Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
A rézfólia itt nekünk nem árnyékolásra kell, ezt ki terjesztette el?
Még szép, hogy miután csak odaragasztod a rézfóliát a telefontok belsejére, rosszabb lesz a műholdvétel.
A rézfóliát az eredeti gps-vevő antennával kell összekötni, így megnöveled az antennafelületet, és több műholdjelet fog begyűjteni a teló. Persze, tudni kell, hogy melyik kis tüskére nyomod rá a rézfólia (ami pl. itt is kapható) végét.@ksanc: az MT3331 és 3332-es chipek már kiválóak, de nem nagyon láttam még ilyenekkel szerelt készülékeket, talán csak az autók beépített navigációiban vannak. A kínaiak árulnak amúgy gps-készülékeket úgy is, hogy Sirf VI-ost hazudnak beléjük, pedig csak sirf III-as van beszerelve.
-
paolinho
őstag
Nekem a THL 5000-nél sajnos ez a fóliás próbálkozás sem segített a pozició pontossága kapcsán. Sőt azt kell mondjam, hogy rontott a helyzeten, amikor felragasztottam. Korábban (fólia nélkül) a viszonylag gyorsan bejövő zöldpontos műholdkép a fóliától vissza bepirosodott. Amikor leszedtem, akkor újra kizöldült. Tulajdonképpen azt nem értem, hogy gyors műholdfogás (kb 15 mp), viszonylag jónak mondható pontosság mellett (kb 3,2 m), ha navigál a teló, akkor miért szédül el a jel 20-25 méterrel arrébb.
Ahogy látom nálam nem a műholdakat találja meg nehezen a készülék, hanem a pontosság megtartásával van baj.
A fóliát megpróbáltam először csak a felső szélen egy csíkban felhelyezni, aztán amikor ez nem hozott megoldást, akkor függőlegesen is felragasztottam egyet, de annyira árnyékolt volt, hogy le kellett vennem.
-
paolinho
őstag
Most leltem csak rá arra, hogy a Jiayu G4s topikjában részletesen is leírtad az elméletedet, illetve, hogy linkelted EZT A BOLTOT, ahol a fólia kapható. Azt hiszem, ma el is szaladok oda, végül is nincs messze nekem, aztán ki is próbálom, hátha ez játszik a THL 5000-en is, aztán majd referálok.
-
ksanc
őstag
Igen, ismerem a videót.
Az a helyzet, hogy az eredeti 20-28-as értékek eleve sem rosszak, ha már kicsit tudsz javítani, az elég is.
A W450-en az eredeti felállásban jó, ha 10-esig felmászik, ha egyáltalán megtalálja a jelet.
Az ilyen telókon ez a rásegítés nem segítnyisziati: Szia!
1. szoftveresen kizárólag az első fix-et tudod befolyásolni, de ha gyenge a vétel és eldobálja a jelet, azon nem tudsz segíteni.
2. Hardveres mókolás, mint olyan maximum az antenna cseréjét (nem ugyanolyanra) jelenti. Vagy az előbbiekben is szóbakerült fémcsíkokkal való kísérletezést, amivel a zavaró interferenciákat tudod "más útra terelni" a telón belül és így némileg növelni az antenna hatékonyságát. De ha nagyon gyenge eredetileg, akkor ez sem segít.
3. Igen, az megoldja. Többször volt már róla szó, keress rá ebben a topikban a bluetooth gps, külső gps, antenna szavakra -
ksanc
őstag
Szia!
Utcán, gyalog, autóban is működik rendesen? Egy helyben, az ablak mellett vagy az udvaron nem etalon, egy idő után a gyári állapot is jelet fog, méghozzá stabilan.
Aztán meg ahány típus, annyi fajta elrendezés. Lehet, hogy a tieden pont működik.
Ha navigációhoz is használható, akkor éljen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest