- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gghrtz
őstag
És mi újság az ízületekkel?
Más:
Ha az aszkorbinsav port feloldom vízben, és úgy tárolom egész nap, hogy folyamatosan eltudjam látni a szervezetem C-vitaminnal, lesz e valami baja az aszkorbinsavnak, ha így vízben van feloldva?Egyébként holnap már megyek edzeni, torkom nem fáj, nem tüsszögök, szóval királyság van, persze attól még csak lazán csinálom, nehogy visszaessek.
Egyébként ha már itt többen is bevallották, hogy dohányoztak, akkor én is bevállalom, hogy még jelenleg is szívom ezt a szart.
-
Zola007
veterán
Azok amik kellően stabil pozíciót nyújtanak a vápának, azokat szoktam az említett "max 1 sorozat erejéig és csak akkor ha úgy érzem akkor és ott mehet". Nem a papíron lévő ezéstervnek edzek, ha úgy ítélem meg aznap nem lenne jó ötlet a bemelegítés és első 1-2 sorozat után feljebb menni súlyban, akkor inkább hagyom.
Sajnos mivel volt már kimenve részlegesen több alkalommal a bal vállam és őszintén szólva f0sok is tőle, hogy edzés közben történik meg ismét. Többek között bench presst nem is csinálok, főleg mivel egyedül edzek és félek hogy a képembe ejtem a vasat.
-
Nem, nem nehéz. Több oldalt is visszaolvastam és itt már éreztem, hogy valószínűleg nem túl jó irányba haladok, ezért is linkeltem be a képet. Eddig nem követtem napi szinten a fórumot, nem tudom hányszor írtad le.
(#66835) SchumiBácsi:
most kezdtük, igy nagyon kis súllyal. A súlyokon nem változtattunk.
(#66831) Takuun: köszi a linket.
Akkor a többiek szerint is jó lesz ez az edzésterv nekünk?
Köszi!
mod: egyébként aki írta ezt nekünk, eléggé ki volt gyúrva, nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz a terv.
-
Zola007
veterán
-
Ijk
nagyúr
Kardiót semmiképp nem akarom elhagyni, heti egy HIIT futás és 1000-1500m intenzív úszás. Ha nem csinálom az edzéseim is szarabbak.
Heti 4 súlyzós edzés, 3-4 széria. Vagy nagyobb súlyt használok vagy a makacsabb részeknél koncentrált, lassú kivitelezést piramisban, a végén nagyobb súlyba lassan akár 6 ismétlésig is lemegyek. Minden izomcsoportra egy nagyobb (20-30 ism. ) bemelegítő pumpálást csinálok, így elérem a jobb keringést és ráhangolódok a gyakorlatra (agy-izom kapcsolat). Nem szoktam sok gyakorlatot csinálni, még mellre is 4, hátra max 5 de inkább 4 de az odabaszós.
Kaját már rég belőttem, mivel edzéseken kívül kvázi semmit nem mozgok így a magas CH bevitel kilőve, kb 40% CH, 40% fehérje és 20% zsír. De még a sok hús miatt így sem vagyok kalória deficitben, ha nem csinálnék kardiót akkor híznék. Röviden a probléma hogy ha emelek a bevitelen akkor elkezdek zsírosodni, ha tartom akkor stagnálok (vagy ha fejlődök is, mint a cseppkő), magyarul krvára nem tudom hogy tudnék izmot építeni zsírosodás nélkül. Tömegelés-szálkásítás nem játszik mert mire visszaszálkásítok visszaértem a kályhához, cserébe kiszakad a belem a zabálástól és utána meg szívok a diétával és aerobbal a semmiért.
De legalább rájöttem így mire leírtam az egészet hogy le van szarva az egész, csinálom ahogy most és kész. -
Ijk
nagyúr
És arra mit javasolsz hogy 186/95kg 10% körüli testzsírral az ember fejlődjön naturálban, ekto-mezo genetikával?
Tudok csinálni pörgősebb súlyzós edzést, de akkor nem tudok akkora súlyokkal dolgozni mint ha tartok 1-2 perc pihenőt. Sőt combnál lazán kell nekem 2 perc, guggolásnál akár 2,5-3 is. Ha visszaveszek a súlyokból akkor biztos nem fog az izomtömeg nőni. Viszont hogy megpörgessem az anyagcserémet, megtartsam az állóképességem muszáj aerob és kardió edzéseket beiktatnom. Vagy akkor most mi a szent grál? -
Ribi
nagyúr
Hát volt egy gyúrós ismerős, aki 1x segített felvinni pár dolgot a 3ik emeletre. Kb. 5-6 fordulónyi cucc volt. Szegény a végére azt hittem elájul annyira lihegett. Én is kifáradtam kicsit, de gondolom az ő szervezete nem arra volt berendezkedve, hogy egyszerre dolgoztassa több végtagját, hanem szépen egyszerre egyet. Szóval jóval előbb akarta kiköpni a tüdejét, pedig én sem mozgok túl sokat.
-
Woodslave
félisten
szerintem is így van. A terhelés és adaptáció tök specifikus. Amit aerob edzéssel (de most komolyan 1 óra tempós gyaloglással milyen kardióvaszkuláris edzettséged is lesz amit 5 kemény sorozat guggolás nem ad?) elérsz az nulla.
Rémlik hogy a kardió edzettségi szintjét tekintve Armstrongnak fölényesen kéne nyernie egy maratont, aztán egyszer (?) indult de qrvára nem nyert.
-
deniro2
senior tag
Ezt kifejthetnéd... Heti pl. mínusz ~3000kcal aerobbal, plusz a járulékos anyagcsere hatások hogy ne számítanának diétában? Akinek eleve lassú az anyagcseréje nem tudja annyira megvágni a kaját, hogy értelmes ütemű fogyást produkáljon mozgás nélkül, arról nem is beszélve, hogy minél nagyobb a csökkentés a kajában, annál nagyobb a diszkomfort érzés meg a kompenzáció. Az meg, hogy a teremben izolációs gyakorlatokat csinál 1 órából kb. negyed órát, a többiben meg szuszog, az túl sok mínuszt nem produkál, főleg nem a szokásos heti 3 alkalommal.
-
Zola007
veterán
aztán ha elhívnak a haverok focizni vagy kosarazni, akkor meg már az öltözőben kiköpöd a tüdőd
Egy egészséges, fitt emberhez hozzátartozik néha napján az aerob is.Fura nézni mikor futkorászok vagy bringázok 140-150es pulzussal alig izzadva 86 kilósan kb 20-22% testzsirral, aztán mellémáll bringázni a szintén 85 kilós kockahasú haverom (tzs 10 körül) és ő meg fele olyan fokozaton köpi ki a tüdejét..
Pedig rólam aztán nem lehet nagy sportmúltat leírni
-
gghrtz
őstag
Mondjuk mostanában én is szarok az aerobra, és ugyanúgy fogyok.
Sőt "össze-vissza" eszek, egyik nap többet, a másik nap kevesebbet. Még disznó hús is befigyelt teljes kiőrlésű tésztával, kis spagettinek. Meg egyszer ettem mell edzés előtt gyrost sültkrumpliival. Na 3 hónap alatt ez volt a legdurvább félrekajálásom.
MMA87
Tudom, hogy nem csodaszer, de egy napi 3-4 gramm L-carnitint lehet érdemes lenne fogyasztani. -
gghrtz
őstag
Miért ne kellene? Nem aerobic, hanem aerob = kb 120-as pulzus, valami bicaj/séta huzamosabb ideig (40-60 perc).
MMA87
Lehet ki kellene próbálnod valami más módszert. Pl. szénhidrát "nem jut eszembe a szó" (amikor nem ugyanannyi ch-t eszel, hanem egyik nap sokat, a másik nap kevesebbet) , bár ebben nekem 0 tapasztalatom van. Vagy más helyre rakni a ch-s kajákat. Pl. első 3 étkezés és edzés után, vagy reggel és edzés előtt+után.
-
mocsanisi
senior tag
Ha mindenkinek elmondják a 80-90% miért nyom szarul? Illetve miért kéne feltétlenül a csuklónak egyenesen állnia? Nálam ott is jobban bedolgozik a váll-tricepsz.... Egyénfüggő sztem, úgy kell alakítani minden gyakorlatot hogy minél jobban érezd az adott izmot, és az izületeidnek is minél kímélőbb legyen.
-
Woodslave
félisten
egyébként én biztos nem fizetnék érte, de kezd felértékelődni a szememben a személyi edző. Legalább nem kell agyalni és lehet hárítani a felelősséget legalább az edzés terén. (persze nem arra gondolok hogy 5k-ért "ír" vki noname egy edzéstervet, amit a bodybuilderről lemásolt)
én tipikus példája vagyok az információtúltöltött embernek (paralysis of analysis hogy szépen fogalmazzak) Azaz amikor már kitalálok valami faxát, tuti hogy kapok egy hírlevelet ami teljesen ellentétes.
Lásd éppen Ijk és hunoxo "vitát" (bár nagy vita biztos nem lesz, mert mindenki lusta kifejteni a nézeteit) Azaz izmos akarsz lenni testépítő edzések vagy naturálban ha izmos akarsz lenni akkor erősnek is kell lenned (praktikusan és hatékonyan) alapgyakikkal
Zola: lassan... örülnék
-
-
Persze... a három típus valószínű háromféleg helyről/régióból jött. Az adott hely lehetőségei és körülményei alakították olyanná amilyen épp kellett a fennmaradáshoz.
Egy etióp szavannás afrikai most is full ekto... tud is futni maratont, ha kell minden nap. Ennie sem kell hozzá mérhetetlen sokat.
Ahol meg mások voltak az alapkörülmények ott az évezredek mást alakítottak ki.
Pl északon hideg volt, valszeg zsírosabb féle onnan van. stb stb.
Aztán persze a határterületeken meg szépen keveredtek ők is... utána meg jött a globalizáció/népvándorlások stb. -
mayday00
őstag
Nem kell teljesen leengedni a súlyt, és akkor kíméli a vállat. Mármint a tárogatás.
Ha vízszintes padon fekszel, és úgy tárogatsz egykezes súlyzókkal.
Ha lemész a vízszint alá az gyilkolja, valahol a vízszint felett kell megállni. De ezt érzi mindenki, hogy melyik az a pont..
Nagyon leengedik a súlyt ez emberek, ez lehet a gond.
-
Gaboman
nagyúr
Nálam a cél szálkásítás, igazából 1 óra folyamatos kick-box aerob edzés súlyzókkal.
Mostanra nagyon kiégtem, megpróbálom egy ideig az egy nap edzés egy nap pihenő ciklust.
Aztán ha úgy érzem kevés megint ráállok a két nap edzés egy nap pihenőre.
Tényleg elfáradtam, érzem mindenemen hogy nem megy úgy mint ahogy kellene. -
Zola007
veterán
timing alatt azt értem, hogy egyszerre azonos emészthetőségű formában fogyasztva
táplálékkiegészítő ipar csak az USA-ban 30-32 milliárd dollár (8000 milliárd forintos) ipar évente, világszinten mintegy 150 milliárd dollár.
Hát hogy a fenébe ne lenne mögötte ekkora hype, ennyi pénzből bárkit meg lehet venni, hogy mondja azt amit a szájába adnak
Lektinnel kapcsolatban mai napig nem tisztázott a dolog, egészséges ember nem különösebben érzékeny rá.
Volt témavezetőm coeliakia munkacsoportban dolgozik 10 éve, a kolléganője lisztérzékeny, beszélgettem velük a témáról, nem olyan fekete-fehér a dolog mint ahogyan Szendi meg a Paleo hívők állítják.
Nem újkeletű a dolog, a liszt/gabonaérzékenységet már i.e ismerték, Aretaiosz görög orvos anno már írt erről.
Valahogy mégis túlélte az emberiség az elmúlt 2 évezredet úgy hogy az időszámítás kezdeti 300 millió főről 7 milliárdra nőtt a száma gabonalapú táplálkozással -
Zola007
veterán
Akkor kezdjük:
"Az aminosav profil nagyon fontos!"
Az aminosavak mennyisége és "timing"ja fontosabb"Sajnos az emésztő enzimek nem tudjak "izolalni" az aminosavakat, ezért mindig a gazda szervezet profiljaban kezdik el a bontást"
A fehérjelebontásért a bélrendszerben a pepszin (oligopeptidekre bont), elasztáz (elasztint) tripszin (peptidre) kimotripszin (peptidre), aminopeptidáz (AS), karboxipeptidáz (AS), karboxipolipeptidáz (AS)
Az aminosavakra bontó utóbbi 3 enzim nem szelektív proteáz, a polipeptidáz random hasít, a karboxipeptidáz az első C-terminálison hasít minden peptidet a fehérjelánc elején, az aminopeptidáz pedig az N-terminálison végzi a bontást.
Ebből kifolyólag az állításod második része helytelen, mivel ahogy írod, nem képesek izolálni és szelektíve transzportálni az aminosavakat, így nem kezdhetik el a bontást sem a szervezet "profiljában"
Profilról egyedül a felhasználás sejtszintű helyén beszélhetünk. Ha a szintetikus útvonal végén nem áll rendelkezésre minden esszenciális elem, akkor inkomplett a szintézis. Ezért nevezzük a beltartalomban elégtelen mennyiséget adó AS-akat limitáló aminosavaknak.
Azonban ha vegyesen fogyasztunk olyan forrásokat, amelyek más más aminosavban deficitesek, akkor ezek a limitáló aminosavak komplettálhatók, tehát 2 inkomplett fehérje komplett aminosavprofil jön létre.
Pl. a zabpehely alacsony lizintartalma komplettálható borsóval, mert az lizingazdag. Tehát ha a zabpelyhedet ízesített borsófehérje izolátummal kevered össze, akkor egy komplettált aminosavtartalmat kapsz
Az egyetlen feltétel, hogy felszíváskor egy időben legyen jelen a 2 forrás, magyarul együtt fogyaszd és egészséges emésztést feltételezve."Itt sem 99% az egyezés ezért itt is keletkezik Húgysav mint bomlás termek."
A húgysav minden nitrogéntartalmú vegyület bomlásterméket, teljesen független az aminosav profiltól, a fölöslegben bevitt fehérje is az energianyerés során húgysavat szolgáltat.
A csirkemell biológiai értéke egyébként 79-84%, tehát közel sem 99. A legjobb valóban a tejsavó hidrolizátum, ennek biológiai hozzáférhetősége és értéke közel 100% -
brownus
veterán
-
Tamoo
nagyúr
eGFR-hez ennyi van írva: >60 (Referencia pedig 60-tól "jó")
A karbamid és a kreatinin is az átlagemberhez képesti valamivel magasabb hús/fehérjebevitel miatt *-os. Legalábbis szerintem.
Neutrofil, monocita van még határértéken (tizedekről van szó) megcsillagozva.Testzsírom meg valahol 15-16% környékére tippelném.
(#64993) hunoxo: azt a részt nem neked szánta.
-
Woodslave
félisten
-
deniro2
senior tag
Szerintem senki, sehogy nem tud heti 1 kg izmot felszedni.
Az más kérdés, hogy egy teljesen kezdő a számára szokatlan izommunka hatására simán elraktároz ennyi vizet meg glikogént, de az még véletlenül sem izom. Még akkor sem, ha esetleg a műszert is átcseszi az eredmény. -
ludsimon
veterán
Köszi!
Elég nehezen hízó tipus vagyok.
Mondjuk figyeltem is a kajára, hogy ne legyen zsír amit felszedek.
Folytatom, mert ez úgy néz ki jó lesz.-Mike-:
Milyen igazad van!
Maradok a realitás talaján, és 2 évre ez a cél: [link]Aztán ha ez megvan, 5-6 év múlva ez lesz de ehhez már kogsz kell: [link] 3,5 Lóerő!!!!!!444
-
Ijk
nagyúr
Nem felesleges a kardió, aki csinálja azoknak sokkal jobb az állóképessége az edzéseken. Elég volt 2 hétre abbahagyni az úszást, lábedzésen meg akartam dögleni.
Súlyzós edzésnek eleve az a lényege hogy az izomzat dolgozzon maximum, régen rossz ha már maxon jár a kardiovaszkuláris rendszered, mert akkor az válik szűk keresztmetszetté a fejlődést tekintve. -
Ijk
nagyúr
Csak az nem mindegy hogy 40% testzsírról akar valaki fogyni, vagy 15-ről.
Teljesen mindegy honnan akar fogyni, csak azt mondtam hogy nincs ilyen általános szabály. Én 15%-ról speceil heti 3+1 edzéstől soha egy dekát nem fogytam. Mint ahogy egy szint után senki nem fog pl. heti 2 edzéstől izmosodni.
CH-ból szerintem endomorfokat leszámítva tartani kell a napi 150-200g-ot, fehérjebevitellel kb. megegyezően. Zsírpucolásra én mindenképpen kardió+aerobot javasolok hogy pörögjön az anyagcsere. -
ludsimon
veterán
elég durva.
Gondolom azért van benne bőven kémia, én rendesen felpakolt súlyokkal nem tudok ilyen szinten pörögni.
Gondolom ő se apró súlyokkal tolja, hanem úgy 80-90%-os súlyokkal.
Szerk.:
Na leszedte GYM_HELP..
Itt van akkor eredetibe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Resident Evil Requiem - Amit a játékról tudni érdemes
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged