- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- LG V30 - vezércsel
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Hát nem tudom... Nem nyűgöz le, amit látok... Tehát azért megy üveghangon a rendszer, hogy nyers memória-tesztekben (úgysem azokra használja az ember a gépet) nyertél ~20%-ot?
Nálam ilyen 4*4GB, ami megint lassabb, ráadásul tuningmentes procival:
Ezt amúgy kb. 2 kattintás lenne 1866-ra belőni, szintén gyári feszekkel, de sajnáltam rá azt a kis időt is tesztelni.... Azzal már pariban lennék a 2400Mhz-eddel, mert az a CL11-13-13-34 időzítés egy vicc."két-három évente meg úgyis kell cserélni konfigot, addig meg bírja!
"
Gondolom, ezt majd a hirdetésbe is beírod 2-3 év múlva, hogy szarrá hajtott, döglés előtt álló cucc...Egyébként meg igen kedves húzás, hogy szerencsétlen kispénzű vásárlód jóhiszeműen megveszi tőled használtan, mert nincs pénze újra, aztán 1-2 év múlka KO nála... Igazán nagyvonalú, korrekt, felelős hozzáállás.
-
gebro
aktív tag
Igen, én is az i5 4670-et néztem a GA-H87-D3H(Rev.1.0) alaplapba. Vagy a már korábban említett GA-H77-D3H (Rev.1.1) + Core i5-3570 lesz.
Meglátom, hogy az árak változnak-e októberben és majd az egyik összeállítást meg is veszem.Azért köszönöm a figyelem felhívást a különbségre.
-
-
panses
aktív tag
Persze, nincs nagy külömbség... De Sandy és Ivy közt sem volt nagy, mégis az Ivy-t vettük(legtöbben), mikor már lehetett kapni!
Itt a hosszútáv a lényeg! És ebben a Haswell-nek van egy év előnye, amikor majd használtan el kell adni.Tavaly mikor vettem az Ivy-t a Sandy-seknek fröcsögött a nyála -talán az irigységtől-, hogy az Ivy így szar meg úgy! Én nem kívánom leszolni az újat, biztos vagyok benne, hogy jobb! És nem kerül sokkal többe. Én a Haswell-t venném
Egyébként, egyelőre kiszálltam a hardverpiacról!
Pl.: azt sem tudom mit tud a 8-as chipset a 7-essel szemben... De csak pakoltak bele valami hasznos, új fícsört!
-
dzsóbácsi
aktív tag
Mióta összeraktam ezt a gépet nem változtattam semmilyen hardveren...Annyi történt, hogy kikerült a VGA és a lap DVi kimenetét használom...BIOSban semmit sem piszkáltam, viszont most már a RAMok is csak 1333on mennek 1600 helyett .. Gyanítom azért mert 1,65 V kellene nekik, viszont az 1,5ös alapértéken sehogy sem tudok változtatni
Esetleg egy Windows rendszervisszaállítás segíthet??.. Ezt tanácsolták
-
HSM
félisten
"Az egész ház belső hőmérsékletét aránylag jól tükrözi a mainboard temp, és ezeknek a ventiknek csak ezért kell felelniük."
Itt bukik meg ez az egész technika, hogy ez a temp kb. nem jó semmire. A gépben/házban különbözően szellőző/melegedő helyek vannak, az alaplapon egyetlen csipből nem derül ki, mennyire kéne tekerni melyik házhűtőnek.
Az egyetlen jó megoldás továbbra is a jól megtervezett ház/hűtés fix fordulatú (akár potival beállított) ventikkel. -
brd
nagyúr
Ekkorának van hely.
(Nem, házat nem fogok cserélni, küllem nem érdekel, és ingyen kaptam.)
Ha olyan a film, persze, de ez minden ilyen kártyával így kell működjön, max. nincs jól beállítva (room correction pl. van). Az már nagyon brutális hiba/gyengeség lenne, ha mondjuk a bal hátsónak szóló hang nem a bal hátsóra menne ki, találkoztál már ilyen kártyával egyáltalán? Még max. az lehet gyengeség, hogy milyen effekteket tudsz külön ráhúzni, de annak sok értelmét én nem látom, azt majd más, aki próbálta. A sima stereo jelet is "szét lehet húzni" 5.1-re, úgy azért jobban szól.
-
brd
nagyúr
Honnan gondolod, hogy vízhűtés van?
Egy szóval nem írtam ilyet.
Nem a lelkemnek tesz jót, hanem a kényelemnek (csönd, ha nem kell zajongani), és az alkatrészeknek.
Minek járassam egy napig így-úgy? Hallani pár pillanat alatt hallom, a melegedést pedig nyilván már megnéztem...
HDD-k hőmérséklet különbsége 2-3 fokon belül lesz az biztos.
A VGA hőmérséklet sem hiszem, hogy 4-5 foknál többet változzon.Nyilván mindkettőt megvizsgáltam, nem mindegy, hogy hogyan fúj a venti', csöndben 45%-on megy (ez ~1500RPM-et jelent, 8 cm-es ventiről van szó), itt nincs hangja, ez viszont tényleg csak idle-ben elég a hűtésre (meg pl. netezgetés közben), szinte alig érezni a beszívott levegőt, így pl. a HDD-k terhelése esetén biztosan feljebb kell állítani, erre jó a SpeedFan, mert automatikusan meg tudja tenni.
Hogyan akarnád középre belőni? Az én gépemben ~220W hőtermelési különbség is lehet az idle, és a terhelés között. Vagy az idle lesz zajos, vagy terhelés alatt nem hűt.
Nálam 3 fokozat van az automatikus szabályzásnál sebességben: idle, terhelés, és a forró. A forró állapotig csak speciális helyzetben jut el a vezérlés, amikor tényleg nagyon melegszik valami (pl. CPU/VGA 70+ °C), a terhelés állapot viszont még viszonylag tűrhető hangú.Nekem VIA van az alaplapon, és 5.1 van (analóg), mit szeretnél tudni? Szebben szól, mint a korábbi alaplapomon a Realtek.
-
brd
nagyúr
Ha mindenképp szabályozgatni akarja az ember a házventijeit is akkor sztem vegyen 5-6k ért egy 4-5 ventis külső potis szabályozót.
Automatikusan jobb az. Nem is mindig vagyok a gép előtt fizikailag, hogy állítani tudjam, de nem is akarnám, fontos a kényelem.
De már a "sima" silent-nek is elég halknak kellene lennie, ha az nem halk, akkor nem jó ventiket használsz.
Tudom, én vagyok a gyökér, de házhűtőnek egy sima (nem PWM-es), de csöndes ventit használok.
Az tény, hogy a VGA vagy a hdd hőmérsékletét nem veszik figyelembe, de nem is nagyon kell.
Legfeljebb a te elgondolásod szerint. Nálam pl. a bejövő levegő útjában vannak a HDD-k, de a VGA szellőzése is függ a házhűtőtől.
...akkor feljebb veszed a szabályzást és kész
Úgy hangosabb, és ha nem kell, ne legyen hangosabb.
De mondom, hogy ha tényleg minden alkatrészre külön akar figyelni az ember akkor csak a potis állító jöhet szóba, mivel pl a VGA/HDD hőmérséklete nem nagyon függ a CPU-étól, tehát az a megoldás sem jó, hogy mindent arra a csatlakozóra köt az ember(vagy annak a hőmérséklete alapján szabályozza).
Van a CPU, a saját hűtőjével, és van a házhűtő, aminek nálam a sebessége kell függjön a VGA, HDD-k és Motherboard temptől. Ezt nem tudod BIOS-ból szabályozni. Még1x mondom: kézzel állítgatás nem érdekel, ha van jól működő automatikus (de nem is mindig kivitelezhető nálam).
-
brd
nagyúr
Nos mindenkinek aki a rendszer ventillátorokat(sysfan 1-3) is folyton szabályozgatni akarják: NEM KELL.
Azért azt tedd hozzá, hogy szerinted. Van, akinek speciálisabb igényei vannak, vagy egyszerűen csak érdekeli a zajszint is, és ahhoz állítaná be, hogy pl. nyugalomban mennyire tekerjenek a ventik (ezt pl. én nem tudtam normálisan beállítani a BIOS segítségével).
Vagy, hogy akkor is elkezdjen gyorsabban forogni, amikor pl. a VGA, vagy a HDD melegszik (előbbi a mainboard temp-ben nem feltétlen jelenik meg, vagy nem elég hamar, utóbbi pedig egyáltalán nem).
-
brd
nagyúr
Persze, azzal kezdtem, az előzővel még durvább volt a helyzet, ott már a 3D-s játék is akadozott a hang miatt, ezért is gondoltam, hogy a driver lehet a problémás, de azért megkérdeztem, hogy érdemes-e szórakozni vele, vagy ez ilyen, vagy küldjem gari'-ba.
Köszi a válaszokat! -
-
brd
nagyúr
Igen, sikerült elolvasni elsőre is, csak nem értem, ezért kértem magyarázatot, mert a Prime95 nekem eddig minden gépen jobban fűtött, mint eddig bármi más, beleértve a Lynx-AVX-et is, és ha hiba volt, előbb, és gyakrabban is szállt el (ill. a mostani gépeket már inkább lefagyasztja). A "Más-más program más részeit terheli jobban a hardvernek, esetenkánt úgy is hogy az összterhelés más tendenciát mutat." Persze igaz, egy ilyen tesztprogram hibátlan futása sem jelenti azt, hogy teljesen hibátlanul működik a tesztelt alkatrész, mert lehet, hogy pont olyan utasítást nem használ, ami hibásan működik.
-
Igen,ezért szimpatikusabb nekem a Sandy.
Az a kis sebesség különbség amit felmutat tesztekben az Ivy engem nem érdekel.
Normál használatban észre sem veszed a különbséget.Jah elég jó hűtő,sajna a True Copper-t nem tudom rárakni,mert most házban van a gép.
-
-
HSM
félisten
Nem tudom, mennyire jó, de pl. ez kapható most itthon olyan 4800 forint körüli áron: [link]
Tuti vannak jobbak, olcsóbbak is, első blikkre ezt találtam... Én otthon barkácsoltam magamnak ha jól emlékszem, sima 50Ohm-os, megfelelő terhelhetőségű potméterből, ráforrasztottam kettőt egy venti-elosztó két végére, szuperül teszi a dolgát....Amúgy valamelyik léghűtés topicban tuti naprakészebbek ezügyben.
-
HSM
félisten
Ez az alaplapos házventi vezérlés teljesen rosszul működő dolog...
Nem ezen a lapon, hanem úgy általában. A lapnak nincs mérőeszköze, mikor kéne feltekerni a ventit mikor nem, az alaplapi hőfok, amit erre használnak általában teljesen alkalmatlan ehhez....
Vegyél potmétert a hagyományos ventihez, nem drága móka.
-
HSM
félisten
Óh, így már értem.
Szerencse, régebben minimum dupla árban mentek ezek a kitek mondjuk egy 1600-ashoz képest...
Persze, X79-en meg Z77-en van tesztelve, meg tényleg tudja az XMP profilt. Csak ha megfingik a proci, akkor az a te (vagy ha gariztatod, akkor az Intel) kára.... A memóriának ugyanis nem árt egyáltalán az 1,65V.
Jó kis ramok amúgy, biztos jól fognak menni 1,5V-on is.A "hivatalos" datasheet [link] 86.-oldalon láthatod te is, hogy mennyi az előírt fesz Intel által.
-
HSM
félisten
Az a rammodul simán fog menni mondjuk 1600@CL8-on 1,5V mellett, és sebességben is közel ugyanott leszel, vagy 1800@CL9 1,5V-on, és ezek csak pesszimista becslések. Csak nehogy véletlen bekapcsold az XMP modult.
Csak olcsóbb lett volna egyből ilyet venni, sebaj, tanulópénznak jó volt. Érdemes előbb kérdezni.
-
HSM
félisten
A lapnak tudtommal mindegy, a proci viszont véleményem szerint nem fogja szeretni az 1,65V-ot hosszútávon. Bár érdemes lehet utánaolvasni a fórumában, de azt tudom, az Intel nem ajánlja 1,5V-tól különböző modulok használatát, a tűréshatár pedig olyan +/-0,07V.
A másik fele, hogy nem is nyernél vele, egyedül talán ha IGP-t használsz (oda meg minek 0,1FPS helyett 0,12) amúgy bőven elég ezeknek a prociknak 1600-1800Mhz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest