- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #35201 üzenetére
Jó részét 2000 után gyártották, az annyira nem vintage. A Hagströmök viszont legalább érdekesek. Na itt viszont igazán vintage gityók vannak.
-
freelanced
addikt
válasz
Eastman #35163 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Igen én is gondoltam a japán Fenderre, de ha jól tudom az Basswood. Nyilván ott is van jó minőségű meg rossz minőségű fa, ami nagyon nem mindegy, szóval nem akarom leírni, nem feltétlenül tudnék ellenérveket hozni, azon kívül, hogy puhább, és talán könnyebben sérül.
Van aki szerint a hangja nem az igazi, de ez a része inkább amolyan ízlések és pofonok lehet, elég sok nagy név használ ilyen fából készült gitárt, nagy megelégedéssel, szóval biztosan jó.
fattyu
Tipikus japán dolog nem? Mindig megmosolyogtat a precizitásuk, hogy mennyi figyelmet és időt képesek ölni egy-egy dolog tökéletesítésébe.
Eastman
Persze a kényelem nem elhanyagolható, nyilván inkább szentimentális módon örül az ember ha egy-két daraból áll, de ez persze valahol marhaság
-
fattyu
veterán
-
válasz
Eastman #34999 üzenetére
Piramison ott pörög a Rickenbacker!
és 35000
re: consono
meg is nézem majd!
Én digitális párti vagyok, plate, hall és ilyesmikre: (#35014) V.Stryker
a 22-es csapdája. Legyél jó gitáros, de nincs gitárod, de addig ne vegyél gitárt amíg nem játszol jól. Mi az hogy jó gitáros? A másik, hogy ne fogd rá. Ha ő azt mondja nem akkor beszéljetek. Ha neked igazán fontos lenne a hangszer akkor és ő szeret igazán, akkor szerintem itt megegyezésre lehetne jutni.
Amúgy amíg szar hangszered van, lehet nem is gyakorolsz annyit. Én pl sokkal többet veszek elő egy jó hangszert mint egy nem jót. -
-
Berreh
tag
válasz
Eastman #34918 üzenetére
A Solarist már régen ismertem, ezt a lemezt (kazettát) meg rongyosra hallgattam. 1995-ben a karácsonyi vásárban vettem. Annyi remek ötlet van benne, hogy csuda, bennem az a képzet alakult ki, hogy a zenekar betévedt egy zeneszalonba és sziporkázik, lubickol a zenében.
-
FockeWulf
tag
válasz
Eastman #34899 üzenetére
Ha már női gitáros....nálam Ola Szmeja a favorit....
-
-
kemotox
addikt
válasz
Eastman #34293 üzenetére
A Bazgitárosok klubja FB csoportban linkelte még nem olyan rég valaki. Ottani csávó a basszeros. Nagyon adja. Főleg a szöveg.
-
-
törölt tag
válasz
Eastman #34011 üzenetére
Ez általában igaz az összes világszárra nálunk, itt nem fogják megrohamozni őket a rajongók, és letépni rólunk mindent, mert ereklye. Svarci is milyen békésen kolbászolt BP-n, sőt, a Gucci-ba be sem engedték
Meg beugrott Angyalföldre egy edzőterembe csak úgy, stb stb...
Ide szeretnek jönni a hírességek, itt nincs istenkultuszuk. -
Kobe
veterán
válasz
Eastman #33975 üzenetére
Kicsit jobban megneztem ezeket az uj szerias motyokat
Sajna a rozsafa kiirtasa a piacrol eleg rendesen gallyravagta az ipart.... Design meg minoseg szempontbol. Egyreszt egy rohadt szeles skalan mozgo szinvilag, ami a rozsafa barnatol a hig galambfosas barnaig terjedhet, masreszt amennyire remlik nekem egy feluletkezeles utan is remiszto szaraz fa. Inkabb rontja az osszkepet, csak akkor miert nem hagytak meg natur juharnak a fogolapot
Eloben pl ilyen: [link]
Sajna meg az RG1070esre (fekete valtozat, 300K) olyat pakolnak ami epp kezugybe kerul
Sajna megolte kicsit a varazst..... Lehet majd csinalok egy osszehsdinlito kepet egy 25+ rozsafa es 2 eves jatoba lap kozott
-
Berreh
tag
válasz
Eastman #33959 üzenetére
Akkor még egy oldal a régebbi modellekkel is, az esetleges változatok megjelenítésével, hogy segítse az eligazodást
Ibanez gitárok -
Alexios
veterán
válasz
Eastman #33891 üzenetére
Eldorádóban voltam, mert 7 után mentem az meg még nyitva van olyankor - legközelebb lehet inkább rendelek
Lőttem gyors egy képet róla, de amúgy sima arany epi standard. [kép]
(#33893) nap: hát. végülis
Sajnos ettől még a másik gitáron 5 húr maradt(elszakadt a vékony e húr, nem bírta a nyújtást miután 1 éve a sarokban porosodott
)
-
válasz
Eastman #33680 üzenetére
A gépezet elleni düh az jó. Jól nyomatják a srácok!
Ez meg valami totál tökre abszolúte más, de számomra nagyon szórakoztató volt. Hihetetlen, hogy ennyi idő alatt meg tudja állapítani hogy a saját gitárját rakták a kezibe. Vannak fülek!
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #33444 üzenetére
Igen, itt leszünk a Malacka és a tahó előzenekara.
A plakáton nem vagyunk rajta, mert csak később jelentkeztünk be, de a programban már ott vagyunk.
-
sza.sa
tag
válasz
Eastman #33386 üzenetére
A PRS facebook csopportban szoktam látni tetkókat
(gondolkoztam én is, de: 1. nem érezném magaménak a tetoválást, 2. annyira nem tudok gitározni
)
Amúgy kellene még egy gitár, mert ami van az nem a standard madaras, hanem 30. évfordulós spec madarak.
Egy Tremonti jöhetne, meg akkor a LP forma is meglenne -
kemotox
addikt
-
válasz
Eastman #33319 üzenetére
Gyárilag 9es van rajta a honlap szerint.
Nem is láttam még Fender Strat-ot 10-essel szerelve.Haha most nézem, jól néz ki az alsó húr ezen a gyári fotón.
biztos előléptették az egyént akinek köszönhetjük a végterméket.
-
válasz
Eastman #33311 üzenetére
Köszi a tippet!
Alap kilences Daddario van rajta, nemrég volt hangszerésznél aki beállította és a núton is dolgozott.
Kérdésem még az lenne, hogy a húr feszítő tartó oszlopokat a nút mögött, azokat nem érdemes lehet lecserélni?Amit még néztem, hogy a Kluson, Wilkinson, Grover hót ugyanúgy néznek ki, mind deluxe felirattal, csak a márkajelzés más.
Ellenben a Gotoh-hal ami meg úgy néz ki mint a gyári megoldás. Elképzelhető hogy ezek mind ugyan abban a gyárban készülnek ugyan azon a soron? Lehet érdemi különbség nem is lenne összehasonlítva a mostanival? -
kemotox
addikt
válasz
Eastman #33186 üzenetére
Viccen kívül ez lehet tényleg így van.
Más:[link] Szerintetek? Nem nagyon akarok effektezni, csak tök jó lenne valami kis kompakt cucc amivel nincs fostos dobozhang fülessel sem. Vannak ezek a VOX fejhallgató erősítő okosságok, de alig lenne drágább ez a cucc.
Érdekes sztori amúgy, hogy nemrég 25 rugóba volt fenn, aztán eltűnt, és hirtelen visszajött 27-ért, érdekes mód ugyanolyan állapotú, meg tápjával ugyanúgy, csak épp más eladótól. Aztán lement eredeti árára, most meg már 20 alatt van
Egyre jobban gondolkodom rajt.
Szerk.: Hmm mondjuk a VOX okosság sem rossz. Most hirtelen megnéztem és egész klafának tűnik. Azt hittem ennél jóval kevesebbet tud. Mondjuk ez a "ritmusminta" fingom sincs mi lehet. Gondolom valami dob pattern.
Szerk.2 : Áh, elég gagyesz, megnéztem egy-két videót és olyan kis esetlen hülyeség, ezerszer inkább a multieffekt -
brickm
őstag
válasz
Eastman #33135 üzenetére
Dikk. Pont most készülök húrt cserélni a régebbi lp-n. 2és fél év után kicsit hanyagoltam nem tisztogattam erre tapados matt szürke lett helyenként. Rohadjonelernieballtseveszektöbbet 😂 bár lehet egy főzés még rendbetenné 😏😂. Ja szóval igen. Nekem is be kell majd tekerni az oktávot. Francbele.
-
Kobe
veterán
válasz
Eastman #32624 üzenetére
Mar megvolt, parszor elvittem tanarom oktatotermebe, meg lesz juniusban tabor, oda is tervezem elvinni garazdalkodni
Eladni nem tervezem. Tudom hogy igy kb a garazsban porosodo ford mustang a ki nem hasznalt teljesitmeny miatt, de ennyiert kompaktabb, mind a 4-5 fo dologgal (usb interface, konnyen kezelheto szoftver, effektek, beepitett normalis hangkelto) rendelkezo cuccot nem talaltam.
Ha a 4-5 dologbol 1-2t jelenleg nem is hasznalok ki, a maradek 3 tulajdonsagert a piac allasa szerint most kb 2x ennyit kene kiadnom.... Es akkor is maradna kompromisszum, pl az effektek - birom a modellezos szoftvereket stb de a boss legalabb tenyleg a sajatjait egette be a firmwarebe, szoval a minoseggel ott sincs bajCucci: ja, ez az 50es
-
-
fattyu
veterán
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Eastman #32343 üzenetére
Volt olyan, hogy húr nélkül tolták?
Mutass már egy linket, had röhögjünk
Egyébként a Gibson olyan mint a lenini idézet. Gibson volt, Gibson van, és Gibson lesz. Nem az első esetük, hogy szarul megy. Majd kimásznak újra.
Gibson a Betley,
Fender a Jaguár
Ibanez a Lexus LFADe az Ibanezről előbb jut eszembe a seggrakéta Kawasaki, mint egy kocsi. A hangja is pont olyan sikoltó.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest