- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Itt a 77-es csipszet kapott egy komoly extrát, az USB3 támogatást.
Ezenkívül fogyasztásban jelentősen jobb volt az IB és IGP-ben is az SB-nél. Ehhez képest a Haswell ugyanúgy alig gyorsabb, a csipszetje se lett sokkal okosabb, az IGP se, és még csak nem is fogyaszt kevesebbet.
Persze, azonos árban nyilván érdemeseb az újat venni, hangsúlyozom, azonos árban....
Rég hagyott ennyire hidegen az aktiuális újgenerációs Intel, a Haswell még a SB-t is alulmúlja nálam ilyen téren. Egyáltalán nem keltett bennem birtoklási vágyat, annál inkább tűnik nekem lehúzott újabb rókabőrnek. -
-
balpis
őstag
hát elég szomorú árak...
valaha a "multi I/O" kártyákat ehhez képest fillérekért adták...
Ennyiért inkább lerajzolom aprintelni valót(#930) hcl: mástól se hallottam jót ezekről
Egyébként ez is úgy tűnik, mintha működne, cak a printer nem látja, hogy jönne felé valami...Lehet, marad ez a G41, esetleg egy G43
Mást nem találtam.
Fura, a Z68-cal a Giga még mintha sok párhuzamos portos lapot csinált volna, de a Z77-tel már nem látok ilyet.
(de lehet, csak a H67-tel voltak, nem néztem most) -
balpis
őstag
akkor már 3 PCI slot kellene (van egy TV kártya és egy SCSI kártya, amik még elviszik a másik kettőt).
Az se gyakori, hogy abból 3 legyen.
Van egy régi HP laser printer, amit próbáltam USB/LPT konverterrel, de néha működik, néha nem... Jó lenne, ha akkor nyomtathatnék, mikor kell, nem amikor a rendszer hajlandóMost vettem ezt a Z77A-G41-et, de nem tetszik, a 3 pines ventiket nem lehet rajta egyáltalán vezérelni, és pörgeti feleslegesen maxon őket. Na meg a tápellátása is gyengécskének tűnik (semmi hűtés), nem nagyon merném benne húzni a procit.
de köszi a tippeket mindenkinek!
-
HSM
félisten
Az UEFi tudom, mit jelent, csak az általad említett kontextusban nem értettem.
Amúgy a PC-s világban elég sánta ez az UEFi dolog, üzemeltem be 3-4 évvel ezelőtt többprocis IBM Blade szervereket, hát azokban komoly UEFI BIOS volt, ez az asztali verzió elég khm butuska hozzá képest.
-
HSM
félisten
Nem hát...
Az a baj, hogy tudom, hogy működik...
Sajnos az ötlet jó, de a megvalósítás pocsék tényállás áll fenn a Virtu esetén. Ez nem a Virtusok sara, egyszerűen nem lehetett jobban különböző okokból. Különben is, minek tenném fel, amikor így is tudom mindkét VGA előnyeit élvezni, csak egy plussz madzag és két kattintás, és még a hajam is dúsabb marad így.
-
Raggie
őstag
Ja, jó mert ők mind ultrán játszanak. Azt mondják, ha már csúcskártyájuk van, akkor fusson már el egy játék maxon (mondjuk ezt meg is értem, szerintem ez egy jogos elvárás).
Egy kis ON:
Z77 D3H lapom van. Külföldi fórumokon eltérő írásokat olvastam. Nyugtassatok meg, hogy nem csak a proci venti hanem mindhárom system fan is vezérelt (2db PWM és egy voltage vezérelt) csak azért nem változik nagyon a fordulatszámuk, mert az alaplap hőmérséklete számít és nem a CPU-é. Ugye?! -
I
tag
Sajnos az nem segít, mélyebbre kellene ásni...
Érdekes, hogy alvó vagy hibernált állapotból felébred a számítógép ha az USB-n rajta marad a feszültség, és kattintok az egérrel vagy billentyűzettel, ezért gondolom hogy kikapcsolt állapotból is működnie kellene (Volt Asrock alaplapomnál ez nem volt probléma) -
Raggie
őstag
-
HSM
félisten
Tökéletesen egyetértek.
Örülök, hogy életre kelt.
Amúgy igazad volt, meglestem a hangkarit, és tényleg, a dobozhang minimális tüneteit sikerült észrevennem. Mert a dinamika nálam pipa, zajszint pipa, de valahogy nem adja vissza azt a hangteret, mint az X-fi. Persze, ez nem igazságos így, mivel az x-fi újkorában vagy 30%-al drágább volt a komplett alaplapomnál, de akkor is.Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy nem rosszabb ez az előző realtekjeimnél, másmilyen, máshogy nem tökéletes a hangzása.
Viszont jól jött az infó, kicsit tesztelgettem, és rá kellett jönnöm, hogy amit anno botrányos hangzásnak gondoltam előlapon az X-fiből mégis picivel szebb, mint az integrált csoda.Milyen jó, hogy van front panel csatija az X-fimnek... Most megint törhetném a fejem, vagy ronthatnám a minőséget jack-elosztóval.
Egy ilyenem van amúgy, amit nagyon szeretek: [link]
Bár így is törhetem, mert azért az előlapin azért közelse adja azt, mint hátulról, nem adja ugyanazt... Még a végén rákötöm az 5.1-et filmezni a VIA-ra, az x-fi meg füles only lesz.... XD -
hülyegyerek
addikt
Kettő, azaz 2 alaplap közül szeretett volna választani. Az általa írt két típus közül egyértelműen a z77-es jobb, mivel ha később akar esetleg tuningolni, akkor csak azzal fog tudni, plusz a jobb hangkártya sem elhanyagolandó.
Ennyi a korrekt válasz, nem kérdezte, hogy milyen procit, ramot, vga-t, kávéfőzőt...stb. ajánlunk neki. -
hülyegyerek
addikt
Ne mókuskázz itt nekem. A 7-es chipset nem a lapon van, te észkombájn ? Arról volt szó, hogy normális sata3, meg usb3- hoz kurvára nincs szükség Ivy procira. Te meg itt futod a felesleges köröket, meg villogtatod a nem létező tudásod.
Marha nagy az arcod egy olyan emberhez képest, akire a stílusod alapján engedsz következtetni. -
hülyegyerek
addikt
Légyszíves magyarázd el már el, mert én eddig úgy tudtam, hogy a sata, és az usb vezérlő a lapon található, nem pedig a processzorban.
Nyilván te jobban értesz hozzá, de mit is értesz azon, hogy a 7-es chipset Ivy procival azért jobb, mert van benne Inteles vezérlő ???
Úgyhogy magyarázd csak el, tanult kollégám.u.i.: vazze, észre se vettem, hogy a 2xxx az a Sandy, a 3xxx meg az Ivy...
Elmész ám a tudod hová.... -
zsinor008
tag
Amit terveztem az egy i 5 / i 7es processzor,corsair vengence 1600/1855Mhz(2x4 GB)
és egy MSI N660GTX Ti Power Edition OC 2GB DDR5 N660Ti PE 2GD5/OC Videokártyára gondoltam.
Szerinted ez milyen összeállítás lenne?
Processzorok: i7 2600k vagy i7 3770k
minden képen k-st szeretnék bele tenni.
remélem tudsz segíteni. -
Chas01
tag
És mondjuk itt a lényeg: integrált vga... Én így számoltam. Nekem kb az is elég. És oda viszont tényleg jól jön a speedram. És az általam összedobott konfig nem is tartalmaz videokarit. De nem lovagolokezen. Nekem az elég lenne, úgy nem kell +30-40k-ért videokártyát venni. A mostani konfigom i3 procival is hdd-ben a leggyengébb.
-
hülyegyerek
addikt
Nyugodtan telepítsd fel IDE módban azt a nyamvadt hetest, aztán telepítés után szedd le a gigabyte oldaláról a Disk switch (vagy más néven eztransfer) nevű programot, amivel aztán át tudod váltani simán AHCI módba. Ezt amúgy registry buherával is megteheted, de ezzel a progival gyorsabb.
Itt a letöltő link
-
Chas01
tag
Még az a jobbik! A telepítő se fog látni lemezt, AHCI módban, ha nem nyomod meg az F6-ot... Mondjuk én utoljára WinXP esetén használtam ezt a funcit, azóta inkább csinálok saját telepítő lemezt. Egyszerűbb, és nincs vele szopcsi. Ha exe lenne, akkor nem is tudná a telepítő megtalálni. Az lenne csak a szopóroller. Amikor a telepítő felajánlja az egyéb meghajtó betöltését, ott kell neki megmutatni a könyvtárat, amibe letetted az ini és egyéb "kacatot".
-
Chas01
tag
Igen, arra gondolok!
Nem az SSD miatt kell mókolni, hanem az újabb és újabb funkciókat használó (és újabbnál újabb drivereket igénylő) chipsetek miatt van ez. Egy régebbi lap chipsetjét minden probléma nélkül lekezeli AHCI módban is akár a Win Nyista is. Új lap, új chipset no installer support. És ez nem az SSD hibája, hanem a picipuháé. Ha egy SATA3 hdd-t akarnál AHCI hajtani, az se menne. De SATA2-vel se. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Igen, a találékonyság meghozza gyümölcsét.
Én egy bontott kábelkorbácsból oldottam volna meg, kb. szintén 300ft-ból, de a tiéd azért sokkal elegánsabb.
Nálam amúgy ebből nincs probléma, mivel a hangfal az X-fimről megy, a fülesnek meg ott a dedikált alaplapi.
Ugyan nálam megy az X-fi a front panelen a gépen, de nem használom, mert rém kaki minőségű a kábel a házamon, nem szól szépen, ráadásul nem lehet kikapcsolni, és jó hangosan nyomatja, és mindig kapcsolgatni kell 2.0-5.1 között. Úgyhogy nekem jobb így, még úgy is, hogy azért nem x-fi minőségű a füles, de azzal úgyis csak játszani szoktam.
-
hülyegyerek
addikt
Amire senki nem szokott gondolni...
Ha előbb eszembe jut, megspórolhattam volna egy csomó idegeskedést. Mindegy, úgy döntöttem, hogy behódolok a modern technikának, veszek egy hdmi kábelt a tv-hez, és akkor a jack aljzatokon sem fogok többé idegeskedni.
Remélem, úgy már nem lesz akadálya a hátlapi jackre dugnom a fülest... -
-
HSM
félisten
Honnan megy a kép, IGP? Virtu? GPU? Ezek driververziói?
Nálam szépen felkel kikapcsolt monitorról, 5850-ről. Úgy rémlik, IGP-ről is, de arról azért nem szoktam órákat magára hagyni, míg a GPU-ról rendszeresen előfordul. (Ennek oka, hogy mostanában a GPU-t használom, mert rendszeresen játszogatok a gépen, és mindig elfelejtek átkapcsolni IGP-re utána.)
-
Core2duo6600
veterán
Nem is feltételeztem, de tényleg kiváncsi vagyok rá, csak addig menj, el a telepítővel, hogy beállítod az első alkalommal a billentyuzet nyelvét, utána kinyomod a resetet, egy bitet nem ír fel a hdd re, tényleg kiváncsi vagyok.
Hogy csaj én voltam ilyen szerencsétlen, vagy egyszeráen így müködik, és erre is figyelni kell. -
Nekem is működik egy Logi rádiós egerem remekül a chipset által vezérelt usb3 portban.
Miért is ne működne?
Egyébként pedig (szerintem) sem a biosznak, sem az oprendszernek köze nincs az egér vezetéknélküli mivoltához. Nekik az egér az a kis RF adó/vevő, amit beledugtunk az usb-be. -
S.J.M.
senior tag
Nem hülye kérdés, járjunk körbe minden lehetséges dolgot, hátha lesz valami megoldás.
És a válasz: Táp egy 500W-os Point of View, eddig egy C2D E2160-at szolgált ki ami 3ghz-en járt, így szerintem idle-ben lejjebb van fogyasztásban a 3570K, de lehet kerítek egy tápot valahonnan és letesztelem.
Amennyire keveset nyerek?! ezzel a Virtu-val annál jobban zavar, hogy nem megy az IGP.
-
S.J.M.
senior tag
Köszi a tippeket, egy DELL U2312HM monitorom van az elég "új", de azért megpróbáltam egy régebbi Samsunggal, sajna ugyanaz az eredmény.
#158.: Úgy gondolom, hogy 8800GT ide, vagy oda, de az IGP-t akkor is be kéne tudnom kapcsolni, max a Virtu szólna, hogy ácsi, nem támogatott. De ezért is próbáltam ki a 3450-el ami mondjuk szintén nem egy újdonság, de gondoltam azzal már mennie kéne, ha a VGA a gond.
Amúgy én is arra a következtetésre jutottam, mint te, hogy még bizony nagyon új ez a dolog, UEFI-t is foltozgatják serényen, remélem valamikor megoldódik a problémám / problémánk.
-
Semmi már megint. A pár nappal ezelőtti gondom az idle cpu feszültség alacsony mivoltával adódott. Ez most is megvan, de tesztelésnek kicsit tettem rá. Remélem jobban lesz.
Most a gépem teljesítményfelvétele esett vissza a néhány héttel korábbi állapotba. De nem jelentős a dolog egyáltalán. Csak érdekességképpen írtam meg...Én nem szeretem a turbo-t, ki van kapcsolva. K -s procim van, szépen kézzel beállítom a szorzót, most éppen 42-re (4200MHz), és így most 16X és 42X között mozog a terheléstől függően.
A hozzá feszültséggel meg még játszom. Elmenne 1,15 Volton, de akkor meg túl kevés az idle.
Hát ilyesmi. -
Hát ez ahány, annyiféle.
A korábbi párosom nekem is 1600-os volt és 1800-at mentek cl9-el, 1,5 Volton.
Most vettem egy 2133 -ast, ami cl11-es, 1,5 Voltos. De még barátkozunk, próbálom majd a cl10-et kihozni belőle, meg 1,55 Voltnál sem akaorm feljebb vinni.
Illetve az 1600-ost sem adom el, míg össze nem szoktunk.De perpill alapon is volt valami. És ez már gond.
-
Nekem is van egy régi com portos hardverem, vettem erre a célra egy usb -> com átalakítót. Nem vészes dolog néhány ezer forint és mennek a régi vasak.
Mindenki:
Tegnap ugye eklődtem az usb3-al. Sikerült is ezt beállítani a bioszban segítséggel.
Tényleg nem nyúltam máshoz. Ennek ellenére az idle feszültségem erősen leesett.
Eddig 0,9 Volt alatti számot sosem láttam, most meg hirtelen csúnyán alámegy. A legkisebb a 0,82 Volt volt, de általában 0,85 - 0,9 között vibrál.
Ez meg most mitől változott meg? -
-
Azt teszem én, hogy az egész cucc gép, hangfal, joy, monitor, stb... be vannak dogva egy 230 Voltos elosztóba. És azt gép előtt bekapcsolom, utána meg ki.
Hátránya, hogy tápadás után nem indul el egyből a gép, meg kell nyomni az indítógombot is a házon. Pedig van ilyen fícsőr a bioszban, de nekem ez nem nagyon akar működni. -
USB3 pendrive -om van és azon egyértelműen látszott, hogy csak usb2 sebességgel megy (kb. 30-30MB/s). Mikor működni kezdett az usb3 is, rögvest lett belőle 85MB/s.
Szóval alapból nem ment nálam.HSM:
"xHCI Mode (Intel Z77 Chipset)": ilyet találtam.
"USB Controller (Intel Z77 Chipset USB3.0 Controller)": ilyet meg nem.De az xHCI -t "Smart Auto" -ra kapcsolva működik! És ez alapból miért nem ment nekem...
Ismét köszi a segítséget! -
Én még sosem láttam 300 Wattot sem. Viszont én nem mérem bele a monitort, a gépem betápja előtt van a mérés, szóval csak a doboz, a benne lévő összes cucc, meg a rácsatlakoztatott usb eszközök.
De mint mondták nekem nem ez számít igazán. A gépem kilencvensok százalékban alapon megy.
HSM: Korábbi lapom Z68X-UD3P, azt is afféle középkategóriának mondanám.
De az biztos, hogy Z68X + 2600K(4,2GHz) + 5Watt = Z77X + 3570K(4,2GHz)
Előbbi 85-90 Watt idle, utóbbi 90-95... -
HSM
félisten
(#72) csigi: Nekem ezért van egy UPC villámvédő a gép előtt, így nyugdtabb vagyok viharban is.
Az a jó benne, hogy a LAN-csati felől is véd, 10K-t szerintem megért, még ha eddig nem is volt rá szükség "élesben".
Köszönöm a segítséget, kíváncsi vagyok nagyon, mert nagyon tetszenek a mért fogyasztások, csak már néha túl szépek is (az SB-khez képest is), hogy el tudjam hinni...
Pedig elvileg jónak kellene lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest