Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos.bmw
csendes tag
Sziasztok!
van egy doogee dg550-es mobilom. Amikor megvettem akkor android 4.2 volt rajta. A gps hibátlan volt. Gyorsan talált jelet még szobából is. Felraktam a 4.4.2-es androidot. Azóta nem talál jelet. Vagy ha igen akkor rohadt sokára.
Mit csináljak, hogy jó legyen? Előre is köszi a segítséget! -
ksanc
őstag
Igen, én írtam
Igazából csak kettő darab antenna van ezekben, az egyik lent, ez a GSM rádióé, a másik fent, ez a GPS/WIFI/BT. Ebben nincs hiba, a lehető legmesszebb vannak egymástól, mint a jobbakban is.
A "rosszul tervezték"-ről is írtam már: (eleinte én is csak annyit, hogy rossz) nem rosszul, hanem direkt így, merthogy így a legolcsóbb. Tervezni is, gyártani is. Azok a mérnökök (és megrendelőik) tudják, hogy mit csinálnak, elhiheted.
Ugye senki sem gondolja, hogy a kínaiak merő emberbaráti érzelmektől fűtve tervezik és gyártják az olcsó eszközöket? Valamitől olcsóbbak, mint a jól működő társaik, és nem csak azért, mert nem azt nyomták rá, pl., hogy "Samsung".
Hát többek között ezért olcsóbb. Azt is írtam már többször, hogy a GPS hivatalosan még mindig 50 méteres pontosságú a civil felhasználásra, ennyit kell tudnia a vevőnek. Szóval csak annyi a történet, hogy ez a minimum, nem pedig a villámgyors, 3 méteres pontosság, ezért az óccsókat így is gyártják.Csak ezért hiába is küldenéd vissza, nem fogják kicserélni. Tud 50 méteres pontosságot? Tud. Hát akkor? Az eredeti kínai leírásokban soha nincs benne, hogy csúcskategóriás a GPS, csak azt, hogy van. Hogy a kereskedők és forgalmazók mit hazudnak hozzá, az más kérdés.
Aztán van, mikor belefér az ennél jobb is. -
Digger
senior tag
válasz
paolinho #441 üzenetére
Én még mindig úgy gondolom, hogy a több tíz méteres ugrások a pozícióban valamilyen RF zavarjeltől lehetnek, ami a GPS vevő bemenetére kerülnek. Ez lehet abból, hogy a bemenet rosszul lett megtervezve, vagy rosszul helyezték el a különféle rádióantennákat egymáshoz képest. Ha belegondoltok majd féltucat rádió adóvevő dolgozik, egymástól pár miliméterre! Na meg persze a processzorok is hozzájárulnak a rádiószmog kialakulásához! Valaki írta a fórumba, hogy hasonló gondokkal küzdő telefonra egy kis drótdarabot tett antenna gyanánt. Ha ezt az antennát a hátlap síkjába hajtotta akkor előjött a hiba, ha kiemelte onnan, akkor szuper lett!
-
ksanc
őstag
válasz
paolinho #441 üzenetére
Ez a fóliás téma elég jól ki lett vesézve régen. Akad olyan konstrukció, aminél működhet, de általában semmit sem segít.
Ahogy nálam sem, nálad sem.Egyébként is az ilyen buherákat folyamatos teszt mellett, minden pozícionálás előtt Full GPS Resettel indítva kellene csinálni, mert akkor derül ki, mit is tud valójában a mókolás.
Ugyebár az ember a buherát nem menet közben csinálja, hanem egyhelyben maradva. Pár perc különbséggel a meglévő aktuális műholdadatokból gyenge vétel mellett is gyorsan fog pozícionálni bármelyik kütyü.
Ilyenkor tolják fel a youtube-ra a csodavideókat. Érdekes, egyik ilyennél sem láttam GPS resetet majd utána egy pozícionálást. Naná, mert akkor kiderülne, hogy mekkora fos még mindig.Csinálj egy Cold /Full resetet és úgy nézd meg, mennyi lesz a TTFF.
-
paolinho
őstag
Nekem a THL 5000-nél sajnos ez a fóliás próbálkozás sem segített a pozició pontossága kapcsán. Sőt azt kell mondjam, hogy rontott a helyzeten, amikor felragasztottam. Korábban (fólia nélkül) a viszonylag gyorsan bejövő zöldpontos műholdkép a fóliától vissza bepirosodott. Amikor leszedtem, akkor újra kizöldült. Tulajdonképpen azt nem értem, hogy gyors műholdfogás (kb 15 mp), viszonylag jónak mondható pontosság mellett (kb 3,2 m), ha navigál a teló, akkor miért szédül el a jel 20-25 méterrel arrébb.
Ahogy látom nálam nem a műholdakat találja meg nehezen a készülék, hanem a pontosság megtartásával van baj.
A fóliát megpróbáltam először csak a felső szélen egy csíkban felhelyezni, aztán amikor ez nem hozott megoldást, akkor függőlegesen is felragasztottam egyet, de annyira árnyékolt volt, hogy le kellett vennem.
-
nyisziati
veterán
(ide is bemásolom a THL T6 pro topikba írt hozzászólásomat, hátha érdekel valakit)
.
Megvan a készülék, Blumax 101 a neve.
.
Működés közben ilyen:
.
[link]
.
A hozzávaló szoftver letölthető a Google Play-ről, Bluetooth GPS a neve. A "Beállítások -> Fejlesztői beállítások"-ban be kell pipálni a "Helyutánzatok engedélyezése" menüpontot, párosítani a bluetooth eszközt, elindítani a Bluetooth GPS-t és azon belül bekapcsolni az eszközt. Itt is be kell pipálni az "Enable GPS mock provider" menüpontot.
.
[link]
.
Nekem a progy felismerte a bluetooth eszközt és csak annyi volt a dolgom, hogy a "start" gombra rányomjak a 'GPS710' menüpont mellett.
.
Maga a vevő kb. 1 perc alatt talál jelet, SirfStar III antenna van benne és célszerű ezt is a szélvédő mögé tenni. Régi darab, az autós töltője még "vékony Nokia" kimenetű.
.
Kb. 20 kilóméteres úton teszteltem, jól működött. A pontossága elég ahhoz is, hogy a sávot is figyelje. Néha azért bevillant a jelem a térképen, de ezt betudom a szoftverek összecsiszolatlanságának, ez már nem hardveres dolog. -
padre8
csendes tag
válasz
paolinho #437 üzenetére
Hajrá! mennie kell, mert tényleg cask árnyékolás kérdése. Jó útra kell terelni a vevőt! Amúgy valaki megoldotta alufólia csíkkal ugyanúgy ahogy én.
100% hogy ez a megoldás persze telefononként a megfelelő! Az eddig teljesen nulla gps a G4S -ben, mára már felveszi a versenyt az erős alap GPS -es telókkal.
Elhelyezés vonatkozásában pedig nagyjából ami fontos hogy a GPS rés felett kezdődjön és lehetőség szerint egyenes csík legyen amíg lehet, aztán ha így nem javul annyit akkor függőlegesen is mehet. az 5mm vízszintes a minimum. -
ksanc
őstag
Az üres, vagy hiányzó gps.conf magyarázata roppant egyszerű: az MTK telókban az integrált chipsethez nincs rá szükség, nem ebben tárolja a beállításokat. Vagyis tökmindegy, mi van benne.
Ha valaki próbálkozik ezzel a fóliacsíkos dologgal, vegye figyelembe, hogy a saját telójában merre van a gps antenna a Jiayuhoz képest és úgy helyezze el. Kísérletezni kell
-
paolinho
őstag
Most leltem csak rá arra, hogy a Jiayu G4s topikjában részletesen is leírtad az elméletedet, illetve, hogy linkelted EZT A BOLTOT, ahol a fólia kapható. Azt hiszem, ma el is szaladok oda, végül is nincs messze nekem, aztán ki is próbálom, hátha ez játszik a THL 5000-en is, aztán majd referálok.
-
paolinho
őstag
Esetleg Budapesten valaki nem tudna ilyen 5 mm széles rézfóliából (el)adni egy kicsit. Természetesen nem ingyen kérném, de feleslegesen nem szeretnék 30 m-t rendelni, meg mire ideér....talán az érdeklődésem is lohadna
Annyira kíváncsi lennék, hogy mit művelne a telómmal. Ma egy jó párszor "elkolbászolt" a jelem a Waze-n, szóval kipróbálnám ezt az az alternatívát, hátha.... -
ksanc
őstag
Igen, ismerem a videót.
Az a helyzet, hogy az eredeti 20-28-as értékek eleve sem rosszak, ha már kicsit tudsz javítani, az elég is.
A W450-en az eredeti felállásban jó, ha 10-esig felmászik, ha egyáltalán megtalálja a jelet.
Az ilyen telókon ez a rásegítés nem segítnyisziati: Szia!
1. szoftveresen kizárólag az első fix-et tudod befolyásolni, de ha gyenge a vétel és eldobálja a jelet, azon nem tudsz segíteni.
2. Hardveres mókolás, mint olyan maximum az antenna cseréjét (nem ugyanolyanra) jelenti. Vagy az előbbiekben is szóbakerült fémcsíkokkal való kísérletezést, amivel a zavaró interferenciákat tudod "más útra terelni" a telón belül és így némileg növelni az antenna hatékonyságát. De ha nagyon gyenge eredetileg, akkor ez sem segít.
3. Igen, az megoldja. Többször volt már róla szó, keress rá ebben a topikban a bluetooth gps, külső gps, antenna szavakra -
nyisziati
veterán
Sziasztok! Decemberben vettem egy telót (THL T6 Pro), Mediatekes (MT6592M) chipsettel. Sajna a GPS nem igazán jó, noha a topikjában sokan azt mondják, az övék megfelelő. Ők később vették egyébként.
.
Szoftveresen elég messzire elmentem, rootoltam, letöltöttem az EPO fájlokat és recoveryből telepítettem a gps.conf fájlt, amit a topikban ajánlottak, elvileg ez egy Európa-Magyarország fájl.
.
Javult a vétel, de még mindig nem az igazi, így is elég gyakran eldobálja a jelet és félrenavigál. 5-6 holdat lát szabadtéren, tiszta időben, ebből 3 30 körüli, a többi 10-20 közötti.
.
Kérdéseim tehát:
1) Lehet-e szoftveresen tenni még valamit, illetve érdemes-e?
2) Hardveres mókolás mennyire ajánlott? Ismertek-e megbízható szakit, aki vállal ilyesmit?
3) Bluetooth-os GPS vevő megoldhatja a problémát? Ha igen, melyiket ajánljátok?
.
Előre is köszi. -
padre8
csendes tag
Igen! Átlagosan 15 mp alatt van fix ès menet közben is tartja a jelet, folyamatosan. Ès lehet vele navigálni. Tud azért meg eltévedni de gyorsan korrigál. Waze teljesen jó, nap mint nap használom. Próbáld ki, jelentős lesz a változás! Már más fórumtársnál is bejött. Szerintem amúgy mind1 hogy G4 v. G4S. Nekem utóbbi van.
-
ksanc
őstag
Szia!
Utcán, gyalog, autóban is működik rendesen? Egy helyben, az ablak mellett vagy az udvaron nem etalon, egy idő után a gyári állapot is jelet fog, méghozzá stabilan.
Aztán meg ahány típus, annyi fajta elrendezés. Lehet, hogy a tieden pont működik.
Ha navigációhoz is használható, akkor éljen! -
padre8
csendes tag
Sziasztok! Üres gps.conf, supl: google port: 7275 és réz árnyékoló fólia kell és kész!
Ja és persze előtte mtkgps törlés és jó lesz! Semmi más, egyéb segédprg nem kell! 5mm vastag rézfólia így:Folyamatosan van jel 3-5m pontossággal! Próbáljátok ki! Nekem meglepően stabil, sőt így már ok a gps! :-)
-
ksanc
őstag
Abban igazad van, hogy én is tervezési hibát emlegettem. De azóta lefolyt pár liter víz a Dunán
Nem csak azt írtam, hogy nem számít! És ugyebár meg lehet valósítani.Csak elfelejted, hogy a hasonló tudású de jó GPS-ű készülékek más árkategóriába tartoznak.
Mivel lehet spórolni? Az olcsóbb megoldások valahol mindenképpen gyengébbek is.Az átsugárzós antennát eredetileg olyan készülékekhez találták ki, amikhez nem tudsz se külső antennát, se külső vevőt csatlakoztatni. Okostelóknál pl. tök felesleges, veszel egy bt-s gps vevőt és kész.
A drót pedig nekem tökéletesen megfelel, olcsó, egyszerű és működik. Ha az Ingress 8. szint mond valamit, akkor tudod, hogy azt rossz vétellel nem lehet játszani. Pontosabban értelmetlen és igen mazochista
-
Digger
senior tag
Valahogy önmagadat cáfolod!
Már hogyne számítana, hogy jó néhány rádió adó és vevő alig néhány centiméterre vannak egymástól és sugároznak egymásra? Biztatsz az olvasásra, hogy ez már ki lett vesézve, de ott is leginkább a te írásaidat lehet olvasni, hogy te egy kihajlított drótdarabbal oldod meg az antenna problémáját. Hát ez nem egy üdvözítő megoldás szerintem, bár te annak tartod! Az első mondatoddal, nagybetűsen állítod, hogy nem az antennával van a baj és nem a tervezéssel, de az olvasásra ajánlott részeken te magad állítod, hogy ha az egyéb rádiók közelségéből adódó rádiós szmogból kihajlítod a GPS vevőjének rakott drótdarabot, az máris szuperül teljesít.
Kérdem én ha ez nem tervezési hiba, akkor más egyéb telefonokon miért hibátlan a GPS vétel? Ott is ugyanúgy közel vannak az egyéb rádiók mint itt, mégis meg tudták ezeket a problémákat oldani!
Amúgy én a napjaim nagy részét autóban töltöm és nekem az autóban való hibátlan működés a cél, kézben, gyalogosan én soha nem használom a navit. -
ksanc
őstag
NEM az antennával van a baj, és nem is a tervezéssel. Ezek ilyenek, ennyit tudnak, direkt így vannak tervezve. Így jóval olcsóbb, ennyi. Nem igazán számít önmagában az, hogy egyéb rádiós áramkörök is egybe vannak zsúfolva.
Na ezért kellene a topikot olvasgatni, az átsugárzós antenna elég jól ki lett vesézve.
229. hozzászólás és környéke
Magadnak is megcsinálhatod olcsóbban
És igen, nyilván működik, jobb lesz vele akármelyik kütyü, "lehozza" a műholdakat a földre, úgymond
Az a baj vele, hogy autón kívül elég macerás a használata. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Nekem is van gondom vele. Működik, de nem tökéletes!
Ha belegondolsz, jó néhány rádió adó és vevő van belezsúfolva a telefonba, amik biztosan hatnak egymásra! Nekem például gondot okozott az elején, hogy a Sony SBH52-es füles időnként recsegett. Aztán rájöttem, hogy a recsegés a wifi antenna rászórása miatt van! Ha azt kikapcsolom, akkor nincs a recsegés. Nekem a BT rádió állandóan megy a füles miatt, de megérne egy tesztet, hogy a kikapcsolása menyit javít a GPS vételen.
Azért az elgondolkoztató, hogy más telefonokon meg remekül megy a GPS, pedig ott is működnek az említett beépített rádióadók! Szóval valószínűleg csak van némi tervezési hiba, ha valóban csak az antenna kivitelezése miatt sz@r a GPS vétel a THL5000-ben!
Ha valaki megengedheti magának, érdekes lenne kipróbálni egy GPS Re-Radiator-t! Többféle típust is láttam. Ez úgy működik, hogy az autó külső részén helyeznek el egy igen érzékeny GPS antennát, melynek jelét felerősítve egy pici antennával a kocsiszekrényen belül lesugároznak. Így a telefonhoz nem kell nyúlni és a vételt mégis nagyban javítja. Nagyon kíváncsi lennék, hogy egy ilyen kütyü használatával vajon mennyit javulna egy ilyen telefon GPS vétele! -
ksanc
őstag
Valahogy így, igen
Két fontos dolog van, ahogy én látom:
1. az MTK vezető GPS chipkészlet gyártó egyébként, minthogy a mobilchipsetek előtt ez volt a fő profilja.
A gps chipjeik a profi felhasználásban is nagyon ott vannak.
pl. egy összehasonlítás2. a mobilpiac teljesen más tészta
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az GPS "szabványban" 50 méteres pontosság szerepel, nem pedig 10, vagy 5 vagy 2 méter. Vagyis ezekben az olcsó mtk chipsetes telókban a gps pontosan erre az 50 méteres pontosságra van tervezve. És ezt tudják is
Mivel az MTK jellemzőn az olcsó szegmensben van jelen, ezért az integrált megoldással nem nagyon találsz kitűnő GPS-el rendelkező telókat. Amelyikben az, abban valószínűleg külön chipet használnak erre. -
Kgb!
csendes tag
Ha jól értem, akkor az a véleményed, hogy olyan készülék esetén van reális esélyem arra, hogy megfelelően működjön a GPS, amelynek tervezésekor figyelembe vették az általad említett tervezési irányelveket. Ez mondjuk a neves gyártóktól alapvetően elvárható. Ezt erősíti az is, hogy annak idejéna Blackberry és Samsung telefonjaimon miért volt elfogadható minőségű a GPS működése.
Valahol a neten - gondolom a MediaTek oldalain - találtam egyszer egy olyan listát, ami azokat a telefonokat tartalmazta, amiket a MediaTek referencia modellként elfogadott. Vagyis azok a készülékek a MediaTek előírásainak betartásával lettek tervezve. Ebből adódóan elvileg a lehető legjobban működnek rajtk az MTK processzorok funkciói.
Ezt a logikát tovább követve elképzelhetőnek tartod, hogy azokon a típusokon (nagyjából) ugyanolyan jól működik a GPS mint mondjuk annó a Samsung Galaxy S2-mön?
U.i.: Megpróbálom megtalálni az oldalt és berakom ide a linket ha megtalálom.
-
ksanc
őstag
Szerintem akik azt jelezték, hogy jól működik a GPS, azok nem használják navigációra
Bekapcsolni, álldogálni egy helyben és viszonylag gyorsan pozíciót kapni egy dolog, autóban, pláne nagyvárosban navigálni meg egy másik.A tervezésen nem tervezési baklövést értek, hanem azt, hogy direkt ilyen, merthogy pl. ha nem olyan érdekes a zavarvédelem, vagy nem érdekes, ha "zavaradóként" működik, akkor jóval egyszerűbb egy nyákot megtervezni és óccsóbb legyártani
Igen, én fellengzősen monopól antennának hívom a drótot
És természetesen mihelyst hozzásimítod, vagy belehajtod a telóba, máris jönnek azok a tényezők, amik miatt az eredeti, gyári fólia (vagy bármilyen) antenna sem működik: hirtelen a nullához közelít a jelszint. Próbáld ki: kihajtod és kitűnően működik, behajtod/ráhajtod és gyönyörűen látni, ahogy zuhannak az SNR értékek.
Fordítva is igaz: ha leszeded/kiszeded a fóliantennát majd egy koaxkábellel bekötöd és kivülre (nem rá a telóra!) rakod, sokkal jobb lesz a vétel. Csak ez elég macerás.Én azt csinálom, hogy járt a telóhoz egy külön hátsó védőtok, ha nem használom, behajtom alá. Ha meg kell, kihajtom. Persze az a hátránya is megvan, hogy időnként eltörik, másikat kell ráforrasztani
Ez van.
-
Kgb!
csendes tag
A dologban igazából csak az bosszant, hogy ez nem egy THL 5000 specifikus tipushiba. Eddig csak kb. 3-4 ember panaszkodott ilyen problémára. Mások viszont azt jelezték, hogy jól működik a GPS-ük.
Ezért reménykedek, hogy ez nem tervezési hiba, hanem csak egy összeszerelési vagy alkatrész hiba.Amúgy láttam pár olyan leírást, ahol egy drótot kivezettek a készülékből és sokat javult a vétel. Viszont többen is arra panaszkodtak, hogy nem tudják "eltenni" ezt a külső antennát, mert ha megpróbálták hozzásimítani és rögzíteni a készülékhez, akkor gyakorlatilag nem működött az antenna.
Neked sikerült olyan külső antennát készítened ami nem "lobogott", de javította a vételt?
-
ksanc
őstag
Szeva!
Lassan akkor rájössz, hogy vételi bibi van
És sajnos nem csak az. Én azt tapasztaltam, hogy teljesen mindegy, mit mókolsz a telefonon belülre, nem fog működni rendesen. Tervezési, árnyékolási, szórt mezők, spórolás, franc tudja milyen okok miatt.
A chipgyártó pontosan megadja, milyen szintű pontossághoz milyen hardveres követelmények, kialakítások kellenek. Ezek a telók nem éppen gps célhardverek, szóval gondolhatod, milyen szinten tervezik meg. És ugye az ár az keményen diktál.
Igen, a rézfólia és hasonló baromságok csak látszólag működnek, ha sokáig barmol az ember, pláne egy helyben, gyakorlatilag antenna nélkül is produkál jelet a vevő
Még sehol sem láttam olyat, hogy üzemszerűen használva érne valamit. Nomeg én is próbálkoztam ilyesmivel
Többször leírtam már, hogy viszont mihelyst kihozod az antennát, onnantól működni kezd a dolog.
A patch antennával is hasonló a helyzet, ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy ugyanaz az illesztő áramkör meg fog felelni, mint ami a sima fóliához. A jelvezetésről nem is beszélve, valahogy el is kell vinni a csatlakozóig, elfér egy mini koax kábel?Én is próbáltam annó patch-al, semmit nem javult, amig belülre próbáltam tenni. Kint már annál inkább, de egy darab drót kényelmesebb
-
Kgb!
csendes tag
Hello,
Van egy THL 5000-em, ami nagyon jó telefon, csak a GPS-szel van gondom. Pontatlan és alacsonyak az SNR szintek.
Már mindent megpróbáltam a GPS vétel javítására, de eddig semmi nem segített.
Itt részletesen leírtam a történetet itt, ha valaikt esetleg érdekel.
Arra lennék kíváncsi, hogy próbálkozott-e már valaki micro patch antenna "beültetésével"?
Egy orosz videoban láttam, hogy a második SIM csatlakozó helyére szerelt be valaki ilyen antennát. -
dioka7
senior tag
Szia!
Köszi a tippet, most úgy néz ki, hogy jó lesz. Van a telefonnak egy olyan bug-ja, hogy néha az időzóna hiába van +1:00-en, akkor is 1 órával többet mutat mint kellene. Emiatt kézzel volt beállítva az idő. Most átállítottam automatára, és szerencsére, most az órája is jó maradt. Ja és persze azóta a GPS is újra a régi. Meghúztam a csavarokat, volt amelyiken 2-3at is tudtam csavarni, lehetett ez is gond. GPS.conf file nincs, legalábbis a mobileuncle tools nem talál. De a lényeg, hogy most úgy néz ki, hogy működik legalábbis helyben, most elmegyünk egy 20km-es útra és letszteljük, hogy így működik-e. Remélem az időzónás hülyeség nem jön elő ha a tulaj visszamegy németbe.
Köszi a segítséget!
-
ksanc
őstag
Azaz, Boldog Karácsonyt!
Igen, simán lehet laza csavar miatt, ugyanis az antennák általában a hátlapon vannak.
Az oszlopok NEM az agps, hanem a valódi GPS vételt jelzik!! A pöttyök az agps.
Tehát akkor simán veszi a jeleket, kellene, hogy legyen fix.
Ha van gps.conf, akkor abban mi van ntp servernek beállítva?
Idő, időzóna stimmel? -
dioka7
senior tag
Üdv!
Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
A korábban már említett Newman N2 most az ünnepek miatt a kezembe került. A GPS egyáltalán nem működik (bár, nem értem miért és hogyan,de tegnap a GPS test-tel kb 20 mp alatt talált "3d fix" pozíciót, amit nem tudtam az este további részén megismételni 10-15 perc várakozással sem) benne, ami azért röhej, mert én azt a telefont kb. fél évig használtam, és az esetek 90%-ában 1-2 percen belül jelet talált, amit nem is vesztett el. De ma reggel eszembe jutott valami. A telefon korábban volt szétszedve, és mikor eladtam, akkor kicsit lötyögtek a csavarok benne (nem direkt ment így el, elfelejtettem meghúzni, a vevőnek meg szóltam, de nincs hozzá csavarhúzója). A lényeg: lehet-e, hogy azóta a csavarok kicsit jobban kirázódtak, és esetleg nem érintkezik a GPS antenna. Ez magyarázná a tegnapi, "hol találok jelet-hol nem" szindrómát is. A baj az, hogy nem fogom tudni kipróbálni, mert vidéken vagyunk és itt nincs csavarhúzó hozzá
Amennyiben szerintetek nem lehet gond, akkor mit kezdjek vele? Van ötletetek? Gáz, hogy úgy adtam el, hogy faxa benne a GPS (mert tényleg az volt), most meg jelet sem talál, viszont az AGPS (szürke oszlopok a GPS teszt progiban) 2-3 mp alatt felszaladnak (kb 6-8 db). Ja, hátha még fontos: német kártya van a telefonban, így mobilnet nincs rajta.
Köszi a tippeket ha kapok -
jaja1981
addikt
Sziasztok!
Van egy F9006-os telefonom, benne egy MTK6582 proci.
A gond az, hogy a GPS-sze eléggé pontatlan. Van mikor jó, van mikor képes 100m-eket is tévedni, ami navigációnál nem előnyös.
Lehet ezen valamit javítani? Ha jól tudom a prociban van GPS vevő és ez a proci sok telefonban jól szerepel.
Külső GPS vevő segítene? Azt olvastam. Az megy más telókkal is? Illetve ha Bluetooth-on csatlakozik, akkor a kihangosító megy párhuzamosan a GPS vevővel?
Köszönöm a segítségeteket.
-
Layne
csendes tag
Szia,
A gányoláson már túl vagyok igazából.
De, volt benne gyárilag gps.conf.
Az abban lévő adatokat többször is módosítottam.
Szóval azt mondod, hogy amikor a kis zöld oszlopok elindulnak felfelé a holdak alatt, az az AGPS?
Az még hozátartozik a történethez, hogy a készülék újkorában ha nem is jól, de működött a GPS. Dobálta a jelet, pontatlan volt, szóval navigáláshoz nem igazán lehetett használni. Viszont maximum néhány perc alatt volt fix. Azóta vagy 8 különböző romot használtam, néhányszor meg is jelent cold startnál a kis zöld oszlop egy-egy hold alatt.
Aztán egyszercsak addig próbálgattam a beállításokat Engineer Mode-ban, hogy végül már idáig sem sikerült eljutni...
Akkor döntöttem úgy, hogy rendelek hozzá új antennát.
Ami nem világos az az, hogy ugye még ha fix nincs is, ha az antenna jól érintkezik a nyákon lévő kis tüskékkel, legalább valami életjelet kéne azért adnia a GPS-nek.
De már ennyi sincs... -
ksanc
őstag
Szia!
Röviden: nem
Te is végigkísérletezhetsz a belső, fóliás drótos gányolásokkal, de kétlem, hogy VALÓBAN használna is.
Nincs olyan, hogy kommunikàl a műholdakkal
. Az agps adatokat kéri le mobilneten vagy wifin keresztül
A gps.conf pedig nem játszik, nem használja a készüléked. Gyárilag sem volt benne, ha minden igaz
-
Layne
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. MT6592 chipes készülékemben GPS antennát cseréltem, remélve hogy ezután használható lesz majd a GPS. Az új antennát nagyon óvatosan szereltem be, sérülés nincs rajta, érintkezik rendesen (látni a két tű nyomát az antennán lévő réz felületen). Sem wifivel, sem HSPA+ -al nem hajlandó kommunikálni a holdakkal. Az AGPS látja a holdakat, kb. ennyi. A gps config fájl jól van beállítva, több különféle konfigurációs fájlt is próbáltam. Tökmindegy hogy indítom (hot/cold), egyetlen holddal sem akar kommunikálni, nem jelenik meg egyetlen kis zöld oszlop sem a holdak alatt. Mindez a szabad ég alatt. A külső GPS vevőn kívül lehet még valamivel próbálkozni?
-
ksanc
őstag
válasz
szundybence #406 üzenetére
Gondolom, hogy a "romlik" szót felejtetted ki.
Azért, mert ugyan a GPS rendszer elvileg független az időjárástól, de azért a vízpára eléggé befolyásoló tényező. És az ezekben a vevőkben alkalmazott megoldás azért nem katonai szintű
Info -
szundybence
aktív tag
Észrevettem, hogy esős időben sokkal a vételkészség. Mi okozza?
-
Killk
csendes tag
Üdv!
Egy neken n6-os telóval szenvedek egy ideje. Olvasom, hogy mindenkinél akad jel, csak gyenge és szakadozik. Az én készülékem sajnos odáig sem jut el, hogy találjon akár egyetlen műholdat is.
A készülék rootolva van, próbáltam már a configot felülírni, engineering módban letöteni az EPO-t (amit nem tud). Cold -ra állítani, de semmi nem használ. Pöröghet a teszt akár órákig is, egyetlen műholdat sem talál.Nagyon megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni.
-
sznoopy1977
tag
JIAKE V8-hoz nem tud valaki megoldást a vétel javítására?
-
Őrmi
csendes tag
Milyen bluethoot GPS vevőt ajánlotok?
-
LámaZ
addikt
válasz
aytukabozs #394 üzenetére
Mivel a Lenovo K910-es telefonomban Snapdragon cpu van, azt hittem a Lenovo a Qualcomm procikat használja a termékeiben. E telefon gps-ével amúgy nagyon meg vagyok elégedve, épp ezért vettem, persze vannak egyéb hibái, hátrányai.
-
nemgyujto
csendes tag
Nekem ez van, már mindent kipróbáltam, amit a topik nyitása óta írtatok! (Képernyőképet is tennék fel, de most lát, hogy nem tudom, hogy hogy kell!)
-
dioka7
senior tag
Szia!
Nem igazán értek a ketyere buherálásához, de hasonlóan hozzád, én egy newman K18al szívtam be ugyanígy. Engem is elcsábított az erős vas, és én is kínlódtam vele, amit egyszerű földi halandóként tudtam, megtettem, aztán a vége az lett, hogy eladtam és vettem egy sanpdragon procis készüléket, ami nagyjából 15 mp alatt bármikor, bárhol jelet talál, ha esik, ha fúj. Ennek ellenére kitartást és sok sikert kívánok a hack-eléshez!!!
-
Őrmi
csendes tag
Sziasztok
Vásároltam egy Lenovo készüléket. MTK6592 prociva és a GPS-sel nem tudok mit csinálni.
Probáltam a MT44 GPS APP és a MTK Engineer Mode programot.
A MTK SEttings-ben Az EPO-nál nem tölt le semmilyen adatot, elkezdődik a letötés (start), de a Progress=0 mind az öt alkalommal. Probáltam az EPO (IDLE)-t is és a Stress Test is, a szabadban, Wifi-vel és mobil nettel egyaránt.
Ezen a programon belül a GPS-nél a GPS(OFF) -ra kattintva a GPS (ON)10-12 perc után a GPS teszt program ennyit lát a bekapcsolt WIFI mellett az erkélyen.
A készüléket 24 én kaptam meg. azóta küzdök vele.
A http://logicit.hu/MTK-GPS-finomhangolas már próbáltam.Tudnátok valami ötletet adni, hogy örömöm is legyen a készülékben?
-
ksanc
őstag
Na az a lényeg
KGabor72: Szia, üdv itt!
Alapban olyan nincs, hogy GPS bekapcsoló ikon. Felül a lehúzható státuszsorban lehet bekapcsolni a wifi, mobilnet és egyebek mellett. Erre gondoltál? Ott ott kell lennie. Ha éppen töküres az egész akkor a jobb felső sarokban lévő kis ikonra bökve jönnek elő.Vagy a Beállítások menüben tudod bekapcsolni ugye. Illetve a GPS-t használó alkalmazásokon keresztül is.
-
KGabor72
újonc
Sziasztok!
Most járok itt először és a segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy telót, Android 4.4 MIJUE M680. Már ott kezdődik a probléma hogy nem tudom bekapcsolni a gps-t a készüléken mert nem hozza fel a bekapcsoló ikont.Mi lehet a probléma?
Köszi! -
ksanc
őstag
Helló!
A GPS soha nincs elcsúszva, a futó programban illetve magában a rendszerben az időzóna van rosszul beállítva.
Az, hogy valamilyen android alapú rendszer fut rajta, az egy dolog. A kütyü leírásában meg kell nézni, hogyan lehet az időzónát beállítani.
Nekem csak ez jut az eszembe. -
ystuc
tag
Sziasztok!
Nem vagyok elég bátor, hogy belepiszkáljak az Androidba. Keresek valakit, aki segítene, lehetőleg Budapesten.
A GPS valamiért 6 órával el van csúszva. Hogyan lehetne ezt helyrerakni? Ami picit bonyolítja a dolgot, hogy nem telefonról, vagy táblagépről van szó, hanem egy autóba szerelt multimédiás eszközről.
Ja, és Android 4.2.2 van rajta, ha ez fontos.Ha lépésről lépésre leírja nekem valaki, hogy pontosan mit csináljak, úgy is jó lehet, de elszúrni semmiképpen nem akarom. Köszönöm!
-
dioka7
senior tag
Szia!
Huh, azt majd csak holnap tudom megnézetni, mert a tel. napközben kiment németbe. Azt tudom, hogy mobilnet nem volt mikor néztük, de wifin keresztül viszont volt net. Azt is tudom, hogy a szürke csíkból 6db volt szinte egyből (ha jól tudom az az agps-t jelöli), majd később a GPS test talált is jelet, és ekkor már a waze is, viszont ezután bementünk a házba rámásoltuk az IGO-t, majd újra ki, és ismét nem volt jel. Ekkor kb 3-4 percet vártunk, 2 db műholdat látott szinte azonnal, de nem is lett több. Sajnos az új tulajnak mennie kellett, így nem volt több idő hogy kínlódjunk vele. Elvileg 1-2 napon belül beszélek vele és akkor mondom neki hogy majd nézzen rá. -
ksanc
őstag
Üdv!
Internet hozzáféréssel is nézted? Ilyen akkor van, ha az agps beállítások nem jók és a gps-nek magának kell megtalálni a jeleket. Ez akár 10-15 perc is lehet gyári reset után agps nélkül..
Meg kellene nézni a GPS Test progival, hogy kap-e egyáltalán agps infókat. Az In View alatt mutatja. Ha az nulla, akkor nem működik az AGPS. -
dioka7
senior tag
GPS szakértők!
Egy gyors kérdésem lenne: van egy Newman N2 a családban (korábban az enyém volt:samsung proci, jó GPS) a kérdés/gond vele az, hogy most más használóhoz került és eddig kb. 30-40 mp alatt jelet talált (hidegen), most viszont kb. 8-10 perc szabad ég alatti várakozás után sem lett meg a jel. Igaz, közben volt egy gyári beáll. visszaállítása, de mikor én használtam sem állítgattam el semmit és ment gond nélkül, lehet h csak első alkalommal sokat kell várni aztán már újra a régi formáját nyújtja?? -
Tigyster
csendes tag
Eredetileg nem volt gps.conf, valahol azt írta a MobileUncle. Próbáltam törölni a létrehozott fájlt, de nem hajlandó sehogy a telefon. A gps vevő nem egy erőgép valszeg, de gps fix progival sikerült beállítani a helyet, utána hajlandó volt a Waze is navigálni vele, de állandóan ugrált, szomszád utcákba áttett, meg a háztömb belsejében haladtam. Átállítás gyanánt leginkább a gps.conf-ot piszkáltam, és beállítottam az EPO-t. Az nem volt engedélyezve.
-
ksanc
őstag
válasz
Tigyster #370 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk: ez nem az Uncle része, hanem a teló Engineer Mode-ja, MobileUncle nélkül is előhívható.
Először is azt kéne tudni hogy volt-e eredetileg is gps.conf a telón, mert ha nem, akkor nem is kell.
A holdak amiket látsz, az AGPS adatai, az oszlopok pedig a gps vevő által vett jelek. Ha meg sem moccan, akkor vagy gáz a saját vevője, vagy esetleg rossz a dátum/időzóna beállítás.
Miket módosítottál? -
Tigyster
csendes tag
Ma én is elkezdtem buherálni a telóm. Eleinte az volt, hogy talált műholdakat, de sosem fixált be. Aztán átírtam a gps.conf-ot, akkor az uncle talált, és fixált, de semmi más. Aztán addig piszkáltam a config-fájlt, hogy már nekem is azt csinálja, hogy egyik műhold jele sem mozdul el 0-ról. Vagyis uncle látja elvileg a holdakat, de mindegyik 0 jelet mutat. Valami tuti tipp van rá, hogy mit kéne beállítani? Amúgy egy Doogee DG150 a teló. Külső bluetooth gps-ről használom, de jó lenne, ha feléledne a sajátja is.
-
ksanc
őstag
Szia!
Ha ráérsz majd egy kicsit és beleolvasol a topikba, akkor megtalálod a választ
Röviden: az in View mutatja, hány műhold elérhető abban a pillanatban ott ahol vagy, ez az AGPS működését mutatja gyakorlatilag.
Az In Use pedig azokat, amiket a gps chip ténylegesen használ.
Ez a kép akkor nem a kérdéses telóról készült.
Mellesleg ezen is ezek a 20 körüli értékek max. arra jók, hogy meghatározd a pozíciódat, ha elég sokáig vagy egy helyben, akkor még elég pontosan is. De ha megmozdulsz, ilyen vétel mellett használhatatlan lesz a pozícionálás. Magyarul gyenge, mint a harmat.Ha neked csak az In View alatt van érték és egyáltalán nem jelennek meg a vételt jelző csíkok, akkor vagy nagyon gyenge a GPS vétel (külső antenna fog segíteni) vagy rosszul van beállítva a dátum/idő/időzóna.
-
sasa311
veterán
sziasztok
kollégámnak rendeltünk egy Jiayu G4-et és olyan GPS problémánk van vele, hogy kiírja a GPS teszt, hogy 14 műhold van "in view", ellenben a szokásos kis csíkok már fel sem jönnek fixálni meg végképp nem fixál pozíciót.
Valaki már tapasztalt hasonlót?
-
Trialbiker
tag
Sziasztok nokia lumia 930 at szeretnék venni és azt szeretném kérdezni hogy mennyire jó gps el van megáldva, illetve hogy gyakorlatban ha használt valaki ilyet annak mennyi idő kellett a jelhez meg mennyire volt pontos. És talán hogy mennyire bírná az akksi egy egésznapos biciklitúra rögzítését?
-
Kgb!
csendes tag
Sziasztok,
Van nekem egy csodás THL 5000 típusú telefonom. Elvileg MT6592T processzor van benne, vagyis a normál 1,7 GHz-es MT6592-es turbózott, 2 GHz-es változata.
Természetesen nekem is a GPS-szel vannak gondjaim. Rootoltam és mindeféle programot kipróbáltam, így a TTFF (Time To First Fix) értéke már elfogadhatóra csökkent. Viszont a pontossága csapnivaló. Még az M7-en is (ahol az út mindkét oldalán szántóföldek voltak, szóval árnyékolás és takarás szóba sem jöhet) megcsinálta azt, hogy "lement" az útról és attól kb. 10-50 méterre, az úttal párhuzamosan haladtam. Ezt a Google Maps is és a Waze is megtette. Majd egy idő után visszakerülök az útra és minden gond nélkül megy a navigáció tovább.Mivel ez egy rendszeresen visszatérő jelenség, felvetődött bennem a kérdés, hogy nem lehetséges-e, hogy az okozza a problémát, hogy a THL nem állított át bizonyos paramétereket a driverben. Vagyis, hogy az 1,7-es procihoz készült driver elveszti az időszinkront mivel 2 GHz-es procin fut. Aztán amikor lekéri az a-gps frissítést, akkor ismét rendbejön egy időre.
Ezt továbbgondolva; lehetséges az, hogy egy olyan telórol, ami szintén MT6592T procit használ (még nem tudom, hogy mely típusok) átrakjam a drivert meg ami még kell a telefonomra?
-
attilav2
őstag
Érdekes tapasztalatom van MT6589-es telefonom gps vevőjével. A legújabb Igo-t használva sokszor áttévedt a szomszédos utcákba a pozíció, körforgalmaknál megbolondult, mindig újratervezett, ellenben a sygic ugyanezen a telón működik normálisan. Tehát szoftveres a probléma, ha tehát nektek sem jó igo-val próbáljátok sygiccel. Valamicskét segített az igo-n hogy a sys.txt ben beállítottam az accuracy_workaround=1 és a set_messages=0 paramétereket, így már jól navigál de néha ígyis aggasztó a pozíció kitérése menet közben. Tehát feltehető hogy az igo és a mediatek nincsenek barátságban. Ezt is vegyétek számításba az mtk gps értékelésekor.
-
ksanc
őstag
válasz
Killerlaca #360 üzenetére
Üdv!
Nincs egyszerre szép és jó megoldás.
Csak külső antenna fog segíteni.
Az, hogy valamit javul, az nagyon kevés még -
Killerlaca
senior tag
Engem is érdekelne, hogy hova mit kellene ragasztani..
Alufóliát próbáltam van némi javulás jel erősségben, de szerintem ezt még lehetne fokozni.
Nekem zopo 810/hero 7500+ telefonom van.
Nekem az is segített ha csak a hátlapra ragasztottam kívülről alufóliát. -
fisticZ
csendes tag
Skacok,. Van köztetek olyan aki némi ellentételezésért egy Jiayu g4t gps hardvertuningot elvégezne ?
-
qpmex
tag
Sziasztok!
ZTE Grand X In és ZTE Skate telefonon próbálnám használni a GPS-t.
Sygic progi van feltelepítve de van hogy egyáltalán nincs jel otthon és szabadban is egyaránt és van amikor meg otthon (7 emeletes panelház) is simán fogja a jelet (ZTE Grand X In). Ennek mi az oka?
ZTE Skate-nél pedig otthon nem igazán találja meg a jelet, de ha kimegyek az utcára akkor általában azért működik.
Autóban is kipróbáltam mind2 telefont és ott Grand X In egyáltalán nem megy, Skate pedig csak akkor fogja a jelet ha lehúzom félig az ablakot és a közelében tartom a telefont.
Tudnátok segíteni hogy miért van az hogy egyszer van jel de máskor meg egyáltalán nincs. Van valami megoldás rá?
Ja és nem témába vág de azért megkérdezem hogy autóba milyen GPS-t ajánlotok ami nem túl drága és jól veszi a jelet. Extra funkciók nem kellenek, csak mondja és mutassa normálisan az utat. Ha lehet ne legyen túl halk.
Köszi!
-
ksanc
őstag
válasz
Killerlaca #355 üzenetére
Szia!
Tejesen mindegy. Az egyik esetben a teló számolja a koordinátákat a kapott adatok alapján a másikban meg készen kapod. Az egyik több procit használ (manapság nincs jelentősége szerintem) a másik pedig nagyobb adatforgalmat.
Az EPO-ról meg az "állítólagos nem tölti le" dologról: GPS "okosba" topik
Az más kérdés, hogy van-e haszna. Ha ott tovább olvasol, láthatsz mindenféle teszteket, nekem az EPO semmit sem javított.
-
Killerlaca
senior tag
Szisztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mobileuncletoolsban a GPS beállítások érdemes állítani?
például az A-gps-t msa vagy msb-re érdemes rakni, hogy esetleg hamarabb vagy jobban találjon jelet?
Illetve az EPO fájlt miért nem tudja letölteni?
Zopo 810-es telefonom van.Köszönöm
-
ksanc
őstag
Az enable_wiper-el (pozícionálás wifi segítségével) kapcsolatban elég nagy a tanácstalanság, én általában olyan infókat találtam, hogy ez a gps.conf-on belüli beállítás figyelmen kívül van hagyva, vagyis tökmindegy, hogy van-e és hogy ki- vagy be van kapcsolva.
A google supl szerverről való átállás viszont jó ötletnek tűnik. Nekem is nokia-n van, de most megnéztem és google-n keresztül nem kaptam agps adatokat, nokiával viszont megy szépen
-
LámaZ
addikt
válasz
Trialbiker #351 üzenetére
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276helyett
SUPL_HOST=supl.nokia.com
SUPL_PORT=7275vagy
SUPL_HOST=supl.sonyericsson.com
SUPL_PORT=7275+
ENABLE_WIPER=1 -
ksanc
őstag
válasz
Trialbiker #351 üzenetére
A kínai időkiszolgálót érdemes átállítani magyarra:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
a többi, mint volt.
Ezeken kívül mással én nem szemetelném tele.
-
Trialbiker
tag
NTP_SERVER=cn.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276Ez van a gps.conf ban. a tesztnél 9 holdat mutat de itthon próbáltam fél órája szóval szerintem megjegyezte a helyzetüket. De délelött amikor 10 km rel arrébb próbáltam 5 perc kellet neki szabad ég alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest