- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Olyasmirol szakertesz megint, amirol nincs lovesed.
A matek sem az erosseged, mert pont ugyanannyi a kulonbseg.
Fogj eloszor a kezedbe egy ilyen gitart, aztan majd meglatjuk, szamit e a szerinted masfel szazalek, ami ugye nem is annyi. Plane neked, akinek sajat bevallasa szerint virsliujja van.
Hidd el, hogy egybol megerzed azt a ket centi kulonbseget, meg a szukebb bundokat.
De ha neked meg sem lenne, kellemetlen, masnak meg lehet az.
-
cucka
addikt
A vicces rész, hogy
1. szerintem a legtöbb embernek fel sem tűnt, hogy az nem humbucker, hanem egy vintage hangulatú single coil
2. így is baromi jól szólt a hangszer, humbuckerekkel valszeg elrontották volna.ilyet használt a fickó a Royal Blood-ból, ahol ketten vannak a zenekarban egy dobossal, szóval ha oda elég jó a hangja, akkor bárhova jó lesz.
-
Ba cy lus
addikt
Pontosan ezért nem veszek cipőt webshopból, mert k*rv* gáz a méretezés. Arról nem is beszélve, hogy széltében is stimmelnie kell, tényleg csak személyes próba után derül ki. Valójában a gitár is ilyen persze, de gyakran nincs más opció. A menzúrát lemérni szerintem azért nem olyan bonyolult. Ezek után lehet rajta rágódni, vajon melyik adat nem stimmel még.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem tudom mi lett volna a ráció abban, hogy szándékosan gyártatnak 24"-es gitárokat, amikor a gitárok nagy része 24"75-ös vagy 25,5"-es. Szerintem ezt semmi nem indokolja, és biztos nem a piaci rés megtalálása volt a cél.
Szerintem nem elírták a weboldalt...Kiderül majd, ha visszaállnak.
-
-
Ba cy lus
addikt
Már megint teljesen kevered és egymással veted össze a hangzás “utanzasat” adott zene pontos eljatszasaval.
Érdekes, mert akire reagáltam, az először hangzásról írt, utána jött a: hogy pontosan úgy tanuljunk meg valamit, ahogy az eredetileg szól, szerinted az előtte írtak függvényében ezt mégis hogy kellett volna értelmeznem, ha nem a hangzásra is vonatkozott ez a megállapítás? -
arnyekxxx
veterán
Akkor ennyit arról, hogy a dalokat okvetlen az eredeti gitársoundjukkal kell előadni.
Hát pedig ti szoktátok írni - mintha ez feltétlenül így kellene legyen -, hogy milyen jó, hogy nem kell keresgélni xy előadó soundját
Lehet valaki akármilyen ügyes a gitáron, de ha csak másol (még a hangszerelést is), mit tesz hozzá?
Nekem ebből nem az jön le, hogy a költő mindösszesen ennyit szándékozik mondani :"de fasza lett ez a Metallica feldolgozás by Cannibal corpse "
szerk.
Egyébként mi a fenének kellene kötelezően bármit hozzátenni annak aki egy létező dalt tanul-játszik akár a maga akár közönségnek előadva? Egy jó cover zenekar lényege, hogy minél hűebben adja elő az eredeti zenekar számait. ha egy queen cover band gitárosa elkezd metálzónnal megküldött 5150-en sportszólózni a mivagyaunkabajnokokban akkor az egy szar előadás lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Akkor nem én vagyok nyomi. Amikor megvettem egy éve, feltett lábakkal játszottam. És néhány nap múlva azt vettem észre, hogy a talpam ott, ahol a sarokrész véget ér, és kezdődik a "talphús"
, meg van dagadva, és érzékeny.
Mondom mi a szösz bakker, ez meg mitől van?! Komolyan mondom eltelt két nap, mire leesett, hogy mitől, annyira nem gondoltam rá. Ahhoz is az kellett, hogy leüljek a székre, és feltegyem a lábam.
-
Jaaa? Nekem új volt. Meg nagyon pereg itt a totyik, szerintem lemaradtam róla. Csak azért hoztam fel, mert most is az árérzékenységről volt/van szó az Ibanez vs ltd témában.
Szerintem ez ilyen mérleghinta, vagy hullámzás. Van, hogy egyik a jó vétel, van hogy a másik.re: #55259 FockeWulf
Maradjunk a 2x annyiba kerülőnél, de ez is nagyvonalú kifejezés:
MIM - CV
Kérdés mindig az, hogy az embernek mennyi pénze van égetni, ha van akkor én MIM-nél kezdenék, ha nincs akkor CV. Ha meg annyi van, hogy taligával viszed az égetőbe akkor USA sztrat ami még mindig nem 4xes áron van.re: m3tr0
CV vs MIM, még annyi, hogy más a nyak, számomra a mexikói kényelmesebb, kellemesebb a legördített fogólapon csúsztatni a hüvelykujjat.
Én American Special Stratocaster-re váltottam CV-ről és az volt a nagy lépés. MIM-et nem fogtam csak telét, annak tetszett, hogy jobban le van kerekítve a fogólapja mint a CV-nek, de sztarttal nem volt tapasztalat.re: #55268 pepusos
Majd 10 év múlva meg azon sopánkodsz hogy miért adtad el akkor mikor épp nyomott áron ment minden -
X2N
őstag
Kell egy Les Paul, és egy Strat, vagy ha modernebb kell akkor SG és Superstrat floyd Rose-al, 99%-ban le vagy fedve elektromos gitár ügyileg
Floydost beállítod standard-be 8-9es húrral, a LP/SG-t meg fél/1-2 hanggal lejjebb, és az mehet drop-ba is ha kell 10-es húrral minden probléma nélkül.
m3tr0- Hát ez rajtad múlik, hogy mit szeretnél játszani. Vannak persze akik azt mantrázzák hogy akusztikuson kell elkezdeni...szerintem azon kell elkezdeni ami tetszik éppen. Persze elektromoshoz kell erősítő amire legalább annyit kellene költeni mind gitárra(de ha rám hallgattok többet költötök erősítőre mint gitárra).
-
m3tr0
őstag
Jó de most egy kezdőnek - nekem mondjuk - eszembe se jut,hogy most jó lenne egy akusztikuson játszani, vagy egy metalgitáron...mégis mit?
Amit te írsz az már egy magasabb szinten teljesen érthető.
Nem vagyunk egyformák valaki egy gitáros valaki több gitáros.Valakinek 2 pár cipője van...nekem meg abból van 15 pár,oszt mindet hordom is.
X2N: most eljutottunk megint oda,hogy felét nem értem,hogy miket írtok.
Veri nájsz. -
X2N
őstag
Nekem a 10+ gitárom közül egy sem volt olyan hogy arra azt mondtam volna hogy ezt rögtön visszaküldöm mert használhatatlan... Megbánni is csak 1-2 darabot bántam meg így utólag(EPI SG Special II-t a neck dive-ja, és a rossz fogólap érzet miatt, és az RG550-est a túl vékony és széles nyaka miatt), viszont ezekből mindig ki lehetett szállni bukó nélkül. Az Ibanez SAS36FM-et meg el se kellett volna adnom azt nagy hiba volt...így utólag már persze mindegy.
-
Goose-T
veterán
Ja, gyári pickupok vannak benne. Az INF2/INF1 párosnál némileg élesebb, presence-esebb az ebben lévő INF4/INF3 (meg INFS3 középen), persze nagy kifinomultságra ettől sem kell számítani. Thrash metálhoz tökéletes szerintem, kellő erővel szólal meg, és az éles hangja nem veszne el szerintem egy együttesben sem.
-
Goose-T
veterán
Szóval hozzám került egy pont ilyen Ibanez, fekete színben, ahogy már említettem. Ennek még a keskenyebb, Wizard II-es nyaka van, és három darabból laminált, ami szerintem sokkal stabilabb, mint a mostani standard indonéz Ibanezek scarf jointos nyaka. Hozzám vágta egy jóbarátom, hogy passzoljam el, én meg mondtam neki, hogy először síkolja meg, mert ráfér. Megcsinálta, beszarás, hogy milyen jó lett.
Namármost a színe meg a típusa miatt úgysem lehetne olyan hatalmas összegért eladni, mert nem fizetik meg. Viszont ha majd egyszer eladásra kerül, az új tulaj marha jól fog vele járni. Egyelőre még be kell állítanom rajta az oktávot meg egy kicsit letisztogatni. Az actiont már belőttem, parádés lett. 10-52-es Dáridó húrok vannak rajta, de így is nagyon könnyen játszható.
-
Moleman
addikt
Hurmagassagot hogyan allitasz rajta reszelgetes nelkul?
Sehogy.Legfeljebb amennyit a nyakpálcával és a mélyebb hangolásokkal lehet nyerni. A 12 húros gitárom is D standardben van, mert kicsit púpos a fedlap, emiatt még magasabban vannak a húrok a felső fekvésekben. Na meg félek is jobban megfeszíteni.
Nekem nem volt plusz nyergem, paráztam is rendesen, mikor beadtam a hangszerészhez, hogy piezot rakjon bele, tudtam, hogy a gyáriból kell lereszelnie, onnantól már nem lesz visszaalakítható "teljesen gyárira".
De csodaszép munkát végzett, most már 21 éves a gitár, 15 éve volt az átalakítás, azóta is tökéletes.
-
Moleman
addikt
Igen, és ennek ellenére amúgy tökjó az intonáció rajtuk, legalábbis engem sose zavart.
Csak a húrmagasság módosítása macerás, főleg ha nem akarsz otthon alsó-felső nyerget reszelgetni.
De néha megoldás azért a nyakpálca is, mikor megvettem a Sigmát, szenvedtem vele, alig tudtam rajta játszani, gondoltam ez ilyen. Eastman fórumtárs is kipróbálta, "hát igen, ez küzdős, nyakpálcát próbáltad már tekergetni?"
Vettem hozzá szerszámot, nagyon sok fordulatot kellett rajta tekerni, aztán hirtelen egy könnyen játszható gitár lett belőle.#55144 FockeWulf
Nekem is a felső E szokott szakadni, de nagyon ritkán. Kb 15 éve vettem tartalék 9-es és 11-es húrokat, ha szakadnak a vékonyak, van mihez nyúlni. -
FockeWulf
tag
Nekem is szakadt el elixir húr (felső E), talán 2x összesen (kb 4 éve használok elektromoson elixir készletet), de ettől még nem váltottam, nem újan szakadtak el, hanem több hónap használat után. Azelőtt ernie ballt használtam, megesett hogy néha az is elszakadt, ez ilyen játék. Viszont az elixir messze tartósabb mint akármelyik márka amiket kipróbáltam. Tovább tart a fényes hangja, nem lesz hamis a fentebbi fekvésekben mint az olcsóbb társai és igen, tapintásra, érzetre is más az elixir, nekem sokkal "puhább", barátságosabb lefogáskor.
-
Moleman
addikt
Nekem is az egyik akusztikon van Elixir, nem tudom pontosan melyik fajta, már ezzel vettem. Baromi hangos, az a leghangosabb akusztikus gitárom, pedig az a legkisebb testű, nem tudom, hogy ez a gitár vagy a húrok érdeme.
A 2. húr kicsit furán szól D standardben, E-ben megszűnik az a halvány phase effekt rajta, ez sem tudom, hogy a húr vagy a gitár hibája, valószínű az utóbbi, de nem nagyon van állítási lehetőség. Nem tökéletes a nyakpálca, ezért is van D standardben, ott még nagyon jó a húrnyomás és a húrmagasság.
Elektromost csak egy barátom gitárján próbáltam, azt nem használtam hosszabb távon.Amúgy sima Dáridót szoktam használni, utóbbi időben hamisított kínai Dáridókat is vettem, azok se voltak rosszak. Bár egy másik akusztikon meg a kínai Dáridó G húrja szól furán, normál hangolásban is.
-
chaosmonger
tag
Hát én meg is tettem....
És bocs az előbbi dezinformációért, a feltüntetett már a bruttó ár, erre már csak 15€ szállítás jön.Ez nagyon impulzusvásárlás volt, remélem nem bánom meg.
Egyébként eredetileg nekem is ez tetszett, pláni mikor még az Evertune antikolt króm színű volt benne.
-
X2N
őstag
Beszerezni annyira már nem kell semmit, van itthon 2 csöves erősítő(SLO30, JCM 900 SLX) meg még kettő ami készül, az egyik egy kombó lesz, 50W végfokkal, az előfokot még nem találtam ki, ezt majd eladom, mert nincs rá szükségem egy 4X12-es ENGL láda mellett, a másik egy 2u rackbe épített kis teljesítményű SE végfok lesz szerintem egy Matchless Spitfire előfokkal, ami 2-3 módban kapcsolható lesz 8W-os kimenőtrafóval azért ez is elég hangos lesz itthonra ez is.. Meg itt van a Vetta II is amit becseréltem az ENGL E530-előfokra, agyon lehet rajta mindent is állítani, az hogy egyszerre két erősítő szól és be tudod állítani hogy az egyik-re legyen chorus, a másikra meg egy pici delay...zseniálisan szól...quad delay-es gyári preset is elképesztően szól a 2 külön erősítővel... de azért hallatszik rajta hogy 20éves modellezési tecknológia, a tiszta hangjai, meg a hi-gain erősítőket jól modellezi, OD Marshall edge of breakup torzításon meg egyértelműen elvérzik, ez van kikötve a 4x12-re stereo-ban úgy hogy külön külön hangszórón szólal meg a két erősítő modell, több cucc van itthon mint amivel elbírok. Amúgy ha elférne akkor még egy Marshall 1960-as ládát szeretnék, G12T-75 hangszórókkal, meg egy zárt 1x12-est valami V30/greenback-el hogy a 3 hangfalat kipróbálhassam WET/DRY/WET Rigként is.
Csak ehhez várom még a Radial-os leválasztós pedált.
-
arnyekxxx
veterán
Nekem csak egy hang kell, de az férjen be egy aktatáskába és a megtalálásához ne kelljen megvásároni tizmilliónyi erősítőt és ládát.
X
Ma este Szeged Városi Rock Club négy zenekar háromezeré kihagyhatatlan ajánlat -
X2N
őstag
Például? Mert nézegettem én ezeket a multieffekteket, fél évig ezeket hallgattam youtubon, de azért az árért egyik sem volt annyira meggyőző, egyik a support miatt, másiknál meg kihagy a jel preset váltáskor... a harmadik nem tud 2 jelutat, stb. Ami jó árban volt az Ampero II(ennél kihagy a jel preset váltáskor)I vagy a Mooer GE300 Lite(ennek a supportja szar), tűnt a legjobbnak...eggyig egyiknél se volt az a húha ez kell érzés amikor megnéztem a videót róla mint pl az ENGL E530-nál legutóbb.
-
X2N
őstag
Első pár évben nekem se volt csöves cuccra igényem, aztán majd úgyis kialakul, vagy nem
a legtöbb gitáros botfülű...Fillérekért vannak jobbnál jobb csöves cuccok aprón, Fractal árából azért fel lehet szerelkezni elég rendesen. Nekem annyira nem szempont hogy mindent is tudjon a cucc, elég 1-2 bevált sound.
-
X2N
őstag
Vannak ilyenek, de kezdőnek ez teljesen lényegtelen aki még modellezős erősítőt használ FRFR hangszóróval. Az meg aztán sose fog úgy szólni mit a régi cuccok. Letöltheti a user a jcm 800 plugint, betöltheti rá a kismillió IR-t és hallgathatja a stúdió monitoron/fejhallgatón, a végeredmény amúgy is csak egy digitális utánzat lesz.
Itt egy AXE FX3-és a Mesa Triaxis összehasonlítása, ég és föld, nem szól rosszul a Fractal, de hallható hogy nem cső. -
X2N
őstag
Igen érdekes hogy ő veszi a fáradtságot és nekiáll kísérletezni aztán meg a többi elkezdi másolni
Nekem mondjuk nem jutna eszembe, pedig én is megszerettem az utóbbi időben a Kyuss-t.
Ba cy lus-minden helyettesíthető. Csomó pedál 1:1-ben más pedál koppintása/továbbfejlesztése...
-
Ba cy lus
addikt
De ha az a kicsi különbség sem helyettesíthető okvetlenül mással (eq, erősítő, hangszóró), akkor miről is beszélünk?
Fura, hogy nemrég a modellezésről ment a vita, hogy az mennyire pontos, kicsit később meg épp azoknak a dolgoknak a hangzásbeli fontossága kérdőjeleződik meg, amit nem modellezünk. -
X2N
őstag
Nekem a kedvencem az amikor a gitárosok nekiállnak felverni bizonyos dolgoknak az árát mert valami híresség azt használja, lásd. dallas range master, tubescremer, klon, pedál. Ahelyett hogy gondolkodnának hogy miért is van az adott pedál használva.
Pedig ma aztán minimális pénzből nagyon komoly rig-et lehet összerakni ha valaki kicsit is utánajár, a dolgoknak.
-
Ba cy lus
addikt
De szerintem - pláne az itteniek közül - elsősorban mindenki magának játszik legtöbbször, otthon; "nyersen", nem pedig felvételről visszahallgatva. Nyilván nem lényegtelen, hogy felvételről mi hallatszik, de az maximum csak akkor igazolná a "jobbat felesleges, mert felvételen úgyse hallják" hozzáállást, ha olyan vérprofi, sokat foglalkoztatott gitárosról beszélnénk, aki annyira be van fogva, hogy otthon nem is gyakorol, csak felvételre dolgozik gitárral.
-
FockeWulf
tag
Az sem mindegy, ha otthon bakintreckre játszol hogy az hogyan is van összeolvasztva a gitárod hangjával. Talán a számítógépes összemixelés a legsterilebb, fülessel hallgatva a játékod is meg az alatta futó bekintrekkelést is, de engem a hideg rázna ki a számítógépes, füleses gitározástól. Aztán vannak kombók amikre lehet csatlakoztatni a telód, akár blútóttal akár minijack-el és úgy szólaltatod meg a kíséretet, nálam a klasszikus megoldás a nyerő, csak simán egy kis külön hangszóróból elindítom a zenét, aztán rákaparászok valamit egy külön kombóról. Nem szól a legjobban de full egyszerű
-
Ba cy lus
addikt
Ha az itthoni S270 és CV stratocaster közti különbséget nézem, az tuti nem kisebb, mint két hangszóró közti.
Annyira, de annyira más mind a bridge, mind a neck pozícióban lévő single coil és humbucker, noha elvileg mindegyik alnico 5 mágneses. Sőt, nem csak ez szól bele valószínűleg, de hogy végeredményben a két gitár nagyon más, nagyon más műfajokban domborít, az csak egy teljesen süketnek nem lenne nyilvánvaló.Komolyan nem értem, mi a cél az ilyen félrevezető videókkal.
-
X2N
őstag
Meg azért itt már beleszámít a tonewood/gitár szerkezete rendesen. Meg akaratlanul is máshogy játszik az ember eltérő gitáron így felvételen is nehéz lesz összehasonlítani. Szerintetek hányan mondanák meg hallás után hogy az adott hangszedőben kerámia mágnes, vagy alnico II,III,IV,V,VIII-van? Én a kerámiát kerülöm, annyira nem zenei a hangzása, Slash-nek a pickupja alnico II-es, egy olyan szettet kipróbálnék. Nekem most Alnico V-k vannak a Harley Bentonokban.
-
Ba cy lus
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én nekem szerencsére nincs tapasztalatom Ibanez hangszedőkkel
, de amit láttam róla, meg hallottam, mindenütt az jön át, hogy mehh kategória.
Meglepő módon amúgy a Slash Epiphone gyári hangszedője csupán egy hajszálra vannak a Slash SD hangszedőktől, szinte minden tesztben azt írják, hogy olyan minimális a különbség, hogy az az upgrade nem éri meg.
-
consono
nagyúr
Érdekes dolog ez, mert hiába a Fender Strat, mégis inkább a GRGR-t veszem a kezembe. Valahogy a nyak meg a test miatt kényelmesebb. DE sajnos a Fendernek meg motiválóbb a hangja...
Tényleg. Ugyan az a téma is máshogy szól (nem a single meg a humbi különbségre gondolok). Egyszer teszek én is valami normális pickup setet a grigrigribe...
-
Goose-T
veterán
RG 4ever!
Beletettem a DiMarziókat, sajnos a bridge pickupot meg kell fordítanom fizikálisan és a vezetékeit is át kell forrasztanom, mert 2-es pozícióban zajos. Ha megfordítanám csak a fázisát, akkor zajtalan lenne, de ellenfázisban lenne a két pickup, mert akkor a másik fázisú tekerccssel közösködne, aminek bár jó polaritású a mágnese, de rossz fázisban van. Ha csak a pickupot fordítanám meg, akkor zajos is lenne és ellenfázisban is lenne a másikkal. Ezekkel a humbuckerekkel csak a baj van.
Egyébként felhúroztam 10-46-osokkal, kellett feszíteni a nyakán és a rugókon is, de elképesztően jó lett. Alacsony a húrnyomás, semmi zörgés, és amit csak a nagyon jó gitárok tudnak: annyira rezonáns, hogy nagyon érzékenyen reagál a legato (hammer-on) játékra, nem halnak el a hangok. Ja és vettem ezt a TC Polytune Clip hangolót, ez is nagyon jó cucc. A gitár rezonanciáját is jól mutatja: picit hozzáérek a gitárhoz, már rezeg is az egész, és mutatja a Polytune az összes húrt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Megpróbálom szög egyenes leírni a kérdésem.
Van öt doboz. Elméletileg mind az öt csúsztatható bárhova. Mitől függ, hogy mikor melyiket hova kell csúsztatni? Ha pedig ezek csúsztathatók, miért nem elég egyetlen doboz, amit bármelyik fekvésbe el tudok tolni? MIért kell öt, hogy bármelyiket el tudjam tolni? Mi a különbség közöttük? Honnan tudom, hogy mikor melyiket hova kell/lehet tolni? Hisz 5 van belőle.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ez is világos.
És mi van #54772-ben a négy felsorolt esetben? Ott is A-ról indul mind, csak mindig másik doboz? Akkor azok úgy milyen skálák, A-ról indítva? Csak az első alak az A-moll pentaton? A többi miért nem, ha nem? Akkor minek van még négy doboz?
Na ezt nem értem, de úgy látom, nem csak én.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
És meddig hasonlít? Ha két hang különbség, hasonlít, ha már négy, akkor nem? Vagy csak öttől nem hasonlít?
Még mindig nem világos, miért van öt fajta pentaton doboz, és mi van akkor, ha a negyediket teszem az első fekvésbe pl.
A-moll pentaton:
1. Ez így mi? Ugyanúgy az A-ról indítom, csak a "kettes dobozt".
2. Ez így mi? (hármas doboz ugyanott)
3. Ez így mi? (négyes doboz)
4. Ez így mi? (ötös doboz) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
De nem ugyanaz, mert nem egyeznek benne a hangok, érted. Akkor lenne ugyanaz, ha tök ugyanazok a hangok lennének benne.
Tehát nem mondhatjuk azt, hogy az utolsó ábrád az a G-dúr skála, mert nem az, hiányoznak belőle hangok. Az, hogy átfedés van, a egy dolog, Minden skála között van több-kevesebb átfedés.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
1. G-shape pentaton doboz
2. G-dúr skála
Hogy tudom a dúr skálát a pentaton dobozon belül játszani? Szerintem sehogy, más hangokból is áll.
Mi van akkor, ha a D-shape-t teszem arrébb úgy, hogy az a 6. húr G (3. bund) hangjáról indul? Akkor az most milyen skála?Azt akarom megérteni, hogy mi az összefüggés mondjuk a dúr/moll skála, meg a pentaton skálák között? Bármelyik húr bármelyik hangjáról tudok dúr és moll skálát indítani, ezt már megtanultam. Sőt, tudok köztük mozogni is vízszintesen a nyakon.
De ha ezeket tudom, minek tanuljak pentaton dobozokat? 15 féle dobozokat nincs kedvem tanulni, mert majd lesznek blues skála dobozok, meg még ki tudja mik, mindegyik nem lehet rendesen vizualizálni, és nem belegabalyodni.
-
Goose-T
veterán
Hehe, pont pont most figyelmeztetett az eBay app egy eladó kék RG565-re Olaszországban.
Szerk.: bár úgy látom, valami lusta dög árulja, nem adott meg szállítási opciót Magyarországra.
-
Goose-T
veterán
Ha már HS konfig: már az asztalon várakozik a pickupszett, ami bele fog menni az RG565-be:
Egy DiMarzio Air Norton S és egy Evolution Bridge. Az Air Nortont pont most hozta a futár, az Evolutiont kiszedtem korábban egy gitárból eladás előtt, túl értékes volt hozzá.Azóta várt egy méltó gityóra, most meg fog érkezni remélhetőleg.
Az Ibaneznél fontos volt, hogy a Genesis kollekció olcsón kerüljön a boltokba, ezért a pickupokon spóroltak. Gyárilag egy V8 és egy Infinity R van az RG565-ben. A V8 még elmegy, bár azért abból sem lett klasszikus. Az Infinity R viszont kb. a legalja, már a YouTube videók alapján sem voltam elájulva tőle.
Az Ibanez S520EX-emben volt amúgy az Evolution szett, a nyaki pickupját átdobtam az RG420FBZ-be, annál a bridge pozícióba már bedobtam korábban egy D-Activator X-et. Az Evolution Bridge így csak heverészett a polcon pár hétig, de most végre lesz helye. Nagyon jó kis pickup, hasonlít a Super Distortionre, csak egy kicsit artikuláltabb a több magas, és feszesebb a kevesebb mély miatt a hangja. Azért hozza a masszív ZS hangot ez is, de nem annyira tajparaszt, mint a Super Distortion.
-
Goose-T
veterán
Már nem gyártják, kifutott, ennyi volt. Szerintem nagyon eladogatni sem fogják még, ahhoz túl limitált széria. Viszont az RG550 Genesisből még van mindenféle színben. Ha a kék tetszett, lehet ez is tetszene.
-
Goose-T
veterán
Finnországban megunta valaki, és én megvettem tőle. Reverben hirdette, de megtaláltuk egymást Facebookon, aztán elintéztük magánban a bizniszt, hogy megspóroljuk a horribilis Reverb sápot. PayPallal fizettem, hogy azért legyen védelem. Reverben is PayPallal kellett volna fizetni, szóval ott a Reverb és a PayPal sáp jön rá, így a Reverb sápot megspóroltuk.
Hogy kézzelfogható legyen: pont 100 eurót spóroltam meg így, nem elhanyagolható összeg.
Egyébként találtam még egy darabot ebből a színből Ausztriában, kiállított darab volt, szemeztem is vele, de a finn cucc olcsóbb volt és keménytok is járt hozzá. Az UPS hozza, már kiszállításon van, nagyon várom.
-
cucka
addikt
Ha lehet hinni a legendáknak, a Master Of Puppets lemezt lassabb tempóban vették fel, mélyebbre hangotl gitárokkal, majd keverésnél a szalagot gyorsabban játszották le. Nem azért, mert nem tudtak elég gyorsan játszani, hanem hogy feszesebb legyen a felvétel.
#54710Ctrl+Alt~Del
Erről a Slayer-es sztori jut eszembe, akik amikor megírták a Reign In Blood-ot 40 perc körüli lemezre számítottak, csak a stúdióban gyorsabban játszottak, a végén pedig őket is meglepte, hogy hát ez 29 percesre sikerült. -
X2N
őstag
Nincs ebben semmi különös egyébként ha szétpakolod a D, G húrra a hangokat, nekem nincs olyan hosszú ujjam mint Vai, Petrucci, Buckethead-nek, pedig én is eléggé tudom nyújtani, 1-5-ös fekvést letudom fogni mutató, kisujjal nyújtva könnyedén... ők ezeket a témákat sokkal könnyebben lejátsszák, vastagabb húrokon is mert erősebbek az ujjaik. Én elkezdtem kísérletezni és sokkal jobban tetszik a 8/9-es vékonyabb húr mint az átlag 10/11-es, könnyebb pengetni, nincs akkora ellenállása. Az meg plusz hogy jobban szól metálra mert kevesebb a mélye, ami probléma egyébként mert könnyen túlvezérli az érzékeny erősítőt a túl sok mély frekvencia...
-
X2N
őstag
Vedd vissza a torzítást az erősítőn, túl sok amit használsz jelenleg valószínűleg. Én is úgy játszanám hogy a tenyeremet beforgatom és csak az E6-t palm mutolom. Illetve rátompítok tenyérrel az A húrrra két E6 0-0 között. Alternatívaként lehangolhatod az E6-os húrt mondjuk D-re és akkor lejátszod úgy hogy(kb mint a Crazy Traint):
-2-3-5-7-
2-2-2-2-2vagy el lehet kezdeni szétpakolni a hangokat az A húrról más húrokra...
Plusz próbáld a pengetőt lazán fogni, és finoman pengetni, ne olyan mereven mert emiatt akad a pengető a húrokban és lassulni fog a pengetés. Meg metronómra gyakorolni ha nem megy a szám sebességével, és csak lassan növelni a sebességet, miután már magabiztosan megy. -
Ba cy lus
addikt
Bal (lefogó) kézzel is lehet akár, hogy úgy fogsz le az A-húron, hogy hozzáér az ujjad vége az E6-hoz.
Én mondjuk nem szoktam, eddig nem nagyon tapasztaltam, hogy a palm mute-olt hang olyan sokáig szólna, hogy bezavarjon. Pedig a Blackenedben az a riff elég gyors. Az is lehet, hogy már automatikusan rááll a kezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest