- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Nagyjából igen, csak igénytelenebb kivitelben. Az S520EX-nek még például háromdarabos laminált nyaka van, amit mostanában már csak a japán Ibanezeken látni, az S521-en gagyi scarf joint van. A háromdarabos laminált nyak sokkal stabilabb. Valamint van a nyakon binding, amit nagyon szeretek, és golyóscsapágyas tremoló van rajta, amire meg nagyon kíváncsi vagyok.
Ctrl+Alt~Del: nem, nem új, de elég újszerűnek néz ki a fotók alapján.
-
arnyekxxx
veterán
Felesleges egy Masterre ráfeszülni kezdőként, az kimondottan nehéz annak is aki tud gitározni. Ott vannak a középtempós klasszikusok amik tudnak sikerélményt adni, szikendisztroj, for whom, vagy fentebb előadott szendmen, amig ezeknek a fő riffjei nem mennek precízen addig teljesen értelmetlen sportversenyre menni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Miért ne vállalnám? Egyáltalán nem szégyen, hogy nem tudok gitározni, ennek ellenére azt gondolom, hogy ez amit próbálok eljátszani messze túlmutat azon a szinten, ahol valaki ennyi idő után kell legyen, mint én. Azaz, ahhoz képest még kurva menő is.
Persze, mivel nem tudok gitározni, össze lehet hasonlítani nyugodtan az eredeti felvétellel, csak sok értelme nincs, nem is kell hozzá sok gógyi: hogyan is játszhatnám el úgy, mint az, aki profi?!
Nekem ez baromi nagy élmény, és igen, vállalom, hogy itt tartok, jelenleg ennyit tudok.
Mindenki elkezdte valahol, kinek jobban, kinek kevésbé jól megy, nem verseny ez, a saját örömömre csinálom. Tudod, én is nagyon könnyen megmondom, hogy mi nem jó más játékában, csak amikor eljön az, hogy na tessék, akkor most mutasd meg beszéd helyett, akkor hallgatnak a múzsák :-D
-
consono
nagyúr
Én is a looperrel szórakozom mostanában
Már egész jól megy, hogy először a Trio-ba játszom fel a dolgot, majd mikor már a Trio játssza a kísérete játszom fel az akkordmenetet a looperbe. Na, az elején nem sikerült a tempót meg a hosszot a két dobozon fedésbe hozni, de most már bele-beletalálok. 15-20 kör után sem csúszik el a kettő egymástól, ha jó napom van
Mondjuk a Zoom loopere szerintem hangminőségben nem a legjobb, főleg sok overdub után, olyan mintha bitcrusher lenne benne. De nagyon feltekert feedbackkel a delay is ezt csinálja. Tudom, kici, occo -
Alexios
veterán
Puppetsnél mint tipp, én nem feszülnék rá, hogy technikailag teljesen ugyanaz legyen mint ahogy ők játszák, teljesen downpickingel baromi nehéz tud lenni, főleg kezdőként, váltott pengetéssel viszont már annyira nem vészes és 90%-ban úgy fog szólni, az meg többet számít, hogy le tudod játszani
-
Alexios
veterán
Szerintem kezdj el minél hamarabb teljes számokat tanulni. Én is pont ezt csináltam, szerintem az első 4 évben semmit nem tanultam meg végig, csak technika, aztán ott álltam, hogy oké, játszok 4 éve, egész jól le tudok játszani rövidebb dolgokat, de egyetlen dalt se tudok, és kifejezetten nehézkes volt másokkal együtt játszani.
Azóta még az imprózás is jobban megy, mert előtte mondjuk megtanultam egy szólót, vagy egy szóló részletet, most meg inkább az alappal kezdem, majd utána rá a szólót, így sokkal jobban összeáll hogy melyik hang miért is jó úgy. -
+1
A "hivatalos" zeneelméleti definíció szerint formálisan a zárógang a pontos, de a "kontextus" talán valóban univerzálisabb érvényű megfogalmazás lehet...Egyébként a vélt probléma mögött az a tévesen sulykolt elképzelés működhet, hogy a C-dúr és az A-moll két különböző hangnem, holott ez nem igaz - ugyanannak a skálának (hangnemnek) két különböző módja. Emiatt a többség a különbözőségre fókuszál, holott zeneileg elsődlegesen itt azonosság áll fenn.
-
Alexios
veterán
Nekem amúgy ami 2 év múlva is megvan azzal továbbra sincs bajom (pedig Squierem is van, aztán mégsem hullámosak a bundjai
), amivel meg bajom volt általában már az elején látszott.
Egy kivétellel, a premium Ibanez JEM, aminél felhólyagosodott a festék pár hónap után, de azt garanciában cserélték is. -
Goose-T
veterán
Ácsi, olyan nincs, hogy csak a fogólap reped! A fogólap teljes felületével rá van ragasztva a nyakra, csak együtt tudnak repedni. Nézd meg az Ibanezem nyakát, és vond le a tanulságot belőle.
Egyébként meg a Solar gitárokat a Washburn gyártja albrandként ugyanúgy, ahogy a Schecter a Wylde Audio gityókat.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Amikor elkezdtél gitározni, biztos, hogy másnap fájt az ujjad, bepirosodott, érzékeny lett. Bőrkeményedés lett rajta pár hét alatt. Ne mondd, hogy nem. Egy intenzívebb gyakorlás után még a nem kezdőknek is meglátszik az ujján a fém húr nyoma...Azt mondom, ez elkerülhetetlen.
Justin is azzal kezdi a tanfolyamát, tudod jól, hogy erre felhívja a figyelmet. Hogy no para, ez ilyen, ezzel jár, idővel jobb lesz, de ez elkerülhetetlen.
Engem ez sose zavart, sőt, örültem neki, mert akkor tudtam, hogy dolgozom. Sose téptem véresre.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Sajnos nem jó a hasonlat, mert a fémhúros gitár húrja egy kezdőnek mindenképp sérteni, bántani fogja az ujját. Ez elkerülhetetlen. Ugyanakkor, egy csomó mindenkinek már elsőre kényelmes mondjuk a dreadnought forma. Tehát ez nem olyan dolog, ami vele jár, adottság, és meg kell szokni, mint a fémhúrokat.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem meg mindenki a saját döntését hozza meg az alapján, ami alapján szeretné. Független attól, hogy más mit gondol róla.
Amúgy tavaly novemberben elmentem a Gitárcentrumban, végigpróbáltam vagy 10 akusztikus gitárt, és az összes dreadnought formájút kényelmetlennek éreztem.
Érted, most azon vitatkozunk, hogy nekem mi kényelmes meg mi nem, vágod.
-
consono
nagyúr
Hát ha már beállítom a BPM-et a looperben, mert ott is lehet (úgy szoktam szinkronba hozni a szintivel), akkor mutathatná pl a loop led pislogásával, sokat segítene nekem. Persze ha csak "szabadon" fut, akkor mindegy (legtöbbször nálam is így megy).
chaosmonger: Köszi a linket! Hát, ha ez nem USB HID lenne, hanem USB MIDI, akkor már venném is! Még lehet, hogy így is rendelek egyet...
-
Keress rá modellenként. A Zoom g3-nak pl van külön oldala is hogyan moddold házilag, egy rakás infó van hozzá. Tudom ez most nem játszik, csak mondom, lehet más pedálokhoz is van ilyesmi leírás.
Annó a G3-at akartam szarrá moddolni, ami plusz 4 kapcsolót jelent igazábol. Persze volt még alternatíva, asszem 6 kapcsoló, de mindegy. Szóval végül csak azért nem tettem, mert sehogy se tetszett a hangja, majd jött az a HeadRush jó áron. Így felesleges lett volna belefogni. Cserébe a HeadRush-nak annyira primitív a looper-e hogy öröm nézni. Stop start azt jónapot, se ritmus, se bpm, se semmi... atom pontosnak kell lenned, cserébe sok mintát tud egymásra pakolni és külső mp3-at is fel lehet tölteni usb-n keresztül, meg isten tudja mekkora a limit, de volt hogy feltettem 5 perc hosszú mp3at és vitte simán.Amúgy megértelek. Az első Bulletem lebasztam ezerszer mert előre kellett állandóan hajolgatni a földre a G3-hoz. Útálram érte. A mostani Headrush is ugyanaz, sőt roszabb, mert idővel a G3-hoz elkezdtem a progiját használni. Headrush-ra egyelőre ilyen sajnos nincs.
-
Esetleg valami régi egyéb effekt pedál ami tudhatja?
Amúgy miért kell neked külön kapcsoló?
A G3-at könnyű moddolni amúgy. Ráforrasztasz egy kapcsolót a főkapcsolóra és kész is van. Persze a 40mp az kevés, tehát nem játszik, de pl ilyenben nem gondolkodtál? Át moddolni egy használt pedált? -
Jaja, ez a ver2, az egyesnek fix a csatija, nem lehet dönteni.
re: arnyekxxx
Tényleg nem emlékszem, lehet épp akkor parkoltattam a témát, vagy csak mivel megint "csak egy hülye pedál" szartam ráIgnoráns f@sz. Mert ugye a Headrush-al megtaláltam amit akartam, innen nekem már nem lesz tovább, kivéve ha kipukkan a pedál és javíthatatlanná válik. Azaz már nem foglalkozom a pedálokkal, pedig...
A Behringeredre emlékeztem, de az meg pont arra nem jó amire nekem kell.
A lényeg, hogy a cube baby is jó megoldás lehet. Majd esetleg egyszer kipróbálom ha lesz kedvem/időm még kísérletezgetni. Te miért váltottál a Behringerről a CB-re?
Már egy ideje (Headrush gigboard előtt, mint alternatíva a Zoom G3 után kötve) amúgy nézegettem ezeket a fajta pedálokat, de horror egy áruk van némelyiknek. A Behringered volt az első ami korrekt áron van, jó véleménnyel is voltál róla ezért is emlékeztem rá.
Most legalább kipróbálok egy ilyen beugró cab/amp sim pedált. Amúgy ez a Humboldt Simplifier tetszett baromira, legalábbis a hangja, de ez megint teljesen más liga és nincs is rajta aux, se füles kimenet. Talán a legjobb hangú azok közül amiket hallottam eddig. -
Alexios
veterán
Nekem már csak egy sarok jutott itthoni "irodára"
#51603 Ctrl+Alt~Del: én őszintén szólva nem erőltetném, ha nagyon akarod hogy szóljon akkor persze lehet szórakozni vele hátha hajlik úgy mégis, vagy a 3 ujj egymás melletti fogással, de szerintem el lehet lenni anélkül a kvint nélkül
-
topikk
senior tag
Sziasztok, származik bármilyen hátrány később abból ha így állt rá az ujjam a D és A akkordra? Justin-nál akadtam el amikor az "anchor finger"-t gyakoroltatja az A/D gyors váltáshoz (mutatóujj marad a helyén), de persze ezzel az ujjkiosztással nem megy. Gondolom amúgy is fel kell emelni az összes ujjat másik akkorra váltáskor, maradnék így ha lehet, de ha problémás később akkor újrakezdem.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Most is hallod, ahogy csörög?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Engem is zavar, de már megszoktam. Amúgy a nagy része a csörgésnek a pengetéstől van: elég kemény a pengető (Petrucci), és már annak nagy a zaja, ahogy a húrhoz ér. De valóban van benne fret buzz, de nem tudom úgy beállítani a húrmagasságot, hogy kényelmes is legyen, és ne is csörögjön.
-
Nem akarlak lebeszélni róla, de én most fogom eladni az enyémet a delay pedállal együtt, mivel multieffekt (modellező) mellett nem látom értelmét. Nyilván jobb minőségű _lehet_ egy önálló analóg comp, de egyrészt gitár esetén inkább csak clean / low gain mellett esszenciális, illetve ha nem csak on/off jelleggel (fix paraméterezéssel) használod, akkor a preset konfigok rugalmassága sztem többet ér, mint a plusz minőség (ha valaki nem professzionális céllal használja).
Persze basszus más tészta, ott kb. a legfontosabb cucc az erősítő után (mellett).
-
Alexios
veterán
Nézd meg egy hónapra, de ott sincs semmi struktúra, a posztok be vannak kategorizálva hogy alternate picking, legato, stb, majd azokra szűrve kidobja a youtube videókat, és kb ennyi
Mondjuk legalább letölthető guitar pro fájlok vannak
Szerintem ha van türelem amúgy ilyen kicsit unalmas gyakorlatokat csinálni minden szinten tök sokat lehet fejlődni vele, nyilván nem fog kezőként eredeti tempóval menni, de az nem jelenti, hogy nincs tőle fejlődés
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nekem az a benyomásom a videói alapján, hogy amit ő kínál, az nem kezdőknek való. Persze ezt-azt el lehet lesni, vagy egy-két gyakorlatot, de alapvetően szerintem ebből azok profitálnak, akiknek már van néhány évnyi tapasztalata a hangszerrel, és legalább egy jó haladó szinten vannak.
-
"EU-n belul siman mondhatod hogy az ertekesito orszag AFA-jat fizeted..."
Sajnos ez nem így van. Az ÁFA alapszabálya, hogy a teljesítés helye szerinti országban kell megfizetni, ami kereskedelmi tevékenység esetében jogilag az átadás-átvétel helyszíne (vagyis tipikusan a vevő lakhelye). Hogy ez ne lehetetlenítse el az internetes kereskedelem gyakorlatát, ezért ezt a szabályt úgy lazították, hogy EU-n belül csak egy küszöbérték felett kell alkalmazni. Ha egy cég egy adott országba 100k (vagy 50k, nem tudom pontosan) EUR felett forgalmaz egy adott évben, akkor annak a cégnek a célország részére kell megfizetnie az ÁFA tartalmat. A komoly, nagy cégek (pl. Amazon, Thomann) nem reszkíroznak semmit, eleve úgy alakítják ki az EU-n belüli forgalmazást, hogy a vevő lakhelye szerinti ÁFA kulcsot használják, és oda fizetik be az adót.
Persze ez a cégek részéről önbevallásos alapon megy, kisebb cégek esetén nehezen deríthető fel, illetve szankcionálható (hiszen itt különböző országok adó- és egyéb hivatalainak közös vizsgálata lenne szükséges), ezért van az, hogy a különféle, EU-ba "olcsón" szállító, tipikusan Spanyolországban történő EU-s importot / továbbküldést alkalmazó kínai cégek (pl. honorbuy stb.) akkor is csak Spanyolországban teljesítik az ÁFA fizetési kötelezettségüket, ha adott esetben mégis nagyobb értékben szállítanak pl. Magyarországra egy adott évben, mint 100K EUR (mivel sok kisebb értékű tranzakció esetén ez nehezebben vizsgálható). Ilyen értelemben "adót csalnak", ezért olcsóbbak.Thomann, Amazon stb. ezt nem engedheti meg magának, és eleve a célországban fizeti a forgalmi adót, és az értékesítési gyakorlatukat is ennek megfelelően alakítják ki.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Régen volt, igaz sem volt. Arra emlékszem arról, amikor az egyébként rém aranyos és kedves énektanárnőnknek elgurult a gyógyszere, és vörös fejjel üvöltötte, hogy "mit röhögsz te hülyeállat!?" és azzal a lendülettel a tanári széket felkapta, és bedobta a gyerekek közé (nem vicc).
Amúgy tényleg aranyos nő volt, csak az idegeivel problémák voltak.
-
van rosszabb is: fúvós hangszereknél (is) léteznek egyedi, de intézményesült hangolások. Pl. klarinét (kisebbik fiam) esetén a legelterjedtebb a B-hangolás: ez azt jelenti, hogy amikor a klarinét kottában C szerepel, igazából egy B szólal meg. Zseniális, amikor együtt zenélünk, ab start mindent transzponálni kell
-
Alexios
veterán
Simán belemártod olvadt viaszba
[link]
#50862 Ctrl+Alt~Del: viszonylag új trend, gondolom drágább is(bár ha a Harley Benton Fusionök árába befér akkor egy 300+ ezres gitáréba is kéne), illetve ez egy kicsit ilyen tonewood vita is, van aki szerint nem úgy szól vele a gitár
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
FockeWulf
tag
Igazából ízlés kérdése, dúrnál sem kötelező az I-IV-V, csak jól szól, mollnál kicsit más a helyzet. Ha lejátszol egy természetes moll skálát nem érzed olyan befejezettnek/kereknek mint egy dúr skálát. De jól szól pl mollban a VII-es fok, utána V-ik fokon egy szeptimakkordal s vissza az első fokra (ez is tipikus mollos akkordmenet, pl E-mollban: Em-D-H7-Em).
-
FockeWulf
tag
A-moll esetén, alapjáraton ezeket az akkordokat építheted a különböző fokokra:
A-moll
H-szűkített
C-dúr
D-moll
E-moll
F-dúr
G-dúr
Bár igaz hogy a C-dúr hangkészlete megegyezik az A-moll hangkészletével, de ne úgy gondolkozz, ne úgy rögzüljön hogy A-mollos alapra C-dúrt játszol, mert azzal a C-re húzol akarva akaratlanul, ha C-ben gondolkodsz. -
cucka
addikt
Szerintem síkba fogják csiszolni.
A bundcsere macerás. Ott felmelegítik a bundot, majd egy fogóval kitépik a fogólapból, szóval mindig ott az esély, hogy sérüljön a fogólap vagy a binding (ha van)És igen, amikor síkba csiszolják a bundokat, levesznek egy kevés anyagot belőlük. Emiatt nem kell aggódni, van bennük elég anyag, nem fog elfogyni, főleg modern gitároknál, ahol jó nagy bundokat használnak.
Egyébként úgy illik, hogy egy ilyen művelet után megnézik a gitár beállítását, és ha kell, utánaállítják a nyerget. -
Goose-T
veterán
Vajon hogy fogják orvosolni?
1. Újrabundozzák valami rendes anyaggal? - Nyilván nem fogják, ez sok pénzbe kerül.
2. Kicserélik azt az egy bundot? - Meglehet, bár elég kókány lenne.
3. Megedzik a bund anyagát? - Ez csak simán lehetetlen, vagyis csak kitaláltam, de nem hallottam még ilyen módszerrről.
4. Esetleg lesíkolják, hogy három hónap múlva újra árkos legyen? - Relatíve sok időbe kerül, és az anyagminőségen nem segít.
5. Vagy csak simán lecsiszolják azt az egy bundot, esetleg még az utána lévő kettőt utánahúzzák? - Nagy valószínűséggel ezt fogják csinálni, természetesen ez sem hosszútávú megoldás és még kókányolás is. -
-
Egy kérdést mondjuk mindenképpen megér a boltnál. Szerintem nyugodtan hívd fel őket és kérdezz rá mi van ilyenkor.
Ahogy nézem az A húrnál is vannak nyomai a kopásnak. Csak nem bemélyedés hanem csak felületi kopás.Más: Jeff Beck,
Ő is ujjal pengetett az elektronyos gitáron. -
Nem sokat. De majd következő hurozasnal lövök rola egy képet. Addigra mar 3 eves lesz.
Amúgy egy jó minőségű nikkelel sincs semmi gond.
Illetve itt jön képbe hogy nem kellene ugy nyomni azokat a fránya húrokat. Lazábban kellene fogni azt a nyakat és nem erőből játszani. Akkor kevésbé kopna.A tied nem annyira vészes. Első bundon vam ott nem nyujtassz inkább akkordozas megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Aktívan készül az LPDDR6 és DDR6 szabvánnyal a JEDEC
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest