- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
Core2duo6600 #1091 üzenetére
Nincs DVI kábelem
, csak a Dell-el simán megy. Valszeg azzal lesz problémája a kártyának, hogy ha egyszerre van használva rajta az analóg kimenet meg egy digitális. Mindegy, igazából együtt tudok vele élni, hogy 10 másodperccel tovább tart amíg bekapcsol.
-
Livius
őstag
válasz
Core2duo6600 #1090 üzenetére
Most disable a fan vezérlés, vagyis maxon pörgeti, ami eddig 2500 rpm volt, de ahogy kezd most napról napra melgebb lenni érdekes módon ez a 2500 megy feljebb 2800 felé. Szerintem van valami BIOS-on kívüli áramköri vezérlés is a hőmérséklet függvényében.
-
panses
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #584 üzenetére
És a tuning funkciók még a Z javára...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Annyi a különbség, hogy a H77 csak Ivy cpu-val támogatja az 1600-as ramokat, Sandyval 1333 a plafon. Amúgy megegyezik a kettő.
-
Chas01
tag
válasz
http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4318,4326
Itt megtalálod a különbségeket (pl memória overclock)
Szerk:
Amúgy ha jól látom csak annyi a különbség köztük.
2400MHz OC a Z77-nél. -
KJB
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #400 üzenetére
Köszi Core2duo6600 !
-
woci01
tag
válasz
Core2duo6600 #387 üzenetére
Köszi a segítséget, szóval akkor szerinted inkább egy 3570k kéne meg egy "akármilyen" GB alaplap megteszi.
Ez a Virtu amit írtál ez mit takar? -
LuiT
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #387 üzenetére
„Ahogy néztem az SLI Crossfire mindél támogatott !”
Ez a kijelentésed némiképp sántít, mivel csak az X-s lapok tudják ezt. -
LuiT
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #384 üzenetére
- A legfőbb gond az volt, hogy a gép nem volt hajlandó újraindulni, a bootképnél megállt.
- Néha villogott a képernyő windows alatt.
- Az alaplapi hálókártya rendszeresen leállt, hiába volt kikapcsolva az energiagazdálkodás.
Most minden probléma elmúlt, amint visszatértem a GTX 260-ra.Időközben egy új kis idegesítő dolgot vettem észre. Mégpedig az, hogy van a gépemben belső kártyaolvasó, amit a biosban letiltok, mint bootolható eszközt.
Viszont ezt a letiltást állandóan el kell végeznem ha a biosba belépek. Nem értem hogy miért, nem jegyzi meg vagy mi? A legújabb F9-s bios van fent a régivel is ezt csinálta. -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #380 üzenetére
Bőven előfordul, hogy az új driver az energiagazdálkodáson javított.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #374 üzenetére
Persze.Tegyél rá egy dvi átalakítót, és abba a csatiba dugd. Másnak is volt már problémája az alaplapi dsubbal...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #372 üzenetére
Nem. Az IGP nyugodtan be lehet kapcsolva, hiszen úgyse kapcsolódik be, ha nem arra van kötve a monitor.
Az auto beállítás arra vonatkozik, hogy magától érzékeli, hogy a monitor melyik csatiba (vga, vagy igp) van dugva.
De próbáld ki, és meglátod. -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #370 üzenetére
Nekem megy auto beállításon is, pedig van benne vga, szóval nem igaz, amit írtál. Szerintem ne keverd meg jobban szegény gyereket.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #340 üzenetére
Szia!
Nekem a középsőre azt írja, hogy a honlap nem található.
Not Found
The requested URL /driverdownloads-mvp.html was not found on this server.
Apache/2.0.54 Server at www.lucidlogix.com Port 80Szerk.: na most meg már jó a link.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #338 üzenetére
Na hát beállítottam, de a gépem jól belassult tőle. Játékban pl. olyan, mintha a GTX670 nem is menne egyáltalán.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #336 üzenetére
Hát nekem ez a Virtu dolog seh. sem akar menni. Ha van diszkrét VGA a gépben, a lapra dugott monitor csak villog, h. nem kap jelet.
-
panses
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #331 üzenetére
Semmit! xHCI mód smart auto a többi meg enabled...
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #315 üzenetére
Akinek Z77X-UD3H lapja van, és érdekli az F12 beta bios, az szóljon, mert a Gigabyte elküldte nekem. Még nem próbáltam, mert csak otthon tudom megnézni.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #312 üzenetére
Az az érdekes, nekem simán, megbízhatóan megy xHCI módban is a win7 telepítőből az USB-s klaviatúra, a hátlapi, Intel USB3-ba dugva. Csak rendesen kell beállítani és megy is.
Mivel ugyanaz a BIOS hajtja a lapunkat, ennek nálad is így kéne lennie.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #306 üzenetére
Röviden, tömören : Vcore-nak kell 1,3V, a feszültségszabályzást (load line calibration) extremere kell rakni, valamint mindennek kel egy ici-pici plusz feszt adni.
Ja, és nem árt, ha valami normális hűtő van a procidon, mivel gyári hűtővel még ekkora emeléstől is meghalhat. -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #291 üzenetére
Pont a K-s procikat lehet húzni...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #289 üzenetére
Azért 4,7GHz-nél nem mindegy. Nem jó, ha a droppoloás miatt nem tudom jobban meghúzni ...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #286 üzenetére
Közben megválaszolom magamnak, nem az adott eszközt kell kiválasztani az F12 után, hanem az UEFI UDB Boot ot, és utána elindul
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #283 üzenetére
Kapsz ingyen plusz 20-30%-ot. Ennyi.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #276 üzenetére
Még mindig fura a fogyis jelenség, amit írsz... Nálam az IGP Aero alatt totál visszaveszi az órajelét párszáz Mhz-re, jóval takarékosabb, mint a redeon, mivel nem ugrál fel az órajele, DXVA mellett is jóval kevesebbet fogyaszt. A radeon meg nálam röhögve fut a legkisebb üresjárati órajelén.
Nálam 12.3-as a Catalyst, ami fennvan.
Az IGP nem dobhatja meg ennyivel az üres fogyit, ott az 5870 nem megy aludni valamiért.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #276 üzenetére
A Catalyst tovább engedi húzni az órajeleit.
Azt hiszem a Radeont eladom, és veszek egy NVidia 670-et.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #272 üzenetére
Igen, jó az ötlet.... Nekem az van meg, ami a legfrissebb volt, mikor összeraktam a gépet, a 8.15.10.2696-os verzió.
Ja, és nálam nincs virtu. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #270 üzenetére
Nálam úgy fekete, h. még a bios képernyő sem jön be. Mellette meg csipog, mint állat.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Core2duo6600 #264 üzenetére
Ez nem túl biztató.
Egy helyi kiskerben beviszgálták a VGA-t (full ingyen, amiért nagyon hálás is vagyok), és tökéletesen működik.
Haverom ma este áthozza a régebbi Nvidia kártyáját, ha azzal sem megy, küldöm vissza.
Viszont ha azzal megy, ezzel meg nem, akkor nem tudom mi lesz.
Core2duo6600: csak vga nincs bent, az integrálton jön kép, a rendszer működik.
Ha a VGA-t berakom, sehol sincs kép, csak 3 csipogás (egy hosszú, két rövid - VGA hiba), a rendszer pedig a led diagnosztika szerint folyamatosan újraindul.Ja, és a kártyát próbáltam a középső slotban is, ott is ugyanez a hiba.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #264 üzenetére
A win7 telepítőhöz kell még kapcsoló, hogy menjen, most nem jut eszembe, melyik. De az a vicces, hogy még a h60/64 emulációt vagy miaszöszt is tudja a BIOS, tehát még DOS alatt is tudod az usb-s billt használni, ezért sem értettem a hőbörgésed.
A VGA-s mókánál nem tudom, mi lehet a gond, de valami beállítási, vagy driveres nyűgre gondolnék, a memóriahibát a tünetek alapján kizárnám.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #252 üzenetére
Világosan le van írva a kézikönyvben, hogy az Intel vezérlős portokat használd windóz telepítéshez, mert csak azok fognak működni, mert a VIA vezérlőt nem ismeri a telepítő. Ha nem olvastad el a kézikönyvet első indítás előtt, csak magad hibáztathatod, hogy nem működtek a dolgok. Egy friss gép telepítése előtt amúgy is ildomos átnézni a BIOS beállításokat, mielőtt nekiesel a telepítésnek. Nálam USB3-módban is simán volt billentyűzet Intel USB3 módú vezérlőről, kipróbáltam az előbb, szóval a hiba az Ön készülékében van.
A gép hátuljába rakott 10 USB port teljesen jó, normális perifériákhoz alapból adnak hosszabbítót, nemcsak gépestül dugandó be a hátuljába a gépnek.
Pendrive-nak meg amúgy is ildomos fenntartani egy külön hosszabbítót.
Ha nem jó az optikai, akkor szerzel egy kéttűs csatlakozós kábeldarabot (bontóban adnak egyet kb. sportszelet árban) és ráforrasztassz egy RCA aljzatot, és rádugod a lap HDMI-nek fenntartott SPDIF dugójára, és már meg is van oldva a problémád.
Az IGP-s dolgot nem tudom, miért csinálja nálad, nálam jól működik (most is megy az IGP a háttérben, bár a radeont használom most főleg).
Nem az a baj, hogy fekete pontot adsz, hanem hogy olyan dolgokért, amik nem a lap/csipkészlet hibái, hanem a te figyelmetlenséged.
-
panses
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #254 üzenetére
Hát jó! Van egy elfekvő HDD-m, a héten kerítek rá sort, de nekem csak az egerem USB-s a billetyűzet még PS2
-
panses
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #252 üzenetére
Na jó! Ha jön a végleges Win8 majd kipróbálom, addig nem bolygatnám! Ne érts félre senkit nem nézünk hülyének! Mi itt mind csak most ismerkedünk az új technikával, ráadásul én csak most váltottam le a C2D E6750-em úgyhogy nem hogy az UEFI-ről de még az EFI-ről sem volt fogalmam idáig
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #246 üzenetére
Ez BIOS beállítás függő, hogy az USB3-as Intel port USB3-ként működjön (USB3 xHCI vezérlőhöz csatlakozzon), vagy USB2-ként (EHCI), tehát ott user error van nálad, konkrétan az, hogy nem olvastad el a kézikönyvet, vagy nem értelmezted megfelelően.
Amit írsz, a Te lapodon azért nincs, mert kellett hátul a hely a Displayport és E-sata csatlakozóknak. Az én Z77X-D3H-mon van a PS2 mellett két USB2 is. De nem gáz a te megoldásod se, csak némileg körültekintőbbnek kell lenni. Ráadásul a laphoz képest bolhapiaci áron lehet USB2 kivezetéseket kapni, ha valaki konokul ragaszkodik hozzá. Az előlapra pedig a te lapodon is ki tudsz vezetni 2db USB3 portot, annak elégnek kell lennie.
Az SPDIF-es RCA-t azért nem sokan használják, sokkal elterjedtebb manapság az optikai megoldás. Ráadásul párszáz forintból kis bütyköléssel kihozható a lapból, mivel van rajta egy két tüskés kivezetés a videókártyák HDMI-jéhez, csak rá kell vezetni egy RCA-s dugóra és jó is vagy.
Szerintem ezek miatt nem a lapgyártókat kéne szidni, hanem magad, hogy nem voltál elég körültekintő, és nem az igényeidnek megfelelő lapot választottad.
Ha meg elégedett vagy a lappal, akkor meg nem kéne feketepontokat vésegetni neki.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Régebbi lapokkal/egerekkel volt ilyen probléma. Az tényleg nagy gáz viszont, ha ilyen stabilitási gondok vannak usb2-3 között....
-
panses
aktív tag
válasz
Trust "drótnélküli" egerem van! UEFI és a Win7 telepítő is látja, a hátlapi USB2-be dugva!
Amúgy szerintem nem az USB3 a gond mert az csak onnantol USB3 amikor be töltöd a drivert, addíg USB2... Este letesztelem USB3-on az egeret működik-e!? -
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600 #244 üzenetére
A drótnélküli egereknek van külön driverük, ami uefi alól sosem fog neked betöltődni. Csak win alól tudod használni. Ha uefiben is akarsz egeret használni (akár win telepítéskor) , akkor be kell szerezned egy sima vezetékest.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #240 üzenetére
Le van irva a megoldás a kézikönyvbeb, az Intel vezérlös usb-ket kell használni telepítésnél.
-
S.J.M.
senior tag
válasz
Core2duo6600 #240 üzenetére
Mindenképp rakd fel a legújabb UEFI-t nekem is csak most a legújabb óta ismeri fel az USB-s billentyűzetemet.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #232 üzenetére
Nem, egész más az ok. Ugyanis laptopokban lehet specifikus BIOS-támogatást csinálni a VGA lekapcsolásához, itt meg nem, mivel cserélhető a VGA. Tehát a VGA-t kell erre felkészíteni, amit az AMD új vasai tudnak is, Zerocore power néve, 3W-ra minimalizálják a fogyasztást, ha csak be vannak dugva a gépbe, de nem dolgoznak, a ventit is le tudják ilyenkor kapcsolni magukon.
Nekem teljesen frankón működik együtt a külső meg a belső, leszámítva azt a problémát, hogy ritkán csak VGA-módban hajlandó indulni, de majd úgyis ki lesz javítva szerintem, valami driver gubancra gyanakszom azügyben.
P55-ben még nem volt integrált VGA, úgyhogy ott nem fog menni a dolog.
Bár tudtommal egy 4600-as radeon nem egy nagy étvágyú kártya.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #228 üzenetére
Ha föleg játszol és kódolsz, másra meg ott az I5, akkor felelsleges a virtu, mert egyiknél se fog kevesebbet enni a gép, ellenben a jàtékok picit lassulnak töle, néhány százalékot.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #225 üzenetére
Nem tudom, nálad mi lehet a gond... Nekem hibátlanul ment két hétig VGA nélkül, minden nap szépen elindult az integráltról.
-
válasz
Core2duo6600 #219 üzenetére
Nekem most így netezés közben 54 fok. Meleg, ez ilyen.
-
danikabaf
tag
válasz
Core2duo6600 #219 üzenetére
még nem tudom , csak ilyet szeretnék venni
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #214 üzenetére
A legfrisebb BIOS van fenn? Nekem még ilyet nem csinált, csak olyat, hogy a windóz logónál megállt a végén, de ha egyszer eszébe jut, akkor csak VGA-módú indítással megy tovább (azzal viszont 100%-os valószínűséggel, addig pedig akárhányszor indíthatok, beakad), olyan, mintha valami driver beakadna olyankor a videó-alrendszerben.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #211 üzenetére
Mondom, nem használom a Virtu-t, de nálad ott valami nem működött jól, nem így kéne működjön.
Aztán hogy ez egyedi hiba, vagy tényleg a Virtu szar, azt nem tudom. Kézzel váltogatva a monitorokat ha az IGP megy, teljesen takarékra vált a radeon, és működik, amit írtam. Nálam épp az van, hogy ha radeonon filmezek, vagy megnyitva hagyok egy videót, akkor 60-52 fok a VGA 45 helyett és hangosabb, IGP-ről meg jéghideg marad, ha AIDA-val monitorozom, +2W fogyasztást ír kb...
Amúgy tiszta olyan, mintha nem tudott volna VIrtu-val üresjáratba kapcsolni a VGA. -
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #209 üzenetére
Filmezésnél próbáld ki! Meg netezésnél, mikor tekergeted a weblapot, nálam akkor fel-felkapcsol az üres 160/300-ról 725/1000-re, és emiatt jól megdobja a fogyasztást! Vagy ha ottfelejtek egy youtube ablakot, az is 400/1000-re kapcsolja, ami videó nélkül is +40W, kimértem anno.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #207 üzenetére
Igen, sajnos csak kétbemenetű moncsival müxik normálisan a dolog, átdugdosni nem kényelmes...
Akkor nálad marad a virtu, elvileg az is ezt csinálja, csak automatán, ennek minden előnyével és hátrányával.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #205 üzenetére
Fogalmam sincs, nem használom azt a progit. Én kézzel váltogatok a videókártyák között.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #203 üzenetére
Persze, de ott olyan VGA van, ami erre fel van készítve! Az 5850 nem ilyen. Asztali motyókból csak a zerocore-os AMD VGA-k tudják ezt sajnos, a 7000-es sorozatból. Mondjuk így is lehet vele nyerni sokat, mert mondjuk a youtube-ozás vagy filmezés közben nem fog végig 400/900mhz-en menni az 5850 +40W-ot felzabálva, hanem elintézi a HDxx00 2-3W-ból.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #201 üzenetére
Nem tudja lekapcsolni. Csak a legkisebb üres órajelén fog menni, tehát mondjuk filmezésnél, scrollozásnál, meg hasonló szitukban fogsz csak spórolni, de olyankor 30-40W-ot is akár, legalábbis egy 5850-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest