-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz
batai15 #131628 üzenetére
Sztem jön, amit én elhiszek és jónak látok..
naturálként, pláne hogy tűzoltó vagy szóval nem a standard 8-4ig dolgozol, a legfontosabb a regeneráció. Már most mondom abból amit leírtál most és korábban az edzésed nem felel meg ennek. Azok az edzők között akik tudományos igénnyel állnak hozzá a következő konszenzus van.
1. a legfontosabb a volumen minél több annál jobb, de a túl sok már nem jó. Mike Israetel szerint általánosan a maximális volumen amiből regenerálódsz kb. 20 szett ! körül van testrészenként, figyelemmel az átfedésekre (váll-mell pl.) Eric Helms szerint 40-70 ismétlés körül kellene tartani hetente. Gondold el hogy pl. a te mell edzéses ami 5 gyaki 4 sorozat 8 ismétléssel... Szettben még határeset, de ismétlésben már 160... Nyomsz még egy külön vállnapot, amihez nyugodtan hozzáadhatod az előbbiek jó részét... Inkább az alsó részről indulva menni fel figyelve hogy megy. Ez qrva nehéz dolog, ha az a filozófiád, hogy jól odabaxol edzésen és kinyírod magad úgy fogod érezni pláne az elején hogy semmit nem csináltál és így majd nem ér semmit az egész..
2. Gyakoriság. Ebben is nagyjából egyetértés van, minél gyakoribb az edzés annál jobb, tehát a fentiek figyelembe vételével testrészenként inkább heti 2 mint egy. Ezt lehet azzal is magyarázni, hogy max 48 óra és visszaáll a protein szintézis. azaz 4-5 napot töltesz úgy hogy nem nősz. Ha elgondolkozol, hogy úgy odabaxol, hogy a 48 órában 40-et regenerálódsz 8 órát meg épül esetleg az izom akkor még xarabbul hangzik. Persze lehet ez se így van csak egy hülye elmélet.. Ráadásul 4 napig izomlázad van esélytelen hogy edzél egy olyat ami fejlődés a korábbihoz képest...
És ha ezt első körben "rendbe" tudod tenni akkor meglátod történik-e valami...
De ugyanúgy van ezzel ellentétes álláspont, de inkább profi szteroidhasználó jó genetikájú testépítőkból lett edzőknél látom ezt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
batai15 #131628 üzenetére
Fehérjén emelj kicsit, ch-t vedd vissza picivel. Neked kell kitapasztalni ezt, erőre alacsony ismétlés számmal tudsz rámenni, 2-5 ismétléseket nyomj, persze bemelegítés magas ismétléssel és levezetés is mehet magas ismétléssel.
Nekem az 5x5 munkasorozat is bejött erőre, ha 100 a maxod, kezded 40-el 15-20 majd 60-al 8, 80-al 3-4, majd 100 amennyi megy ezt 4x <- ez lesz a munkasorozat. Utána mehet 60-ba 2x amennyi megy (sok legyen, pihenhetsz is közben de ne rakd vissza a rudat).
Kb így indulnék neki, próbáld ki, 4-5 hét után látod hogy mizu.
-
Woodslave
félisten
válasz
batai15 #131626 üzenetére
akkor honnan lehet tudni - sehonnan. Onnan lehet tudni hogy egy idő múlva erősebb meg izmosabb leszel. De ezt pár év után szintén olyan minimál hogy szinte onnan se. Egyes edzéseknek nem lehet ilyen jelentőséget tulajdonítani, bár próbálják ezt sokan így eladni. Inkább úgy kellene ezt elképzelni hogy minden edzés egy puzzle darab aztán kijön a kép (pontosabban nem fog úgyse
)
de mindegy én se látom a nagy képet még mindig. Valszeg szerencséd (genetika, eltalálod éppen mit csinálsz) van vagy koxolni kell. Vagy pedig annyira bonyolult a rendszer, amihez Zolának kell lenni
vagy kell egy komoly edző. Nem a nyomjál 4x8-at kézivel, aztán jövő héten rúddal stb. Közben meg ott áll és nyomkodja a telefonját.
-
Woodslave
félisten
válasz
batai15 #131624 üzenetére
Létezne hogy a kreatin hiánya miatt rosszul szívódik fel a tápanyag - nem a kreatinnak nem sok köze van ehhez.
akkor meg van az izom fáradság és láz is másnap tehát érzem hogy jól dolgoztam. - szerintem meg semmi összefüggés
mondjuk ennek semmi jelentősége hogy szerintem mi van az is igaz
Ettől függetlenül lehet a kreatin használni fog
-
válasz
batai15 #124303 üzenetére
Egy hétre elég 3/4nap mikor hogy esik. Mell napra tedd be a fekvőtámaszt ha eddig nem lett volna. Mióta nekem így van nem érzem szükségét a bicepszezésnek mell napon. Véleményem szerint ha nem rohansz egy edzésen egy izomcsoport de azt akkor nagyon. Nálam két hét alatt fordul az egész, egyelőre tervszerű a növekedés
-
Eagl3
veterán
válasz
batai15 #124151 üzenetére
Marhára felesleges ilyenen rugózni.
Én pl. piramisban nyomok, így mindkét "módszert" tudom kombinálni. Kezdem mondjuk 70-el, ebbe nyomok 10-15 között koncentráltan, aztán 90-el 10-et, 100-al amennyi megy meg esetleg 110-el párat. Aztán vissza 90-re, ez már megint viszonylag koncentráltan, végül 70-el lassan.Amúgy meg totál mindegy, mit csinálsz, de amit csinálsz azt jól és sokáig.
-
aelod
veterán
válasz
batai15 #124151 üzenetére
Olyant amire a tested a legjobban reagál. Minél nagyon a súly annál kevésbé tudod mondjuk egy fekvenyomásnál kontrollálni a mozdulatot vagy feszíteni a melled. Ilyenkor bekapcsol rendesen a tricepsz és az első delta is szépen. De mint tudjuk a súly csak egy eszköz arra, hogy izomfeszülést és megnyúlást generálj. A koncentrikus szakaszra mindenki figyel viszont a gyakorlatok végzése során az excentrikus szakaszt kifelejtik. Az előző példánál maradva magukra ejtik a súlyt, vagy pattintják ahelyett, hogy a negatív szakaszra ugyanúgy figyelnének mint a pozitívra. Ilyenkor ha az emberke mögé állsz és megérinted a mellkasát érzed, hogy egyáltalán nem feszül...
Próbálj úgy nyomni, hogy a negatív szakasz 2x annyi ideig tartson mint a pozitív. Esetleg az excentrikus szakasz alján megtartva a súlyt egy mp-re._____
-
rwin5
őstag
válasz
batai15 #123800 üzenetére
Attól is függ, a fejed melyik pontján érzed a nyilaló fájdalmat, de ha fiatal vagy nem hiszem hogy komolyabb bajod volna.
rövid tipp: meghúztad edzés közben valamelyik izmod és odasugárzik a fejedbe. más Mindenkinek nagyobb erőkifejtéskor megjelenhet ilyen
sztem nincs semmi komolyabb bajod, egyébként az ilyen panaszoktól kiégnek az orvosok remélem tudodha viszont nem akarsz aludni akkor keress rá ezekre a kulcsszavakra: agydaganat, agyhártya gyulladás, vérrög stb
-
aelod
veterán
válasz
batai15 #123399 üzenetére
Tökmindegy mennyivel nyomsz, ha nem dolgoztatod a mellizmodat fekvenyomás közben akkor lesz belőle váll és tricepsz gyakorlat. Nem a megmozgatott súly számít. Hétfőn edzőtársar kinyirtam láb napon, alig használtunk súlyokat: álló/ülő vádli,elől guggolás széles terpeszben, combfeszítő/hajlító, jefferson, merev lábas felhúzás. Azt mondta nagyon égett a combja holott ő 190be guggol 5öt...
-
Radnix
senior tag
válasz
batai15 #118361 üzenetére
Pontosan. Egyszerű, fenntartható rendszer kell, ha hosszabb időtávban gondolkozol.
Hogy a valóságban is 0.25 kg lesz-e, azt biztosan tudjuk, hogy nem.
Minden reggel mérd meg magadat és excelbe dobáld be az értékeket és minden hétre számold ki az átlagot.
Ha az előző hét átlagát a mostani hét átlagával összehasonlítod látod majd hogyan haladsz. A látott értékek függvényében pedig majd játszol a kalóriával, meg aktivitással.
Szóval legyél következetes, és nap végére legyen meg a kikalkulált kalória +/- pár %-al. A pontosságot felejtsd el, sose fogod tudni pontosan hány gramm fehérjét, hány kcal-t fogyasztottál el. -
Radnix
senior tag
válasz
batai15 #118359 üzenetére
3 deci tejre: if it fits...
A legfontosabb szempont, hogy neked mikor kényelmes bevinni a ch-t, mikor kívánod meg, ha a nap végén meglesz a betervezett mennyiség.
7 óránál többet nem érdemes fehérjedús kaja nélkül kihúzni. Persze ha alszol 9 órát egyhuzamban, akkor sincs probléma. 30-40 g azért legyen kb 7 óránként minimum, nap végére meg ugye legyen meg a 2g / kg.
Nem kell többet foglalkoznod azzal, hogyan osztod el a kaját. Praktikusság legyen szem előtt. -
batai15
félisten
válasz
batai15 #118358 üzenetére
kiegészítés :
olvastam hogy inkább reggelire jobban fehérje menjen pl tojás, edzés előtt után mehet a ch.
Tehát ebéd uzsonna vacsi. ez így okés? ha nem akkor hogy kellene elosztani a tápanyagot?
jelenleg 250cht próbálom tartani, nem akarok zsirosodni mivel majdnem 1 év kelett hogy le adjam a 20 kgt. fogok kardiozni is.
zab : olvasom hogy víz +fehérje turmixal toljam. ez oké, de akkor a fehérjét mikor kell betolni még? edzés előtt, után? mehet egy adag előtte, utána pedig a zabbal? -
Woodslave
félisten
válasz
batai15 #117486 üzenetére
ha nem tudod rizs, zab akkor még mindig jobb talán tészta, krumpli. Edzés előtt - után gyümölcs előtte alma, utána banán is rendesen megdobja. Reggelihez valami gyümölcs.
ch-t porból én biztos nem ennék, én az edzés közbeni cukrozást se preferálom pláne egyórás testépítő edzésen. Esetleg maltodextrin edzés után. De nekem most ez a főtt rizs fehérje qrvára bejön. Mondjuk 150 gramm rizs még lehet menne
Az a baj hogy nem optimális az időbeosztásom ehhez, még a teremben megeszem, mert utána ha hazaértem vacsora, szóval nem telik el elég idő...
-
Woodslave
félisten
válasz
batai15 #117477 üzenetére
ez megint olyan kérdés amire nem lehet válaszolni. Honnan tudjuk hogy elég-e neked 250 gramm. Vannak példák mindenre.
Mondjuk ha ilyen jól számolod, akkor a helyedben folyamatosan tolnám fel a ch-t. A 250 grammra felnyomod nyilván azt fogja eredményezni, hogy a súlyod az nőni fog legalábbis egy darabig. Ha 160-on voltál akkor mondjuk első héten 200ra aztán 250-re aztán meglátod. A 250 nem sok egyébként csak diétában tűnik annak.
Reggelire megeszel 75 gramm zabot, ezt lehet 100-ra is tolni idővel
Edzés után 100 gramm majd 125 gramm rizs fehérjével sima ügy, ezután is beleférhet még egy ch-s kaja attól függően mikor edzel
Edzés előtt 1.1,5 órával 50 gramm ch. Meg még ott az ebéd. (szintén attól függ mikor edzel)Nekem ma 4 kajából 275 gramm, de ezt simán tudnám növelni pár alma, banán vagy még egy kis rizs (de ezt meg kellett volna főzni
)
ja várjál mit akarsz megnövelni? Fehérjét 250-re vagy elírtad?
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #110933 üzenetére
Akkor csináld a következőt:
Heti 2 nyomás, egy nagyobb súllyal és egy közepessel, ahogy írtuk. Mellé heti egyszer fej fölé nyomás mehet, azzal nincs gond. Viszont heti háromszor iktass be tricepsz gyakorlatot, mert ott akad el, az a gyenge láncszem. Szépen mehet a tolódzkodás szűken tricepszre, szűk nyomás, meg izolációs gyakorlatok. Ezeket ne vidd túlzásba 3 közepesen nehéz sorozat 8-10 ismétléssel bőven elég.
Nyilván ehhez mást le kell csökkenteni, mert sok lesz a volumen, nem tudsz regenerálódni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #110928 üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy minden edzésen mást csinálsz bármiféle koncepció nélkül. 6-8 hétig legalább csinálni kell egy blokkot, hogy kiderüljön ért-e valamit. A heti két nyomás szerintem is jó ötlet. Egy nagy súllyal, rúddal, padon, akár piramisban fel 3 ismétlésig, egy pedig ferde padon kézivel 8-12 ismétlés 4-5 sorozatban.
Hol akad el a nyomás egyébként? Ha nem megy több, akkor az hogy néz ki? Leengeded és meg se bírod mozdítani, vagy félig kinyomod, de onnan nem megy tovább és visszafelé indul a rúd?
(#110931) batai15
Az a baj, hogy nem jól edzel. Nem azért, mert nem megy 80 kilóval 10 ismétlés, hanem azért, mert nincs terv abban, amit csinálsz. Nem, egyáltalán nem jó a fekvő mellé és semmi köze ennek a húzódzkodáshoz. Döntsd el mi a cél, ha az megvan, akkor csinálj, vagy tölts le egy programot hozzá és tartsd magad ahhoz. Ne variálj, ne változtass, ne akarj ösztönös lenni. Ha jó nyomás a cél, akkor fogj egy kezdő poweres tervet aztán hajrá. -
kolosanyi
veterán
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
batai15 #87984 üzenetére
1 hete csinalom, abbol az elso 3 napon semmit nem ettem, 7l vizet ittam, ez volt a meregtelenites. Aztan most 4 napja csinalom ezt, es rendben vagyok. Tudom, semmit nem jelent, de megegyszer kihangsulyozom, nem aerobozok, nem kardiozok, csak sulyokkal dolgozok. Es ott is a leheto legnagyobbakkal.
Egyebkent 177cm vagyok, es 89kg.
-
xxSanchez
őstag
válasz
batai15 #87925 üzenetére
Nem olyan vészes ez, én már 5. hónapja élek csirkén meg zöldségen. Próbálj meg kitalálni új variációkat nekem ez különösen jól bevált:
Csirkemell borssal, őrőlt pirospaprikával, rajta pedig brokkolikrém.
A brokkolikrémet én így csinálom:
1. Párolj meg neked tetsző mennyiségű brokkolit.
2. Dobd be egy turmixgépbe, rakj hozzá ízlés szerint borsot meg fokhagymát.
3. Daráld addig amíg nem lesz pépes állagú, aztán borítsd rá a csirkékre. -
Woodslave
félisten
válasz
batai15 #87609 üzenetére
Nem bírom megállni.... Radnixnak irtam. Ha rémlene neked a formája akkor megértetted volna miért írtam viccesen hogy ahhoz hogy két kilót hízott és punnyadék lett ahhoz izmot is zsírrá kellett alakítani...
De látom a szerlemi követelmények is erősek mint a fizikai hogy tűzoltó lehess. A tüzet felismered remélem
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
batai15 #87601 üzenetére
mert talan van? 10 eve vagyok ebben a topicban szerintem mar minden 1000x vegig lett ragva evekkel ezelott is. az egyetlen korszak amikor tenyleg volt valami koze a testepiteshez az akkor volt mikor Janesz, God, Bubbi vonal aktivan reszt vett a topic eleteben. azota tiszta szanalom az egesz
-
GoTReX
őstag
válasz
batai15 #87529 üzenetére
Edzőtársam termet váltott ,és átment egy komolyabb sportcentrumba. Meséli hogy alap hogy bejön az ecsethajú apukedvence full leszolizva, beszálkásítva,besütött hajjal. Egy sorozat aztán telefon 10percig,aztán megint egy sorozat megint telo vagy 20percig és ez így megy ,aztán megunják és kislattyognak a BMW-hez... Máskor meg volt hogy elcsipet egy beszélgetést hogy mennyi egy félóra...Most vagy tánc vagy alternatív lehetőségek.... Spárta van meg #hardcore
-
aelod
veterán
válasz
batai15 #87069 üzenetére
Ha nincs rá pénzed akkor jó lesz a fehér is. Abból sem kell a legdrágább flancolós. Sparos is jó. Veszel egy tupperware-t 20perc alatt kész mikróban. A barnával meg sokat kell szarakodni a főzéssel. Én most beiktatom néha-néha a bulgurt és a kuszkuszt is. Nagyon finom. Próbáljátok ki
(#87081) -Mike-
Mindenkinek más az ízlése.
-
Alpachino
veterán
válasz
batai15 #87060 üzenetére
Elég nehéz kiszámolni diétás időszakban meg pláne, hogy az adott fizikai munkával mennyi +kalóriát égetsz el, de nem lehetetlen......tiszta forrásokból emeld meg egy kicsit a CH beviteledet és hagyatkozz a tested reakciójára és nem lesz gond. Én pl.csak is a rizs és a folyadék adagomat emeltem meg, mikor festő munkát végeztem a nyár elején
-
kolosanyi
veterán
válasz
batai15 #86813 üzenetére
A felhúzás az nem húzódzkodás.
Többieknek: én javasoltam neki saját súlyos alapozást. Amíg a saját súlyos alapgyakorlatok nem mennek faszán, felesleges lenne elkezdeni fekvenyomást meg felhúzást végeztetni vele, csak sérülés lenne belőle. Majd ha már 4-5*10-15 tolódzkodás, húzódzkodás, lábemelés, kitörések meg ilyesmik nem jelentenek gondot, el lehet kezdeni golndolkodni, hogy hova tovább. Ha súlyzós edzést szeretne csinálni, csináljon azt, ha saját súlyos erőgimnasztikát, akkor az. Amit én javasoltam, az mindent megalapoz.
Továbbá szerintem faszság, hogy nem kell előtte lepucolni a zsírt, hanem csináljon power gyakorlatokat. Nem strongman versenyre készül, igenis menjen lejjebb a zsír. Ha egy fél évet, évet végigcsinál úgy, ahogy mondtam, akkor már egy tök jó alap fizikummal fog rendelkezni és onnan meg azt csinál, amit akar.
(#86823) aelod
Alkar: ne használj gurtnit és húzódzkodj kötelet fogva. Azt lehet helyettesíteni törölközővel is. Meg a többi szokásos, felhúzások, evezések stb stb.
-
aelod
veterán
válasz
batai15 #86816 üzenetére
Ezen besírtam
Vazze te is tűzoltó leszel? Egy időben itt kertészek voltak.
Amúgy a tűzoltóknak nem lehet tetkójuk ha jól tudom.Bájdevéj ma váll és kar volt. Bicepszet nem edzek két hete mert megkaptam, hogy el van maradva a tricepszem. Javítok rajta. A korábbi 3 gyakorlat helyett 4 megy rá. Alkart is edzek, gyenge a fogásom (és vékony az is). Csukló behúzásokat végzek 4x20, fordított kábeles bicepszet 4x20 majd ugyan ez csak alsó madár fogással 4x20. Eni bedör ekszerszájz/advájsz alkarra?
-
Ijk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BestBuy ruhás topik
- Windows 10
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Magisk
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest