Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tmscsaba

tag

válasz Kgb! #417 üzenetére

Az teljesen mindegy milyen, egyébként működőképes antennát szerelsz bele a mobilba, a hatékonysága mindegyiknek eltérő lehet ugyan, de legnagyobb mértékben attól függ az összesnek a hatékonysága, mennyire távol helyezed el a paneltől (bizonyos távolságon belül), ami az elektronika egyéb fémes részeit tartalmazza.

Az is sokat jelent, ha nem az a pár mm-es kis hurok van benne amit gyárilag oda tettek, hanem annál valamivel nagyobb. A másik ami még számít, ha az új vezeték hurok antenna legalább a hátsó fedél magasságában van (távol a térerőt elszívó belső fémes részektől), vagy annak a külső oldalán, akkor már jelentősen megjavul a vétel.

Az antenna egyéb fémes árnyékoló, energiát elszívó részektől ha távolabb van az a leginkább kedvező pozíció a jó vételhez.

Ezt próbáltam k és javított a vételen:

törölt tag

válasz Kgb! #453 üzenetére

Ha ezeket kérdezed akkor nem túl acélos a képek értékelése utáni eredmény. Miből látod,mit kell figyelni? Nem értek még hozzá annyira!
    Egyébként nem tapasztaltam még soha újratervezést,vagy hogy eldobta volna a jelet.

• ksanc

őstag

válasz Kgb! #421 üzenetére

Valahogy így, igen :)

Két fontos dolog van, ahogy én látom:
    1. az MTK vezető GPS chipkészlet gyártó egyébként, minthogy a mobilchipsetek előtt ez volt a fő profilja.
    A gps chipjeik a profi felhasználásban is nagyon ott vannak.
    pl. egy összehasonlítás

2. a mobilpiac teljesen más tészta :) Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az GPS "szabványban" 50 méteres pontosság szerepel, nem pedig 10, vagy 5 vagy 2 méter. Vagyis ezekben az olcsó mtk chipsetes telókban a gps pontosan erre az 50 méteres pontosságra van tervezve. És ezt tudják is :D
    Mivel az MTK jellemzőn az olcsó szegmensben van jelen, ezért az integrált megoldással nem nagyon találsz kitűnő GPS-el rendelkező telókat. Amelyikben az, abban valószínűleg külön chipet használnak erre.

• ksanc

őstag

válasz Kgb! #419 üzenetére

Szerintem akik azt jelezték, hogy jól működik a GPS, azok nem használják navigációra :)
    Bekapcsolni, álldogálni egy helyben és viszonylag gyorsan pozíciót kapni egy dolog, autóban, pláne nagyvárosban navigálni meg egy másik.

A tervezésen nem tervezési baklövést értek, hanem azt, hogy direkt ilyen, merthogy pl. ha nem olyan érdekes a zavarvédelem, vagy nem érdekes, ha "zavaradóként" működik, akkor jóval egyszerűbb egy nyákot megtervezni és óccsóbb legyártani :)

Igen, én fellengzősen monopól antennának hívom a drótot :D

És természetesen mihelyst hozzásimítod, vagy belehajtod a telóba, máris jönnek azok a tényezők, amik miatt az eredeti, gyári fólia (vagy bármilyen) antenna sem működik: hirtelen a nullához közelít a jelszint. Próbáld ki: kihajtod és kitűnően működik, behajtod/ráhajtod és gyönyörűen látni, ahogy zuhannak az SNR értékek.
    Fordítva is igaz: ha leszeded/kiszeded a fóliantennát majd egy koaxkábellel bekötöd és kivülre (nem rá a telóra!) rakod, sokkal jobb lesz a vétel. Csak ez elég macerás.

Én azt csinálom, hogy járt a telóhoz egy külön hátsó védőtok, ha nem használom, behajtom alá. Ha meg kell, kihajtom. Persze az a hátránya is megvan, hogy időnként eltörik, másikat kell ráforrasztani :)

Ez van.

• ksanc

őstag

válasz Kgb! #417 üzenetére

Szeva!

Lassan akkor rájössz, hogy vételi bibi van :)
    És sajnos nem csak az. Én azt tapasztaltam, hogy teljesen mindegy, mit mókolsz a telefonon belülre, nem fog működni rendesen. Tervezési, árnyékolási, szórt mezők, spórolás, franc tudja milyen okok miatt.
    A chipgyártó pontosan megadja, milyen szintű pontossághoz milyen hardveres követelmények, kialakítások kellenek. Ezek a telók nem éppen gps célhardverek, szóval gondolhatod, milyen szinten tervezik meg. És ugye az ár az keményen diktál.
    Igen, a rézfólia és hasonló baromságok csak látszólag működnek, ha sokáig barmol az ember, pláne egy helyben, gyakorlatilag antenna nélkül is produkál jelet a vevő :D
    Még sehol sem láttam olyat, hogy üzemszerűen használva érne valamit. Nomeg én is próbálkoztam ilyesmivel :D
    Többször leírtam már, hogy viszont mihelyst kihozod az antennát, onnantól működni kezd a dolog.
    A patch antennával is hasonló a helyzet, ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy ugyanaz az illesztő áramkör meg fog felelni, mint ami a sima fóliához. A jelvezetésről nem is beszélve, valahogy el is kell vinni a csatlakozóig, elfér egy mini koax kábel?

Én is próbáltam annó patch-al, semmit nem javult, amig belülre próbáltam tenni. Kint már annál inkább, de egy darab drót kényelmesebb :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés