- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztoldy
senior tag
válasz
Takuun #179057 üzenetére
Zsírokkal is tudsz játszani pl. mogyoróvaj, jelentősen megdobja a kalóriát, ha turmixhoz adod. Turmixhoz adhatsz plusz zabot, rizskását tudsz csinálni.
Gyümölcsöket tudsz enni pluszban, feldobva vele az "unalmas" kajás napokat.De itt is igaz, hogy írni kellene, hogy miket eszel, abból látnád, hogy mennyi a makró és akkor már könnyebb azon agyalni, hogy mivel lehetne hozzáadni +kalóriákat.
más: magnéziumra jó megoldás lehet a Magnesii citrici Naturland 500 mg tabletta, gyógyszertárban ep-re kapható, olcsó. -
kolosanyi
veterán
válasz
Takuun #94918 üzenetére
Azt a gyakorlatot vedd előre, amit a legjobban akarsz fejleszteni nyilván. Ha a tolódzkodással nem vagy elégedett, csináld első gyakorlatként, mindjárt jobban fog menni.
(#94920) KoVee84
Eddig testépítő jellegű edzéseket csinált mégse lett egyből T.ZS. Ha erősportot akar csinálni, csinálja nyugodtan, nem jelenti azt, hogy NDK-s súlyemelőnő lesz belőle. -
aelod
veterán
-
válasz
Takuun #94906 üzenetére
Szerintem a fekve nem fontos... a tolódzkodás viszont szerintem kell, az nagyon jó tricepszre/karra, szóval ha az nem megy és jó erős és nagy kart akarsz akkor ne hagyd ki.
Fekve-mellre lehet mást is csinálni... persze alapvető erő gyakszi ezis, szóval ha fontosnak tartod akkor azt is... én nem csinálom pl, de nekem nem is fontos hogy x kilóval nyomok e fekve vagy sem.
-
Zola007
veterán
válasz
Takuun #79440 üzenetére
utóbbi időben nem fogyott?
igaz, hogy purinbontás melléktermék, de aktív sportnál bennünk is nagyon aktív a nukleotid anyagcsere, fogyás esetén pedig az izombontás is fokozott, ezért emelkedett.
Egyébként lehet genetikai sajátság. Nekem pl családi vonás a magas húgysavszint a felső határ közelében vagy túl is rajta.
Össze kellene vetni korábbi vérképekkel.Ez úgy mindenkinek szól: Ne összevissza menjetek vérképre, pár alapszabályt azért be kellene tartani, mert elég fals eredmények jöhetnek ki, ami alapján ha elkezdik félrekezelni, akkor több kárt okoz, mint hasznot.
Pl. pár dolog, amit érdemes betartani vérvétel előtti időszakban:
- legalább 2 nap pihi sport nélkül
- bőséges folyadékbevitel
- szintentartó étkezés előtte legalább 1 hétig, tehát tömegeléses időszakban ne hízz, diétában ne fogyj a megelőző 1 hétben.
- gyógyszerek időben legyenek beszedve, nők jelezzék ha tabiznak
- vitaminokból is max a napi ajánlott dózis szedjük, de legyen extrém bevitel
- tömegnövelőt, kreatint, tesztonövelőket, stb hanyagoljuk
- ne piáljunk
- extrém kajákat (6 tojásos baconos rántotta, fél csokitorta, chiliszósz stb) hanyagoljuk a megelőző 2-3 napban (májenziemeket frankón el tudja vinni egy előző napi jó currys csirke)
- előző este már ne együnk / igyunk sokatLaborról:
- reggel 3-5dl víz vérvétel előtt meginni
- ne stresszeljünk, növeli a vérsűrűséget, vércukorszintet, LDH-t
- lehetőleg ne teljen el 1,5 óránál több az ébredés és mintavétel közöttÚgy kb ennyi. Ha ezek be vannak tartva, akkor kb. reális eredményekre számíthatunk
-
Zola007
veterán
válasz
Takuun #79345 üzenetére
én továbbra is akkor inkább a 3x tömegű forrásban lévő vízzel leöntött zabpehelyre szavazok.
amit tegnap linkeltem képet, az ilyen zabpehelytrutyiból turmixolt cucc.
Adtam belőle egyik barátomnak, ő elég édesszájú, de azt mondta teljesen korrekt a cucc, érezni mindennek (zab, kakaó, fahéj, lenmag) az ízét, de mégis finom.
Maradok ennél, csak sajnos ezt nem tudom összeütni az öltözőben -
kona005
senior tag
válasz
Takuun #73028 üzenetére
"Én nem veszem észre, mert amit csak lehet gépen csinálok. Kétkezes súlyzóval kevés gyakorlatot csinálok." Na ezt szomorúan hallom
Szabad súlyok a királyak pedig...
Amúgy én is érzem hogy a bal felem gyengébb, mondjuk nekem kinézetre már kezd összeérni ha nem mondom vlakinek hogy nagyon erősen nézze akkor fel sem tűnik általában... Én elsősorban vállazásnál érzem, valamint karnál egy kicsit... Szerintem 178 cm-hez 78kg az nem ektomorf... Én 193cm vagyok és még csak 74-75kg na én ektomorf vagyok... mondjuk nagyon az elején járok még...
-
-
Zola007
veterán
válasz
Takuun #70915 üzenetére
fehérköpeny hipertónia. Nekem orvosnál 140/90, otthon meg 110/60. Pedig látok elég fehér köpenyest nap mint nap.
Nem kell befosni, kérj kölcsön egy mérőt 1-2 hétre és mérd meg otthon megfelelő (van a vérnyomásmérésnek is protokollja) körülmények között#70906) MMA87: nő témához: Ha nem tévedek, már korábban kifejtettem több ízben, hogy: to:ko:m tele van a nőkkel. Az egy dolog, hogy vakolat meg pufikabát (a tokát meg sál mögé rejtik), hanem az egót nem rejtik sehová.
Saját korosztályom már "az érett férfiakat keresik" szlogennel dolgozik, fiatalabbaknak meg már idős vagyok.
Haverom (most lesz 30, nem is néz ki rosszul, bár anyagilag nem egy Rothschild unoka) bepróbálkozott a minap a teremben egy 22-23 éves csajnál, az meg elhajtotta, idézem szó szerint: "mit akarsz te tőlem, vén fasz vagy hozzám"
ilyenkor azért megáll pislogni az ember vagy kettőt -
nuke7
veterán
válasz
Takuun #66825 üzenetére
Ijk jól leírta.
Ha komolyan gondolja majd utána megy.Azzal a tervvel amit írtam, csak akkor lehet melléfogni, ha túl kicsi, vagy túl nagy súllyal csinálja, ha túl gyakran vagy túl ritkán csinálja, ha rosszul hajtja végre - valamelyik feladatot, vagy mindegyiket, ha nem veszi figyelmebe a saját testi adottságait, lehetőségeit, ha nem illik bele az életvitelébe, ha nem illik hozzá az étrendje, ha nem jól van beállítva a pihenés-edzés ciklus, stb....
szóval biztos sikeres lesz
-
Ijk
nagyúr
válasz
Takuun #66807 üzenetére
Mell: egykezes ferdepados nyomás, tárogatás gépen, áthúzás.
Tricepsz: tolódzkodás, szűknyomás
Bicepsz: álló kétkezes rúddal
Váll: vállból nyomás, oldalemelés, hátsó váll tárogatón vagy kézisúlyzóval padon
Hát: Mellhez húzás széles fogással, szűk fogással, döntött törzsű evezés/fűrész, hiperhajlításLábazást meg nem kellene elhagyni semmiképp: guggolás, lábtoló, merevlábas felhúzás
Persze teljesen feleslegesen fáradsz, mert van aki komolyan veszi és utánaolvas, megkéri az edzőt és csinálja. És vannak akiknek a haver/ismerős/anyu ír edzéslistát hogy 2 hétig foglalják a helyet a teremben.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
Takuun #66123 üzenetére
Nincs súlya, billeg alattad. A méretek csak bizonyos részeken, bizonyos intervallumban állíthatóak, kb egy 160 centis ember képes teljes mozgástartományban dolgozni rajta.
A csigák legolcsóbb fröccsöntött szarok, csapágyazás nuku, bovden burkolata lágy műanyag, illesztés "ahogy sikerül" méretekkel. Magyarul súrlódik az egész lánc, ráadásul nem egyenletesen mozog.Próbálj ki egy edzőtermi több százezres csigás gépet, amelyiken van alsó és felső csiga. Aztán próbálj ki egy ilyen 100k alatti multifunkciósat. Nem azért van edzőtermekben több tízmillás géppark, mert hülyék és drágát vesznek, vagy mert sznobok. Hanem mert azokon lehet normálisan edzeni, ezeken a barkácsáruházas szarokon meg nem.
-
corres78
tag
válasz
Takuun #66113 üzenetére
Ezekkel a súlyzókkal több gyakorlatot és jobban el tudok végezni, mint az általad ajánlott géppel (ami a fél szobát elfoglalja) és láb funkció sincs rajta. A kép jobb alsó felén látható összeállítás 40 kg (megy vele 3-4 ismétlés bicóra szabályosan, de én 5x8-as szériákat fogok csinálni mindenre, szóval jövő ilyenkorig biztosan nem növöm ki, sőt szerintem sose, mert nem akarok sokkal nagyobb lenni).
BÁ: de van, de oda inkább nem megyek.
-
válasz
Takuun #66111 üzenetére
Ízületre Universal Animal Flex.
Egy ilyen gép nem sok sz.rt ér... Ami meg normális abból veszel 5éves terembérletet.
-
-
-
Takuun
aktív tag
válasz
Takuun #66033 üzenetére
Na még lemaradt, hogy lapsúlyos kondigéppel pull-over-t hogyan lehet csinálni, ha nincsen elég kézi súlyzó?
Mert teremben nem gond, ott vannak nagyobb kézi súlyzók, de az otthoni már kevés.
Böngészem már egy ideje a netet, de semmit nem találok.Ez a gyakorlat mellre egyáltalán nem is megy?
[link] -
-
Zola007
veterán
válasz
Takuun #65607 üzenetére
Én kesztyűt használok, de szerintem embere válogatja.
Akinek nem számít a mindennapokban, hogy milyen a keze, az nyomja kesztyű nélkül.
Nekem is természetesebb nélküle, a kosztól sem félek, falusi gyerek lévén több koszt látott már a kezem mint itt a fél fórumnak együttvéve.DE: labormunka miatt nem mindegy hogy mennyire verem szét a tenyerem, vízhólyaggal, bőrkeményedéssel pipettázni és apró eppendorf csövet pakolgatni nem élmény.
Buzis/nem buzis, engem nem érdekel.(#65612) MMA87: nem kell mosni, csak lefújni fertőtlenítővel
Bőrkesztyű nem is szereti a mosástA mások mocska témára pedig egy 2 hónapos kesztyű, direkt nem lett mosva, hogy mennyi koszt szed ez alatt össze.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Takuun #65607 üzenetére
Jó is az amikor szakad az emberről a víz és rohasztja a kezét a büdös, izzadságtól áztatott kesztyű. Ráadásul néhány fogásnál még jobban gyűri a bőrt az ujjak alatt mint csupasz kézzel.
Ha annyit érnek az edzéseid hogy nem izzadsz le, esetleg szeretsz edzős biszbaszokat hordani (van aki 10 percig huzigálja magára a különböző ruházati kellékeket) akkor biztos jó a kesztyű. -
mayday00
őstag
-
Gergosz2
veterán
válasz
Takuun #65055 üzenetére
Én olyanról tudok, hogy a halló csontocskák meszesednek el. Anyámnak is ilyenje volt, de egy ~30 perces műtéttel orvosolható a probléma.
De gondolom az ér is elmeszesedhet. -
_NCT
addikt
válasz
Takuun #63458 üzenetére
Ha egy kg sonkát vagy szalonnát kaptál volna, esetleg egy karton aranymarcsát akkor nincs kifogásuk, sokak szerint az az egészséges, nem ez a sok sz*r, amit "szedsz".
Az emberek nagy részének földhöz ragadt a gondolkodása, ez van, buta embereken nem lehet segíteni. Ha valaki kicsit is másképp akar élni mint az átlag, akkor kapásból megy a hurrogás, és meg akarnak törni, el akarják veled hitetni, hogy "mérgezed magad".
De napi szinten zabálni a sok zsíros, cukros szart, az persze egészséges, azzal nincs baj. Naponta elszívni 2 doboz cigit, meginni 1 sört, azzal nincs baj.
Ne hagyd magad, mindenki úgy éli az életét ahogy akarja. Ezt az én családomban is tisztáztam, hozzánk úgy jöjjenek vendégségbe, hogy vagy hoznak magukkal kaját, vagy azt eszik amit mi. Volt aki inkább hozta magával a kis töltött káposztát és azt ette (nem vicc sajnos).
-
penene
őstag
válasz
Takuun #63458 üzenetére
Nekem az 1000-es csak néhány hónapig tart. Igaz kapott belőle az egész család és örömmel eszik, mióta küldtem a linkeket, hogy mire jó az omega3.
A nagy doboz tényleg kicsit túlzás, de talán igy frissebben marad. Legközelebb lehet a 6-ezreset veszem, lehet azt is akkora dobozban adják, csak tele.
-
Zola007
veterán
válasz
Takuun #63330 üzenetére
Kocogást felejtse el, aránytalanul terheli az edzetlen szívet.
Kolléga mentén gyaloglást javaslok, ha pénzből futja, akkor otthonra vegyen egy komolyabb futógépet állítható dőlésszöggel. Illetve egy pulzusmérő órát mindenképpen, elején meg lőjétek be neki hogy 110-as pulzus felett csipogjon. Majd 2 hetente mehet feljebb, 115-12-125-130-135, 140-nél fentebb szívbeteg ne menjen a rehabilitáció során.
A parton gyaloglás jobban edzi a kardiovaszkuláris rendszert, mint a gyors tempó vagy futás, de összességében kevésbé kimerítő.Időseknek kényelmetlen lehet a szobakerékpár, főleg aki hasra hajlamos hízni. Már alacsony fokozaton sem esik jól a csípőnek, persze ez idővel javul, csak épp nem bírják kivárni meg nem érdekli őket
Diétában nem lehet nagyon megszorítani, a rossz koszorús keringés nagyon érzékeny erre
Könnyen emészthető alacsony zsírtartalmú fehérjék (főtt húsok, tojásfehérje, lencse, halak) legyenek az alap, az ő esetében úgy 100-120g közötti fehérje napontaZsírok maximum 1g/ttkg, telítetlen, abból már mindegy (repce, oliva, lenmagolaj, dió, kesudió), omegát szedjen külön. A többit szigorúan max 50-60 GI-s szénhidrátokkal kitölteni (magvas rozskenyér, barnarizs, tk. tészta, nagyszemű zab) napi legalább 4, arányos étkezésben
Koleszterinszintje azért magas mert van egy minimum közepes szteatózisa, először ezt kell rendbe tenni.
Ha nem volt még, akkor egy hasi ultrahangra nevezzen be
Testtömegcsökkentés havi max 1,5 kilós ütemben, efölött már nagyon megterheli a szívet.
Így 1,5 alatt le lehet húzni 70-75 környékére. -
válasz
Takuun #63022 üzenetére
Lehet vashiányos (vérszegény) is... azis fáradékonyságot meg gyengeséget okoz.
Szóval valamit amiben van vas is... bármi jó.
Én pl hébe hóba Supradyn tolok és annyi, abban van pár alap vitamin meg ásványi anyag.
Nem kell túlzásba vinni és állandóan/folyamatosan szedni sem. -
Zola007
veterán
válasz
Takuun #63025 üzenetére
hga1c a cukorháztartás zavarát jelezheti
ldl + hdl a lipidprofilra
a konjugált (direkt) bilirubin pedig a májfunkcióra utal
de ezek is a többi tényező figyelembevételével értékelhetők.Jó háziorvos ebből és a beteg aktuális állapotából, elmondottalból, anamnézisből már jó irányba utalhatja tovább
Rossz háziorvos meg hazaküldi, hogy segáz.
Rossz ÉS bunkó háziorvos meg kikéri magának ,hogy mit szól bele a beteg, hogy milyen vizsgálatokra küldje, legrosszabb esetben még vérvételre sem küldi el a 140 kilós 60 éves mamikát se, akinek már a rendelőig elmenni is felér egy olimpiai kvalifikációval -
Zola007
veterán
válasz
Takuun #63023 üzenetére
Ha fáradékony, akkor a vitamin nem fog csodát tenni
egyébként mindegyik jó, de pl Peak A-Z vagy Rossmann saját márkás 100db-os multija bőven elég neki
B-vitamin irreleváns, ha éhes, akkor vagy egyen és mozogjon többet vagy önmérsékletre gyúrjon picit
Mindneképpen mozogjon többet.Egyébként ha fáradékony, 30 fölötti és van is rajta látványos felesleg, akkor én nézetnék a háziorvossal egy alap vérképet kiegészítve HgA1C-vel, konjugált bilirubinnal, LDL és HDL-el
Immunrendszert pedig nem a vitamin fog csinálni, hanem a szervezet rendszeres és mértékletes stresszelése mozgással és immunreakciókkal, kórokozókkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- OLED monitor topik
- Hővezető paszták
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged