Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 12T - egytucat
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
gr8tjoey #198 üzenetére
Természetes, hiszen a tested is egyfajta antennaként működik.
Persze, van egyfajta jelerősítés, de nem ilyen egyszerű a dolog.
Részemről a videó csak arról szól, hogy nahát, egy szál dróttal is működik. Hozzá kell tennem, igen pocsékul, a szabadban nagyon gyenge az a vétel, amit mutat. Ezzel nem fog autóban navigálni.
A rézcsíkomnál még nem találtam jobb megoldást, az működik is, most már rendszeresen használom a telót navigációra autóban. Érdekes, hogy az előző két telóm tökéletes volt GPS ügyileg, mégsem használtam .Ezt most csakazértisFelturbóztam kicsit a videómat :
w450 monopól antenna
Szobában ezt tudja. Kint a szabad ég alatt pedig brutálisan jó.Sokszor leírtam, NEM az antenna, NEM a chipset a ludas, hanem az egész konstrukció. Úgy képzeld el, mint a rosszul árnyékolt számítógépes hangszórót és/vagy telefont. Vannak olcsó, gagyi aktív szettek, aminek a közelében ha telefonálsz, kemény csipogást, zugást ad ki magából, ahogy közelíted hozzá. Ismeri ezt a hangot mindenki, szerintem. (Működik, nem? Ja, hogy így... kérem, ennyi pénzért...)
Na pl. a w450-nél és más óccsó telóknál hasonló a helyzet. Minél közelebb van az antenna a teló felületéhez, annál nagyobb a zavar/reflexió/interferencia. (ez is működik, nem? Gyengén, autóban nem használható, de hát kérem, ennyi pénzért... csak ezért sehol sem fogják visszavenni. Senki nem mondta, hogy tökéletes, csak azt, hogy van benne GPS vevő. Osztán, hogy' hogy működik, jaaaa kérem...)
Ahogy távolítod az antennát, egyből javul a helyzet.De jó lenne, ha más is próbálkozna - ésszel, nem csak vaktában - és akkor talán lesz valami megoldás, mert én már megmaradok a jól bevált rézcsíknál
-
gr8tjoey
aktív tag
Persze, simán beletehetsz másik antennát, csak éppen semmivel sem lesz jobb, mert nem az antenna hibája a fos vétel. Az, hogy másik készülékben szuperul működik egy BELSŐ antenna, nem azt jelenti, hogy a te gagyi telódban is csodás lesz.
Ezzel annyiban egyet kell értsek, hogy véleményem szerint a GPS antennának kell legyen vmiféle erősítője a mobilban. Minap volt a kezemben egy ALLVIEW telefon, és a Lágymányosi utcában a házak között 3.5 méteres pontosságot tudott!!
Én errefelé keresgélnék, mert ha megfogod kézzel a gps antennát (levett hátlappal), akkor azonnal dupla erősségű lesz a jel.Az egy szál drót nem gányolás, az egy negyed-hullámhosszra (1575 MHz, hullámhossz kb. 190mm, negyedhh 4,75 cm) hangolt monopól antenna
Aminek a tulajdonsága, hogy csak egyenesen működik, nem hajlítgathatod össze-vissza.
-
ksanc
őstag
válasz
internetezoo #196 üzenetére
Itt megint csak azonosítók vannak.
Ez ugye menetrend, itt nem kellenek koordináták, csak távolságok (ezek koordináták nélkül is meghatározhatók), város és megállók nevei. Az offline adatbázis ezért kell. Olyan, mintha a megállókban nem menetrendeket raknának ki, hanem egy linket, vagy egy QR kódot, hogy hol tudod megnézniDe miért nem a geocaching.hu fórumán kérdezed ezeket? Ott tutira tudnak neked válaszolni.
-
internetezoo
senior tag
https://play.google.com/store/search?q=menetrendek.hu és ebből kinyerve a "megallok_busz.dat"
http://geocaching.hu/maps.geo?id=magyarorszag&poi_code=42498=i&no_caches=i&filter=i
ezen majd fent az összes, vannak hiányos területek.
Google maps, régi KML: hibásan jelenik meg, a 13000 db-ot be se tudja tölteni
Új Google MapsEngine: ez csak 100-t tud tölteni Pro nélkül.
Google Earth: csont nélkül mindet mutatjaA menetrendek.hu megallok_busz.dat POI adatai bővebbek, frissebbek. Internet kell hozzá, hogy lássa hol van az adott pozícióhoz képest. Jó nagy 2,7 mb a dat, nem tudom miért szükséges a telefonba offline módon ha GPS/net jelből is tudná hol áll az ember
-
equnomic
csendes tag
Hy!
A tecsóban kapni öntapadós alufóliát. saját márkás 300FT.
Feljebb meg kérdezték páran hol lehet venni rézfóliát:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Copper+foil&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR5.TRC2.A0.H0.XCopper+Foil+Tape&_nkw=Copper+Foil+Tape&_sacat=0Itt kapni sok méretben és olcsóbb mint itthon.
-
equnomic
csendes tag
válasz
feltamadas #193 üzenetére
Hy!
Ez egészen szájbarágós.
Az elején elmagyarázza a dolgokat, aztán meg bemutatja a progit ami neked kell.
http://logicit.hu/MTK-GPS-finomhangolas -
feltamadas
tag
Sziasztok
sikerült egy ilyen készüléket megvennem BEDOVE HY5001 3G Smart Phone W/ MTK6589
és szeretném a GPS életre kelteni, mit kel telepíteni és milyen beállítások kellenek? egy szájbarágós leírás kellene mert ez az első androidos készülék a családban, előre is köszönöm . lehet privátban is. -
ksanc
őstag
válasz
internetezoo #191 üzenetére
Hát ahhoz több infó kellene. Melyik .apk-ról beszélünk?
-
internetezoo
senior tag
-
ksanc
őstag
Peppyscot: na ez kissé körülményesnek tűnik nekem. Ahogy én látom (ha nem így van, szóljatok), kell hozzá mondjuk egy GPS patch antenna, pár ceruzaelem és ehhez buherálod az alul látható cuccot, ami az antenna jelét sugározza "rá" a telóra. Azért oldotta meg így, mert a GPS12-n se külső antenna csatlakozás, se bluetooth nincs. Telóknál sokkal egyszerűbb egy külső bt gps antenna.
Én tutira maradok a rézcsíkomnálinternetezoo: sehogy. A számok nem koordináták, hanem POI azonosítók, amennyire én tudom. Az 1737 az Aba város kódja, a többi szám pedig a városon belüli POI-kat azonosítja. Jelen esetben a Milleneumi parkot.
-
internetezoo
senior tag
Sziasztok!
.apk fájlon belül a .dat fájlban ilyenek vannak:
*Aba#aba#1737;00
Aba, Milleneumi park#1737;1737F1;398Hogy lehet ebből rendes GPS koordinátát konvertálni? Köszi
-
peppyscot
csendes tag
Hali!Egyébként ha valakit érdekel a megoldás itt van, ha autóban szeretné használni a gyenge gps-mtk-s telókat.Átsugárzós gps antenna.külső aktiv antenna ebayről, kb 1500 ft.A telefont sem kell megbontani, minden szépen le van írva.Remélem segítettem vele
-
lacasd
csendes tag
Milyen W450-hez hasonló kaliberű telefont ajánlotok, aminek jó is a gps-e és vezetés közben is használható marad, akár kisebb utcákban is?
-
ksanc
őstag
Az említett MTK chipek igen jól teljesítenek sok telefonban, ezekben kitűnően működik a GPS. Ha a chip lenne szar, hiába is tennénk rá bármilyen antennát. De NEM a chippel van a baj. De ezt meg én mondom folyton: az elbaltázott tervezés és konstrukció a fő probléma.
Egyébként meg egyetértek, akinek fontos a gps az ilyen ratyin működő telókban, az használjon egy jó külső vevőt.
-
LámaZ
addikt
Az tényleg igaz, amúgy, hogy egyéb elektromos eszközök közelsége zavarja a GPS-vevőt (interferencia).
Vannak olyan USB GPS-vevőt forgalmazó cégek, amelyek azzal reklámozzák terméküket, hogy az immunis az ilyen interferenciára, tehát nem kell USB hosszabbító kábelt használni. -
LámaZ
addikt
Én már nyilatkoztam ez ügyben, de csak ismételni tudom magam: a döntő a GPS-csip. Ennek minősége határozza meg alapvetően a vételt.
Ha nem működik a mobilteló GPS-e, a legjobb, ha külső Bluetooth GPS-vevőt üzemelsz be. Két kütyü, két macera, de cserébe nem merül annyira a mobilod.Egyébként, ha valaki rendel ebből az UMI X1-es antennából, szívesen betársulok, hogy elérje a rendelési összeg a kb. 10$-t.
-
ksanc
őstag
válasz
xpedient #182 üzenetére
Szia!
"Egyébként én antennaügyben nem vagyok szakértő, de azt, hogy ilyen mobilméretben a jó vételű GPS-t nem, vagy nagyon nehéz megoldani, azt nem hiszem el."
Pedig nyugodtan elhiheted, hogy az alacsony árnak megvannak az okai. Csak nem az antenna a ludas.
Persze, simán beletehetsz másik antennát, csak éppen semmivel sem lesz jobb, mert nem az antenna hibája a fos vétel. Az, hogy másik készülékben szuperul működik egy BELSŐ antenna, nem azt jelenti, hogy a te gagyi telódban is csodás lesz.
Teljesen jól meg lehet oldani, ha nem kúrnak el valamit tervezésnél és olyan árnyékolási, interferencia és egyéb gondok jönnek, amit utólag már nem nagyon lehet orvosolni.
A jól működő telókban vagy nem fóliantennát használnak, vagy rendesen meg van tervezve, árnyékolva az EGÉSZ telefon."Van nekem régi GPS vevőm. USB-vel lehet csatlakoztatni bármilyen eszközhöz. Kb. 4x4 cm-es méretű..."
Először is külső antennánál nem kell figyelembe venni pl. a közeli alkatrészeket, mert nincsenek. Külső antennát sokkal könnyebb csinálni.
A 4x4cm az óriási, ebben a méretben egy kis túlzással szakadt alufóliából is lehet jó antennát készíteni.
A fő probléma a kicsinyítés, hogy beférjen a telóba. Max. 1x2cm-es felületről beszélünk. A másik nagy probléma, hogy ilyen frekvenciatartományban nagyon érdekesen működnek a dolgok, nagyon frankó tervezés kell.http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1577302.html#1577302
Az egy szál drót nem gányolás, az egy negyed-hullámhosszra (1575 MHz, hullámhossz kb. 190mm, negyedhh 4,75 cm) hangolt monopól antenna
Aminek a tulajdonsága, hogy csak egyenesen működik, nem hajlítgathatod össze-vissza. Illetve vannak módszerek, tökéletesen működik, amig nem kerül fél centinél közelebb a telóhoz.
Hidd el, így is lehet költséget faragni és faragnak is. A tesztpadon szuperul működik, amig nincs mellette a többi alkatrész... -
xpedient
tag
Hello
Azt gondoltam nem egyszerű belerakni egy tök másik készülék antennáját a saját mobilomba, de hát az itt leirtak mind valamiféle gányolások. Az hogy vágni kell meg forrasztani, az nem riaszt vissza.
A GPS antenna meg GPS antenna, az nem lehet hogy csak egyfajta chiphez vagy telefonhoz jó. Az egy szabvány, ugyanazon a frekvencián működik mind. Az ok, hogy minden egyes tipusnak más formája, csatlakozója, meg belső elrendezése van, ehhez igazitják a saját antennáját. De általában mindnek a jobb vagy bal felső sarkában szokott lenni. Tehát elvileg vhogy belepaszirozható másikba is. (Nem kell pont egy iPad-é, csak azt találtam meg leghamarabb.)
Csak azért gondoltam erre a megoldásra, mert annyiféle házigyártmányt láttam már itt neten, hogy nincs kedvem kisérletezni. Meg a márkás gyári azért csak pontosabb.
Egyébként én antennaügyben nem vagyok szakértő, de azt, hogy ilyen mobilméretben a jó vételű GPS-t nem, vagy nagyon nehéz megoldani, azt nem hiszem el. Van nekem régi GPS vevőm. USB-vel lehet csatlakoztatni bármilyen eszközhöz. Kb. 4x4 cm-es méretű, és tökéletes jele van bárhol. Vagy most egy Huawei nem is tudom pontosan milyen mobilt mutattak. Használtan vette srác 10e Ft-ért. 4 colos, 2.3-as androiddal, tehát nem egy friss készülék lehet. Épületen belül, 10 mperc alatt talál akármikor GPS jelet.
Ha ezekben meg lehet oldani a jó vételt, akkor másban is.Telóm van több is. Mind kinai. Pl. egy olyan mint a tiéd. W450. De van most nálam egy Neken N6, meg Zopo ZP980. A sajátom meg egy hót gagyi Haier W718. Ez egy tök alap készülék: 4 colos, 1 magos, 1 Gbyte RAM. Annyi az extra benne, hogy por- és vizálló. Emiatt meg jó vaskos, meg recseg-ropog is az egész. De nem adnám semmiért. Az összes közül ennek van a legjobb wifije, GPS-e, az akksija 4-5 napig simán birja, meg nem féltem hogy vmi baja lesz. (Ha már itt tartunk, azt meg tudná vki mondani, hogy a wifi miért meriti jobban az akksit, mint a sima 3g kapcsolat? A wifi a pár 10m-es hatósugarával szemben a mobilos kapcsolat ugye km-es is lehet, ennek ellenére nekem állandó wifi mellett 1 napot se bir a telóm, anélkül meg a sokszorosát. És semmit nem forgalmazok wifin, csak be van kapcsolva. Nem is csatlakozok vele semmihez.)
-
ksanc
őstag
Bocs, közben volt egy hosszú telefonom, így nem tudtam már szerkeszteni
Szóval az antennák nem chiphez készülnek, hanem a konkrét típushoz. Oda vannak tervezve formailag és csatlakozásilag, már csak ezért sem tudod másba beletenni.
A gr8tjoey által linkelt az az UMI X1-ben, az általad linkelt pedig az IPAD 3-ban.
Belegányolhatod, de jobb nem lesz. Ráadásul ez utóbbihoz alaplapi csatlakozás kell, vagy vághatsz és forraszthatsz. De pl. az én telómben el sem fér a koaxkábel, nem lehet visszatenni a hátlapot
Milyen telód van egyébként? -
ksanc
őstag
válasz
xpedient #178 üzenetére
Én rengeteget teszteltem az én w450-emet ésd tartok tőle, hogy a te típusodnál is tökmindegy, milyen antennát teszel BELÜLRE. Sajnos a tervezésnél valamit elbarmoltak.
Próbáld ki, hogy visszafejted óvatosan a gyári ragasztott antennát úgy, hogy az érintkezők maradjanak és hajtsd ki kivülre, hogy függőlegesen álljon. Szerintem kapásból sokkal jobb lesz a vétel.
Ha ez a helyzet, akkor hiába is próbálkozol bármilyen belső antennával.De ne legyen igazam, ha találsz tuti megoldást annak én is örülnék
Olyan belső antennát én is tudtam barkácsolni, ami egy fokkal jobb volt a gyárinál de autózáshoz még mindig nem volt elég az érzékenysége.
A kihajtós monopól az nagyon bevált, behajtva sem rosszabb, mint az eredeti. Egyébként ehhez kivezetést sem kell csinálni, egyszerűen meglazítod a csavarokat és becsúsztatsz egy rézcsíkot az érintkező és az eredeti antenna közé. Persze hogy a két csatlakozás közül melyik kell, azt ki kell mérni.A linkelt antenna kizárólag ahhoz a típushoz jó, amihez tervezték, jelen esetben ez az UMI X1.
NEM a chippel van a baj, rengeteg különféle MTK chippel szerelt teló van, amiben kitűnően működik a GPS. Inkább arról van szó, hogy költséghatékonyság címén kihagytak egy-két lépést tesztelésnél... -
gr8tjoey
aktív tag
válasz
xpedient #178 üzenetére
Vagy ezt, ezt MTK csiphez gyártották
http://www.antelife.com/new-kft-original-gps-signal-antenna-for-umi-x1.html
-
xpedient
tag
Sziasztok.
Sajnos nekem is MTK chipsetes kinai telefonom van, nagyon gyenge GPS-el. Megpróbálnék én is vmiféle belső antennát legyártani hozzá, de annyi félét láttam már, itt a fórumon is, és az eredmények is vegyesek, elment tőle a kedvem. A kérdésem az lenne, hogy egy másik, jó GPS-es készülék gyári belső antennáját ha beleműteném vhogy a telómba, az működőképes lenne-e? Pl. ezt: [link] -
ksanc
őstag
Ja, 3 fórumba írogatok a témában, itt
bõvebben leírtam : http://m.itcafe.hu/tema/w450_alom_99_ert/hsz_534-534.html -
ksanc
őstag
Üdv!
Egyszerűen leragasztottam a gyári fóliaantenna érintkezőit. Bár mostanra már kiszedtem az eredetit, de nem muszáj.
Kivágtam két db 1,5 mm széles csíkot öntapadós rézfóliából (azt lehet forrasztani, az alut nem) és ezeket hajtottam rá az eredeti antennára. Így lett két kivezetésem, nem kell szétcsavarozni a telót a buherákhoz.
A két csatlakozás közül az egyik a föld, a másik jel. Hogy megállapítsd, melyik melyik, fogsz egy jó műszert és rámérsz mondjuk a SIM kártyafoglalat fémháza (az biztosan földelt) és a csatlakozások között. Amelyik 0, az a föld. Nálam egyébként a másik is mindössze 1 ohm, szóval valami jobb műszer kell.Nézd meg ezt az oldalt (angol nyelvű).
Az úgynevezett short-pines antennáknál kell a földelés is. Illetve ha koax-kábelt használsz esetleg,
Egy szál drótnál nem használjuk.Arra jó, hogy megnézd, működik a kütyüd jó antennával, de valószínűleg nálad is a helyzet, hogy a telefonon belül elhelyezett antenna sosem lesz elég érzékeny.
-
han_lev
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Ezt az antennát én is megcsinálnám az NO1 S6ra. Az a kérdésem, hogy hogyan csatlakoztattad?
Becsúsztattad az eredeti antenna és az érintkező "gubicsok" közé leszigetelve az egyik felét? És ezzel kiiktattad a régi antennát úgy hogy az benne maradt a hátlapba?Még mindíg nem nagyon értem, főleg ennél a tipusú antennánál, hogy itt hogy kell a kétféle érinkezőt az antennára érintkeztetni?
Mondom: abszoluth amatőr vagyok...
-
han_lev
senior tag
Hűha, beindult a topik.
Szóval köszi a válaszokat.
Azóta keresgéltem. Amit eddig tudok:
Szoftveresen az MTK-s progival már próbálkoztam. Annyit elértem, hogy most már létja a műholdakat, vagyis tudja, hogy miket kellene látnia, de nem érzékeli egyiket sem. Csak nyilt terepen vagy 3at, de nem tud vele navigálni.
Valahol azt olvastam, hogy lent van az NO1S6 os GPs antennája, ezért köszi az infot, hogy fennt van. Gondolom akkor a jobbkezem felőli oldalon, ha velem szembe van a hátlapi kamera ..Szóval:
Rézfólia a hangszerboltban. De lehet alufóliát is kivágni, vagy többrétegben összehajtogatni.Amit nem tudok:
HA leveszem a hátlapot ott van az a két kis pöcök, amit az antenna két érintkezője. Aroknak ÚGY KELL ÉRINTKEZNIE az antenna "kanyirgós hurkával" hogy egyiknek az egyik végével, egy kis cik.cak után a másiknak a másik végével?
Vagyis akkor el kell szigetelnem egymástó, ha egymás fölött elmegy a két csatlakozóhoz.
Elképzelhető, hogy csak az érintkezéssel van baj, és igazából az eredeti antennája is jó valamire, csak nem érintkezik?
Néhény kép jó lenne arról, hogy hogyan néz kis belülről, illetve mire vigyázzak a szétszedésnél... még soha nem szedtem szét, de videon már láttam, egy másik kinai teló antennáját hogy buehrálják.
Még egyszer köszi.. -
ksanc
őstag
Na azt hiszem, a w450 egy elcseszett konstrukció gps ügyileg. Nagyon úgy tűnik, hogy belső antennával nem lehet megoldani.
Hát csináltam külsőt:Ki kell hajtani, mert a telóra rásimítva rakás kaki ez is. De működik.
-
Yipp
tag
Sziasztok!
Egy MTK csipes telefon GPS-ét tesztelem. A frissített EPO letöltése után egész jól működik, pontos és gyors.
Ez mind nagyon jó, de aki az EPO világát jobban ismeri ahhoz lenne egy fontos kérdésem.
Amikor a telefon letölti az EPO-t, az tartalmazza max. 30 napra (lehet, hogy kevesebbre) a műholdak mozgását a Föld körül. Ha jól tudom ez globális adat, azaz mindenki ua-t a file(oka)t tölti le a világ minden táján. (Ez igaz?) Ezután elindítom pl: a GPS Test-et, és a progi már előre betölti azokat a műholdakat, amikről "érdemes" keresnie.
A kérdésem az lenne, hogy honnan tudja a telefon, hogy én hol vagyok a Földön? Ugyanis a hozzávetőleges helyzetem (ország) alapján tudja csak kiszelektálni az EPO adatokból, hogy a felettem lévő égbolton mely műholdak lesznek láthatók. (Magyarul ahhoz, hogy megmondja hol vagyok pontosan, először nekem kell megmondani, hogy hol vagyok hozzávetőlegesen.)
Gondolom továbbá a telefon órája/dátuma/időzóna beállítása is lényeges, ugyanis a műholdak mozgása az idő függvénye, így ha a dátum/idő/időzóna rosszul van beállítva a telefonon, a software rossz műholdakat fog kiválasztani az EPO-ból.
Esetleg az országszintű ntp pool time szerverek nevéből következtet?
Ha valaki tud erről valamit kérem írja meg, köszi! -
LámaZ
addikt
Sziasztok!
Én végülis a mobilomon sima alufóliázással, nulla elméleti tudással elértem, hogy első alkalommal a TTFF 4,5 perc (A-GPS-szel persze), a pontosság meg 20-24 méter. Kirándulni ez már jó, sőt talán autót vezetni is.
A kérdéssel aztán azért nem foglalkoztam tovább, mert
- van önálló GPS-készülékem,
- de a LEGFONTOSABB az, hogy feleslegesnek tartom a gyenge mobiltelefonok GPS-vételével bajlódni, mer sokkal egyszerűbb Bluetooth GPS-vevővel elvágni a gordiuszi csomót. Egy kb. 5 ezres ilyen készülékkel 3-4 méteres pontosság érhető el először 2-2,5, majd akár 10 mp TTFF mellett, és akkor minek bütykölni a telefont? Ráadásul, én annyit bontottam, majd összeraktam, feszegettem, hogy a műanyag keret el is tört. -
ksanc
őstag
válasz
gr8tjoey #165 üzenetére
Köszi, a kitartás megvan!
Az EPO és A-GPS természetesen kikapcsolom, azzal nem az igazi az antennateszt.
Bár ugye ha már van szignál, akkor tökmindegy.Az első pozícióig segítenek, aztán már tiszta GPS.
Ezért szeretem a GPS Test (Chartross) progit, ott az In View mutatja az agps működését. Ha kikapcsolod, akkor az mindig 0-ról indul és csak annyit jelet mutat, amit ténylegesen a gps szed össze. Mellesleg a linkelt videóban a HTC pont úgy viselkedik, mint ami agps nélkül megy...A B94 működik (frankó megcsinálni, ilyen kis méretnél tized mm-ek számítanak),a bibi nálam az, hogy nem igazán fér el. Ráadásul függőlegesen polarizált, vagy hogy mondják, ha víszintesen rakod be akkor drasztikusan csökken a hatásfoka.
Az én telómban a gps antenna egyben wifi és bt antenna is. Kreáltam már jobb antennát ennél a gps-hez, viszont a B94 a z első, amivel érzékenyebb a wifi
Most ezt hagytam benne. Kizárólag így fér el, így is meghajlítva, ami nem az igazi. -
gr8tjoey
aktív tag
Ha egy helyben cseszteted a telót, akkor már fogott szignálnál elmegy antenna nélkül is, tudom, mert próbáltam.
Kapcsold ki ez EPO-t, és ha hardcore-ban nyomod, akkor az A-GPS-t is akkor nem lesznek ilyen félrevezető eredmények, hogy antenna nélkül is lesz GPS jeled a szoba közepén.
-
gr8tjoey
aktív tag
Nem akarom elvenni a kedved, mert még az elején vagy, kitartás!
Azért 2 telefont megjavítottam már olyanra, hogy autóban is tudsz vele navigálni összeszerelt állapotban (kis túlzással, mert a belvárosban a magas házak között leesik a pontosság akármit csináltam vele, de ezt leszámítva mindenhol jól működött)
Ez az egyik majdnem utolsó antenna tesztelését mutatja egy kifogástalan HTC-vel összevetve (természetesen összeszerelve mind a kettő)
http://www.youtube.com/watch?v=TDPVeIvlaeECsak érdekességképpen:
Ebben a hsz-ban van a gyári antennáról egy kép.
http://prohardver.hu/tema/gps-vetel_javitasa/hsz_10-10.html -
ksanc
őstag
Amit még ne felejtsünk el, hogy bármit mókolunk, azt visszatett hátlappal teszteljük! Az bizony sokat elvesz. Az eredeti antenna is frankó eredményeket produkál, ha nincs rajta a telón a hátlap. Csak nem éppen életszerű így mászkálni, ugye...
Az biztos, hogy nem éppen egyszerű a gyárinál jobb belső antennát összehozni. Nem lehetetlen, de nem egy vagy két szál dróttal, az biztos. Valamivel jobbat nem nehéz, de sajnos az kevés. -
ksanc
őstag
válasz
gr8tjoey #161 üzenetére
Ez igaz. Mint egy monopól antenna. Egészen addig, amig bele nem próbálod tenni a telóba, mert az tizenvalahány centi nem fér el, ráadásul meg sem hajthatod. Ha fél- vagy negyedhullámhossznak megfelelő dróttal próbálkozol, akkor ugyan elfér, csak nem tudod megoldani, hogy távol legyen az egyéb alkatrészektől, márpedig ha bármihez közel kerül, nulla lesz a hatékonysága. Vajon miért nem ilyen antennákat használnak?
Ha egy helyben cseszteted a telót, akkor már fogott szignálnál elmegy antenna nélkül is, tudom, mert próbáltam. Én is tudok ilyen nagyon jó vételeket mutogatni, csak nem összeszerelt és üzemszerűen működő telónál...
Tehát a monopól, dipól antennák felejtősek belső antennának.A gyakorlat pedig annyiban különbözik az elmélettől, hogy nem végtelen a hely a telóban, nem véletlenül van a lehető legtávolabb a gsm antenna a gps antennától az izoláció miatt és a többi. Vagyis meg kell oldani kicsiben, ami MINDENKÉPPEN hatékonyságveszteséggel jár.
A linkelt oldalon egy PIFA antenna akarna lenni, amit a büdös életben nem gyártasz le otthon. Ráadásul még rossz is, ha megnézed az antenna-theory oldalt akkor rájössz, hogy miért is. Pl. mert az alsó lapnak mindenképpen vezetőnek kéne lennie, nem a telefon műanyag burkának. Shorting pin? Egyáltalán a kivezetések? Kár, hogy egy hangot nem értek franciául.
Amit én próbálok, az egy IFA antenna, mint az eredeti, csak annál valamit nagyon elcsesztek. Ami nem látszik a képen, hogy nem csak simán kivágva egy ilyen kacskaringó, hanem egy réteg az antenna és két külön réteg a kivezetések, amik nagyon nem mindegy, hol érintkeznek az antennával. A kivezetések hossza is nagyon fontos, mivel árnyékolatlan a kivezetés. Ez például már nagyon határeset. Ha jól megnézed, pont olyan, mint az elméleti IFA antenna, csak nyilván kisebben és összehajtva. Pont mint a mobilokban.
Ami kimaradt az az, hogy azért szenvedek vele, mert már most sokkal jobb, mint az elcseszett eredeti. -
gr8tjoey
aktív tag
Itt van ez a fórum
http://forum.frandroid.com/topic/131508-fix-antenne-gps-b92m-modifications-physique-de-lantenne/
Ha megnézed van itt antenna terv több is. Ezeket kivágtam mm pontossággal, forrasztottam, stb, és egy kalap kakit se ért. Ezen kívül még 1,5 méter fóliát vagdostam szét, és nézegettem teljesen empírikus úton, hogy melyikkel érek el jobb eredményt.Attól tartok a gyakorlat ebben az esetben eltérhet az elmélettől.
pl próbáld ki, hogy egy 5 cm-es megcsupasztott drótot teszel a gps érintkezőkre sokkal nagyobb SNR-okat fogsz látni mint az antennáiddal. -
ksanc
őstag
Navigálásra még nem alkalmas, menet közben nagyon pontatlan. Majd finomítok rajta
De ha erre téved egy rádiós szakember és/vagy mérnök, az megmondja a frankót -
ksanc
őstag
Ezt a típusú antennát fordított F antennának (IFA) hívják egyébként.
A felső szár ideális hossza 4,75 cm körül van (A gps nekünk kellő frekije, 1575,42 MHz, ennek a negyed-hullámhossza ennyi). Ilyet persze nem lehet telón belülre csinálni, csak kisebbet és hajtogatva, ezért is gyengébb a hatásfok és ezért is találták ki az agps-t. -
ksanc
őstag
Pont úgy csináltam, ahogy az antenna-theory oldalán van
http://www.antenna-theory.com/antennas/aperture/ifa.php
Nemrégiben vettem egy notebookba wifi kártyát és ahhoz kaptam pár antennát is, abból használtam a koaxkábelt. Persze kellett gyártani kivezetéseket is. Két vékony fémcsíkot használtam erre, az eredeti antenna kivezetéseket leragasztottam és arra hajtottam rá a csíkokat, így már rá tudtam forrasztani a koaxkábelt. Képek a melóhelyen vannak
Nekem egy w450-es fantázianevű telóm van, sajnos nagyon gyenge a gps-e, ezért kezdtem beleásni magam a témába. Azért akartam tuti antennát, hogy megnézzem, csak az antenna a bibi, vagy más is. Szerencsére csak az antenna. Egyébként nem véletlenül van a lehető legtávolabb egymástól a gsm és a gps antenna. Ha ezt a batár cuccot megpróbálom beletenni, akkor lefedi a teló belsejének felét, meg is látszik, gyakorlatilag használhatatlan.
Azóta megcsináltam kicsiben:
Meg kell bontani a telót, hogy be lehessen illeszteni. A képen az eredeti antenna csatlakozása van, erre hajtottam rá az újat, így a régi antenna egyben ki is lett iktatva:
Kivágtam sima papírból két ilyen alakú darabot, az egyikre ráragasztottam a fóliát és úgy vágtam ki a formát, majd ráragasztottam a másik darabra.
Maga az antenna három részből áll, a kivezetések külön vannak, szigeteléssel elválasztva. A részletekről nem csináltam fotót, mert ez erősen teszt-jelleggel készült, hogy egyáltalán érdemes-e vele szenvedni. Úgy tűnik, érdemes. Mindenképpen jóval kisebb lesz a hatásfoka, mint a külső nagynak, akármilyen profin is csináljuk. Ehhez már kell az agps, viszont ha megtalálta a szignált, akkor már nehezen veszíti el.Még mindig csak tesztelgetem, de már sokkal jobb, mint az eredeti antennával.
-
ksanc
őstag
Sziasztok!
Angolul valamennyit is tudóknak itt van minden, amit a mobilos GPS antennákról tudni érdemes:
http://www.antenna-theory.com/design/gps.phpEbből az is kiderül, miért is nem működnek igazán a buherák és hogy nagyon is fontos a geometria és a méretek, de főleg a méretarányok.
Egyébként én legyártottam egyet, csak hogy lássam, hogy az eredeti antenna a fos:
Lakáson belül agps nélkül kevesebb, mint másfél perc alatt fog első pozíciót.
A probléma ezeknek az antennáknak a kicsinyítése
Viszont ha ezt berakom a telóba, akkor ez is fos lesz, szóval lehet, hogy valami konstrukciós hiba is van. -
fil
őstag
válasz
gr8tjoey #154 üzenetére
A GPS hullámhossza 190,5 mm legalábbis én ezt olvastam. Tehát az antenna hossza ez, vagy ennek fele ,negyede kell ,hogy legyen a legjobb hatás eléréséhez. Nagyon fontos még a méret mellett a forma. Ezzel kapcsolatban viszont semmi támpontot nem találtam. A te kísérleteid alapján ez a "z" forma jó lehet. Hogy aztán mi a legjobb azt ki tudja. (Egyes kínai telefongyártók bizonyosan nem...)
-
gr8tjoey
aktív tag
Próbáltam ezzel kapcsolatban irodalmat keresni, vagy bármi kapaszkodót.
Az alibaba.com-on kerestem GPS kártyát antennával, ott néztem nyák rajzokat, de nem sikerült a reverse engineering
Szóval a tapasztalatom csak annyi, hogy adott helyre minél vékonyabb, és minél hosszabb Z mintákat érdemes rakni. A Jiayu-nál is ez vált be. -
gr8tjoey
aktív tag
-
XM-L T6
tag
Szia!
Egyik hétvégén nekiestem és szétszedtem a telefont. Próbáltam alufóliát oda érinteni az érintkezőköz egy nagyobb darabot de nem lett túl jó. Szerintem nem mindegy, hogy mekkora és milyen vastag a fólia. Próbáltam réz lapot odarakni, azzal viszont az volt a baj, hogy túl vastag volt és teljesen leárnyékolta a GPSt és egyáltalán nem látott holdat. Egy pici 1 cm x 0.5cm-es darabot tettem az érintkező fölé egy darab celluxal és egy picivel jobb lett a vételi erősség. Rézfóliára lenne szükségem de még nem találtam sehol normálisat jó áron.
Az biztos, hogy a GPS csatlakozó a kamerától jobbra található. Nekem csak akkor van bajom a jellel ha egy belvárosban járok magas épületeknél. Szerintem egyértelműen az antenna a hibája az egész GPS mizériának. Próbáld meg először szoftveresen a hibajavítást ezzel a módszerrel. Nekem segített. Bár root kell hozzá.Remélem segítettem.
Üdv.
-
han_lev
senior tag
Hát nem tul sok a bejegyzés errefelé...
-
han_lev
senior tag
-
han_lev
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna egy megközelítőleges iránymutatást írni arról, hogy mondjuk egy NO1 S6 oson hogyan készítsek erősebb antennátva GPSnek?
Annyit már sikerült össze olvasnom, hogy rézfólia kell. Azt is tudom, hogy a telefon alján van a wifi antenna mellet. De én eddig max a telefon hátlapját vettem le, és azt is olvastam, hogy szét kell csavarozni. Nem vagyok műszerész. Mire kell vigyázni?
Azt is olvastam, hogy az eredeti antennából le kell vágni. Tényleg? Ez egy kicsit megrémít, mert lehet hogy kárt teszek benne. Bár ettől rosszab nem lehet, mert szoftveresen 10-11 holdat is keres a teszt, de jelet nem mutat, max 2ről, azt is 20% at. Szóval: ha vágni kell, akkor mit is, hogyan is?
Előre is köszi a segítséget. -
equnomic
csendes tag
Most kapni a Lidl-ben öntapadós alu szalagot. Asszem 800ft
-
XM-L T6
tag
válasz
gr8tjoey #138 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget. Bekapcsolt állapotban csináljam? Nem lesz baja? Biztos,h, a fenti kettő a GPS és a Wifi, az alsó meg a GSM? Így mind a 3-at lehetne javítani. Lehet,h,mind a 3-ra teszek egy réz fóliát. :-)
Egyépként elég egy UTP kábelből egy réz szál, vagy inkább réz fóliát alkalmazzak?
Köszönöm a segítséget.
-
gr8tjoey
aktív tag
Szia,
Fogj egy darab rézdrótot (10cm-est), és így szétszerelve fogd hozzá a felső 4 érintkező közül egyhez, miközben GPS tesztert futtatsz (pl: ezt)
Amelyiknél felugranak az SNR-ek 30 fölé, az lesz a nyertes.
Nem kell az érintkezőket összezárni, csak az egyikre elég lesz.Fent van egyébként a wifi, és gps, lent pedig a gsm antenna.
-
XM-L T6
tag
Sziasztok.
Van egy No.1 S6-os androidos kínai telefonom. Szeretném a GPS-t kicsit fejleszteni, mert kicsit pontatlan. Konkrétan néha újratervez, mert azt hiszi másik utcán vagyok.
Szerintem egy kis antenna modding jót tenne neki. Szétszedtem a telefonom, de nem tudom, hogy melyik a GPS antennája. Van valakinek ötlete, hogy a fotón melyik a GPS antenna, amihez egy réz fóliát tudnék csatlakoztatni? A szürke közbenső műanyag házon látszik két csatlakozási pont, csak nem tudom, melyik a GPS-é. Ráadásul lent alul is van egy csatlakozási pont.
Itt a kép:
Köszönöm a segítséget.
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
tisszekreny #132 üzenetére
Szia,
De szigetel. Fogsz egy multimétert és megcsipogtatod, akkor fogod látni, hogy nem jó.
-
LámaZ
addikt
Bombahír!
Már kaphatóak az MT3333-as GPS-csipek, bár egyelőre csak alkatrészként, nem beépítve. Reméljük, hogy a kis kínaiak hamarosan ilyenekkel szerelik a navigátoraikat. (Bővebben a GPS-csipekről itt.)A SiRF-csipek terén is történt fejlődés, nem csak az MT házatáján.
SiRFatlas VI-os csipekkel szerelt GPS-naviktól roskadoznak a boltok polcai. Ez utóbbiak tehát már „kulcsrakész” megoldások. -
LámaZ
addikt
válasz
Sziasztok!
Hol veszitek ezeket az öntapadós fóliákat?
-
equnomic
csendes tag
válasz
Én ugyanezt tettem alu-val és nem volt semmi gond.
-
tisszekreny
tag
Sziasztok!
A telefonom GPS antennáját szeretném erősíteni. Ehhez öntapadós rézfóliát használok.
A kérdésem. A fólia öntapadós oldala is képes a feldatát ellátni? Értem ezt úgy, hogy a ragasztó réteg nem szigetel/árnyékol.
Józan paraszti eszemmel azt mondanám, hogy természetesen nem szigetel/árnyékol a ragasztó réteg, de kíváncsi vagyok a hozzáértők válaszára.A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
-
gr8tjoey
aktív tag
Ha valakit érdekel:
Vettem egy külső BT GPS-t, hardveres gombja van (tehát a töltőjét, és a készüléket is lehet gyújtásfüggővé tenni ha valaki beépítené kocsiba pl). Fél perc alatt talál műholdakat, 2-4m pontosságot tud.
3000 Ft - ennyiért vettem, ennyiért adom, már nem kell, kiszórakoztam magam vele. -
equnomic
csendes tag
válasz
equnomic #122 üzenetére
utolsó bejelentkezés:
Nem hagyott nyugodni, hogy jobb is lehetne a vétel, úgyhogy eltávolítottam a fóliákat és újakat raktam be. Most már csak öntapadós fóliát használtam és úgy helyeztem fel őket, hogy érintkezzenek a csatlakozókkal. Próbálkoztam több mérettel is, az nem jó, ha hosszában végig futtatom a hátlap alatt, mert inkább csak rontott a vételen. Ezért a végső méret kb. az akkumulátorig ér és 2-2,5 cm széles. (igény esetén teszek fel fotót.) Az alakjukat úgy vágtam ki, hogy az eredeti antennát is fedjék és elkerüljék pl.: a kamera modult.
A fóliákat nem ragasztottam teljesen a telefonhoz, bár szerintem ez nem fontos a vétel szempontjából, csak az esetleges eltávolításuk megkönnyítése miatt választottam ezt a megoldást. Ezen a kialakításon azóta sem változtattam, szerintem ez marad, mert eléggé megvagyok elégedve a vétel nagyságával és valószínűleg nem lehetne már sokat javítani rajta. Ha épületen kívül vagyok nincsen 20-as jelerősség alatti műhold. A legerősebb jelek pedig 37-40 közöttiek. ( Unalmamban építettem egy óriás antennát is, kb. 1 méter hosszú, na ezzel azért már gyorsan helyzetére lelt és a jelerősségek nagyon toppon voltak.Elég sokat teszteltem az elmúlt 1 hétben. A következőket mondhatom el: Épületben továbbra sem érdemes megpróbálni pozíciónálni, mert csak ablak közelében és nehézkésen történik meg. Ha már magára lelt, képes megtartani az épületben is, de nem egy többszintes közepén. kint a szabadban képes a-gps segítséggel 10-15 perc alatt a helyzetre, az átlag idő 12 perc. Ugyanezt a-gps nélkül 4-10 perc alatt teszi meg. átlag idő: 6 perc. Ebből én azt következtetem, hogy az a-gps csak megzavarja és biztosra veszem a szoftveres hibát.( Megnéztem a telefont nincs benne gps config fájl, csak a-gps. ) Ha elindítom az mtk tools-t szinte egyből van pár hold amit lát és jel is jön. csak a használatuk marad el a megírt ideig, persze ezalatt még talál pár holdat. Az epo frissítése nekem úgy tűnik nem eredményezett gyorsabb meghatározást. Ezt úgy ellenőriztem, hogy 4 napos epo-val indítottam el, aztán egy teljes indítás frissel, az idő kb. ugyanaz volt. ( Az a-gps-t is ezzel a módszerrel próbáltam) Teszteltem nagy távolsági különbségekkel is, ez 70-80 kilométert jelent két bekapcsolás között, (Nem mentem messzebb.) ez sem változtatott a bemérési időkön. Itt is próbáltam az a-gps-t és az újraindítást. Mivel a telefon szoftveres javítását nem tudom megtenni ezért, előre láthatólag nem lesz gyorsabb meghatározás a készüléken és bele kell törődnöm a 10 percbe, ami nem sok idő, (Számomra elfogadható.) azért bizonyos helyzetekben jobb lenne 1 gyorsabb. Kárpótlásként viszont elég jó lett a tévesztése. meghatározás első pár percében 6-8 méter, de amint több sárga hold lesz zöld máris le esik 3-4 méter közöttire.( ilyenkor inkább 3,1-3,2 méter, számomra ez már elég jó. ) Egyszer jó irányba fordulva és megfelelően tartva a telefont 2,5 méteresre csökkent a kör, ennél jobbat nem sikerült elérnem.
-
alkatraz3000
senior tag
Maradéktalanul nem tudtam tesztelni, amint kocsiba ülök, majd leírom mit csinált. Amúgy a panel ablakában mar látott 2 műholdat
-
Gyuc
aktív tag
válasz
alkatraz3000 #126 üzenetére
az lesz.Azzal a beállítással sem megy?
-
alkatraz3000
senior tag
GPS Statusz szintén nem, de vmi faster gps, de nem az amit mondtál, átírta a számomra megfelelő beállításokra a gps.conf-t.
-
alkatraz3000
senior tag
Gps toolbox és MTK Uncletools sem nagyon akarja látni. A feljebb vázolt gps.conf fájllal sem változott a dolog... Egyáltalán képes ez az offline gps-re?
-
Gyuc
aktív tag
válasz
alkatraz3000 #123 üzenetére
Faster GPS és GPS statusz apk-ot próbáltad már?
-
alkatraz3000
senior tag
Sziasztok! Lenovo A390-es telefonom van, de nem igen sikerült eddig műholdakat találnom. hiába töltöttem le epo adatokat stb stb, de még mobilinternettel sem akarja az igazságot.
-
equnomic
csendes tag
válasz
equnomic #117 üzenetére
Több mint 1 hete tesztelem a feljavított gps-t. Annyit változtattam azóta, hogy szereztem öntapadós alufóliát és felragasztottam egy nagyobb darabot még a sima fóliára.(Arra azért odafigyeltem, hogy ne legyen köztük cellux.) Mivel öntapadós, gondoltam rá ragasztom a baloldali érintkezőre is, ez remek ötletnek bizonyult, jobb lett a jelerősség és kicsit gyorsabban pozíciónál. általában 10-15 perc közé tehető a fixálás, akár van a-gps akár nincs. de többször is mértem munkába menet és a-gps -el mindig volt 12 perc körül fixálás. Ilyenkor futtattam a Mobile Uncle Tools-t. Ma viszont nem volt a-gps és 1 tracker progit használtam a tools helyett, kb. 5 perc alatt volt fix. 22.-én töltöttem le epo adatokat utoljára, ennek ellenére nem kell neki több idő a működéshez. Azért még tesztelem tovább a fixálást, de azt hiszem az antennát már nem fejlesztem tovább. Így is szépen működik, a 10-15 perc egész elfogadható ahhoz képest amilyen volt. Ha sikerül ezt 5-10 perc közé hoznom teljesen elégedett lehetek, mert ez már olyan várakozási idő lenne amit eltudnék fogadni. Még néhány adalék anyag: Voltam a Lididiliben vásárolni (kb.: 15 perc bent töltött idő.) Nem veszítette el a fixálást.
Kitapétáztam a teljes hátlapot is, az nem segített semmit se. Asszem kicsit gyengébb lett a wifi vételem, viszont továbbra is megfelelő.
-
Attas
aktív tag
válasz
luckyman #118 üzenetére
Én egy ilyen config-ot használok és nagyon meg vagyok elégedve vele..régebben percekig keresgélt míg beazonosította hol vagyok. Amióta ez fent van kb 5 - 30 sec alatt tudja a helyzetem. Értsd úgy, hogy a két bekapcsolás között volt már egy hét és 200 km is. A lényegét nem vágom, Én is úgy keresgéltem, míg ezt meg nem találtam, és sokak javallatára használom is..
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
# 4 - Debug, 5 - Verbose
DEBUG_LEVEL =0
# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
INTERMEDIATE_POS=0
# Accuracy threshold for intermediate positions
# less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
ACCURACY_THRES=0
# Report supl ref location as position, 1=enable, 0=disable
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
ENABLE_WIPER=1
################################
##### AGPS server settings #####
# FOR SUPL SUPPORT, set the following
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
# FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
# TRUE for "User Plane", FALSE for "Control Plane"
DEFAULT_USER_PLANE= -
-
luckyman
aktív tag
Sziasztok.
Van egy noname készülékem, munkára használom, amihez kell(ene) egy stabil GPS.
Bp-en, épületek között álló helyzetben(!) elveszti a jelet, de a navigációmon ( wayteq ) és mobilomon ( galaxy ace ) abszolút stabil. Lehet ezen javítani szoftveresen valahogy?A GPS configja így néz ki, javasoltok e egy komplett cserét vagy módosításokat, vagy jó ez így:
#Test
NTP_SERVER=time.gpsonextra.net
#Asia
# NTP_SERVER=asia.pool.ntp.org
#Europe
# NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
#North America
# NTP_SERVER=north-america.pool.ntp.orgXTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
# 4 - Debug, 5 - Verbose
DEBUG_LEVEL = 3# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
INTERMEDIATE_POS=0# supl version 1.0
SUPL_VER=0x10000# Error Estimate
# _SET = 1
# _CLEAR = 0
ERR_ESTIMATE=0# GPS Capabilities bit mask
# SCHEDULING = 1
# MSB = 2
# MSA = 4
# ULP = 0x20
# default = MSA | MSB | SCHEDULING | ULP
CAPABILITIES=0x27# Accuracy threshold for intermediate positions
# less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
# ACCURACY_THRES=5000################################
##### AGPS server settings #####
################################# FOR SUPL SUPPORT, set the following
# SUPL_HOST=supl.host.com or IP
# SUPL_PORT=1234
# For test use only
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276# FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
# C2K_HOST=c2k.pde.com or IP
# C2K_PORT=1234################################
# Sensor Settings
################################# Needs to be set explicitly based on sensor
# There is no default value.
#GYRO_BIAS_RANDOM_WALK=SENSOR_ACCEL_BATCHES_PER_SEC=2
SENSOR_ACCEL_SAMPLES_PER_BATCH=5
SENSOR_GYRO_BATCHES_PER_SEC=2
SENSOR_GYRO_SAMPLES_PER_BATCH=5# Sensor Control Mode (0=AUTO, 1=FORCE_ON)
SENSOR_CONTROL_MODE=0# Enable or Disable Sensors for GPS use (0=Enable, 1=Disable)
SENSOR_USAGE=0# Choose GSIFF sensor provider (1=DSPS, 2=Android NDK)
SENSOR_PROVIDER=1################################
# Indoor Positioning Settings
# 0: QUIPC disabled, 1: QUIPC enabled, 2: forced QUIPC only
QUIPC_ENABLED = 0################################
# EXTRA SETTINGS
# Enable or Disable Wiper (1=Enable, 0=Disable)
ENABLE_WIPER=1####################################
# LTE Positioning Profile Settings
####################################
# 0: Enable RRLP on LTE(Default) 1: Enable LPP_User_Plane on LTE
LPP_PROFILE = 0Ez leszedi a műholdatokat, vagy keresgél?
Köszönöm.
-
equnomic
csendes tag
Sziasztok! Már írtam régebben ide, hogy egy Gigabyte maya-m van és nem a legjobb a gps vétele. Mivel ez azóta se változott, (Ami annyit jelent, hogy sokszor látta műholdakat, de 0 volt a jel erősség. Vagy volt jel, de még az utcán is volt, hogy fél/1 órán keresztül sem volt pozíció rögzítés.) Úgyhogy néha-néha elővettem a dolgot, de sosem túlságosan. Viszont a héten sikerült kiválasztanom az antenna fóliák közül a gps-ért felelőset. Miután vétel közben megtapogattam rájöttem, hogy ha bizonyos helyen fogom a fóliát akkor erősödik a jel, máshol meg pont csökken. (A képen bekereteztem az antennát:
)
Mivel a készülék nem Kínából van, ezért még garis, ezt nem akarom elveszíteni, úgyhogy nem bontottam meg a borítást, csak a fóliára tettem egy másikat. Ehhez alufóliát használtam, kb. 3,5cm szélest és 3-4mm-ként meghajtottam 4-5 alkalommal. Azt pedig egy alkoholos tisztítás után celux-al rögzítettem, itt tartok jelenleg a kísérletezésben. Az eredmény pedig: megnövekedett jel erősségek. MTK tools-ban újraindítottam, ez egy szobában ablak mellett történt, ahol azelőtt nem volt jel, de most egész erősen fogta őket, 1 órán keresztül dolgozott mire megtalálta a helyzetét, azóta pedig akármikor kapcsolom be egyből van pár műhold amit egészen erősen vesz. Pozíciót változó mennyi idő alatt talál, de eddig nem kellett neki 10-15 percnél több. Tudom nem valami gyors, viszont jobb mint volt és azt gondolom, hogy ha direktbe kötném a fóliát a csatlakozókhoz (amik könnyedén hozzáférhetőek a burkolat bontása nélkül is) sokkal jobb is lehetne a vétel. Azt hiszem ha csak az antennán múlna az egész akkor jó is lenne, de sajnos hiába a látja a holdakat azonnal, nem kezdi el őket használni és ezért kell várni. A kérdés az, hogy ha tudom növelni még az erősséget, akkor képes lenne-e gyorsabban pozíciónálni vagy szoftveresen is matatnom kellene.
Mindenesetre bétának tökéletes a dolog és azt hiszem érdemes tovább próbálkozni, mert van eredmény. Igény esetén lefotózom a telefont, hogy milyen lett a ragasztás. -
LámaZ
addikt
Ez igen!
http://www.sg.hu/cikkek/98831/mukodik_az_europai_gps -
madrac
senior tag
-
equnomic
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, mert nem igazán akart működni a telefonom gps-e.
Nekem egy mtk 6577-es procis-om van. Eredetileg az volt a bajom, hogy sokáig nem talált műholdat a telefon ezért nem tudtam rendesen loggolni a megtett utat. Aztán megcsináltam az mtk tools trükköt, de nem segített. Viszont van egy régebbi huawei telefonom amiben nincs még sim sem, csak loggolosrá használom és az a-gps nélkül is tökéletesen működik. Ezért arra gondoltam, hogy nem veszem igénybe sem az a-gps-t sem a gps epo-t. akárcsak a másik telefonon. Az elején nem látott csak 1 műholdat a tesztelő bekapcsolásakor, de mostanra már 10-et lát és elég hamar használni is kezdi őket. Épületben nem az igazi és pontatlanabb is lesz, de a szabad ég alatt 3-4 méter közötti. Kétféle progival ellenőriztem a dolgot (gps test, mtk tools) és egyeztek az adatok. Az viszont elég érdekes, hogy mellé tettem a huawei-t és azon jobbak voltak a jelerősségek mégis kisebb pontosságot írt ki rá. -
LámaZ
addikt
válasz
illes.bence #111 üzenetére
Mert azon kívül, hogy beírod, mit akarsz még csinálni?
Esetleg töröld, majd írd be újra! -
attilav2
őstag
Van ebayen is újonnan jó áron TomTom
MKII chipes kifejezetten ajánlják androidos
cuccokhoz itt az ebayes leírás:[link]
Nemtom milyen ez a chip készlet a sirfhez képest
de mivel a Tom Tom régi motoros ezért talán
nem lehet olyan rossz. -
fil
őstag
-
attilav2
őstag
Nézegettem az ebayt és az olcsóbb bluetooth GPS ek között sok a refurbished darab, ezek Általában sirfstar chipesek, az újaknál nem láttam feltüntetve milyen chipesek és hány csatornásak, ez a 30$-os kategória, vannak sokkal drágábbak sirfstar vevősek de azok helyett inkább megéri az androidos GPS. Te mennyiért vetted a BT GPS vevőt?
-
attilav2
őstag
Itt egy cikk a bluetooth GPS appról: http://pdaplus.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6861&Itemid=73
A német fejlesztésű Bluetooth GPS provider app kell, és a fejlesztői lehetőségeknél be kell kapcsolni a helyutánzatok kezelését. Ez az app párosított GPS nélkül is el indítható, míg a marketen levő azonos nevű nem. Tehát a piros ikonos appot kell feltenni, a cikk is ezt linkeli.
-
attilav2
őstag
A Bluetoothos GPS ek alkalmasak offline vételre? Mert ha jól nézem ez a legolcsóbb megoldás. Van olyan típus amit javasolsz? Wince cuccot nem szivesen vennék, az navin kívül másra igen korlátozottan használható, ha lesz rá keret akkor mindenképp offline GPS es droidos tablet a befutó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16e Alzás!!
- Dell Precision 3551 - i5 10300H ,16GB RAM, SSD, Quadro 4GB vga, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest