- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191975 üzenetére
Szerintem más a 100%-os étcsoki, mert abban sincs lágyító kakaóvaj.
Meg is érkezett a cucc.
Nagyon keserű, de brutál intenzív utóíze van 10-20 perc múlva is. Ez egy ízorgia.
Rendszeresen zabálni fogom10 éve volt a cégnél nyílt napon egy előadó, aki a hazai csokigyáraknak szállított be.
Megunta, hogy másoktól szerzi be a cuccot, ezért egy idő után saját kakaófarmot vettek. Hozott magával egész kakaóbabot.
Akkoriban tejcsokin nevelkedve elég nagy csalódás volt.
Komolyan ilyen a kakaó? Hát kinek kell ez!Most már azért teljesen más
Nagyon finom ez a kakaóbab.
Majd a gymbeamessel vagy grizlyssel összevetem, hogy van-e értelme spórolni az áron. -
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191863 üzenetére
"le kéne szűrni és átmosni?"
A granola áztatásos (fordított sorrendes) dolgot továbbra sem tudom. De ha a rendes sorrendet követed, akkor a lenti tanulmányban azt írják, hogy az áztatóvízben érdemes főzni. Mert az áztatás során távozik vas és cink.
[link]
"Although soaking reduced phytate, it also resulted in significant losses of iron and zinc in the soaking water. For this reason, soaking did not lower the phytate/iron ratio, and only had minor impacts on the phytate/zinc ratio [190]. Mineral loss could be partially mitigated by cooking rice in the soaking water, as the seeds will ‘recover’ the leached minerals. "Nekem már csak 1 kérdés maradt.
Fermentálást be lehet e indítani random savas közegben (citrom, almaecet)?
Vagy a tejsavas fermentáció az igazi és tejterméket kell hozzáadni.Fermentálásról és fermentáló gépről majd olvasgatni fogok és több savanyított cuccot eszek. Eddig csak tudtam, de most már érteni vélem a hasznát
Hűtő hidegben és oxigénnel érintkezve szerintem nem jó. Magasabb hőmérséklet kell neki és lezárt edényben.
Tegnap kísérleteztem egész hajdina hozzáadásával.
De utána túl sok vízben főztem és rossz lett.
Hamarosan jön a darált rozsos változat. -
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191874 üzenetére
Nem tudom, nulla gyakorlatom van fermentálásban, erjesztésben.
savanyítás, erjesztés --> fitáz
fitáz tartalmú gabona hozzáadása az áztatáshoz --> fitáz
sütés, főzés, hőkezelés (hengerelés) --> fitázt kinyírja (úgyhogy ez megy a folyamat végére). Persze lehet, hogy utólag is tudsz hozzáadni fitázt, savanyítással.
zab --> kevés fitáz
hőkezelt, hengerelt zab --> 0 fitáz
hőkezelés nélküli (=nem lapított) rozs --> sok fitázennyit tudok egyelőre
Lehet, hogy valami tejtermék hozzáadása simán elvégzi a fitinsav lebontási folyamatot. Passz, hogy mennyi idő alatt.
-
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191863 üzenetére
Leszűrném a felesleges folyadék nagy részét (hogy ne tocsogjon, de ne is tök száraz legyen). Átmosni szerintem csak annak kell, akit zavar a savanyú citromos íz. Azt még nem tudom, hogy továbbfőzés esetén kell e vízcsere.
De nem biztos, hogy a granola áztatásod egyáltalán így hasznos. Beindul e azon olyan erjedési folyamat 6-8 óra alatt, ami fitáz enzimet varázsol bele a baktériumok segítségével? Még utánajárok a fermentálási folyamatnak.
A rozsos áztatás azért jó, mert a rozsból is kerül bele fitáz.
A granoládban nincs, szóval csak a fermentálásban tudsz bízni.
A granoládban elvileg csak zab van (?), az is már az elején hőkezelt (úgyhogy nuku fitáz). -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
nuke7 #191857 üzenetére
Nagyon zsíros wow... Nekem pedig pont az a szint 13-15% testzsír a célom... 😅
Mondjuk ez nagyban függ attól is, hogy a növekedési ugrásokkor (3/7 évesen ill serdülőkorban) milyen volt, milyenné alakult az alap váza stb... Ill hogy neki mi az ideális testkép (Pókember, Thor vagy juggernaut esetleg kingpin...)
-
válasz
nuke7 #191827 üzenetére
Próbáltam már kevesebbet is, de érzésre kell ennyi nekem. Segít regenerálódnom a nagyon intenzív, de rövid edzéseimből. Az 1rm-em 90%-án dolgozok folyamatosan, majdnem minden gyakorlatban. (Általában 3x2 ismétlés, de az olyan is, hogy szinte szétszakadok.)
Ezt az ennyire intenzív edzésmódszert tán nem is tolja senki rajtam kívül itt a topikban, és sajna tudományos cikkek se foglalkoznak vele nagyon, mert sehol se népszerű módszer, nekem viszont tetszik. Nem hinném mondjuk én se, hogy izmosodásra ez a legjobb út, de erőre szerintem nagyon jó, és hosszú távon ha nő az erő, nő az izomtömeg is.
A tanulmányok hiánya viszont tényleg nagyon zavar, sok esetben tippre másként érdemes itt építkezni, mint valamely hagyományosabb edzésmódszeren. Edzések között több pihenőnap például. Éppen azt tervezem, hogy egy izomcsoport csak heti 1x lesz talán megedzve mostantól, mert az eddigi tapasztalataim alapján gyorsabban tudok erősödni, ha legalább 4, de inkább 5 nap pihenő van 2 azonos izomcsoportra történő edzés között, és még a több se ártalmas. Nem tudom pontosan, hány nap pihenő lenne már inkább hátrányos a fejlődés szempontjából, de perpill azt hiszem, heti 1 edzés / izomcsoport mellett én még jól fejlődhetnék.
(Aki alacsonyabb intenzitáson tolja, annak persze egyértelműen a gyakoribb edzés a jobb.)
-
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191818 üzenetére
Az a lényeg, hogy kapjon fitázt és az bontja le hosszú idő alatt a fitint.
Ha már az elején megsütik/főzik, akkor leépül a fitáz. (Az előkezelt zabban amúgy sincs már). Maga az utólagos sütés/főzés pedig nem sok fitint bont le.Akkor utólag kellene savas közegben (tejjel, citrommal (?) fermentálással hozzáadni a fitázt? Jó íze lesz úgy a granolának, ha utólag beáztatod?
Jó kakaót szerintem itthon is találsz.
[Sambirano Gold nyers kakaópor]
[Sambirano Gold nyers kakaó töret]
Biomenü kakaópor -
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191815 üzenetére
"miért jó, hogyha zsírral eszi"
Nem tudom, lehet, hogy csak közvetett hatása van, például D vitamin oldódás miatt, ami gátolja a fitinsavat. Valószínűleg másodlagos.Ebben a hosszú cikkben mindent részletesen leírnak.
Valszeg erre hivatkozik mindenki más. Ez a kiindulópont.Én rozzsal és citromlével fogom előkészíteni a zabkását. Hosszú ideig kovászolt kenyeret és fermentált kakaóport keresek. Reggeli és ebéd mellé mehet a C vitamin.
Bocs a hosszú offolásért.
-
tisn
addikt
válasz
nuke7 #191734 üzenetére
figyeltem a threadet (es okoskodtam is bele), szerintem mondom a gyereknek hogy minden nap igyon egy protein turmixot. (30-35g porral) (heti 2-3 konditerem, 4 edzes, 1 meccs, 2 kispalyas foci a heti adagja) (eddig csak gyuras utan ivott, bar mondtam neki hogy sima edzes utan is kellene.)
-
eldoble
aktív tag
válasz
nuke7 #191726 üzenetére
Úgy számoltuk, hogy napi 100g fehérje kellene nekik, de ha azt számolom, hogy mondjuk 400g hús kell 100g fehérjéhez, akkor attól nagyon messze vannak, még, ha azért tejet is fogyasztanak.
Ezért volt eddig a whey protein, de akkor ezek szerint ilyet érdemes továbbra is enni. -
válasz
nuke7 #191680 üzenetére
Egykezes húzódzkodásig kevesen képesek eljutni anélkül, hogy ne kétkezeseket csinálnának egy halom súllyal, csinált erről valaki egyszer egy statisztikát is, és valami olyasmi jött ki, hogy akik képesek erre a gyakorlatra, azoknak úgy a 80%-a úgy jutott el erre a szintre, hogy használt extra súlyokat a kétkezeshez, és először akkor tudta a többségük megcsinálni az egykezest, mikor a kétkezessel eljutottak a saját súly + saját súly 2/3-a (vagy több) az övön kombóig.
Senki se vitatja, hogy sok módon el lehet jutni idáig, de esélyes, hogy azoknak is előbb jött volna össze ez a gyakszi az extra súlyos kétkezesekkel, akik más úton értek el sikert végül. Van, akinek sose sikerül, de a legkönnyebb út egészen biztosan az -egyre nagyobb- extra súlyok használata a kétkezes húzódzkodások mellé. A sikeresek döntő többsége választotta és válaszolta ezt sok opció közül.
Másrészt pedig mindenkire igaz az eljutási módjától függetlenül az, hogy ha tud csinálni egykezes húzódzkodást, akkor biztosan képes egy darab kétkezes húzódzkodásra a testsúlyának a 2/3-ával még a derekán. Nem feltétele az egykezes húzódzkodás sikerének a kétkezes + egyre több extra súly, de ha valaki már képes rá, annak menne a fentebb említett saját súly + saját súly 2/3-a is.
-
aelod
veterán
válasz
nuke7 #191679 üzenetére
Attól függetlenül még tudsz fejlődni (magadhoz mérten) ha sok zsír jön fel és nem izmosodsz ott több probléma is felmerülhet az edzéssel és a táplálkozással kapcsolatban is.
Honnan tudod ezt? Voltál izom biopsziás vizsgálaton?
Genetikai vizsgálat alapján(meg tapasztalat
)
De mondom ha rezisztencia edzést csinálsz akkor a type shift mechanizmussal ez az arány változik.
Milyen lábnyújtó gépen lehet 245 kilóig skálázni?
-
Dorian
félisten
válasz
nuke7 #191666 üzenetére
Figyi te jöttél azzal, hogy ne a kokszos testépítőversenyzőket nézzük, erre jössz egy mindenkikokszos tordefrace-szal?
Guggolásnál meg mi az, h "teljesen más"? Részben más, de ugyanúgy a comb meg a segg ami terhelődik.
Videót meg lusta voltam végignézni, a 15 húzódzkodásig jutottam. És akkor mi van? Ebből én is megcsinálok 11-12-t -
aelod
veterán
válasz
nuke7 #191655 üzenetére
Genetikailag meghatározott hogy mennyi vörös- és fehér izomrostod van. (type1 / type2)
Ugye a fehérre jellemző a hipertrófia (amit a resistance training kapcsán szoktak emlegetni) de a vörös is tud növekedni és arra pl. jó a hosszabb terhelés.Igen ez így van de van egy olyan folyamat amit type shiftnek hívnak.
Sőt, pl mivel akinek kevés fehér van (mint nekem) a súlyzós edzés és kalória többlet több zsírt hoz, mint látható izomnövekedést. (hiszen kevesebb rost tud láthatóan hipertrófiát produkálni)
Honnan tudod ezt? Voltál izom biopsziás vizsgálaton?
A másik pedig, hogy a tested nem tudja, hogy súlyzóval, géppel vagy anélkül edzel, csak adaptálódik a terheléshez
Ez igaz, viszont az is igaz, hogy nem mindegy a terhelés mértéke mivel a MUR (motor unit reqruitment) terhelés függő. Egy súlyzós edzéssel sokkal nagyobb a terhelés elérhető mint egy bringázással vagy saját testsúlyos gyakorlatokkal. Így ebből kifolyólag azok az izomrostok amik nincsenek terhelve nem fejlődnek.
A Mr. Olypia színpadon az emberek nem azért akkorák amekkorák mert súlyzóznak saját testsúlyos edzés helyett, hanem a rengeteg külső hormonális "segítség"től
Ez részben igaz annyival javítanám csak ki, hogy nem azért akkorák AHOGY edzenek hanem attól amit szednek és amennyit esznek mellé.
1.5g/ts kg-al már jó vagy. Idős korban javallott többet egy két tanulmány szerint. Idős alatt értsd 60+ életévet.
Egyik ismerősömnek most szakadt le az ITB a jobb térdéről mert rekordot csinált leg extension gépen. (asszem 245kg x7)
ő pl. most 101kg asszem, ilyen 14% körüli testzsírral és rendszeresen fut 10km-eket
(nem is naturál)
..és ezzel mit szeretnél mondani? -
válasz
nuke7 #191655 üzenetére
A Mr. Olypia színpadon az emberek nem azért akkorák amekkorák mert súlyzóznak saját testsúlyos edzés helyett, hanem a rengeteg külső hormonális "segítség"től
Ezt szerintem gondold újra.. Nyílván iszonyat kemikália van bennük, de ha otthon tvtornáznának, akkor fele ekkorák se lennének. Illetve amit Dorian ír, néz már meg egy maratoni futót, ott aztán van izomtömeg, hja nem..
-
Dorian
félisten
válasz
nuke7 #191655 üzenetére
De, így van. Az alacsony intenzitású, hosszú távú sportok katabolikus hatásúak vagyis az izmok lebontásának irányába hatnak. A futás nemcsak hogy nem építi izmokat, hanem aktívan csökkenti az izomtömeget.
Súlyzó nélkül pedig egy nagyon rövid idő után nem tudod a saját testtömegednek megadni azt a progresszív terhelést, ami az izomtömeg növekedéshez elengedhetetlen. Az, hogy nagyonsokat csinálsz meg belőle, nem ezt támogatja. Az, h pl. sokat guggolsz súly nélkül, nem ugyanaz, mintha nem sokat, de nagyobb súllyal guggolnál -
attiati
veterán
válasz
nuke7 #191655 üzenetére
Igen, a Szendi oldala lusta embereknek való. A Corvinusos tanulmány a lényeg, csak hát 110 oldal, de végigolvasom. Jó része átugorható, mert állattakarmányozásról szól. Ami persze összefüggésben van a növények magas fitinsav arányával.
#191656Dorian
Valószínűleg nem lesz hiányod, mert pótolod ösztönösen másból a hiányt. Nagyon sokrétű az étkezésed a kajaképek alapján.Illetve nem is fogsz minden étkezésnél nyers magot, gabonát enni.
Ha mégis, akkor hajlok rá, hogy kimutatható hiányod lesz.
Szóval egy célzott antinutrition étrendet kéne folytatnod előtte. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
nuke7 #191526 üzenetére
igen, utóbb vettem észre a linkelt videót, pont most fejeztem be.
értem, h 11 tanulmány és, hogy bebizonyították, hogy a vér nem csak különálló aminosavakat szállít, hanem 2-3 aminosavból álló peptideket is, DE...
én nem láttam/hallottam sehol a videóban, hogy bármelyik tanulmány kollagén vs full fehérje lett volna... mindegyik kollagén vs placebo és mindegyiknél kiderült, hogy a kollagén segít a bőrt fiatalon/hidratáltan/feszesebben stb tartani. de ez itt sosem volt kérdés.
tehát sehol sincs az alátámasztva, hogy egy full beef protein, amelynek az aminosav profilja szinte 100%ban megegyezik a kollagénnel, az rosszabb lenne, mint a kollagén peptid. mert ugye a fehérje, ahogy beviszed, megrágod, peptidekké bontódik, ahogy ezt fentebb írtam (abban tévedtem ezek szerint, hogy utána fullosan aminosavakká bomlana, s úgy kerül a véráramba, de ez nem igazán releváns)
illetve nagyon halkan jegyzem meg, hogy attól, hogy a véráramba peptidként kerül, még nem jelenti 100% biztosan azt, hogy ott nem bontódik tovább és a sejthez nem már csak szimpla különálló aminosavak lesznek.szóval én picit még szkeptikus vagyok. de még kutakodom. köszi a videót!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
nuke7 #191515 üzenetére
a peptidek több aminosavból álló, kisebb láncok, tehát a fehérje és az aminosav közötti köztes lépcső legjobb tudomásom szerint. akár a fehérjét, akár a peptidet viszed be, a szervezet aminosavakra bontja szét, majd a vér odaszállítja, ahol a szervezet azt fel akarja használni és ott javít/épít stb belőle. (az egyik marketing érv mellette, hogy könnyebben emészthető forma, ami logikusnak is tűnik számomra, de ettől még számomra ez nem támasztja alá pl azt, hogy jobb lenne a biológiai hasznosulása ebben a formában. illetve semmiben sem különlegesebb, mint bármely más, fehérjéből előállított peptid)
én legalábbis így tudom, de nyugodtan javíts/(atok) ki, ha valamiben tévednék.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
nuke7 #191497 üzenetére
C-vitaminból azért legtöbb ember nagyon keveset visz be.én emiatt pl napi 3-5 alkalommal szedek ~200mg-ot (mivel legjobb tudomásom szerint 200mg-ot tud a szervezet egyszerre hasznosítani és ennek időtartama ~2óra)
Artho-t régen szedtem, de aztán leváltottam, miután jobban utánanéztem, mert habár glüko még úgy ahogy okés mennyiségre, az msm véleményem szerint baromi kevés benne, a kondroitin-szulfát meg a legtöbb tanulmány szerint hatástalan. (legalábbis azok szerint, amiket én olvastam)
emiatt msm por+glüko tabletta, amit szedek (ill tejsavó+szójafehérje+extra glicin)a marha fehérjét meg halálosan komolyan mondtam, h kollagén (helyett) azt javaslom. egyszerűbben találsz natúrt és még a pénztárcádat is kíméled
-
-
Woodslave
félisten
hagyományos deadliftet csinálom, abszolút nem érzem lábgyakinak. (kb 3 -5 cm-t mozog a combom) De mint mondtam vagy guggolok, vagy nem lábazok. (a lábtolótól jobban félek komolyan mondom, pedig ott se használok nagy súlyokat
) Kitörést meg nem szeretem.
de lehet akkor lesz egyik edzésen elölguggolás, másikon meg lábtoló
elölguggolástól nem halok meg?
vagy bulgarian split squat. az is elég buzisnak tűnik, biztos egészséges
-
Woodslave
félisten
kár. pedig komolyan mondom. A doki még hagyján, de Baye... Hagyjuk már. Az hogy 18 évesen izmos volt egy versenyre (vagy inkább szálkás).
Rövid távon nem hiszem hogy az általad írtak (vagy általuk) nagyobb sérülési aránnyal járnának mint egy xarul csináld leg press. Az hogy x idő távlatából a gerincedre milyen hatással van a nagy súlyos back squat az már más kérdés. Na mindegy ilyen vitába se megyek bele, mert nem tudjuk. Hosszú távon minden gyaki tuti káros valamelyik izületedre, izmodra, csontodra mittomén
-
Woodslave
félisten
olvastam már őket
aztán ki nem xarja le, hogy Mcdoff meg Baye mi a faxt gondol? Ugyanolyan vélemény mint a trainwithbraines akárkié...
Baye elmegy a qrva anyjába aúgy is mert 3 évet vártam a könyvére amit meg se írt (egyetlen e-book volt amiért fizettem (volna) amíg rá nem jöttem hogy a HIT egy fasság (ha már tudományosan közelítjük meg a dolgot
)
-
Karex
senior tag
Nem, csak a képeket néztem meg, azok tetszettek. (
)
A guggolás valóban nem egészséges, ha valaki nem hajlandó betartani néhány egyszerű szabályt.
De akkor az egészséges, ha beleülsz egy kötött pályán mozgó gépbe, amit jó közelítéssel talán 80%-ban sikerül az egyéni adottságaidhoz igazítani, majd ebben a testhelyzetben magadra engedsz 2-3-400+ kilót?Szóval mindkét gyakorlatnak megvannak a maga érvei-ellenérvei, bármeddig el lehet vitázni ezen, de nincs értelme. Magam is csinálom mindkét gyakorlatot, szerintem megvan a helye bármelyik edzéstervben ezeknek.
Az viszont elég érdekes hozzáállás, hogy írnak egy szép hosszú cikket, amiben kifejtik egy pumpálós koncentrált gyakorlat hatásait, majd összehasonlítják egy összetett gyakorlat hatásaival. Mindegy, az elejére - végére rakjunk mortalkombatos képeket, az elég lesz a butagyúrósoknak az érveléshez.
-
Woodslave
félisten
-
Karex
senior tag
Már az alapvető probléma ott van, hogy ha valaki azt hiszi, hogy a guggolás során a combfeszítő izmot dolgoztatjuk kizárólagosan.
Ráadásul az idézet úgy hangzik, mintha azt mondanánk, hogy az overhead press sem a legalkalmasabb gyakorlat a kvadricepsz izolált edzésére. Alma-körte. -
Nightmare
senior tag
És mielőtt belemennék a biológiába...ha jól vagyok értesült, akkor a magas kortizol szint (reggel, ébredéskor) a magas inzulinnal (ajánlás a tömegnövelőkre, mert katabolikus állapotban vagy
, ilyenkor lehet egyszerű cukrokat is enni; ahogy az ajánlás szól) kedvez a zsírraktározásnak. Ez is egy plusz ok, hogy miért vegyél protein port, amit csakis vízzel szabad inni.
Most a böjt hatásairól ne is beszéljünk, hogy jobban bontja a zsírt a nehezen fogyó helyekről, mert megint más tészta.
-
deniro2
senior tag
Klinikai tesztek érdekelnének elsősorban, nem pedig az, hogy Szendi Gábor láthatóan hisz benne és nagyon aranyosan hivatkozik saját könyveire...
Ezer dologgal tudnék vitatkozni csak abból a cikkből amit elolvastam, pl. hogy ha a természeti népek valóban addig élnek, mint a nyugati társadalomban élők, akkor miért hatan vannak egy törzsben és, ha ennek az oka a csecsemőhalandóság, mint az említve lett, akkor miért nem nyugdíjas mind a hat?Nem vagyok meggyőzve...
-
deniro2
senior tag
A legtöbb protein cukor- és gluténmentes és meglepő módon a nem tejalapuak még laktózmentesek is... Ez lenne a paleo? Bár sokat nem tudok erről az egészről -azon kívül, hogy nem sikerült még semmilyen tudományosan alátámasztott kutatásba belefutnom, ami megerősítené, hogy nem csak egy újabb kiskegyedes baromságról van szó- eddig azt hittem, hogy az egyik alap tézis, hogy mindent nyersen kell enni... Na mindegy, lehet nekem kellene több női magazint olvasnom...
-
Woodslave
félisten
-
Zola007
veterán
olvastam a leírását, a kérdés költői volt
szóval 11 ezer/ kilóért már adják ízesítő nélkül?magyarul adjuk el drágán ugyanazt a paleosoknak, legalábbis az IQ-ban is Samu szintjén állóknak
marhafehérjét megveszed 6000 / kg körül, tojást szintén, összekevered és van 6000-ért "Paleo protein"ed
-
Nightmare
senior tag
Akkor elölről.
1. Hogyan? A 16 órás böjtöt betartva diétáztam. Pihenőnapokon 1500 kcal , 120 gr fehérje 100 gr ch a többi zsír. Edzés napokon kb 500 kcal edzés előtt 2-3 órával, majd 1500 kcalnak megfelelő kaja. Sok ch közepes fehérje. Zsír minimális, pár gramm.
2. Ezt még mindig nem értem, lehet elbeszélünk egymás mellett.
3. Mégis mit kéne ennem edzés után? Pláne egy erősebb diéta és 2 nap 0 ch után? Hogyan vigyem be a 3000 kalóriát zöldségből? Amikor tudod hogy a ch sok helyre fog menni, csak zsírba nem. Az, hogy több ch forrást írtam sem véletlen. Egyrészt nem fogok állandóan csirke rizst enni. Másrészt ha már eszek, akkor igyekszem komplettálni a fehérje forrásokat. A zöldség fogyasztásra ott a pihenőnap, amit írtam az edzés utánra vonatkozik.
+1 Az 2 nap. Alapos glikogén ürítés utáni magasabb ch bevitel. Azt hittem érted mire jó.
+2. Miért? Mera diéta lényege nem a szolid tömegelés.Az most fog jönni, mert leadtam 12 kilót.
-
Nightmare
senior tag
Köszönöm a választ.
1. Mit takar? Időszakos böjtölést takarja.
Martin által ajánlott, és a Tesztoszteron.hu-n minden megvan ezügyben, bár szerintem úgyis tudod.
2. 2) Ha HIT edzést csinálsz - jól - akkor aerob edzés nem fog hozzátenni a fejlődésedhez, maximum HiiT, de azt ch nélkül nem javasolnám... Mármint a fogyáshoz?
3. Normális kajával. 1.(közvetlen edzés után) kaja 200gr tejberizs, némi fehérjével
imádom .
. Ezek után mind lassabb felszívódású kaják jönnének. Tehát tejberizs( cukrot nem is szándékoztam), teljes kiőrlésű tészta+lencse, vagy bab rizzsel hozzá hús. Lefekvés előtt pedig zab kazeinnel. Kb 3000-3500 kalóriára gondoltam, de lehet többre.
+1, igen, erre gondoltam.
Teljes zéró ch (amennyire lehet) nap.
Az utolsó mondatod, ahol a +600g van, nem tudom mire vélni. Ha csak be akarsz kacsintani 7-8%tzs körülre, ok. De azt tudnod kell, hogy azért 10% alatt nem igen van ember akinek az a "normális" vagy top formája.
(férfiaknál általában 11-15% között van a genetikai "max". vagy optimum). Ezt úgy értsem, hogy el leszek laposodva?Mert már most el vagyok.
A zéró ch-t azérrt gondoltam, hogy nagy fokú glikogén ürítés után, benyomni a rengeteg kalóriát. Ezzel adva a szintézisnek, inzulinnak, leptinnek. Aztán átállni a szolíd tömegelésre. -
Nightmare
senior tag
Azt hiszem elsiklottál.
Ha lesz kedved, válaszohatsz. -
BÁ Nutrition
addikt
"azt kell domborítani amiben genetikailag jo vagy"
olyan nekem nincs szerintem. se erős nem vagyok, se izmos, s jóképű, se túl okos, max agyoniskolázott
szeretem a munkámat(még
) meg edzeni. amúgy nem írtam h te vagy önjelölt edző. nem tudom miért értetted magadra
mindenesetre az önjelölt edzőktől várom az ötleteket, hátha tudnak valami titkos tanulmányt -
Woodslave
félisten
általában én is délben "reggelizek" (de nem akkor kelek
) Ma reggeliztem, mert eldöntöttem, hogy nem leszek itthon antiszociális. Ebédre is ezért ettem bolognai tésztát, pedig be volt pácolva a 220 gramm csirkemell. Mondjuk én keményebb vagyok mint Bobby mert megettem a tésztát is
-
Nightmare
senior tag
-
corres78
tag
Fogyj derékból 5 centit és meg is vagy.
Nekem most 75,5 cm derékkal 129,5 cm vállkerületem van.(#67313) BÁ Nutrition: Nem fognak cigánynak nézni, hidd el.
Amúgy vannak olyan cigányok, akiknek olyan fehér a bőre, mint neked, mégis látszik rajtuk.
125 kiló az komoly. Mekkora is vagy? 195? -
roberto211
őstag
Hat igazából mindenki ezt a sárga kapszulát ajánlotta gondolom/tam jó is és a könyv alapján állítottam étrendemet ,stb. Es könyvbe ezt írjak h dietanal 2,5-3/tskg fehérje.
Nem vagyok testépítő , most kezdtem el diétát meg edzéseket.
Akkor te mit javasolsz?
Vagy mi legyen a tonhal helyett ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Lexus, Toyota topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged