- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tmscsaba
tag
Az a huzal a szoba mélyén is egészen jó vételt produkált, amíg nélküle az ablakban is alig jött valami.
A hajlított vagy egyenes vezeték az úgy jött ki, hogy próbáltam csipkedni egyenes huzalból, ahogy a legjobb térerőt produkálta. Aztán mivel túl lógott a készüléken, az úgy nem kompakt, ezért kicsit meghajlítottam.
Igaz, az nagyobb induktivitást jelent és a fém tárgyakhoz való közelsége is lejjebb húzza a frekvenciát és szélesebbé teszi a sávot, lapítja a görbét és csökkenti a nyereséget. Az ívelt antenna meg így fért el. ha rövidebb vagy hosszabb volt az meg nem hozott jó eredményt."És mindenképpen ragaszd le az eredeti antenna csatlakozóit, úgy próbálgasd."
Na ez igaz, de már tanultam belőle! -
tmscsaba
tag
Egy Samsung Galaxy S4-hez ilyen 2 A-es töltő tartozik:
Ha nem jelnik meg olvasható méretben, akkor itt a közvetlen linkje:
Töltő adatai
Úgy látszik, ezt a vietkongok gyátják. -
-
Ghandi
aktív tag
Kerestem ezt a etc\agps_profiles_conf.xml fájlét iletve system\etc\agps_profiles_conf.xml ,de sehol sincs nekem ilyen.Eredetileg gps.conf sem volt,azt is úgy kelett kézzel csinálni.
Nézegettem neten,de nem találtam sehol sem pontos adatokat hogy ebben a agps_profiles_conf.xml fájlban miknek kellene lennie,szóval hiába hozok létre egy ilyet,nem tudom mit irjak bele. -
Ghandi
aktív tag
Az MTK chipes tabot sikerült nagyon faján megcsinálni,azzal semmi baj sincs! Mint ahogy írtam ez egy GSM modul nélküli tab,sajnos ebbe nincsen tárcsázó amibe beüthetné az ember a kodokat. A program neve meg MTK Engineering Mode,ilyen néven lehet leszedni a playről. Ezzel a progival reseteltem az agpst,majd cold strat de nem segített. A gps.conf megírása után már minden jó volt. Lehet hogy véletlen,de az csak azután ment nekem.
A problémám már csak ezzel a LG Siprittel van sajna. ez nem MTK-s hanem Snapdragon 410-es. Állítólag ha ezt rootolod,majd utána unrootolod akkor nyoma marad a a rootolásnak amit sehogy sem lehet eltüntetni,legalább is ezt irják ennek a telefonnak a topicjában,hiszek nekik. -
LámaZ
addikt
A telefon belső zajaitól nem tudod elszigetelni a gps-antennát. fizikailag lehetetlen. Ha árnyékolod, a külső jeleket is árnyékolod.
(#464) atias
Lehet, hogy a tesztprogiban valamit még állítani kell? Vagy bent a lakásban próbálkozol?
Azt sem ártana leírnod, hogy milyen telód van, és esetleg a teló saját topikjában érdeklődj, mert mások valószínűleg keresztül mentek ezen már. -
padre8
csendes tag
Igen! Átlagosan 15 mp alatt van fix ès menet közben is tartja a jelet, folyamatosan. Ès lehet vele navigálni. Tud azért meg eltévedni de gyorsan korrigál. Waze teljesen jó, nap mint nap használom. Próbáld ki, jelentős lesz a változás! Már más fórumtársnál is bejött. Szerintem amúgy mind1 hogy G4 v. G4S. Nekem utóbbi van.
-
Digger
senior tag
Valahogy önmagadat cáfolod!
Már hogyne számítana, hogy jó néhány rádió adó és vevő alig néhány centiméterre vannak egymástól és sugároznak egymásra? Biztatsz az olvasásra, hogy ez már ki lett vesézve, de ott is leginkább a te írásaidat lehet olvasni, hogy te egy kihajlított drótdarabbal oldod meg az antenna problémáját. Hát ez nem egy üdvözítő megoldás szerintem, bár te annak tartod! Az első mondatoddal, nagybetűsen állítod, hogy nem az antennával van a baj és nem a tervezéssel, de az olvasásra ajánlott részeken te magad állítod, hogy ha az egyéb rádiók közelségéből adódó rádiós szmogból kihajlítod a GPS vevőjének rakott drótdarabot, az máris szuperül teljesít.
Kérdem én ha ez nem tervezési hiba, akkor más egyéb telefonokon miért hibátlan a GPS vétel? Ott is ugyanúgy közel vannak az egyéb rádiók mint itt, mégis meg tudták ezeket a problémákat oldani!
Amúgy én a napjaim nagy részét autóban töltöm és nekem az autóban való hibátlan működés a cél, kézben, gyalogosan én soha nem használom a navit. -
Kgb!
csendes tag
Ha jól értem, akkor az a véleményed, hogy olyan készülék esetén van reális esélyem arra, hogy megfelelően működjön a GPS, amelynek tervezésekor figyelembe vették az általad említett tervezési irányelveket. Ez mondjuk a neves gyártóktól alapvetően elvárható. Ezt erősíti az is, hogy annak idejéna Blackberry és Samsung telefonjaimon miért volt elfogadható minőségű a GPS működése.
Valahol a neten - gondolom a MediaTek oldalain - találtam egyszer egy olyan listát, ami azokat a telefonokat tartalmazta, amiket a MediaTek referencia modellként elfogadott. Vagyis azok a készülékek a MediaTek előírásainak betartásával lettek tervezve. Ebből adódóan elvileg a lehető legjobban működnek rajtk az MTK processzorok funkciói.
Ezt a logikát tovább követve elképzelhetőnek tartod, hogy azokon a típusokon (nagyjából) ugyanolyan jól működik a GPS mint mondjuk annó a Samsung Galaxy S2-mön?
U.i.: Megpróbálom megtalálni az oldalt és berakom ide a linket ha megtalálom.
-
Kgb!
csendes tag
A dologban igazából csak az bosszant, hogy ez nem egy THL 5000 specifikus tipushiba. Eddig csak kb. 3-4 ember panaszkodott ilyen problémára. Mások viszont azt jelezték, hogy jól működik a GPS-ük.
Ezért reménykedek, hogy ez nem tervezési hiba, hanem csak egy összeszerelési vagy alkatrész hiba.Amúgy láttam pár olyan leírást, ahol egy drótot kivezettek a készülékből és sokat javult a vétel. Viszont többen is arra panaszkodtak, hogy nem tudják "eltenni" ezt a külső antennát, mert ha megpróbálták hozzásimítani és rögzíteni a készülékhez, akkor gyakorlatilag nem működött az antenna.
Neked sikerült olyan külső antennát készítened ami nem "lobogott", de javította a vételt?
-
dioka7
senior tag
Szia!
Köszi a tippet, most úgy néz ki, hogy jó lesz. Van a telefonnak egy olyan bug-ja, hogy néha az időzóna hiába van +1:00-en, akkor is 1 órával többet mutat mint kellene. Emiatt kézzel volt beállítva az idő. Most átállítottam automatára, és szerencsére, most az órája is jó maradt. Ja és persze azóta a GPS is újra a régi. Meghúztam a csavarokat, volt amelyiken 2-3at is tudtam csavarni, lehetett ez is gond. GPS.conf file nincs, legalábbis a mobileuncle tools nem talál. De a lényeg, hogy most úgy néz ki, hogy működik legalábbis helyben, most elmegyünk egy 20km-es útra és letszteljük, hogy így működik-e. Remélem az időzónás hülyeség nem jön elő ha a tulaj visszamegy németbe.
Köszi a segítséget!
-
Layne
csendes tag
Szia,
A gányoláson már túl vagyok igazából.
De, volt benne gyárilag gps.conf.
Az abban lévő adatokat többször is módosítottam.
Szóval azt mondod, hogy amikor a kis zöld oszlopok elindulnak felfelé a holdak alatt, az az AGPS?
Az még hozátartozik a történethez, hogy a készülék újkorában ha nem is jól, de működött a GPS. Dobálta a jelet, pontatlan volt, szóval navigáláshoz nem igazán lehetett használni. Viszont maximum néhány perc alatt volt fix. Azóta vagy 8 különböző romot használtam, néhányszor meg is jelent cold startnál a kis zöld oszlop egy-egy hold alatt.
Aztán egyszercsak addig próbálgattam a beállításokat Engineer Mode-ban, hogy végül már idáig sem sikerült eljutni...
Akkor döntöttem úgy, hogy rendelek hozzá új antennát.
Ami nem világos az az, hogy ugye még ha fix nincs is, ha az antenna jól érintkezik a nyákon lévő kis tüskékkel, legalább valami életjelet kéne azért adnia a GPS-nek.
De már ennyi sincs... -
dioka7
senior tag
Szia!
Huh, azt majd csak holnap tudom megnézetni, mert a tel. napközben kiment németbe. Azt tudom, hogy mobilnet nem volt mikor néztük, de wifin keresztül viszont volt net. Azt is tudom, hogy a szürke csíkból 6db volt szinte egyből (ha jól tudom az az agps-t jelöli), majd később a GPS test talált is jelet, és ekkor már a waze is, viszont ezután bementünk a házba rámásoltuk az IGO-t, majd újra ki, és ismét nem volt jel. Ekkor kb 3-4 percet vártunk, 2 db műholdat látott szinte azonnal, de nem is lett több. Sajnos az új tulajnak mennie kellett, így nem volt több idő hogy kínlódjunk vele. Elvileg 1-2 napon belül beszélek vele és akkor mondom neki hogy majd nézzen rá. -
Tigyster
csendes tag
Eredetileg nem volt gps.conf, valahol azt írta a MobileUncle. Próbáltam törölni a létrehozott fájlt, de nem hajlandó sehogy a telefon. A gps vevő nem egy erőgép valszeg, de gps fix progival sikerült beállítani a helyet, utána hajlandó volt a Waze is navigálni vele, de állandóan ugrált, szomszád utcákba áttett, meg a háztömb belsejében haladtam. Átállítás gyanánt leginkább a gps.conf-ot piszkáltam, és beállítottam az EPO-t. Az nem volt engedélyezve.
-
badbull1
csendes tag
Szia!
Köszi a választ! Ha bár nem mindenben értek egyet.
Abból indulok ki pl. hogy az én telómba található mtk gps chip az egyik legjobb márka ezen területre. (csak egyik példa az mt3333)
Nem egy kisebb készülékben / telóban található meg az enyémben is levő chipset mely készülék léptékekkel jobb vételt produkálnak.Én itt inkább a gyári ajánlások feláldozását látom problémának az ár oltárán. (elve külön (wifi) antennát ajánlanak a jobb vétel elérésére) illetve megadnak minimális távolságokat bizonyos alkatrészektől stb.
Ezeket sem sikerült maradéktalanul teljesíteni. Gondolok itt hogy olyan helyre is illesztettek árnyékoló fóliát ami takarásban van a fólia antennával ahova sztem nem feltétlen kell (pl. fényérzékelő, stb.).
A gps chip adatlapján megtalálható az ajánlott antenna illesztő áramkör is.
Illetve ajánlásban pifa-t van elsődlegesen. Nem beszélve arról hogy a fóliantenna sem sík felületen található meg. Szóval szerintem van itt még amit sikeresen lehetne finomhangolni az adott készüléken. Persze nem általánosan ill. abban én sem nagy hiszek hogy 100 ból 1 jó ötlet univerzális lenne.Illetve vannak már ~ 20*20*7 -es nagyságrendű (~2$) gps patch antennák is melyet akár én is tudnék illeszteni az 5" os telóba hogy nem emelkedne ki jobban hátul mint a kamera ... s ehhez csak max "meleg" formálást kéne végezni a hátlapon.
Most agyalok egy antenna modellező szoftveren ellenőrizni az adott foliantennát .... nem feltétlen alakra de hogy pl. a telóban felhelyezett állapotban az adott íven való maghajtása mennyi hatásfog veszteséggel jár esetlegesen. Magának az antenna dizájn kialakításának én sem látom nagy számú sikerét házi körülmények között (ifa, pifa) a tizedmiliméteres pontosságok végett.
Az is érdekes - illetve az antennák működésének mélyebb szintű megértéséhez jócskán kell olvasnom - hogy értem mint mondasz a rövidzárrol de a fizikai illesztés nem tudom mennyire befolyásol ill. befolyásol e egyáltalán valamit de nem épp szimmetrikus. értsd pl. a vonalak a fóliaantenna csatlakozófelület két széle az x ek meg az alaplapi csatlakozók s perpill igy van illesztve :
| x x| (mi lenn ill számít e ha | x x | eként lenne vagy |x x| eként... nem tudom csak most érdekel a dologagps terén szerencsére nem kell még gsm lefedettség sem többségében mivel mtk epo fájl szolgáltatja az aktuálisan számolható műhold tájolásokat s proci szinten meg nem gyenge láncszem a számolás szóval úgy néz ki nem kell feltétlen plusz rásegítés neki
-
badbull1
csendes tag
Vagyis magára a fóliaantennára nézve a két csatija között feszültség jelenik meg.
hi
én csak kóstolgatom a témát de ezen leírás nem teljesen egyértelmű számomra (laikusként)nekem egy cc5000 -em van. a gps benne nagyon határeset.(a látott holdak ~70% ához csatlakozik 15-30 -as jelszinttel)
amit viszont észrevettem (van egy "próba" példány) hogy ezen cc5000 készüléken a fólia antenna az alaplapi csatlakozásnál rövidre van zárva .. tehát gyakorlatilag a fólia antenna egy lábon csatlakozik az alaplapi csatlakozás mindkét érintkezőjéhez.
most vagy félreértettelek vagy ez gáz így megoldva ?! habár működik !
a hozzászólásban ott egy elnyújtott "O" konstrukció van ?
vagy e monopol lenne ... akkor meg monopolnál mindegy hogy mely pontján van csatlakoztatva ? nem hiszem ... de kép alapján nem világos a konstrukció
bocs de nem nagyon vagyok jártas ezen területenbármi építő/ felvilágosító / referencia témára mutató hozzászólást előre is köszönök !
Üdv.: bb
-
thboxx
aktív tag
"Minden más" gyanánt nem túl sokat tudok felhozni. A Sygic megy, csak az cefetül szokatlan nekem...
Kissé nehezen látom át a menüjét... A Google Maps is megy ( de az meg adatforgalomhoz kötött ugye... ).
Mással nem próbálkoztam, csak ezzel a kettővel. Meg vagy 6 verzióval az iGO-ból... -
zetecR
addikt
Félig off kérdés, de van egy régi GPS-em, aminek ilyen, kihajtható, passziv kerámia antennája van.
A GPS-t fixen szeretném "integrálni" a középkonzolba és úgy gondoltam, hogy az antennát kivezetném a műszerfal tetejére a minél jobb vétel érdekében.
A kérdés az lenne, hogy milyen antennakábelt kell használni hosszabbítóként?Vagy ne kínlódjak vele és vegyek pl az Alibabáról egy külső antennát, oszt' cső?
-
LámaZ
addikt
Nézd engem nem érdekel, hogy minek hívjuk őket, nekem bolondbiztos megoldások kellenek.
Miután sikerült pókhálóssá tennem az okostelóm kijelzőjét (leejtettem a konyha kövére), már eldöntöttem, hogy soha többé nem veszek sima okostelefont. Hiába volt olcsó kínai (kb. 45k ft), mert másfél év használat után ha tönkrement, persze az én hibámból, akkor nálam levizsgázott.
A következő telóm kizárólag IP68-as (vízálló, porálló, ütésálló) lesz, amit kb. 5 évig fogok használni.
Egy 2006-ban vett GPS-em ma is szuperül működik, annak sem huzigálós a kapcsolója, hanem nyomógombos. Igaz, nem IP68-as, de nem túra GPS, csak autós. :-) -
LámaZ
addikt
Mellélőttél. Luft.
Egy olyan kapcsolóra gondolok, amelyet nem jobbra-balra kell tologatni (tolókapcsoló), hanem meg köll nyomni.
Nyomógomb. Benyomom: BEKAPCS, még 1× megnyomom: KIKAPCS.
Nem kell ide semmilyen pluszáramkör, csak ész (IQ).
A modernebbek már egy kis membránból állnak, és nagyon strapabírók (mikrokapcsoló).
Nem ragozom tovább... :-) -
paolinho
őstag
Én csak azt nem értem, hogy a MediaTek anno egy GPS gyártó és forgalmazó cég volt. Nekem van is ilyen GPS-em külön is és ez is tökéletesen teszi a dolgát. Azáltal, hogy beszállt a mobilpiacra is mitől lett gyatra (helyenként) a GPS rész a mobilokban? Ez nem logikus. Vagy a drágább telefonba jobb GPS-t tesznek, az olcsóbba, kisebb kapacitásút? Bár ez sem feltétlen igaz, hisz olvasni, hogy az oly jó hírnévnek örvendő Jiayu-kkal is mennyit szívnak a gazdáik. Azt sem értem még, ha már van egy jól kiforrott technológia, mi értelme problémás kisebb kapacitású chip-et kiadni, hisz ott sok különbség már csak nincs az árban?!
-
kisspista
senior tag
Potenciált vettem alapul, ez a GSM és a GPS antenna szerint azonos. A WiFi antenna jobb oldalin, jelöletlen csati a föld a másik (jelzett) maga az antenna. De szerintm az antennánál nem földről beszélünk, hanem árnyékolásról, s valójában ennek ugyanolyan szerepe van, mint a koax kábelnek --> ott is az árnyékolás nélkül nagyon nyenge és zavaros a kép!
-
kisspista
senior tag
Igen, erről a telefonról van szó, s valóban az az antenna! Készítettem képet a tegnapi akciómról, de nem tudom most feltölteni, majd othonról! A 3 ohm-ot a föld és a másik csatlakozó között mértem. Amúgy a készülékben alul is van 3 ilyen csatlakozó, ugyanazon a potenciálon van, de az a GSM kapcsoltért, s az alul helyezkedik el. Lehet azért ilyen erős a készülékben a BT és a WIFI, mert a kettő antenna "ereje" összeadódik, vagy nem tudom...
-
kisspista
senior tag
15-20 percet voltam kint az erkélyünkön tegnap, és ez idő alatt egyetlen műhold jelét sem tudta venni még akkor sem, ha az EPO fájllal rásegítettem... Az OVERMAX Vertis-02 Plus készüléknél ez a drótos verzió nem működik! Próbáltam a készülékbe hajtogatva, kívülre kiegyenesítve, sőt még úgy is, hogy a gyár mellé beszúrtam a kiálló drótot: akkor is elveszet a GPS jele.... Mintha leárnyékolna, vagy nem is tudom!
-
kisspista
senior tag
Képet sajnos nem tudok tölteni, mert munkahelyen vagyok. Nekem 3-4m volt most reggel a mérésem a gyári antennával, szerintem nem fogok belenyúlni, mert ennél jobb már nem lesz. Egyedül az zavar, hogy sokszor megszakad, de a tegnapi csatlakozó kontaktolás ótan nem próbáltam élesben.... de ami késik, nem múlik!
-
kisspista
senior tag
Kiiktattam a gyári antennát és hajtottam bele a "kasztniba" kb. 8-9cm hosszan egy rézvezetéket, ráforrasztva a WIFI/BT/GPS antennára (meg is volt jelölve). Kimértem: nem a föld csatlakozójára, hanem a másikra, amin kb 3 Ohm ellenállás volt mérhető. A gyári antennát leragasztottam szig.szalaggal, s most a föld csatlakozó nem ér hozzá semmihez. Eredmény: gyengébb WiFi és abszolút nem működő GPS-vétel.... Szóval ez a monopól antenna ennél a készüléknél bukta....
Érdemes próbálkozom még vele, vagy hagyjam a fenébe, s maximum alufólia ragasztóval tunningoljak? Az alufóliaverziónál mi a teendő? Mert láttam olyan "erősítós" verziót, hogy a gyári antenna fölé ragasztották, de nem volt kontakt az antennával, csak árnyékolóként funkcionált... ennek van értelme?
-
-
kisspista
senior tag
Visszaolvastam az egész fórumot, de ellentmondásokat véltem felfedezni mindegyik technikában!
Korábban egy HTC Touch HD-vel navigáltam, ami nem szakadt meg, csak a 3 betűs programmal generált néha szakadást, de erre volt egy GPS PDA fix nevü javító csomag, amit feltettem és stabilan futot tovább a program. Kicsit olyan érzésem van, hogy ez a jelenség szórakozik az Android-nál is, bár lehet ez csak placebo.A folyamatos megszakadás idegesít engem, így megpróbálok drótot bevezetni a készülékbe, aztán kerülök vele egyet. Valószínű, hogy nem fogok rontani vele, de lehet javítani sem a helyzeten... majd kiderül!
-
kisspista
senior tag
Tegnap megvizsgáltam az Overmax Vertis-02 Plus MTK chippel szerelt okostelefonon a GPS-modul pontosságát. Nem tudom, érdemes-e belenyúlni, mert a "gyári" fóliával 3.3-5.9m pontosságot értem el tegnap szabad ég alatt, jó vétel mellett. Viszont az a problémám, hogy ha megyek a főúton, akkor nekem is néha odébb dobja a jelet a párhuzamos utcára (ami szerintem a legtöbb android telefonon így van), illetve többször megszakad a GPS-vétel, s keresi a műholdakat menet közben (szabad ég alatt, jó rálátással).
Az lenne a kérdésem, hogy ez a monopól antenna segíthet a jelszakadáson, vagy inkább alufóliából készült antennával érdemes próbálkozni? Van erről tapasztalatod, hogy ezen módosításokkal elérhető a GPS-jel folyamatos vétele szakadás nélkül?
-
fil
őstag
"...innentől kaphat szerepet a használt chip minősége..."
Vagy a chip ,vagy a többi komponens. (Nekem van egy Asus tabletem MTK chipes. Na ,az a lakásban a szobaközepén is tud fixálni.)
Az alábbiakat pedíg kocsiból ,esőben lőttem. Az SNR nem rosszabb (a 4 legjobb) ,mint az Xperia-é.
A pontosság mégis xar.
Jiayu G2S saját (igaz kicserélt)fólia antenna -
gr8tjoey
aktív tag
Van, akinek működött belülre rakott dróttal, de szerintem ott valami sima kontakthiba van és a plusz drót és/vagy forrasztás megoldotta. Kérdeztem, de nem kaptam választ, hogy ezekben az esetekben az eredeti antenna is megvolt, vagy csak az utólagos drót.
Az HDC telefonnál az eredeti antennára forrasztottam az utólagosat (nem is lett igazán jó csak elfogadható), a Jiayu-nál az alaplapra forrasztottam egy drótot, és arra kendácsoltam a többit. -
laslie92
senior tag
-
gr8tjoey
aktív tag
Vagyis nem létezik olyan, hogy az oszlop 0-dik felén kolbászol a jel minősége nekünk pedig autóban 100-al repesztve is fél méteres pontosságunk van.
Ezt senki se mondta, te találod ki.
A brand telefonok 3-6 méteres pontosságot tudnak, navigálni viszont kiválóan lehet -tapasztalataim szerint- 10-15 méteres pontossággal is. 15 méter után már vannak gondok. A 15 métert viszont tudnia kell házak között is, nemcsak nyílt terepen.
Ezt 2013.04.12-én csináltam egy Jiayu telefonnal, beépített antennával, felrakott hátlappal. Ilyen kilógó drótos dolgokkal nem foglalkoztam, az nálam nem életszerű, hogy kilógjon a cucc.
Egyébként tapasztalatom szerint autóban javul a pontosság, pont az interpoláció miatt (útra illesztés). -
gr8tjoey
aktív tag
Próbállak megérteni, de nem sikerült még egy hullámhosszra kerülnünk.
A videó amit linkeltem pl 6:44-nél 4,8m-es pontosságot mutat, és ahogy látod a kijelzőn ez tisztán GPS jel, nincs benne epo (wifi kikapcsolva) - csak a-gps.Az egy darab drótos történetet már feltaláltuk egy ideje. Szobában mérni szerintem nem jó ötlet, vidd ki a telefont, és ha extra hardcore vagy, akkor kapcsold ki a wifit és mobilnetet, hogy tiszta eredményt kapj.
Egy ilyen mérés így néz ki. Ahogy látod a videón amikor elindítja a YGPS-t, akkor még nincsenek felsorolva az égen elérhető műholdak, hanem offline talál GPS jelet a készülék, és 3.3m pontosságot tud.
Ez a telefon is kínában készül, ugyanolyan MTK chipes board van benne, mégis működik.
-
gr8tjoey
aktív tag
Persze, simán beletehetsz másik antennát, csak éppen semmivel sem lesz jobb, mert nem az antenna hibája a fos vétel. Az, hogy másik készülékben szuperul működik egy BELSŐ antenna, nem azt jelenti, hogy a te gagyi telódban is csodás lesz.
Ezzel annyiban egyet kell értsek, hogy véleményem szerint a GPS antennának kell legyen vmiféle erősítője a mobilban. Minap volt a kezemben egy ALLVIEW telefon, és a Lágymányosi utcában a házak között 3.5 méteres pontosságot tudott!!
Én errefelé keresgélnék, mert ha megfogod kézzel a gps antennát (levett hátlappal), akkor azonnal dupla erősségű lesz a jel.Az egy szál drót nem gányolás, az egy negyed-hullámhosszra (1575 MHz, hullámhossz kb. 190mm, negyedhh 4,75 cm) hangolt monopól antenna
Aminek a tulajdonsága, hogy csak egyenesen működik, nem hajlítgathatod össze-vissza.
-
internetezoo
senior tag
https://play.google.com/store/search?q=menetrendek.hu és ebből kinyerve a "megallok_busz.dat"
http://geocaching.hu/maps.geo?id=magyarorszag&poi_code=42498=i&no_caches=i&filter=i
ezen majd fent az összes, vannak hiányos területek.
Google maps, régi KML: hibásan jelenik meg, a 13000 db-ot be se tudja tölteni
Új Google MapsEngine: ez csak 100-t tud tölteni Pro nélkül.
Google Earth: csont nélkül mindet mutatjaA menetrendek.hu megallok_busz.dat POI adatai bővebbek, frissebbek. Internet kell hozzá, hogy lássa hol van az adott pozícióhoz képest. Jó nagy 2,7 mb a dat, nem tudom miért szükséges a telefonba offline módon ha GPS/net jelből is tudná hol áll az ember
-
internetezoo
senior tag
-
xpedient
tag
Hello
Azt gondoltam nem egyszerű belerakni egy tök másik készülék antennáját a saját mobilomba, de hát az itt leirtak mind valamiféle gányolások. Az hogy vágni kell meg forrasztani, az nem riaszt vissza.
A GPS antenna meg GPS antenna, az nem lehet hogy csak egyfajta chiphez vagy telefonhoz jó. Az egy szabvány, ugyanazon a frekvencián működik mind. Az ok, hogy minden egyes tipusnak más formája, csatlakozója, meg belső elrendezése van, ehhez igazitják a saját antennáját. De általában mindnek a jobb vagy bal felső sarkában szokott lenni. Tehát elvileg vhogy belepaszirozható másikba is. (Nem kell pont egy iPad-é, csak azt találtam meg leghamarabb.)
Csak azért gondoltam erre a megoldásra, mert annyiféle házigyártmányt láttam már itt neten, hogy nincs kedvem kisérletezni. Meg a márkás gyári azért csak pontosabb.
Egyébként én antennaügyben nem vagyok szakértő, de azt, hogy ilyen mobilméretben a jó vételű GPS-t nem, vagy nagyon nehéz megoldani, azt nem hiszem el. Van nekem régi GPS vevőm. USB-vel lehet csatlakoztatni bármilyen eszközhöz. Kb. 4x4 cm-es méretű, és tökéletes jele van bárhol. Vagy most egy Huawei nem is tudom pontosan milyen mobilt mutattak. Használtan vette srác 10e Ft-ért. 4 colos, 2.3-as androiddal, tehát nem egy friss készülék lehet. Épületen belül, 10 mperc alatt talál akármikor GPS jelet.
Ha ezekben meg lehet oldani a jó vételt, akkor másban is.Telóm van több is. Mind kinai. Pl. egy olyan mint a tiéd. W450. De van most nálam egy Neken N6, meg Zopo ZP980. A sajátom meg egy hót gagyi Haier W718. Ez egy tök alap készülék: 4 colos, 1 magos, 1 Gbyte RAM. Annyi az extra benne, hogy por- és vizálló. Emiatt meg jó vaskos, meg recseg-ropog is az egész. De nem adnám semmiért. Az összes közül ennek van a legjobb wifije, GPS-e, az akksija 4-5 napig simán birja, meg nem féltem hogy vmi baja lesz. (Ha már itt tartunk, azt meg tudná vki mondani, hogy a wifi miért meriti jobban az akksit, mint a sima 3g kapcsolat? A wifi a pár 10m-es hatósugarával szemben a mobilos kapcsolat ugye km-es is lehet, ennek ellenére nekem állandó wifi mellett 1 napot se bir a telóm, anélkül meg a sokszorosát. És semmit nem forgalmazok wifin, csak be van kapcsolva. Nem is csatlakozok vele semmihez.)
-
han_lev
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Ezt az antennát én is megcsinálnám az NO1 S6ra. Az a kérdésem, hogy hogyan csatlakoztattad?
Becsúsztattad az eredeti antenna és az érintkező "gubicsok" közé leszigetelve az egyik felét? És ezzel kiiktattad a régi antennát úgy hogy az benne maradt a hátlapba?Még mindíg nem nagyon értem, főleg ennél a tipusú antennánál, hogy itt hogy kell a kétféle érinkezőt az antennára érintkeztetni?
Mondom: abszoluth amatőr vagyok...
-
gr8tjoey
aktív tag
Ha egy helyben cseszteted a telót, akkor már fogott szignálnál elmegy antenna nélkül is, tudom, mert próbáltam.
Kapcsold ki ez EPO-t, és ha hardcore-ban nyomod, akkor az A-GPS-t is akkor nem lesznek ilyen félrevezető eredmények, hogy antenna nélkül is lesz GPS jeled a szoba közepén.
-
gr8tjoey
aktív tag
Nem akarom elvenni a kedved, mert még az elején vagy, kitartás!
Azért 2 telefont megjavítottam már olyanra, hogy autóban is tudsz vele navigálni összeszerelt állapotban (kis túlzással, mert a belvárosban a magas házak között leesik a pontosság akármit csináltam vele, de ezt leszámítva mindenhol jól működött)
Ez az egyik majdnem utolsó antenna tesztelését mutatja egy kifogástalan HTC-vel összevetve (természetesen összeszerelve mind a kettő)
http://www.youtube.com/watch?v=TDPVeIvlaeECsak érdekességképpen:
Ebben a hsz-ban van a gyári antennáról egy kép.
http://prohardver.hu/tema/gps-vetel_javitasa/hsz_10-10.html -
gr8tjoey
aktív tag
Itt van ez a fórum
http://forum.frandroid.com/topic/131508-fix-antenne-gps-b92m-modifications-physique-de-lantenne/
Ha megnézed van itt antenna terv több is. Ezeket kivágtam mm pontossággal, forrasztottam, stb, és egy kalap kakit se ért. Ezen kívül még 1,5 méter fóliát vagdostam szét, és nézegettem teljesen empírikus úton, hogy melyikkel érek el jobb eredményt.Attól tartok a gyakorlat ebben az esetben eltérhet az elmélettől.
pl próbáld ki, hogy egy 5 cm-es megcsupasztott drótot teszel a gps érintkezőkre sokkal nagyobb SNR-okat fogsz látni mint az antennáiddal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest