- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #38239 üzenetére
Távolból nehéz megmondani, de valószínűleg túl közel van a húr a pickuphoz. Esetleg túl erős mágnesek vannak a pickupban. De nyilván, az se mindegy, hogy hol tompítasz jobb kézzel. (Nyaki pickupnál elég könnyű a tenyereddel belenyomni a húrokat a pickupba)
Egy kompresszorral lehet segíteni a helyzeten, bár a leírásod alapján inkább a beállítással lehet probléma -
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #38239 üzenetére
Amikor skótok rugót tenni a csavar alá, akkor van, hogy inkább egy filléres, de sokszor túl vastag szivacs kerül a hangszedő alá, hogy nyomja fel, amikor lazítasz a csavaron. Ki kell dobni belőle, mert ahogy húzod meg a csavart az ilyen vacak nem vékonyodik el eléggé. Szóval húrok le, hangszedő ki. Ha nincs alatta vastag szivacs (szerintem lesz) akkor ilyesmivel mélyítened kell picit. Nem nagy kaland, de szerintem nyugi, csak egy túlméretezett szivacs lesz.
Húrokat ne emelj emiatt, mert messze a híd a nyaki hangszedő mágnesétől, mire segít már túl magas lesz a húrmagasság. Mindenképpen a hangszedőt kell lejjebb tenni. Ha marni kell hozzá akkor is.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #38222 üzenetére
Meg fogod találni benne a számításod még akkor is, ha csak a gyári előbeállításokat használod. A hangolója is egész használhatóan felismeri mi szól.
Csak rá kell szánni egy kis időt, hogy kiismerd.
A tap nyomva tartása mellett tekersz, aztán elengeded és megint tekered ugyanazt, tehát alapból a tapos érték az első és arra tekersz rá. Szerintem ettől egy kicsit nehezen áttekinthető, mert emiatt nem látod ránézésre, hogy teszem azt éppen mi hogy áll egy előre felprogramozott bankban, mert csak azt látod, hogy éppen miből mennyi van rátekerve a tapos szintre.
Aztán van, akinek meghaladja a képességeit, hogy a drive gain-t a megfelelő szintre tegye és recsegteti az egészet, de ez a cucc hangban sokkal többet ér 10k-nál. Jót lőttél.
Érdemes észben tartani a sorrendeket az ilyen kikapcsolós hacknél, amit írtam. Ha onnan tudod fejből, hogy mit tudom én először benyomom a kettes „D”-jét aztán kinyomom a preampot a tuner+tap gombokkal akkor onnan már visszatalálsz, viszont ha nem jegyezted meg hol kell kinyomni a preampot, akkor többet nem lesz meg, mert ahány helyen nyomod ki annyi féle a „maradék”. -
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #38220 üzenetére
Ennek a picinek 25k-50k között mozgott az új ára. 10-ért ajándék.
Ez tud igazán jót is, csak visszalépni nem tudsz rá. Kvázi elmenteni nem tudod.
Úgy kell, hogy először kiválasztod az erősítőt a bal oldalon, amelyik a legjobban tetszik. Aztán megnyomod a tunert és a tapot egyszerre, amivel elvileg pont azt a szimulációt kapcsolod ki, amit a bal oldalon kiválasztottál. Igen, de mégsem teljesen, mert nem mindegy, hogy melyik állásban állt, mielőtt kikapcsolod. Valami szoftverhiba lehet vagy az ég tudja.
Ha viszont kinyomtad és utána kezded kitekergetni a jobb oldalon azt ami ezután marad úgy nagyon profi dolgokat is ki lehet belőle szedni.
Csak utána eléggé fáj, ha nem lesz meg többször -
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #38194 üzenetére
Neked feltűnt, hogy a B550 első hangerő potija kapcsolós és fel lehet húzni? Én most vettem észre, idáig sosem kapcsoltam ki.
Más:
Megjött a kínai bass 24 darabos bundkészlet, amit a nulladik bund csere miatt rendeltem. Ez volt 1400Ft. Dobok nektek két saját képet a méretekről. Az első kép a legrövidebb és a leghosszabb a készletből. A második kép a magassága miatt. A beütős része nem ér a bund széléig, tehát csak optikai csalódás, ha bármelyiknél úgy látszik, hogy nincs középen.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #38150 üzenetére
Saját faragás, egy v1.0 családiház szerszámkészletével szerintem simán megcsinálható, flex, dekopírfűrész rezgőcsiszolo, fúró úgyis mindenhol van, ha meg nincs kelleni fog valami miatt
nekem egy obis fúróállvány (5ezerHUF) volt az egyetlen amit venni kellett, bár enélkül is meg tudtam volna csinálni de sokkal macerásabban.
Nyilván csak akkor buli ha az ember egyébként is szeret fúrni-faragni és belefér az idejébe pár óra.
-
Berreh
tag
válasz
Goose-T #38149 üzenetére
Arra céloztam, ha a gitárból van az üzletben (azonnal szállítható), akkor nem rendelnek a gyárból, vagyis nem kerül elő hibás, deko gitár az új szállításból. És arra gondoltam, rendelj a hibátlanból 3-at - aztán mondjuk egy napon belül állj el a rendeléstől-, akkor után kell rendelniük, amiből már kerülhet elő kicsit sérült.
-
Berreh
tag
válasz
Goose-T #38146 üzenetére
Van valami összefüggés, hogy "azonnal szállítható" az a gitár - szóval a rakodás, utazás okozta sérülések esélye elenyésző - és az között, hogy nem kerül a kívánt gitár deko változata elő?
Lehet, hogy rendelni kellene 3 darabot, aztán visszamondani, hátha addig utánrendelnek ... -
Alexios
veterán
válasz
Goose-T #38113 üzenetére
Amúgy a lényeg valahol szerintem hogy hiába szól jól akármelyik modellező, azért nem szól úgy mint a csöves erősítő, mert a modellezésben ott van a mikrofon is. Mixbe, vagy a közönségnél úgyis mindegy, hiszen az ígyis-úgyis mikrofonon át menne, ez inkább csak a gitárosok saját szívügye
De amúgy én pl. imádom a Fortin NTS plugint, otthon nem is játszok máson, aztán ~30 ezer körül van, emiatt passzoltam el a csöves gyakorló cuccot mert nem használtam egy idő után, úgyis jobban szól a fortin
(#38115) bigrob: jóaz, csak próbára viszonylag macerás vinni
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #38074 üzenetére
Tegnap este eszembe jutott, hogy elfelejtettem bézs kapcsológombot rendelni. Szerencsére a múltkori elektronikához, amit a CST-24-hez rendeltem, adtak hármat is (fekete, fehér, bézs), úgyhogy nagy kő esett le a szívemről, amikor megtaláltam. Mondjuk meg van szakadva benne a menet, de majd rátutymákolom valahogy melegragasztóval vagy ilyesmi.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #38072 üzenetére
Első körben egyébként még ilyesmit akartam beletenni az LP-be, csak ez Epiphone Quick Connect rendszerű, JST PH szabványú csatlakozóval kell rákötni a pickupokat. Nem is találtam sima forrasztósat. Ehhez kellett volna még vennem hozzá való csatlakozókészletet meg krimpelőt. Utánaolvastam a krimpelésnek, és mindenhoz azt írták, hogy inkább ne állj neki kézzel, mert szopni fogsz. Lehet előre bedrótozott csatikat is venni, csak akkor ugyanúgy forrasztani kellett volna, mint quick connect nélkül. Úgyhogy hagytam a picsába ezt az irányt, és rendeltem két push-pull potit, oszt jóvan, majd beforrasztgatom.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T #38020 üzenetére
Én régen csináltam ezt, a jó öreg Pentium 4 nem bírta Nuendoban a monitorozást, de az Amplitube standalone működött, ezért ott hallgattam, Nuendoban meg csak rögzítettem. Amióta külső hangkártyám van (meg hozzá a laptopban i5-2450m volt), azóta nem volt ilyen gondom, ment a monitorozás akár több sávon is Ampli VST-vel.
-
arnyekxxx
veterán
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #37782 üzenetére
Nagyon tetszik az unokaöcsémnek az SC-1000, már covert is nyomott vele.
-
válasz
Goose-T #37793 üzenetére
Nekem jöhet értesítő, engem csak valami alap 4húros bass érdekel, semmi különlegesség.
re: (#37799) Alexios
Arra nem gondoltál, hogy (tudom gány meg nem olyan szép mint a linkelt darab) egy sima fehér koptatóra ráfóliázol/fóliáztatsz?
Vagy veszel egy tábla műanyagot valahol és egy cnc-ssel kimaratod? Vagy ezek a megoldások is drágák lennének? -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #37755 üzenetére
Az elhajlástól eltekintve nagyon pöpecek ezek a kulcsok. Sokkal finomabban lehet hangolni vele a gitárt, mint a gyári kulcsokkal. Már-már olyan szinten van a finomsága, mint az Epiphone-omon lévő Grovereké. Mondjuk biztos hozzátesz a finomsághoz a teflonos zsír is, amit kapott beszerelés előtt.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37669 üzenetére
Tudod milyen rohadt drága az a műbőr kárpit? Dobtam egy hátast. ez volt a legolcsóbb így EU-ból. De még így is vagy 20 rongy egy láda, mire felújítod.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37665 üzenetére
Felnagyítottad a képem? Várjál bejelölöm mit nézzél. (Nem a szám felöli végét) Ilyet keress rajta. Amit Te szúrtál be, azon én nem látok semmi nyugtalanítót.
A többieknek köszönöm a trómfolást, elfogadom, hogy hosszában ragasztott a nyak.
Azt, hogy a fa természetes nedvességtartalmának kezelését miért szárításnak hívják ne rajtam verjétek le. Hogy milyen nedvességtartalmat értetek száraz fán azt is rátok bízom. Nem vitázom.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37642 üzenetére
Picit felnagyítottam a deco B550-em nyakát. Látod mire gondolok? Szerintem ez a mesterséges szárítás, illetve annak elmaradása. A Bentonos olcsóság, amikor spórolnak a nyersanyagáron, ami attól lesz olcsóbb, hogy kevesebbet kezelik. Csalóka a kép, mert a lakk felülete teljesen sértetlen, tehát már ilyen volt a fa, amikor lefújták, nem repedt el a vásárlás óta vagy ilyesmi, de ezek azok a dolgok amik ha benne vannak a fában... én sem adnék rá garanciát. Szerintem ha egy ilyen Bentont letesznek fűtőtest közelébe az készen lesz hamar. Gondolom a test is ilyen, csak ott a festék miatt nem látszik az ilyen hajszálrepedés.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T #37620 üzenetére
Jónak tűnik, de valahol vicces, hogy midiplus a neve, csak midi be/kimenete nincs
(nyilván alapvetően nem is kell, de azért na
)
Amúgy én nem vagyok meggyőződve róla, hogy ebben a kategóriában nagyon nagy eltérések lennének, vagy hogy az interface milyenségét egyáltalán kihallod bármilyen mixben. Legalábbis ezen a szinten. Én is szerintem vagy 2-3 hétig olvasgattam utána nekik, mielőtt az Audient iD4-et vettem, meg youtube vaktesztek meg minden, de különbség, na az nem nagyon volt köztük
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37608 üzenetére
Na, tessék! (mondjuk a karbon az pont húha drága a fához képest
)
Piszok hosszan értekeznek arról, hogy óriásit fejlődött az utóbbi pár évben a szintetikus anyagok előállítása szinte bármilyen tulajdonságra érthetően. Miért pont a fa akusztikus tulajdonságait ne lehetne szintetikus anyaggal hozni?
Itt a rés gyerekek! Törjünk be a piacra!Azért az utóbbi pár évben rengeteg studio monitor elfogadtatta magát műanyag felhasználásával is.
-
válasz
Goose-T #37597 üzenetére
Persze, de azért mégis csak nagyoknak épít gitárt, szal attól mert nem tud valamit megmagyarázni lehet igaza, nem?
Lehet hogy ma nem tudsz mérni valamit, mert nem tudod mit kellene mérni pontosan és milyen műszerrel.De amúgy van az is amikor hogy műszerrel ki van mérve hogy mennyire jobb a digitális és pont azért szarabb mint az analóg. Túl tökéletes.
Én pl jobb szeretem fotógépeken a régi obikat mert nem adnak olyan tökéletes képet és az a rajzolat tetszik amit ad a képeknek a tökéletlen lencse.
De félreértés ne essék, nem azért linkeltem mert én így gondolom ahogy az úr mondja, hanem csak mint érdekesség.
re: (#37600) bot1978
Egyelőre nincs jutalék! Nem kell előkészítened a bankszámládat.re: (#37595) Berreh
5 perccel az email után már nem volt meg egyik sem.
Ha tegnap nem jön be pont akkor az a kisfőnök...na mindegy. Majd jön másik hajó, hanem jó.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T #37589 üzenetére
Én nagyjából ugyan ezeket néztem mikor az enyém vettem és nekem a focusrite és az audient id14 közt dőlt el, azért lett végül utóbbi mert elvileg ennek van a legjobb ad-da konvertere, és sokan dicsérték, illetve a focusriteal szemben driver bajokrol sem hallottam . Nekem bajom meg nem volt vele, di bemenettel teljesen jól szol a gitár
-
Smiley
addikt
válasz
Goose-T #37589 üzenetére
Nekem ezt ajanlottak: AudioBox USB 96 Ez is nagyjabol ugyanannyi penz... en a scarlett meg ez kozott vacilalok meg.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37576 üzenetére
A maiban is ennek a gitárnak a képe van. Abban az 1 másodpercben meg elég nehéz eldönteni, hogy a kép most az eladás tárgyát képező hangszerről készült vagy nem.
Kicsit árverős átverős. Ott is hangyabetűkkel írják ki, hogy a kép csak illusztráció, aztán jönnek a licitek. Ilyen világ van sajnos. -
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37533 üzenetére
Nagyon sok olyan van, mint a miénk, annyi, hogy már nevezhetjük verziónak. Sőt találtam neten olyan fehérről képet, aminek még feljebb van. A hídi hangszedő majdnem egyvonalban van a nyak felöl első potival.
A nyak vége is más szögben van levágva a jó verzión. Mindegy, nekem jó így is.szerk:
néztem a képet, ez korrekt tőlük, így viszont érthető az ár, mert a hangja jobb, mint egyébként egy 50k-s cuccnak lenni szokott, vagy csak fejlődnek a gitárok is és én hallottam régen újat
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T #37530 üzenetére
Jaj tényleg, a laptopomon nekem is ez volt, USB 3.0-n recsegett az UR22, találtam is egy microsoftos tanulmányt róla, ahol megállapították a driverhibát, és úgy döntöttek, hogy jóvanazúgy.
A mostani win10-es asztalimon semmi gond nincs, pedig előlapi USB3-ba van dugva ugyanaz a hangkártya.
-
brickm
őstag
válasz
Goose-T #37460 üzenetére
Azért van ketté választva, mert gondolom a sztereósítás az alsó és felső részt érinti, nem a jobb és bal felet....
El kell menni kipróbálni. Ha valóban G12H szóró van benne, és nincs szétbarmolva a perem, nem lyukacsos, akkor minimál alkuval mondjuk 140-150körül elég jó cucc. Csak én visszakötném monó ~300-ra.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #37441 üzenetére
Igazából mindegy, mert ezzel az elektronikával beszarás hangja van és egy gitárnál ez a lényeg. Minden más csak mellékes. Normális? …háát azért… de nem kezdem, megérdemli mert…
Tényleg van egy hangszín, amit ki lehet ebből tekergetni úgy, hogy valami olyat tol a multiba, amitől az úgy szólal meg, mintha valami millás cuccon lenne masterelve. Újra és újra leseggelek tőle.
Úgy voltam vele, hogy á majd néha felemelem, ha már a pók is beszőtte, aztán térülök fordulok már megint a kezemben van. Ez lett a vége, nekem kicsit megszokós még, de lehet, játszható.
Ilyen hangot újonnan ötvenért, tényleg ha valaki ezt elkezdi fikázni, akkor az menjen a csába, aztán vegyen jobbat ennyiért. Nincs jobb.
Ez a Harley Benton brand így a filléresben hangban mindenkit szétaláz szerintem. Jó hangja van.(#37440) arnyekxxx
Most hogy mondod már vagy két hónapja fel sem tettem a kocsiban az előlapot. A nappaliban meg tisztára bedzsesszültem, ez már a lassú vég lehet. De azért most királyat tomboltam, volt egy kis Mötley Crüe, bele is toltam 20km-t abba a vacakba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged