- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1315 üzenetére
Így igaz! A BIOS-os képekből kiderült hogy a RAM feszültséged 1,356V és a most küldött képeden slot#2 (alul) is az látszik hogy 1,35V os a memória ...csakhogy az slot#1 memóriád 1,5V os. Lehet ez a baj? Kérdezd meg a ramos topikban és válaszolnak a nagyok! Itt vége a hozzáértésemnek.
-
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1311 üzenetére
Értem! Az biztos hogy nem szerencsés két különböző RAM-ot használni nem véletlenül vannak párban (KIT). A kékhalál általában memória, de hibakódot is ír abból lehet jutnál valamire. A BIOS beállításához nem nagyon értek de annyit tudok hogy a két ramból a lassabbik időzítésére áll be hiszen a gyorsabb tud lassan menni de a lassú nem tud gyorsan. Tedd át automatából 1333MHz re úgy mit csinál? Vagy kérj kölcsön RAM-ot azzal kékhalálozik-e? Én Memtest86 nevű programmal szoktam tesztelni a RAM-okat, a többiben nem bízok.
-
-
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1300 üzenetére
Akkor egy cipőben járunk, nekem sem férne el a "tarajos" csak a sima low profilos(LP).
A nagyobb RAM hűtőbordának nincs jelentősége a sima, borda nélküli is jó (tuning esetén esetleg )
Nem kell félned a kompatibilitási hibáktól ha neves cégtől veszed a RAM-ot tuti jó de linkeld be a Milyen RAM-ot vegyek? topikba és ott segítenek milyet,hol,mennyiért. -
zsoika
addikt
válasz
GabeszTdi #1295 üzenetére
Tök elég a DDR3 1600MHz CL9, felesleges gyorsabb ha csak nem tömörítesz vagy konvertálsz.
8 GB-ot illik szerintem a mai gépekbe rakni föleg a játszol is vele a lényeg hogy 1,5v os feszültségen tudja a 1600 MHz-t hogy ki ne nyírja a processzor memóriavezérlőjét. Elvileg az 1.65V-os memóriák is jók bele de akkor hozzá kell állítani a memvezérlő feszültségét is. CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT (panses kolléga ajánlása) is jó csak arra figyelj hogy elférjen a processzorhűtőtől mert elég magas ez a típus. A támogatási lista nem szentírás, választhatsz nem listán szereplő RAM-ot is de itt kérhetsz segítséget (a gyár képtelen a világ összes ramját tesztelni).
Én 4db DDR3 2048Mb Kingmax, 1600MHz, CL9, FLGE85F-B8KJ9A, NANO ram-ot használok GA-Z77-DS3H lappal. -
dergander
addikt
válasz
GabeszTdi #1289 üzenetére
Figyi nem biztos de a fan1 sztem a cpu hütő másodlagos szerepét töltené be...amikor emelkedett a sebesség akkor a cpu venti is magas rpmen ment? Nekem minden silent módba megy,én arra játszok h halkabb legyen a gépház.
Yusukee : nekem megy rendesen,én raktam hozzá drivert is a windows alapdrivere csinált érdekességeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest