- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
Itt látható pontosan, hogy neked melyik csati milyen vezérlésű.
(amit én az előző hosszú posztban írtam az nem teljesen jó a te alaplapodhoz, az az enyémnek a koisztása: Z77-D3H)Láthatod, hogy nálad:
-1-es és 4-es csati feszültség szabályozott (ráadásul a 4-es lehet hogy csak max feszen megy és nem variálódik mert nincs a pinek között semmilyen speed control)
-2-es és 3-as PWM-esELNÉZÉST AZ ELŐZŐ FÉLRE INFORMÁLÁSÉRT!
-
Raggie
őstag
A lap 3 ventit kezel PWM-es módszerrel a negyediket feszültség állítással.
Így vannak feliratozva az alaplapon:
CPU FAN (programokban SysFAN_0) - PWM-es processzorhűtőre, ezt a proci hőmérséklete szerint szabályozódik szépen
SysFAN_1 (programokban SysFAN_1) - feszültségállítós (3 pin-es venticsatlakozó kell hozzá!)
SysFan_2 (programokban SysFAN_2) - PWM-es
SysFan_3 (programokban SysFAN_3) - PWM-esNos mindenkinek aki a rendszer ventillátorokat(sysfan 1-3) is folyton szabályozgatni akarják: NEM KELL. Ezt az alaplap a mainboard temp hőmérséklete alapján maga megteszi. Azaz ezeknek a ventiknek a feladata nem az, hogy ha a cpu melegszik jobban pörögjenek. Ezek csupán a házba juttatják be a friss levegőt és ki onnan a meleg levegőt. Alig(1-2 fok) van hatással a procira hogy pörgetitek őket maxon vagy hagyjátok hogy az alaplap szépen magától állítsa őket.
Én nem javasolnék mindenféle windows alól működő ventivezérlő programmal vezérelni ezeket a ventiket. Nem erre lettek kitalálva.
Válaszolva a kérdésedre: a BIOS-ban be tudsz állítani két féle előre programozott ventiprofilt (Silent és Normal) ezek azt jelentik, hogy kb 50%-on vagy 75%-on menjenek a házventik alapból, majd 35 vagy 40 fokos alplapnál szépen elkezdi emelni őket fokozatosan. (én személy szerint a Silet-et használom 5db házventivel és hangtalanul hűvös a gép
) Vagy van a kézi beállítás, ahol PWMszázalék/fok-ban tudod megadni a ventiprofil meredekségét(ezt a meredekséget ő alkalmazza a feszültség állítósra is!). Szerintem elég korrekt.
-
brd
nagyúr
SpeedFan (4.49), nekem 2 ventit (CPU, SYSFAN1) tud szabályozni (ill. kicsit 3-at, mert a SYSFAN2 - ha jól emlékszem - is másképpen forog, ha a SYSFAN1-et vezérlem vele, de ez részletkérdés) a Z77-D3H-n. Valamennyire a BIOS-ból is működik, de ott csak túl kötött megoldásra van lehetőség (legalábbis számomra).
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
Köszi, azt én is találtam, de inkább nem akarom rátenni. Proci/VGA tuningnál mondták többen is, hogy az F17-es BIOS stabilabb volt és esetenkéánt kevesebb fesszel is beérte (a procim feszültségét sokallom kicsit 4,3GHz-nél 1,275 V).
De végülis így is elég jó a teljesítmény, a hőfokok meg csak Lynx-ben mennek 90 közelébe bármilyen reális terhelésnél a 70 a nagyonmax, úgyhogy lehet, hogy nem variálok semmit hanem marad így ahogy van!@brd:mondjuk ez azért is fordulhat elő, mert az E8400-asod nem támogatja még az AVX-et. Az AVX nélküli Lynx valóban kevésbé fűt mint a Prime, de az AVX-es kb 5-8 fokkal melegebbre hajtja az új intel procikat általában.
-
Raggie
őstag
Jéé tényleg... de durva! Ezt nem is tudtam, hogy létezik olyan alaplap ami CF-et tud, de SLI-t nem!
Azt hittem ilyen csak régen az ősidőkben volt...Szóval szerinted CF-ben nincs nagy különbség a kettő között? Ha jól értettem, akkor csak annyi a különbség, hogy a Z77X a crossfire-nél mindkettő PCI-E slotot 3.0-án tudja, a Z77 meg CF-nél visszavált mindkét használt PCI-E sloton a 2.0-ra. (ha tényleg csak ennyi, akkor valóban nincs sok különbség, lévén a 3.0-t nem nagyon használja ki még egy mai kártya sem).
-
HSM
félisten
-
-
HSM
félisten
RAID módban se kötelező RAID-et használni, csak annyit jelzel a lapodnak, hogy töltse be a RAID ROM-ot is, ha nem hozol létre egy RAID-tömböt a két winyóból, sima AHCi módban fognak menni. Természetesen van a sima SATA meg RAID mód mellett választható AHCI is.
Amúgy Giga honlapján elérhető/letölthető a felhasználói kézikönyv, abból sokminden kiderül a lapról, érdemes lehet vásárlás előtt átlapozni. -
HSM
félisten
Nekem még sehova se bizonyult kevésnek a gyári turbóval 3,8-3,6Ghz között (alapórajel) ketyegő 3570k....
Csak azért kíváncsiságból megéztem mit tud.
A ram SPD-jében 1333 van, azon indult, de pár kattintás volt csak aktiválni az XMP profilját a BIOS-ban (a ramomon nem a procigyilkos, fesznövelős fajta van szerencsére) és már ment is 1600-on.
Ha nincs XMP, akkor sincs nagy baj szerintem, pár kattintással be lehet lőni a paramétereket, elég átlátható a BIOS, ha a grafikus hülyeségről átváltassz a hagymányos nézetbe. -
HSM
félisten
Ilyenem van, meg vagyok vele elégedve minden szempontból, megbízható, jól működik, okos BIOS-a van szvsz.
Jobban belemélyedve nem egy kemény tuninglap (ennyi pénzért ez nem is elvárható), de simán repítette a 3570-em 4,5Ghz-en, mikor kipróbáltam. Tuningban az UD verziója azért többet tud, több paraméterébe állítható, ha arra keresel lapot, nem sokkal drágábban.
Nekem RAID módban van (ami ugye AHCI) és simán felment a win7 mókolás nélkül. XP-hez szerintem ugyanúgy mókolt lemez kell az AHCI módhoz, mint minden lapnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VPN topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest