- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
tmscsaba
tag
Az teljesen mindegy milyen, egyébként működőképes antennát szerelsz bele a mobilba, a hatékonysága mindegyiknek eltérő lehet ugyan, de legnagyobb mértékben attól függ az összesnek a hatékonysága, mennyire távol helyezed el a paneltől (bizonyos távolságon belül), ami az elektronika egyéb fémes részeit tartalmazza.
Az is sokat jelent, ha nem az a pár mm-es kis hurok van benne amit gyárilag oda tettek, hanem annál valamivel nagyobb. A másik ami még számít, ha az új vezeték hurok antenna legalább a hátsó fedél magasságában van (távol a térerőt elszívó belső fémes részektől), vagy annak a külső oldalán, akkor már jelentősen megjavul a vétel.
Az antenna egyéb fémes árnyékoló, energiát elszívó részektől ha távolabb van az a leginkább kedvező pozíció a jó vételhez.
Ezt próbáltam k és javított a vételen:
-
ksanc
őstag
Valahogy így, igen
Két fontos dolog van, ahogy én látom:
1. az MTK vezető GPS chipkészlet gyártó egyébként, minthogy a mobilchipsetek előtt ez volt a fő profilja.
A gps chipjeik a profi felhasználásban is nagyon ott vannak.
pl. egy összehasonlítás2. a mobilpiac teljesen más tészta
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az GPS "szabványban" 50 méteres pontosság szerepel, nem pedig 10, vagy 5 vagy 2 méter. Vagyis ezekben az olcsó mtk chipsetes telókban a gps pontosan erre az 50 méteres pontosságra van tervezve. És ezt tudják is
Mivel az MTK jellemzőn az olcsó szegmensben van jelen, ezért az integrált megoldással nem nagyon találsz kitűnő GPS-el rendelkező telókat. Amelyikben az, abban valószínűleg külön chipet használnak erre. -
ksanc
őstag
Szerintem akik azt jelezték, hogy jól működik a GPS, azok nem használják navigációra
Bekapcsolni, álldogálni egy helyben és viszonylag gyorsan pozíciót kapni egy dolog, autóban, pláne nagyvárosban navigálni meg egy másik.A tervezésen nem tervezési baklövést értek, hanem azt, hogy direkt ilyen, merthogy pl. ha nem olyan érdekes a zavarvédelem, vagy nem érdekes, ha "zavaradóként" működik, akkor jóval egyszerűbb egy nyákot megtervezni és óccsóbb legyártani
Igen, én fellengzősen monopól antennának hívom a drótot
És természetesen mihelyst hozzásimítod, vagy belehajtod a telóba, máris jönnek azok a tényezők, amik miatt az eredeti, gyári fólia (vagy bármilyen) antenna sem működik: hirtelen a nullához közelít a jelszint. Próbáld ki: kihajtod és kitűnően működik, behajtod/ráhajtod és gyönyörűen látni, ahogy zuhannak az SNR értékek.
Fordítva is igaz: ha leszeded/kiszeded a fóliantennát majd egy koaxkábellel bekötöd és kivülre (nem rá a telóra!) rakod, sokkal jobb lesz a vétel. Csak ez elég macerás.Én azt csinálom, hogy járt a telóhoz egy külön hátsó védőtok, ha nem használom, behajtom alá. Ha meg kell, kihajtom. Persze az a hátránya is megvan, hogy időnként eltörik, másikat kell ráforrasztani
Ez van.
-
ksanc
őstag
Szeva!
Lassan akkor rájössz, hogy vételi bibi van
És sajnos nem csak az. Én azt tapasztaltam, hogy teljesen mindegy, mit mókolsz a telefonon belülre, nem fog működni rendesen. Tervezési, árnyékolási, szórt mezők, spórolás, franc tudja milyen okok miatt.
A chipgyártó pontosan megadja, milyen szintű pontossághoz milyen hardveres követelmények, kialakítások kellenek. Ezek a telók nem éppen gps célhardverek, szóval gondolhatod, milyen szinten tervezik meg. És ugye az ár az keményen diktál.
Igen, a rézfólia és hasonló baromságok csak látszólag működnek, ha sokáig barmol az ember, pláne egy helyben, gyakorlatilag antenna nélkül is produkál jelet a vevő
Még sehol sem láttam olyat, hogy üzemszerűen használva érne valamit. Nomeg én is próbálkoztam ilyesmivel
Többször leírtam már, hogy viszont mihelyst kihozod az antennát, onnantól működni kezd a dolog.
A patch antennával is hasonló a helyzet, ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy ugyanaz az illesztő áramkör meg fog felelni, mint ami a sima fóliához. A jelvezetésről nem is beszélve, valahogy el is kell vinni a csatlakozóig, elfér egy mini koax kábel?Én is próbáltam annó patch-al, semmit nem javult, amig belülre próbáltam tenni. Kint már annál inkább, de egy darab drót kényelmesebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged