értelek benneteket. Nekem a munkám volt a sport mellett.
De akkor vegyünk egy átlagos napi fizikai tevékenységet.
Kaszálás, fűnyírás, kötözés, metszés, ásás, gereblyézés széna és szalma behordás, állatok ellátása és sorolhatnám,
mivel nekünk zalában nagy terület van, ezt ne úgy gondoljátok el hogy kitoloma fűnyírót és végzek 1 óra alatt. Hanem van mikor egy hétig kell csinálni egész nap.
És igazán a mondanivalóm az hogy ki milyen erőt és állóképességet tudott összekovácsolni ezzel a sporttal.
-
persil
nagyúr
válasz
-Skylake- #177647 üzenetére
Persze, ez ertheto, de miert venne az ember szar halat, csak azert, hogy halat egyen, ha a normalisat nem tudja kifizetni? Ugy ertem, lehet venni csirket helyette, ami tizedannyiba kerul, mint a lazac es nyilvan nem olyan "ertekes", de millioszor finomabb, mint a haztartasi hulladek izu pangasius, ami ugyanannyiba kerul.
Na mindegy, mindenki azt eszik, amit szeretne, csak szerintem nem esszeru olyan kajat enni, amihez ordoguzore, meg rontaslevetelre van szukseg, ahhoz hogy egyaltalan nagyjabol eheto legyen, amikor ugyanannyi penzert, kevesebb szarakodassal lehet hasonlo feherjeforrast venni, ami mondjuk helybol finom. 🤷
-
aelod
veterán
válasz
-Skylake- #177254 üzenetére
az elso es legeslegfontosabb az lenne, ha sikerulne belatni mindenkinek, hogy senkinek koze nincs hozza hogy ki mit eszik meg/sziv el/iszik meg/lo be magaba
Már hogyne lenne ha az illegális és annak a hatása veszélyes más emberre nézve?
es hollandiaban / kanadaban nem okoz bodultsagot ?
Ott törvényi szabályozás van rá. Ha itthon is zárjegyes lenne biztosan nem lenne törvénybe ütköző a vásárlása.
a tomeny alkohol amit HEKTOLITER szamra fozhetsz otthon, az nem okoz bodultsagot ?
Ennek a mennyisége is szabályozva van.
Ugyan úgy nyomják, csak részben másféléket.
Legálisan? Te miről beszélsz?
-
troller
senior tag
válasz
-Skylake- #177254 üzenetére
Ráadásul az amerikai alkoholtilalom anno egyértelműen megmutatta, hogy a tiltás nem ér semmit. Csak a bűnözői körök pénzzel való kitömésére jó. Meg persze így lehet foglalkoztatni egy csomó rendőrt, kommandóst stb. horror pénzekért, akiknek a jó része fizetés kiegészítésként együttműködik a dílerekkel. Bandaháborúk leszámolások stb. lásd Mexikó, Kolumbia. Szóval sokkal értelmesebb lenne hivatalos úton elérhetővé tenni és leszabályozni a cuccot. Bevételt termelne az államnak, a szervezett bűnözés lába alól meg rendesen kihúzná a talajt. Csak ez a politikusoknak/rendőri vezetőknek se érdeke ez, akiknek jól jön, hogy van mi ellen harcolni, vagy simán benne vannak a bűnbandák zsebében.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
-Skylake- #176090 üzenetére
Ha nyikhaj búza gyerek vagy de jó hanggal születtél a világ összes nője lekapna persze nem a hangod miatt hanem a hírnév és zsetonod miatt. Nőknek a legfontosabb az anyagi ranglétrán hol helyezkedsz el. Így igenis illik a topikba ez a hsz. Readas ez a hülye gyerek nem egyszer izmozott azt amugy koncerteken kívül miért ne lenne 1 órája edzeni?
Elon Musk effektus hogy a világ összes pénze nála de úgy néz ki mint egy felpuffadt vízi hulla még is bármelyik nő alá feküdne. De te ilyen anyagi ranglétra legalján legyél fitt és izmos, jó humorral és sorolhatnám hogy a nők legalja egyáltalán rád nézzen… -
Deck
titán
válasz
-Skylake- #174762 üzenetére
Néha eszek lazacot, szeretem de tényleg drága. Bár lassan mi nem...
Amúgy, hónapok óta úgy kell vadászni a csirkemellfilére... Hihetetlen, hogy most mindenki ezt akarja venni, viszik külföldre is ahogy halottam stb. Jobban örülnék ha többé kerülne de legalább lenne...
(havi 1x-er szoktam megvenni, majd fagyasztom de ez a 3kg-ot vehet egy ember egyszerre dolog is mekkora bullshit. Beállsz többször a sorba azt kész, csak bonyolultabb lett, de haszna semmi)
Öcsém most váltott a pulykamellfilére. Olcsóbb mint a csirkeA kedvenc rizsem viszont 440Ft-ról már 700Ft-nál jár
Ez a hidegen sajtolt lenmagolaj, hogy hogy ilyen olcsó? [link]
-
m3tr0
őstag
válasz
-Skylake- #174300 üzenetére
Korábban sportoltál valamit? Vagy edzettél korábban?
Azért kérdezem,mert én is hasonló alkattal kezdtem.
183 cm vagyok és 82 kg-ról indultam...most heti 3x járok funkcionális edzésre 3 hónapja és most kezd látszódni bármi kis eredmény,pedig a tökömet elhagyom minden edzésen.
Szóval ez a csak fogyni szeretnék 10-15 kg-ot véleményem szerint nem ideális elgondolás.
Persze ha van amúgy megfelelő izomzatod már,amit most csak elfed a fókazsír akkor értem.Én ugye magamból indulok ki. Tipikus skinnyfat alkatom van/volt.
Korábban súlyzós edzéssel is próbálkoztam de ott még ennyi eredményt sem tudtam felmutatni,mint most 3 hónap után.Szóval első körben az étkezést próbáld rendbe tenni, aztán igenis valamit edzeni kell.
Tudom ajánlani a helyet ahová én is járok, itt van a 11-ben és én is a nulláról kezdtem január 3-án, 18 évesen.
Szóval hajrá. -
Vitee
aktív tag
válasz
-Skylake- #174308 üzenetére
Amit tudok tanacsolni, hogy egy TDEE calculatorral nezd meg mit ir ki napi kaloriaszuksegletnek.
Ezek nem igen pontosak, mivel a testkompozicionkat nagyon nem tudja, iranymutatonak oke.
Itt mutataja, hogy fogyashoz, alapjarathoz, hizashoz mennyi kell.
De annyira kulonbozoek vagyok, hogy ezt tenyleg ki kell kiserletezni.
Elkezded x kalorian a napi etkezest es minden nap lemered a sulyod, felirod, majd a het vegen atlagolsz. Itt a lenyeg, hogy a heti fogyas merteke annyi legyen amennyit szeretnel. Ha nem fogysz akkor csokkenteni kell par szaz kaloriaval, ha tul sokat fogysz emelni rajta.
Ezzel jatszanod kell, ki kell kiserletezned.
Yazio vagy kaloriabazis nagyon ajanlott, tudsz vonalkodot scannelni is. Ha jol akarod csinalni, mindent lemersz, amit megeszel, megiszol. Mindent.
Komolyan mondom, hogy nincs olyan ember aki ne szolna be nekem emiatt, de nem is ernek el eredmenyeket es mindenki csak fogyni akarna, alig eszik de megse megy..
Aki ismeri magat, tudja az adagjait, az nem mereget, ez se szentiras, de nekem bevalt.
En hobbisszinten arra figyelek, hogy a feherje meglegyen minimum 2kg/tskg, a tobbi makro pedig ahogy osszejon.
Ha ezzel megvagy johet a mozgas, edzes.
Edzes nelkul a tul sok fogyassal annyit lehet elerni, hogy a testsulyunk kevesebb lesz, de a testkompozicionk, kinezetunk drasztikusan nem fog valtozni. Ha idiota, gyors fogyast csinalunk, eselyes, hogy tobb izmot vesztunk, mint zsirt es kesz a skinnyfat testalkat.
Pl.Challenge diéta Tibivel, ahol a lenti kaloriaszamok szerepelnek az etrendben, erre tokeletesen megfelelnek, viszont hamar fogynak 10-20 kilokat az emberek, de ha abbahagyjak, szepen jon is vissza.
Egy eletmodot kellene kialakitani inkabb.Kisbetuvel ugyan emlitve van, hogy egyenre kellene szabni, de szerinted ezt ki figyeli?
Szoval resistance training segit megtartani az izmokat, illetve megfelelo feherjebevitel mellett epiteni is, igy sokkal sokkal esztetikusabb lesz a tested, alakod, mintha csak dietaznal es aerob mozgast vegeznel.
Ha irtam baromsagokat javitsatok ki nyugodtan, csak a sajat tapasztalataimat irtam le -
Vitee
aktív tag
válasz
Amit irtak is a tobbiek, a lenyeg, hogy kaloriadeficitben legyel, kevesebb kaloriat vigyel be, mint amire szukseged van egy nap.
Az etkezest kellene rendbetenni elsosorban, mivel nem az edzes miatt fogsz fogyni, ha semmit nem csinalsz is tudsz fogyni csak az etkezessel.
Ez nem a legidealisabb, de mukodik. Magas feherjevel tamogatott etkezes lenne az idealis.
Ha peksutit akarsz enni, meg cukrosuditot inni az se lenne gond, ha a tobbi etkezes a nap folyaman megfelelo, a baj csak az vele, hogy egy apro peksuti, vagy egy uveg cola rengeteg kaloriat tartalmaz, ami helyett sokkal taplalobb es egeszsegesebb eteleket ehetnel.
Pl: egy jo makos vagy turos pite ami egy kicsi kocka, van 3-400 kcal, ehelyett ehetnel 200gr hust, koretet es zoldet is.Ha edzeni egyelore nem akarsz, akkor legalabb napi 1 ora aerob mozgast, peldaul setat iktass be, olyan 5-6 km/h sebesseggel. Ezt akar minden nap is megteheted, jot tesz a testednek, egeszsegednek.
A havi kituzott fogyas lehetne kevesebb, igy nagy eselye van annak, hogy izomtomeget is vesztel.
Ha edzenel melle es eleg feherjet bevinnel, akkor ez megelozheto lenne, sot izmot is tudnal epiteni.
De mivel a celod nem ez, hanem a fogyas, akkor erdemes figyelni a lassu fogyasra.
Ha tul gyors a fogyas es sok izmot veszitesz a fogyas alatt, akkor a testzsir szazalekod nem pozitiv iranyba fog muzdulni.
Kevesebb izmod lesz adott testzsirra, hiaba fogysz, a testosszeteteled rosszabb lesz. Ezert lenne erdemes edzeni melle, vagy egy moderalt fogyast megcelozni.
Heti 0.5kg kornyeken legyen a fogyas, ha 15kg-ot akarsz fogyni annak adj egy 6 honapot minimum.
Ha utana visszatersz a normal eletmodhoz, nagyon konnyen visszajonnek ezek a kilok. -
aelod
veterán
válasz
Először is kellene egy rendszer ami alapján táplálkozol. Aztán meghatározni az energiaszükségletet a célodnak megfelelően, majd beiktatni minél több mozgást ami nem edzésből adódik (non-exercise activity thermogenesis egész pontos megfogalmazás szerint). Ha hiszed vagy nem a legtöbb energiát nem az edzés égeti el hanem a NEAT. Tehát legyél minél többet talpon, sétálj többet stb.
Ezután lehetne akár rendszeresíteni egy heti 2-3 alkalmas edzést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Path of Exile (ARPG)
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1 humoros
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Dji Mavic Pro fly more combo
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest