- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marked one94
őstag
válasz
Louro #195202 üzenetére
Én elsőnek megvoltam győződve hogy ahova költöztünk albérlet ott a kemény víz miatt van és kiszárad a bőröm és elvakarom, de azóta is ugyan azt a tusfürdőt meg helyen vagyunk és csak a fehérjét csereltem és elmúltak a sebek. Én se hittem el hogy ilyen lehetséges, azért is kérdeztem itt rá hogy valaki hallott e már ilyesmiről.
-
marked one94
őstag
válasz
Louro #195176 üzenetére
Compact whey szedtem már egy ideje, de 90% zabos sütit csináltam belőle vagy rizskásával ettem magában nem nagyon ittam.
tavaly november óta lett szar a bőröm lábaim meg a kezem leginkább, orvosnál is voltam. Januárban átváltottam a gybeam-es anabolic wheyre (ez ott az olcsósított) abból már elfogyott kb 3kg és az összes seb meg ekcémás kiütés eltünt rólam. Más szokásomon nem változtattam csak a fehérjén sőt abból január óta dupla adagot is beviszek mert tömegelek.
Amúgy csak azért lett a gymbeam választva mert anyósom onnan vett nekem ajándékutalványtlényegében neki köszönhetem hogy helyre jött a bőröm.
-
-
aelod
veterán
válasz
Louro #191436 üzenetére
1.) Fehérjékkel úgy látszik hadilábon állok. Még a dícsért MNH (vagy MHN) márkájúval is. Van egy 4 dl shakerem. 2 dl hideg vizet teszek bele és egy kanál (~30gr) fehérjeport, de hiába rázom, mint a hülye, mindig marad csomó. Nem tudom mi lehet a trükk, hogy ne maradjanak kis csomók sem.
Vegyél egy ilyent. -
python1
veterán
válasz
Louro #189982 üzenetére
Ezek nem édesek annyira, nincs émejgés, puffadás letoltam már minden ízt, 1-év alatt kb 30 kilót, havi 3 kilót fogyasztok.
Én is csak azért vettem a steviásat, mert a szukralózt kerülöm, de még a többi íz sem émelyítő, és én bögréből szeretem inni a proteint, kanállal keverve.
Ha nem lenne ez a szar szukralóz, ár, íz, tartalom bajnok lenne nálam az összes ízesítés. -
tisn
addikt
-
tisn
addikt
válasz
Louro #189817 üzenetére
halk helyen guggolj.
ha friss havon jarashoz hasonlo hangot hallasz, beszoptad.
ismeteld meg a hatadon fekve es egyenkent behajlitva a labaidat (ekkor hallod melyik ropog, es akar terheles nelkul is (sulyosabb a baj))ha ez van , szetment az uvegporc a terdedben.
ha csak kattog, roppan, az termeszetes, nincs gond.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Louro #189652 üzenetére
180 as pulzussal futok (nemrég kezdtem). Levegőt már a seggemen szívtam, de nem volt diszkomfort érzetem.
8'15" séta is 150 fölöttivel megy. Szeirntem csk edzetlen vagyok még
#189653Dorian
Gőzöm sincs, azért kérdem, hogy köze lehet-e annak, hogy durvább lábedzés után szédülök meg kis hányinger (múltkor mondjuk durva hányinger volt).#189654scdlsc
omron vagy mi, valami közép polcos géppel. Elég új is.mindig alacsony volt a vérnyomásom amúgy, múltkor is valami 100/5x et mértem. Pulzusom meg napközben is 85 körüli nyugiban (ülve). Lehet nálam is így működik, aztán ennyi.
Benne van, hogy csak mocskosul megerőltettem magam és azért sír a testem ilyenkor -
Qtya123
őstag
válasz
Louro #189084 üzenetére
Nyilván senki nem azt mondta, hogy munkahelyet válts. Szerintem jó az irány, továbbá ha elkezdtél figyelni erre is, hogy felkelsz, az teljesen jó. Így már nem az van, hogy sok órát egyhelyben ülsz. Az a guggolás, fekvő is sokat számít, de pusztán az is, ha állva dolgozik kicsit az ember.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Louro #189051 üzenetére
"makróim így olyan 50 (ch)/20-25 (zsír) és 25-30 (fehérje)"
Ezek gondolom százalékok. Szerintem ez így nem lesz jó. Főleg az, hogy "olyan". Ha csak kb. tudod, akkor az eredmények is csak kb. fognak jönni. Nem fogod megúszni a számolást. Grammra kellene tudnod a makrók mennyiségét.
-
python1
veterán
válasz
Louro #189045 üzenetére
A 40-45 perc az teljesen ok, én a szörp bevitelt is csökkenteném a felére első körre.
Tavaly én is 40 perceket tekertem, havi 2kg leugrott, és ez folyamatos volt, ha netán több kcal-t vittem be, növeltem a kardió időket.
Jelenleg csökkentettem a kcal bevitelt, emellett elég heti 4x20prerc kemény kardió. -
tisn
addikt
válasz
Louro #189027 üzenetére
teljesen termeszetes sajnos.
vagj meg 10%nyi kaloriat es noveld a sajat fozocske aranyat (mert ott viszonylag pontosabb lesz a kcal kalkulacio. veszel a menzan egy tanyer babfozeleket nagy lesz a szoras a tomegben/beltartalomban)es csalo napokat redukald csalo etkezesre
-
python1
veterán
válasz
Louro #188975 üzenetére
Nem hajt a tatár, inkább később mint soha!
Én nem is akarom elérni a kívánt formát csak kb 5-6 év múlva, az út sokkal izgalmasabb, ha meg elértem aztán jön még csak a java.
Úgyhogy büszkén húzhatod ki magad, hogy többet teszel az egészségedért mint az emberek 90%-a.
Akkor ha írritál az izadság, marad a szobakeró. -
persil
nagyúr
válasz
Louro #188969 üzenetére
"Oh, hidd el a 10k nem is irreális cél."
En most linkeltem be a havi felmilliot, nekem a 10k az, amikor "nem csinaltam ma semmit", szoval tudom, hogy nem irrealis.Ezekkel, amit te is irsz, nagyon konnyen ossze lehet hozni szep szamokat. Illetve gep elott ulve, home office-olva is erdemes neha felkelni, tenni egy kort, guggolni nehanyat, stb. Hosszutavon az ilyesmi meghalalja magat. Arrol nem beszelve, hogy nem folyik ki az ember szeme, meg nem szakad le a dereka a sok ulestol.
Erdemes.
Az izzadas meg ilyen, amugy is rohadt dog meleg van, nem tudom ezzel mit lehetne kezdeni, szerencsere en nem vagyok az. De, ha tettel az egeszsegedert es ezert kicsit megizzadtal, en azt mondom, hogy megerte, aki szerint meg ciki, az rohadjon el.
-
válasz
Louro #188954 üzenetére
Tavasztól őszig igen, télen mondjuk nekem nincs kedvem kimenni
tisn: köszi, ebben az időben adja magát, mindennap meló után megyek vele legalább 5km-t. Nekem is jó, mert a termi kardiót megspórolom, neki pedig megvan a napi menet (:
persil: az igen, nem szaroztál
minek köszönhető ennyi menetelés? direkt kardió vagy hobbi vagy is-is?
-
persil
nagyúr
válasz
Louro #188954 üzenetére
Igazabol ez a napi ~10k lepes, ami valami varazslatos meroszam sokaknal, akkor is osszejon kb. ha az ember reggel ki kel az agybol.
Nem kell a sarki abc-be is kocsival menni, meg 10 lepcsofok helyett mozgolepcsozni, meg ilyesmi. Ha az emberileg belenk kodolt lustasagot letesszuk, akkor onnantol tenyleg semmiseg egy kis setat beiktatni.
-
python1
veterán
válasz
Louro #188949 üzenetére
Ha már tudatosodott, az fél siker.
Menni fog az, sajnos az lesz azutolsó ami el fog tűnni, először a végtagokról megy, aztán lesz egy szép telefosott búvárrufa filling.
De tényleg a több kardió ami segíthet, néha a tűréshatáron túl, én a kardiót is bukásig nyomom.
Egyébként amit linkeltem srác is (Dickerson Ross) szintén sokat kardiózik szobakerón, nekem is a kedvencem, imádok rajta kardiózni, és még fejleszti is a combokat + baszottúl viszi a zsért. -
Peaceliker
addikt
válasz
Louro #188931 üzenetére
Én most még megfigyelés állapotban vagyok, de lehet csak volt valami abban, amit Fred írt itt nekem. Hogy nagyon levittem a kalória illetve a ch bevitelt. És megállt a súlycsökkenés. Nem mellesleg állandóan zabáltam volna és levert is voltam. Pedig előtte hetekig tök jó volt, fogytam és működtem rendesen. Mióta írta (valamivel több mint 1 hete) felmentem 2000kcal ra és 220g ch a cél (van hogy kevesebb de sokkal közelebb vagyok a 200 hoz mint ezelőtt) és jobban vagyok, nem akarok zabálni megállás nélkül és most 3 hét után először bementem 80 kiló alá, pedig előtte mocskos stabilan voltam 80,5-81 között.
Számomra is érthetetlen de magyarázat az volt, hogy ha kevés a bevitel akkor a szervezeted egy alacsonyabb energiafelhasználási szintre áll be.
Persze gondolom x idő után akkor is elindul a fogyás mert a semmiből nem lesz energia a szervezetnek, de előtte azért jól odavág az embernek. Legalábbis én most ezt látom.
De, ahogy írtam is, rövid még az idő ami alatt ezt tapasztalom, lehet más is az oka, de most egyelőre ehhez tudok kötni a változást. -
python1
veterán
-
válasz
Louro #188573 üzenetére
Viszonylag nagy terhelés mellett is lehet szerintem fókuszálni, írtam például, hogy én az 1RM-em 89%-án edzek folyamatosan. A jobb karom egy kicsit gyengébb a balnál, és ilyen intenzitáson is simán megoldom, hogy egy kicsivel több terhelést kapjon.
Dorian & tisn: Pár kilóval többet szerettem volna kihozni a testemből alacsony -12-15%-os- testzsírszázalékon, mint ami majd tippre nekem sikerülni fog, ennyi csak a bajom. De mások meg háborúkban lövik egymást, meg nincs mit enniük, szóval egyértelmű, hogy nincs okom picsogni.
Az alkarom és a vádlim szerintem kábé eltűnt. Legalábbis ezen a képen biztosan.
-
Dorian
félisten
válasz
Louro #188564 üzenetére
Nekem az eddigi 2 edzés tapasztalata
az, hogy pont súly nélkül, a rúddal bemelegítéskor billeg összevissza, a súly pedig stabilizálja. Utána 40 kilóval csináltam 10-et, majd 60 kilóval még 4*10-et. Amikor az az utolsó szériában az utolsó kettőt nyomom amit már alig bírok, akkor megint billegős.
-
válasz
Louro #188329 üzenetére
Gratula a progresshez, a kaja rész szerintem a legnehezebb, főleg ha diétázik az ember (: /persze van akinek ez is simán megy/. Az edzőtermi rész nálam így 40+ 3 gyerekes apukaként énidő is, így nem nagyon van olyan, hogy ne lenne motiváció lemenni
Most is pont azt nézem, hogy holnap nyitva van e a terem pünkösd hétfő miatt.
tchriss: asszem ebbe én belehalnék.. Mennyi pihenőket tartasz két gyakorlat között?
-
Dorian
félisten
válasz
Louro #188054 üzenetére
Persze, kiváló. De az csak 1 étkezés. Nekem a reggeli fehérjeturmix, tízórai a görögjoghurt-zab-túró-gyümölcs, de pl. hétvégén otthon ehelyett sokszor inkább sütök tojást, lecsóval v anélkül. Ebéd meg full változatos, hetente legalább 2-3x eszem pl. halat. Vacsorára igyekszem salátát enni, sajttal v tonhallal, pisztránggal
-
Woodslave
félisten
válasz
Louro #188054 üzenetére
nem tudom mi lehetne egészségtelen abban, ha minden makró és mikro tápanyagot (valószínűen nyilván ezt szerintem senki nem tudja biztosan) beviszel egy normális étrenddel még akkor is ha 80%-ban ugyanazt eszed.
Lehet egészségesebbé tenni kis kakaóscsigával
Nyilván itt nem csirkemell-rizs- brokkoli kombóról beszélünk és semmi másról.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Louro #188034 üzenetére
Eleve kb. 1,5-2 kiló eltérés is simán lehet a reggeli/esti súlyod között.
Nem kell ezzel annyira foglalkozni.
Szerintem a legjobb fegyvered a kalóriaszámolás egy sima telós app-pal. Ha látod, hogy a napi limited közelébe érsz, akkor már csak max fehérjés kaját egyél.
Sajnos sok kicsi sokra megy, és elúszik az ember a ch/zsírral is.Az a szemre vékony szelet kenyér simán lehet 100 gramm, amiből mondjuk 65gr ch.
-
tisn
addikt
válasz
Louro #187956 üzenetére
1500 nagyon kemenynek tunik hosszu tavon. ez nem sprint. kicsit konnyebb vagyok, 2500 koruli dietat tartok, napi 1000kcalt igyexem lesportolni melle.
ugy heti -0.5-0.7kg tarthato fogyas, dieta szint, az heti -3500-5000kcal. igy kalkulalnam a sportolast igy figyelembe veve. persze van aki kemenyebb nalam -
Woodslave
félisten
válasz
Louro #187960 üzenetére
az úgy teljesen jó ha ugyanazokat eszed nagyjából nincs jelentősége hogy ténylegesen mennyi a kalória benne úgyis látod mi történik.
Én csirkecombot eszek, de minden nap évek óta ugyanaz a főzési metódus. Ahány helyen nézem nagyjából annyi féle kalória és makró értéket adnak meg a csirkecomb filére de nem érdekel mert folyton azt eszem így teljesen mindegy hogy konkrétan mennyi. Ha mondjuk xar a mérleged de ugyanúgy xar minden nap akkor is látod a változást
-
Woodslave
félisten
válasz
Louro #187956 üzenetére
Kíváncsi vagyok meddig fogod bírni 1500-1700 kalórian. Tippem szerint annyi keksz fog becsuszni hogy lesz az 2000 is
25-50% zsír biztos jó.
Komolyan ez a % annyira felesleges. Ha mondjuk 1600 kcalon vagy 25% fehérje az 100gr. Qrva kevés mind izommegtartas mind jóllakottsag tekintetében.
2000 kalórian is bőven menne le a sulyod és az talán kicsit kevésbé szívás nem sokkal de talán.
Fehérje 150 zsir 50 vagy ha mondjuk több van esetleg a kajaban amit kényelmesen el tudsz készíteni akkor mindegy az is ha több kicsit. Maradék meg ch.
Ez is egy módszer hogy odapőrkölsz neki az elején amíg motivált vagy csak vedd észre mikor kell kicsit lazitani
-
scdlsc
senior tag
válasz
Louro #187851 üzenetére
Már írták, de azért itt van egy builderes cikk is.
https://shopbuilder.hu/aerob-es-kardio-edzesek-a2285
Meg még egy.
https://shopbuilder.hu/aerob-kardio-vagy-intervall-a5198aerobhoz írja:
"Ezért az a legjobb, ha nem a számokhoz, hanem inkább érzésre mérjük, hogy hol van az aerob tartomány. Keressétek a “conversation pace”-t, tehát azt a tempót, amivel még érthetően és tagoltan tudtok beszélni anélkül, hogy a lihegésetek mindezt érthetetlenné tenné. De azért legyen meg a tempó!"Ezt még lábedzés után is bírja az ember.
-
Jim-X
őstag
válasz
Louro #187851 üzenetére
A kulonbseg a terheles es a pulzusszam.
A kardio edzes allokepessegre megy es nem kimeli az izmokat sem, az aerob edzes alacsonyabb pulzusszamban van es ha izmot akarsz megtartani akkor ez a legjobb.
Van meg a HIIT, ami a ketto kevereke.Persze ez is teljesen egyenfuggo, lehet neked egy kocogas mar boven a kardio tartomanyba esik, mig masnak a futas is aerob edzes.
szerk.: Ez amit te csinalsz inkabb HIIT edzes, ha bevalik akkor hajra
-
Jim-X
őstag
válasz
Louro #187830 üzenetére
Ugye, hogy ugye! Amikor az ember elkezdi szamolni, akkor kiderul, hogy nem is annyi amennyi
Szamolni kell, ez van. Ha kevesebb mint amennyire szukseged van, akkor menni fog lefele.
A masik, hogy sokan azt hiszik, hogy hu mennyi kaloriat elegetsz...hat nem...
En azt mondom, lassan csokkentsd a kaloriat, makrokat szamolva es amikor elindul akkor minuszban vagy, aztan persze folyamatosan korrigalni kell. A tukor a legjobb merce szvsz#187833Janaboy: +1, bemelegitesnek jo par perces laza kardio, de a komolyabb aerob edzest inkabb sulyzos utan, vagy barmikor amikor nincs sulyzos edzes
-
válasz
Louro #187813 üzenetére
Nekem volt már 40% körül is a testzsírom, életemben többször is. A 33% is sok persze, és jelentős időt vesz igénybe a felezése, ráadásul ha sima háziorvos mérte ennyinek, akkor lehet az akár 35% is. Jövő nyárra reális lehet azért egy beach body forma, ha teszel érte.
Kalóriákat és makrókat le kell követni, ha fontos a cél. Dobozolás nem ciki.
Átülni nem szabad az egész napot. Nagy kalóriaforgalmat érdemes csinálni, már persze a hosszan fenntartható tartományon belül. Egy 600 kalóriás napi átlagos deficit tartása szerintem nem sok ember számára vállalhatatlan teher, ahogy kábé senkinek se lehet gond egy héten 3-4x elmenni kocogni 30-40 percet lassú tempón.
"Mivel idén már vannak komolyabb céljaim - főként az egészségem miatt -, lehet ez lesz. Azaz főzőcske és méricskélés."
Ez hozza az eredményeket. Látni kell pontosan a számokat a folyamatok követéséhez és beállításához, ha macerás is. Lemondásokkal jár sokszor, mert a számolás pontossága és kényelme érdekében egy idő után az ember akár haljik arra, hogy egyszerűsítse a kajálását. Inkább lemondok például azokról a kajákról, amik makróit nehezebb pontosan kiszámolni/megtudni.
-
Vitee
aktív tag
válasz
Louro #187820 üzenetére
Sajnos nem, latod, mint nalad is, ideig - oraig mukodik, de amint adaptalodik a szervezeted a korabbi nulla mozgashoz, rossz kajahoz kepest a pozitiv valtozashoz, lelassul, vagy meg is all a dolog.
Most ertel el oda, hogy a szintentartodon vagy, muszaj leszel meregetni legalabb egy darabig, hogy ujra beinduljon, a motivaciod megmaradjon.Naplozni nagyon hasznos! En is appozok, de itt a terembe van par "idosebb", aki kis jegyzetfuzettel tolja! (No offense - talan aelod is fuzetezik nem?!).
En mar millenial vagyok, nekem jo az app
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Acer notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest